csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 37 sp 17 v 10 o 10 f 63 - 45 mål 61 p

9 - 13 maj 2012

liverpool Inför Liverpool II


LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

Friskt roterat precis som väntat i Chelsea. Bara tre spelare är med som startade på Wembley, det är finalavstängda JT, Iva och Rami. Meireles är ju skadad och vilar hemma. Bänken är stark men ändå lite tamare än på senaste tiden. Liverpool startar mer flera avbytare också, bl a saknas Gerrard. Maxi som brukar skada oss på sistone startar och deras anfall är helt ordinarie.

22 Ross Turnbull
19 Paulo Ferreira
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
34 Ryan Bertrand
5 Michael Essien
6 Oriol Romeu
15 Florent Malouda
7 Ramires
9 Fernando Torres
23 Daniel Sturridge

Avb: 40 Hilario, 27 Sam Hutchhinson, 3 Ashley Cole, 8 Frank Lampard, 10 Juan Mata. 21 Salomon Kalou, 18 Romelu Lukaku.

Liverpool:
Reina; Johnson, Carragher, Skrtel , Agger; Downing, Henderson, Shelvey, Maxi Rodríguez; Suarez. Carroll.
Avb: Doni, Kelly, Coates, Spearing, Sterling, Kuyt, Bellamy.

Domare: Kevin Friend.
---

Cech och Drogba vilas helt inför kommande matcher. Hilario förväntas ersätta Cech, fast det kan säkert lika gärna bli Turnbull. Torres lär därmed dock starta. Mta däremot vill inte alls vila och uppmuntrar RdM att spela honom. Mikel och Meireles är också rapporterade som skadade före matchen.

Bara Wolverhampton har sämre statistisk än Liverpool. Pool har förlorat tio av sina 17 PL-matcher i år.

Det är fortfarande väldigt svårt att tända till inför matchen. Jag känner nästan större förväntan inför FA Youthcupreturen imorgon. Men ärligt talat, att slå Liverpool ger alltid en väldigt speciell känsla så även om RdM roterar ordentligt så hoppas jag att laget vill vinna och att alla spelar för att få en chans att spela i nästa final. Förutom de avstängda som mest får visa att de ändå är de bästa på sina positioner.

---

Resultaten i helgen blev sådana att det ser ut som det är Tottenham vi kan lura på konfekten genom att vinna i München. Alla lagen före oss i kampen om CL-platserna förlorade poäng. Det ger Chelsea en fortfarande mycket teoretisk möjlighet att ta oss ända upp till tredjeplatsen. Om vi vinner våra två kvarvarande matcher och de andra lagen alla förlorar sin sista match. Det gränsar väl till det osannolika. Arsenal, 67p, spelar borta mot WBA som inte har något att spela för. Tottenham, 66p, har tuffare motstånd i Fulham, men de har hemmamatch, även om Fulham mest spelar för derbyäran. Newcastle, 65p, spelar borta mot oförutsägbara Everton. Så visst kan matchen på tisdag faktiskt bli viktig. Ändå är känslan inte där ännu, att matchen verkligen är viktig.

---
Det känns som säsongens mest avslagna match. Det går helt enkelt inte riktigt att tända till ens inför en match mot Liverpool på tisdag.

Vi slog dem igår och har inget att spela för på tisdag, om inte några mycket överraskande resultat inträffar i ligaspelet senare idag. De har inte heller mycket att spela för, annat än för att bli bästa lag på Merseyside. De har dock revansch att fordra för cupförlusten och kanske ger det dem extra tändvätska.

Matchen ska spelas och vi kanske tänder till mer när vi slutat fira att vi piskade dem i FA Cupfinalen 2012.

Chelsea kommer att rotera det kan vi vara säkra på. Roberto di Matteo skulle nog väldigt gärna vilja spela in de spelare som ska ersätta de "avstängda" i München, men med Luiz och Cahill skadade kan de inte spela, eller riskeras. Därför kan han inte spela in de som normalt skulle ersätta Iva och JT. Jag hoppas Sturridge får en chans att spela in sig på kanten, vänster eller höger, för jag kan inte för mitt liv förstå valet av Kalou hela tiden. Förutom i två saker; Kalou jobbar tillbaka bättre än Studge och han är kanske lite mer lagspelare. Daniel Sturridge har väldigt mycket att lära sig av Didier Drogba om hur en forward också kan spela defensivt.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook