csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 34 sp 16 v 10 o 8 f 56 - 38 mål 58 p

28 april 2012

 Marko Marin klar för Chelsea

 

Chelsea har redan börjat handla inför sommaren, utan manager bestämd för nästa säsong. Det är den lille yttersensationen från U-21 EM i Sverige, Marko Marin som nu är Chelseaspelare. Ännu en ung spelare och ett mycket intressant köp. Jag har varit ett stort fan av den lille Werder Bremenyttern länge, även om jag undrat om den fysiska premier league skulle passa honom. Fast på senare år har ju Mata, Silva och flera visat att även småvuxna trollkarlar fungerar bra i PL.

marko marinWerder Bremen och Chelsea är redan överens och Chelsea och Marin har också kommit överens. Som vanligt nämns aldrig någon summa av Chelsea. Spekulationerna säger dock 6,5m pund.

Det är en mycket överraskande värvning, även om Marin har nämnts i samband med Chelsea under några år nu.

Marin är 23 år gammal (13 mars 89) och tillhör därmed självklart den föryngring som Chelsea håller på med. Vi köpte ju Kevin de Bruyne i vintras, Lukaku i somras och har Josh McEachran och en del andra ungdomar. För att inte tala om utlånade Bruma, Kalas, Courtois, Davila, Kakuta och andra som försöker ta det stora steget in i Chelsea.

Marin kom till Werder Bremen 2009 från Mönchengladbach. Han är född i Bosnien men representerar Tyskland i landslagssammanhang. Hans familj flyttade till Tyskland när han var två år gammal..

Mestadels spelar Marin ytter, men kan även spela centralt så han är lite grann en spelare som påminner om Mata.

Han är kanske inte en stor målskytt men det är knappast heller hans roll som ytter. På 89 Bundesligamatcher har han gjort 12 mål. I landslaget har han gjort ett mål och 16 matcher. Tillhörde Tysklands VM-trupp och förväntas nog ingå även i EM-truppen i det Tyskland jag tippat som mästare i år.

Marin är 170 cm lång, eller kort.

Han spelar inte, och sitter inte heller på bänken i dagens match mot Wolfsburg, men han ansluter inte till Chelsea förrän i sommar.

Jag tycker det är en mycket spännande värvning. Marin lär också nobbat Tottenham, vilket inte gör den mindre intressant. Dessutom uppskattar vi följande citat i Bild Zeitung.

"Chelsea is my dream club."

Här är en analys av Marin från en Chelseasajt. Den är lite slarvig och överdriven, men ändå läsvärd. >
Några videoklipp via en fansajt >


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook