csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 34 sp 16 v 10 o 8 f 56 - 38 mål 58 p

25-29 april 2012

qpr Inför Queens Park Rangers II

SÖN
LAGUPPSTÄLLNINGARNA

En ganska väntad laguppställning även om jag personligen fortfarande undrar hur Kalou kan få förtroendet att starta hela tiden just nu.

1 Petr Cech
19 Paulo Ferreira
17 Jose Bosingwa
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
10 Juan Mata
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 27 Sam Hutchinson, 6 Oriol Romeu, 6 Raul Meireles, 7 Ramires, 15 Florent Malouda, 11 Didier Drogba.

QPR :
Kenny; Onuoha, Ferdinand, Hill, Taiwo; Barton (k), Derry; Mackie, Buzsaky, Cisse; Zamora.

Avb: Cerny, Young, Gabbidon, Traore, Smith, Wright-Phillips, Campbell.


Domare Howard Webb, vilket bara är ett problem när det andra laget bör Man Us tröja.

 

Det tippas allmänt att Oriol Romeu kommer att spela idag. Gärna, jag är mycket förtjust i honom och trots att han bara är 20 år gammal tycker jag han har en repertoar som lovar väldigt mycket inför framtiden. Framförallt har han dock en attityd som kanske imponerar mest, han krymper inte inför uppgiften men han är inte heller stötande självsäker och förstorar sina egna insatser. Jag undrar om inte Chelsea har en framtida ledartyp a la Lampard i den unge katalanen.

Det kommer att bli rotation idag, det inte bara antyds, det sägs rakt ut. Jag hoppas dock att det blir lite mindre än åtta ändringar som mot Arsenal. Några spelare, kanske några av de äldre behöver vila inför nästa veckas viktiga matcher. Vi får inte glömma att vi inom mindre en vecka har den största cupfinalen som spelas i England och en kort resa till Wembley. Resandet är det enda som är i vår fördel då vi har tre hemmamatcher av de fyra kvarvarande matcherna och en tunnelbanefärd (inte för att Chelsa lär åka the Underground), vilket är skönt då resandet till matcher kan vara lika slitigt som en del matcher i sig.

LÖR:
Roberto di Matteo förväntar sig ett defensivt QPR på Stamford Bridge. Det ligger en hel del i det. QPR är ett av bottenlagen som visat bäst form, och med tanke på att det som visat bäst form Wigan förnedrade Newcastle, pretendent till fjärdeplatsen under lördagen, bör vi verkligen inte ta den här matchen lätt. Jag tror det kommer att bli väldigt tufft, men Chelsea måste vinna lika mycket om än av andra skäl som QPR.

FRE:
Vinner Chelsea på söndag är det vår 400 Premier Leagueseger.

Både Luiz som vi trodde var spelklar och mycket mer väntat Gary Cahill är inte med på Stamford söndag eftermiddag. Ivanovic är avstängd, annars är vår trupp komplett inför derbymötet mot vår näst närmaste granne. Bosingwa är väl tipset att spela mittback igen. Fast en högoddsare är kanske Sam Hutchinson, och varför inte? Vi har ju ingen högerback heller om Bossman går in i plan, något som han nu gjort två gånger och varit klockren. Kanske dags för en omskolning. Faktum är att jag skulle inte bli helt överraskad om vår backlinje ser ut så här; Bosingwa, Hutchinson, JT, Bertrand - och vad mer är att jag skulle inte bli så orolig heller beroende på hur mittfältet ställs upp. Men det är klart, vi har också veteranen Ferreira som AVB brukade lita på i sådana här situationer.

RdM måste ta hänsyn till tre saker i sin laguttagning förutom det självklara, vilka som överhuvudtaget kan spela; det är hur mycket slet bragdmatchen på Camp Nou, vad gör Newcastle och Tottenham för resultat (fast Tottenham spelar efter oss så de har alla möjligheter att istället spela på vårt resultat i den här matchen), och hur förbereder vi oss bäst för Newcastle och FA Cupfinalen i nästa vecka! Så om ni tror det är ett lätt jobb att vara fotbollsmanager och bara ta ut ett lag är det nog dags att tänka om. Men Petr Cech lär stå i mål i alla matcherna, den uttagningen är nog det enda självklara. Mitt tips är också att Torres startar, även om jag med en dåres envishet tänker fortsätta att hoppas på att Drogba och Torres får chansen att spela tillsammans. De kan bli dynamit. Trots att vissa förståsigpåare hävdar att Chelsea måste göra sig av med honom i sommar - jag kan förstå Kalle Karlssons resonemang i Sportblaskan, men håller med gör jag inte. Jag tycker han visar en klar brist på insikt i vem Didier Drogba är och hur hans karriär sett ut. (Plus att jag är fullständigt uttråkad på hans tjatande, felaktigt, om att JT skulle vara en slags manager i Chelsea - utvisningsbåset för det snacket Karlsson!).

Chelsea har fortfarande inte vunnit ett Londonderby den här säsongen. Det är ett pinsamt facit för The Pride of London.

Vi brukar dock inte förlora mot QPR, vi har bara gjort det två gånger på de senaste 15 mötena. Senast de vann en ligamatch på Stamford var 1983, men vi har inte spelat så jättemånga ligamatcher under åren då vi ofta har befunnit oss i olika divisioner. Senast vi spelade på Stamford Bridge i PL var 1996 Matchen slutade oavgjort, 1-1.

Vi har ännu inte släppt in ett ligamål i första halvlek under Roberto di Matteo, dock tyvärr en del sista kvarten.

Så nu tar vi och gör det i en match vi måste ha tre poäng, särskilt som de har sin formspelare Adel Taraabt avstängd. QPR har inte vunnit en bortamatch sedan i november! Då mot Stoke. Fast BBC säger att Taraabt inte är avstängd efter sin utvisning, så vilket som stämmer får vi väl se. Annars saknar de bara långtidskadade Faurlin och Dyer. QPR har åtta röda kort i år, ett från Sunderlands rekord tre år sedan.

The Sun däremot ger CSFC rätt, Taraabt är avstängd, och problemen för Hughes är lite större än så. Cissé har knäproblem och är tveksam til start, Diakité har legat sjuk hela veckan.

TORS:
Jag är lite rädd för en reaktion på söndag. Lite mer än lite förresten då QPR har hittat form dessutom och nog vill kriga till sig en poäng. Chelsea lär dessutom vila många spelare inför Newcastle, men den matchen kan bli ointressant om vi förlorar poäng mot QPR. Så vi måste fortfarande vara på våra tår

Men som Seb som också skriver på facebook_CSFC skrev: "Det är något speciellt med Chelsea, något magiskt!"

Vi som var med förr, säger kanske mer luttrat; hoppas det håller.

TIDIGARE:
Chelsea har absolut inte råd att vila på lagrarna och njuta av vinsten mot Barcelona och finalplatsen i den där Champions. På sitt sätt är söndagens tidiga match lika viktig nu, för vi har absolut inte råd att tappa poäng igen till Queens Park Rangers. Vi måste helt enkelt ha en trepoängare och de har inte direkt trillat in i derbymatcherna den här säsongen. Vi kan ju inte sätta vårt hopp till att kvalificera oss som vinnare av Champions League även om det bara återstår en match i den turneringen.

Vi var bättre än dem på Loftus Road med nio man, men kunde inte få in bollen. Den här gången har vi inte råd med att missa målet. Newcastle spelar före oss och har en svår bortamatch mot likaledes bottenkämpande Wigan. Vi lär nog knappast få domare Chris Foy i den här matchen och tabloidernas fokus är händelserna mellan Ferdinand och JT. Något vi dock struntar i, vare sig det blir handskakningar eller inte.

Vi får räkna med rotation, det är nog en del spelare som knappast orkar träna denna vecka efter holmgången och den bragdmässiga hjälteinsatsen på Camp Nou. Det är nog lite tur att vi inte spelar förrän på söndag, dock har vi inte de bästa erfarenheter av tidiga matcher. Ivanovic är fortfarande avstängd, sista matchen. Luiz kan nog bli spelklar, Cahill blir det säkerligen inte även om vi ännu när detta skrivs inte har en aning om hur illa hans skada är. Jag är dock inte orolig för försvaret, där har vi goda ersättare. Jag tror Drogba vilas efter sin enorma kämpainsats, kanske även Ramires som dock har en helt annan motor och en helt annan fysik att dra runt.

QPR saknar sin kanske mest begåvade spelare, Adel Taraabt som är avstängd. De har dock sent kommit igång och gjort några anmärkningsvärda resultat på sistone som hjälper den i den stenhårda bottenstriden och gett dem självförtroende så det är min tro att vi nu möter ett bättre QPR än vi gjort tidigare i år. Vi har en förlust, tack Chris Foy, och en uddamålsvinst i cupen mot dem, så det är inget lag vi har haft lätt för.

Sedan är det bara tre dagar igen till nästa superviktiga match, också en match vi måste vinna - mot de som just nu innehar fjärdeplatsen och visat fantastisk form, inte minst deras nyförvärv Papis Cissé. Vi har dock också Newcastle hemma och det känns skönt just nu att ha åtminstone lite tur med var matcherna spelas.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook