csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 35 sp 17 v 10 o 8 f 62 - 39 mål 61 p
23 - 29 april 2012

Nyheter v-17


Vi har för gamla spelare och en för ung manager - ändå kan vi vinna flera titlar...

NYA FRÅGOR -

Lördag:
En poäng skiljer oss från tredje platsen, men vi har skaffat oss den bättre målskillnaden. Jag tippade att Tottenham skulle ta alla tre poängen mot Blackburn hemma, men jag hoppas på hjälp från Bolton på Reebok senare i veckan. Bolton behöver poäng och är normalt ett något bättre lag än Blackburn. Newcastle möter vi och där kräver vi en seger vilket kommer att ta oss förbi dem. De har också City kvar att möta. Se mer >


MATCHEN Chelsea v QPR     6 - 1
laguppställningarna >

MÅl. Det tog 46 sekunder innan Sturridge smäller in ledningsmålet från en position utanför straffområdet på vänster sida. Som tur var duckade Lampard för skottet som gick in otagbart för målvakten. Vilken påse.
    Chelsea har börjat väldigt piggt och haft ett par chanser till första fem minutrarna. Det här kan bli roligt för oss och Chelsea behåller fokus. Fast vi får nog se matchen mattas ju längre tid det tar på den mycket tunga gräsmattan. Den lär suga musten ur många ben idag.
   Kalou slår en stickare på tok för hårt till Torres. 8 min.
   Kalou missar en passning på tre meter med två meter till Torres. Ruskigt att se. Innan hade Sturridge skjutit men skottet blockerats. 9 min.
    Torres ordnar hörna på en mycket svår boll från Mata. 12 min.
   JT gör en sorts saxspark efter kaos på hörnan, men målvakten står rätt och tar lätt bollen. 12 min.
    Lapard försöker chippa bollen och målvakten kan rädda med yttersta fingertopparna. 13 min.
    JT gör MÅL på hörnan. Nickar bollen i marken och in i mål. Vilket jubel det blev. Wow 13 min.
   Fortsätt så här, vi behöver målskillnad.
   Bra Chelseaanfall men tyvärr stannar det upp. 18 min.
   MÅL. Kalou hittar Torres med en lång boll och Torres rundar lätt målvakten och gör ett mål som nästan påminner om målet på Camp Nou. 19 min.
   Chelsea spelar underbar fotboll, förutom möjligen Kalou som missar allt och bara tycks halka omkring. Men resten är fantastiska och draget med Sturridge till vänster verkar också betala sig. RdM gör allt rätt just nu.
   Håller Chelsea det här, och det finns det väl nästan inga tvivel om blir det vår 400:e Premier Leagueseger.
   QPR har sin första hörna, ofarlig. 23 min.
   MÅL. Torres gör sitt andra på några minuter på en långboll som backen nickar i händerna på målvakten som inte är beredd och tappar bollen till Torres. 25 min.
   Kort hörna som går ut men Torres tar tillbaka bollen från Cissé och Chelsea anfaller igen. Vilket spel. Tyvärr slutar det med en solklar offside. 27 min.
   Mata styr allt och är för mig matchens spelare de första knappa trettio minutrarna. Men alla, nästan, förtjänar överbetyg.
   Drömanfall där Mata passar Lamps som inte riktigt är med på det, men via Kenny och tillbakastuds går bollen ut. 29 min. Det har bara varit ett lag på banan den här halvtimmen.
   När vi ser Chelsea fullständigt spela ut det QPR som slog Tottenham senast ska vi inte glömma att de gör det på en såphal tungsprungen plan, dvs ett väldigt svårt underlag. Chelsea vill verkligen visa vilken sorts fotboll vi kan spela förutom den effektiva som slog ut Barcelona till Viasats och Uefas stora förtvivlan. Glidtacklingarna blir som en vattenruschbana på sommarland.
    Första skott mot mål av backen Onoua. 37 min. Halvmeter eller högre över.
   Chelsea har dragit ned tempot, vilket kanske inte är förvånande med tanke på ledningen och underlaget, men lite synd är det ju. För vi vill se fler blå mål och skaffa oss en ännu bättre målskillnad.
   En bra hörna, men JT bryter och spelar bort. 40 min.
   Sturridge gör en patentare ned mot linjen, men bollen bort av försvaret. Mata skadad på plan. En smäll över hälsenan ser det ut som. Han blev ordentligt sparkad av Barton på stödjebenet. 42 min.
   Mata är på fötterna även om han fortfarande har ont. Kanske sparas han i andra halvlek. Det kan vara vettigt med tanke på resultatet just nu.
   Lamps och Mata snurrar runt med försvararna med får inte riktigt till det. Torres får bollen och skjuter strax över. 45 min.

En klang och jubelföreställning av ett tänt, välspelande och roligt Chelsea som verkigen vill visa att vi kan spela olika sorts fotboll. QPR fick knappt låna bollen första halvtimmen. Mata har styrt det hela och varit halvlekens man, men Torres, Lampard och massor av andra spelare har också varit jättebra. Särskilt mittfältarna har varit underbara. Hoppas på fler mål i andra.

ANDRA HALVLEK:
QPR visar mer vilja i andra, men det är ändå Chelseas skicklighet som syns mest.
   Mata missar både boll, delvis, och mål med en tafflig spark helt frispelad med Kenny. Cole stod för passet. Där skulle det varit mål. 51 min.
   Kanonskott från Mackie, från 25-30 meter mellan benen på JT, men Cech gör en riktigt bra räddning. 54 min.
   Jättechanser på en spelvändning efter hörnan, men Torres misslyckas med det sista. 55 min. Chelsea har tappat skärpan och effektiviteten lite med tanke på ställningen i matchen.
   Hörna från Lamps, Slutar i inkast då Bosingwa är uppe på vänsterkanten!
   Bra skott och bra räddning av Kenny. Torres sköt från straffområdeslinjen. 59 min. Torres vill verkligen ha ett hat-trick idag.
   Mata frispark över ribban från Mata, 63 min.
   Mackie spelar in bollen framför mål och både Ferreira och Cissé springer förbi bollen. 63 min.
   MÅL. Torres frispelas och gör sitt tredje mål idag. 64 min.
   Traore ersätter Buzsaky. 65 min.
   Sturridge skjuter, bollen touchas och går utanför. 67 min.
   Juan Mata byts ut för att vilas. Bäste man på plan, även om Torres kommer att få uppmärksamheten. 67 min. Malouda in. Helt rätt att vila Mata, vi har Newcastle redan på onsdag.
   Och tänk att jag var nervös inför den här matchen. Trodde det skulle bli en jättetuff uppgift och så spelar Chelsea ut som laget verkligen är kapabla till. Underbar dag idag.
   malouda lite själviskt går in i boxen och skjuter utanför. 71 mn.
   Cissé skapar QPRs bästa målchans men en fri Cissé får inte riktigt till nicken som går över. 73 min.
   Kalou ut och Rami in. 74 min.
   En offside Cissé kan inte göra mål på Cech. 75 min.
   Sista kvarten.. Något man sa med skräck i halsgropen för några veckor sedan, men nu vill man inte att det ska ta slut om bara 15 mnuter.
   Ferreira letar efter Ramires inne i målområdet men försvarare emellan. 76 min.
  Strul i straffområdet och nära straffchans vid två tillfällen men inget gehör från Webb. 76 min.
   Ramires skjuter själv, kunde spelat Torres. Kenny räddar. 77 min.
   SWP in igen på Stamford Bridge, länge sedan han spelade hos oss, sin tids Kalou om vi säger så. Zamora ut. 78 min.
   MÅL. Ramires driver bollen in, och bollen studsar fram till Malouda på målområdeslinjen. 80 min. Vi har nu klart bättre målskillnad än Tottenham i kampen om fjärdeplatsen, det kan bli mycket viktigt.
   Sam Hutchinson får hoppas in för Bosingwa. Jättekul att få se honom spela igen. Snygg gest. 83 min.
   MÅL. Tusan också, vi släpper in mål sista kvarten igen. Cissé gör det. Precis utom räckhåll för Cech i burgaveln. Mycket överraskande. 85 min.
   Chelsea låter QPR avsluta på för dem ett positivt sätt. Det gillar jag inte, jag vill se fler blå mål. Målskillnad. OCh sju mål är snyggare än sex i statistiken.
   Dålig låg hörna av Lamps som stoppar på första spelare. Okoncentrerat, det syntes då han skämtade med publiken först. 89 min.
   Snyggt anfall igen, men Malouda skjuter långt långt utanför. 90 min.
   Tre minuter tillägg.
   Hutchinson visar klass i två bra aktioner på övertid. Roligt.

Vad ska vi säga?! Vi låter matchen tala för sig själv. 6-1. Vi är förbi Tottenham (som spelar snart, heja Rovers).

JUST NU känns det för hemskt att säsongen snart är slut, för så roligt som det är att vara Chelseafan igen vill man ha en längre säsong.

---
Det spekuleras, inte av Chelsea som inte gett något besked, men av media att Gary Cahill blir borta minst fyra veckor, vilket innebär att han blir borta i hela liga- och cupavslutningen. Tufft för en spelare som faktiskt överraskat mig en del. Jag såg honom mest som en back-up men han har verkligen satt press på de andra mittbacksalternativen och har varit bättre än jag kunde hoppats.

Även Kevin de Bruyne är skadad och förväntas inte spela mer den här säsongen, i Genk alltså.

Tack Wigan, igen, för hjälpen i kampen om fjärdeplatsen. De slaktade pretendenten Newcastle. Jag hade tippat oavgjort men det här är ännu bättre för oss. Kan Blackburn göra något liknande imorgon är det toppen. Stoke gjorde som jag tippade och tog poäng av Arsenal, men tyvärr har nog Arsenal lite för stort försprång där på tredje plats. Se tipsen: >

Marko Marin från Werder Bremen är klar för Chelsea. Mer i separat artikel >

Intressant att notera att Bayern München redan börjat vila spelare och även försöka spela ihop en ny backlinje i Bundesliga. De har ju råd att göra det, de kan inte vinna ligan och de kan inte förlora sin Champions Leagueplats för nästa år. Endast Badstuber spelade i försvaret idag av de som startade mot Real. För övrigt var det Rafinha, Tymoschuk och Contento som utgjorde backlinjen, inte heller Neuer spelar utan det är Butt, men så lär det inte bli i finalen.
   Samtidigt som jag skriver detta har Wigan tagit ledningen med två mål mot Newcastle. Mycket bra för oss om de håller det resultatet.

I väntan på ännu en avgörande match som kommer först på söndag, med större delen av backlinjen borta, håller vi tummarna för Wigan - som Viasat tyvärr inte visar då de vidhåller sin lögn till tittarna att de är förbjudna att visa mer än en match på lördag eftermiddag. Detta är en uppenbar lögn då det förbud de hänvisar till enbart berör satellitsändningar, som t ex Viasat i Danmark och Norge visar. Men i Sverige har Viasats ledning bestämt att ljuga och försöka tvinga på sina abonnenter ytterligare ett kostamt abonnemang med Viaplay. Gör som jag, säg upp abonnemanget! Protestera på deras facebooksida så mycket ni kan. Då kanske girigbukarna på Viasat vaknar till inför nästa säsong och inser att de regler som gäller i Danmark och Norge också gäller här.

Fredag:
Luiz och Cahill är skadade och kommer inte att spela på söndag. Ivanovic är avstängd, annars är vår trupp komplett inför derbymötet mot vår näst närmaste granne.

Torsdag:
José Mourinho kommer att heja på Chelsea i finalen och han har försvarat Chelseas sätt att spela och förklarat att de katalanska medier som kritiserat oss inte vet något om fotboll. Läs mer: >

JT och de andra avstängda spelarna får vara med och lyfta pokalen om Chelsea vinner Champions League-finalen. Uefa säger följande: "If Chelsea win the 2012 UEFA Champions League Final, John Terry will be allowed to lift the trophy and collect the medal."
   Samtidigt agerar spelarfacket FIFPro och kräver av Uefa att samma regler ska gälla i CL-finalen som i landslagsturneringar, och att de avstängda spelarna ska få spela den. Uefa vägrar dock och har bara kommenterat det med att reglerna gäller och kan inte ändras.

Islam Feruz blev igår Skottlands yngsta U-21-spelare någonsin. Feruz fick hoppa in i 61:a minuten i en vänskapslandskamp mot Italien U-21. Feruz är bara 16 år gammal. Han hade en bra chans i matchen, som blev storstryk för Skottland, 4-1 till italienarna.

Var tisdagsmatchen den mest nervösa, mest överraskande och ...ja, välj själva adjektiv, fotbollsmatch som någonsin spelats? Förmodligen, och absolut för Chelsea. Kan någon människa ärligt talat tro att vi skulle kunna få oavgjort 2-2 efter förlorat en mittback utan att ha en ersättare på bänken, släppt in ett mål tidigt och sedan... JT. Giles Smith skriver bra om det här. >>> Egentligen undrar jag lite hur jag överlevde matchen, med bara lite för många öl och en bortslarvad matchrapport! Tänkte se om den och se om jag reagerar likadant någon dag då jag känner att hjärtat är starkt nog även om jag vet hur den slutade.

Onsdag:
Ni röstade till slut 90% på Bayern som önskvärd finalmotståndare. Det satt långt inne, först efter en alltid lika chansartad straffläggning fick vi veta att vi finalspelar mot Bayern München. Tyskar missar ju inte straffläggningar. Neuer hjälte, Ronaldo, Kaka och Ramos (som tvekade på vägen fram och det är aldrig bra) syndabockar. Fem missade straffar av nio dock.
   Bayern har 3/4 av sin backlinje avstängd, så de är nästan lika drabbade som vi fast mer i en enda lagdel. Finalen spelas visserligen på deras arena (och 1860 Münchens), men de kommer knappast att ha ett normalt hemmastöd på läktarna då de inte får fler biljetter än Chelsea, dvs 17.500, sedan är 30-31.000 biljetter till allmän försäljning. Säkert går många av dem till tyskar, men inte uteslutande då sponsorer och företag har en stor del av kakan.
   Uefa måste gråta blod nu.
    (Men vilken skillnad på domarkvalitet det var idag jämfört med den orutinerade turken igår. Det märktes att det här var en domare som dömt finaler förut. Synd att han inte lär få döma i år igen. Inget löjligt kortviftande i tid och otid även om det blev några i förlängningen när spelarna var trötta och chansade mer, och han tillät fotbollen vara fysisk och en kamp).
  Vi kommer inte att vara favoriter den här gången heller ;-).

Första rapporterna säger att Gary Cahills skada inte är så allvarlig som först fruktat. Dock inget officiellt från Chelsea ännu.

Ron Gourlay pratar om hur Financial Fair Play-reglerna kommer att påverka Chelsea. >

--
Lika i halvtid i matchen om vem vi ska möta i finalen. Vi lär knappast bli favorit mot något av lagen så ur den synvinkeln spelar det nog ingen roll. Fast om folk inte lärt sig ännu att inte underskatta Chelsea i årets CL då har de inte fattat mycket. Särskilt i Sverige var vi ju redan utslagna när vi lottades mot Napoli och än mer efter vår dåliga insats i Neapel. Vi var lite mindre nederlagstippade mot Benfica, men det beror ju mest på okunskap för i mina ögon är de bästa portugisiska lagen minst lika bra som de bästa italienska. Och hur nederlagstippade vi var mot Barcelone behöver jag nog inte nämna. Ändå är det vi som är i final, inte Napoli, inte Benfica, inte Barcelona. Och vi kommer att underskattas där igen.


Vi har lagt till ett ställe där Chelseasupportrar brukar träffas i Sigtuna. Krögare, och Chelseasupporter är Charles Mourad som varit i kontakt med CSFC många gånger i andra ärenden. Det var ett trettiotal Chelseasupportrar där igår (och ett tjugotal barca tydligen) Se >
   Glöm inte att tipsa oss om var ni brukar se matcher så vi kanske kan hjälpa fler att hitta dit inför matcherna. Det kommer ju några intressanta framöver.


En viktig fråga tas upp här av Mikel. Läs mer: > Jag kan bara hålla, samma regler borde gälla för klubblag som för landslag.


Jag frågade på Facebook där jag var lite aktiv på barcelonafansens sida, Viasat Fotboll, igår vem som var Chelseas bäste spelare igår? Själv röstar jag nog för Frank Lampard även om Petr Cech självklart räddade oss vid många tillfällen. Ramires mål var episkt och han gjorde också en fantastisk match, men det gjorde ju alla även om vi både valde och sedan absolut tvingades att spela mer handbollsförsvar än fotboll igår. Men det är resultaten det handlar om, stilpoäng ger kanske fördelar i Viasatstudion, men det gav ju ingen finalplats.
   Jag tyckte ändå att Lampard var fantastisk och med vilket hjärta han spelade. Han var överallt utom möjligen i Barcelonas straffområde, men det behövdes ju inte.
   Men egentligen är det helt fel att peka ut någon spelare i det Chelsea som gjorde det mesta rätt (utom alla kort, men det är en annan och mycket bittrare debatt). Tänk bara att spela 2-2 mot det lag de flesta anser vara bäst i världen (även om de inte är det just den här säsongen, trots vinsten i Fifas jippoturnering) utan mittbackar när hela spelidéen både gick ut på och tvingades bli försvar-försvar-försvar. Bosingwa och Ivanovic kan inte få nog beröm för det. Cole och senare även Ramires ytterbacksspel... jag kan räkna upp hela laget och jag är så oerhört stolt över mitt Chelsea som trots alla odds har gått till final i de två största cupturneringarna i världen. Nu måste vi bara vinna båda också och ta fjärdeplatsen i ligan! Vilka löjligt höga krav vi idag ställer på vårt lag. För tjugo år sedan hade vi inte ens vågat drömma om att delta nästan.

---
JT blev utvisad för ett knä mot Sanchez. Ramires fick tydligen gult kort för att han sa emot domaren (alltid lika dumt), Ivanovic fick gult kort för att han sparkade på straffpunkten! och Meireles fick kort för att han var oschysst. Alla avstängda i finalen och mest kommer vi väl att sakna de två första. Ramires var kanske nyckeln i våra matcher mot Barcelona. I försvaret får vi hoppas att Cahills skada är lindrig och Luiz är förmodligen tillbaka redan till helgen.

---
Det går inte att vinna Champions League utan en viss tur, vare sig det är i lottning eller med domsluten. Domsluten gick då sannerligen inte vår väg och vi kan diskutera om vi haft tur i lotten också, men visst har vi haft en del tur i matcherna mot Barcelona så kanske är det vårt år i år. Det börjar kännas så.

Om vi har tur, hoppas jag turen håller i sig idag och att det blir Bayern München som gör en Chelsea och förstör festen för Uefa. För jag möter bra mycket hellre Bayern i finalen i München än Real Madrid. Jag ser Real Madrid som turneringens bästa lag och det har jag tippat hela säsongen. De är inte lika förutsägbara och på sitt sätt enkla att spela mot som Barcelona är. De har fler matchvinnare även om C Ronaldo står för nästan lika stor procent av deras mål som en viss Messi gör för Barcelona. Desutom, och det är kanske det mest avgörande. Deras manager är bättre och kan Chelsea och våra tongivande spelare bättre än till och med Roberto di Matteo kan. Så nej tack till Real Madrid för mig, så det blir att hålla tummarna för Bayern ikväll.

För även om vi spelar på deras hemmaplan i München blir det ändå inte så stor hemmaplansfördel för dem. Detta på grund av biljetttilldelningen som gör att det blir inte som att spela en bortamatch även om det är i deras stad. Plus att trots Gomez, Robben, Ribery, Schweinsteiger och massor med andra oerhört duktiga spelare är Bayern inte riktigt lika skrämmande som Real, framförallt är inte deras försvar lika starkt som Reals. Och i en final kan allt hända som vi så väl vet. Även om vi inte får spela med vårt starkaste lag tack vare en svag domare från Turkiet som varnade hej vilt för saker ingen annan verkade ha sett.

--
John Terry
har bett laget och fansen om ursäkt för att han lät sig provoceras. Han medger också att på bild ser det ut som utvisning, vilket jag inte helt håller med om. Jag tror fortfarande inte den lilla knätryckningen hade gett utvisning om inte Sanchez filmat så oerhört, och ändå knappast på någon annan arena än Nou Camp. Mest tycker jag dock synd om John Terry som inte får leda Chelsea på Allianz Arena och jag anser utan tvekan att Chelsea borde överklaga utvisningen.

--
Jag är fortfarande nästan mer upprörd än glad över Chelseas avancemang till finalen. Och det retar mig oerhört.

De pratar om vad som tar död på fotbollen, men inget tar väl död på fotbollen mer än att domare och förbund tar ställning för ett visst lag och gör allt de kan för att det laget ska vinna? Att det ska vara omöjligt att få en rättvis och neutral domarbedömning på Nou Camp tillhör tydligen utopierna.

Vi gjorde en fullständig bragd som med tio man mot en domare som inte var bra, gör två mål på Barcelona borta. Vi fick försvara oss till avancemanget och gör det fantastiskt utan några mittbackar på plan. Vi får en straff emot oss. Ändå är det Chelsea som gör målen och går vidare.Vi har en hel studio och kommentatorer som inte kan dölja var deras sympatier ligger. Det är ändå vi som är i final. Det borde vara något som ger en glädjechock, men ändå sitter man här med en mycket dålig smak i munnen.

Tisdag:
Segern mot Barcelona var på många sätt rättvis, men väldigt kostbar tack vare ännu en domarskandal. Varför fick Rami gult kort? Varför fick Ivag ult kort?
Och jag kommer aldrig någonsin att acceptera att vad JT gjorde, hur dumt det än var, var ett direkt rött. Varning absolut, men inte direkt rött. Inte på någon arena i världen hade det gett en direkt utvisning annat än på Nou Camp. Uefa slår till.

Jag är så förbannad på mig själv att ni kan inte ana för att jag lyckades göra fel med matchrapporten. Men jag hoppas ni alla ändå såg matchen, så mina åsikter kanske spelar mindre roll. Det enda viktiga var att Chelsea är i final.

TYVÄRR LYCKADES VI I EUFORIN ÖVER SEGERN kopiera över hela matchrapporten från dagens match. Jag kan bara skämmas. Det var för att jag var tokig av glädje. Ledsen. Jag skäms. Och är väldigt förbannad på mig själv. Om någon lyckas ha den kvar, snälla skicka den till oss.

---

De flesta tror att vi går vidare i vår enkät, så vi får hoppas optimismen infrias ikväll.

---
José Mourinho
med flera i hans organisation har skickat lycka-till-meddelande till spelare i Chelsea. Läs mer på Vital, vår systersajt i England. >

Den fick mig att le i alla fall, den här skämtteckningen. >

I Europa spelar Chelsea alltid med välgörenhetsorganisationen som norske skrinnaren Johan Olov Koss startade och som idag heter Right To Play's logotyp på tröjorna. Läs gärna mer om dem här: >

Måndag:
Chelsea reste inte till Barcelona förrän idag på tidig eftermiddag. Det verkar lite sent för en så viktig match, men det är kanske bra. Då hinner de inte fundera så mycket utan kan koncentrera sig mer på uppgiften.
   Det intressanta var dock att både Luiz och Drogba reste med laget.

Chelseas reserver som förra året vann reservligan möter i årets sista match årets vinnare av den ena halvan av ligan, den norra, Manchester United. Chelsea som spelat ett extremt ungt lag hela säsongen ligger femma i södra och det kommer inte att förändras.
   Matchen gick dock inte så bra för Chelsea. Storförlust med 4-1. Patrick Bamford gjorde vårt mål.


Vi har från Chelsea Supporters Swedens Harri Hemmi fått in lite information om ställen att se Chelsea tillsammans med andra, och börjar därmed bygga upp en informationssida om detta. Jag hoppas fler orter kommer med framöver. Harri som startade och var ordförande länge för CSS håller till i Västerås där han och andra byggt upp ett stort supporterskap för Chelsea skriver om sitt stamställe Skallbergskrogen, Skallis så här:
"Ett klassiskt Chelseaställe sedan många år där CSS-medlemmarna har rabatt på mat och dryck. Ny storbildsskärm med HD-kvalitet har installerats till den här säsongen. 20-40 Chelsea brukar samlas där varje match. "

Informationssidan hittar ni från och med nu alltid under rubriken CSFC till vänster. >


 

Rykten, notiser m m, v-17


Söndag:
Ryktena kring Gonzalo Higuin blir allt starkare. En intressant spelare, men det handlar också om priset. 43m euro är för högt.

Frank Lampards kontrakt går ut 2013, nu spekulerar media i att han ska krävt/bett om en förlängning av det. Lite tidigt tycker jag kanske, men å andra sidan brukar vi ju släppa spelare gratis så ett kontrakt vore inte dumt, särskilt om ledningen kan förhandla ned lönekostnaden också. För efter nästa säsong är det lite svårt att se Lamps som klubbens bäst betalde spelare.

Daily Star, en blaska, menar på fullaste allvar att Chelsea är beredda att lägga upp 32m pund för Marouane Fellaini och Ross Barkley. Barkley skulle dessutom lånas tillbaka till Everton.

Ryktena om Tubby Benitez vägrar dö. Som de borde för fansen kommer aldrig att acceptera att han skulle ersätta Roberto di Matteo.

Det snackas om att en del av avtalet med Werder Bremen om Marko Marin innebär att Romelu Lukaku lånas ut til Werder nästa säsong. Intressant.

Lördag:
Tyska mästarnas Shinji Kagawa tros säga nej till nytt kontrakt för att flytta till England. Chelsea är en klubb som lär vara aktuell. Ryktet kommer dock inte från de mest trovärdiga källorna.

Viasatstudion lär aldrig någonsin tänka tanken, inte heller Uefa eller puristerna som anser fotboll ska spelas sidledes i många passningar på mitten av en fotbollsplan - men Espanyols fans gillar att Chelsea slog ut Barcelona. >

Fredag:
City tror att Eden Hazard kommer att välja dem, och gäller det pengar är det ju ingen fråga. De anser att konkurrenten är endast United, vilket däremot kanske är fel.

Higuain påstås igen vara Chelseas nummer ett mål på värvningslistan i sommar. Det har varit ett antal sådana redan och vi får väl se vad som händer.

Det är bara att välja. En del säger att det har inte förekommit någon som helst kontakt mellan Roman/Chelsea och Pep Guardiola som nu lämnar Barcelona. Andra hävdar att Roman är beredd att vänta på Pep som nu tar sabbatsår från fotbollen. Vi såg hur det gick med Ancelottis dylika, det varade en halv säsong.

Torsdag:
Salomon Kalou som ingen räknar med kommer att stanna i Chelsea i sommar då hans kontrakt går ut uppvaktas nu även av Milan. Fast blir det RdM som fortsätter som manager kan det kanske bli annorlunda då RdM satsat mer på Kalou än någon av de senaste andra managers vi haft.

Sky med flera hävdar att Pep Guardiola nu lämnar Barcelona. Det ska meddelas offentligt under fredagen. Fast risken är kanske för media att presskonferensen handlar om precis motsatsen, att Guardiola stannar. Varför annars ha en presskonferens på det sättet?! Presidenten Rosell och Guardiola ska haft ett tre timmars möte under torsdagen. I vilket fall som är tipsen i media nu att Guardiola blir Chelseas näste manager. Trots att det oftast har talats om att Guardiola vill ha en tid ledigt från fotboll.

Jason Cundy, fd Chelseaspelare och nu kommentator på Chelsea TV var lite nervös i slutet av matchen senast. Så här lät det >>, men tro mig, det lät värre på andra håll....;-)

Fler och fler, spelare, fans, krönikörer och andra menar att Roberto di Matteo måste bli vår nästa manager. Jag hoppas för det finns nog inte många som kan göra det bättre och varför ta in dem när det fungerar så oerhört bra i spelargruppen med RdM. Han har ju inte heller direkt gjort bort sig taktiskt eller på något annat sätt. Så jag tycker självklart han ska få fortsätta och att Chelsea slutar använda den där löjliga interim manager-titeln snarast. Oavsett vad som händer i våra kommande superunderbara viktiga finaler.
   Men kommer det att ske. Fan vet, ärligt talat. Det är fullständigt omöjligt att gissa. Vi kan bara hoppas och av de tidiga röster i Frågan hoppas de flesta samma sak som jag. Men så var inte frågan formulerad, utan den handlar om vad vi tror Roman, Gourlay, Buck och de andra kommer att göra? Offras RdM för någon med ett större namn, för vi vet att Chelsea gillar ryktbara managers, eller större meritlista. (Fast den meritlistan kan vara enormt utvecklad inom ett par-tre veckor).

Det förekommer också enormt mycket kritik om Uefas regler med att stänga av spelare inför finalen. Vi har publicerat en länk här bredvid om Mikels åsikter. Dessa delas av många. Bayern har tre ordinarie backar borta, Chelsea har JT som dock hade varit borta ändå då det var ett rött, och tre viktiga spelare borta pga gula kort som samlats under hela säsongen. Det devalverar onekligen finalen något att inget lag kan ställa upp ordinarie. Mer läsning om det: >

Vi såg alla, med hjärtat i halsgruppen när Lampard bensaxade Fabregas och det var fler incidenter då det framgick att de två spelarna inte gillar varandra. Enligt Daily Mail går det hela tillbaka ända till ligacupfinalen 2007. >

Chelsea, och även Bayern verkar det som, har ansökt hos Uefa om att de avstängda spelarna ska få var amed och lyfta eventuell pokal efter matchen. Ärendet ska tydligen avgöras idag.

Onsdag:
Kul läsning om engelska fotbollsspelares twittercraze under matchen. >

De mindre seriösa webbsajterna har redan spenderat de pengar Chelsea gör på att gå till final i Champions League. CaughtOffside t ex. De hävdar att Chelsea kommer att ha minst 43m pund i tv-rättigheter att spendera från Champions League inför nästa år. Det är dock en summa som snabbt kan urholkas om vi inte kvalificerar oss för nästa års turnering dock.

Ännu en målvakt kopplas till Chelsea, det är Swanseas Michel Worm. Jag önskar jag kunde förstå de här målvaktsryktena. Det är nog den position i Chelsea vi just nu minst av alla behöver förstärka. Har inte Cech visat att han fortfarande är yppersta världsklass? Vi har sedan flera unga väldigt lovande målvakter. Plus att Hilario fick sitt kontrakt förlängt.

Lite extra läsning från de engelska tidningarna som kanske roar. Jag tyckte de hade en del intressanta saker att säga som knappast framkommer i de svenska:

TeamTalk om lite av varje: >

Daily Mail, Martin Samuel >
The Guardian I >
The Guardian II >
The Telegraph >
The Independent >
Självklart tycker Barcatidningarna annorlunda: Här är hur engelska medier skildrar det. >


Besiktas i Turkiet har anmält sig som intresserade av Kalou. Och jag ser ju mycket hellre att han går dit än till Londonkonkurrenterna.

Tisdag:
Lite oväntat efter att Ferguson kastat in sin hatt i ringen är Chelsea åter igen favoriter till att få Eden Hazards namnteckning på ett kontrakt i sommar. United brukar ju få de spelare de vill ha, förutsatt att de inte kräver löjliga löner, å andra sidan tackar Ferguson då också nej till dem så...

Enligt Daily Express ska Pep Guardiola visat tecken på hur pressen tar på honom just nu genom att förlorat humöret inför kvällens match.

Daily Star, en riktigt usel blaska vanligtvis, hävdar att Rafa Benitez är vå näste manager. Tror nog inte det, det skulle aldrig accepteras av fansen. Särskilt inte efter RdM's succé.

Robin van Persie ska vara intressant för Juventus. Enligt uppgift ska han bara kosta 25m pund. Borde Chelsea ta en titt på holländaren inför nästa säsong?

Man United blir en konkurrent om Chelsea har ett intresse och tänker lägga bud på Eden Hazard. Ferguson har förklarat sitt intresse för belgaren.

Måndag:
Chelsea lär vara intresserade av Benficas Nelson Oliveira, men kommer att förlora honom till Barcelona - enligt media.

Willian som nu Shaktar Donetsk försöker sälja på marknaden kostar minst 24m pund. För mycket!

Mark Hughes har redan börjat med mindgames inför mötet med QPR på söndag. Inte oväntat är det fokuserat på JT. Det är mycket oro inför kontroversen och mötet mellan JT och QPR igen. Vi kan alla historien om att något eventuellt sades, även om det var inom eller utom sammanhang. Vi går inte in på det utan det för domstolen sköta efter EM. Efter det har några idioter skickat hot och oförskämdheter till Ferdinand, vilket är hur fel som helst oavsett vad man tycker om hans väldigt konstiga agerande i frågan (och det finns verkligen frågetecken där). I senaste mötet i FA Cupen var JT skadad så kontroversen uteblev men den symboliska handskakningen togs bort. Den här gången kräver tydligen FA att det ska skakas händer. Så Hughes tar chansen och försöker spela mindgames mot sin förre lagkamrat och hoppas att JT inte spelas i matchen, hans ursäkt är att Chelsea har så många viktiga matcher just nu så han borde vilas mot QPR. Det är i princip sant, vi har ju Newcastle på onsdagen efter, men den matchen är ju bara viktig om Chelsea vinner mot QPR först. JT själv lär säkert ha inställningen att han ska spela men om Luiz är skadefri igen är det onekligen ett alternativ som inte direkt försvagar Chelsea så mycket. Vi har ju en suverän mittbacksuppsättning för tillfället.

Jag kan hålla med om en del åsikter i den här artikeln om Daniel Sturridge. Något har hänt, vi får hoppas det är form, men det kanske också handlar om att Sturridge siktar på att återvända till det City som lär lägga ut sina krokar. Läs mer >

Intressant läsning, bland annat om domarvalet inför matchen imorgon. >


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!