csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 34 sp 16 v 10 o 8 f 56 - 38 mål 58 p

.

22 april 2012

wiganÅterstående spelschema, del 2

Läget är just nu:

 lag omg poäng plusmål
 Manchester United 35 83 +54
 Manchester City 35 80 +60
 Arsenal 35 65 +24
 Newcastle 34 62 +11
 Tottenham 34 59 +18
 CHELSEA 34 58 +18

 

Chelsea har ett tufft spelschema framför oss men även Newcastle har ett väldigt tufft schema då de möter oss och City samt formlaget Everton borta som dock kanske inte har något att spela för i den matchen, vi möter två av lagen framför oss plus några nedflyttningskandidater och så Liverpool som vi har märkvärdigt svårt för senaste två säsongerna.

Plus förstås minst en semifinal i i Champions League.

Det här är klubbarnas återstående spelschema. Hemmamatcher i kursiv stil.
Jag har gissat poängutfallet i varje match
(kanske något mer subjektivt och förhoppningsfullt än vad de sk experterna skulle gissa)

omg Arsenal   Tottenham   Newcastle    CHELSEA  

35
   
Blackburn

+3

Wigan

+1
 
 QPR

+3
36 Stoke +1 Bolton +1 CHELSEA +-0  Newcastle +3
37 Norwich +3 Aston Villa +3 Man City +-0  Liverpool +1
38 WBA +3 Fulham +1 Everton +1  Blackburn +3

 

Vilket skulle ge följande sluttabell för lagen kring de viktiga 3-4:e platserna: (jag hoppas City slår United i deras derby och därmed tror jag de kan vinna, men det är kanske ändå troligare att United kan vinna.)

SLUTTABELL, gissad

 lag omg poäng
 Manchester City 38 -
 Manchester United 38 -
 Arsenal 38 72
 CHELSEA 38 68
 Tottenham 38 67
 Newcastle 38 64

Utfallet kan dock bli helt annorlunda, kanske särskilt för Newcastle som tycks vara inne i ett stim. jag har nog varit lite tuffare mot dem i min gissning än jag varit för Tottenham t ex. Men Newcastle har tuffare möten som jag ser det. Så trots deras form och Papiss Cissé ger jag dem det här utfallet, jag tror/hoppas också att situationens allvar kanske börjar ta på dem. Jag har också då räknat med att City är kvar i titelfajten när de möts, annars är det nog fördel Newcastle i den här kampen om fjärdeplatsen, för tredje tror jag inte något lag petar Arsenal ifrån, de har lite för bra spelschema för det.
Men jag tycker inte Arsenals form är bra och de kan tappa poäng även om de möter lag som inte verkar ha mycket att kämpa för. Vad jag hoppas på, förutom att Chelsea lever upp till förväntningarna (vi måste slå Newcastle, något annat gäller inte, gör vi inte det är vi borta!) är att Blackburn sprattlar emot igen som de gjort i en del matcher även om de spelar borta och att Fulham fortsätter ta derbyskalper. Bolton måste få till en bra match mot Tottenham och med tanke på hur Tottenham spelat på bortaplan senaste tiden (utom självklart mot oss) finns det en bra chans att Bolton hjälper oss också.
Skulle Tottenham förlora en av matcherna jag tippat oavgjord, och istället vinna den andra så blir det en målskillnadsaffär. Just nu är det exakt lika i målskillnad, men Tottenhar har gjort ett mål mer vilket är det som i andra hand skiljer lag på samma poäng.

 

 

 

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook