csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
6 Chelsea FC 31 sp 15 v 8 o 8 f 53 - 36 mål 53 p

6 april 2012

wiganÅterstående spelschema

Det är sex lag som tävlar om tre Champions Leagueplatser och en kvalplats. Två lag är redan mer eller mindre klara, de måste drabbas av en sällsynt härdsmälta annars. Då återstår Arsenal, Chelsea, Newcastle och Tottenham i bokstavsordning.

Läget är just nu, före helgens matcher men efter Newcastles rätt oförtjänta seger över Swansea (som var uppe i 80% bollinnehav i matchen, men ändå inte oroade). Det var succéspelaren Cissé som hittade rätt två gånger, båda målen snygga dessutom.

 lag omg poäng plusmål
 Manchester United 31 76 +49
 Manchester City 31 71 +50
 Arsenal 31 58 +21 
 Tottenham  31 58 +20
 Newcastle 32 56 +6
 CHELSEA 31 53 +17

Chelsea har utan tvekan det tuffaste spelschemat, vi möter två av lagen framför oss plus några nedflyttningskandidater och så Liverpool som vi har märkvärdigt svårt för senaste två säsongerna. Sedan får vi nog säga att Tottenham har det näst tuffaste med bortamatcher och framförallt matcher mot nedflyttningskämpande lag.

Plus förstås minst en semifinal i FA Cupen mot Spuds och minst två matcher mot världens bästa klubblag i Champions League och om mirakel eller åtminstone mycket sensationella resultat händer så kan det dessutom bli en match till i den turneringen.

Det här är klubbarnas återstående spelschema. Hemmamatcher i kursiv stil.

omg Arsenal Tottenham Newcastle  CHELSEA
32 Man City Sunderland -  Wigan
33 Wolverhampton Norwich Bolton  Fulham
34 Wigan QPR Stoke  Arsenal
35 CHELSEA Blackburn Wigan  QPR
36 Stoke Bolton CHELSEA  Newcastle
37 Norwich Aston Villa Man City  Liverpool
38 WBA Fulham Everton  Blackburn

OBS. Då Chelseas match mot Newcastle är flyttad pga FA Cupsemifinalen, stämmer inte omgångarna riktigt då den matchen egentligen hör till omg 34, men för överskådlighetens skull har vi listat spelordningen istället. (Därav diskrepansen mellan Arsenals omg 35 och Chelseas omg 34).

 

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook