csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 31 sp 15 v 8 o 8 f 53 - 36 mål 53 p

5 april 2012

  Sista kvartens förbannelse

Jag har svurit ve och förbannelse över Chelsea sista kvarten i år. Men är det bara en känsla att Chelsea är osedvanligt dåliga den sista kvarten den här säsongen? Vi har ju alltid talat om hjärtattackläge de sista femton minutrarna av en fotbollsmatch, när den är som mest spännande och som mest osäker.

Så det var dags att ta en ordentligt titt på sista kvarten.

Chelsea har släppt in 23 mål i år de sista 15! Å andra sidan har vi gjort 23 mål sista 15!

Så det har kanske inte varit så farligt som jag tyckte. Svaret är att vi hade nästan kunnat toppa Premier League hade det inte varit för sista kvartens okoncentration och slarv i år.

20 poäng har Chelsea förlorat i seriespel på mål gjorda sista kvarten mot oss. Sexton av de poängen i Premier League. Fyra i Champions Leagues gruppspel. Därtill har vi åkt ut ur en cup med mål sista kvarten.

Vi åkte ur Carling Cup, Ligacupen mot Liverpool efter mål denna ödesdigra period. Vi förlorade en seger borta mot Bayer Leverkusen samt mot Valencia borta, och fick bara oavgjort vilket ställde till gruppspelet för oss.

I Premier League har förlorat poäng i följande matcher pga sena mål mot oss:
Arsenal - tre förlorade poäng
Wigan - två förlorade poäng
Aston Villa - tre förlorade poäng
Manchester United - två förlorade poäng
West Bromwich Albion - tre förlorade poäng
Manchester City - tre förlorade poäng

Summa 16 förlorade poäng. Hade vi hållit tätt hade vi nosat United i hasorna i serien och framförallt legat på en mycket säker Champions Leagueplats.

Så något måste göras, för vi kan inte kosta på oss sådana avslutningar längre. Vi var mycket nära att förlora poäng mot Villa i helgen och vi var nära att åka ur CL i onsdags på grund av våra svaga matchavslutningar.

 

 Chelseas sista kvartar 

Chelsea har dock inte bara varit usla sista kvarten. Vi har faktiskt lyckats göra 23 mål den perioden. Det allra mest anmärkningsvärda dock är antalet mål vi har gjort på övertid/tiläggstid och i förlängning.

I elva matcher har Chelsea gjort mål när matchen egentligen skulle varit slut! Detta är våra 90+ mål den här säsongen, hittills.

Norwich - målskytt Mata
Bayer Leverkusen- CL - målskytt Mata
Swansea - målskytt Drogba
Newcastle - målskytt Sturridge
Everton - ligacupen - målskytt Sturridge i förlängningen
Portsmouth - FA cupen - målskytt Lampard
Swansea - målskytt Bosingwa
Napoli - CL - målskytt Ivanovic i förlängningen
Leicester - FA Cupen - målskytt Meireles
Aston Villa - målskytt Torres
Benfica - CL - målskytt Meireles

Så vi gör lite rätt också. Dock, i de flesta av de här fallen var matcherna redan avgjorda när målen kom sent för Chelsea.

Se gärna mer under Resultat där alla våra resultat finns samlade.

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook