csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 31 sp 15 v 8 o 8 f 53 - 36 mål 53 p

31 mars 4 april 2012

benficaInför Benfica CL kvarsfinal II

 

ONS:

LAGUPPSTÄLLNINGARNA

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
7 Ramires
10 Juan Mata
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 24 Gary Cahill, 5 Michael Essien, 16 Raul Meireles, 23 Daniel Sturridge, 11 Didier Drogba.

Benfica :
Artur; Pereira (k), Garcia, Emerson, Capdevila; Witsel, Matic, Bruno César; Aimar, Cardozo, Gaitán.
Subs: Eduardo, Almedia, Nolito, Djalo, Oliveira, Saviola, Rodrigo.

Domare: Domir Skomina, Slovenien.


Skön statistik. Chelsea har alltid gått vidare när vi vunnit första matchen borta i Champions League. Åtta gånger nu.

Skulle matchen gå till straffar (enbart vid 1-0 till Benfica) har Chelsea två strafförluster i CL (och bägge svider så mycket att jag avstår från att nämna dem), men av våra fyra senaste straffläggningar i alla tävlingar har vi faktiskt 50% vinst. Benfica har också vunnit två och förlorat två.

Bara två gånger har något lag i CL-historien gått vidare efter att förlorat första matchen på hemmaplan.

Lite anmärkningsvärt fakta, Chelsea blev det första av 65 stycken lag som höll nollan mot Benfica på Estadio da Luz, och vi gjorde det med en backuppsättning som vi såg som andra alternativet.

Chelsea har också hittat grundstenen till en ny Fästning Stamford Bridge. Vi har nu vunnit fyra raka hemma, gjort 14 mål och bara släppt in ett.

Båda lagen kommer från vinster som stärker moralen. Chelsea som otroligt nog släppte till två mål till ett kvitterat resultat vände ändå och vann rättvist övertygande mot Villa. Benfica slog toppkonkurrenten Braga hemma med 2-1 efter sent mål.

Chelsea har, förmodas det, ett skadefritt lag nu trots många andra påståenden i tidningarna de senaste dagarna. Benfica saknar viktiga backarna Garay och nu även Jardel, samt Miquel Vitor. Det måste innebära en försvagning och som vi såg på Estadio da Luz imponerade inte deras försvar då, även om Jardel var bra. (Men nu borta). Det blir mittfältaren Javier Garcia som tar platsen som mittback bredvid Luisao nu.

Chelseas målvaktstränare Christophe Lollichon har bannats av Uefa och får inte vara med på bänken ikväll. Någon förklaring har inte getts annat än "impropr conduct" under slutet av matchen mot Benfica. Någon som såg det?

TIS:
Domare i morgon kväll är Damir Skomina från Slovenien. Vet inte mycket om honom förutom att han tillhör Uefas elitgrupp av domare.

Didier Drogba och David Luiz tränade båda på tisdagens sena träning och bör därmed vara aktuella för start.

Klubben närmast garanterar att ingen tar avancemanget för givet. De räknar alla med en mycket tuff match.

---
Sena skadenyheter är väldigt oroande för oss. Sex spelare är plötsligt skadade nu, enl Daily Mail! Mest oro kanske kring Branislav Ivanovic som fick skickas på magnetröntgen under måndagen. Men även Daniel Sturridge, Ashley Cole och som väntat Didier Drogba missade träningen under måndagen.

Det räcker dock inte då även Petr Cech stod över delar av träningen och Frank Lampard fick behandling under den. Det här var inte nyheter vi ville ha. Även om jag nog tror att en del av detta ingår i spelet och framförallt är för att skydda spelarna inför matchen. De flesta av dem kan nog spela även om Ivanovicnyheten är oroande. De säger dock inget om David Luiz.

--
Det är lite oroande över hur vi alla tycks betrakta Benficamatchen lite som en formalitet innan vi kan pensla in ett semifinalmöte i Champions League. Eller är det bara jag? Jag tror vi kommer att få se ett väldigt annorlunda spel från Benfica även om jag kan tänka mig att de startar matchen lite försiktigt för att inte ramla på ett baklängesmål som skulle göra deras uppförsbacke väldigt mycket brantare. Det är också lite konstigt hur olika ett bortamål betyder ändå. Målet borta mot Napoli gav oss möjligheten att vinna med två noll, men när de gjorde mål kändes det tungt för då krävdes det ju fyra. Vårt bortamål och vår vinst mot Benfica jämnas ut redan vid ett mål från dem imorgon. Gör de två är det vi som måste göra tre då det faktum att vi vann på Estadio da Luz då faktiskt blir rätt likgiltigt!

Vi får inte glömma att Benfica underpresterade i sin hemmamatch vilket också innebär att de kan spela ut ordentligt borta, för de har inget att bevaka. Jag tyckte de var rätt svaga, och absolut sämre än jag väntade. För när jag såg Chelseas b-betonade uppställning innan den matchen då kändes det inte betryggande alls. Sedan visade det sig ju att alla spelade bra och höll Benfica mer än stången.

Jag hoppas dock att dagens tester visar att David Luiz's ledbandsskada inte är värre än att han kan spela. Vi behöver honom mer mot Benfica. Jag vill ha Drogba spelklar också, men just nu undrar jag om inte Torres ändå är förstavalet till en start, hur mycket jag än längtar efter att få se både Torres och Drogba starta för Chelsea samtidigt.

Många tvekar inte att kalla det här en säsongsavgörande match, men i ärlighetens namn är väl alla matcher det, inte minst just nu. Men visst, det är stor skillnad på att komma till semifinal i Champions League än kvartsfinal.

MÅN:
Det är närmast med oro man ser på Frågan, där samtliga anser att Chelsea går vidare. Jag önskar fjärilarna i min mage trodde lika helhjärtat på det för jag är ärligt talat redan nervös. Jag tror men jag tror inte det blir lätt. Jag tror att Chelsea absolut måste göra mål i den här matchen och det är därför jag hoppas Drogba blir frisk till matchen även om hans skada nog innebär att grundtipset är att han startar på bänken. Jag vill dock absolut se Sturridge starta, särskilt om Benfica inte ändrar och byter ut Emerson på vänsterbacken. Jag tror Sturridge med Ivanovic bakom honom kan få rätt kul på den kanten på onsdag i så fall. Men Benfica kommer absolut att komma mer laddade och kanske chansa mer i returen och de har onekligen kapacitet att göra mål på Chelsea på Stamford Bridge, särskilt under en säsong då vårt försvar haft en tendens att somna till, inte minst sista kvarten som blivit en nervös skräckperiod för oss, inte bara vid uddamålsledningar.

SÖN:
David Luiz räknas som tveksam för onsdagens match mot sin förra klubb. Ett avbräck självklart då han var matchens bäste spelare senast. Även Drogba för en kamp mot klockan med en tåskada enligt rapporterna.

---
Nu är det Benfica som har ryggen mot väggen och som kommer till SW6 för att vända ett underläge. De måste göra vad Chelsea gjorde mot Napoli och vinna med 2-0. En tuff uppgift, för tuff om vi ska döma från första matchen. För jag var sannerligen inte imponerad av Benfica i den och vi ska inte glömma att RdM gamblade med närmast b-laget nere i Lissabon.

Så jag förväntar mig ett mycket modigare, mycket öppnare Benfica som större delen av matchen måste satsa framåt. Vilket bör göra det möjligt för Chelsea att göra minst ett mål. Även om jag nog tror Benfica öppnar försiktigare för de vill ju inte att Chelsea ska få ett tidigt mål då det gör deras uppgift bra mycket tuffare.

I första matchen var jag nog bara imponerad av en enda spelare i Benfica trots ett namnkunnigt lag. Det var högerbacken Maxi Pereira. Jag tippar att BEnfica

Jag hoppas få se Sturridge och kanske Ivanovic eller Luiz som högerback för Benficas vänsterback Emerson var ganska usel i tisdags och spelar han har utan tvekan di Matteo och Newton observerat de öppna gator han lämnade Chelsea på Estadio da Luz. Men det är ju inget som säger att inte Jorge Jesus också noterade att Emerson inte klarade av Chelseas högerkant och därmed gör ett byte till på onsdag.

Jag är mycket optimistisk och tror Chelsea klarar av det här och får möta Barcelona (eller mer sensationellt Milan) i kvartsfinalen. Det blir dock inte lätt för Benfica måste och kommer att spela mycket bättre än vad de gjorde hemma, de är ingen dåligt lag och de klarade ju oavjort mot United på bortaplan.

Så får vi väl varna för vårt enorma spöke i år - den sista kvarten!!!


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook