csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 30 sp 14 v 8 o 8 f 49 - 34 mål 50 p

28- 31 mars 2012

villaInför Aston Villa II

LÖR:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA:
Drogba kan inte spela, ingen förklaring till varför. Sturridge ersätter Ramires lite överraskande medan Torres och Kalou fortsätter där framme. Iva och Lamps går också in i laget.

Weimann gör sin första start för Villa.

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
21 Salomon Kalou
10 Juan Mata
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 34 Ryan Bertrand, 24 Gary Cahill, 5 Michael Essien, 7 Ramires, 15 Florent Malouda.

Aston Villa:
Given; Lichaj, Collins, Baker, Warnock; Agbonlahor (k), Gardner Herd, Bannan; Ireland; Weimann.
Avb: Guzan , Johnson , Carruthers, Williams, Albrighton, Grealish, Heskey.

Domare: Lee Mason

Statistiken är skrämmande för Chelsea inför dagens match. Bara två mål sammanlagt på de fem senaste mötena och en ynka vinst på de senaste tolv mot Villa på Villa Park. Det här är oftast ett kryss, 7 stycken. Kryss är inget Chelsea har råd med, vi är redan på gränsen till att vara chanslösa på CL-platserna och vi hotas absolut av Newcastle på samma poäng nu. Vi har dessutom ett tufft schema kvar med både Arsenal, Liverpool och just Newcastle kvar. Allt annat än en vinst idag innebär i praktiken att vår ligasäsong i princip är slut.

Statistiken säger att Didier Drogba måste spela, då han är vår målgörare mot Villa. Han har gjort mål i de fyra senaste matcherna han har spelat mot Villa.

Men Villa är knappast ett formlag, de har bara vunnit två matcher sedan de mycket överraskande och inte så lite onödigt slog oss på nyårsafton, samma datum som dagens match.

Om Villa gör mål är tipset att det sker inte på hörna, för de har hittills inte gjort något hörnmål i år men släppt in 11. Chelsea har bara släppt in ett enda hörnmål i år trots ibland uselt försvarsspel, men om det är något som fungerat bättre på sistone är det ju vårt försvarsspel. Det är målgörandet som fortfarande oroar. Överhuvudtaget är huvudspel inte Villas grej i år, de har bara gjort två mål på nick i år, medan Chelsea bara släppt in fyra. Det är minst av alla lag.

FRE:
Det har nu visat sig att Stilian Petrov som blivit osäker på start i helgen drabbats av akut leukemi och därmed självklart är borta från inte bara vår match utan för en lång tid. Vi kan bara hoppas att situationen löses på bästa möjliga sätt för honom.

Villa saknar även Alan Hutton, N'Zogbia, Bent (som gjorde mål senast), självmålsfantomen Richard Dunne och Fabian Delph.

Raul Meireles har problem med ett knä sedan Benficamatchen, Iva är på skadelistan - annars har RdM en full trupp att välja ur.

TORS:
Erik Lichaj och Andi Weiman är kanske inte så kända, men det talas en del om att de ska få starta mot Chelsea i den match Chelsea måste ha revansch för de usla sista tio på Stamford. Stilian Petrov, målgörare senast har haft feber och är osäker. N'Zogbia undersöks i Paris i dagarna för en dåligt knä och är också osäker på start. Han har väl dock knappast varit någon succé i Villa sedan han kom dit från Wigan .Även Alan Hutton lär nog saknas pga skada. Chelsea har ett bättre skadeläge och förstås en bredare trupp redan från start. Det ser just nu ut som om Ivanovic är den enda spelare som nog inte kommer i frågan.

ONS:
Branislav Ivanovic som inte klarade sitt fystest inför Benfica-matchen är också osäker inför Aston Villamatchen. Som laget spelade försvarsspel nere i Lissabon kanske det inte gör något även om hans inlägg var saknade. För om det var något vi inte gjorde senast mot Villa var det ju att spela försvarsspel de sista tio minutrarna (Petrov 82, Bent 86). Villa har sedan dess ännu sämre form så även om det är bortamatch ska och måste Chelsea vara favoriter till att vinna. Särskilt med tanke på vad som står på spel. Chelsea kan nog inte halka till och tappa en poäng till om vi ska ha chans på att kvalificera oss bland de fyra första, och då måste vi ändå ha hjälp av minst två av våra konkurrenters motståndare. Det är en väldigt tuff beställning.

---
Chelsea ligger bara 9 i formtabellen efter nyår med 16 poäng, inte undra på att vi ligger där vi ligger i den verkliga tabellen också, för vi tyckte ju redan under hösten att den var dålig. Newcastle är bara målskillnad efter oss och flera lag vi senare ska möta före oss. Villa, lördagens motståndare ligger dock ännu sämre till, de parkerar på 15e plats med 10 poäng.

---
I en säsong alldeles för full av förnedrande nederlag tillhör matchen nyårsafton åtminstone till de mest orättvisaste och onödiga förlusterna. Historieböckerna visar 3-1 till Villa, men det skildrar knappast hur matchen var. Chelsea såg ju ut att ha allt i sin hand, till just det - sista kvarten. Då gjorde Villa två mål sista kvarten.

Chelsea kan inte förlora poäng utan att ligasäsongen är över. Det måste vi nog erkänna. Så förhoppningsvis får vi se ett motiverat och alldeles oerhört revanschsuget Chelsea som kör över Villa genom att starta starkt och avgöra matchen tidigt. Det är faktiskt viktigare än vad vi vill erkänna att ha matcherna avgjorda, och inte bara för våra hemska sista kvartar. Det innebär också att RdM kan vila spelare. För spelschemat är som det är. Efter Villa är det bara några dagar till returen mot Benfica, sedan Wigan hemma. Ett lag som vädrar morgonluft i bottenstriden och som slog Liverpool den här helgen. De fick också oavgjort mot oss. Jag kan inte bestämma mig om det är värst att möta lag som kämpar om titeln eller lag som kämpar mot nedflyttning i det här skedet av säsongen...

Först Villa dock. Ett lag som sänkt sina ambitioner då de inte kan konkurrera ekonomiskt och som bundit upp sig med en manager, McLeish, som väl är till och med mindre populär än AVB var i spelartruppen (kanske).? Ändå är en sådan här match mot ett krampaktigt Chelsea som inte gör mål, 49 mål är rent ut sagt uruselt, och 34 insläppta är inte mycket mer imponerande.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook