csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 31 sp 15 v 8 o 8 f 53 - 36 mål 53 p
26 mars - 1 april 2012

Nyheter v-13


NY FRÅGA

Söndag:
Tyvärr fick vi ingen hjälp av Swansea efter två usla försvarsinsatser. Men vi hade väl inte riktigt vågat hoppas. Nästa helg blir kanske mer utslagsgivande då Chelsea har Wigan (stentufft att möta dem i det här läget plus att de har form), Arsenal måste klara City som ändå måste försöka komma ifatt United och Tottenham svåra Sunderland borta. Också ojämna Sunderland. Newcastle har Swansea, men på Liberty Stadium där Swansea är väldigt starka.

---
Newcastle fortsätter skugga oss obehagligt nära, men vi ska möta dem på Stamford Bridge så vi bör fortsätta titta uppåt istället. Så nu hejar vi vilt på Swansea, Josh och våra fd spelare Sinclari, Lita och manager Rodgers. Det är "Squeaky Bum Time" nu enligt Ferguson och det handlar mer om moral och resning är spelskicklighet i det här läget av säsongen. Chelsea visade underbar moral igår genom att komma igen efter att gett bort en tvåmålsledning.

Lördag:
MATCHEN: Aston Villa v Chelsea 2 - 4
Laguppställningarna >

Vet inte om det är Viaplay men spelarna rör sig i stumfilmer, mycket snabbt.
   Torres fri men skjuter rakt på målvakten. 6 min. Det är ju tyvärr Given som är tillbaka i Villas mål och Chelsea har alltid haft svårt att göra mål på honom.
    MÅL. Sturridge tar en retur. Jättesnyggt mål, där Mata matar fram bollen till Torres som inte hinner före backen till bollen men Sturridge tar hand om returen och sätter den i mål frå nära håll. 9 min.
    Chelsea har nu äntligen gjort 50 ligamål i år och Torres får väl kanske återigen en assist men ännu inget ligamål.
    Vi behöver dock fler mål, för vi tog ju ledningen senast också men höll verkligen inte ihop det sedan.
   Agbonlahor kommer loss och skjuter precis över mål, men han var offside vilket linjedomare Massey (hon är väl den bäste FA har idag) mycket riktigt upptäckt. 13 min.
   Chelsea har inte spelat bra sedan målet. Det slarvas väldigt just nu av våra blå och det måste de få ordning på eller så tappar vi snart vår ledning.
   Långskott från Mikel som tar på två olika Villaspelare tar farten ur bollen som Given lätt tar hand om. Första Chelseaanfallet sedan målet. 19 min.
   Stilijian Petrov får en vacker hyllning i 19 minuten med en minuts applåder. Under tiden ordnade Villa två hörnor men hotade aldrig Chelsea.
   Nästan allt Villa gör börjar på deras vänsterkant men Iva och Luiz har täckt upp bra hittills. Men vi kan inte fortsätta spela så här lamt, det är verkligen dags att ta tag i matchen igen.
   Mata dansar sig igenom Villas försvar med hjälp av Torres men bollen tar i stolpen och Torres skott på returen tar i kastande Villaförsvarare. Det hade blivit ett riktigt snyggt mål. 24 min.
    Matchen har jämnat ut sig igen och det är ju onekligen Chelsea som varit närmast ett andra mål. Får hoppas det kommer snart. Vi behöver lite lätta matcher just nu med tanke på spelschemat. Det tuffaste för alla engelska lag, i särklass.
   61% bollinnheav för Chelsea första halvtimmen. Viktigare dock att vi har sett giftiga ut och kanske borde haft två mål redan.
   Lampard lurar Luiz vilket ger Villa en enkel hörna. 33 min. Dock över av Baker.
   Sturrdige skjuter i en kontring, Given tar rätt lätt hand om bollen. 34 min. Åter undrar man om Sturridge inte kunde sökt en bättre lösning även om det inte var något dåligt skott.
   Mata passar förbi en passiv Torres och Villa kan kontra. Torres såg ut att tro han hade en Chelseaspelare bakom som skulle ta hand om bollen istället.
  Inlägg hamnar i famnen hos Given istället för att bli farligt. 37 min.
   Chill värmer redan upp, hoppas det inte är någon skadekänning hos JT eller Luiz som orsakat det. Däremot ser jag gärna att någon av dem kanske byts ut i andra för att vilas inför onsdag om Chelsea då har en betryggande ledning, vilket vi inte har ännu.
   Agbonlahor får en slumpboll som vänder om och skjuter mellan benen på Cole och Cech som redan slängt sig får ut en fot och lyckas styra bollen till hörna. Kanonräddning av Cech. 43 min. Där trodde jag det skulle bli mål, och inte ett välförtjänt sådant. Villa har varit omotiverade verkar det nästan som, kanske tagna av beskedet om Petrovs cancer.
   Chelsea fortsätter ge Villa hörnor, nummer fem nu. Collins nickar över. Villa fortsätter vara sämst i PL på huvudspelet och hörnor. (Se Inför-artikeln)
   Det måste vara en skada på Luiz för han byter i slutsekunderna mot Cahill. Inte bra inför onsdag. Luiz har varit strålande på sista tiden, särskilt i Champions League.

Chelsea har dominerat första halvlek och med lite mer tur hade det varit ett eller t o m två mål mer. Men tur är ju inget ord vi använder i samband med Chelsea den här säsongen. Villa var nära att kvittera men egentligen inte riktigt med i matchen i första. Chelsea behöver fler mål för ett måls ledning är inget vi kan förlita oss på den här säsongen.

ANDRA HALVLEK:
Villa har absolut fått en hårtork i halvlek och försöker komma in i matchen de första minutrarna av andra. Chelsea försöker suga upp deras nya energi och åstadkommer ännu inget själva.
   Cole dras i armen i straffområdet men ingen åtgärd annat än att bollen går till hörna.
   MÅL. Hörnan studsar fram till en fri Ivanovic som slår bollen i nät. 51 min. Bollen kan ha touchat hans arm, men han höll armarna tätt intill kroppen så det var aldrig frågan om hands.
    Kan vi nu bara få ett ligamål för Torres också så kan Chelsea vila lite spelare, främst Mata som är den som väl matchats hårdast av alla i år.
    Chelseas bollinnehav har sjunkit ned till 55%. Gardner varnas för farligt spel mot JT, han träffar dock aldrig JT som hoppar undan. 57 min.
   Frispark rakt framför mål ungefär 25 m ut. Samtidigt byter Ramires med Kalou. 59 min. Innebär det att Sturridge går över till vänster?
   Mata slår frisparken en bra bit över.
   Sturridge har mycket riktigt gått över på vänstersidan, något han gjort flera gånger när han spelat under RdM.
    Ny enkel hörna för Chelsea när försvaret nickar ut bollen på ett enkelt inlägg. Denna gång från höger. Dock ingen farlighet den här gången. 64 min.
    Albrighton in för Herd. 70 min.
   Tjugo minuter kvar och matchen har utvecklats till en rätt trist tillställning där Chelsea bara bevakar sin ledning och Villa inte åstadkommer mycket.
   Bra inlägg av Iva men Torres nick går en bra bit utanför. 72 min.
   Malouda in för Mata som vilas inför onsdag. 74 min. Rätt byte med tanke på att ledningen ändå verkar rätt trygg.
    Så gör då Villa ett nickmål. Lichaj kastar långt rakt på huvudet på Collins som sätter den precis utom räckhåll för Cech. Så fruktansvärt onödigt. Då blir slutet av matchen nervöst ändå. MÅL. 77 min.
Att Chelsea alltid ska ställa till det sista kvarten. Nu måste laget helt ändra inställning efter bara försökt spela av matchen, en taktik som bara inte fungerar med dagens lag.
   Nu är ddet plötsligt energi och vilja av Villa som också gör ett andra mål direkt efter. MÅL. Lichaj får bollen bakom en passiv Cole och Chelsea har slarvat bort ännu en seger. 79 min. Just nu kan vi glömma ens drömmar om en CL-plats och det är samma sak som förstört hela säsongen för oss, Chelsea oförmåga att stänga matcherna, den loja okoncentrerade inställningen sista kvarten. Man blir så förbannad. Det finns faktiskt inga ursäkter för laget nu.
   Heskey in för debutanten Wiemann. 82 min.
   MÅL. Ivanovic nickar in en vänsterhörna. 83 min. Torres skarvar bollen till Iva som just nu gör matchen någorlunda rättvis igen.
   Men det är inte slut. Heskey får inte fart på nicken som Cech lätt tar hand om 85 min. Villa anfaller gång på gång men Chelsea tar hand om bollen. Matchen har tänt till mer sista tio än de övriga 75.
   Ett för långt inlägg går till Given istället. 87 min.
   Villa har fått grepp om Chelsea och har kontroll runt vårt straffområde, men de har hittills bara kommit nära. 88 min. Men det är Villa som visar vilja.
   Jag kan inte fatta hur Chelsea så kunde tappa kontrollen över matchen och göra den jämn och låta Villa få komma in i matchen igen.
  Mikel ger bort en fullständigt onödig frispark i bra läge. 90 min. Cech tar hand om den säkert. Det är de där onödiga och farliga frisparkarna som Mikel så ofta orsakar som gör mig så irriterad på honom.
   Fyra minuter tillägg. Hörna till Villa.
   MÄL. Torres avgör matchen i ett friläge efter att blivit framspelad av Studge. Snyggt placerad boll förbi Given. 90+2. Perfekt kontring av Chelsea. Första ligamålet sedan september av Torres.

Fullständigt rättvis seger för Chelsea men hur de kunde tappa koncepterna så och släppa upp Villa till oavgjort är en gåta, sista kvartenförbannelsen i år. Som tur var återställde Iva ordningen och sedan kunde Torres snygga till siffrorna igen i ett riktigt snyggt anfall. Torres har åter gjort en bra match, kanske MoTM i en match som största delen var rätt avslagen, med en mycket intensiv sista kvart.Han var inblandad i alla Chelseas mål. Vi är fortfarande med i leken. Såf år vi tacka grannarna QPR för att de slog Arsenal och gav oss en hjälpande hand. Vi ska själva möta QPR dock och som alltid fruktar jag nästan bottenlag som kämpar för kontraktet mer än topplagen så här års. Och City spelade väl tyvärr ligatiteln i händerna på United.

---

Chelsea spelade tidigare oavgjort 0-0 mot Aston Villa. Det var ungdomslagen som möttes och det slutade alltså oavgjort som så ofta mellan a-lagen. Det lär varit en rätt trist tillställning med få chanser.
   Chelsea: Mitchell Beeney; Sam Bangura, Archange Nkumu (k), Dion Conroy, Adam Nditi; Anjur Osmanovic (Ismail Seremba h-t), James Ashton (Fankaty Dabo 77), Lewis Baker; Tom Howard, Islam Feruz (Walter Figueira h-t), Amin Affane. På bänken: Ben Killip, Danny Stenning.

Fredag:
FA gör allt de kan för att motarbeta Chelsea om vi går vidare till semifinal i Champions League. De har inte bara tvingat Chelsea till match bara tre dagar innan mötet i semifinalen, de har också lagt matchen med en extremt sen speltid, kl 19 på söndagskvällen samtidigt som det då blir möte på onsdag kväll! Anmärkningsvärt och jag hoppas verkligen klubben protesterar ordentligt om vi går vidare. Den andra semifinalen som Liverpool fick pga årsdagen av Hillsborough fick däremot en extremt tidigt starttid, 13.30 på lördagen. Inte undra på att Chelsea är enda engelska klubb i Europa när förbundet agerar på det här sättet, tvingar Chelsea att spela två extremt viktiga matcher inom 72 timmar från varandra. SKANDAL FA.

Ferguson förnekar att United har tjänat på domarinsatser i år. Phuiii. Såg inte Ferguson matcherna mot Chelsea där de fick fyra poäng tack vare domarinsatserna. Även han erkände ju att Fulham förtjänade en straff mot Fulham bara senast i måndags... Ibland är enögdhet kul, ibland bara pinsam.

Konspirationsteoriläsning för de som är intresserade. >

Torsdag:
Den flyttade matchen mot Newcastle har nu spikats till onsdagen 2 maj.

Barcelona har gnällt (som Barcelona alltid tycks göra - gnälla alltså) massor på att Milan inte vattnade planen för att ge Barcelona det underlag de ville ha. Helt rätt av Milan, varför ska de ge Barcelona fördel? Hoppas Chelsea gör likadant om det blir match mot Barcelona på Stamford.

CSFC var för snabba igår och trodde Swanseamatchen var slut fast det bara stod 1-0. Slutresultatet blev 2-2 efter mål av Patrick Bamford och Lucas Piazon. Bamford har ju varit i rent sensationell målform för Chelsea, synd att han inte får spela i FA Youth Cup då han representerat Nottingham i den tidgare. Samtidigt finns det ju en regel i FA Cupen som säger att man får spela för sin nya klubb om den gamla klubben är eliminerad, så man undrar varför samma regel inte fungerar för ungdomarna. Laget, längre ned under onsdag. Nathaniel Chalobah gick ut tidigt med en skada, men det är ju tid till returen mot United.


Jag följde naturligtvis Milan mot Barcelona för att se vilken motståndare vi kan få om vi klarar Benfica på onsdag också, vilket jag väl tror vi kan även om vi absolut inte får se matchserien som avklarad. Intressant att notera var att RdM och Eddie N borde fått en hel del idéer om hur vi ska spela mot Barcelona om det nu blir de. Dvs framåt, för försvarsmässigt hade inte Milan mycket att lära oss. De exponerade dock en del svagheter i Barcelonas försvarsspel och hade inte Robinho varit så usel så borde det blivit något av det. Så det borde gett några idéer och framförallt underbyggde det min övertygelse om att Chelsea borde spela både Drogba och Torres mot ett lag som Barcelona med Sturridge på vänster och Ramires på högerkant för speedens skull. Det är också en god idé att försöka rycka och störa matchen så mycket som möjligt så att Barca inte får igång något flyt. Kanske något för Meireles?!
   Barcas försvar är inte i närheten av lika bra som deras mittfält och anfall. Så är det bara även om det inte på något sätt är en nyhet. Mata lite bakom som vår Xavi. Däremot försvarsmässigt visade nog Milan snarare hur man inte ska spela även om inviduell skicklighet höll dem skadeslösa, men Messi och Xavi och Iniesta får inte bjudas på sådana ytor. Då tycker jag ändå inte att de tre visade toppform direkt, även om det luktade mål de flesta gånger de fick bollen under kontroll. Milan, om det blir de som går vidare, skrämde mig inte även om de självklart med det resultatet fortfarande har chansen. Sedan filmade Barca som alltid och jag tycker det är skönt att de inte fick straff när Sanchez söker straff genom att springa in i Abbiati istället för att försöka nå bollen. Om det som experterna tyckte ska vara straff, då måste reglerna ändras.
   Det var dock knappast det mest imponerande Barcelona jag sett i den här matchen. Det Barcelona som spelade på San Siro kan Chelsea mycket väl slå, och till med betryggande slå på Stamford Bridge, om det nu blir Chelsea mot Barcelona i semin. Klart jag fortfarande hoppas på att Milan kan gå vidare genom något slumpmål eller så. Helt enkelt för att det finns inte i närheten lika mycket kvalitet inneboende i de rödsvarta som de blåröda. Men bortamål räknas dubbelt!

Onsdag:
Swanseas reserver slog Chelseas mycket unga reservlag (var någon spelare ens 20 år) med 1-0 hemma. Chelsea ställde upp med: James Russell, Todd Kane, Rohan Ince, George Saville, Aziz Deen-Conteh, Conor Clifford (Adam Phillip, 62), Patrick Bamford, Billy Clifford, Romelu Lukaku, Nathaniel Chalobah (Alexander Davey, 19), Lucas Piazon
På bänken: Mitchell Beeney, James Ashton, Lewis Baker. Målgörare Swansea; Andrea Orlandi. Närmast för Chelsea tycks Patrick Bamford varit, succéförvärvet från Nottingham.

Visst har fans alltid olika åsikt om en match, om det var straff och så vidare även om vi alla utom de röda är överens om vissa saker, som Uniteds flyt vilket de hatar när vi tar upp för de tycker de förringar deras insatser, men kolla vilket flyt de har haft med domarna i år! I måndags t o m erkände Ferguson (var det första gången) att de borde haft en straff emot sig på övertid!
    När jag läste det här undrade jag en hel del om vilken match jag såg och vilken match Benfica såg igår. >


Daily Mail hävdar (och då det är Daily Mail borde det kanske vara bland ryktena) att Chelsea försöker få hem Gianfranco Zola till Chelsea. Inte som manager utan typ en roll liknande den Allbäck har i svenska landslaget, en person mellan spelare och manager. En roll som förr sköttes av assisterande managers som Steve Clarke. I vilket fall som vore det ju en förstärkning och det skulle uppskattas enormt bland fansen, men det lär nog inte hända då Zola fortfarande har hopp om att få en ren managerroll i Italien. Han var ju aktuell innan Ranieri fick Inters heta stol och han var aktuell för Lazio där Edy Reja säger upp sig med jämna mellanrum.

TheChelsNet gör bra lånerapporter. Så om du vill följa vad som händer våra utlånade spelare. >

Det tog sin tid, men nu börjar till och med engelska medier mycket motvilligt respektera David Luiz som spelare. CSFC har flera gånger framfört att han nog varit Chelseas bäste spelare sedan nyår och definitivt var han MoTM mot Benfica. Han har ju visat vissa koncentrationssvårigheter tidigare och blandat och gett men i konkurrensen med Cahill har han skärpt till sig och vårt mittförsvar börjar se ut som ett mittförsvar i Chelsea ska se ut, oavsett om Luiz, Cahill och/eller JT spelar. Läs mer i en rätt löjlig artikel där skribenten mest försöker göra sig rolig, men det kanske är början till en trend och det kanske t o m kan leda till att Hansen, Souness och Neville ber om ursäkt för sina förhastade omdömen >

Det går emot det mesta jag står för men kanske borde man hålla på Milan ikväll. För Milan är inget lag jag fruktar, bara respekterar till en viss grad, i en eventuell semifinal i Champions League. Nu tror jag inte de har en chans mot Barcelona, särskilt inte i två matcher men lite skulle det väl skaka om tyckarna om Milan får med sig ett bra resultat till returen. Plus att jag är innerligt trött på att spela mot Barcelona i Champions League, det är det lag vi oftast får möta i den turneringen. Så det är inte bara för att de kanske är bästa lag i turneringen även om jag själv tippat Real som vinnare i år. Fast utan aldrig skadade Messi är inte ens Barcelona ett lag som jag inte tror Chelsea kan besegra, även den här ojämna säsongen.

Tisdag:
Det blev tyvärr Tottenham i semifinalen i FA Cupen. I en match som spelades om helt och hållet istället som väntat från då den avbröts. Vilket förmodligen skadade Bolton mer. Jag hade unnat dem en framgång av alla möjliga skäl. Vi möter Spuds på Wembley 15 april om inget unikt inträffar, dvs att FA ställer upp för de klubblag som spelar i Europa.


MATCHEN. CL kvart Benfica - Chelsea 0 - 1
Laguppställningarna: >

OK, jag erkänner oro över laguttagningen av RdM. Helt klart. Det känns som vissa spelare har blivit uttagna pga passet. Det gäller att de här spelarna nu verkligen ger allt och ger Chelsea ett bra resultat att jobba på i nästa vecka på Stamford Bridge. Särskilt gäller detta kanske Torres som måste lyckas. Kanske inte enbart som målgörare utan lyckas för laget. Men oj vad orolig jag blev när laguppställningen kom. Särskilt som Benfica snarast toppar sitt lag. Detta är utan tvekan en chansning av RdM, kanske kostar han på sig den då han vet att han bara är tillfällig manager.

Örnen har landat och matchen kan börja. Tyvärr avslöjade inte tv hur många varv Vitoria flög, det lär ha betydelse för matchutgången enligt många.

Hoppas på snabba mål för Chelsea. Fast vi har ju tagit ledningen i varje match borta hittills i CL den här säsongen, och ändå aldrig vunnit borta.
   Första anfallet från Chelsea stoppades vid straffområdet. 1 min.
   Ferreira fick kämpa för att komma först till bollen trots bra försprång. Vi får se hur Benfica utnyttjar den kanten idag. Den var vår svaga sida mot City och delvis mot Tottenham så dagens lag kan vara svar på det, även om jag inte riktigt förstår svaret.
    Första fem har Benfica varit överraskande avvaktande, tydligen har tränarens order om tålamod och försiktighet tagit skruv.
    Torres bra aktion ned mot flaggan, men inlägget nickas bort, liksom nästa av Ramires. Det märktes att centern var vid hörnflaggan till då varken Mata eller Kalou direkt är några huvudspelare. Ingen av dem sökte rätt position utan stannade upp och avvaktade. Där hade man gärna sett Drogba. 7 min.
   Allt ska tydligen gå via Aimar, vilket Chelsea får se upp med. Än så länge inga problem för Meireles och Mikel men det återstår mycket.
   Första skott mot mål efter 11 min. Luiz, men ett par meter utanför stolpen.
   Riktigt trist första kvart. Det häne inte så mycket framför mål mot Tottenham i större delen av matchen, men den hade en enorm intensitet, det här är som två boxare som viftar med handskarna utan att ens röra sig i ringen. Ingen vill ta en chans eller blotta sig.
  Bara för det satte Ramires fart och drog ifrån, Torres inlägg tog på en back och hamnade nästan på ribbans översida. Hörnan hade Benfica tur med då Artur missade utboxningenhelt.
   JT halkar, har inte ovanligt många Chelseaspelare halkat i år? Men det reder sig ändå och Ramires sköter återigen om kontringen. Han har börjat piggt, men sedan trasslar han och Mata till det så det blir ofarligt. 17 min.
    Meireles varnas, det har nog redan varit på gån ett par gånger. Efter frisparken kom Cardozo helt fri, men Cech rusar ut och täcker bort möjligheten, den vinkas sedan av för offside. 19 min. Matchens bästa möjlighet.
    Sista fem har det blivit lite fotboll. Benfica anfaller på högerkanten, vilket ger Cole defensiva uppgifter och Chelsea anfaller på högerkanten där Benfica har problem med att stå emot. Förutom att allt ska via Aimar så är det högerbacken Pereira som övertygar. Det är kanske i Portugal som de nya högerbackarna ska komma fram.
     Andra gula till Benficas César. 26 min. Ungefär så intressant är matchen. Vi får hoppas den öppnar upp i i andra halvlek, men just nu är det ju Chelsea som tjänar på det passiva spelet. Hörna från Meireles går över alla. 26 min.
   Luiz bjude rpå lite fotbollsgodis i form av bollkontroll, metern framför Petr Cech! ;-) 31 min. Benfica börjar röra på sig. Kort hörna,
    César långskott mitt i famnen på Cech. 33 min.
    Mållöst i alla matcher. Mest överraskande kanske att Apoel håller Real stången än så länge. FA Cupomspelen också mållösa.
   Snyggt av Torres som fintar bort backarna, men han lutar sig för långt bak och skottet lyfter över mål. 39 min.
    Snyggt spel av Chelsea och Meireles får till ett tungt bra skott men målvakten hinner tyvärr ned. 40 min. Bra räddning.
   Bra pass till Torres men försvararen får en tå på bollen precis framför spanjoren. 42 min. Hörnan mot JT men han anses för hårdför - italiensk domare.
    Kalou orsakar en frispark precis utanför straffområdet. Lite onödigt. 45 min. Ofarlig.

Rätt trist tillställning, men resultatet passar oss alldeles utmärkt så vi ska inte klaga. Trodde nog Benfica skulle vilja och våga mer, men de kanske sparar sig till andra halvlek. Förutom offsideavblåsningen är kanske Meireles långskott bästa målchans i matchen. Meireles har spelat tufft och risker utvisning men han och Mikel har gjort ett bra jobb defensivt på mitten. Fortsätter de hålla Aimar i kontroll tror jag inte Benfica klarar detta, för allt, precis allt ska tydligen gå via Aimar. Den Benficaspelare som imponerar mest är Pereira på högerbacken. Torres har varit aktiv, stundtals. Ramires började piggt, men just nu är det centrala defensiva linjen som förtjänar mest beröm. Just nu helt en match där resultatet betyder allt, dumt sagt, men ni förstår.

ANDRA HALVLEK.
Håller nog med Strömberg att om något ska hända i den här matchen måste initiativet komma från Benfica. Chelsea behöver ju inte göra så mycket annat än att fortsätta, även om det är trist att titta på. Men det kan vi leva med, resutlat betyder trots allt mest, åtminstone här. Och den här säsongen.
    En lättdömd match hittills, låg intensitet och få tveksamma situationer. Ska vi får en gångs skull slippa nämna domaren efter matchen? ;-)
    Luiz och Cole riskerar att stängas av till returen, även om det inte är något en spelare får tänka på när han spelar.
     Långinkast som går fram och skott som Luiz får rakt på sig. Oj vilken chans. Men bollen tar solklart i bröstet på Luiz så ingen idé att tjafsa. Cech boxar bort hörnan men Benfica behåller initiativet. Kalou orskar ny hörna efter att Ramires blivit bortgjord. 47-48 min. Till slut enkel räddning, bollomhändertagande av Cech. Benficas första farlighet förutom offsideläget.
   Av första fem i andra att döma har Benfica fått klartecken att försöka göra något av den här matchen istället för att tveka och hålla emot. Det bör öppna upp för Chelsea, ser fram emot ett tidigt inhopp av Sturridge mot deras svaga vänstersida.
   Den här matchutvecklingen var ju väntad, Benfica måste ju försöka göra något av den här matchen på hemmaplan. Frågan är hur Chelsea tänker agera? Fortsätta försöka absorbera Benfica eller satsa på ett eget avgörande. Helst innan Benfica gör mål.
   Långt frisparksläge för Luiz, rakt i muren. 52 min.
   Kalou nicker över i öppet läge på inlägg av Torres, rent svagt av Kalou som var helt fri. 53 min.
    Det lär inte ens vara fullsatt på Estadio da Luz. Mycket förvånande. Biljettpriserna?
    Bra försvarsspel av Cole, som skött den defensiva biten väldigt bra i matchen, särskilt som Maxi Pereira kanske är Benficas bäste tillsammans med Aimar. 55 min.
   Första tio i andra solklart till Benfica, som väntat då Chelsea är där för att i första hand komma hem med ett mållöst resultat, det får vi erkänna. Men vi har ju kraft på bänken att vända nästan vad som helst. Men nu börjar Benfica få lite för mycket initiativ, kanske dags för RdM att agera, åtminstone med direktiv till att börja md.
    Jag tror RdM är mer nöjd än vi är, men så vill vi ju se Chelsea gå för vinst. Så jag vill se byten, men de lär nog tyvärr dröja, kanske till och med till Benfica gör mål. JT klarar sig från en handsavblåsning i straffområdet, men jag tyckte nog bollen tog på bröstkorgen och studsade ut först, så jag håller med domarna där.
   Mata kommer fri i dålig vinkel på kontringen och sätter bollen i stolpen. 61 min. Chelsea leder matchen i klara chanser.
   RdM behvöer agera, eller kommer Chelsea att förlroa kontrollen känns det som. Byte, och helst då Studge för Kalou som varit osynlig.
   JT styr bollen över mål. 65 min. På långskott. Inte särskilt farligt och hörnan blir inte heller något.
   Bra räddning av Cech på nick av Jardel. Luisao varnas. 67 min.
   Lampard på väg in, inte det jag ville men OK. För Meireles som buas ut, Portospelare som han var. 68 min. Matic som byttes bort mot Luiz av Chelsea på väg in.
  Aimar ut för Matic, mycket överraskande. 69 min. César ut och Boltons (tid) Rodrigo in. Jag är klart överraskad av Jesus byten.
   Ville RdM ha in en straffläggare eller.... Lampard var bra defensivt mot Tottenham men rätt osynlig framåt i den matchen. Benfica försöker få till ännu en straff när JT bryter. Får se hur länge domaren står emot. Än har han varit bra. Jag tycker inte det var straff på JT om bollen ens rörde hans hand, det framgick inte av repriserna. Där var det nog mindr eobjektiva kommentarer av den f d Benfica-Strömberg.
    Tjugo minuter kvar och vi vet ju hur Chelsea avslutat alltför många matcher i år. Därför ser jag gärna lite pigga ben framåt, dvs Studge eller Drogba nu.
    MÅL. Kalou som varit osynlig på smörpass från Torres. 75 min. Inte alltför övertygande försvarsspel av de rätt tröga Benficaförsvaret. De saknar verkligen Garay, ungefär som vi brukar sakna JT men av olika anledning. Torres mål om man säger så, även om Kalou gjorde allt rätt också.
   Ska vi bryta årets förbannelse, och vinna en bortamatch då vi alltid tar ledningen i dem....? Vi har i vilket fall som gjort det oerhört viktiga bortamålet. Ferreira kramp, där ser man var matchovana gör...
    Ferriera ut, Bosingwa in. Naturligt byte efter Ferreiras krampkänningar eller vad de tvar. 80 min.
   Tio kvar, plus tillägg och det ser rätt lovande ut. Fast jag vågar aldrig ta ut något i förskott när vi bara har ett mål upp så här dags den här säsongen.
   Sturridge in för Kalou. 82 min. Rätt trots att Kalou är matchhjälte just nu.
    Bosingwa har rakat sig, betyder det något. Domare Tagliaevento har tillåtit lite hårdare spel än jag väntade, men där var han lite petig. 85 mn. Frisparken bort dock och Studge får en kontringsmöjlighet. Mata kan lobba in bollen lätt, men missar den, herregud. 86 min. Riktigt dåligt Juan.
   Chelsea kan nu spela sitt kontringsspel, men slarvar lite tycker jag. Som när de var fyra fria nästan och Mata missar, även om beslutet var rätt så var utförandet inte godkänt.
   Jardel verkar fått en lårskada, såg allvarligt ut och Benfica har inga byten kvar.
   Det blir derbyn i seminfinalerna i FA Cupen, tyvärr så leder Tottenham klart mot Bolton, liksom Everton mot Sunderland.
   Bara minuter kvar, ska vi hålla sista minutrarna.
   Matchens stora besvikelser är Gaitan och Cardozo som jag hade förväntat mig oerhört mycket mer av. De har hittills är bäst att säga, varit rent dåliga. Den Benficaspelare som imponerat mest är Maxi Perieira. Var fick domarna fem minuter tillägg från?
   Lampard slarvar bort en kontring då han passar blint åt Sturridgehållet, men han var inte i närheten. Slarvigt. Blev han lurad? Benfica bra kontring precis över ribban som touchar och blir till hörna.
    Den täcks bort och Chelsea kan kontra på vänstersidan. Men det blir inget.
    Två minuter kvar, slarva inte bort den här matchen, snälla.
   Cole räddar framför fötterna på tre Benficaspelare. Oj. Varför ska det bli så här sista minutrarna jämnt?
    Nu är det bara att försvara, sparka bort bollen som gäller.
   SLUT.

Perfekt genomförd bortamatch. Och ett överraskande bra resultat. Benfica svagare hemma än väntat. Det ser bra ut inför returen nästa onsdag. Det här behövde vi. Nu koncentrerar vi oss på ligan i helgen. Luiz min MoTM. Överhuvudtaget för hela försvarsspelet överbetyg. Framåt får bara Torres det trots att han försvann ur matchen rätt stora stunder, och trots att Kalou blev matchhjälte. Och det var ju med b-laget så att säga.



Frank Lampard har uttalat sig och sagt att Chelsea är inte lika bra längre, han sa det i relation till att vi inte tagit lika många poäng och kanske även att vi inte håller matcherna ut. Sådana citat är livsfarliga i media så nu får vi se och läsa rena domedagsartiklarna i allt från text-tv till de mer snaskiga kollegorna där Lampard anklagas för att döma ut Chelsea. Det är att dra välidigt långtgående slutsatser av svaret på en fråga, men så fungerar det. Vi får hoppas Chelsea visar motsatsen ikväll.

Det blir USA igen för Chelsea. En försäsongsturné är planerad med bl a match i Seattle igen. 18 juli. Då det finns förhoppning om att Chelsea är inblandade i CL-kval får nog klubben vara försiktig med sommarplaneringen än så länge.

Chelsea lär fundera på att be FA om att få flytta FA Cupsemin (mot Bolton eller Tottenham, avgörs ikväll) till fredagen 13 april. Dåligt datum enligt vissa. Men att spela 15e och möta eventuellt Barcelona OM vi är kvar i Champions League är ett ännu sämre datum. Vi kan inte spela den 14e då Liverpool av humanitära skäl aldrig spelar den 15e som är årsdagen av Hillsboroughkatastrofen. Men innan Chelsea kan göra sådana planer bör vi nog försäkra oss om att vi spelar semifinal i Champions League. Men tänket är ju helt rätt. Det måste bli ett stopp på det orättvisa i att latinska lag alltid får flytta sina matcher för att förbereda sig bättre, engelska ligan och förbundet måste bli bättre på att också stödja sina lag. ingen tror dock att FA tänker ställa upp på en sådan begäran. Det är ju de som tjänar på matchen som spelas på Wembley och de tror nog på fler sålda biljetter på en söndag än en fredag oavsett hur mycket det skadar engelsk klubbfotboll (fast hade Ferguson varit i situationen....).

Måndag:
Frank Lampard säger det som det är. >>> Sedan kan man ju tycka att både han och det andra borde tänkt på det här långt tidigare, för oskyldiga till situationen är de verkligen inte.


Petr Cech, som alltmer framstår som spelarnas talesman i media, varnar för ett förlorad år om vi inte tar oss förbi någon av londonkonkurrenterna. Det är nog ett faktum ja, och det kommer inte att underlätta rekrytering eller kassan heller.  Fast vi ska kanske spela färdigt den här säsongen först. Vi är i kvartsfinal i Champions League som enda engelska lag och i semifinal i FA Cupen där det imorgon avgörs (förmodligen) om det blir repris mot Spuds eller Bolton på Wembley. Jag tror alla som inte håller på spuds hoppas på Bolton efter händelserna med Muamba. De har ca min 50 kvar att spela dock.

 

Rykten, notiser m m, v-13


Söndag:
Metro som inte särskilt trovärdiga har hakat på tåget ang Stevan Jovetic och påstår att Chelsea förhandlar om och med honom, liksom med Lucas Ocampo (alltså inte Lucas Moura). Vet för lite om Ocampo även om ryktena är intressanta, men Jovetic tycker jag är ett intressant namn.

Lördag:
Salomon Kalou är populär i ryktena nu när hans kontraktsförhandlingar med Chelsea tycks ligga nere. Inte minst vill Arsenal och Tottenham tydligen ha honom gratis, vilket jag hoppas inte händer men Chelsea kan ju inte bestämma vart han hamnar när han går som Bosman. Även Milan och Bayern lär vara intreserade av Kalou som vill lämna för att han inte får spela tillräckligt mycket och där han vill spela (alla i Chelsea vill spela center). Jag tror nog att de nämnda klubbarna lär knappast spela Kalou som center om de ens spelar honom mer än Chelsea. Är han klok väljer han därför någon annan klubb, för med sådana krav om de är sanna bör han nog lämna Chelsea även om det därmed blir ännu en usel affär för klubben.

Från Italien kommer rykten om att Chelseas representanter mötte Fiorentinas Steven Jovetics agenter igår.

Det sägs att José Mourinho är intresserad av Chelseas utlånade målvakt Thibaut Courtois. JM själv tippas nu gå till City som tydligen söker ny tränare trots Mancinis framgångar, som dock ändå kan bli en trofélös säsong då United nu har initiativet i ligakampen.

Markel Susaeta, ytter i Athletic Bilbao är plötsligt ett hett namn för Chelsea, United och Arsenal. Nu tycker väl inte jag att han är Bilbaos mest intressanta ytter för jag skulle nog tittat betydligt mer på Munain. Men Susaeta är billig, han lär bara kosta 6m pund pga sin kontraktssituation. Även Real Madrid har blandats in i kampen sägs det.

Fredag:
Di Maria-ryktena startar igen. Intressant spelare som nog skulle passa Chelsea, men det handlar ju om priset också. Mer än 15m pund borde Chelsea inte betala Real för en spelare som inte platsar i deras lag.

Det visar sig att Laurent Blanc-ryktet kommer från att han ska ha sagt att han varit i kontakt med Chelsea på ett födelsedagsparty (för  Christophe Dugarry). Vi får väl se, men tajmningen är usel då det skulle innebära att Blanc som manager kan inte börja förrän i juli, förutsatt att han väljer bort all form av semester. Och det är för sent som jag ser det för att ha ordentligt inflytande på truppen och ens nästa säsong. AVB började tidigare och det hjälpte honom inte få truppen under kontroll. Även om det är först vid tuffare tider som svårigheterna visar sig som AVB fick upptäcka.

Annars domineras dagens rykten fortfarande om de saker som Torres agenter lär sagt. Som vanligt till alla agenter är rådet Håll käften. Torres har fått fansens respekt på Stamford för att han inte gjort en massa idiotiska uttalanden, det är inte dags att ändra det nu även om det är agenternas ord. Tyvärr måste en spelare stå bakom det också. Vi såg när JT flirtade med City hur agenttjafs kan förstöra en spelares rykte nästan helt. De agenterna fick sparken och om de här mnniskorna uttalat sig i Torres namn bör Fernando välja samma väg - sparka dem.

PSG är ute efter Ashley Cole och villiga att betala 12m pund för honom.  Det  är i alla fall en ny klubb på den gamla rykteslistan kring Cole.

Fullständigt opålitliga Express hävdar att Anzhi redan fått ett bud på 35m pund för Torres avvisat. De ska nu förbereda ett nytt på 50m. Hade man kunnat tro källan hade det kanske varit värt att fundera på, men då det kommer från en skvallertidning är det inte mycket värt. De påstår även att Juventus och Roma är intresserade, men nämner då inga summor. De säger också att Meireles är intressant för Real Madrid. Det är ingen måtta på deras rykteskarusell och det är inte första april förrän på söndag. Jo just, de har också höjt budet för Ronaldo+Higuain till 120m pund (vilket dock låter mer troligt om än otroligt).

Torsdag:
Mer spanska rykten (ja, vi vet allt som kommer från Spanien måste behandlas som 98% lögner) påstår att Pep Guardiolas familj letar bostad i London, vilket underbygger alla rykten om Tottenham, men framförallt Chelsea.

Mer rykten (från Spanien så ni vet) om att Chelsea ska gett anbud på Christiano Ronaldo. Ni bör dock veta, både om detta och ovanstående att just nu används Chelsea som slagträ i de två fraktioner som finns av spansk sportpress, där en ena stödjer Barcelona öppet och den andra stödjer Real Madrid lika öppet och alla andra lag får överleva på smulorna - att båda fraktionerna till varje pris just nu försöker skapa instabilitetet och oroa det andra lägret inför upplösningen av La Liga och CL.

Torres agenter har tydligen uttalat sig om gnäller om att spanjoren inte fick en rättvis behandling av AVB. Något jag tycker är löjeväckande och jag hoppas Fernando Torres tar avstånd från sådana idiotiska uttalanden för de skadar honom. Agenter ska hålla tyst oavsett vilken funktion de har.

Då media springer i flock ser vi nu mer och mer artiklar om vilken bra spelare David Luiz plötsligt är efter att blivit beskylld från allt från enstaka misstag, orsakat några straffar till förmodligen hungersnöden i afrika. Allt är svart eller vitt i medias värld.  Nu hävdar Telegraph att Luiz är en hörnsten i Chelsea, fast häromveckan hade de mer eller mindre sålt honom till Barcelona. För det verkar onekligen sant av vad jag sett att Barca faktiskt har ett genuint intresse för Luiz, även om de knappast lär vilja betala de 35m pund det talas om. Läs mer >

Det är inte nytt men då det är bra nyheter tar vi upp det igen. Rafa Benitez har inte fått något erbjudande om att ta över Chelsea, varken som permanent manager eller som tillfällig manager som en del påstått.

Brendan Rodgers i Swansea hävdar att Josh McEachran har haft en bra lånetid i Swansea. Jag tvivlar väl ändå då han knappt fått användning av fotbollsskorna där då Gylfi Sigurdsson varit sensationellt bra och hållit Josh utanför laget. Rodgers verkar dock mena i hans personliga utveckling för som fotbollsspelare ser vi ingen utveckling. 215 minuter är allt Josh har fått och han har inte lyckats särskilt bra under de inhoppen.Tyvärr. Vi hade ju hoppats få se en utveckling som för Sturridge som växte enormt som fotbollsspelare och lagspelare i Bolton, men det är bara att inse att förutom Studge har alla lån inom England varit rätt misslyckade för de spelarna. Det går ju bättre för våra lån i Belgien, Holland och Tyskland, ja även Frankrike nu när Kakuta spelar regelbundet för Dijon.

Kalou hävdar att han blev utfryst av AVB då han vägrade skriva nytt kontrakt och det var därför han inte fick spela. Jag kan inte tycka det är fel att klubben väljer att spela med spelare som är kvar istället för att marknadsföra spelare som vill skaffa nya kontrakt och som håller ögonen på marknaden så att säga. Så där får Kalou ingen sympati alls från mig.

Finns det någon dummare spekulation än tänk om vi hade signad den och den spelaren när han var okänd. Det har i dagarna framkommit att Chelseas mest kände scout Guy Hillion rekommenderade Eden Hazard till Chelsea som 17-åring men Chelsea nappade inte vilket kan komma att kosta oss 35m pund. Idioti. Att våra scouter rekommenderar en spelare är deras jobb och varje scout rekommenderar dussintals spelare varje år i olika åldersgrupper, men ingen kan säga om en spinkig 17-åring kommer att bli något. Det var ju inte direkt heller någon europeisk storklubb som snappade upp Eden Hazard som sedan visat sig fullfölja sina löften från ungdomsåren, något bara en liten procent av alla ungdomsspelare gör och det går inte direkt att säga vem. Det är dock den sorts spekulation media älskar, och även fans - liksom att säga; vi skulle aldrig släppt den och den spelaren. (Den enda spelare de senaste åren jag verkligen saknat som Chelsea släppt är Robben, och där var det ju inte frågan om att tvinga honom kvar när han absolut ville lämna för Real Madrid. Chelsea har aldrig tvingat kvar spelare som inte vill fortsätta spela för klubben för att de anser gräset vara grönare på andra arenor).

Onsdag:
Igår hade Chelsea börjat förhandla med Blanc och dagen innan Cavani. Nu är det spelaren med högsta utköpspriset i fotbollen som Chelsea förhandlar med. Dock ingen nyhet direkt då Hulk dominerat bland spelare som ska till Chelsea senaste veckorna. Trovärdigheten är dock låg och jag tror inte Chelsea för några diskussioner med Porto om Hulk. Och beroende på priset borde vi inte heller göra det.

CSKA försöker locka tillbaka Branislav Ivanovic till Moskva. Chelsea ska ha fått ett konkret bud, och om så är fallet hoppas jag Chelsea gjort klart för dem att Iva är en viktig del av vårt försvar som nu äntligen börjar se ut som de ska igen, även om vi roterar det ordentligt.

Daily Mail presenterar det som en nyhet, att Chelsea visar intresse för Eden Hazard. Har de sovit törnrosasömn sedan förra säsongen? Hazard har hela tiden varit på Chelseas radar och vi har redan sett flera löften i media om att han var bara en signatur från klubben.

Matchhjälten från igår Salomon Kalou sänder ut mångtydiga signaler då ena tidningen hävdar att han kommer att lämna, BBC säger att han är svårflirtad och en tredje hävdar att han vill stanna i Chelsea medan en fjärde säger han kräver mer starttid (som om någon spelare utom Messi kan kräva att få starta i någon klubb, typ). Det enda vi vet är att hans kontrakt går ut och min gissning är att Chelsea kommer att få släppa honom gratis. Bra spelaraffärer är ju liksom inte Chelseas grej, finansiellt numera.

Tidningarna ger sig inte trots att Milos Krasic förklarat att Chelsea aldrig visat intresse för honom så skriver tidningarna idag att Chelsea måste betala hela tio miljoner pund för honom! Löjliga siffror för en jätteflopp som inte ens platsar i Juventus.

Juventus däremot lär slå sina lovar kring Raul Meireles. Det undrar jag lite över. Jag tycker inte Meireles har varit så dålig som vissa fans och grupperingar hävdar, även om han efter nyår varit rätt ojämn. Men han skötte jobbet alldeles utmärkt igår och hade en kanon som oroade Benfica. Priset lär vara 9m pund.

Tisdag:
Mer skvaller om att den som toppar Chelseas julklappslista som manager i sommar är Laurent Blanc. Det är ingen dålig manager, men i topp? Vi får väl se, särskilt efter EM och hur Frankrike klarar sig där. På ett sätt är det förstås ett fullständigt uselt förslag för det innebär att vi får en manager som om han ska ha semester börjar ungefär när nästa säsong börjar, ge och ta någon vecka.

Måndag:
Ryktescirkusen har börjat svinga vilt nu. Hur trovärdigt det är, särskilt i tider då Chelsea kan missa CL nästa år och finansiella regleringar, det får ni bedöma. Men källan är Daily Telegraph som inte brukar vara vildast på nätet. Men 80 m pund för Ronaldo och Higuin låter billigt när Hulk ska kosta 86m ensam.

Det är mycket snack om att Chelsea startat förhandlingar med Edinson Cavani, men ärligt talat.... ryktet kommer från The Sun och Metro! Det är som att tro på fotbollskanalen.se. 30 m pund ska Cavani kosta. Dyrt men inte oväntat, även om CSFC föredrar att fortfarande hävda att som spelartyp behöver vi Lavezzi mer.

Vissa, Sun, påstår att Chelseas Roman A ska planera ett möte med José Mourinho, andra säger att (i Sun som alltså även motsäger sig själva) att ryssar aldrig erkänner fel och att JM därför är helt ute ur bilden...


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!