csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 30 sp 14 v 8 o 8 f 49 - 34 mål 50 p

25 - 27 mars 2012

benficaInför Benfica - CL


TIS:
LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

Sensationellt och oerhört riskabelt väljer RdM att starta Paolo Ferreira. Luiz och JT i mittförsvaret och oroande nog Mikel och Meireles på mitten. Chelsea chansar på att ändå komma undan med ett bra resultat. Torres startar fröe Drogba, istället för tillsammans. Det känns inte övertygande. (Petades Lampard för sina uttalanden, det skulle inte förvåna, men den här uppställningen påminner på tok för mycket om den första i Neapel....)

Benfica satsar på absolut bästa och mest rutinerade lag de kan ställa up, lite annan inställning.


1 Petr Cech
19 Paulo Ferreira
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
21 Salomon Kalou
10 Juan Mata
7 Ramires
9 Fernando Torres

Avb: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 24 Gary Cahill, 5 Michael Essien, 8 Frank Lampard, 23 Daniel Sturridge, 11 Didier Drogba.

Benfica:
Artur; Pereira, Luisão (k), Jardel, Emerson; Garcia, Witsel; Bruno César, Aimar, Gaitán; Cardozo.
Avb: Eduardo, Nolito, Matić, Oliveira, Miguel Vitor, Saviola, Rodrigo.

Domare Paolo Tagliavento, en italiensk domare som kan sluta hur som helst. Italiensk domarstandard har ryckt upp sig, men de är för petiga i mina ögon.


Ramires frutkar Pablo Aimar mest av Benficas spelare trots att tipsen är att denne inte spelar, även om det nog verkar lite dumt att inte spela sin mest rutinerade spelare. Vi får dock se vad Jesus gör lite senare när laguttagningarna kommer.

Nemfica har gjort mål i alla utom en av sina 17 senaste europamatcher. Bästa assisterande spelare i årets CL är deras Nicolas Gaitan med 5. Benfica har bara förlorat en hemmamatch av sina senaste åtta mot engelsk motstånd (det är dock ett tag sedan)

Benficas Jorge Jesus gör allt han kan för att hetsa upp stämningen inför morgondagens match. Han försöker få Drogbas lilla skämt vid CL-dragningen på Cobham att vara nedsättande för Benfica och hetsar på för att uppmana någon slags lillebrorkomplex samtidigt som han skryter om att Benfica minsann sparkade ut United och Sporting Lissabon sparkade ut City ur europacuperna. Det hela är rätt patetiskt försök att piska upp stämningen, i stil med att klistra upp artiklar i omklädningsrummen. Särskilt som David Luiz gått ut och hävdat att Drogba inte ens reagerade på Benficalottningen, utan reaktionen var på semifinallottningen. Löjligt är det i vilket fall som, då får vi hoppas Lampards klarspråk fungerar bättre på Chelsea som behöver göra ett bra resultat borta i CL nu. (Se Nyheter)

MÅN
Benfica är obesegrade hemma på Estadio da Luz i Champions League. Chelseas bortafacit i CL i år är långt ifrån lika imponerande. Inte en bortaseger ännu. (Vi har dock vunnit alla hemma) Det här deras tippade uppställning då Aimar inte gjorde tränaren glad i helgen då han kom in och fick gå av ungefär lika fort, rött kort. Artur- Pereira, Luisao, Jardel, Emerson- Javi Garcia - Gaitan, Witsel, Bruno Cesar- Cardozo, Rodrigo
De saknar försvaren Ezequil Garay som ersatte David Luiz och har varit en av deras bästa spelare. Även anfallaren Yannick Djalo är skadad.

Chelsea har Iva på skadelistan, men det finns hopp om att han ska kunna spela. Särskilt som Bosingwa inte hade en alltigenom lyckad match mot Tottenham. Luiz var bättre, men orsakade också två onödiga fasta situationer bra lägen.

Det är första gången Chelsea spelar mot Benfica i tävlingssammanhang.

Drogba har gjort fyra mål på fyra matcher i CL (att jämföra med samma antal på 20 matcher i ligan!).

Ytgtern Nioc Gaitan har sin egen lilla förklaring till vår säsong. Chelsea är nämligen nervösa på grund av Torres och Drogbas oförmåga att göra mål. Kanske det? Kanske inte? Men att Chelsea har gjort närmast löjeväckande få mål i år är dock sant.

---
Frågan har ställts om det tuffa programmet redan börjar ta ut sin rätt i Chelsea. Det är nog ingen felaktig fråga även om jag inte tror att svaret bara handlar om fysik och träning. Men det faktum att Chelsea i två matcher varit rent ut usla sista kvarten och inte alls stått upp emot motståndet den perioden av matchen, leder självklart i den riktningen. Det oroar mig för det är ju inte första gången den här säsongen som Chelsea vikit ned sig i slutet av matcherna. Jag önskar svaret är dålig fysik för då går det att göra något åt det, sitter problemet däremot i huvudet på spelarna då är det bra mycket svårare att lösa. Av allt som hänt den här besvikelsens säsong är är det två saker som besvärat mig och gjort mig mer besviken än andra. Den första är inställningen hos många av spelarna i alltför många matcher, den andra är just det här hur vi har tappat matcher och mängder av poäng i slutet. Var är vinnarinstinkten som JT så står för i laget, för självklart har det här hänt mestadels när han inte varit med. Det har dock hänt med alla de så kallade tunga namn som borde lett laget i det här avseendet, inblandade.

Benfica är optimistiska inför matchen. Självklart. De har gjort bra ifrån sig och de ser ju ett Chelsea som är ojämnt och skakigt och förbiser gärna de matcher laget verkligen har stått upp. För mig känns det lite avslaget även om en semifinalplats i årets CL står på spel men då vi lär få möta Barcelona där känns det inte så spännande som jag tycker det borde vara. Men ännu mer för att förutom att vinna CL i år är faktiskt nästa års kvalificering viktigare än årets resultat - på det finansiella området. Så konstigt har det blivit med de här finansiella reglerna, att finanserna har plötsligt, felaktigt och deprimerande nog blivit viktigare än det sportsliga resultatet. För de slår på omsättningen för nästa år och utan CL-spel då blir omsättningen kanske en halv miljard kronor lägre. Det är så mycket mindre som Chelsea (läs Roman) därmed kan lägga på spelare eller på att sparka managers. Fast om det verkligen blir så är det nog ingen som riktigt vet då ingen ännu har lyckats förklara vad Uefas nya regler egentligen är eller hur de fungerar förutom att de kommer att cementera den nuvarande ordningen och gynna klubbar som redan är etablerade och särskilt de som har stora stadiumbyggen gjorda redan. Vi kommer att se mycket få nya aktörer i ligorna och frågan är om CL någonsin blir lika diversifierad som i år pga reglerna. Det positiva är att det tvingar klubbarna att minska lönekostnaderna och att det kommer att tvinga agenter och spelare till mer realistiska krav - hoppas man. (Även om mycket litet tyder på det just nu).

---
Nu är det nästan så att vi måste vinna Champions League för att få spela Champions League nästa år. Vilket är en enorm nesa för oss, men resultaten har ju vägrat gå vår väg och ibland har vi ju absolut inte varit värda det heller. Men nog tycker jag vi har haft mer än vår beskärda del av oflyt den här säsongen.

Benfica är ett lag vi kan besegra och gå till semifinal i årets Champions League vilket bara understryker bitterheten att kanske inte kvalificera oss för nästa års. Det blir dock knappast spel mot ett mål. Benfica har gjort mycket bra ifrån sig och vann ju bland annat sin grupp ett par placeringar före Manchester United. Så Chelsea måste verkligen prestera också. Kanske har vi råd med en uddamålsförslut på ljusets stadium. Men vi kan nog inte ge dem samma handikapp som vi gav Napoli. Nu spelar Chelsea visserligen klart bättre fotboll än vad vi gjorde i februari, även om det inte riktigt räcker till ändå. Så jag tror nog Chelsea mycket väl kan komma från Lissabon med minst oavgjort.

För David Luiz och Ramires blir det ju en trevlig hemkomst. Åtminstone trevlig om det går bra för Chelsea. Jag tror nog bägge får spela i matchen.

Spelare att se upp med är förstås Benficas Oscar Cardozo, Nicolas Gaitan och Pablo Aimar. Särskilt Cardozo har imponerat på mig ävneom Gaitan kanske är den viktigaste spelaren för laget Benfica.

Både Chelsea och Benfica hade besvikelser i helgen. Trots att Benfica fick spela redan på fredagen. De spelade liksom Chelsea en mållös match, mot Olhanense och fick se Porto och Braga före sig i tabellen. Faktum är att av de lag som är kvar i CL är det inte särskilt många ligaledare, det är väl bara Real Madrid och Milan som leder sina ligor (osäker på Apoel) av åtta kvartsfinallag. Det ger kankse perspektiv på hur mycket tuffare ligorna har blivit i alla länder och hur mycket kraft som Champions League kräver. Så kanske vore det bäst för det stora målet, att kvalificera oss till nästa års turnering om Chelsea åker ut nu - men så tänker vi absolut inte känna.

Just nu känns saker och ting lite avslaget för oss efter det deprimerande resultatet mot Tottenham och City. Vi är ju helt utelämnade till hjälp från andra lag ett läge då vi har det i särklass tuffaste programmet av våra närmaste konkurrenter. Med lottningen av Champions League blir det ju dessutom väldigt svårt även om vi går vidare. Det betyder dock massor både ekonomiskt och för framtida rankning att Chelsea tar sig till semifinalerna, och som klyschan säger, där kan allt hända.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook