csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 27 sp 13 v 7 o 7 f 47 - 32 mål 46 p

15 - 18 mars 2012

leicesterInför Leicester - kvartsfinal FA Cupen

LAGUPPSTÄLLNINGARNA:

Många ändringar i Chelsea som väntat. Roligt at se att Bertrand får fortsatt cupförtroende. Torres återvänder. JT vilas, smart, liksom Luiz som också haltade omkring i onsdags. Bossman till höger och Iva och Cahill i mitten. Det är en helt ny backuppställning men det ska de klara av. Sturridge och Kalou i anfallet med Torres. Mata i rollen bakom. Chelsea spelar numer 4-2-3-1 vilket för sifferintresserade är en stor ändring då vi spelat 4-3-3 sedan Mourinhos dagar och väl tidigare än så. Men jag gillar att RdM utgår från spelarmaterialet, inte från en spelmodell.

1 Petr Cech (k)
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
34 Ryan Bertrand
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
23 Daniel Sturridge
10 Juan Mata
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres
Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 4 David Luiz, 5 Michael Essien, 8 Frank Lampard, 15 Florent Malouda, 11 Didier Drogba.

Leicester gör en ändring sedan senast, när Konchesky återvänder till backlinjen efter avstängning och ersätter Kennedy.

Leiceser City: Schmeichel, Konchesky, Bamba, Gallagher, Dyer, St Ledger, Wellens, Danns, Morgan Nugent Beckford
Avb: Peltier, Howard, Marshall, Schlupp, Kennedy, Hopper, Smith

Domare: Lee Probert

Det är lite svårt att koncentrera sig på matchen idag, men matchen kommer ändå att spelas. Vi kan bara hoppas att det kommer goda nyheter om Fabrice Muamba innan avspark.

LÖR:
Leicester som storsatsade inför säsongen och lockade till sig flera namnkunniga spelare med erfarenhet från Premier League förlitar sig på sin anfallstrio David Nugent, Darius Vassell och Jermaine Beckford. Frågan är återigen intressant, vilken XI kommer RdM att skicka ut på plan? Det finns nog utrymme att spela spelare som behöver få erfarenhet, som Ryan Bertrand som spelat flera matcher i FA Cupen hittills och behöver speltid. Samtidigt finns det erfarna spelare som behöverfå vilas, jag tänker framförallt på JT som fick byta i onsdags pga lättare skada, vi kan inte riskera att få honom skadad igen inför den avslutning på säsongen som väntar. Vi har fått en ruskig påminnelse om hur viktig han är för Chelsea, när han var skadad gick det mesta åt skogen och tränaren fick gå, sedan kom han tillbaka och klubben har gjort succé igen. Så lite skiljer det, åtminstone i våra omdömen då vi ser från match till match. Jag hoppas också få se Sturridge och Torres ta ytterligare steg närmare form och succé igen. Deras kvalitet är onekligen där även om de på sistone fått lite svårt att få ut den, men se också på den arbetsinsats de lagt ned utan att få ut målen, även om Studge är vår bäste målskytt i FA Cupen i år. Torres jagade ju som en vettvilling livet ur Napolispelarna särskilt i förlängningen i onsdags och var därmed en vital del i att Chelsea gick vidare. Tyvärr bryr sig ingen, utan alla bara tittar på hans måltorka som visserligen är anmärkningsvärd men det är trots allt klart orättvist att bedöma en spelare enbart från det. Som tur var har Torres ändå uppskattats av Chelseasupportrar, vilket väl bevisar att vi är mer vidsynta än vissa andra ;-)


FRE:
Leicesters manager Nigel Pearson tror hans lag kan slå Chelsea på söndag. Självklart, plus att det vore ju rent tjänstefel att tro något annat. Pearson som spelade i det Middlesbrough Chelsea slog i finalen 97. En match annars mest känd för att Roberto di Matteo gjorde mål efter 43 sekunder.

Pearson får tillbaka en veteran, Paul Konchesky som är spelklar mot Chelsea efter avstängning. Högerbacken Lee Peltier är också spelklar efter skada.Danny Drinkwater, Liam Moore och Conrad Logan är cuptied. BBC säger att Luiz och Terry är skadade, men det här ännu inte bekräftats av Chelsea. Andra källor säger att de testas sent, men vi får hoppas Chelsea inte tar några risker. Iva kan vikariera med Cahill om Bosingwa är tillbaka på högern.

Senast vi mötte Leicester var 2007 ligacupen. Chelsea vann 4-3. Detta är dock hela 102 mötet klubbarna emellan. Chelsea har vunnit majoriteten. Det var dock åtta år sedan klubbarna möttes i ligaspel.

Chelsea och FA Cupen är i hög grad en framgångssaga. Det var FA Cupen som gav grunden till CSFC (se art här bredvid), men det är framförallt sedan 1997 som Chelsea nästan dominerat turneringen.  Vi har nått slutomgångarna (dvs omg 5 eller bättre) 16 av 19 möjliga och gått till final sex gånger. Tyvärr inte alla vinst men de flesta. Senast 2010. Vi är faktiskt obesegrade sedan mars 2008 i FA Cupen (om vi fuskar lite och bara räknar under normal matchtid). Dvs 20 matcher. De senaste sju säsongerna har vi nått kvarten sex gånger. Vi har också i år haft en gynnsam lottning, och vinner vi får vi väl hoppas på det i fortsättningen också.

Vi är också skyhöga favoriter mot Leicester även om det kanske finns skäl att frukta någon form av baksmälla efter urladdningen mot Napoli. Det är anledningen till att jag både förväntar mig flera ändringar i  laguppställningar av både fysiska och mentala skäl. Och de som vill bli startspelare får ju ingen bättre chans att glänsa än att göra det på söndag.

Leiocester slog i helgen våra förra motståndare Birmingham med 3-1 i ligan.

Luiz som spelade, försökte spela, slutet av matchen mot Napoli trots en ordentlig smäll på vristen undersöks innan match om han kan spela. Hans egen inställning är solklar, han ska spela, vill spela och jag ser gärna att JT vilas inför Citymatchen som blir otroligt svår så för mig får gärna Luiz och Cahill utgöra mittbacksförsvaret.

TORS
Tillbaka i vardagen, fast så mycket vardag är det ju inte att spela kvartsfinal i FA Cupen.

Det finns säkert en liten risk för baksmälla efter fyrverkeriet till fotbollsmatch mot Napoli. Det handlar nog mer om rehab än vanlig träning fram till på söndag. Chelsea bör kanske också vila några spelare med tanke på spelschemat i ligan. Varje match just nu känns ju som en match på liv och död. Vi har redan klarat av Napoli, nu är det Leicester och en plats på Wembley. Sedan City och Tottenham där vi måste vinna minst mot Tottenham och helst ta poäng även mot City för att kunna ta en CL-plats nästa år.

Chelsea har en bred trupp och jag tycker inte det blir en avsevärd försämring om vi vilar, åtminstone från start, Drogba och JT (som bör matchas försiktigare med tanke på skadan han just kom tillbaka från, på rekordtid). Torres som återigen missade en jättechans mot Napoli men jobbade hårt och bidrog ändå, borde spelas med Sturridge. Kanske även Mata som visar lite tecken på trötthet efter en redan lång och krävande säsong också bör starta på bänken, för att användas som joker om laget får problem med rävarna från Robin Hoods trakter. Det är som sagt massor av måste-matcher framöver.

Fast låt oss njuta någon dag till av både resultatet och fotbollen mot Napoli.

---
Foxes, på tolfte plats i The Championships är ett sämre lag än Birmingham så vi borde ha lättare mot dem. Särskilt som de är mindre försvarsstarka än Brums. Vi kan ändå inte ta ut någon seger i förskott. Fast .... jag tycker nog vi ska kunna kräva att Chelsea ska klara av Leicester City i en viktig kvartsfinal för FA Cupen är en viktigare turnering i år än kanske förra året, oavsett om den viktigaste målsättningen av alla tycks vara en ny CL-kvalificering.

Leicester har släppt in tio fler mål än Birmingham om än på en match mer. De har inte heller gjort lika många mål som Birmingham. De saknar rutin från stora sammanhang, vilket dock inte säger att de inte kan överraska Chelsea. Särskilt om Chelsea känner minsta övermod, en känsla ett lag i Chelseas situation med mycket varierande och ofta besvikelsefyllda resultat den här säsongen inte kan kosta på sig. För Leicester är det här nog ännu större match än för Chelseas spelare. Så jag hoppas att RdM varvar veteranerna med några hungrigare spelare som verkligen vill till en semifinal på Wembley.

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook