csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 28 sp 14 v 7 o 7 f 48 - 32 mål 49 p
12 - 19 mars 2012

Nyheter v-11


facupen 12Söndag:
Semifinallottningen FA Cupen 2012

Tottenham/Bolton v CHELSEA

Liverpool v Everton/Sunderland

Sisådär lottning känns det som, men det är ju inte dags förrän om dryga månaden så ingen vet något om formen på lagen.


MATCHEN: FA Cupen: Chelsea v Leicester 5-2
Laguppställningarna >

På Stamford Bridge har publiken sjungit Fabrice Muambas namn före match. Snyggt.

Jag hoppas Chelsea startar starkt och mer eller mindre avgör matchen tidigt så spelarna kan "vilas" lite och framförallt att vi ska slippa ett omspel eller ännu värre förstås en oväntad förlust. Visst är det många ändringar men de spelare som nu startar ska ändå kunna besegra Leicester rätt lätt med rätt attityd och inställning.
    Lill-Schmeichel spelar med pappa på läktaren. Leicester har ju på papper ett lag som borde utmana om en play-offplats i the Championship men de har underpresterat rätt ordentligt.

3 min, kontrar Chelsea med Torres som spelar Mata som söker position för skott men det tar på en backs ben till hörna. Torres nickar över. Det har redan varit mycket Torres i matchinledningen, han visar minsann rätt attityd. Som han nästan alltid gör. Det är målen som uteblivit.
   Första fem har varit livliga med Chelsea som mest offensiva, men Leicester har stuckit upp.
   8 min försöker Beckford få en straff då han går ned två gånger på några få sekunder. Meireles orsakade bägge och hela situationen då han tog emot med ett träben som gav Leicester bollen till vad som blev matchens hittills längsta anfall.
   En fristående Beckford får skjuta men gör det riktigt dåligt. 9 min. Chelseas defensiva mittfält gör ingen bra start på matchen.
   Torres oroar Leicesterförsvaret igen. Han är helt klart Chelseas bäste spelare första tolv.
   Cahill nickar in hörnan Torres skapade. MÅL. Så tar han av sig tröjan för att visa ett budskap till Muamba,. Det är jhans första mål i Chelsea. 12 min.
   Skönt, det tar bort lite nerv från matchen för Leicester hade börjat oroa lite då det defensiva mittfältet inte fungerat än.
   Sturridge snurrar runt med försvararna men Matas skott blockeras -igen. 14 min.
   Torres anfaller längst högerkanten, rycker ifrån sin försvarare och passar Kalou som stannar upp och får bort försvararen så han lätt kan rulla in tvåan. MÅL. Torres är helt klart bäst hittills. 18 min.
   Sturridge gör nästan mål. Sturridge tar sig förbi backen men lägger bollen utanför istället för att passa Torres som var helt fri. Synd. 20 min. Där borde Studge faktiskt valt ett annat alternativ.
    Otroligt, Torres nickar nästan helt fri bollen på Schmeichel efter att Mata gjort ett trollerinummer och tagit ned en omöjlig boll. Stackars Torres, jag trodde den bollen skulle gå in. Men huvudspelet är ju inte hans största gren. 22 min.
   Torres skjuter mycket bra, men Schmeichel gör en kvaliicerad räddning. 23 min.
   Bertrand skjuter, retur från Schmeichel som Mata nästan hann emellan på. 25 min. Chelsea har tagit ett ordentligt grepp om det här och det kan bli många mål.
   Kalou dribalar övermodigt i straffområdet istället för att spela efter att Mata snyggt frispelat honom. 30 min.
   Beckford som varit den i Foxes som varit bäst skjuter utanför. Leicester har inte varit utan chanser, men de förvaltar dem väldigt illa.Särskilt som Chelsea sköter spelet på defensiva mittfältet väldigt illa. 33 min.
   Leicester mycket nära mål, men Cech räddar väldigt bra efter att Cahill slarvat och tappat bollen. Dann sköt. 34 min. Chelsea är lite nonchalanta vilket inte är roligt att se. Skärpning i det.
   Torres och Mata zigzagar sig nästan fram till mål. 36 min.
   Leicester har fått mer att säga till om då Chelsea är tyvärr lite nochiga. Cahill räddar en frispelning tillhörna. 41 min. Lite överraskande är det att se att Torrs utgångspositon ofta är till höger, framförallt vid fasta situationer på Chelseas planhalva. Gallagher får byta mot Peltier 43 min.
   Chelsea blandar och ger på hörnorna, några har varit riktigt bra och gett ett mål, men andra är pinsamt dåliga och hamnar på första försvarare. Det är också påfallande hur många gånger spelarna trillar i den här matchen, det verkar som nästan alla valt fel dobbar eller något. Och vi ser en kändis till i Chelseahalsduk, Boris Becker. (Vilket vi redan kände till förstås, se >)
   Leicester tar sig fram fint men Dyer slår bollen över och utanför. Leicester tar sig fram lite för lätt på vår högerkant känns det som.
    Chelsea har totalt dominerat och borde gjort fler mål, men kunde också släppt in mål hade Leicester visat mer skärpa. Cech har en kanonräddning som facit. Chelsea är dock lite nonchalanta och några spelare har spelat lite mer för sig själva än laget. Men det är svårt att se Chelsea tappa den här matchen. Fast fler mål vill vi ju se i andra halvlek. Torres klart bäst, men men men inget mål. Fast han borde gjort minst ett när han dock bara fick till en svag nick på fötterna på Schmeichel.

ANDRA HALVLEK:
Malouda in för Mata, ingen förklaring till varför men det är nog bara för att vila spanjoren, som därmed inte har någon chans att tangera Ossies rekord med mål i varje omgång av FA Cupen. Mata var bra i första halvlek och det var nära att hans samarbete med Torres hade resulterat.
   Torres börjar andra piggt också. Nu handlar det nästan mer om att vilja se honom göra mål än om matchen i övrigt.
   Malouda skjuter bra, men Torres hinner tyvärr inte fram på returen. 51 min.
   Leicester sticker emellan men avslutet är åter svagt.
   Sturridge spelar solo idag, tre fria spelare och Studge försöker istället göra det själv. Skärpning. 53 min. Fotboll är ett lagspel Daniel Sturridge.
   Malouda viker in och skjuter precis utanför. 54 min.
   Torres till Sturridge men passningen går inte fram utan Mamba hinner emellan. Studge var helt fri. 57 min.
   Jag är inte helt säker på att Chelsea kommer att hålla nollan. Därtill låter vi Leicester få alldeles för många chanser och någon gång måste de väl lyckas i sina avslut.
   Torres fin aktion i straffområdet men halkar till och skottet tar på Konchesky. Han gör allt rätt, utom mål. 59 min.
   Torres nästan frispelad men bollen är för lång och svår för att han kan få kontroll på den och den hamnar istället hos målvakten. 61 min.
   Meireles försvarar bra och tar bollen från Nugent i kontringen inom Chesleas straffområde, han fintar också bort nästa attack. Leicester skapar snabba omställningar på Schmeichels långa utkast. Dyer skjuter mycket nära utanför. 63 min. Essien kommer in för Kalou, defensivt byte. St Ledger ut och Chelseasupportern Sclupp in. 64 min.
   Sturridge driver mig tokig i den här matchen, han är inte ens intresserad av att spela sina medspelare. Det borde bli en avhyvling efteråt för det ser inte bra ut att han tar lägen själv när hans medspelare har mycket bättre lägen. Varje gång.
   Iva kan gå fram men väljer att spela utan att se sig för ordentligt. Synd, det hade kunnat bli ett klassiskt mål med en mittback som bryter fram. 67 min. Chelsea behöver nog göra ett mål till för att natta den här matchen. Lägen har ju inte saknats men effektiviteten är inte överväldigande.
   Torres tofflar in bollen efter att Meireles osjälviskt spelat fram honom. Precis vid stolproten, men det är MÅL. Inte ett klassiskt mål, men han sätter bollen precis utom räckhåll för Schmeichel även om bollen ser ut att rulla i slow motion. 68 min.
   Torres väldigt nära minuten efter när Sturridge faktiskt spelar honom, men Schmeichel får fingrarna på bollen och tippar ut den.
   Sturridge nickar utanför. 70 min.
   Med bättre anfallare hade Leicester gjort mål i den här matchen, sådant här försvarsspel särskilt på mitten lär vi få plika mot City på onsdag.
   Bra räddning av Cech på ett tungt skott. 74 min. Iva hjälper honom med returen.
   Iva som hittat formen igen går av och Luiz kommer in för lite matchspel. 76 min.
   Så kom deras mål. Långskott precis utanför räckhåll för Cech i stolpen och Beckford får returen och öppet mål. Där borde de två backarna hållit Beckford borta från att få skjuta. MÅL. 77 min. Inte oväntat med de chanser Chelsea har tillåtit dem.
   Ska Chelsea göra matchen spännande? För det handlar mer om Chelseas agerande än Leicesters om vi ska vara ärliga. Chelsea kunde vunnit den här matchen med stora siffror, men bägge lagen var klart ineffektiva.
   Torres skapar en ny hörna när hans skott täcks ut. 85 min.
   Klassmål av Torres som möter Meireles hörna vid främre stolpen och snyggt vinklar in bollen i andra burgaveln. MÅL. Schmeichel helt ur balans annars hade han nog kunnat rädda. 85 min.
     Torres och Studge anfaller. Gott om försvarare men Studge fintar bort Konchesky så det står härliga till men kommer inte helt förbi Schmeichel sedan. Oj vad snyggt det var. Fast var var resten av Chelsea? 87 min.
   Omgångens mål? Marshall skjuter ett kurvskott som Cech är chanslös på från 25-30 m. Tar i stolpen och går in. MÅL.
   Beckford får en jättechans igen, men Luiz emellan i sista sekunden. Hur försvarar sig Chelsea egentligen? 90 min.
   MÅL. Torres andra assist, osjälviskt ger han bollen till Meireles som enkelt sätter bollen när han lite fintat ned Schmeichel. 91 min.

Chelsea gör en riktigt bra match, även om försvarsspelet kanske bör diskuteras på matchgenomgången imorgon. För mot City håller den sortens försvar, särskilt på defensiva mittfältet inte. MoTM utan tvekan Torres med två assist, en hörna som gav mål och två egna mål. Han stod bakom nästan allt och fick för en gångs skull utdelning också. Överbetyg också till Mata, Cahill, Iva och i andra halvlek framåt Meireles. Bertrand återigen en helt klart godkänd insats liksom Cech som inte hade en chans på målen men räddade ett par andra tillfällen. Sturridge blandade bländande spel med att försvinna ur matchen och framförallt vara för självisk, men när han är bra, då är han bra.

Lottning senare ikväll. Jag vill gärna undvika pool om de klarar av Stoke då vi har ett förfärligt facit mot Steve Clarkes mannar (ja, jag vet att galjonsfiguren som manager är Dalglish, men det är Steve Clarkes taktik som besegrat oss ända sedan han kom till scousers). WEMBLEY NÄSTA.


---
Senaste nytt: Fabrice Muambas tillstånd på sjukhuset beskrivs som kritiskt, det närmaste dygnet avgör.

---
Det här är en av de bästa och mest sansade analyserna jag läst om varför André Villas-Boas misslyckades i Chelsea (för det måste vi ju erkänna att han gjorde när det blev som det blev). >>> Personligen instämmer jag i väldigt mycket i den här artikeln som typiskt nog inte kommer från England (eller Sverige). Jag håller kanske inte med i varje detalj eller är säker på att varje fakta stämmer, men uppfattningen att AVB nog drog på sig vad som hände genom sitt eget agerande tror jag på.

Lampard ger sin syn på det hela här. >> och det framgår i media att John Terry också håller kontakten med AVB. Så vår uppfattning om omklädningsrumsrevolutionen är nog en smula överdriven.

Lördag:
Vi kan bara hoppas allt går bra med Fabrice Muamba från Bolton. Även om saker och ting när detta skrivs inte verkar bra. Som ni kanske redan vet kollapsade han plötsligt på plan fem minuter före halvtid i FA Cupmatchen mot Tottenham. Han har fått första hjälpen men rapporterna säger att han aldrig andades. Publik, spelare och tv-tittare är i full chock. Matchen har avbrutits vilket självklart var det enda rätta.

Senaste nyheterna är att det finns inga nyheter utom att han fortfarande är vid liv. Jag gillar Fabrice Muamba, jag tycker, som jag skrev på ChelseaVital då, att han var Englands bäste spelare i U-21 EM i Sverige och jag trodde han hade en stor framtid för sig. Han var den sorts tuffa, fysiska engelska mittfältare som alltid varit nära mitt hjärta. Jag hoppas få se honom spela igen.

---
En av de roligaste sakerna som hänt i eftermälet till händelserna i onsdags som jag tänkt en hel del på är publiken. Stamford Bridge har ofta anklagats för att ha en lite bortskämd publik som märks ungefär lika lite som Arsenals publik ibland på Champions Leaguekvällar. Så var verkligen inte fallet i onsdags. Dels var rapporterna omfattande om vilken stämning det var före match, under matchen märkte vi det själva och det påpekades på många ställen. TV-bolagen fick skruva ned publikljudet för att deras kommentatorer ens skulle höras, och då talar jag inte om hur Chelsea TVs Frank Sinclair skrek sig hes som bisittare!
    Detta trots att matchen av många närmast beskrevs som omöjligt uppdrag innan avspark. Chelsea skulle ju inte ha en chans enligt förståsigpåare i svensk press som fortfarande ser italiensk fotboll som världsledande för att en svensk spelar där. Även i engelsk press var optimismen före match väldigt begränsad trots det föredöme Arsenal hade satt mot Milan. Plus alla som nu hävdar att engelsk fotboll är i det närmaste död som världsledande liga. Själv tycker jag nog att ett års misslyckande för de flesta lagen är lite tidigt för att döma ut engelsk fotboll. I det håller jag med sir Rednose, Premier League kommer igen.
    Roligast är ju att de som föredrar italiensk fotboll har ju framhållit att Napoli har den bästa och högljudaste publiken i världen, att ingenstans är stämningen som på San Paolo. Ändå antydde Mazzarri att publiken var för mycket och att de påverkade matchen på ett otillbörligt sätt! Det får väl stå för honom, han visade ju sig vara en rätt dålig förlorare. Roligare var dock att försvaren Cannavaro sa att han trots San Paolo som hemmaarena aldrig upplevt en publik som den på Stamford Bridge, även i i ren ljudvolym. Han menade på att Chelseas andra mål var resultatet av att försvararna inte ens kunde höra varandra när de skrek till varandra på bara några meters avstånd, och att det gav upphov till missförstånd i deras försvarsspel. Sånt är ju faktiskt väldigt kul att höra.
    Det skreks en del framför en del tv-apparater också, det kan jag garantera er. Jag såg reprisen igår efter ungdomsmatchen, som av naturliga skäl nästan helt saknade publikljud (niotusen på OT ger ingen direkt ljudvolym även om det i allsvenskan hade märkts ordentligt) och det var verkligen en fantastisk stämning som kanske överskuggades av den otroliga dramatiken på plan första gången jag såg matchen.

Fredag:
FA Youth Cup semifinal, match I:
Manchester Utd U-18 v Chelsea U-18   1-2

Chelseas lag: Blackman - Kane, Davey, Ake, Nditi - Swift, Chalobah, Baker - Affane, Piazon, Feruz

Första kvarten är inte spelad, men det har nästan varit spel mot ett mål, Uniteds. I 13e minuten gör svenske Amin Affane MÅL efter snyggt spel särskilt av Piazon som fixar fram bollen till Affane som sätter den vid stolproten. Chelsea har varit överlägsna och haft alla målchanser. Målvakt Blackman har bara rört bollen en gång, en enkel bakåtpassning. Helt förtjänt att Chelsea leder. De spelar riktigt bra.
    Andra kvarten. Det är fortfarande Chelsea det handlar, helt och hållet. Fast United har stuckit upp och närmat sig vårt straffområde några gånger nu. Deras främsta spel är snabba kontringsattacker, framförallt iscensatta av Jack Barmby (son till Nick B). Norske Daehli (känt namn vet inte om det finns släktskap) har visat sig lite, men Uniteds i särklass bäste spelare hittills är McCullough, mittbacken som haft stora problem med Feruz. 31 min borde Piazon satt tvåan, men han är inte den ende som inte utnyttjat sina chanser i blått, han är ändå min spelare hittills i matchen, i stenhård konkurrens med Chalobah, Feruz, Kane, Swift och Affane. Feruz är yngst i laget, men vilken speed och härlig spelare han är, förstår varför Celtic var så förbannade på Chelsea för att vi fick honom.
     34 min satte van Velzen, den lång yttern ett underbart skott efter en kort frispark 25 m ut, i underkanten av ribban. Inte välförtjänt men oj vilket snyggt skott. Nditi slarvade och gav dem frisparken, och sig själv ett gult.
    Tredje kvarten jämnade United ut spelet, även om Chelsea fortfarande var det bättre laget. De, Utd, fick sin första hörna efter 39 min. De var nära må med ribbskottetl, helt oförtjänt. Chelsea borde ha gjort minst ett mål till efter det spel de visade första halvtimmen. Siffrorna speglar absolut inte matchen, men skärpan saknas ofta hos spelare i den här åldern. Det blir lite Guidetti över det ibland, det ska göras snyggare än det behövs.
     Chelsea har varit alldeles utmärkta, bra mycket bättre än vad siffrorna visar, men vi leder ändå. Det är riktigt kul att se de här ungdomarna.
    Chelsea har börjat andra riktigt bra, men United visar mer vilja och ambition. Fast jag kan inte låta bli att tänka på en sak, vilket fruktansvärt fult färgschema United använder i sina dräkter (det är väl mitt yrke som designer, men ändå) röda tröjor, vita shorts och svarta strumpor... mot blått, blått och vitt. Fast hade Chelsea haft vita shorts....inte bra.
   62 min, dåligt försvarsspel och United får en oförtjänt kvittering genom Wilson. Tyvärr. Även om de har varit lite bättre i andra, men så blir det när man dominerar och inte gör mål. Chelsea borde avgjort den här matchen långt tidigare.
   Kiwomya ersätter Affane 64 min. Fräscha ben!
   MÅL. 68 min. Feruz ksjuter från långt boll, otagbart för målvakten Southerland. Rättvist.
   74 min, jätteräddnign av Southerland. Chelsea har tagit tillbaka matchen.
   ÄVen Man U youth har Man U flyt. De borde förlorat med betydligt större siffror. Det är omöjligt att se det här laget vända mot Chelsea på Stamford Bridge. Chelsea vann oerhört rättvist och jag är verkligen förtjust i det här laget. Jag tycker de är bättre än laget som vann FA Youth Cup 2010. För mig var Islam Feruz, yngst på plan och Lucas Piazon outstanding. Piazon spelar forward idag, men han har en playmaker i sig som kan bli stor. Man förstår jämförelserna med Kaka, och inte bara pga utseendet. Pazon kan bli minst lika bra, minst. Feruz påminner mer om en annan liten sydamerikan med unik målkänsla fast Feruz är bra mycket snabbare. Men det finns ingen i Chelsea som inte förtjänar jätteberöm. Ake därbak är kanske bättre än Bruma var. Blackman är en mycket lovande målvakt. Lewis Baker en härlig spelare och en av de bästa straffskyttar jag någonsin sett. Jag är väldigt imponerad av det här laget och om de tappar returen är det sensationellt dåligt. Men de kommer inte att förlora det här, det blir final för Chelsea Youth.
      Sir Rednose såg inte lycklig ut på läktaren. Det här är ingen stor Unitedårgång, trots semifinalplatsen.


Speldatumen mot Benfica är spikade. Det blir i Lissabon 27 mars och på Stamford Bridge 4 april. Läs mer om lottningen >

Erik Niva skriver på sin blogg idag om den artikel som CSFC.SE publicerade 9 februari om John Terry, utan att ange källa men den har vandrat runt så det gör mindre. Vi fick den som vi skriver från The Shed. Tyvärr skriver Niva andra saker i artikeln som är mindre sanna som antydningar till den lögn om John Terry och att han skulle varit otrogen med en väldigt mycket fd flickvän till en fd lagkamrat. Något som är en lögn som vägrar försvinna. CSFC.SE har påpekat detta och vi hoppas att Niva publicrar åtminstone de kommentarerna. För det är minst sagt irriterande att något som är en lögn hela tiden ska dras fram. JT har gjort många dumma saker utanför fotbollsplanen, kanske till och med på den vilket rätten får avgöra i sommar, - men han är i det här fallet offer för lögner och medial förföljelselse.
Att fans till andra klubbar gärna kastar skit och håller tyst om Giggs det är en sak, men det är så trist att den här osanningen vägrar dö. Det är egentligen inget som vi heller borde ta upp, men lögner har en tendens att reta upp mig. Särskilt när ursprunget är en av tidernas snaskigaste minst trovärdiga blaskor, News of the World, saligen nedlagd i full skam. Men tror man på dem så kanske det säger väldigt mycket om personen som tror på det.

Som vi skrev häromdagen har Fulham och Hammersmiths kommunala styre uttalat sig för att Chelsea borde stanna och utveckla Stamford Bridge, vilket har väckt CPOs intresse, de har därför släppt följande uttalande: "In light of the recent statements from Chelsea Football Club and the London Borough of Hammersmith and Fulham (LBHF) regarding the possible redevelopment of the Stamford Bridge stadium site, the CPO board has requested a meeting with Councillor Nick Botterill of LBHF. We feel this would enable us to obtain a clearer understanding of how the council would assist Chelsea FC on this vitally important issue. We will report back to CPO shareholders once this meeting has taken place."

Första semin i FA Youth Cup ikväll. Förra året spelade vi samma lag i semin, de vann senare alltihop. Chelsea vann hemma med 3-2 men åkte på enordentlig smäll på Old Trafford med 4-0 i en match där Pogba och Morrison dominerade. Jag tycker Chelsea har ett bättre lag i år trots en beklaglig ovana att vilja starta i underläge, genom att göra tidiga misstag som gett motståndarna överhanden. Ingenkan dock klaga på deras förmåga att komma igen och vända matcher även om det skett via straffläggning flera gånger. Vi kan inte ge United samma handikapp som vi gav Nottingham Forest i kvarten, där Chelsea låg under med 3-0 i halvtid för att sedan vinna matchen med 4-3. Detta är Chelseas trredje semi på fyra år, vilket visar att akademin gör sitt jobb, det är det sista steget mellan lovande talang till a-lagsspelare som inte infriats ännu.

Lite trist är det att se att Napolis manager Walter Mazzarri gnäller mer än han uppskattar sitt lags insats i onsdags. Det blir rent löjeväckande när han gnäller på så kallade taktiska fouls, något som italienarna uppfann. Eller påstår att domaren inte skyddade hans spelare, särskilt när Brych knappast var konsekvent i att ge Chelsea gula kort och låta Napoli slippa för liknande saker, eller ska jag påminna om den kombinerade strypningen/nacksvinget som Drogba utsattes för i 89e minuten? Även om Drogba nog filmade en och annan gång, hans "peek-a-boo"-filmning är väl en slags klassiker redan. Napoli förlorade inte på minsta lilla sätt på domaren, som jag nog gnällde mer på än de gjorde under stora delar av matchen, de förlorade mot ett bättre lag, mot erfarenhet och rutin och framför mot ett ännu mer motiverat lag. Acceptera det och sluta gnäll Mazzarri.

 

Torsdag:
CIty lyckades nästan göra en Chelsea genom ett suverän andra halvlek, framåt har de fortfarande inga problem. Joe Hart var ytterst nära att nicka in målet som skulel tagit dem vidare sista sekunderna! Det är försvarsspelet som inte är likvärdigt till tidigare under säsongen och vårt hopp inför den extremt svåra matchen på onsdag. Kanske var det bristande rutin och erfarenhet, de saker som hjälpte Chelsea, som stjälpte City mot Sporting. De hade inte direkt flyt. United däremot åkte ut hur rättsvist som helst, och jag tror inte det var någon slump. Ferguson ville åka ut ur Europa League för att koncentrera sig på ligan.
--
Citys match är inte slut, men efter första halvlek ser avancemang omöjligt ut för dem. United kraschade ut och övertygade inte alls. Ändå är det de två lagen som verkar ointagliga i Premier League. Detta är en underlig säsong. För vår del ser det lovande ut att City verkar tappat formen så totalt sista veckorna, då vi ju möter dem på onsdag. (Personligen ser jag annars hellre dem som seriesegrare än United, för ligans skull vore det kul med ett nytt lag som vinner och så är de ju det blå laget från Englands tredje stad). Det talas om comeback av Tevez mot oss och han lär nog vara spelsugen, men formmässigt? Nja, det oroar mig inte så mycket. Däremot oroar det mer att Kompany kanske kommer tillbaka till den matchen, för det är Kompany som håller ihop City. Nu när Silva tappat formen är han i mina ögon Citys viktigaste spelare. Det är deras mittförsvar som läcker just nu och det kan Chelsea utnyttja om de inte får tillbaka sina ordinarie spelare där till nästa vecka.

---
Själv har jag fortfarande inte landat från gårdagens match. Det är ju sådana upplevelser som gör en till Chelseafan.
    Det var ju en fullständigt fantastisk fotbollsmatch med ett underbart resultat. Det var ju inte så att Napoli underpresterade heller, de gav precis som Chelsea allt. Det krävs ju två lag som verkligen vill spela fotboll för att det ska bli en sådan match som igår. 
    En fullständigt klassisk fotbollsmatch i vilken Chelsea blev den enbart fjärde klubben i hela Champpions Leagues historia som hämtat upp ett tvåmålsunderläge från första matchen. Episkt. Som JT sa: " This is one of the very best nights for us, and we showed what Chelsea are all about."

Vilken födelsedagspresent CSFC fick av Chelsea!

Chelsea har gått med i projektet NextGen, där de största klubbarna i Europa spelar en form av Champions League för ungdomslag. Chelsea kommer att delta i minst tre år. Nästa år kommer det att bli minst sex stycken fyralagsgrupper av ungdomslag som spelar gruppspel före jul och slutspel efter. Det innebär att våra ungdomar nästa år kommer att kunna spela mot lag som Barcelona, Ajax, Inter, Manchester City, Sporting Lissabon. Något som säkerligen inte kommer att skada våra möjligheter att attrahera de bästa unga spelarna. NextGen är öppen för spelare upp till 19 år.

Glöm inte heller att våra ungdomar, U-18, spelar semifinal borta (match ett) mot Manchester United på fredag. Förra året fick vi ordentligt med pisk i motsvarande match, i år börjar vi borta och jag undrar om MU har ett riktigt lika bra lag som då. Då glänste ju Pogba och Ravel Morrison för de röda, ingen av dem är med nu.

Imorgon klockan tolv lottas kvartsfinalerna och resten av slutspelet av Champions League. Alla lag vill undvika Real Madrid (som jag fortfarande håller som favoriter att vinna turneringen) och Barcelona. Få lag vill nog möta Bayern på Allianz Arena heller, men på bortaplan är tyskarna ett helt annat lag. Däremot vore det ju en stilla nåd att be om tur i lotten och få Apoel även om de slog ut Lyon, eller Marseille som vi brukar ha relativt lätt mot. Jag fruktar inte heller Benfica eller Millan.  Fast tur i slutspelslotten hos Uefa är vi inte bortskämda med, fast i en vecka som denna....vem vet. Det har dock varit en fascinerande åttondelsomgång i CL i år. (Och hur många med mig tror att de spanska lagen får bästa lottningen och hamnar på olika halvor så de inte kan mötas förrän i finalen?! Uefas rykte kan ju ändå inte bli sämre så...)

Onsdag:
MATCHEN. Chelsea v Napoli 4-1
Laguppställningarna >

Spännande lär det bli. Ett tidigt mål är det ni identifierat som nyckeln till matchen på Frågan. Underförstått självklart, ett tidigt mål för Chelsea. Men ett mål räcker inte så Chelsea måste spela vidare och inte spela på resultatet innan det verkligen går att spela på. Samtidigt är ju motsatsen, ett tidigt mål för motståndarna ett mardrömsscenario. Fast så tänker vi inte ikväll, eller hur? Chelsea ska vidare och jag är redan nervös.

Som ni kanske såg i Inför-artikeln är Napoli dåliga på fasta situationer. Chelsea har inte glänst på dem i år, men varför inte idag. Vi har klart bättre huvudspelare både i anfall och försvar än vad Napoli har. Kanske lika viktigt som ett tidigt Chelsea-mål.

Juan Mata har rakat sig ovanligt väl idag. Är det ett gott tecken eller...

Första "farligheten" till Chelsea, 2 min, frispark mot JT, men inte tillräckligt bra frispark.
   4 min för långt inlägg. Det är oerhört tidigt att säga något men Napoli verkar lite avvaktande.
   5 min, bra skott av Sturridge, tyvärr var annars lite darrige de Sanctis väldigt bra med. Hoppas inte det tyder på att han tänker storspela ikväll.
    Chelsea har börjat på ett positivt sätt, förutom en sak. Inläggen har hittills varit usla. Skärpning där tack.
    10 min, styrdes (?) ett skott av Cavani som höll på att ställa Cech som dock fick ut ett ben. Skönt. Napolis första chans.
    Napolis första hörna, kort och bollen hittar fram till Cavani som skjuter högt över.
    13 min, Cavani i burgaveln när Drogba ligger skadad på plan. Snabb omställning.
    Matchbilden den helt väntade där Napoli väntar ut Chelsea som som vanligt saknar tempo. Sedan snabba omkopplingar. Inget oväntat. Men farligt varje gång och Chelsea måste passa bättre då de ställer till det.
   15 min, Lavezzi fri med Cech som räddar till hörna. Dålig hörna. Lite senare räddar Cech ett skott från Hamsik, men det hade gått utanför.
    Mata gör mål, men det var offside på Sturridge och flaggan uppe först så det höjde tyvärr inte ens pulsen. 16 min. Mycket klagomål från kommentatorerna om Chelseas sidledes passningsspel (Ancelottis adelsmärke), och det är tyvärr inte obefogat. Mer oroande då som Strömberg säger, att Chelseaspelare inte vågar...
    Jag har pratat mycket, långt innan vi lottades mot Napoli om Cavani och Lavezzi som jag gillade tidigt. Lavezzi är den som imponerat mest på mig på sistone, en spelartyp vi skulle behöva även om tidningarna idag var fulla av att de skulle kosta 100m pund att köpa. Jag gillar båda, men Lavezzi är nog den typ vi skulle behöva mest. Chelsea har inte riktigt kontroll på honom och det oroar mig. Det var anledningen till att jag föreslog Luiz på högerbacken i den här matchen, för han har farten att stoppa Lavezzi, stänga av honom. Det har inte Iva tyvärr.
   Matchen har utvecklats ganska mycket som väntat, men det jag vill se hos Chelsea är tempo och lite bättre passningsspel på mitten där vi förlorat bollen lite väl lätt hittills.
   Napoli har lyckats lura in Chelsea i Chelseas spel de senaste två åren. Det gillar jag inte. Var är modet var är viljan att ta tag i det här? Drogba försöker men blir avblåst varje gång då det än är lite mer vilja än skicklighet i försöken. Men han behöver bara komma loss någon gång.
   Chelsea behöver ett mål för att sätta de italienska nerverna i dallring. Så här långt är matchen precis som Napoli vill ha den. Inte vad vi hade hoppats på. Var är spelarna som vågar? Särskilt vågar gå framåt.
   DROGBA MÅL. 29 min. Fenomenal cross från Rammi i Coles position och Drogba stördyker och nickar in bollen. Så härligt, underbart.
   Nu kanske lossnar nerverna.
   Drogba jättenära igen på inlägg från Sturridge vid bortre stolpen. 31 min.
   Cavani slarvar bort ett fantastiskt kontringsläge när Mata snubblar. Mata har haft det svårt hittills. Kanske skobyte snart. 32 min. Chelsea styrde bort Cavani bra och skottet gick en bra bit utanför.
   Mata in till Sturridge som inte får träff med pannan, ändå var Drogba nära också. 33 min.
   63% 37% till Chelsea i bollinnehav trots de lätt subjektiva kommentarerna att Napoli hade första halvtimmen av matchen, det tyckte nog inte jag även om deras anfall kändes farligare än Chelseas.
Fast det har Chelsea jämnat ut även om Napolis kontringar kommer att ställa till problem för oss resten av matchen.
   Sturridge försöker sig på en av sina patenterade ruscher ned mot kortlinjen men får bollen väldigt långt ifrån sig. 34 min. Napoli förstärker defensiven med Dossena när Maggio får gå ut. Dossena är inte alls samma klass, särskilt offensivt så det är ett byte som knappast kan skada Chelsea.
   Brych är inte särskilt positiv till att blåsa av när Chelseaspelare görs ned. Chelsea behöver backa upp sina bollhållare lite bättre då sådana nedgörningar ger Napoli direkta kontringar.
   Essien strax utanför, offsideavblåsning som jag nog inte riktigt fattar då skottet kom långt utifrån. 39 min.
    Måtte Chelsea hålla tätt den här matchen halvleken ut, för vi kommer ihåg handbollen precis före paus nere i Neapel. Något jag tycker avgjorde den matchen.
   Publiken är otålig och vill inte se Chelseas avvaktande sidledesspel även om det nog är tränarorder att inte släppa till något just nu. Vilket självklart ökar risken för att göra just det då det blir för passivt.
   Lampard varnas. 43 min. En s k ihoptjänad varning. Brych är väldigt tydlig med att han inte vill bli beskylld för att vara hemmadomare, lite för tydlig kanske för jag tycker inte han dömer helt konsekvent.
  Hur kunde Inler slippa varning när han attackerar Cole. Som sagt Brych är tyvärr inte konsekvent. 45 min.
   Drogba får in en lite taskig boll till Sturridge som ändå får en hörna på den. Bra hörna där de Sanctis får bort bollen. När bollen kommer tillbaka har de Sanctis tur som får tag i bollen när Cannavaro lyckas stoppa den precis framför Drogba. Aj vad nära.
   Jag struntar i vad Holmgren och Strömberg säger. Chelsea förtjänar sin ledning. Men vi behöver fler mål och måste fortsätta stoppa Napolis imponerande kontringsspel. Lite tur har vi att Maggio fick gå av för jag tycker det redan syns att de tappat lite kvalitet. Lavezzi ser onekligen ut som det största hotet mot avancemang, och inte bara för målen i Neapel.

Ser bra ut. Likadant i andra och vi fixar detta. Mata kan mer och hoppas han får ut det i andra. Annars är jag rätt nöjd. ;-) Luiz håller onekligen på att tvätta bort den stämpel vissa okunniga satt på honom för att han har brustit i koncentration ibland. Sedan nyår tycker jag han varit vår bäste spelare. Iva klarar sig bättre mot Lavezzi än i Neapel, men måste vara vaksam som bara den. Cole hade Maggio i fickan och har inte haft några problem med Dossena. Det som oroar lite är alla gånger Chelseaspelarna har snubblat, tappat fotfästet. Byte av skor för några. Ser inget som helst behov av ändringar av RdM om inte skador och trötthet inträffar. Tror nog Napoli är lite skärrade, ett mål till och de kan bli väldigt latinska nerver. Men ändå, halvlekens spelare är Lavezzi.

ANDRA HALVLEK:

KOM IGEN CHELSEA. FIXA DETTA.
Önskar bara vi kunde omsätta våra fasta situationer bättre. Skrev jag och då gör JOHN TERRY MÅL. 47 min.
   Just nu är Chelsea vidare. Men det är inte klart. MEN OJ VAD UNDERBART.
   Håll tätt bakåt nu. Men glöm inte att anfalla, ett tredje mål och Napoli lär vara mer än i gungning. Lite farligt av Napoli 50 min.
   Vad härligt att Chelsea utnyttjade en fast situation efter allt tjat här på CSFC om det på sistone. Mer sånt.
    Oj, vad nära att Drogba fick den långpassen, men Aronica hade tur och fick bollen på sig utan att hjälpa det. Hade varit mål annars. 54 min.
   Enboll studsar snett och Inler får ett sådant där mål som Iniesta fick i Øvreb-matchen. MÅL. NEJ. 55 min. Nu är det uppförsbacke igen, fula ord fula ord.
   Full fart framåt Chelsea. Minst ett mål till.
   Ramires nickar mot Lamps, men försvararen hinner emellan. 57 min.
   Två Chelseaspelare kolliderar framför mål, men bollen var över linjen. Kom igen, 58 min.
   Ska det där jävla handbollsmålet och bortdömningarna i Uefa straffa oss ännu en gång?
   Torres på väg in, oj vad underbart det vore om han fick bli hjälte. Det är mycket kvar och vi kan fortfarande fixa detta. Sturridge ut 63 min.
   Iva jätteskott men av någon anledning blåses spelet av? Domaren är tyvärr inte helt OK. Trots att han är tysk ;-) 64 min.
   65 min, fantastisk räddning av de Sanctis. Oj vilka fula ord. Drogba sköt.
   Hörna, Rakt i händerna på de Sanctis, Chelsea håller återigen på att göra målvakten till hjälte. Han är helt annorlunda som målvakt mot senast tyvärr.
   Nu måste väl även Brych varna, och det gör han. Dossena. 68 min. Gör ned Essien grovt.
   Ren Hysénare från JT. 70 min. Ögonblicket efter räddar Cech och bollen bort, via Lavezzi. Usch vad nervöst det är. Vi hade det här.
   Men tur har vi verkligen inte den här säsongen.
   Drygt tjugo minuter kvar att rädda det här på, plus ev förlängning.
   Hörnan hamnar framför fötterna på JT men han hinner inte slå till bollen. Usch. 72 min.
   De Sanctis räddar igen, Essiens skott styrs ut. 74 min.
    STRAFF FÖR HANDS PÅ DOSSENA: 74 min.
    Oj vilken stramare Lampard sätter. Ingen tvekan där. Förlängning. 75 min. MÅL
    Jag älskar mitt Chelsea. Även om de håller på att ta livet av mig, hjärtattackläge.
    Herredumilde, vilken fint av Essien i vårt straffområde. 81 min.
   Vågar något lag blotta sig och chansa eller är det förlängning i tankarna på alla?
    Vi har inte bästa statistiken de här minutrarna just nu. Oj.
    Det verkar nästan lika nervöst på plan som här. Tyvärr ltie initiativ till Napoli just nu. Antingen avgör vi detta eller förlängning. Torres.... snälla.
   Hands igen, men domaren släpper det. 84 in. FAN.
   Lång frispark av Drogba. 85 min. Över.
   Luiz räddar framför Cavani men som så ofta går rensningen rakt upp i luften. 87 min.
   Iva ned mot kortlinjen, men försvaret fångar upp bakåtpassningen. 88 min.
   Mata görs ned, ingen åtgärd från Brych. Inte nöjd. 89 min. Gargano får skottläge, men Cech iskall. Till skillnad från mig.
   Drogba brottas ned, men domaren vågar inte ta straffen. Soklar i repriserna. 90 min.
   Ramires offside. 91 min.
   Oj vad nervös jag är. Luiz räddar oss bra. Luiz och Torres samspelar när Luiz blir nedgjord Utanför? 92 min.

FÖRLÄNGNING. Vilket det inte borde blivit om domaren hade vågat stå för att Chelsea hade två uppenbara straffar. Normalt hade vi fått dem, men domaren vågar inte. Det är inte Øvrebø men....

Jag är så stolt över mitt Chelsea.

Dramaturgin är ju upplagd för att Torres avgör det här, men inte alla sagor slutar lyckligt. Chelsea börjar förlängningen utmärkt.
   Blir det straffar? Vi har inte så bra facit i det, men ungdomslaget är fantastiska och vi vann senaste straffläggningen trots att Lamps missade sin.
   Malouda in för Mata? inte riktigt med på det bytet men Mata har inte haft sin bästa match i blått. 95 min. Vi får bara inte släppa in mål pga bortaregeln nu.
   Bossman på väg in. Väldigt överraskande, Iva kanske skadad. Cole får gult. 98 min. Terry av. KNät är nog inte OK. Men oj vad duktig JT varit. Vilken kapten han är. 98min.
   Vinn det här nu för Captain Fantastic. Han kom tillbaka på rekordtid från sinoperation och har varit nästan hundra procent i den här matchen, plus MÅLET. Vinn det för JT Chelsea.
  Torres nästan öppet mål, men inte. 100 min. Det här var en nästan matchavgörande chans.
   Torres nickar, men på toppen av huvudet. Bollen på nättaket. Jag gillar verkligen Torres mod att fortsätta spela fotboll trots all oflyt han haft, även idag. 101 min.
   Luiz idiotpass som kunde straffat oss. Det blev "bara" hörna.
  Torres nära att hitta Rammi, men Cavani räddar Napoli. 103 min.
   Drogba ned när Aronica sparkar ned honom. Utanför nära hörnflaggan. 104 min.
   Dålig frispark av Lamps som Hamsik lätt nickar undan.
   IVA GÖR MÅL. OCH VILKET MÅL. Iva passar, Drogba suveränt till Iva som sätter den i nättaket . WOW 105 min.
   Håll tätt nu, bara en kvart till och vi kan schyfflas bort av Uefa igen och lottas mot Barca ;-)
   Ändå tycker jag vi borde fått två straffar till, men det händer ju aldrig i sådana här matcher. Risken är ju att Napoli får en istället.
   Men ändå, vilken otrolig fotbollsmatch. Jag är så stolt över mitt Chelsea. Så stolt.
   HÅLL TÄTT NU
  Torres bra skott från mycket långt håll men de Sanctis har ändå problem. 109 min.
   Aronica knockar Drogba och Drogba får frisparken.
   Aronica ut och spelaren som var så nära Chelsea, Vargas från Chile kommer in. Han valde Napoli för att han trodde på mer spel. Hoppas han får ångar sig ordentligt nu. 111 min.
   Åtta minuter kvar.
   Drogba tar sig fram fint, men Napoli blockerar passningen.
  Drogba ned igen och äntlgien får Napoli kort för hur de behandlar honom. Precis utanför straffområdet. 115 min.
   Drogba rakt i muren. Cavani försvarar bra på returen mot Lampard.
    Luiz ger mig hjärtattack genom att ta bollen precis framför Cech. Han verkar dessutom ha kramp eller något. Oj. Tre minuter kvar Luiz behöver bahanding.
   Vi är så nära nu.
   Drogba misar en jättechans, oj så slarvigt. 120 min. Två minuter tillägg. Håll tätt för guds skull nu.
   Min MOTM är DROGBA.
   En halvminut kvar.

FY FAN VAD CHELSEA ÄR UNDERBARA


    

 

 

 

---
Peter Wennman, en av mycket få svenska sportjournalister (vi kan räkna dem på några fingrar) som jag respekterar tror Chelsea klarar Napoli och går vidare. Det gillar vi. Tyvärr kan ni inte få läsa vad han skriver då Aftonbladet stoppat Wennman på webben. Jag hoppas verkligen han har rätt igen, då han haft rätt flera gånger förut. Bland annat uppgav han för mig per mejl redan i höstas att han trodde inte AVB skulle bli långvarig i Chelsea...

Martin Samuel i Arsenal Mail, ursäkta Daily Mail sätter fingret på en stor uppgift, kanske långt viktigare än vem som blir manager. Vem ska ersätta Lampard i Chelsea >

John Terry har tackat Fabio Capello för det stöd han fick av den avgångne förbundskaptenen, som väl snart precis som svenska sportjournalister hävdar, fått sparken precis som Guus Hiddink, som aldrig fick sparken utan var anställd på kort kontrakt. Frågan är väl ens om Grant fick sparken, för hade han egentligen kontrakt mer än säsongen ut efter att JM lämnade? Petitesser kanske då managers har bytts ut men ändå. Vi lär säkert få se att RdM också får sparken i sommar när hans tid officiellt går ut. (Även om jag redan ser honom som den troligaste managern även i höst oavsett ev framgångar, mycket därför jag tror inte Chelsea får tag i den manager de vill ha just nu. Styrelsen och Roman har bitit själva tillräckligt mycket därbak för att orsakat den situationen nu).

Om ni vill läsa en partsinlaga från annat håll inför Napolimatchen. >

Måndag:
van Persie FC, vilken säsong holländaren har, han har inte ens varit skadad än, något han brukar vara varje säsong, har blivit rena United vad det gäller att fixa poäng på ren fergie-övertid. Fjärde gången på fem matcher. Högst beklagligt då Chelsea behöver all hjälp vi kan få med tanke på vårt ruskigt tuffa spelprogram resten av säsongen.

Intressant läsning att notera att kommunen vill att Chelsea stannar på Stamford Bridge. Läs mer: >

Och här kommer en annan synvinkel på det hela, väl värt att fundera över. >


GLÖM INTE att klaga på Viasat för att de behandlar oss svenska tittare på ett lögnaktigt och felaktigt sätt. De är inte tvingade att stänga ned sändningarna som de gör, och skyller på andra. Det är bara svenska Viasat som gör så. Så varför betala flera hundra i månaden till Viasat? Jag ställde upp på det då det fanns en chans att se Chelsea varje vecka trots att jag fått omvärdera en s k expert totalt då denne visat sig vara mindre expert än man trodde, men inte när de särbehandlar svenska tittare på det icke positiva sätt som de gör för att vi ska tvingas fylla MTGs fickor genom att ta extra prenumerationer på Viaplay. Skriv och klaga eller gör inlägg på deras Facebooksida! Själv har jag sagt upp mitt abonnemang med dem! Klaga här, för ni har rätt >      Att sedan Telia behandlar oss kunder som har Viasat genom dem ännu sämre, det är en annan historia. Men om tillräckligt många klagar eller säger upp abonnemanget så kanske Viasat behandlar oss kunder som de behandlar sina danska och norska kunder till nästa säsong.

Annars är det en viktig vecka, vi kan gå vidare i Champions League Vi kan också gå till semifinal i FA Cupen. Bägge sakerna skulle betyda mycket både för klubben och oss fans. På onsdag är det också tredje "födelsedagsmatchen" för Chelsea. De vann den första, de vann den andra på klubbens födelsedag och de kan vinna den tredje på CSFCs födelsedag. Och en fjärde ligger mellan FA Youth Cup-semin och kvartsfinalen i FA Cupen.

 

 

Rykten, notiser m m, v-11


Söndag:
Det känns kanske som en väl optimistisk spekulation; men om Chelsea skulle vinna Champions League så tar de plats i nästa års CL oavsett var vi placerar oss i tabellen. Då förlorar fjärdeplacerade laget sin plats i CL till Chelsea även om Chelsea slutar femma i serien. Det har Uefa bestämt för att undvika samma situation som när Liverpool vann och England därmed fick en femte plats i CL då Liverpool inte klarade av att kvalificera sig det året annat än som vinnare av turneringen.

Louis van Gaal nämns nu som en möjlig manager för Chelsea. Jag tror det vore ett spektakulärt recept för en katastrof. Chelseas starka personligheter som spelare mot en manager som van Gaal... Så kommer också ryktet från Emirates och/eller the Mirror.

Samtidigt sägs det att Chelsea är intresserade av Arjen Robben igen. Liksom City är. Bayern däremot lär erbjuda ett mycket förmånligt kontrakt för att få Robben som är mindre skadad nu än när han senast var i Chelsea, att stanna. Men om ryktena stämmer var Robben en av de som trivdes allra minst med van Gaal så rykterna kolliderar nu.

Lördag:
Orkar ni med mer konspirationsteorier om Chelsea och spelarmakten i klubben? Roberto di Matteo förklarar sig dock helt opåverkad av det och snarare välkomnar och uppskattar spelare som engagerar sig som han ser det. Media däremot vill ju inget hellre ha än grupperingar, intriger, falskspel, slitningar och strunt att skriva om - så de hittar på det. Och hänvisar till varandra som källor! Nu är det Raul Meireles och David Luiz som tänker lämna Chelsea i protest mot att AVB fick sparken, för de tyckte minsann om AVB. Det gjorde jag med och jag uppskattade inte att han fick sparken, men Chelsea kommer först. Före spelare, före managers och till och med före ägare. Även Michael Essien lär tveka om en fortsättning i Chelsea, det är tolkningen i media, fast vad han sagt är att han avvaktar tills han vet vem som blir permanent manager i sommar!
   Lite kul är det, men bara första gången sådan här kuckooteorier förs fram. När de blir till en mediesanning i Arsenal Mail och andra tabloider blir det snabbt väldigt tröttsamt.

Fredag:
Hamburg rycker nu i ännu en Chelseaspelare, senast var det Romelu Lukaku, nu vill de ha Tomas Kalas som gör braksuccé hos Vitesse Arnhem i Holland. Det är nog möjligt att Kalas lånas ut en säsong till, liksom det är möjligt att Bruma stannar ännu ett låneår hos Hamburg, men det börjar ändå bli löjligt det här. Ändra reglerna så klubbarna får en riktig liga att spela i för den klubb de tillhör istället. Eller ge upp dumheterna med home-grown helt och hållet. De är otidsenliga och enbart till för landslagens skull, inte för fotbollens. Och som ni vet är landslagsfotboll bara intressant i VM och EM. Hamburg har också Rajkovic, Mancienne och Töre från Chelsea, men de spelarna har de köpt även om Chelsea lär ha återköpsoption på Rajkovic om han kan få arbetstillstånd i England.

Gregory van der Wiel är återigen aktuell för Chelsea, det måste vara det längsta icke-rykte som omgärdat klubben. Det är väl snart tre år han varit mer eller mindre klappat och klar för Chelsea. Han var ju klar för Valencia, tills han inte var det i höstas och januari. Nu lär Chelsea blivit erbjuden van der Wiel till extrapris. Sorry, jag är fortfarande inte övertygad varken om honom eller ryktets trovärdighet.

Media är härliga. Obs ironi. Nu hävdar flera, även seriösa som The Telegraph att Chelsea manager i verkligheten är inte Roberto di Matteo just nu, utan John Terry. Bevisen är att JT gav instruktioner från sidlinjen efter att blivit utbytt i onsdags och lät som en manager på presskonferensen efteråt! Media alltså!!!
Läs själva Telegraphs version.>

Kanske en förklaring till varför AVB inte vann spelarnas hjärta i Chelsea.> Hans alltför analytiska inställning till spelet. Jag kan tro på det här, vad gör ni? Särskilt jämfört med den inställning RdM och Eddie Newton visat. >

Torsdag:
Efter hans mål mot City lär vi säkert få höra om van Wolfsvinkel till Chelsea igen under morgondagen.

Radamel Falcao
påstås vara Chelseas första namn på inköpslistan i sommar. Desto dummare då att vi inte köpte honom till ett vettigt pris redan i somras då han ville till Chelsea och AVB. Om det nu är så.

Våra "vänner" på Daily Mail påstår att Raul Meireles funderar på att begära att få lämna Chelsea efter Villas-Boas avfärdande.

Onsdag:
En okänd engelsk klubb ska ha bjudit 25m pund för Lucas från Sao Paulo, en spelare hela tiden länkad till Chelsea. Anbudet ska ha avfärdats i januari.  Det är Lucas agent som säger det så ta det för vad det är, agentbladder. Han hävdar också att en italiensk klubb bjöd samma summa. Men Lucas är en spelare jag hoppas Chelsea är intresserade av, sedan handlar det ju om kostnader, karaktär och mycket annat för att det ska hända något.

Ett nytt namn, för mig åtminstone, som ska vara aktuell för Chelsea är Benficas mittfältare Javi Garcia. 25-åringen ska kosta 25m pund i utköp och han lär följas av flera stora klubbar. Jag tror inte det här är särskilt hett rykte, och det kommer från en ny okänd sajt. FootballFriends.

Eden Hazard har nu snart flörtat med varje storklubb i Europa. Nu är det Man Uniteds tur. Det måste kännas lite hopplöst att vara ledare eller supporter till Lille med en spelare som så öppet vräker ut sig på spelarmarknaden utan att kontraktet gått ut. I mina ögon förminskar det Hazard, och det lär säkert höja priset.

Tisdag:
Avdelning kommer inte att hända; Maradonas Al Wasl, någonstans i mitten av någon tabell vid persiska viken, vill ha Frank Lampard. Det är många som vill ha honom, men trots den roll han har haft eller fått sig pådyvlad av media beroende på vilken inställning man har när det gällde AVBs försvinnande tror jag inte han är redo att hämta hem sin sista stora lönecheck ännu. Inter vill tydligen också ha honom till sitt ännu äldre lag, inte heller troligt. Däremot tror jag att chansen är större att AVB hamnar där, och det gör nog Lampards anländande ännu mindre troligt.

Luka Modric ville till Chelsea i somras, det hände inte. Men nu kommer tydligen Man United att bjuda på honom i sommar och det vet vi ju, till dem säljer Tottenham alltid sina spelare, så....

Ännu en ung målvakt lär träna med Chelsea enligt agent, det är 17-årige mexikanen Ricardo Sanchez från FC Dallas. Intressant att den Californienfödde Sanchez, som spelat för Dallas tidigare också varit i Atletico Madrids akademi. Om det blir affär är det till sommaren.

West Ham är intresserade av Salomon Kalou till sommaren och det känns nog rätt så rätt, även om jag inte tycker om att sälja spelare till konkurrenter. Men Kalou skulle nog passa in i West Ham och de lär knappast direkt utmana Chelseas position i ligan nästa år. Även om de fortfarande ligger på en plats för avancemang.

Måndag:
Fler rykten om Zakaria Labyad från PSV. 19-åringen från Marocko lär också intressera Barcelona ändå sägs Chelsea vara favorit till hans signatur. Vi får väl se? Källan är nämligen sällsynt opålitliga Elcentrocampista.

Slutsatsen att Benitez skulle passa Chelsea är skrämmande, men resonemanget fram till det är rätt intressant att läsa. Men det är inte bara sådana saker som gör valet av manager till vad det är. Framförallt står Tubby Benitez för den tristaste fotboll jag vet, inkl Svennis, och vi har ju hört massor från sådana som anser sig veta vad Roman tycker om trist fotboll. Och vad det gäller Tubby håller jag med Roman, plus att han bara ger mig fel vibrationer vilket inte enbart kommer från hans Liverpool-association. För trots allt är ju Steve Clarke där och han håller jag som bäste assisterande manager i hela PL, utan Clarkie hade Dalglish aldrig lyckats upprätthålla sitt rykte så väl som han gjort. Plus att även om studien i artikeln säger vad den gör, ingen har väl köpt fler spelare än Tubby utan att se dem lyckas vilket får mig att allvarligt tvivla på bakgrundsstudien i artikeln. Läs mer: >


Mer snack om att Jeffrey Bruma vill stanna andra optionsåret på sitt låneavtal med Hamburg. Jag börjar bli trött på den inställningen. Det kommer ju att bli så men det skulle se snyggare ut om Bruma snackade mer om att försöka ta en plats i Chelsea och visade lite ambition istället. Vi har ett par utlånade spelare som jag är mycket besviken på vad det gäller deras attityd i år då de pratar mer om att inte försöka kämpa sig till en plats i Chelsea än att stanna och bara bekvämt håva in pengar. Visst går det bra för Courtois i Atletico och delvis för Bruma i Hamburg, men Benayoun kan väl ändå inte sägas vara en succé i Arsenal även om han fått beröm i en match. Vill de inte spela för Chelsea ska Chelsea sälja dem, och helst till något lag i Armenien eller Sverige eller så. Ännu en baksida av Uefas och FA idiotiska home-grown-regler. Klubbarna tvingas samla på spelare som sedan inte klarar av kraven i storklubbarna. Det hade varit bättre om reglerna tillät för-kontrakt där spelarna får vara kvar hos sina hemmaklubbar och se om de först kan utvecklas där innan storklubbarna tar över dem. Lite grann som amerikanska idrottens köttmarknad i hockey och andra sporter. Eller? Ingen modell är perfekt, men den här är sämre än andra tyvärr och felet är landslagsfotbollens, för de här reglerna har kommit till för att värna landslagsfotboll, inte fotbollen i sin helhet.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!