csfc  AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 27 sp 13 v 7 o 7 f 47 - 32 mål 46 p

11 - 14 mars 2012

napoliInför Napoli II - CL

NY FRÅGA och en till

ONS:
LAGUPSTÄLLNINGARNA:
Det blev nästan som jag ville, men inte riktigt. Torres vilar, däremot kommer Luiz in istället för Cahill vilket är en käftsmäll på den engelska tyckarna. För som ni säkert noterat anser engelska tyckare att Luiz är en värdelös mittback, medan Cahill ju spelar i England. I övrigt ser laget ut som jag ville. Napoli överraskar inte alls. Det intressantaste till en början blir att se vilket lag som tänker satsa framåt mest, Napoli för att få det viktiga bortamålet eller Chelsea, som normalt är det tålmodiga laget.

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
8 Frank Lampard
7 Ramires
10 Juan Mata
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba

Avb:: 22 Ross Turnbull, 24 Gary Cahill, 17 Jose Bosingwa, 12 John Mikel Obi, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.

Napoli:
De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro (k), Aronica; Maggio, Inler, Gargano, Zuniga; Hamsík, Cavani, Lavezzi.
Avb: Rosati, Vargas, Dossena, Fernandez, Britos, Dzemaili, Pandev.

Domare: Felix Brych, Tyskland.

 

CAS har tillfälligt lyft Walter Mazzarris avstängning så att han får sitta på bänken ikväll. Det lönar sig uppenbarligen att klaga på Uefas godtyckliga behandlingar.

En intressant analys av matchen i Napoli, även om jag tror den här kommer att bli rätt annorlunda, men analysen kanske stöder min lilla förhoppning om att Luiz kanske är ett bättre alternativ till höger än Ivanovic för den här matchen. En nyckelroll håller dock Sturridge som måste vara disciplinerad bakåt mer än kanske normalt med tanke på det hot Lavezzi utgör. >

Kommer vi att spela 4-2-3-1 eller 4-3-3? För de sifferfokuserade är det nog viktigt, för mig spelar det mindre roll än inställning, motivation och risktagande.

---
Chelsea har pratat en del om att inspireras av Arsenal. Tänk om de kunde inspireras ännu mer av Bayern, för som de spelade mot Basel igår - det är hur Chelsea verkligen borde spela mot Napoli. Full fart framåt, håll tätt bakåt. Även om det var lite proppen ur för dem i den här matchen så länge jag tittade på den, och tydligen efter också. Bayern är högst hanterbara utanför Allianz Arena, men oj vad starka de är hemma. Något Chelsea också varit, om än inte den här säsongen då vi länge var sämre hemma än borta.(Vi kanske också kan inspireras över Gomez utveckling i Bayern, han hade nästan lika svårt som Torres första säsongen, men nu.... oj!)
Men med publikens hjälp kan Chelsea bli det Chelsea vi längtar efter igen på Stamford Bridge och ett bättre tillfälle att börja än ikväll, det kan inte jag komma på. Jag längtar efter att se mod, tilltro, passion, vilja, övertygelse, motivation och en jävlar anamma ikväll. Från Chelsea är det kanske bäst att tillägga en sådan här bergochdalbanesäsong. Detsamma gäller publiken och alla oss fans.

Jag tror nog RdM har laget ganska klart för sig redan, jag hade kanske undrat lite över Luiz eller Ivanovic på högerbacken, men som Iva spelade senast i första efter ett par svaga matcher lär det nog ändå bli han. Vi känner hans huvudstyrka och inlägg. Luiz är ju mer oprövad även om hans teknik och bollhehandling är överlägsen Ivas. Så min gissning på laget ikväll blir denna:
Cech - Ivanovic, Cahill, JT, Cole - Ramires, Essien, Lampard - Sturridge, Drogba, Mata men min förhoppning är kanske ändå: Cech - Luiz (för han är snabbare och kan kanske hålla bättre ordning på Lavezzi som med Maggio nog ändå är nyckelspelarna som måste stoppas, trots Hamsik och Cavani), Cahill, JT, Cole - Ramires, Essien, Mata - Sturridge, Drogba, Torres. Intressant blir det nog, men jag hoppas slippa den lilla chock jag fick i Neapel, för den uppställningen trodde jag inte riktigt på innan start.

En jag hoppas Chelsea tränat extra på i veckan; fasta situationer. Vi skapar extremt många hörnor, och gör nästan aldrig mål på dem. Ett hörnmål tror jag vi har haft på säkerligen långt över ett par hundra hörnor! Slöseri med resurser eller kanske vi ska säga möjligheter. Vi har varit närmare att göra mål på frisparkar, som Drogbas rökare som Begovic lyckades rädda i lördags. Fast vi har inte gjort det heller. Straffar har varit ett annat bekymmer i år, jag kan inte komma ihåg senast Chelsea missade så många straffar som i år, till och med Lampard har missat flera. De missade straffarna har kostat oss många viktiga poäng även om det inte betydde något mot Birmingham. Mot Napoli betyder varje mål otroligt mycket så någon eventuell straffmiss har vi sannerligen inte råd med.

(Läs gärna en legend med fötter i bägge lagen > Gianfranco Zola.)

Jag önskade en tysk domare och tycks fått min önskan beviljad; Felix Brych. En ung domare (f 75) från München. Har varit Fifadomare sedan 2007 men jag tror inte han dömt Chelsea förut. Dömde Otelui Galati mot United i höstas (0-2 till Utd, och Brych skickade ut Vidic från den matchen vilket väckte stor uppmärksamhet). Så det här är nog utan tvekan hans största uppgift hittills. Hade kanske velat haft någon mer erfaren domare, men jag har hellre en tysk oerfaren domare än en latinsk domare i den här matchen. Ursäkta om jag verkar fördomsfull, vi säger det är erfarenhet i Uefamatcher. Brych är doktor privat, i sportmedicin vilket kan kännas tryggt på plan.

TIS:
Raul Meireles lär ju självklart inte förekomma i någon laguppställning imorgon, då han är avstängd efter lite för många gula kort i Champions League. Vilket i mina ögon öppnar upp för Essien och en lättare laguttagning för RdM.

---
Två matcher utan insläppta mål, förr var det ingen att höja ögonbrynen över men den här säsongen har det inte hänt så ofta, även om det hände i början av januari då vi faktiskt klarade tre. Låt oss tangera det "rekordet" på onsdag. Tänk gärna på perioden efter den pinsamma förlusten mot Liverpool (alla, precis alla förluster mot Liverpool är pinsamma till sin natur) i ligacupen. Därefter slog vi Newcastle 3-0, och Valencia med 3-0 i en annan så kallad säsongsdefinierande match. Vilket vi följde upp med en imponerande vinst mot då mycket formstarka City innan säsongen surnade igen. Läget är ungefär detsamma nu. Låt vara att en på papper knapp 1-0-vinst (om än med tre träträffar) mot Stoke kanske i tabellen inte ser lika imponerande ut som att slå Newcastle, CL-pretendent, borta med 3-0. Men kan vi göra mot Napoli vad vi gjorde mot Valencia (och Napoli är inte ett bättre lag som jag ser det, trots att jag fruktar deras kontringsattack mer) och sedan följa upp det mot City i nästa ligamatch.... Då ser ni ett brett leende åtminstone på mina läppar. (Därtill har vi en på papper i allra högst grad överkomlig match mot Leicester emellan).

Jag har som redan tidigare skrivits hopp om en offensiv uppställning med Torres, Drogba och Sturridge och Mata i hålet bakom. Han visade ju med passningen till the Drog senast att det är där vår assistkung gör mest nytta. Vem på mittfältet som får offras bryr jag mig mindre om, även om jag kanske ändå lutar åt att det blir Lampard i så fall. För jag ser nog helst Essien som defensiv mittfältare med tanke på att han börjar hitta form och han har en ruskig bössa när han träffar rätt. Det kan visserligen Meireles också ha, men han träffar rätt mer sällan och är sämre i de defensiva uppgifterna. Ramires tror jag vi behöver för att springa sönder Napolis mittfält som tyvärr hade kommandot senast, Maggio var en handfull då. För även om vi måste göra mål, flera mål, så får vi inte heller släppa in och Ramires med sin löpstyrka är då väldigt viktig både framåt och bakåt. Ramires huvuduppgift måste dock bli att inte släppa fram Lavezzi som tyvärr inte bara skapar situationer för Napoli just nu, han gör också mål vilket han inte gjorde förut.

Pat Nevin pratar om publikens hjälp, och som exspelare vet han vilken betydelse den har. Minst lika bra publikstöd som mot United (fram till Webb kände ett behov att kliva in i handlingen som han så ofta gör).
Det här vad Napolis stjärnor säger: >

De liksom alla andra känner till Chelseas behov av att få en bra start, så bli inte förvånade om Mazzarri har beordrat Napoli att satsa för fullt framåt de första minutrarna i ett försök att skapa sig ett stort överläge. Detta är något Chelsea måste vara med på, kom ihåg den hemska inledningen på den avgörande Unitedmatchen förra säsongen. Båda lagen ser Arsenalmatchen som ett slags föredöme; Chelsea på vad som är möjligt samt inspiration och Napoli på vad som måste göras (eller inte göras). Och engelskspråkiga rubrikmakare har redan fullständigt överanvänt associationerna till filmtiteln The Italian Job på ett närmast påfrestande sätt.

Det här säger Didier Drogba: "We can do it because we have the players, attitude and the character. We have done more difficult things in the past,"

MÅN:
Det finns många intressanta frågeställningar, kanske fler än någon gång tidigare under säsongen, inför Napolimatchen. Kommer Luiz att få fortsätta på högerbacken? Behåller RdM mittlåset från engelska landslaget (för hur mycket FA än vill det kan England inte avstå JTs tjänster i EM)? Ivanovic som visat svag form var bäste man på plan i första halvlek mot Stoke så han har nog kommit över sin formsvacka. Mikel eller mer rutinerade och säkrare Essien defensivt på mittplan. Eller en chansning med Meireles som även om han missar mest också är den som skjuter mest i Chelsea? Lampard som var pigg, bästa matchen på minst en månad. Ramires ser jag som självskriven då han är en av de få som erbjuder fart.  Som redan sagt drömmer jag lite om att få se Sturridge- Drogba- Torres spela därframme. Jag kan inte för mitt liv förstå varför frågan alltid är Torres eller...?! Mata vill jag se centralt på mittfältet och därmed har Chelsea för många spelare antagligen. Så är det Lampard eller Mata? Essien eller Mata? Det är få gånger det känns så motiverat att spekulera i en Chelsea-uppställning inför en match.

Jag är nog inte den ende som tycker Napoli kräver en vinna-försvinna-inställning som gäller. Se Indpendents artikel: >

---Den stora frågan inför den viktiga matchen är kanske inte hur Chelsea ska spela (får jag hoppas på Torres-Drogba-Sturridge i anfallet och Mata på mitten!) utan hur kommer Mazzarri att formera sitt Napoli? Kommer de att försöka försvara sig vidare som Milan valde att göra mot Arsenal? Kommer de att försöka satsa stenhårt på säckförsvar och två livsfarliga kontringsspelare underbyggda av en offensiv Hamsik? Har de noterat hur hopplösa Chelsea är mot igelkottsförsvar, och därmed satsa på det och på att försöka hålla ingångsnollan så länge som möjligt? Eller accepterar de att Chelsea måste anfalla och bara försöka punktera matchserien genom att göra det så viktiga bortaplansmålet? För om så sker tidigt dessutom, då blir uppförsbacken verkligen brant för oss. Medan ett tidigt mål för Chelsea kan betyda hur mycket som helst. Chelsea är dock inte särdeles bra på att sätta in stöten tidigt, vår modell har under många år nu varit tålamod och att bryta ned motståndarna (vilket jag personligen inte tror är modellen för oss att gå vidare), vilket är i vårt DNA just nu. Det är också lite grann frågan om erfarenhet mot oerfarenhet och Stamford Bridges publik kan göra den här matchen riktigt svår för ett favorittippat Napoli, en situation de ärligt talat inte är vana vid. Mazzarri är fortfarande avstängd, kan det betyda något i ett sådant läge?

Chelsea började bra mot Stoke, vi måste börja ännu bättre mot Napoli men framförallt måste vi inte bara ha bollen, vi måste göra mål med den snabbt, direkt och effektivt och inte bara ett mål utan flera.

Jag gillar att vi har allt att vinna och inget att förlora, det kanske gör att vi får se ett Chelsea som satsar allt framåt. Som utnyttjar all den kvalitet som verkligen finns i laget. Jag tror det är ett faktum som hjälper våra spelare, inte knäcker dem. De gamla rävarna får inte så många fler chanser att göra hjältematcher och att vända detta blir en hjältematch som vi och klubben kan tala om länge. Tyvärr tror jag domaren kommer att ha en viktig roll i matchen, vi kan bara hoppas det blir på rätt sätt. Det vill säga en domare som står upp mot trycket och som inte blundar sig igenom matchen, för jag är nog lite paranoid över hur vi blir behandlade av Uefa i det avseendet alldeles för ofta i de viktiga matcherna. Jag hoppas på en tysk eller van Bleekeren kanske, absolut ingen latinsk domare och ingen svensk, norsk, dansk.

---
Födelsedagen slutade bra (läs gärna om vår historia och följ alla tabeller och resultat i vänstermenyn). Även om det kanske inte var lika övertygande som Napolis genrep.

Visst kan Chelsea slå Napoli. Utan tvekan. Även om vi har en stor uppförsbacke tack vare handbollsmålet som godkändes. Det hade bara varit ett måls underläge annars. Vi har än så länge fördelen med bortamål att luta oss mot. Något som hade hjälpt Arsenal att gå vidare.

För några år sedan hade ett 2-0-krav känts betydligt lättare. I år, med vårt usla försvarsspel mot det kontringsskickligaste laget i Italien, känns det mindre trovärdigt. Napoli kommer dessutom från en självförtroendehöjande storseger mot Cagliari med 6-3 i fredags, trots att de vilade Cavani en stor del av matchen (Lavezzi gjorde ett straffmål). FA måste ta itu med orättvisan att latinska lag alltid får spela tidigare och utanför det ordinarie spelschemat när de ska spela i CL. Det ger orättvisa fördelar och även Uefa borde engagera sig i det (men kommer inte att göra det då Uefa aldrig jobbar emot latinska länders fotboll).

Jag tvivlar inte det minsta lilla på att Chelsea kan slå Napoli. Men jag tvivlar lite grann på att vi kan göra det antal mål som behövs. Jag tvivlar på att vi får en objektiv domarbehandling och tyvärr tvivlar jag rätt mycket mer på att vi inte släpper in ett mål från Lavezzi-Cavani och kompani. Jag tänker dock absolut inte tro på det.

För jag tror Chelsea vänder det här. Att Chelseas gamla utskällda (med rätta) garde visar vad de går för och gör en sådan där match som det har blivit allt längre emellan. Chelsea kan som enda engelska lag gå vidare till kvartsfinalerna. Det tror jag på tills domaren blåser av, och under tiden får jag och ni hoppas, heja och ställa upp för vårt lag som bara Chelseasupportrar är kapabla till. Kom ihåg, det är i de stora matcherna (endast) som Chelsea visat vad de går för den här säsongen. Det här är en stor, viktig match som Chelsea kan vinna med rätt siffror och vi har en plikt att ställa upp för Chelsea i den kampen.

Att gissa laguppställningen blir dock inte lätt.

VI HAR INGET ATT FÖRLORA - VI HAR BARA MASSOR ATT VINNA NU!
Vilket är rätt härliga förutsättningar för laget, spelarna och Roberto di Matteo.
Vänd detta och tillägna Villas-Boas avancemanget, det skulle kännas härligt och vara värdigt Chelsea.


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook