4 mars 2012

  André Villas-Boas sparkas

Det kommer knappast som en överraskning då stolen som Chelseamanager är en katapultstol och med den utveckling som blivit i år, men det är ändå djupt beklagligt som jag ser det att Chelsea Football Club nu valt att sparka André Villas-Boas.

Det kan kanske ses som en seger för spelarkraften och det mediedrev som har varit mot AVB. För jag kan inte se att det kommer att ge några omedelbara effekter att sparka AVB nu för att ersätta honom med Roberto di Matteo. Det är ett kortsiktigt tänkande när vi behöver ett långsiktigt, men det är väl också Chelsea under Roman Abramovich.

Här är den officiella kommunikén från hemsidan:

"Andre Villas-Boas has parted company with Chelsea Football Club today.
The board would like to record our gratitude for his work and express our disappointment that the relationship has ended so early.
Unfortunately the results and performances of the team have not been good enough and were showing no signs of improving at a key time in the season.
The club is still competing in the latter stages of the Uefa Champions League and the FA Cup, as well as challenging for a top-four spot in the Premier League, and we aim to remain as competitive as possible on all fronts.
With that in mind we felt our only option was to make a change at this time.
With immediate effect Roberto Di Matteo has been appointed first team coach on an interim basis until the end of the season."

Jag tycker vi lämnar den okommenterad för nu och bara önskar André Villas-Boas lycka till i framtiden. Chelsea lägger numer alltför mycket pengar på att sparka tränare, pengar som bättre kunde använts till annat..

 

Men det är också nu vi supportrar måste visa vad vi är värda och stödja Chelsea oavsett vad vi tycker. Inte på många år har Chelsea haft ett sådant behov av sina supportrar som just nu. Visa varför vi är Chelseasupportrar och visa att det är Chelsea det handlar om. Visa att ni är supportrar, det vill säga en person som älskar och stödjer Chelsea oavsett vilka motgångar vi har, vilka åsikter vi har. Chelsea kommer alltid först. Alltid. TRUE BLUE. Carefree.

Lindy

Besök csfc-facebook: facebook