csfc   AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 24 sp 12 v 7 o 5 f 44 - 29 mål 43 p

1 mars 2012

Frågetecken?


Är Luka Modric så bra som ryktet säger? Jag har börjat tvivla även om jag var för att Chelsea skulle värva honom. Men jag kan inte tycka han är 40m pund bra som det ryktades att Chelsea var villiga att ge. Just nu är jag nog mer intresserad av att Chelsea för ett seriöst försök att få Steven Jovetic till Chelsea. Det finns några andra intressanta playmakers som Eden Hazard, Marek Hamsik etc men Jovetic är nog den mest prisvärde. Vi har också Josh även om jag och kanske han också ännu är osäkra på hur vi bäst ska utnyttja honom. Ancelotti spelade honom som defensiv mittfältare, men det tror jag inte alls är hans position. Inte med den spelblicken och det passningsspelet! I mina ögon är också Modric överglänst på mittfältet i Tottenham av gamlingen Scott Parker som tog sin tid på sig att bli den spelare han är idag. Han var OK i Chelsea, men ärligt talat få trodde nog han skulle bli den spelare han är nu.

Var finns högerbackarna? I flera år nu har jag undrat över högerbackar i världsfotbollen. Maicon är på klar nedgång, Dani Alves tycker jag så illa om så jag får uppkastningar bara av att höra hans namn. Vem finns det annars? Vi gnäller massor, eller vissa av oss, på José Bosingwa men jag måste säga att jag tycker han inte är så dålig som många påstår. Hans inlägg är svaga och hans försvarsspel lämnar ibland en del övrigt att önska, men i det stora hela tycker jag nog han bedöms orättvist. För vem är bättre i PL, inte många om ens någon?! Det är helt klart en svag position i hela världsfotbollen. Vi har också Branislav Ivanovic som alltid sägs helst spela mittback, vilket han gör klart sämre än som högerback. Iva är dock sämre offensivt, men bättre defensivt än Bossman. Vad är det egentligen vi vill ha av en ytterback, det offensiva eller det defensiva spelet? Saken kommer också under särskilt ljus då vi har Ashely Cole som i form är bland de absolut främsta i världen både defensivt och offensivt, men med handen på hjärtat - hur många ytterbackar är båda delarna?
    Jag skulle vilja förstärka högersidan i Chelsea, men jag ser ingen spelare jag tycker det är värt att lägga stora pengar på. Bättre kanske att vänta på att Todd Kane eller Nathaniel Chalobah växer till sig tycker jag.

Hur får vi igång Fernando Torres? Ärligt talat, jag vet inte. Det finns snart lika många teorier som det är mållösa matcher av Torres. Den jag tror nästan minst på är Niva-teorin, att det handlar om utbrändhet och dålig fysik. Själv påstår han att hans fysik är bättre än på många år, men han hittar ju inte målet ändå. Just nu är Drogba mitt förstaval i den positionen, så är det bara. Men vad gör vi med Torres? Fortsätter hoppas eller försöker vi sälja honom som många rekommenderar för att helt enkelt jaga iväg spöket? En sak är dock klar, få gånger känner jag mig så stolt som Chelseasupporter (och med tanke på hur många gnällspikar vi har som supportrar) som när vi ser vilket enormt stöd Torres får och har fått av Chelseas fans. Eller är Daniel Sturridge lösningen där?

Hur motiverar vi Lampard? Jag älskar Frank Lampard gränslöst om än ej okritiskt, men om tidningsuppgifterna om att han leder gnällbrigaden i Chelsea är sanna - då är jag enormt besviken på honom. Lampards positionsspel är kanske bäst i världen. Han har fortfarande en enorm näsa för mål. Men hans passningsspel är fegt och Ancelottisidledes. Han är faktiskt en stoppkloss på mitten vilket många av hans fans och ännu fler sportjournalister inte vill se. Han är ändå Englands bäste på positionen och bättre än Gerrad, men kan säkert sägas vara partisk i det omdömet. I mina ögon har han en enormt viktigt roll kvar att spela i Chelsea, men bara om han accepterar situationen. Att han måste ändra delar av sitt spel.
    Jag tycker inte om Ryan Giggs på grund av hans mindre trevliga personlighet, men som spelare har han massor att lära Lampard när det gäller att ändra och anpassa sitt spel efter omständigheter som ålder och minskad snabbhet (inte för att Lampard någonsin varit snabb, vilket väl har dolts av hans förmåga att vara på rätt plats). Även Scholes borde vara en inspiration för Lampard. Jag anser absolut att han borde startat mot Napoli, men jag anser inte att han ska starta varje match. Där håller jag med AVB att Lampards kvaliteter måste vägas mot det motstånd vi ställs mot.

Hur får vi forwards att göra mål? Den som visste. Att Drogba och Torres har enorma kvaliteter som de inte fått ut i år är helt klart. Drogba kan ursäktas med den otäcka hjärnskakningen. Men visst har vi sett det förut. Drogba får inte alltid ut allt i sitt spel, vissa år vräker han in mål och är ostoppbar. Andra år verkar han loj och omotiverad och i år är det uppförsbacke även när han visar motivation. Visst har han sina bästa år bakom sig, men jag önskar verkligen han stannar ett år till i Chelsea för i mina ögon kan han fortfarande vara en stor "impact-player" för oss.

Ska Studge spela center? Han själv tycker det. Hans pappa tycker det ännu mer, men pappor är urusla coacher som alla duktiga tennistjejer som förstört sin karriär med pappa som coach visat oss. Jag är inte övertygad, även om jag tror han kan bli det. Inte heller tycks Englands landslagscoacher vara det då de liksom AVB placerar Sturridge till höger. Som så ofta är fallet är faktiskt inte spelarens uppskattning om sina egna styrkor det viktigaste för laget. Fast i dagens egocentrerade samhälle är det lätt att tro att egot altlid vet bäst - tro mig, det gör det inte.

Är Juan Mata playmaker eller ytter? För mig är det solklart att Mata ska ha en fri roll i Chelsea. Problemet är när Lampard spelar söker bägge spelarna lite grann samma positioner. Ännu ett område där det nog är Lampard som måste anpassa sig, inte Mata. Mata har haft en sensationellt bra första säsong i England. Utvecklar han den är han bättre än David Silva nästa år.

Kommer vi någonsin att diskutera rätt saker? Tveksamt, eller hur? För mig är rätt saker att diskutera inte vem som ska komma, köpas, säljas, sparkas. För mig är det vilken typ av spelare behövs. Hur vi ska genomföra den absolut nödvändiga generationsväxlingen? Hur Chelsea ska spela? Vad ska prioriteras? Har AVBs projekt som han älskar att kalla det rätt tankar? Om det har det, då måste vi visa tålamod och stödja honom även om den här säsongen inte varit så kul alltid. För mig är det solklart, att vi ska om än inte okritiskt, stödja Chelsea- inte bara frustrerat gnälla över Chelsea.

 

Vad tycker ni? Skriv ett mejl, hör av och tala om för mig att jag har fel, eller rätt. Men gnället tycker jag vi sparar till våra frustrationer under matcherna, utöver det är vi Chelsea supporters, inte Chelsea gnällspikar. Som jag ser det kommer vi fortfarande att hamna före Tottenham i tabellen, vi har stor chans att vinna FA Cupen och vi behöver lite tur (eller en objektiv domare) så kan vi faktiskt gå vidare även i Champions League. Vi kan dock inte förneka att vi har haft oflyt i år med mycket, bland annat att siffrorna blev så pass orättvist stora mot Napoli. Bägge Unitedmatcherna svider oerhört. Bottennapp mot Arse och Poo... (Vad jag vet och tycker, det vet ju ni som läser CSFC regelbundet redan ;-)

 


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook