csfc   AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 24 sp 12 v 7 o 5 f 44 - 29 mål 43 p

26 feb - 3 mars 2012

west bromwichInför West Bromwich II


LÖR:
LAGUPPSTÄLNINGARNA:
Extremt sent utskickade laguppställningar avslöjar att Chelsea startar med Drogba och Lampard. Det är väl första gången i år Chelsea startar samma elva två matcher i rad!? Romeu är tillbaka på bänken efter sina skadekänningar.

Cech; Ivanovic, Cahill, D Luiz, Cole; Ramires, Essien, Lampard; Sturridge, Drogba, Mata.

Avb: Turnbull, Hutchinson, Mikel, Romeu, Meireles, Malouda, Torres

WBA
Foster; Reid, McAuley, Olsson, Ridgewell; Odemwingie, Mulumbu, Morrison, Andrews, Thomas; Fortune.

Avb: Fulop, Brunt, Dorrans, Long, Cox, Tamas, Shorey.

Domare: Phil Dowd

Jag har stora förväntningar på dagens match, vilket kanske är lite skrämmande på sitt sätt då vi de två senaste säsongerna fått uppleva så många bakslag. Men min känsla är bra idag och det skulle inte förvåna mig om vi får uppleva två jubileum idag, både för Drogba (100 ligamål) och Lampard (150 ligamål). Det skulle kännas utmärkt särskilt som jag hoppas att laget precis före oss tappar poäng. Det känns lite grann som om allt medietjafs och alla problem på sista tiden äntligen svetsat ihop laget och fått dem att verkligen vilja visa vad de går för. Det går dock inte att underskatta ett lag som har 9-1 i sina två senaste ligamatcher, särskilt storsegern mot formlaget Sunderland imponerade oerhört. WBA har dock genuint svårt för Chelsea och det är något jag hoppas komma att fortsätta vara så. Ändå vet vi alla att all bra statistisk får ett slut ibland, vi hade ju en fantastisk statistik mot spuds länge, och även om pool ett tag och så är det inte riktigt längre.

WBA har inte vunnit en hemmamatch i mars månad på sju år! Ska vi vara oroade. Norwich hade ju inte haft en match utan att släppa in mål, tills de mötte oss.

FRE:
Både Didier Drogba och Daniel Sturridge kommer att kunna spela imorgon. Goda nyheter.

AVB också pratade en del om vikten av att laget håller samman och spelar och hjälper varandra nu. Något vi måste hålla med om, det har varit på tok för mycket prat om splittring i truppen - betydligt mer än jag någonsin tror varit verkligheten - men det är ändå väldigt störande.

---
Det här är sista matchen med den gula bollen. Vinterbollen som inte har rullat Chelseas väg direkt.  Man kan säga att det är vinterbollens fel, eller period som kostat oss CL-platsen då vi i den gula bollens liga bara lyckats spela till oss en femte plats. Att vår femteplats sedan är mer en tabellgrej än verklighet i mina ögon är en annan sak. Vi ligger ju på femte med samma poäng, målskillnad som gooners, de har dock gjort fler mål än oss denna extremt målfattiga (för oss) säsong. De har också släppt in fler, men det räknas inte till deras nackdel.

Vi kan notera att WBAs (oftast) avbytare Simon Cox gjorde mål på Petr i landskampen Irland-Tjeckien.

I skrivande stund vet vi inget om Drogba (knä) eller Sturridge (tå) kan spela imorgon. Det är oroande, men vi bör få besked senare under dagen.

Vi kan notera att Lamps inte gjorde sitt 150 mål mot Bolton. Det har nu officiellt fastslagits att det var bara 149. När han gör 150 (mot WBA får vi hoppas) blir han bara den sjätte spelaren som når den högst anmärkningsvärda summan. Hans rekord med att göra tvåsiffrigt nio säsonger i rad är också fantastiskt, det är 20 år sedan någon annan gjorde det och det var en anfallare förstås, Alan Smith. Bara 25 spelare har lyckats med den bedriften på 100 år. En av dem är en annan Chelseaspelare, Jimmy Greaves som gjorde det under tolv säsonger för oss och Tottenham (om vi räknar bort året i Milan).

Om Drogba kan spela ligger han också nära ett jubileum med då 100 gjorda mål.

Då vi också numera håller ett öga på konkurrenterna kan vi väl hoppas på en 0-0-match på Anfield mellan de röda jagande lagen innan vi spelar. Det skulle passa Chelsea väldigt bra.  Tottenham möter United på söndag och där är det svårare att önska, oavgjort är väl bästa resultat för oss där också kanske, näst bäst att United vinner då vi ändå har mycket liten chans att hinna ifatt dem. Men Tottenham ska vi jaga och komma förbi.

ONS:
WBA liksom Bolton har väldigt svårt för Chelsea. Av de senaste 20 matcher som spelats har Chelsea vunnit 18! I PL har vi vunnit samtliga 11 matcher som spelats. The Drog är vår främste målskytt mot dem, ett mål i snitt per match. Dvs 8 stycken. Så vi får hoppas han kan spela. Gör han mål, om han spelar, blir dessutom ett fint jubileum då det blir Drogbas hundrade ligamål. I våra 11 PL-möten har WBA bara gjort fyra mål. Skrämmande statistik Albionfans. Som om det inte räcker har WBA bara en enda gång vunnit tre raka PL-matcher, och det var tio år sedan!

Däremot har det blivit lite frågetecken om Lampards ligamål. Opta, som är statistikernas himmelrike, säger att det är 149e mål medan vi hade letts att tro att han gjorde sitt 150e redan mot Bolton! Så han får väl göra ett par för att rätta till statistiken.

Däremot lär vi nog inte göra många mål på alla hörnor vi skapar den här matchen heller, för om det är något Jonas Olsson med kollegor är duktiga på är det att försvara sig på fasta situationer. Faktiskt bäst i PL.

Fansen får trösta sig med att WBA har gjort onormalt mycket mål första kvarten den här säsongen, och Chelsea har inte direkt glänst i inledningarna av matcherna.

Jerome Thomas verkar missa matchen, men å andra sidan är Chris Brunt tillbaka i WBA. Även Billy Jones är tveksam inför matchen .Liksom Scharner testas han sent.

Tyvärr verkar Drogbas knäskada vara värre än vi först trott. Han har redan tackat nej till spela vänskapsfotboll för sitt land och nu finns det tvivel om att han ska kunna spela mot WBA på lördag.

---
Nedflyttningshotade WBA utklassade formlaget Sunderland med 4-0, det inger lite oro även om Chelsea ändå ska vara favorit mot Birminghamlaget. Fast lätt lär det nog inte bli. Peter Odemwingie är stekhet och blir en ordentlig uppgit för Cahill och Luiz. WBA har 9-0 på sina två senaste matcher. Det inger en väldig respekt och sänder ett meddelande om att absolut inte på något sätt undervärdera dem.

Vi ska nog akta oss väldigt noga för att tro att matchen mot Bolton var en vändning. Det har jag inbillat mig och trott många gånger förr, både den här och andra säsonger. En vinst är ingen vändning, särskilt inte mot ett lag som har det så svårt som Bolton. Det sagt, tycker jag matchen visade flera saker som gjorde mig väldigt glad. Försvarsspelet var bra, förutom Cahills felpass. Sturridge visar form igen, han är aktiv och tar för sig. Som alltid tar han för sig lite för mycket ibland men det hör till en forwards DNA att vara egoistisk. Drogba visade ledaregenskaper och lyfte anfallsspelet med det, och gjorde mål vllket är så viktigt för en anfallare. Lampard gjorde också mål men var i mina ögon annars inte särskilt bra, men hans positionsspel finns där oavsett om det tar lite längre tid för honom att komma i position. Det visar vilken fotbollshjärna han besitter. Han måste dock våga mer och visa lite mer anamma ute på plan. Han är löjligt försiktig i sitt passningsspel på mitten. Ancelottis sidledspass har blivit en andra natur hos honom och det hoppas jag han kan ändra på. Så visst fanns det positiva saker att ta med från matchen och vi har nu två matcher med ett motstånd som kan hjälpa oss bygga på självförtroendet ytterligare. WBA på lördag och sedan ett annat Birminghamlag, Birmingham City i FA Cupen. Om vi kan få lite flyt så kanske fler spelare hittar form igen. Luiz och Cahill får tid att spela ihop sig, och jag vet att Luiz får massor med kritik för sitt spel, men i mina ögon har han varit den bäste i Chelsea senaste tiden, trots att han spelar på en ovan position, vilket inte alls nämns. Han är en högerspelare som nu vikarierar för JT på vänstra mittbacksplatsen. Min oro gäller som alltid mittfältet, men Ramires börjar komma igång så sakteliga efter sin skada och även Essien behöver spela för att hitta matchform, för jag tycker nog han är rätt långt från


Lindy

Besök csfc-facebook: facebook