1 februari 2012

Sök och finn i CSFC.SE

CSFC.SE är alltid under omarbetning känns det som. Sajten innehåller några tusen dokument idag, antar jag. (Jag har inte räknat vart och ett så det är en gissning...) En del förändringar pekar vi på som nu, annat sker i skymundan.

Sedan den riktigt stora omarbetning för några år sedan finns det mesta materialet tillgängligt under rubriken Krönikor, där alla artiklar finns sparade. Alla resultat och tabeller från alla år Chelsea spelat tävlingsfotboll finns också på sajten under rubriken Resultat o s v. Materialet är självklart skyddat av lag, men vill ni använda något kontakta CSFC.SE.

Därav behovet av en sökfunktion. Därför finns från och med nu en sökfunktion som söker och hittar allt som finns på sajten.

Ni hittar den längst ned till höger från och med nu.


Sökfunktionen hittar också sådant som inte alltid är direkt tillgängligt, som ord i metataggar (sådana som alla sidor får för att de stora sökmotorerna på internet ska hitta dem snabbare), och sådant som finns begravd djupt ned i sajten. För kuriosas skull har vi t ex hela den gamla sajten för många år sedan uppe på nätet, men den hittas bara via CSFC-rubriken och längst ned på sidan som berättar om CSFC. Sökmotorn hittar dock material även där, då det finns en stor mängd artiklar även i den även om alla länkar inte fungerar som de gjorde en gång i tiden....

Men något kanske bör sägas om den. Då CSFC.SE är uppbyggd med en speciell teknik visar sökfunktionen bara resultatets titelsida, och de heter egentligen alla detsamma, Chelsea Swedish Fan Club, därför sajten är byggd med en teknik som styr olika dokument in i olika fönster, istället för den mer vanliga idag att man öppnar ett helt nytt fönster varje gång, något som kräver mer omfattande databashantering och dyrare administration av sajten. Alla länkar har därför samma titel.

Den länk som ligger högst upp är den senast publicerade.

Därför får ni leva med att om ni söker något kan det komma att öppnas upp flera länkar med samma namn. Sökfunktionen har också den egenheten att samma dokument kan länkas flera gånger beroende på hur många gånger sökordet, meningen förekommer. Sökmotorn kommer därför att föreslå t ex en stor mängd sidor om ni söker på AVB, som också står för avbytare i gemena bokstäver....

Som ni vet fungerar alltid olika saker olika på olika plattformar och olika webbläsare och sajten optimeras aldrig någonsin för Explorer, men fungerar alltid som den ska i bra webbläsare som Safari, Firefox, Chrome, Opera etc. Optimeras görs den för Safari på mac-plattformen. Där ser den ut och fungerar som tänkt, om någon undrat över det.

Så det är inte en mulitmiljardinvestering typ Google, utan en enkel sökmotor som kanske kan bidra till en ännu bättre upplevelsen av det hobbyprojekt som är CSFC.SE. Det är i alla fall förhoppningen.

Därför kan jag bara be er uppskatta det som fungerar och leva med egenheterna. Om ni hittar rena fel dock, så kontakta CSFC.SE på eposten och påpeka det så vi kan försöka rätta till det hela..


Lindy


Besök csfc-facebook: facebook

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>