csfc AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 24 sp 12 v 7 o 5 f 44 - 29 mål 43 p
30 jan - 5 feb 2012

Nyhetsnotiser v-5


NYA FRÅGOR!

Söndag:
MATCHEN: Chelsea v Manchester United 3 - 3
Laguppställningarna: >

Ingen JT, ingen Lampard, ingen Ramires, ingen Drogba, ingen Cole. Vi är absolut inte favoriter idag. Så en överraskning tack. Vi har inte förlorat än i år, det får gärna fortsätta men var kommer målen ifrån?

Enligt grafiken ska Mata spela på centrala mittfältet. Det lär vi få se om det stämmer.
- Visar Webb hur han tänker döma när han ger Evra frispark i bra läge för en ren filmning? 2 min.
- Frisparken klart utanför av Rooney.
- Sturridge tar sig in efter att Torres brutit en passning från Ferdinand som blev klart störd av att bli utbuad. Men skottet är lamt, eller om det var en passning. 5 min.
- 7 min. Meireles tar hörnorna från vänster idag. Bra och det blir kalabalik då de Gea är ute och viftar, Meireles får skottchans men hitar inte riktigt luckan utan bollen går in i burgaveln.
- 9 min, Young försöker filma till sig en straff, men det blir frispark för Chelsa istället. Borde blivit gult också. Det är ingen tvekan om att Unitedspelarna vet att Webb anses vara vänlig mot dem, de har redan försökt påverka honom flera gånger.
- Men när Chelseaspelarna faller blir det ingen åtgärd från Webb. Wellbeck försöker filma till sig en frispark (syns tydligt att det är utanför straffområdet på repriserna). Webb kommer att få problem om han inte tydligare markerar mot Uniteds fasoner här. Eller så åker vi på en billig straff snart.
- Chelsea har redan problem att få bollen över mittfältet utan att förlora bollen där. United är rörligare än Chelsea, vilket är oroande. Den ende som s a s ställer frågan till United är Torres än så länge. Sturridge hittar inte in i spelet, lika lite som Malouda.
- Precis som senast fungerar inte passningsspelet på mitten, det var därför jag gärna hade sett Romeu istället för Meireles då Oriols passningar är mer precisa än portugisen med den löjliga frisyren och tatueringarna.
- Första kvarten har varit jämn, men United har lite övertag på mitten vilket är livsfarligt med tanke på deras kantspel. De har också fler alternativ då spelarna är mer rörliga och verkar mer bollsäkra då Chelseas passningar är så dåliga. Visst övertag till de röda får vi nog säga. Inga farliga målchanser åt något håll.
- 19 min. Lång lång frispark, Meireles tar den och sätter den på enda stället det inte fanns en blå tröja i närheten. Uselt.
- Torres trampar Valencia på foten, kunde gett kort då han var sent ute. Blev lite rädd för en ny Swanseasituation där.
- 21 in. Torres skjuter snett och vint utanför.
- Jag är verkligen inte nöjd med Chelseas passningsspel. Vad har hänt med det`? Det var ju ett adelsmärke att vi missade väldigt få passningar förr. Kanske chansar spelarna lite mer nu än tidigare?!
- Bosingwa dribblar men fastnar på en försvarare när han tittar upp. Det borde kommit ett snabbare beslut där. 23 min.
- Ännu en situation då Webb kunde visat kort då Rafael gör ned Malouda, det kan vara dags att visa lite tydligare var nivån ska ligga?!
- Unitedspelarna försöker hela tiden påverka Webb som säger ifrån att han är trött på det. 26 min. Bra.
- Andra kvarten ger jag till Chelsea som haft mer initiativ, mer boll men ändå inga målchanser. Sista minutrarna har dock United kommit tillbaka med snabbare omställningar än vad Chelsea har.
- Torres får matchens första varning efter att sprungit in i Evans. Lite löjligt med tanke på vad som förekommit tidigare. 31 min.
- Håller helt med Strömberg om att Chelseas anfallare, läs Malouda och Sturridge inte rör sig tillräckligt mycket. Mata och Torres försöker men de måste ju få bollarna också.
- Jag försöker vara objektiv, men nog tycker jag att Webb dömer mer till Uniteds fördel än Chelseas även om det inte är markanta fördelar de får. Vi får hoppas det jämnar ut sig.
- Jag blir inte riktigt klok på om både Essien och Meireles spelar sk holding midfielder.
- MÅL. Sturridge gör mål efter dribblat bort sin försvarare och gått djupt ned till linjen som han brukar. Men det räknas som självmål då han skjuter på Evans som styr bollen i mål. 36 min.
- 37 min. Bra långskott av Sturridge som helt plötsligt dykt upp. de Gea räddar dock relativt lätt.
- 39 min, Cech räddar ett svårt skott från kanten, Young, och styr bollen precis från Rooney som kommer. Nära. Youngs patenterade skruvboll som Cech var med på. Tack för det. Som vanligt får dock United berömmet, medan räddningen nonchaleras... ÄRr jag känslig, men inte känns det som om kommentatorerna är helt objektiva...
- United har skruvit upp tempot, intensiteten och ordnat två bra chanser där Cech visat klassen. 41 min.
- United har verkligen pressat på och skapat mer sista minutrarna efter målen än i hela halvleken annars. Chelsea är pressade nu. Snart halvtid och det känns som det behövs för ögonblicket då Chelsea har haft svårt att få tag i bollen.
- Vansinnestempo från bägge lagen just nu, men United ser tyvärr ut att behärska det lite bättre. Chelsea har dock försvarat sig bra med alla spelare. Webb fortsätter döma i Uniteds fördel. Han måste skärpa sig om jag får säga min mening, även om han inte gjort några riktiga tavlor a la Foy ännu.
- Två tilläggsminuter och bollarna studsar inte vår väg. Iva får kort för nstan ingenting då han springer in i Young. Inte bra. 46 min. Det är tydligt att springa in i spelare bedöms hårdare än andra saker idag då bägge korten kommit för sådana kollisioner.
- Cech petar en boll som gått utanför till hörna då Chelsea inte är vakna på frisparken.

Ledning till Chelsea efter första halvlek och även om jag tror Stromberg säger emot mig liksom studion i paus är det inte helt fel. Chelsea var det aktivare laget större delen av halvleken även om det var jämnt. Sista delen dock klart till United när de skruvade upp pressen. United spelar lite bättre i omställningsspelet men har faktiskt inte varit särskilt nära mål även om Cech fått göra några räddningar. Mycket smart av Sturridge att slå bollen på Evans från en omöjlig position i hopp om att Evans skulle styra in den, vilket han också gjorde. Även om han fick hjälp att spela bollen på Evans med de Gea. Det blir en tuff andra halvlek. Synd att Iva som spelat väldigt bra fick varning, lite onödigt då Webb visat vad han kortar i matchen. Underhållande halvlek, fast lite nervöst för ett fan. Den taktiska matchen hittils går till AVB, inte minst för placeringen av Mata som United inte har hel koll på, tyvärr har dock inte Chelsea helt kunnat utnyttja det heller då bollarna inte riktigt hittat fram till honom.

ANDRA HALVLEK.
Jag är rädd för att Scholes kommer inte rätt snabbt. De behöver hans passningsspel, vilket kommer att ge ytterligare en dimension till deras omställningsspel vilket vi bör frukta. Jag hade absolut trott han skulle starta.
- Jag vill se mycket mer av Essien, Malouda och även Sturridge trots målet.
- MATA SUPERMÅL.Torres spelade fram. 46 min. Chockstart av Chelsea. Torres är väl snart vår främste framspelare till mål, och som AVB säger - vem som gör målen är mindre viktigt än att vi gör dem. Två mål från Chelsea, det var ett tag sedan, över en månad sedan om vi inte räknar cupen.
- United är helt klart tagna av starten och Evra måste få gult kort för nedgörningen av Sturridge. Och han får det förstås. 50 min.
- MÅL. Mata pricksjuter på huvudet på Luiz som åter gör mål på United. Underbar nick. Fast bollen tar lika mycket på Ferdinand visar reprisen, så kanske är det ett självmål. 51 min.
- Fantastisk start av Chelsea på andra halvlek av Chelsea. Fem minuters utklassning faktiskt.
- Lilal Ärtan kommer in. 53 min.
- Nu fattas bara att Torres får sätta ett mål. För jag kan inte tänka mig att vi släpper detta även om det kan bli jämnare än som andra halvlek varit hittills, då det varit spel på ett mål första nio.
- Det lär nog bli rätt halt på plan nu när det renar(snöslaskar i London. Fast vem bryr sig om det, vi har 3-0 på arroganta United!!!!!
- Det har gått elva minuter av andra halvlek och United har knappt varit över halva plan, och inte ens i närheten av straffområdet. Vad sa AVB och spelarna i halvtid? Vilken scenförändring.
- Och så fick de sin kompensationsstraff. I första anfallet i andra. Billig som fasen. Sturridge orsakar den genom att springa ned Evra. MÅL, fast det var inte långt ifrån att Rooney satte den över. 58 min. Men vilken billig straff det var, ren kompensation.
- Måtte Chelsea hålla emot nu och inte låta dem få tvåan i tid för att göra matchen spännande, men det verkar som om Chelsea tänker fortsätta gå framåt.
- En fråga man måste ställa, om en Chelseaspelare går ned lika lätt och löjligt som Evra i Uniteds straffområde får vi då också straff?
- Scholes in 63 min, Rafael ut. Valencia lär få gå ned på högerbacken. Chelsea har tappat lite iniativ, blivit lite för försiktiga. Det håller inte, ledningen är stor men vi måste ändå gå framåt inte försvara oss när det är så väldigt mycket tid kvar.
- Snyggt anfall av Chelsea, Mata skjuter men de Gea tar bollen. 66 min. Synd att de inte såg att Sturridge var öppen.
- Matchen står och väger just nu, trots ledningen för Chelsea. Men står Chelsea emot och inte gör några misstag närmaste tio-femton kan det nog bli kul ikväll.
- 67 min. United anfaller och Rooney skjuter men Cech håller bollen.
- Straff igen. Helt otroligt. Iva orsakar den. Också en jättebillig straff ser man i reprisen. Det var absolut ingen straff. Patetiskt. 69 min. Rooney sätter den. MÅL. Nu är matchen fullständigt öppen.
- Domaren avgör återigen en match mellan Chelsea och United, eller?
- Romeu in för Sturridge, det skulle skett innan andra straffen, nu känns det fel. Vi behöver ett mål till. 71 min.
- Vi har haft 68% bollinehav i andra, men tack vare Webb är det fortfarande match. Man blir så förtvivlad på sådana här domarinsatser.
- Essien skjuter till inkast. Han är inte i matchform tyvärr, jag tycker inte han imponerat eller ens medverkat särskilt mycket i matchen. Just nu längtar jag efter Lampard.
- 74 min. Lilla Ärtan skjuter utanför, men Chelsea har tappat greppet om matchen efter feldomsluten. Chelsea släpper fortfarande fram United alldeles för lätt trots att vi spelar med tre centrala mittar och Romeu bakom dem. Vi måste få tag i bollen och göra något av det bollinnehavet just nu. Det är en hel kvart kvar och vem vet vad Webb tar sig till.
- 76 min. Essien får till ett bra skott som de Gea inte har koll på helt.
- Torres får friläge men vågar inte skjuta utan försöker dribbla och chansen försvinner. Självförtroendefråga. 77 min.
- Det här är jättenervöst nu. Chelsea måste börja täppa till ordentligt och väga chanserna, och ta dem. Stackars Torres, han borde gjort mål där och hade gjort det om han haft något självförtroende.
- Vi tappar fortfarande bollen på tok för lätt. Vilket är livsfarligt med tanke på det omställningsspel United ändå har, även utan domarns hjälp.
- Chelsea vågar inte riktigt för ögonblicket, är passiva och det är livsfarligt. United trycker ned oss i plan och det är verkligen hjärtattackläge sista tio.
- Chelsea har tätat till, men ligger på tok för lågt i mina ögon. Men det som måste ändras är att v får behålla bollen och inte missar så många passningar. Något vi inte gjort lika mycket förr, det har dykt upp i de senaste matcherna. Kanske för att rörligheten är för dålig eller för att vi inte spelar lika säkra passningar...
- Rooney skjuter, Cech räddar, de får in bollen igen och lilla ärtan gör mål. Hemskt. MÅL. 84 min.
- Frågan är om vi ens vinner en match vi ledde med 3-0 man blir bara helt förtvivlad även om matchen till lika stor del som på OT avgörs av en horribel domarinsats.
- Meireles nickar över i bra lmen svårt läge. 87 min.
- Frya minuter tillägg.
- Bra frisparksläge, lite långt utan Drogba kanske. 90+1. de Gea gör en fantastisk räddning i krysset. Det är bara en sådan dag.
- Meireles får på ett kanonskott i sista minuten, de Gea får fingrarna på bollen. Det vill säga bara inte.

Jag är helt förtvivlad över att vi återigen råkar ut för en sådan här domarinsats, som helt och fullständigt avgör matchen. Även om vi borde kunnat hålla i ändå. Och så gör de Gea två fantastiska räddningar i slutet. Jag orkar inte säga mer.

Chelsea bjöd på ett fantastiskt spel i stor del av matchen, särskilt andra halvlek. Vi hade vunnit om domaren inte varit Howard Webb.



FRÅGA. Finns det intresse för att erbjuda översättning av CSFC.SE till andra språk? Och i så fall till vilka språk? Hör av er om det är så. Så kan vi ordna det framöver.

Till medias förargelse vägrar Chelsea anpassa sitt spel för att passa en enda enskild spelare även om han kostade en hel förmögenhet. Här utvecklar AVB tankegångarna kring Fernando Torres, och han har helt rätt enligt min åsikt. Läs mer. >> och läs gärna lite från Torres intervju i Chelsea TV där han tackar fansen. >

Lördag:
En uppdatering på sajten är att vi samlat lite information kring hur den fungerar, är optimerad etc. Plus verktyg för att göra den till startsida om ni vill och lite annat. Klicka på logon längst ned på sidan bara.

Jacopo Sala, fd Chelsea gjorde första målet som räddade poäng åt Hamburg och satte käppar i hjulet på Bayerns titeldrömmar idag. Också Slobodan Rajkovic som Chelsea lär ha en återköptsklausul på spelade. Bruma är dock skadad och Mancienne fanns med på bänken. Gökhan Töre saknades av någon anledning i den klubb som har flest fd Chelseasspelare av någon.

Jag är rädd att vi skulle behövt honom imorgon. Didier Drogba gjorde två av målen för elefanterna, och missade en straff igen, när de slog värdnationen Ekvatorialguinea med 3-0 i ACN och gick vidare till semifinal. Favoriterna är på väg. Salomon Kalou satt på bänken och hoppade in sista fem, så hans skada var inte så allvarlig som den såg ut att vara.

Gael Kakuta fick inte spela i Dijons förlustmatch mot Valenciennes idag. Inte en bra start på hans låneäventyr, trots att hans första match gav mål i cupen. Josh McEachran fick inte heller spela mycket, det vill säga inget alls i segermatchen borta. Det är ju ett problem för lån, de måste få de där första matcherna och de kommer oftast när laget förlorar och managern vill pröva något nytt. Så för lån är det dåliga nyheter när deras lånelag vinner, vilket leder, får vi hoppas till att Kakuta får spela nästa match.

Hatarna har roligt just nu och nästan allt handlar om kaptenskapet. Men de flesta riktigt tunga namnen i engelsk fotboll går emot FAs beslut även om tidningarna jobbar hårt på att piska upp stämningen mot JT. Läs Pulis uttalande: >

Även den mycket inflytelserike krönikören Henry Winter anser att JT ska tacka nej till landslaget nu. Winter, även kallad Eleganten (av Peter Wennman i Aftonbladet Plus) skriver i Daly Telegraph men talar här i radio: >

Fredag:
FA har tagit sitt i allra högsta fega och populistiska beslut ang JTs kaptenskap. Det finns ingen anledning att kommentera det utöver deras egna kommentarer, vilket inte på något sätt förklarar eller ger några som helst giltiga skäl till agerandet. Jag kan bara hoppas att JT nu bojkottar England, men tror inte han kommer att göra det då han är den lojalaste av spelare (oavsett vad som hänt utanför plan vid tillfällen tidigare i hans karriär). Läs FAs fega uttalande: >>
Min övertygelse är fortfarande hundraprocentigt att JT är inte på något sätt en rasist oavsett hur meningsutbytet skedde. Men vad är brödernas Ferdinands agerande i detta? Det är för mig en intressant fråga, först accepterar Anton F händelserna, sedan ändrar han sig efter att konfererat med sin bror Rio, JTs argaste konkurrent i engelska landslaget... För att parafrasera Hamlet; det är något ruttet i engelska fotbollslandsförbundet och det framgår mycket klart av uttalandet att detta förmodligen skett emot förbundskaptens åsikt i frågan.
Därmed lämnar vi den diskussionen och ser hur JT reagerar, han informerades åtminstone i förväg och inte genom pressen.
Detta är en personlig tragedi för JT men förändrar inget för Chelsea som AVB mycket tydligt klargjort.
Läs gärna också andra artiklar i ämnet, eller Martin Samuel nedan: > | >

I Fifa 12 simuleringen av matchen vinner Chelsea med 3-2 mot United, och inte bara det, Torres gör mål. Se den på CFC >

Torsdag:
Chelsea har släppt numren på spelarna inför våren, inga större överraskningar. Detta är FA-truppen, CL-truppen kommer att se lite annorlunda ut, mindre bl a. Vi visste ju redan att Cahill skulle få nummer 24 och de Bruyne och Bamford har inte fått nummer av naturliga skäl. Vi ska dock notera att ungdomsspelaren Lucas Piazon har fått nummer i truppen. Lite konstigt känns det att Oriol Romeu faktiskt rankas bland ungdomsspelarna, så vi har med honom i bägge delarna, liksom Lukaku. Och av någon anledning har Chelsea fortfarande med Josh i truppen, så vi behåller också det. Nytt är att alla ungdomsspelare nu har nummer och därför redovisar vi detta på nytt sätt, svenske Mitrovic har nummer 53: >>>

Lite fotbollsmode att lätta upp humöret med:>

Det enda vettiga jag läst hittills efter rättens beslut att inte ta upp JT-Ferdinand-affären till efter EM. Martin Samuel i Daily Mail. >

Onsdag:
Några statistiska fakta att begrunda från igår; 11 hörnor, 9 skott på mål, 13 målförsök, 54%. Och bara ett ynka mål på övertid. Jämför med Swansea som får all ära i matchen, 1 hörna, 2 skott på mål, 7 målförsök, 46% bollinnehav.

Vår Tintin, Kevin de Bruyne alltså, siktar på att spela för Genk, lära sig mer och så tippar han att han får spela som lån nästa år också, fast han hoppas då få göra det i Premier League.

Milan Lalkovic ska ha sänts som lån till ADO den Haag i Eriedivisie. För att få speltid. den Haag är uppenbarligen Chelseas senaste samarbetsklubb då även Omerou är där, även om det affären fortfarande är dold i dunkel.

Tiden för mötet med Birmingham har slagits fast. Det blir tidig avspark lördag 18 feb, kl 13.30.

Chelsea har förlängt kontraktet med unge målvakten Sam Walker som just nu är utlånad till Yeovil.

Chelsea har slagit omsättningsrekord vilket tillkännagavs igår. Men vissa ser ju bara förlusterna, som Niva i Aftonbladet. Och visst är underskottet häpnadsväckande, men vi vet ju också vad det beror på. En spelaraffär med Liverpool står för två tredjedelar av det. Det viktiga är ändå att det sjunker och kommer att sjunka än mer i framtiden. Läs mer >

Rättegången mot JT ang vad som kan ha sagts i matchen mot QPR i höstas inleddes idag, och ajournerades omgående till efter EM. Vilket innebär att inget utslag i rättegången kan påverka JTs deltagande i EM om inte FA gör någon oerhört konstig helvändning och försöker föregå rättsprocessen vilket vore anmärkningsvärt. JT behövde inte ens infinna sig till rätten idag utan advokaterna skötte allt. JTs ombud förklarade honom oskyldig till anklagelserna.

CSFC.SE har nu fått en sökfunktion. Se mer >

Tisdag:
Chelsea ordnade en värvning till för framtiden innan fönstret stänger. Det är en halvtimme kvar.

Patrick Bamford från Nottingham Forest skrev på ikväll. Det lär ta några år innan vi ser om det är en bra värvning, men den visar Chelseas satsning på framtiden. Bamford är 18 år gammal och har som sagt öst in mål senaste tiden för Nottingham, bla tre mot oss i en träningsmatch tidigare, och nio senast mot Wigan och Southampton i FA Youth Cup (vilket väl innebär att han nu är cup-tied, eller är det andra regler för ungdomarna?). Bamford är striker, men kan även spela till vänster. Han har debuterat i engelska U-18-landslaget. Priset lär vara 1-1,5m pund, säkerligen ordnat med prestationsbetalning ung som Sturridge. Hanhar spelat två matcher för Cotterils Forest.

Chelsea har ägnat det här transferfönstret framförallt åt framtiden. Intressant även om det hade varit kul med någon som kunnat bidra redan nu, särskilt med att göra mål som vi såg i kvällens match.

---
MATCHEN Swansea v Chelsea 1-1
Laguppställningarna finns här: >

Första fem har varit mittfältsspel och inte särskilt mycket har hänt.
- 7 min orsakar Romeu en onödig frispark som efter lite kalabalik nästan hamnar hos Graham, men som tur är får han bollen klart utanför.
-9 min hörna för Swansea, som haft de vassaste chanserna hittills.
-13 min, Sturridge borde gjort mål, åtminstone träffat mål. Bra aktion av Luiz längs kanten och ett fint inlägg som hittar Sturridge som dock skjuter just utanför.
- 16 min. Otroligt. Swansea har öppet mål två gånger på raken, men Chelseaspelare räddar två gånger på mållinjen. Wow. Phui.
- 18 min, Sturridge igen borde gjort bättre ifrån sig, skjuter i fritt läge rakt på målvakten.
- En chansrik och öppen match första 25. De absolut bästa chanserna Swanseas, de brode verkligen ha gjort mål. Vilka missar, eller vilka enorma räddningar av våra backar, Luiz på den andra, jag tror det var Iva på den första. Men Chelsea har också haft chanser de borde gjort bättre på. I 25 min fick Meireles chansen i straffområdet men får aldrig skottläge.
- 31 min, Mata skjuter, men en bra bit utanför.
- Chelsea har fått lite mer grepp om matchen, men Swansea är hela tiden ett hot. Så det kan inte på något sätt sägas att Chelsea på något sätt dominerar. De chanser Chelsea skapar tenderar de dock försöka göra lite för mycket av hela tiden. Som i 33 min då Mata försöker chippa in bollen (en bra bit över) istället för att skjuta, kanske till och med ta ned bollen först. Swansea spelar rakare och mer direkt.
- Snabb kontring för Chelsea ger en hörna. 34 min. Men fortfarande rent usla hörnor som Swansea lätt får bort, den här gången kom dock bollen tillbaka och Vorm petar till hörna fast den gått utanför.
- Nästa hörna går utanför straffområdet till Meireles. Men Meireles skjuter aldrig.
- Chelsea producerar mängder av hörnor igen, men hörnor är inte direkt Chelseas grej. Ny hörna igen.
- Åtminstone nick på mål på senaste hörnan, i 36 min. Det är dock en tam nick av Luiz som Vorm lätt tar hand om.
- Chelsea har nu initiativet men Swansea kontrar mycket bra.
- MÅL. Chelsea tappar sin nolla. Scott Sinclair får en boll vid straffområdeslinjen efter en frispark och lite kalabalik. En lobb som Cech inte kan göra något åt. Släkten är värst. 40 min.
- Chelsea behöver kvittera snabbt. Swansea är inte direkt ett lag som lägger sig på försvar, men så rackarns svårt som Chelsea har att göra mål måste vi få till et mål snabbt.
- Chelsea skapar fler chanser men de är inte riktigt farliga så trots visst spelinnehav är ledningen kanske logisk. Särskilt med tanke på att de missade öppet mål två gånger på samma chans. Cole är väldigt irriterad och flirtar redan med sitt andra gula kort. Sparkade onödigt bort bollen precis efter han fått kort för sin femte foul på kort tid. Chelseas problem är mittfältet som inte riktigt hänger med Swansea och då ingen av spelarna där övertygar måste nog AVB hitta en lösning i halvtid.

ANDRA HALVLEK:
Chelseas nu anmärkningsvärda oförmåga att göra mål kommer att kosta oss massor om vi inte får en mycket snabb ändring på det. Det spelar ju ingen roll om laget spelar bra, även om vi nu också tappat nollan igen, om anfallsspelet är så tamt som det är just nu. Swansea känns i den här matchen mycket farligare och direktare när de anfaller än Chelsea som krånglar till det och hela tiden tycks ta fel beslut. Torres har inte alls kommit till i den här mathen. Sturridges skytte har glömt siktet. Och idag har vi inga mittfältare som stiger upp och gör mål som Lampard och Ramires. Det finns skäl att oroa sig.
- 49 min. Romeu skjuter utanför, som Chelsea tenderar att göra för tillfället. Siktet har varit helt ur fas senaste tiden. Chelsea har börjat försöka pusha Swansea tillbaka men måste se upp med kontringarna då Chelsea har problem med Swanseas kvickhet, inte minst i fötterna.
- Hörnorna är rent ut sagt urusla. Helt värdelösa och inte bara från Mata för nu var det Malouda som inte kan göra något alls av dem.
- Torres har börjat andra halvlek mycket bättre och ställer till problem för Swanseas försvar, men han hittar inga lägen hårt uppvaktad som han är. Men det är pinsamt hur dåliga vi är på att förvalta fasta situationer. Swanseas mål kom till efter en frispark, men våra bollar hittar aldrig fram, särskilt inte andrabollarna som behöver lite tur för att hitta rätt adress.
- Meireles slår bort en frispark, igen i 55 min. Annars har Chelsea lyckats etablera lite tryck på Swansea, men ärligt talat - det ser inte ut att bli något Chelseamål idag heller med den skärpa som spelarna visar. Vi får verkligen hoppas jag har fel.
- Vi ska inte heller glömma att Swansea inte släpper till många mål hemma, bara sex stycken hittills, varav två i matchen de vann över Arsenal. Och det märks, de är väldigt aggressiva och bollskickliga i försvaret och då Chelsea anfaller långsamt hinner de hitta sina positioner hela tiden.
- Cole sätter in en suverän boll i målområdet, men ingen blå ens i närheten.... 58 min.
- 59 min. En hörna hamnar hos Bosingwa men försvarna täcker bort skottet och chansen rinner ut i sanden.
- 61 min, Cole försöker få in bollen men den driver ut över linjen innan Mata når fram.
- Det är för mycket bolltransport av Chelseaspelarna då ingen är spelbar. De kvickare vita spelarna hinner därmed täcka av alla vinklar och passningsvägar. Så att Chelsea har stor bollinnehav i andra ger ändå inga riktiga farligheter. Vi har sett det alltför många gånger redan den här säsongen trots allt prat om snabbare passningsspel, och när de passar passar de väldigt ofta fel. Chelsea fortsätter också att samla kort alltför mycket. Vi har redan flest i i ligan, och vi som brukar toppa fair play istället.
- Essien ska komma in för Romeu vilket är ett offensivt byte, men löser det problemen där framme? Knappast. 65 min.
- Essien skjuter långt och stenhårt, men bollen höjer sig precis över ribban. 67 min.
- Essien har börjat sitt inhopp mycket bra. Har verkligen kommit rätt in i matchen och kanske gör han skillnaden, om vi bara kan får in det där kvitteringsmålet någon gång. Hans andra skott är däremot lika dåligt som det första var bra.
- Bara tjugo minuter kvar att vända den här matchen på.
- Hopplösa passningar. Chelsea prövar nu korta hörnor, men Swanseas spelare är väldigt snabba att täcka upp och det långsammare Chelseaspelet fastnar hela tiden upp.
- Kanske är jag pessimist men som det här ser ut måste vi nog hoppas på en straff för att göra mål. Chelsea dominerar men omsätter det inte, Vorm har knappt ens varit pressad till en enda bra räddning. Försvaret är alltid där för honom.
- Chelsea åstadkommer massor med hörnor men precis som uppe i Norwich, varför? Så usla hörnor som Chelsea har just nu gör att det är förmodligen bättre att låta motståndarna få inspark.
- Sturridge, hårt uppvaktad får bollen utanför stolpen igen. 77 min.
- Lukaku på väg in, han kan lätt ersätta vem som helst därframme för alla är så långt från att göra mål att det är nästan skrattretande.
- Luiz försöker 79 min, men skottet blockeras.
- Det blev Malouda vars attityd skriker att han inte vill spela just nu som får gå av, skulle hänt bra mycket tidigare. 80 min.
- Chelsea har helt dominerat andra halvlek även om bollinnehavet bara sa 60%, men vi har inte skapat ett enda dugg som oroat Swansea om vi ska vara ärliga. Och med tanke på de andra resultaten är vi snart infångade bakifrån också.
- 83 min, Dyer nära att göra tvåan för Swansea, enda målchansen de haft i andra halvlek. Bollen går dock utanför och Cech såg ut att täcka målet hade skottet varit lite bättre.
- 85 min, Bosingwa skjuter precis över mål.
- Ashley Cole åker dessutom ut inför Unitedmatchen. Han har varit frustrerad hela matchen och fick sitt andra gula 86 min. Frustrationsutvisning, men inför en stormatch. Dålig stil. Typiskt för kvällen, ja för senaste tiden. Senast vann med tio man, det lär inte hända ikväll.
- Luiz slipper gult kort för en onödig frispark i farligt läge. 88 min. Precis vad Swansea vill. Tiden går, de försöker inte ens, de spelar nu enbart på resultatet.
- 90+2 Lukaku får skottläge men det är ett tamt skott som Vorm enkelt skyfflar upp.
- MÅL. Bosingwa gör det. 90+3. Bosingwa tar sig in i staffområdet lurar skjortan av sin back och den touchar en back och går in i burgaveln. Så skönt.
Och min stream dog....

Slut 1-1. Inte nöjd.
Rättvist resultat, nja knappast. Men då fotboll handlar om att göra mål och Chelsea kan absolut inte göra mål, knappt ens åstadkomma chanser. Det fanns anledning att frukta den här matchen, men ändå. Så av Mourinhos medarbetare har Rodgers visat sig vara den bäste idag. Fast ärligt talat vad kan en manager göra när spelarna är så enastående otroligt ineffektiva och ofarliga framför mål som Chelesa. Det finns nog anledning till oro inför söndag även om Chelsea brukar spela som bäst mot de bättre lagen den här säsongen. Pinsamt är det dock ändå att behöva se ett så här lösskjutande Chelsea efter de säsonger vi fått uppleva för inte alls länge sedan. Chelsea saknade tongivande spelare som JT, Lampard, Ramires, Drogba och det var minst en för mycket.


OFFICIELLT:
Kevin de Bruyne är nu Chelsea. Som han länge velat och som klubben länge jobbat på. Det sägs att han kostar oss 6,7m pund, men det kan vara mer. I somras lär KRC Genk och Chelsea misslyckats med köpet då Genk krävde 10m pund och Chelsea bara var villiga att betala 8m! Så antagligen har de Bruyne, som för övrigt har en engelsk mor från Ealing, ett av Chelseas upptagningsområden fan-mässigt, blivit billigare eller så lyckades Chelseas förhandlingsteknik. de Bruyne var alltså intressant för Chelsea redan innan AVB tillträdde och det har pratats en del om att det är klubbens värvning framför AVBs värning. Vi får se. I vilket fall som räknas de Bruyne bland Belgiens många intressanta unga spelare som spås en fin framtid.
- de Bruyne är 20 gammal och en produkt av deras akademi. Han spelade båda matcherna mot oss och skötte sig väl även om han inte dominerade i CL i höstas. Han har redan gjort landslagsdebut (mot Finland aug 2010) för Belgien. Han gjorde debut för Genk redan säsongen 08-09.
- Han lånas omgående tillbaka till Genk för resten av säsongen dels för det var säkert en viktig del av avtalet, dels för att han är cup-tied och inte får spela i CL. Vad som händer nästa säsong är oklart, men det spekuleras redan i att han lånas ut då också. Vi får se hur han utvecklas och vad klubben och AVB då har för planer för honom.
- Normalt spelar han vänster mittfältare, men har även spelat centralt. Han är dock högerfotad även om han har två bra fötter, vilket plus hans fart kanske ännu är hans starkaste kort. Han har gjort fem mål på 22 mtcher hittills den här säsongen. Se några av hans mål här >
- Välkommen till Chelsea Kevin!

Det är också officiellt att Philipp Prosenik lämnar oss. Lite synd att skador så totalt förstörde hans tid hos Chelsea. Jag var rätt intresserad av honom som spelare. Han har som sagt varit svårt skadedrabbad och har bara gjort 24 ungdomsmatcher och fem reservlagsmatcher, men har gjort fem mål under dem. Chelsea släpper honom därför, det sägs inget om övergångssumma men förmodligen har det inte förekommit någon. Han går nu till Milan som lär varit intresserade redan innan han kom till Chelsea.

AVB ger fortfarande Torres allt stöd i intervjuer inför matchen mot motståndarna spanjoren senast gjorde ett ligamål på, i september. Vi kan bara hoppas den bedriften upprepas men att Torres avstår den idiotiska tacklingen som gav honom rött. Det är ju faktiskt också årsdagen sedan Torres blev en Chelseaspelare för enorma 50m pund. Detta på den mest spännande silly seasondag som någonsin varit för oss Chelseafans, även om resultatet med både Luiz och Torres kanske varit mindre upphetsande vid tillfällen efteråt. Torres har dock inte varit utan nytta självklart då han har delad ledning i den interna assistligan, men för en anfallare är det bara målen som räknas verkar det som.

Måndag:
Sena besked inför Swansea. Skadelistan innehåller nu John Terry, knä, Frank Lampard, vad, Mikel, lårmuskel och Ramires, knä.

Lucas Piazon kommer med i truppen för första gången till Swanseamatchen. Den unge brasilianaren får verkligen förtroende just nu. Nytt kontrakt och första bänkplatsen.

Från Nottingham kommer besked att de fått ett bud på Bamford, se bredvid, och att de funderar på det.

de bruyneDet kanske är ett rykte, men det är onekligen Kevin de Bruyne som kliver av Eurostartåget i London. Han lär kommit för sin medicinska undersökning. Vi får se om jag satt det här på rätt sida strecket. Med tanke påAVBs lite ljumma uttalanden om de Bruyne hade jag blivit lite tveksam på sistone. Men AVB har kanske inte mer totalkontroll över transfers än tidigare managers har haft i Chelsea. I vilket fall som är det en affär för framtiden mer än för årets säsong, särskilt som de Bruyne är cuptied, vilket vi inte skulle köpa enligt AVB. Spekulationerna om transfersumman är allt från 6,7m till över 9m pund.

Inte bara a-laget och ungdomslaget har svårt att hitta nätet just nu, även så reserverna som spelade 0-0 mot Birmingham idag. Sam Hutchinson spelade då han varit skadad och behövde matchtid.

Det har konstaterats att Ramires fick en ligamentskada, det kunde varit mycket värre, i knät mot QPR. Han blir borta tre till fyra veckor tyvärr då jag tycker han hade varit en viktig kugge mot United på söndag.

Det talas om att AVBs ska ha gett klartecken till att John Terry får ledigt för att koncentrera sig på rättegången om vad som sades i ligamatchen mot QPR. Det skulle innebära att Luiz och Cahill spelar mittbackar mot Swansea. Tror inte det. JT lär nog spela.

Dagens läsning. Fd domaren Graham Poll är inte min favorit även om han kan vara läsvärd, och det tycker jag den här artikeln om hans upplevelser som publik i lördags faktiskt är. Som domare hade jag tuffare och mindre positiva åsikter om honom ibland, men han har onekligen kunskap om det så jag brukar läsa vad han skriver och han är ju inte direkt den som kritiserar domare, så när han skriver om t ex Foy att han inte var bra då kan ni nog förstå vad han egentligen tyckte fast inte säger av kollegial omsorg. (Ex taget från tidigare). >
Tilläggas kan väl att Poll ansåg Chelseas straff i matchen var tufft dömd men inte fel i en annan krönika.

 

Rykten m m, v-5


Söndag:
Ni kanske noterat att i efterdyningarna till den sämst skötta "affären" i engelsk fotbollshistoria så har Anton Ferdinands egen kapten och lagkamrat försvarat John Terry, även om det försvaret är ganska tveeggat. Barton har ju twittrat om rätten att få uttrycka sig som man vill vilket ådragit sig myndigheternas ilska och han är nu under utredning som det heter. Kanske inte så oväntat i en tid så rätten till fria åsikter ifrågasätts mer än på nästan hundra års tid i efterdyningarna av de nya medierna som stör makthavarna ordentligt som vi sett på så många håll med lagstiftningarna som föreslås och allt sådant (men det är en annan diskussion). Det noterbara är ju att om JT gör stämningen i engelska landslaget omklädningsrum dålig som fånar som usla spelare som aldrig varit i närheten av ett landslagsomklädningsrum (läs Jason Roberts) påstår, vad kommer nu att hända i QPRs när lagkaptenen indirekt ifrågasätter den spelare som drivit frågan hit?

Det sägs nu att Willian är klar till Chelsea i sommar. Detta då en klubbpresident i Brasilien säger så då hans klubb inte hade råd att köpa loss Willian. Vi får se.

Lördag:
Den Lilla Ärtan påstår att Torres inte kommer att avsluta sin måltorka på söndag mot dem. Hoppas det är sådana fåniga uttalanden i media som verkligen får igång Torres igen, men Hernandez självklart inte får göra mål. Bättre tändvätska kan vi knappast önska för Torres. Senaste kollen visade att 29% av er som röstat tror han gör mål på söndag. Hoppas gör vi definitivt i alla fall.

Santos president påstår att Willian ska till Chelsea. Ursäkta, vad vet han om det? Willian spelar i Shaktar Donetsk, några tusentals kilometer från en klubbpresident i Rio de Janeiro. Det är bara Chelsea som vet om de kommer att lägga bud på Willian i sommar. Absolut inga andra. Och bara Shaktar Donetsk vet om de kommer att acceptera det.

Fredag:
Chelseas scout Guy Hillion tillstår att han sett och bevakat Lilles Eden Hazard för klubben över 20 gånger och varje gång skrivit en mycket positiv rapport. Det är hans tro att Hazard bara kommer att bli en bättre spelare om han kommer till en större klubb. Vart han hamnar vet ingen men tidigare favoriterna Arsenal tycks vara ute ur tävlingen. Real Madrid och Chelsea tycks vara favoriter men ingen lär väl kunna hindra City som börjat visa intresse att betala mest.

Det pratas ju mycket om att José Mourinho kommer att lämna Real Madrid i sommar. Nu tycks media bestämt sig för att det blir för Chelsea.

Alla tycks tro att FA ska agera snabbt ang John Terry och hans kaptensbindel i efterdyningarna av att rättegången inte startar förrän i juli. De hade möte igår och ännu har inget hörts.  Frågan är ju vad FAs egen utredning som var nästan klar men som lades på is då den juridiska processen startade kom fram till. Om JT blir av med kaptensbindeln innan rättegången då hoppas jag faktiskt innerligt att han också hoppar av Englands EM-trupp och helst skulle övriga Chelseaspelare göra detsamma. Det lär dock inte hända så det här är allt till fakta är ute som vi skriver om den här sorglustiga historien där fler än jag undrar en hel del över bröderna Ferdinands uppträdande och varför? Tipsen i media är att FA mot Capellos vilja tar ifrån JT armbindeln då det är en populistisk samling. Då öppnar de också upp sig för en stämning om JT så vill då engelsk lag klart säger ifrån att ingen får bedömas som skyldig innan frågan prövats lagligt. Läs gärna Martin Samuel, länk i andra spalten från igår.

Torsdag:
Nye Patrick Bamford från Nottingham, har faktiskt representerat Irland i ungdomslandslag, men lär nu fundera på att istället välja England. Som han också har spelat för, mot Polen.

Det påstås, från spanskt håll förstås, att Chelsea ska ha fått ett bud på enorma 40m pund på Gonzalo Higuain avvisat av Real Madrid sista transferdagen. Fast i sommar kommer Chelsea att bjuda 50m. Vansinne! Detta via annars trovärdiga Ladbrokes, å andra sidan påstår samma källa att Neymar bara skulle kosta Real 30m i sommar! Jajaja....

Då de flesta rykten är skvaller om spelare som ska komma och silly season nu är död i ett par månader är det väldigt tyst på ryktesfronten. Skönt kan man tycka.

Mest handlar det om skvaller och illvilliga skitsnackare som vill göra reklam för sig själva genom att försöka hitta på saker att tjafsa om. Värst är en rätt pinsam fotbollsspelare Jason Roberts som har någon slags pseudoposition i någon organisation som säger saker om JT. Att det ens får uppmärksamhet visar hur pinsamt mediesamhället har blivit (säger jag som f d journalist). Jag hänvisar till länken i andra spalten, som är det mest vettiga jag läst i frågan hittills även om en del "politiskt väldigt korrekta" sk sportjournalister har en annan uppfattning.

Tisdag:
Sista dagen på Silly Season och temperaturen är inte ens ljummen som vi ser det. Hetast och den ende som når över svagt ljummen av ryktena för Chelseas del är Kevin de Bruyne som lär varit i London igår. Frågan är om det var för medicinsk undersökning eller shopping? Ansedda Telegraph hävdade igår att han skriver på för 5,5 år.  I vilket fall så säger ju ryktena att han ändå spelar kvar i Genk säsongen ut så han blir ingen förstärkning just nu. Några av de mer insatta fansajterna (de har ju fördelen att befinna sig på plats) säger att det är klart. Å andra sidan påstås samma sak på de allra mest opålitliga så....
    Annars är fokus mest på andra spelare, då t ex de flesta ändå tror att Tevez lämnar för Milan. Båda klubbarna spelar tufft och vi får se vem som bara snackar och vem som verkligen har pokerfejs. Snacket om att Liverpool vill byta Carroll mot Tevez ger vi inte mycket för även om det är kul skvaller. Kan inte tänka mig att City vill ha Carroll. Någon annan stortransfer verkar inte vara på gång, den mest intressanta tycker jag ser annars ut att kunna var Jelavic från Rangers till Everton, tyvärr i tid för att få spela mot oss.
    Akta er dock för alla rykten. Sky Sports som brukar vara rätt vettiga har lyckats med konststyckena att på sin transferlista sätta upp Tomas Kalas som en januaritransfer, fast han kom i somras och än mer anmärkningsvärt har de med Frank Nouble som en såld spelare fast han väl gick till West Ham för sisådär tre år sedan. Han lämnade som stort löfte men har redan blivit skeppad längre och längre ned i divisionerna.

Chelsea planerar att ge Aziz Deen-Conteh ett förlängt kontrakt. Vänsterbacken som är född i Sierra Leone har redan representerat England i flera ungdomslandslag. Han är nu 19 år och högt uppskattad i reservlaget. Han står dock en bit ned på listan för att få chansen i a-laget på den position Chelsea har bäst "cover" som de säger.

Måndag:
Philipp Prosenik,
vår unge österrikare som varit så skadedrabbad är ett namn för Milan enligt ryktena. Milan vill ha österrikaren vars kontrakt går ut till sommaren. Milan som alltid letar gratisspelare lär varit intresserade av Prosenik redan innan denne valde Chelsea, där karriären som sagt varit kantat av skador.

Patrick Bamford har spelat tolv minuter. Men 18-åringen har varit desto bättre i ungdomslaget och Chelsea betalar därför 10 miljoner för honom. Om ni tror Expressen alltså. Bamford spelar i Nottingham Forest och siffrorna är i kronor. Bamford har gjort nio mål de två senaste matcherna och det är ju något som kan behövas i i hela Chelsea för ungdomslaget är ju lika målblyga som a-laget just nu. Osäkert är om Bamford får spela i FA Youth Cup för Chelsea - om det här är sant.

Nu pratas det om Falcao igen, men nu är priset betydligt högre än när han gick till Atletico. 60m euro. Fast nyheten kommer från spanska medier så.

kanske tröjaDet skvallras på nätet om att det här blir nästa års tröja. Tja säger jag väl, men jag har sett värre. Mitt problem är fortfarande att jag tycker våra tröjor är inte royal blue, vilket jag tycker de ska vara.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC.SE då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>