AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 22 sp 12 v 5 o 5 f 40 - 25 mål 41 poäng

23 - 29 januari 2012

Nyhetsnotiser v-4


Söndag:
Årets FA Cup saknar kanske jätteskrällarna, även om Crawley och Stevenage har gjort det fantastiskt (fick dock tuff lottning), men den är ändå ganska överraskande då av ligans sex först placerade lag är hälften utslagna redan före femte omgången! Det är faktiskt anmärkningsvärt. Arsenal var också nära att bli utslagna, men två!! straffar och ett slumpmål räddade dem.

Det blev Chelsea mot Birmingham, hemmamatch. i FA Cupens femte omgång. Inte kanonlottning men inte illa.

Övriga matcher:
Liverpool v Brighton
Everton v Blackpoo/Sheffield Wednesday
Crawley v Stoke
Stevenage v Tottenham
Norwich v Leicester
Sunderland/Middlesbrough v Arsenal
Millwall/Southampton v Bolton

Matcherna spelas 18-19 februari och noterbart är väl att alla storlagen så att säga fick en relativt lätt lottning även om den inte alltid är given. Chelsea bör ha en bra chans att gå vidare även om Birmingham har överraskat hittills. Chris Hughton gör ett bra jobb med det före säsongen sönderköpta laget.

--
Norwich fick revansch för förlusten i FA Youth Cup och slog ungdomslaget med 2-1 idag efter dåligt försvarsspel framförallt i första halvlek. Chelsea saknade flera tongivande spelare. Tröstmålet gjordes av Seremba.
Laget:(4-3-3): Mitchell Beeney; Alistair Gordon (Nortei Nortey 45), Alex Davey (k), Archange Nkumu, Adam Nditi; John Swift, Nathan Ake, Lewis Baker; Tom Howard (Ismail Seremba 45), Islam Feruz, Amin Affane (Reece Mitchell 75).
avb: Anjur Osmanovic, Ben Killip

Gael Kakuta
hoppas på att lånesejouren i Dijon ska ge honom den erfarenhet han behöver. Han började ju bra med mål i en cupmatch. Läs mer: >

Lördag:
Första prognosen av Ramires knäskada är fyra veckors vila. Det är inte en korsbandsskada eller en svårare skada, men vi kommer att sakna Ramires ett bra tag ändå. Detta är dock bara en första bedömning. Nyheterna om Frank Lampard är också något mer pessimistiska. Det talades ju om att han skulle kunna spela mot Swansea, men det ser är nu oklart.

AVB har också kommenterat att han tycker vårt bortastöd är bättre än hemma på Stamford Bridge och det ligger mycket i det. Dels är kraven högre hemma och besvikelsen tydligare när Chelsea inte spelar som mästare, men också måste jag säga att Chelseas bortastöd är väldigt bra. Det är många matcher även genom tvn när våra fans hörs bättre än motståndarnas, trots numerär minoritet.

Jag ju inte låta bli att tycka det var rätt skönt att vi gick vidare på en rätt billig straff efter den billiga straff QPR fick mot oss, plus resten av Foys uppvisning i den matchen. Det kändes rättvist på något sät! Synd sen bara att det inte blev omspel mellan de röda på västkusten, sådant tar alltid lite fokus och vi har ju United på söndag. Även om jag inte direkt fruktar dem efter det jag sett sista tiden, men de är alltid att respektera.

...
MATCHEN FA Cupen: QPR v Chelsea 0-1

Nästan 36% tror i enkäten att det blir idag som Torres gör mål igen. Vi kan bara hålla tummarna, för nog är det anmärkningsvärt att han inte fått in bollen ännu trots att han skapat så mycket, assisterat så mycket. Det är i alla fall livlig om än lite infekterad stämning på Loftus Road. Fast man hade ju kunnat slippa se Luiz i kalasbyxor som de kallades förr åtminstone. Det är ju solsken!
- Det är tidigt att bedöma en match innan tio minuter har gått, men jag hade väntat mig mer aggressivitet från QPR, inte på läktarna för där finns den men på plan. Matchen är inte lika intensiv som senast vilket nog är bra.
- 12 min, Mata skjuter men Kelly räddar. Returen letar sig sedan ut till en hörna som Malouda slår över.
- Första kvarten. Matchen har inte fått någon riktig karaktär men Chelsea tog ett tidigt litet grepp som QPR nu jämnat ut något. Bästa chansen Matas skott annars inte mycket att skriva om. Luiz har börjat stabilt i försvaret och JT är som vanligt opåverkad av buropen.
- 25 min bra inlägg av Malouda men Torres hinner inte fram.
- 29 min. Första kortet till SWP förvånande nog då den lille förre Chelseaspelaren gör ned Meireles... Det ha varit en lugn match vilket jag nog tillskriver Hughes, jag är rätt övertygad om att hade Warnock varit kvar hade det varit samma överskruvade inställning som senast. Hughes står ju dock för en annan sorts fotboll än Warnock, mer taktisk om inte annat. Fotboll mer med huvudet än med hjärtat som var Warnocks kännetecken.
- Bra skott med en läcker båge av Meireles, men knappa metern vid sidan av.
- 36 min, SWP skjuter, vilket alltid är att betrakta som ofarligt. Under tiden i Chelsea träffade han bara mål av misstag när han sköt utifrån. Skjuta är inte hans styrka alls som fotbollsspelare.
- 39 min. Ramires tog sig in i straffområdet efter en fin framspelning av Mata, men bollen går förbi alla Chelseaspelare. Annars har inte Chelseas anfallare visat sig mycket i matchen.
- 44 min, Malouda skjuter svagt långt utanför i bra position. Lite senare en bra aktion av Torres till Ramires som tas hårt innanför linjen, men hans vädjan om straff var väl optimistisk.

En tam, ointressant och avslagen första halvlek där Chelsea har hållit i taktpinnen men åstadkommit vldigt lite vacker musik. Får hoppas på lite högre intensitet och skärpning i andra. Det verkar lite som alla varit lite väl medvetna om att hålla känslorna i schack i den här matchen, så mycket att den känns känslolös istället. Ingen har dock velat uppleva samma stämning på plan (och läktaren) som senast, det är uppenbart. Dean har också haft matchen under bra kontroll även om den inte varit svårdömd. Men det var inte förra heller innan Foy gjorde den sådan. Luiz har varit bra, kanske halvlekens Chelseaspelare. Barton förmodligen bäste Ranger. Han har ju också förklarat sin tillfredsställelse med att Warnock har ersatts som manager.

ANDRA HALVLEK.
Nu måste Chelsea visa mer vilja, skicklighet och motivation. Förhoppningsvis tänder matchen till på rätt sätt i andra halvlek och anfallarna får åtminstone några bollar att jobba med. För de fick de sannerligen inte i första där avsaknaden av ordnat spel var påtaglig. Det var fler felpass än man normalt någonsin ser Chelsea göra under en hel match bara under den perioden. Torres och Sturridge helt anonyma, Mata har gått ned och inåt plan och fått en del boll som han har gjort det bra med, men det har inte direkt osat katt kring Kelly i QPRs mål.
- Helgusson utbytt efter en svag första halvlek där QPR inte skapade en målchans.
- 48 min, Sturridge får till ett skott efter en röra på en frispark vid kortlinjen, men skottet täcks i det välbefolkade straffområdet. Det har redan hänt nästan lika mycket framför bägge målen som i första halvlek.
- 50 min, en fristående Mata som fick bollen via en QPR-spelare skjuter rakt på målvakten. Lite svagt men han blev nog överraskad över att bollen letade sig fram till honom.
- Jag undrar om inte planen är betydligt sämre än den ser ut i tv, då det är den enda förklaring jag kan hitta till de många felpassen och den osedvanligt dåliga bollbehandlingen som vi ser.
- 52 min. Torres lägger upp fint för Sturridge som dock krutar över. En betydligt intressantare andra halvlek redan än hela första. Inte minst Torres har visat sig mer redan än han gjorde på 45 minuter tidigare.
- 58 min. Bra attack av Ramires som fintar bort två spelare som hamnar på bänken nästan. Sturridge fortsätter sedan in i straffområdet men kommer för långt ned. Det hela utmynnar bara i en hörna som inte mycket händer på.
60 min. jätteläge för QPR när Cech släpper en retur rakt ut. Men Chelsea får bort bollen.
- Mike Dean dömer straff. För Chelsea när Sturridge trycks ned. Ganska snällt då bollen inte hade hamnat hos Sturr. Men Dean gillar straffar, det vet vi sedan länge.
- Mata tar straffen. Det tar väldigt lång tid innan han får lägga den. Mata fintar bort Kelly totalt och lägger bollen lugnt i andra hörnet tätt intill stolpen. MÅL 62 min.
- Intensiteten har gått upp i matchen efter målet, både på plan och utanför. Cole varnas efter tryckt ned SWP, men Dean tar inga chanser idag och markerar väldigt tydligt att även normala förseelser beivras pga matchens karaktär.
- Ramires täcker skott och skadar sig, ser lite underligt ut men det är nog en vridning i knät när han också vrider kroppen för att täcka bort skottet. Det ser allvarligt ut, men vi får hoppas det är ok även om AVB nog inte bör ta några chanser. Ramires är en viktig spelare för oss i år och vi har ersättare för den här matchen. Romeu är uppe och tagit av sig kläderna så Ramires lär tas av. Det ser absolut inte ut som om Ramires kan fortsätta, vi får hålla tummarna för att det är en lindrig skada även det inte ser så ut. Det kan vara en korsbandsskada tyvärr. Det här var inte alls bra. Ramires erbjuder Chelsea en kvalitet som ingen annan spelare i truppen gör och vi behöver honom absolut under våren.
- Romeu in i 79 min. Hulse in för Buzsaky som också varit väldigt anonym efter ett par bra matcher.
- Sista tio och QPR har nått hit i FA Cupen tack vare mycket sena mål så Chelsea måste se upp och fortsätta hålla nollan. Ett måls ledning är knappast en säker ledning, särskilt inte den här säsongen.
- Luiz ger sig på en onödig dribbling och orsakar istället en frispark som kan kosta. 87 min. Som tur var är det en dålig frispark som tar på förste Chelseaförsvarare, sekunderna efteråt kunde QPR fått en frispark bara decimeter utanför straffområdet men Dean viftar bort den.
- Hela 7 min stopptid, pga Ramires skada.
- Mata, matchvinnaren?, går ut för Essien. 90+1
- Det har helt klart skett något med Chelseas försvarsspel som är klart bättre i slutet av matcherna nu än tidigare. Ja, i hela matcherna av nollorna att döma. Där finns nu en koncentration vi sknat många gånger tidigare. Inte för att Cech haft mycket att göra den här matchen, ett svårt skott som han styrde bort framför målet men försvaret fick ju bort det. Mycket mer än så har det inte varit. Och Chelsea har fortfarande inte släppt in mål på hörna.
- Petr Cech får göra en bra räddning på övertidens övertid. Skott från Luke Young. Usch, den chansen borde vi inte släppt till.

En säker om än ej klar seger mot ett svagt QPR. Hughes har ett stort jobb för sig om han ska få dem att ta sig uppåt i tabellen. Men Chelsea måste avgöra sådana här matcher tydligare, göra fler mål framförallt. Även om det är väldigt positivt att vi höll nollan igen, fjärde raka. Det blir betydligt tuffare möten i veckan nu. Men vi är i femte omgången och å väg mot ett av säsongens mål, en bra FA Cupresa. Hoppas bara det inte blev en väldigt dyr seger på grund av Ramires skada som verkligen inte såg bra ut.

Fredag:
Det är nu officiellt att Alex lämnar Chelsea för PSG i Paris och återförenas med Carlo Ancelotti. CSFC önskar Alex all lycka till. Han är nu 29 år och uppenbarligen kom han och AVB inte helt överens efter att Alex startat säsongen med en skada, men när Alex lämnade in en transferbegäran agerade AVB och klubben klart och tydligt. Vilket är rätt. Vill en spelare inte spela i Chelsea ska han inte heller ingå i spelartruppen, där håller jag helt med AVB. Däremot var Alex en stor personlig favorit som jag är ledsen att se sluta spela i blått. Vi kommer aldrig att glömma hans mål mot Arsenal förra säsongen. Alex kom till Chelsea 2004, fast pga arbetstillstånds-situationen fick han börja sin karriär hos PSV i Eindhoven och kom till Chelsea på allvar först 2007. Alex spelade 134 matcher för Chelsea, varav 115 var starter. Han gjorde 10 mål.
CSFC önskar Alex all lycka till i PSG och hoppas han blir en stor favorit där också.

Frank Lampard tränade med laget idag, men är inte aktuell för matchen imorgon.

Lite överraskande har Chelsea och Aliu "Kaby" Djalo brutit kontraktet. Kaby som ansågs som en liten trollgubbe i ungdomslagen går istället till cypriotiska AEL Limassol. Målvakten Rhys Taylor har förlängt sitt lån med Rotherham till början av maj.

AVB har gett sin syn på transfers som ryktessidan har mobilserat. Chelsea lär lagt bud på Willian men kommer inte att lägga något nytt bud då det beror på att Chelsea värderar spelarens prisvärdhet och arbetstillståndssituationen som vi diskuterat annorlunda än säljande klubb, Shakhtar Donetsk. En tuffare inställning mot klubbar som försöker hålla oss gisslan som jag gillar.
Kevin de Bruyne diskuteras men det är för framtiden (precis om ryktena säger även om köpet kan genomföras nu med en loan-back klausul).
José Bosingwa kommer inte att lämna, åtminstone inte i januari är det klara beskedet. Chelsea planerar att erbjuda honom nytt ettårskontrakt i april, innan dess händer inget.

Napoli har drabbats av en jobspost inför CL-.mötet med oss. Deras manager Walter Mazzarri har stängts av från båda matcherna av Uefa. För en ren bagatell som jag ser det då han stängs av för att puttat en spelare i Villarreal! Jag tror det här är mycket viktigt. Napoli har aldrig spelat på en så här hög europanivå och att göra det utan sin manager på sidlinjen kan betyda en hel del under en match. För Uefa ser ju till att managers är avstängda också och inte gör som FA som tillåter Ferguson att sitta och prata i telefon med bänken hela matcherna.

Torsdag:
Salomon Kalou gjorde första målet för Elfenbenskusten mot Burkina Faso. Även Drogba startade för Elefanterna. Däremot fanns inte skolpojken från Chelsea Bertrand Traoré på plan vid start för Burkina Faso.
I andra halvlek skadade sig Kalou och det såg allvarligt ut, särskilt som han försökte fortsätta spela. Lårmuskelskada.
Elfensbenskusten tog andra raka seger och är klara för slutspelet, men jag kan inte säga att favoriterna övertygar ännu.

Lucas Piazon har skrivit en kontraktsförlängning med Chelsea. Han är nu kontraktsbunden till 2017, vilket är lite kul då hans kontrakt egentligen skulle börjat gälla 20 januari då han fyllde 18. Men ett specialavtal gjorde att han kunnat spela de senaste månaderna trots att han inte hade åldern inne. Uppenbarligen har han redan imponerat Chelsealedningen.

Onsdag:
Tittade på våra kommande motståndare i CL. Napoli som sladdat rätt bra på sistone fick till en riktigt bra match där de slog Inter hemma på San Paolo. Det var Cavanis match, och jag är sedan länge förtjust i honom, och han är onekligen mannen att se upp med. Lite förvånande var det att lånet Pandev fick spela mot sin egen klubb, andra regler i Italien tydligen. Napoli är ett bra lag, men ett skärpt Chelsea ska kunna slå dem. Inter hackade däremot och lyckades missa en del uppenbara lägen, nästan Chelseavarning på deras ineffektivitet ikväll.
Lite synd att City inte kunde svara upp mot Liverpool som onekligen gör bättre ifrån sig mot topplagen än mot de som ligger runt omkring dem. Tyvärr innebär det är att de är storfavoriter till att vinna något igen, fast som Arsenal upptäckte ifjol, inte ens Ligacupen vinner man på beställning. Heja Cardiff.

Chelsea, spelarna och invånarna på Mallorca tycks uppskattat minisemestern mycket, inte minst var ju de spanska spelarna populära på Reals träningsanläggning. Lampard anslöt och tränade idag, dock inte med laget pga vadskadan. Chelsea tränar imorgon torsdag och återvänder sedan till London på eftermiddagen för att förbereda sig inför cupfajten.

Chelsea och QPR har nu släppt det aviserade uttalandet inför matchen. >>

Vår störste målgörare Bobby Tambling, som spelade i första titellaget är sjuk och det har startats en kampanj för att muntra upp och stödja honom. Se på csfc-facebook (länk nedan) där Axel ger länken.

Tisdag:
Reservlaget, med en mycket ung uppsättning spelade 3-3 mot Norwich. Chelsea tog ledningen i första halvlek genom Lucas Piazon innan Norwich kvitterade och tog ledningen i andra. Det var dock Islam Feruz som räddade kvällen med två mål. Både Piazon och Feruz spelar i U-18-laget. Hoppas de visar samma takter mot West Ham i nästa omgång av FA Youth Cup.
Chelsea (4-3-3): James Russell; Todd Kane, Nathaniel Chalobah (k), George Saville, Aziz Deen-Conteh; Jacob Mellis (Rohan Ince 85), Conor Clifford (Nathan Ake 59), Billy Clifford; Milan Lalkovic, Marko Mitrovic (Islam Feruz 55), Lucas Piazon.
B änkade: Mitchell Beeney, Lewis Baker.

Chelsea tränade hårt, enl egen uppgift, på Real Mallorcas träningsanläggning idag och mötte en tidigare spelare, som aldrig nåde a-laget, Sergio Tejera som nu spelar i Real. Åtminstone ibland. Lampard ska enligt uppgift ansluta till truppen men var inte med idag. Reservlaget spelar senare idag mot Norwich.

Måndag:
Frank Lampard
lär knappast spela på lördag mot QPR. Synd då vi hade behövt hans rutin och lugn i den matchen. Hans vadskada är en liten bristning så han kommer att vara borta en tid, oklart hur länge. Han lär dock åka till Mallorca för att träna med laget och det nämns som möjlig start mot Swansea den siste januari, även om det låter optimistiskt.

Vi har fått två matcher flyttade pga tv-sändningar. Matchen mot City flyttas från lördag till måndag 19 mars. (Beroende på FA Cupdeltagande för oss, för City är det ju slut redan). Tottenhamderbytet har också flyttats, men spelas samma dag, bara med tidig avspark 13.45 istället.

Mikel startade träningen för snabbt och drog sönder sin "abductor"-muskel igen. Han är nu borta ytterligare 2-3 veckor. En knepig muskel det där, som saknar översättning till svenska och som var orsaken till Lamps problem förra året. Ännu inget nytt om Lampards vadskada. Jag tror vi behöver honom på lördag i vad som ser ut att bli en intensiv och infekterad match.

Vi kan behöva lite uppmuntran efter det deprimerande resultatet mot Norwich. Därför har jag gjort ett litet enkelt bildspel för att påminna oss om bättre tider.
Bilderna från FA Cupfinalen 2010 och segerparaden efteråt. >>> (eller under rubriken CSFC-Bildspel)

 

Rykten m m, v-4


Söndag:
Ännu ett rykte vi hört förut, och inte bara en gång utan snarare i minst två år, kanske tre år. Pepe till Chelsea.
Och i byte mot Luiz. En 24-åring med framtid framför sig mot en spelare på gränsen till normaltillstånd vettvilling på plan, som är 4 år äldre. Tror de Chelsea är idioter?! Det är inte bara osannolikt det är i högsta grad ovälkommet. Pepe är lika välkommen i Chelsea som Dani Alves. Dvs inte alls. Behöver jag säga att det kommer från spanska medier. Plus, försvarare är det Chelsea behöver minst av allt, vi behöver en ny tea lady mer än försvarare just nu.

Det är inte första gången men nu dyker namnet upp igen, Seydou Doumbia. En ivorian som spelar i CSKA Moskva. Chelsea lär konkurrera med Juventus. Jag trodde inte mycket på det tidigare och tror inte mer på ryktet nu. Och på grund av Afrikanska mästerskapen är jag alltid skeptisk till afrikanska spelare. En, ett par kanske men fler kan inte ett topplag i Europa ha råd med då de missar en månad eller mer av varannan säsong när de behövs som mest.

Lördag:
David Luiz
är enligt spansk press aktuell för Real Madrid. Chelsea jagar Azplicueta som ersättare för Bosingwa fast AVB säger att Chelsea tänker erbjuda Bossman nytt kontrakt! Och de Bruyne är inte AVBs val utan klubben Chelseas, som följt honom länge. Kortfattat vad som händer på skvallerfronten idag.

Inget nytt på transferfronten. Ingen har skrivit på och om vi tolkar AVBs presskonferens igår, lär ingen mer skriva på heller före fönstrets stängning. Vilket onekligen lagt en blöt filt över medias spekulationer.

Fast lite skvaller om Eden Hazard finns det. Som att han nu lutar åt att välja PSG och Carlo Ancelotti istället för England och Chelsea eller Arsenal, eller Real Madrid eller Barcelona som också lär vara intresserade, om vi får tro tidningarna - och det gör vi ju, inte.

Fredag:
Alex-till-PSG-ryktena är nu så starka att vi snart kan betrakta det som en done deal.

Lite mer överraskande är det kanske att AVB sägs ha sagt att Bosingwa kommer att förlänga sitt kontrakt, rakt emot vad rykterna tidigare sagt. Vi får se, men jag föredrar Bosingwa ändå till att lägga jättepengar på van der Wiel nedan.

---
Det tar inte slut, nu är Gregory van der Wiel aktuell igen då hans lönekrav tydligen stoppade en flytt  till Valencia. Jag kan bara hoppas detsamma nu. Visst behöver vi en högerback, en bristposition i hela fotbollsvärlden verkar det som, men jag är mycket tveksam till om van der Wiel är svaret även om Bosingwa nu är på väg bort. Något som kan ske redan före tisdag midnatt.

Det är också förnyade rykten om Paul Pogba från United nu när sillysäsongen hettar till lite de sista dagarna, något som dock uppmanar till än mer skepticism till vad tidningarna vräker ur sig. Konkurrenterna till Chelsea lär vara Arsenal och City, är det verkligen någon som kan se Ferguson frivilligt sälja någon till City igen (om inte pengarna är väldigt stora)? Även Juventus och Milan (som bara hugger på billiga köp eller lån) lär vara intresserade.

Alex lär vara i Paris för en medicinsk undersökning. Vi får se vad AVB säger om det på presskonferensen i eftermiddag. Det skulle åtminstone innebära att PSG mött Chelseas övergångssumma, liksom även QPR gjorde, och att de tror sig klara Alex's personliga krav. Detta kan bli klart under fredagen enligt vissa bedömare.

Dagens Willian. Shaktar försöker verkligen höja marknadsvärdet på Willian genom att de nu pratar om att han skulle vara en bättre affär för Chelsea än Eden Hazard. Kanske det, men Hazard är yngre, europée och har inga arbetstillståndsproblem. Han spelar också i en bättre liga, även om Willian har mer erfarenhet från de store paneuropeiska cupturneringarna.

Torsdag:
Silly Season börjar hetta till nu med bara fem dagar kvar. Från igår kvarstår och verkar ryktet om Kevin de Bruyne allt tillförlitligare. Jag tror den affären blir av. Genks klubbdirektör/er lär varit i London redan igår för att diskutera vidare.

Är ni redo för dagens Willian? Han har nu uttryckt sitt intresse över att gå till Chelsea och sin glädje över att Chelsea visat intresse för honom. Sånt är alltid roligt att höra. Efter sett hur Zhirkov nu hävdar att han aldrig ville till Chelsea vill vi ju ha spelare som verkligen vill spela för vår klubb. Det är i mina ögon minst lika viktigt som deras kvalitet (båda krävs dock). Det som lockar Willian och som också är de personer han pratat med är förstås landsmännen David Luiz och Ramires. Som ni säkert redan vet påstås det att Chelsea lagt ett bud på 16,5m pund på Willian men de vill ha 30m (eller om det var euros...). Det skiljer alltså väldigt mycket, men visst vore Willian ett intressant namn i rätt ålder och rätt plats. För mig är dock frågan om arbetstillstånd högaktuell, jag vet inte om Willians tid i Ukraina räknas honom tillgodo, men med bara två a-landslagskamper  uppfyller han inte kraven just nu, förutom att priset måste bli rätt.

José Bosingwa kallas nu kontraktsrebell, då han är en av den relativt stora skara spelare som har utgående kontrakt. Bossman fick ju en ettårsförlängning för i år till mångas förvåning. Han har dock varit ett val för AVB i väldigt många matcher och jag bland andra trodde nog han spelat till sig en förlängning till. Det verkar det också som om han gjort, men då började han krångla och kräva (okänt vad) något som Chelsea inte vill gå med på.  Det är alltid lockande för en äldre (29 år) spelare att gå gratis som bosman då de då kan håva in stora bonuspengar istället för att klubben som köper betalar transfersummor. Chelsea som dock vill ha tillbaka en del av de drygt 17m pund som vi betalade har enligt ryktena därför kontrat med att erbjuda Bosingwa på spelarmarknaden redan nu i januari för att liksom Bolton gjorde, få tillbaka lite pengar. Det är PSG som påstås fått erbjudandet om Bossmans tjänster.

Agenten (!) till Lucas Moura påstår nu att Chelsea lagt ett konkret bud på Sao Paulo-spelaren. Intressant om sant. Men, det är alltid ett men, Lucas lär inte vara intresserad av att lämna förrän till sommaren. Därtill kommer en liten utköpsklausul om 80m, även om det troliga priset är 35m. Svindyrt vilket som för en spelare som ännu inte är etablerad stjärna utan faktiskt fortfarande bara ett löfte - om än mycket stort.

AVB lär vilja ha Hulk. Men Roman ska ha sagt nej. Mycket förståndigt av Roman då Hulk är bra, men inte över 80m pund bra! Vilket är hans utköpsklausul och Porto är för tillfället säkert inte villiga att sälja annat än om de tvingas. De har redan flått Chelsea på en bra summa pengar för AVB själv. Synd att Chelsea inte agerade om Falcao istället som gick relativt billligt till Atletico Madrid och som nu hittat formen där.

Onsdag:
Intressante, men svårstavade Xherdan Shaqiri nämns allt oftare i samband med Chelsea. Jag tycker det är en intressant spelare men än har han nog visat lite för lite även om han var bra i matcherna för Basel mot United i Champions League.

Under kvällen har nedanstående rykte om de Bruyne antagit proportionerna att det kommer att bli klart före tisdag kväll. Kanske redan före söndag kväll enligt vissa förståsigpåare. Vi får se. Det råder delade meningar på fansajterna om det är en bra värvning, nej säger den sämsta av dem alla Bleacher (som är amerikansk och riktigt usel, kan knappt förstå att de påstår sig vara pro-Chelsea på de sidorna), sajter med bättre rykte och oändligt mer kunskap än Bleacher är positivare. Jag tror nog det kan vara en intressant värvning, särskilt om priset stannar kring 8m. Om det nu blir så, så här års tar vi inget för givet - förutom att det är svinkallt ute.

Chelsea lär kommit närmare en affär kring Lucas Moura, och det tycker jag är intressanta nyheter. Det är en spelare jag tror på, men som icke-EU-spelare är det ju en komplicerad affär då han knappast gjort tillräckligt många landskamper ännu. Han har gjort tio vilket är mycket för en spelare som ännu inte fyllt tjugo, men Brasilien spelar väldigt mycket uppvisningslandskamper och omsätter väldigt många spelare så reglerna är svårtolkade kring dem.

--
Som vi tippade är Kevin de Bruyne återigen helintressant för Chelsea. Klubbarna lär förhandlat under tisdagen (men det påstås också att Chelsea förhandlar med Shaktar om Willian, vilket jag tror mindre på, så en sådan uppgift betyder inget nu när silly season blir än mer silly). Priset lär ligga på den nivå som Chelsea bjöd i somras (8-8,5m pund) men som Genk då tackade nej till. Nu har de Bruyne förklarat att han absolut vill gå vilket säkert påverkat, men det verkar också som om Chelsea är villiga till ett loan-back, dvs låna ut de Bruyne till Genk för resten av säsongen, en del säger t o m resten av 2012, något som säkert också bidragit till Genks större förhandlingsvilja. Plus att det här fönstret nog visat att ingen klubb är beredd att betala de vanliga vinter-överpriserna i år. Det är dock ett köp för framtiden, skulle det bli av redan nu.

För de som gillar att få veta hur vissa manager uppför sig bör följa rättegången med Harry Redknapp. En manager som kräver procent på spelarförsäljningar för att han själv gör spelarna bättre... Var det inte sådana affärer som en gång fällde George Graham och ett antal andra giriga managers?

Chelsea och QPR kommer, enligt rykten, att göra ett gemensamt uttalande i försök att få fansens känslor ang Ferdinand-Terry-anklagelserna att lägga sig och hållas i kontroll till lördagsmatchen. Chelsea har också gjort klart att ev borta-fans som skanderar ramsor om QPR-försvararen kan räkna med ett hårt straff. Som sagt, än handlar nästan inget om matchen bara omständigheterna kring matchen. Vi kan bara hoppas att fotbollen segrar i den infekterade situation som ändå råder.

West Ham lär lagt bud på Salomon Kalou. Något som låter konstigt då de flesta klubbar dragit öronen åt sig pga hans lön. Den lär knappast kunna mötas av ett lag i The Championship. Men Kalou har kort kontrakt och lär lämna till sommaren för ingen transfersumma så det kanske är en bra idé att låta super-sub gå till en klubb där han garanterat får mer speltid och kanske får möta Chelsea nästa år. West Ham vill dock bara låna honom, vilket Chelsea kanske går med på då de inte är intresserade av att se honom spela i en konkurrentklubb. West Ham lär dock först försökt få Florent Malouda men där fått direkt nej.

Tisdag:
Spanska tidningar!!! påstår att Chelsea vill ha tillbaka Tiago Mendes som tidigare spelat i klubben utan någon succé. Mendes platsar inte i Atletico Madrid men då platsar man tydligen i Chelsea enligt den spanska världsbilden. Ge oss Falcao istället som hittat målformen igen. Det är en målskytt vi behöver just nu.

Igor Lichnovsky, 17, är aktuell igen, om vi får tro hans agent slåss Chelsea och Inter om den chilenske spelaren. Vi såg ju vad som hände med Vargas så...

Rykten inom fankretsar hävdar nu att det är Roman som är intresserad av Willian, mer än AVB. Något vi får hoppas bara är grundlösa rykten då vi redan handlat ägarens favoritspelare en eller ett par gånger med mindre bra resultat.

Det blir nog ingen Alex i QPR, som väntat. Däremot är spåret PSG aktuellt igen. Vi får se, jag tror det här blir en väldigt sen transfer och att Chelsera till slut accepterar ett rätt lågt bud för brasilianaren bara för att bli av med problemet, som det ju är att ha en spelare som begärt en transfer i klubben.
(Senare uppgifter hävdar att Alex lönekrav var för höga...samma problem som City har med att bli av med sina överflödsspelare).

Måndag:
Trots att Chelsea och AVB gjort klart att vi inte är ute efter någon cup-tied spelare fortsätter spekulationerna kring Willian, från Shaktar Donetsk, inte minst då AVB sagt att han har höga tankar om denne. Det vet vi sedan länge att säger någon blå något enda positivt ord om en spelare så ska han ju köpas av oss.
Shaktar Donetsk hävdar också att Chelsea lagt ett bud om 20m pund. De vill ha mycket mer, även om vissa källor säger 28m. När det lades sägs dock inte och det råder en viss förvirring, eller så är det bara ännu en tidningsanka.
Shaktar säger också, enl media, att de kommer att sälja Willian även om de inte vill, bara budet är rätt. Låter som uppgifterna om exakt vilken fotbollsspelare i hela världen förutom möjligen Messi. Bara pengarna är de rätta...
Klart är att Willian är en rätt intressant spelare i rätt ålder 23 år, men kvalificerar sig han verkligen för arbetstillstånd i UK? Jag tror faktiskt inte det.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.

Lindy


Besök csfc-facebook: facebook
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>