AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 22 sp 12 v 5 o 5 f 40 - 25 mål 41 poäng
16 - 22 januari 2012

Nyhetsnotiser v-3


NY FRÅGA

Söndag:
Vi kan behöva lite uppmuntran efter det deprimerande resultatet mot Norwich. Därför har jag gjort ett litet enkelt bildspel för att påminna oss om bättre tider.
Bilderna från FA Cupfinalen 2010 och segerparaden efteråt. >>> (eller under rubriken CSFC-Bildspel)

Josh McEachran fick hoppa in för Swansea, han spelade drygt en halvtimme. Matchen gick dock inte så bra för Swansea som förlorade borta till Sunderland. Josh spelade dock bra enl rapporterna. Matej Delac fick starta i en träningsmatch, han spelade bara en halvlek och höll nollan, hans ersättare släppte in fyra mål.Hasnf örsta start sedan han var utlånat till sin moderklubb första året i Chelsea. Tjeckiska ligan startar igen i februari. Thibaut Courtois har hållit nollan i två raka matcher medan Atletico (mestadels Falcao) gjort sju mål. Kalas spelade, men Patrick van Aanholt kom aldrig in från bänken i Vitesses förlust till Nijemegen och Bruma spelade för ett Hamburg som åkte på storstryk mot tyska mästarna som verkligen hittat formen, Dortmund, 5-1 slutade matchen. Ulises Davila håller fortfarande till med ungdomslaget. Sam Walker som lånats ut till Yeovil förlorade också, men ser ut att bli förstemålvakt under sin låneperiod Kenneth Omerou har ännu inte fått sina papper klara, men räknar med att snart kunna spela för Ado den Haag. Ben Gordon spelade för Kilmarnock, men även de förlorade. Det har varit många förluster för Chelseas olika spelare i helgen, även så för Rhys Taylor och hans Northampton.

Gael Kakuta startade i en cupmatch för låneklubben Dijon mot Istres och gjorde mål. Matchen slutade 2-1. Skönt med en bra start. Han förväntas starta nästa vecka mot Kim Källströms Lyon i ligan.

Didier Drogba gjorde första målet för favoriterna Elfenbenskusten i ACN mot Sudan i öppningsmatchen. Kalou utbytt i andra halvlek. Drogbas mål blev också segermålet för de namnkunniga elefanterna med Drogba, br Touré, Tiote, Gervinho...

Det blev vad jag tror är näst bästa resultatet i första matchen idag, City vann visserligen och ryckte ifrån oss, men det är ju spuds vi främst måste koncentrera oss på framöver. För de får inte komma före oss, det är min känsla. De hade tur, anser jag fortfarande, att få oavgjort mot oss, men vi vet ju varför - vår oförmåga att göra mål! Men det återstår mycket av serien och det är tuffa månader som väntar även om de har den enorma fördelen att kunna koncentrera sig helt på ligan. (De är också kvar i FA Cupen där de har lättare motstånd än vi). Fast de kunde ju tagit tre poäng på övertid men Defoe missade öppet mål och så gör King en ordentlig bensax och City som fortfarande har flyt fick straff (solklar förstås). Savic lär nog dock få svårt att platsa framöver i City tror jag. Kul andra halvlek dock, utom kanske för spudssupportrar. Första var tristare än Norwichmatchen.
- Robin van Persie FC på Emirates gjorde sitt mål och missade stort också, men det räckte inte då United alltid är lika effektiva sista tio som Chelsea inte är det. RvP är på tok för ensam i dagens Arsenal även om jag tycker Oxlade-Chamberlain gjorde en bra match också. Tyvärr innebar det att manclagen ökade försprånget idag och vi får nog sluta drömma om den viktigaste titeln om inte världens största härdsmälta i form drabbar bägge lagen, även om jag inte tycker något av dem övertygar längre, som tidigare under säsongen. Jag är inte imponerad av något av dem längre, å andra sidan är Chelsea inte heller imponerande tyvärr.

Chelsea hade elva hörnor mot Norwich. Varför bryr vi oss ens, då vi väl inte ens var i grannskapet till att skapa något farligt på en enda av dem. Jag kan bara komma ihåg en hörna som inte slutade med att Norwichs försvar, som aldrig hållit nollan tills de mötte våra blötkrutsspelare, tog bort bollen omgående. Vi kan skryta med att inte släppt in några hörnmål, som vi är ensamma om i PL. Men vad spelar det för roll då filosofin ändå ska vara att göra fler mål än vi tillåter....

Gary Cahill har gjort sin första stora intervju som Chelseaspelare och han uttalar sig väl. Läs mer: >>

Sedan får vi hoppas på bra resultat i matcherna idag. Bra för oss alltså, som oavgjort (eller Cityvinst) i ena matchen och kanske en Londonvinst i det röda mötet.

Lamps missar (åtminstone inledningen) på miniträningslägret på Mallorca. Han måste istället göra en undersökning av sin skadade vad i London. Resten av laget har redan flugit iväg på fem dagars träning i varmare klimat.

Lördag:
Vi får tacka Fulham och Bolton idag för att de såg till att de lag som jagar oss (och som spelade idag) floppade ännu mer än vad vi gjorde. Tack lillebror och Cahills gamla klubb. Lite taskigt av Bolton att vinna mot ett topplag precis när Cahill lämnat...

Frank Lampards skada bedöms inte som allvarlig, men måste undersökas vidare innan något definitivt kan sägas. Det är en slitning i vaden.


MATCHEN Norwich vs Chelsea 0-0
Laguppställningarna som alltid i Införartikeln >

Den som gjorde grafiken i sändningen vet inte mycket om Chelsea, den saken är klar. Lampard till höger på mittfältet, Ramires som central defensiv mittfältare och Meireles till vänster...jag säger då det.
- Första hörnan till Chelsea efter en härlig långpass från Meireles till Sturridge som skickligt tog ned bollen innan försvararen slog ut den. Hörnan ofarlig men ledde till en ny kort som blev lika ofarlig.
- Chelsea har inlett lovande, det är åtminstone inte en av de här matcherna när tankarna och handling är kvar i omklädningsrummet vid matchstart.
- 6 min, Norwich kontrar farligt och returen från Cech blir farlig och ger Norwich en hörna som dock inte leder till något.
- 7 min, lång boll till Torres som nästan lyckas ta ned den svåra bollen, men han får den för långt ifrån sig och Ruddy tar hand om bollen. Ser ut att bli en trevlig match.
- Holt skjuter utanför straffområdet, precis utanför stolpen. 10 min. Norwich har nog varit närmast mål, med två skott precis utanför även om Chelsea haft lite mer spel. Men det är kontringarna som är Norwichs idé och styrka.
- 12 min, Chelsea slarvar bort ett kanonläge då Torres söker Sturridge som inte är med på det, efter en lång boll in i straffområdet.
- Sturridge ser pigg ut men är inte riktigt vän med bollen ännu efter sin höftskada. Norwich försvar ligger väldigt tätt på Torres, det är två observationer vi kan göra efter första kvarten som Chelsea haft bollinnehavet i, precis som Norwich vill. Chelseas ytterbackar har varit stillsamma offensivt och Meireles har slagit många långa bollar, mer än vi brukar se Chelsea göra.
- 26 min, Ruddy räddar mål med fingertopparna på ett skott från Torres. Sturridge missar mål grovt på hörnan som följde.
- Jag kan inte låta bli att undra över kvaliteten på gräsmattan då jag tycker framförallt Chelseaspelarna har problem med bollkontrollen.
- Frank Lampard får gå ut tidigt pga skada, ser ut som en vadskada. Inte bra alls. 35 min.
- 36 min, ett skott som tar på JTs klack ställer nästan helt Cech som dock hinner ändra riktning och ta bollen. 36 min.
- Det blri Malouda som ersätter Lamps i 37e min. Annars hade man kunnat ta in Romeu, men det är ju bättre att bara ändra en position antar jag.
- Ramires har varit ovanligt osynlig i första halvlek, men det har hänt tidigare under säsongen för att han sedan har exploderat i aktivitet och öppnande löpningar i andra. Sturridge och Torres har mer samspel än Mata och Torres, det är lite oväntat men så har det hänt ovanligt lite på Chelseas vänsterkant i den här matchen.
- 39 min. Cech boxar bort ett inlägg till Morison.
- 40 min Ruddy räddar en chans från Mata efter fint spel av Chelsea. Ruddy håller också bollen då Sturridge väntar på returen, bra insats av Norwichmålvakten.
- Bra långskott från Meireles men Ruddy ser det hela vägen och har inga problem att stoppa det. 42 min.
- Bosingwa slår bort ett inlägg efter fint spel av Chelsea. Jag störs fortfarande av vår ineffektivitet, Chelsea borde komma närmare riktigt farliga målchanser med tanke på spelet.
- 45 min, Mata skjuter över med högerfoten. Där borde han gjort bättre.
- 46 min, Torres jagar ifatt en boll men Malouda står och väntar på bollen för länge och backen hinner emellan. Där kunde fransmannen varit betydligt mer aktiv.
- Första halvlek har varit Chelseas men som sagt ineffektiviteten är stor och vi har inte varit riktigt nära mål. Norwich är dock mycket farliga i sina snabba omställningar och kontringar, vilket kanske är orsaken till att Chelsea låtit dem ha lite mer boll i andra delen av halvleken.

ANDRA HALVLEK
- 47 min. Pilkington ta sig fint fram men försöker skjuta på mål istället för att passa vilket vi nog ska tacka för då skottet var långt utanför.
- Det märks inga taktiska drag i inledningen av andra utan bägge lagen fortsätter som i första, även om Norwich lyft upp sina positioner något och varit det aktivaste laget. Chelsea måste skärpa till sig och göra mål snart om det här inte ska bli väldigt nervöst.
- 53 min, bra inlägg av Cole styrs till hörna men vi skapar inte mycket på fasta situationer idag.
- 54 min, Luiz chansar med en kurvboll, men en bra bit utanför. Minuten efteråt får Torres en bra möjlighet men bollen försvinner för honom, det börjar låsa sig igen för honom efter ett par matcher där spelet åtminstone fungerat.
- Ramires måste kliva fram och visa sina kvaliteter nu efter varit anmärkningsvärt defensiv den här matchen. Visserligen spelar han inte högerytter som senast, men så här defensiv är han sällan. Chelsea har dock lyft spelet de senaste minutrarna och tagit tillbaka kontrollen.
- Mata spelar snyggt fram Malouda men Ruddy är snabbast fram till bollen. 57 min.
- 58 min Torres skjtuer över, annars hade Sturridge varit ett alternativ om denne rört på sig och gett Torres ett bättre alternativ.
- 60 min. Torres missar matchens bästa möjlighet. Skjuter precis utanför. Det går bara inte för den stackarn att göra mål längre.
- 61 min, fantastisk räddning av Ruddy på skott från Mata, hörnan som vanligt värdelös.
- Äntligen ett skott på mål efter en hörna, men Malouda får ingen träff och det är en mycket lätt räddning för Ruddy. 65 min.
- Chelsea måste lossa handbromsen s a s. Norwich är nu nedtryckta och står och inväntar Chelsea istället för att försvara sig högre upp som i första halvlek, och vi vet ju hur svårt Chelsea har med det. Vi skulle behövt Lamps just nu, en av de få som rör sig på ett överraskande sätt. AVB bör nog skaka om lite med antingen ett byte eller någon taktisk förändring. Fasta situationer har inte fungerat alls i den här matchen och våra bästa frisparksskyttar är ju inte på plan. Det här börjar lukta noll-noll, eller ska sista minutrarna-förbannelsen sätta in?
- Ramires skjuter rakt på Ruddy. 74 min. Chelsea gör återigen motståndarnas målvakt till hjälten. Cech har ju knappt behövt göra något i matchen.
- Lukaku på väg in för Torres som inte haft en bra match, men ändå var nära att göra mål dock bara nära som alltid. 77 min.
- Norwich dubbelbyter Crofts in för Fox och Jackson för Morison. 79 min. Essien in för Meireles, lite underligt då Meireles kanske varit bäste Chelseaspelare i en rätt avslagen match.
- Lukaku bra räd men spelar in istället för att skjuta och som vanligt är Norwichs försvar väl samlat och kan slå bort. 80 min.
- Mata snurrar runt och skjuter men Ruddy räddar ut den, vilket dock domaren inte såg. 81 min.
- Malouda skjuter men Crofts touchar ut den och hörnan som alltid resultlös. 88 min. Det här ser inte bra ut. Alls.
- Malouda skjuter matchens sämsta skott i ett bra läge, typiskt. 90+1, två minuter kvar.

Återigen gör Chelsea oss djupt besvikna i en match vi dominerar och ska vinna. Men oförmågan att göra mål är enorm i år och det har kostat oss hur många poäng som helst. Det är ett stort problem nu och vi kan bara hoppas att Sturridge hittar formen igen och att Lampard inte är långvarigt skadad då de två är våra bästa målgörare, men det var länge sedan Studger gjorde mål nu (17 dec). Jag ve tinte hur många meningslösa och resultatlösa hörnor vi skapade i matchen, men hörna ger inte ett ens pulsslags höjning när Chelsea får dem i år. Vi kanske inte släppt in ett mål på hörna, men vi gör ju inga heller så....
Norwich var inte ens nära att göra mål och Chelsea kan inte göra mål. Ser knappt ut att vilja göra mål Det här är inte kul.
Ännu en missad chans att hänga på toppen, ännu en stor besvikelse och vi hotas återigen bakifrån istället för att vi försöker ta in på lagen framför oss. Var finns viljan, motivationen i Chelsea? Har laget redan gett upp säsongen - det ser fan i mig inte bättre ut när man ser på spelarna som knappt ens syr ut att vilja vinna.

Fullständigt värdelös insats och Sunderlandmatchen som höjde vår moral var tydligen bara ett löst skott. Norwich försvarade sig bra och ska ha heder för sin insats, men oj var besviken jag är på Chelsea - igen.

 

 


Det kanske sker i skymundan, men idag startar Africa Cup of Nations. Chelseaspelarna skrider in i handlingen imorgon som storfavoriter till att vinna turneringen, särskilt nu när fyra av de fem senaste segrarna i mästerskapen faktiskt inte är med den här gången. Bättre chans har nog Elfenbenskusten aldrig haft, även om de knappast saknar konkurrenter. Men det är min känsla att vi lär inte få se Drogba och Kalou i Chelsea förrän tidigast mot slutet av februari då de knappast kommer tillbaka och kliver rakt in i laget heller.

En fd Chelseaspelare har mördats. 26-årige Jeffrey Ntuka knivmördades i Sydafrika där han spelade för SuperSport United. Ntuka har spelat för Sydafrikas landslag. Han dog tidigt i morse. Om ni inte känner igen namnet är det nog förståeligt då han aldrig nådde hela vägen fram till Chelseas a-lag. Han spelade som bäst för reserverna i Chelsea i sin bara sex månader långa tid i i klubben 2003 innan han gick till belgiska Waterloo.

Fredag:
Vettiga ord från AVB om systemet under a-lagen i England. Jag kan bara hålla med 100%. Läs mer: >>

Även om jag personligen anser att han lämnar ute massor av lovande spelare, framförallt Chalobah, Blackman, Kane, Lalkovic med flera. Kanske även Affane. Däremot är jag rädd för att svenske Mitrovic är nära sitt tak.

Det har ju vinklats som om AVB straffat reserverna för att han möblerat om så att säga på Cobham och nu låter reserverna vara i akademibyggnaden. Här förklarar han väldigt bra varför, och det är inte som ett straff utan som vi sagt tidigare för att utmana dem. Läs mer: >>

Torsdag:
AVB bekräftar att Alex talar med Queens Park Rangers. Han säger dock att han kommer inte att bli såld om inte priset blir det rätta. Och även om priset skulle bli det rätta hoppas jag verkligen att Chelsea inte säljer honom så att Alex får spela mot oss i FA Cupen.

AVB säger också att Chelsea kommer inte att köpa någon mer spelare i januari. De spelare Chelsea har tittat på har antingen inte varit tillgängliga eller kostat på tok för mycket just nu. Han antyder att de tittat på en anfallare, vilket verkar underligt men det kanske är en definitionsfråga då vi behöver en offensiv mittfältare, så kanske var det de Bruyne eller Hazard... Men priset var inte det rätta så Chelsea har valt att inte gå vidare med affären.

John Terry säger det rätt klokt när han säger:
“Unfortunately when people do not play, you get that people write ‘this player is unhappy with the manager’, which I don’t think is the case,”
“If there are some players in our squad who are unhappy that they are not playing, I would rather that than players prepared to tick along, collect their wages.”
Tänk på det när ni läser om eventuella spelares missnöje, som ryktet här bredvid som jag förmedlar utan att tro på alls.

Nästa vecka tar Chelsea en minisemester inför FA Cupmatchen mot QPR. Det är nog säkert också för att slippa alla tidningsrubriker som redan dominerar ang mötet mellan den anklagande och den anklagade i det eventuella rasistmålet, som tas upp bara dagar efter matchen. Den tajmingen lär innebära problem framöver. Chelsea åker till Balearerna, eller Mallorca som den mest kända ön heter i fem dagar.

Onsdag:
Branislav Ivanovic har återvänt till träning efter sin skada och lär förekomma i truppen mot Norwich liksom nyförvärvet Gary Cahill.

Tisdag:
Det blir Queens Park Rangers som vi möter i FA Cupen 28 januari. Inte oväntat även om jag nog tycker QPR hade mer tur än att de förtjänade att gå vidare, MK Dons stod upp väldigt bra men om man inte tar de chanser som kommer mot bättre lag så slutar det nästan alltid med att det bättre laget vinner även om de inte spelar bra. Blygsamma uddamålsvinsten till QPR med 1-0. QPR som förväntas köpa mycket närmaste veckorna, så det kan bli ett rätt annorlunda lag som Chelsea får möta.

Chelsea har lockat till sig tre stycken bröder från Luton. Enligt trovärdiga BBC. De tre bröderna är 12-13 år gamla, tvillingarna Rio och Cole Dasilva, 12 och deras storebror Jay, 13. Övergången kommer att ge Luton 1m pund om de tre når hela vägen fram till a-laget, vi får väl se om ungefär åtta-tio år.

CFC har officiellt bekräftat det vi redan har berättat att Josh McEachran, 18 och Patrick van Aanholt, 21 har lånats ut resten av säsongen till Swansea respektive Vitesse Arnhem. Bra för bägge tror och hoppas vi.

Samtidigt förlorade ungdomslaget igen, de blandar och ger verkligen den här säsongen. Den här gången till Fulham på bortaplan. Det var dessutom en svensk som sänkte oss, Muamer Tankovic som gjorde båda Fulhams mål. Vårt enda mål gjordes också av en svensk, Anjur Osmanovic, tillbaka efter skada.
Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman; Alistair Gordon (Nortei Nortey 64), Archange Nkumu (Alex Davey 64), Nathan Ake, Adam Nditi; Anjur Osmanovic, Lewis Baker (John Swift h/t), Nathaniel Chalobah (k); Todd Kane, Islam Feruz, Lucas Piazon.
Avb: Mitchell Beeney


Chelsea är tvåa fram till helgen (och efter att sett vinnarna igår kväll, matchen var ej med i statistiken) är vi nog etta vad det gäller passningsskicklighet (passing accuracy) enligt mätningarna.
- Chelsea klarar 85,5% av tiden att få fram passningen till rätt spelare. Bara Man Cigy var bättre (men som sagt, de som såg gårdagskvällens match undrar nog om de fortfarande är etta) med 86,2%. Skuggar Chelsea gör Swansea 85,2% tränade som de är av en f d Chelseatränare.... United hamnade bara på sjätte plats.
Sämsta av alla med ynka 69,8% är lite överraskande Stoke, men det kan kanske skyllas på deras uttalade spelstil med långa bollar på Kent, ursäkta Crouch.

Måndag:
Reserverna har förlorat idag, med 3-2. Jacob Mellis gjorde bägge målen för reservlaget. De mötte Wycombe, vilket kanske inte låter så imponerande att förlora till. Vi bör dock påpeka att det var Wycombes a-lag de spelade mot. Ett professionellt fotbollslag i League One.

OFFICIELLT: Gary Cahill är nu Chelseaspelare. Se även >

Patrick van Aanholt lånas ut till Vitesse Arnhem, vår inofficiella samarbetsklubb i Holland där han återförenas med klubbkamraterna Tomas Kalas och Ulises Davila. Låter som ett bra lån för Patrick efter den självförtroendesänkande tiden hos Wigan.

Det har inte bekräftats men det verkar helt klart att Chelsea köpt unge backen Kenneth Omeruo från Belgien och lånat ut honom till Ado den Haag. Vi har skrivit om detta förut. Omeruo är nigerian såsom Mikel. Men en brasklapp, det är inte bekräftat annat än från en talesman för Ado den Haag.

Salomon Kalou fortsätter göra god reklam för sig själv inför sommarens (förmodade) kontraktsskrivningar genom att göra mål även i Elfenbenskustens andra träningsmatch inför ACN. Han gjorde enda målet i vinstmatchen mot Libyen! Drogba gjorde tydligen också en bra match och var nära mål, men träffade stolpen.

---

Vi publicerar det återigen för jag tycker det är så fint gjort av Nicolas Anelka:

Nicolas Anelka har lämnat en hälsning till oss Chelseafans.
"I want to thank you all for the support you have always provided, I spent four wonderful years at this great club, where I worked alongside great players that have now become dear friends. But like everything else, this adventure ends...
On the eve of my 33rd year, I am headed to a new adventure, a new life, a different place and a different world.
I want to acknowledge and send a big thank you to the Chelsea fans, players and all those working in the shadow of the club and especially a warm 'thank you, England.'
See you very soon,
Nicolas Anelka"

LYCKA TILL NICO OCH STORT TACK FÖR DIN INSATS I DEN BLÅ TRÖJAN.



 

Rykten m m, v-3


Söndag:
Det har varit en väldigt lugn silly season, i verkligheten. Snacket har ju gått vilt till men jag har känslan att även de som försöker hålla skvallret vid liv har börjat mattas ordentligt. Det har varit få stora och intressanta affärer, Cahill till Chelsea är väl ändå den största i England, men också väldigt väntat pga kontraktssituationen. Jag väntar fortfarande på att Redknapp ska hitta vad han söker, och vill betala. (Fast han är kanske lite upptagen med annat då han ska till rätten imorgon för sina skatteaffärer.) Liverpool verkar vara sökande men hittar inget. United som alltid ointresserade av det här fönstret. Arsenal skulle kanske behöva men har nöjt sig med lånet av Henry hittills, vilket är spektakulärt men kortsiktigt. City vill fortfarande köpa verkar det som, men måste sälja först och de blir inte av med sina spelare då ingen vill ta över lönerna.

Ian Holloway som inte brukar tycka så bra om oss hoppar på Chelsea för värvningen av de tre bröderna. Och jag tycker han har många vettiga synpunkter även om han totalt ignorerar den viktigaste; att fotbollsklubbar idag måste köpa spelare i bulk och ha jätteakademier för att kunna leva upp till fotbollsförbundens kortsynta och idiotiska regler om home-grown. Därför har vi den utveckling vi har idag. Jag tycker också han totalt bortser från det faktum att Chelsea tog över alla bröderna DaSilva (förutom den äldste som redan spelar professionellt för Luton) just för att hålla bröderna och familjen ihop. Läs mer: >

Lördag:
Willian från Shaktar Donetsk är tillbaka i transferspekulationerna. För 20m pund kommer han till Chelsea, enligt några. Daily Mail, vårt husorgan när det gäller lögner om Chelsea påstår att Chelsea har lagt ett konkret bud på Willian istället för Hazard.
AVB har på direkt fråga senare idag klart sagt ifrån att detta kommer inte att hända. Vi kommer inte att köpa någon spelare i januari som inte kan spela i Champions League.

Även Alan Dzagoev är tillbaka i medias spekulationer som Chelseamål, något vi hört nu i närmare fyra års tid. Om inte längre, fast han är ju bara 21 år gammal - men han har kopplats till Chelsea sedan han slog igenom som underbarn. Nu kallas han Rysslands Messi också vilket vi väl får se som ett reklamtrick.

Fredag:
Mycket snack om Drogba till Shanghai, fast själv säger han att han tänker inte flytta i januari. Jag tror nog mest på Drogba.

Det lär varit Frank Lampard som övertygade Josh McEachran om att gå till Swansea. Lamps har själv varit utlånad till klubben innan hans karriär verkligen tog fart.

LA Galaxy avslöjar att de är intresserade av Frank Lampard, synd för dem att intresset nog inte är ömsesidigt ännu.

Neymar lär avfärdat alla tankar på flytt till England, precis som en viss spalt förutspått hela tiden. Anledningen är dock inte längtan till apelsinerna i Spanien utan för att stanna i Brasilien över VM14.

Torsdag:
Sena spekulationer tror att Drogba blir klar för Shenhua redan i januari. Det tror inte jag.

Medo Kamara i Partizan Belgrad, Avram Grants nya klubb, lär vara i fokus för Chelsea. Vilket låter lite optimistiskt. Kamara är en försvarare från Sierra Leone. Han är 25 år vilket är mycket för en okänd försvarare som inte är etablerad stjärna.

Shanghai Shenhua som kontrakterat vår Nico Anelka påstås inlett samtal med Didier Drogba. Samtidigt som rättegångerna mot Shenhua och ett flertal andra kinesiska klubbar för korruption startar 23 januari på kinesiska nyåret. Vilket kan innebära att Shenhua är en division två-klubb till nästa säsong... De slutade elva senaste säsongen.

Daily Mail som älskar att skriva skvaller, lögner och underbygga eventuell oro i Chelsea gör en stor sak av att Danny Sturridge skulle vara djupt missnöjd med att han inte för spela center. Kommer ni ihåg alla sådana här rykten för flera år sedan om att Iva ville lämna klubben för att han inte fick spela mittback som han själv ville? Lika mycket värt är det här. Att Sturridge ser sig som en traditionell center har vi fått höra från många håll, det innebär faktiskt inte att det är den position han är mest lämpad för. Men Danny har stort självförtroende och om det är så han ser sig så... eller.... Ta det för vad det är, ett rykte.

22-årige spanoren Azpilicueta i Marseille pratar alltmer om en flytt till Chelsea. Han vill slå sig in i det spanska landslaget på backplatserna och tror han har större chans till det i en större klubb. En rätt intressant spelare, men det lär inte hända nu. Annars är högerbacken ett litet problemområde för Chelsea, då vi inte riktigt har någon som trycker på bakifrån som vi har på vänstra sidan. Todd Kane är ännu för ung och behöver några år till innan han riktigt kan konkurrera på den platsen, även om också väldigt unge Nathaniel Chalobah även kan spela där (han spelar oftast på mittfältet dock).

Onsdag:
Nu när Carlo Ancelotti blivit manager för ett annat lag kommer en hel del uttalanden om Chelsea som tillskrivs honom. Om sparkningen, vilket väl är naturligt även om vi har letts att tro att hans avgångsklausul hade en sk munkavleklausul (att han inte skulle uttala sig för det saftiga avgångsvederlag han fick). Han har också uttalat sig som ni vet om att Torres har erbjudits till honom och PSG, vilket Chelsea förnekat och det ska också ha förnekats av Torres agent Sanz. Så trovärdigheten är minst sagt låg, men å andra sidan vet vi ju att lycksäkare av alla sorter gärna försöker sälja spelare utan att ha någon som helst officiellt koppling till spelarna. En del av dem slutar som spelarens agent, inga namn men det finns en viss fd pizzabagare i Holland...
Carlo ska också ha sagt att Torres kommer aldrig att bli bra i Chelsea förrän Chelsea säljer Drogba. Helt enkelt för att Drogbas personlighet är sådan att den närmast kväver andra spelare i hans position, om jag förstått uttalandena rätt. Det kan ligga något i det, till och med en stor spelare som Torres har verkat lite kuvad. Nu tror jag inte det är någon medveten handling från Drogba, utan helt enkelt att hans personlighet är sådan att andra har svårt att kliva ur skuggan från den.

Inte alltför trovärdiga källor hävdar att Thibaut Courtois liksom Jeffrey Bruma ska ha begärt, redan nu, att få sitt lån förlängt med ett år. Man ska nog inte tro alltför mycket på sådana uppgifter som oftast härstammar från det faktum att spelaren har sagt att de trivs.

Tisdag:
Det påstås, och jag betonar verkligen påstås, att Chelsea ska ha kommit överens redan om de personliga villkoren med Eden Hazard. Jag vet inte riktigt hur en klubb kommer överens med en kontraktsbunden spelare om de personliga villkoren, men så sägs det. Normalt sätt måste en klubb få lov att förhandla med en kontraktsbunden spelare om det inte återstår mindre än 6 månader av kontraktet. Det sägs att Chelsea agerar för att få Hazard redan nu då Real Madrid ska visat allt större intresse för den belgiske ynglingen. Liksom United, och bara att snuva dem är ju rätt kul, även om det kanske inte är rätt motiv för att köpa en spelare. Hazard är dock ett mycket stort löfte. Men visst är 40m euro ett väldigt högt pris för honom.... även om summan 25m pund också nämns och den känns mer överkomlig.
Det intressantaste är dock kanske hur temperaturen kring Hazard hela tiden skruvas upp fast alla sett det som i det närmaste omöjligt att få honom redan nu då Lille kämpar om en ny CL-plats (vilket dock inte gick så bra i helgen). Lite grann påminner det om hur Torresaffären skruvades upp ungefär vid den här tiden för ett år sedan.

Alex lär nu ha börjat prata med QPR om en övergång. Det blir nog inget med större klubbar för Alex som spelade ett högt spel med AVB och förlorade.

Carlo Ancelotti i PSG ska ha erbjudits köpa Fernando Torres sedan han kom dit häromveckan. Bland många andra stora namn. Han påstås sagt:
"Ok, now I tell you the players that agent are offering on the market, officially or not: Tevez, Torres, Berbatov, Pavlyuchenko, Cavani, Llorente,"
Detta enligt Gazzetto dello Sport. Det sägs förstås inget om Vem som erbjudit honom köpa de spelarna....

Måndag:
Chelsea ska ha lagt ett andra bud på Fiorentinas lovande Steven Jovetic. Enligt de som vet är budet 20m pund. Det första budet Chelsea lade enligt dem var på 14m pund, men Fiorentina lär enligt återigen samma källa värdera Jovetic till 100m pund. Alltså mer än Messi, är värd!

Michel Worm, 28 år, har gjort stor succé för Swansea, och då kommer som ett brev på posten eller en skvallersajt på internet, rykten om en flytt till storklubbarna. Så nu följs han av Man United, Chelsea, Tottenham och säkert ett halvt dussin till påhittade klubbar. Det faktum att Chelsea har Petr Cech, att Turnbull växt ut till en kapabel tvåa och vi har en av världens mest lovande unga målvakter i Thibaut Courtois och Englands kanske mest lovade yngling i mål, Jamal Blackman - sådana fakta lämnar vi bara åt sidan. Det blir lättast så. Ryktet kommer enligt uppgift från en Swansea direktör med det intressanta namnet John van Zweden.

Det händer inte ofta så det är väl lika bra att vi tar upp ryktena. Allt är nämligen inte OK i Salford.
Det verkar som om det inte bara är Chelsea som försöker få ordning på lönekostnaderna utan att även Manchester United har tagit en tuffare attityd gentemot sina spelare.
Och då nämns ju självklart Chelsea (och en del andra klubbar) som tänkbara adresser för de spelare som inte får de löner de tänker sig.
Det gäller Wellbeck i a-laget och ungdomarna Pogba och Morrison som krånglar kring sina kontrakt. Pogba och Morrison kräver att få fler chanser att spela, och det är ju ett krav som Ferguson lär uppskatta. Ännu har ingen spelare med den attityden någonsin blivit långlivad i klubben under Fergusons managerskap. Om det bara gäller pengar, tja, vi hade ju samma situation i Chelsea med Fabio Borini förra året. Att United tagit tillbaka Scholes har säkert inte heller uppmuntrat de här ungdomarna då de spelar på mittfältet och nu hamnar ännu längre bak i hackordningen.
Jag kan inte säga att jag är över mig intresserad av någon av spelarna, men som jag sett (jag följer ju inte direkt Uniteds reserv- ungdomslag) är nog Pogba för mig den intressantaste. Andra gillar dock Morrison mer, trots att det lär vara en riktig strulpelle vid sidan om planen. Wellbeck må vara engelsk landslagsspelare, men jag kan inte tycka han är en spelare som får mig att sitta rakt upp i stolen av förväntan. Vi har bättre anfallare som jag ser det.

Senaste om Joshs lån är att han ansluter till Swansea som ju piskade Arsenal, tisdag. Inget har sagt officiellt ännu.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner och en del annat.


Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>

epost
CSFC