AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 20 sp 11 v 4 o 5 f 39 - 25 mål 37 poäng
14 januari 2012
Nu på Facebook. | facebook Besök csfc-facebook:>>>

Cahill äntligen klar

Cahill(På måndagen blev det officiellt att Gary Cahilll nu ÄR Chelseaspelare. Han kommer att ha nummer 24, men inget har ännu sagts om kontraktets längd, även om vi nog kan utgå från att det är ett standardkontrakt på tre år minst.)

"Chelsea is a massive club, it is a club that looks to win trophies season in season out and it is a big opportunity for me to be a part of that,"Gary Cahill uttalande på officiella sajten. "Opportunities like this you can't turn down."

---
Det tog sin tid. Närmare ett år om vi ska se tillbaka till när de första ryktena dök upp. Men då Cahill är i London för sin medicinska undersökning och till och med sitter på läktaren för att se Chelsea spela kan vi nog ta det som officiellt att han nu är Chelseaspelare.

-Det har bekräftats av AVB att Cahill har genomgått och klarat den medicinska undersökningen så han lär säkerligen presenteras under söndagen-

Men nu är Gary Cahill en blå spelare, en del av vårt älskade Chelsea och vi kan ta honom till vårt hjärta och hoppas att han lever upp till alla höga förväntningar.

Jag tillhör inte Cahills största beundrare, men jag är inte heller någon större skeptiker. Han är i rätt ålder, 26 och han är med stor tillförlitlighet en av Englands EM-spelare. Jag anser honom bättre än Rio Ferdinand, bättre än Upson och en del andra som prövats i engelska landslaget och när han spelat där med JT har det faktiskt fungerat riktigt bra, uppfostrade som de är i samma zon-spelande skola. (Något som Luiz visar brister i).

Gary Cahill är utan tvekan en kompetent mittback som stärker Chelsea på den positionen då Alex försvann av olika skäl under hösten. Som mittback håller jag honom lika bra som Ivanovic även om Iva nog är lite bättre på huvudet framåt. (Iva är dock bäst som högerback!).

Att Chelsea vill stärka sin engelska identitet och få en Premier League-van spelare är förståeligt. Cahill har inte haft sin bästa säsong i år, men å andra sidan är det svårt för en spelare att bära ett helt lag som underpresterar som Bolton har gjort. 7m pund är väldigt mycket pengar för en spelare med bara 6 månader kvar på kontraktet, men en engelsk landslagsman går liksom utanför ramverket om vi säger så.

I Bolton lär han ersättas av amerikanen Tim Ream från New York Red Bulls.

Cahill är en allroundspelare som spelat på alla platser i backlinjen, i mitten, till höger och till vänster. Det är onekligen en stor fördel. Han är också relativt snabb för en mittback. Hans karriär började i Aston Villa med lån till Burnley och Sheffield United (han är född i Sheffield). Sedan 2008 har han spelat i Bolton. Han har gjort ett landslagsmål, i sin egentliga debutmatch mot Bulgarien. I Bolton har han gjort 13 mål på 130 matcher. Senast vinstmålet mot Everton trettonhelgen.

Övergången har varit klar med Bolton i två veckor, men det har strulat med det personliga kontraktet. Ryktena har varit många men som CSFC utgick från verkar lönen hos Chelsea hamna runt 75-80.000 pund i veckan. En hyfsad lön om man säger så även om den är en bit från topplönerna både i Chelsea och engelsk fotboll, men så är också Cahill en bit från spelare som JT än så länge

Cahill vilades mot Macclesfield och får därmed spela FA Cupen, CL och ligan för Chelsea. Jag utgår från att han blir anmäld i Chelseas CL-trupp nu i slutet av januari.

Välkommen till Chelsea Gary Cahill, och nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen, för utvecklas måste du.

(Det finns redan en enkät om Cahill kommer att bli en succé i Chelsea, den är fortfarande öppen att rösta i).



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC