-
AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 21 sp 12 v 4 o 5 f 40 - 25 mål 40 poäng
9 - 15 januari 2012

Nyhetsnotiser v-2


NY FRÅGA - IGEN
(ledsen, förra röstningen råkade bli raderad, men jag vet att de flesta trodde vi skulle vinna FA Cupen 2012. Det går att rösta igen på den.)

Söndag:
Vi får tacka Swansea (lillchelsea med flera fd Chelseaspelare och snart även Josh) för hjälpen att hålla Arsenal bakom oss. De bjöd på en oerhört stark insats på Liberty Stadium och har fortfarande bara en hemmaförlust. Vilket inger mer än en smula respekt inför vår match mot dem den siste januari. Deras nye islänning gjorde också en stark debut, Gylfi Sigurdsson. Ser ut som en lyckad värvning av Brendan Rodgers. Sedan är jag väldigt förtjust i Danny Graham som också varit en perfekt värvning. Inte ens van Persies tokform räcker för Arsenal längre, kanske börjar deras årliga svacka tidigt i år?

Nicolas Anelka har lämnat en hälsning till oss Chelseafans.
"I want to thank you all for the support you have always provided, I spent four wonderful years at this great club, where I worked alongside great players that have now become dear friends. But like everything else, this adventure ends...
On the eve of my 33rd year, I am headed to a new adventure, a new life, a different pace and a different world.
I want to acknowledge and send a big thank you to the Chelsea fans, players and all those working in the shadow of the club and especially a warm 'thank you, England.'
See you very soon,
Nicolas Anelka"

Tidig söndag eftermiddag har Chelsea fortfarande inte bekräftat att Gary Cahill är Chelseaspelare, så vi får se om artikeln här bredvid blir falsk. ;-) Det är dock bekräftat att Cahill klarat läkarundersökningen på Cobham. Vilket knappast hade bekräftats om det inte är en done deal som man säger.


Jag tror gårdagens vinst var en viktig moralhöjare både för laget och oss fans. Kanske en vågbrytare för säsongen. Men det jag tar med mig allra mest, förutom nervositeten på slutet igen är två tekniska nummer av absolut högsta kvalitet.

Hade Torres flygande volley eller vad vi ska kalla konstsparken han gjorde gått in i mål hade diskussionen om Årets Mål redan varit avgjord. Så är det bara. Rooneys förra året var snyggt, men frågan är om den här inte hade varit snyggare. MEN målen vill helt inte komma för spanjoren som jobbade ihop till både ett, två och flera mål utan att få det enda som kan tysta hans löjliga kritiker. Dock idag fick han åtminstone cred för hur han spelade, MoTM som han var inte bara för mig.

Det andra är Lampards mål. Hur hann Lampard få ut benet i rätt vinkel och slappna av i musklerna så mycket att bollen gick i mål istället för att bara studsa iväg som en kula i ett flipperspel.? Det krävdes enorm teknisk skicklighet och bollkänsla för att klara av det. 99 av 100 fotbollsspelare hade möjligen fått se bollen studsa i mål, men det hade aldrig varit tack vare deras skicklighet utan pga deras tur.

För mig är de två blixtsnabba ögonblicken på något sätt säsongen höjdpunkt hittills. Och de hände på en tiondels sekund och avgjorde en svår match som bör ge oss alla massor med råg i ryggen.

Jag måste också säga att det stöd som Torres får från oss Chelseasupportrar (även om vi också kan kritisera) gör mig oerhört stolt över att jag är True Blue. Jag vet ingen spelare som fått ett sådant stöd trots sina svårigheter i något lag förut. Hoppas Torres också inser det och uppskattar det, vilket jag är övertygad om att han gör.

Lördag:
Chelsea har inte accepterat något bud på Alex, trots att nyheten kom från källor som normalt är trovärdiga.

MATCHEN: Chelsea vs Sunderland 1 - 0
Laguppställningarna. >

Första stora chansen till Sunderland efter tre minuter bara. Där hade vi lite tur att bollen studsade fel väg för Sunderland efter att Sessegnon skickligt tagit sig in och ned i straffområdet.
- Minuten efter tar sig Ramires in i Sunderlands straffområde inte, lika snyggt men med en farlig hörna som resultat där Lampard fick läge, men en försvarare kroppstäckte skottet.
- En öppen start på matchen och Sunderland indikerar att de har inte kommit till Stamford för att försvara sig enbart, utan för att utnyttja Chelsea usla hemmaform.
- Luiz kortas av Dowd, en kortglad domare. 9 min. Ganska klumpigt och inte bra att dra på sig kort så tidigt. Farligt frisparksläge men Cech boxar lätt bort Larssons frispark.
- 11e min. Rätt tam nick av Torres strax utanför, bra inlägg av Cole.
- MÅL. OCH VILKET MÅL. 13e minuten. Torres klipper till med en fantastisk volley som tar klockrent i ribban, returen studsar rakt på Lampard som lätt kan vinkla in bollen. Men vilken ribbträff av Torres som återigen assisterar.
- 16 min, tam Nick av Bendtner på Larssoninlägg. Rakt på Cech.
- 17 min. Lampard farligt på kort hörna, ny hörna resultatet då skottet nickas utanför vid stolpen. Nästa hörna tar Sunderland lätt bort.
- 21 min. Mata gör en soloraid genom straffområdet men kommer för långt ned och inlägget täcks lätt bort. Det är en rolig och öppen match som böljar fram och tillbaka så här långt. Chelsea har skapat de farligaste chanserna och leder rättvist som jag ser det. Chelsea har också dominerat spelet ute på plan då Sunderland inte fått något grepp på mittfältet. Men de är alltid farliga efter fasta situationer.
- Och Chelseasupportern Roger Johnson ger Wolves ledningen mot spuds, måtte de kunna hålla det. Kul. Spuds har onekligen bröstat upp sig senaste veckan och de och många sportjournalister ser dem nu som titelutmanare.... så en reality check skulle åtminstone jag tycka vore kul.
- 25 min. Luiz långskott strax utanför krysset. Skönt att se att Chelsea går för fler mål, det lär nog behövas.
- 27 min. Lång frispark från Mata som Mignolet klistrar oerhört snyggt vid stolpen efter en språngräddning. Bra frispark, hade den bara varit lite hårdare....
- Torres bra nick 31 min, men Bardsley räddar strax framför mållinjen.
- 35 min. Bendtner väldigt nära att kvittera med ett skott som smiter förbi stolpen när han skjuter i en vridning som Luiz inte kan täcka. Cech slänger sig och hade kanske räddat om bollen gått innanför stolpen.
- 39e min. Återigen jättenära för Torres som vänder runt utanför straffområdet och skjuter halvmetern utanför.
- Chelsea har totalt kontroll över mittfältet och vi kan förvänta oss att O'Neill måste försöka göra justeringar där och försöka stänga ned Chelseas höga press där. Så det vore skönt att få ett mål till före halvtid som buffert medan vi har den kontrollen.
- Kilgallon skadad och bärs av, efter vad som såg ut som en normal luftduell där han möjligen träffades av Torres arm, men repriserna visar att det är inte ansiktet som han håller sig om utan snarare höger vrist som viker sig. Byte, Turner kommer in. 46 min.

En rolig, omväxlande och trevlig första halvlek där Chelsea haft ett kraftfullt grepp om mittfältet men Sunderland har inte varit ofarliga. Torres min MoTM från första halvlek. Han förtjänar verkligen ett mål nu ohch vi får hoppas marginalerna snart går hans väg. Lampard har också varit aktiv och bra, plus vaksam vid målet. Största hotet från Sunderland har varit fasta situationer. Sessegnon har bara blinkat till lite då och då, Bendtner nära att kvittera, men Chelsea kunde också gjort fler mål. Vi kan förvänta oss att O'Neill kommer att försöka göra något åt Sunderlands mittfältsspel annars ser det lovande ut för Chelsea.

ANDRA HALVLEK:
Två saker jag är säker på. Sunderland kommer att göra någon taktisk förändring i andra. Och Chelsea måste göra ett mål till för att vinna matchen. Särskilt med historiken om sena mål i våra matcher, och Chelseas oförmåga att hålla tätt särskilt hemma.
- Som väntat har Sunderland startat andra halvlek med en annan taktisk uppställning och bl a har Sessegnon en lite annan roll. De första minuterna är till deras fördel och Chelsea lär behöva det där andra målet snarast.
- Och självklart är inte bara Viasats bild borta utan spuds kvitterar också genom Modric.
- 56 min. Ramires nära att göra tvåan när Mignolet tapapr bollen men Sunderlandförsvaret klarar upp det.
- Kanske skulle Torres fått en straffspark, särskilt då det är Dowd som dömer, men icke. Mata nära att göra mål ändå, men når inte riktigt fram till bollen som Mignolet kan styra undan. Minuten efter dyker Bendtner i Chelseas straffområdenär Cole går upp i ryggen på honom men det blir ändå inte något. Istället kort till Cattermole för kapning av Lamps
- Vaughan drar på ett kanonskott men precis utanför. Cech var dock med.
- Sunderland är klart piggare i andra, så Chelsea lär behöva ett mål till för att vara säkra.
- 64 min. Larsson tar sig i straffområdet bra och som tur var går passningen inte fram till McClean.
- 65 min. Lampard drar en lång frispark mycket högt över.
- Torres varnar Torres för filmning 66 min. Och det såg nog inte helt övertygande ut när Torres gick ned, men det var inte någon grov filmning för det var onekligen kontakt med Bardsley. Fel av Dowd. Jag tror han är medveten om sitt rykte som straffdomare i den här matchen och därför bestämt sig för att vara ovanligt strikt istället.
- Luiz gör en suverän insats när en helt fri McClean får bollen 7-8m från mål. Oj vad det kunde gått fel då Bosingwa missade att ställa irländaren offside. Även Alan Hansen måste erkänna (inte för att han lär göra det) att det var en fantastisk försvarsinsats av Luiz där.
- Byte av Sunderland, Vaughan ut och Gardner in 69 min. Känns lite defensivt då Gardner normalt spelar back.
- Jag tycker det är dags för Sturridge istället för Meireles och att Ramires dras ned på normal plats istället. Rammi i all ära, men han är ingen högerytter vilket dock Sturridge visat sig vara alldeles utmärkt som.
- Bra frisparksläge 71 min. Mata högt över.
- Chelsea har fått press på Sunderland igen.
- Istället blir det The Bison som kommer in, Essien in för Lampard, ett alldeles för defensivt byte för min smak när vi bara har ett ynka mål upp. 73 min.
- 75 min. Essien skjuter lite av en strumprullare utanför Mignolets högra stolpe. Han verkar tagit en central plats och Mereiles tar Lamps position och Ramires droppar ned. En slags 4-4-2 ser det ut som.
- Mata passar tyvärr förbi Meireles när han tagit sig bra in i straffområdet. 75 min.
- Det händer en del nu, men de riktigt farliga chanserna för Chelsea har inte dykt upp - ännu.
- Det är nu hjärtattackkvarten kvar. Som den kallas med tanke på vad som brukar hända den här säsongen sista femton.
- En bra möjlighet som dock rann ut i sanden igen i 78 min. Torres lägger upp men Meireles inlägg hittar ingen blå. Vad man önskar att Torres äntligen ska få göra mål så det kanske släpper för honom. Han har varit alldels utmärkt i den här matchen och så nyttig för laget, även om vi fortfarande är för ineffektiva. Kan vi hoppas på en sen urladdning som mot Portsmouth?!
- Essien i offside skjuter tätt över ur snäv vinkel. Han borde låtit Ramires få ta bollen. Men det är förståeligt om Essien är lite het på gröten idag.
- Richardson ut och Wickham in, ett offensivt byte. 81 min. Sunderland vill fortfarande ha poäng med sig från Stamford, måtte det inte bli så.
- Sunderland satsar framåt bl a med trebackslinje. Måtte Chelsea kunna hålla emot så att vi inte tappar poäng igen. Men initiativet har gått ifrån oss sista minutrarna. Sunderland är väldigt aggressiva och framåt. Det ser faktiskt inte bra ut. Fem minuter kvar och Chelsea måste hålla i bollen och inte tappa bollen i uppspelsfasen.
- Mata ut och Malouda in. 85 min.
- Jättesnyggt lobbförsök av Meireles men Mignolet lyckas backa tillbaka och tippa bollen över ribban. 86 min.
- usch vad nära. Cech tippar en svår boll från krysset, men han får inte ut bollen utan bollen kommer tillbaka och med lite besvär får han tag i returen. Ojoj. Nu är jag nervös.
- Usel hörna av Meireles i 88e min samtidigt som Sturridge ser ut att komma in snart.
- Grov miss av Meireles i perfekt läge. Dåligt dåligt. 89 min.
- Torres gör en magnifik manöver men det blir inget av passningen som är perfekt. Nej. En Torres i form hade skjutit själv trots dålig vinkel.
- Sessegnon lurar bort Cole, men som tur var skjuter Gardner utanför. Phuiii
- Varför sätter sig Chelsea i de här situationerna? Matchen var vår men då vi aldrig avgjorde den.... Tre minuter tillägg.
- Måtte inte historien upprepa sig. Åtminstone inte med mål för Sunderland på övertid, som senast...
- Chelsea slarvar bort bollen istället för att lugna ned spelet och hålla ställningarna på övertid. Det är väl nästan tjänstefel, är det inte det...?
- Och Sunderland får läget när Bendtner trycker ned Luiz som faller, men Bendtner skjuter över när Cech stänger ned honom totalt. jättebra jobb av Cech.
-

SEGER. Långt ifrån orättvist, men det kunde också slutat annorlunda. En händelserik och rolig match, men varför i herrans namn måste Chelsea ställa till det så i slutet av matcherna? Den här matchen skulle avgjorts långt tidigare.
Torres blir min MoTM och det är bara målen som fattas honom. Det är verkligen hjärteknipande att se hur svårt han har att göra mål, när han gör i princip precis allting annat rätt i matcherna just nu. Cech också mycket bra även om han kanske spelade mer begränsande än räddande målvakt, men det är storheten hos en fantastisk målvakt att han hindrar att det blir chanser för motståndarna. Lampard mycket bra, även Essien var pigg när han kom in. Tycker ändå det var fel byte. Mata håller stilen men piggheten saknas lite och han jobbar ju kopiöst hårt också.
En viktig trepoängar, särskilt som spuds och Liverpool tappade poäng. United håller distansen, City och Arsenal spelar imorgon.
Jag tycker Chelsea spelar bra idag, men ändå kunde matchen blivit en poängförlust då vi inte klarar av att stänga ned matcherna.

Norwich nästa helg, blir det matchen när stackars Torres får göra mål igen? Han bidrar enormt till Chelsea just nu, men det är ändå mål alla frågar efter.

--
Frank Lampard uttalar sig om Premier League på ett sätt som många sportjournalister borde tvingas tvångsläsa flera gånger om, för det är betydligt mer sant än de analyser vi tvingas genomlida i media kring PL för det mesta. Läs mer: >>

AVB säger att vi ska inte förvänta oss mer transferaktivitet i Chelsea än Cahill som lär vara nästan klar nu. Han förväntas dock inte presenteras officiellt förrän efter dagens match. Priserna är fel och de spelare som är förstaval är inte tillgängliga och det tjänar inget till att köpa bara för köpandets egen skull säger AVB. Som CSFC förutspådde var medias rapportering om 150m pund att spendera inget annat än fria fantasier (eller rena rama lögnerna för dem som föredrar ett rakare språk).
- AVB håller också fanan högt och är mer optimistisk än kanske jag är att Chelsea ska kunna utmana om titeln. AVB har sin 13 poäng-efter regel och så långt halkade vi inte efter, därför anser han att det fortfarande kan vända. Det gjorde det ju i fjol då vi var längre efter men ändå åtminstone utmanade nästan in i kaklet. Ligamässigt är det viktigaste för mig just nu, att vi tar oss förbi spuds. Jag har högre förhoppningar om cuperna.

AVB har också återigen försvarat David Luiz mot hans främste fiende Alan Hansen som ägnar sig åt klassisk brittisk presstradition i form av förföljelse mot brasilianaren. Luiz har gjort flera och några avgörande misstag, men de har minskat det ser alla utom Hansen. Något som måste vägas mot hans andra kvaliteter som onekligen är ganska många. Det som är problemet, som jag i all anspråkslöshet ser det, med Luiz är två saker. Han har svårt att hålla koncentrationen i hela matcherna men jag tycker nog att jag ser en förbättring där. Bristen på koncentration är det som orsakar både ett visst slarv och omdömeslöshet vid tillfällen. Det andra är att Luiz har lite svårt att anpassa sig till traditionellt zoninspirerat försvarsspel, han är bättre på man-man. Båda sakerna kräver inte bara talang, utan ännu mer erfarenhet och det är tålamod vi alla behöver. För som sagt han har också visat andra kvaliteter som vi verkligen uppskattar, förutom att han verkar vara en riktigt rolig skit om man får säga så.

Fredag:
Josh McEachran
ansluter till Swansea på måndag. Som han skriver på twitter: "I've finally found out about my loan! Off to Swansea on monday!!

Kalou och Drogba gjorde målen när Elfenbenskusten besegrade Tunisien i en träningsmatch inför ACN.

Nästa FA Cupmatch blir lördag 28 januari, det har bestämts även om motståndarna fortfarande är oklara. Queens Park och MK Dons ska göra upp om det i nästa vecka.

Det har varit en bra vecka för f d Chelseamanagers. Först fick Carlo Ancelotti jobbet i PSG och nu har Avram Grant fått jobbet som manager i Partizan Belgrad! Och det är bara fd liverpoolspelare som fortfarande pratar om att AVB ska få sparken i Chelsea.

AVB har talat ut om Frank Lampard och betonat dels att hans personliga relationer med Lamps är utmärkta, dels att Chelsea absolut inte kommer att sälja honom. Vilket vissa medier tolkar som att Lampard minsann inte är en automatisk startspelare, om det finns sådana. AVB sa nämligen också att trots att Lamps är en av de fem spelare som startat flest matcher i år, så väljer han vilka matcher han tror och tycker Lampards spelstil passar mest emot. Vilket ju vissa tolkar som de vill förstås. För oss andra är det mer solklart att en spelare, även en sådan som Lampard faktiskt är 33 år gammal och inte ens borde spela alla matcher. Han behövs när han behövs och som han visat duger det rätt långt också.

Dagens Cahill är att det ska avgöras i helgen.... En indikation lär säkert vara om han spelar för Bolton. Även om jag nog tror han gör det om inget kontrakt skrivits innan matchstart.

Torsdag:
Klartecken från Chelsea ang ryktena om lån. Josh McEachran kommer inte att lånas ut före helgens matcher pga skadesituationen. Därefter tas beslut. Inget beslut har heller tagit angående Gael Kakuta trots påståenden om motsatsen på ryktessidan. Michael Essien kommer kanske att vara med i truppen redan till nästa veckas match mot Norwich.

AVB är fortfarande optimist på dagens presskonferens när det kommer till Gary Cahill och tror han kommer till klubben, även om vi är nog fler och fler som ger uttryck för tvivel, både om värvningen som sådan och ryktena kring lönekrav. Han säger också att klubben inte har planer på att köpa någon annan spelare. Chelsea har inte lagt bud på Eden Hazard, det sägs rakt ut, och förmodligen har Chelsea inte som media påstår lagt något bud på Angel di Maria.

En klubb från PL har kontaktat Chelsea ang Alex (förmodligen QPR) men AVB antyder att Chelsea kommer inte att rea ut Alex. Inte heller kommer Kalou eller Drogba att säljas i januari trots deras kontraktssituation.


DAGENS CAHILL lär vara att om Gary Cahill inte bestämmer sig idag torsdag blir det ingen affär med Chelsea. Vilket borde vara intressant för Spuds och QPR som är villiga att lägga liknande övergångssummor (enl ryktet) för att attrahera Christopher Samba. Bolton vill dock sälja nu då de annars sitter med en spelare de inte får något för (och det är lite skillnad på 7m pund och inget) i sommar. Så Bolton lär haft enskilda samtal med Cahill under onsdagen för att reda ut om ryktena om hans ohemula lönekrav är sanna. (Vilket väl är lika tveksamt som att det är troligt att Chelsea verkligen försöker pressa ned lönesummorna för nya spelare jämfört med vad man betalade för några år sedan). Min gissning är att Cahill erbjudits runt 75k men att han försöker få ut mer även om de 120k som nämns är löjeväckande).

Onsdag:
Ungdomarna har bara 0-0 mot Norwich i FA Youth Cup. Precis som a-laget startar de långsamt men har tagit lite bättre kontroll och har varit närmast ett ledningsmål, ärligt talat borde Todd Kane gjort det, men en liten felstuds och det blev inget efter att han rundat målvakten. Chelsea ser ut som det lag som är närmast att vinna, men de måste ju göra mål också i andra halvlek. Trist är att Danny Pappoe verkar skadat sig igen, och det såg allvarligt ut. Tyvärr. Annars var första halvleks dråpligaste när mv Blackman ska slå upp bollen och träffar Pappoe i ryggen. Det var många hjärtan i halsgropen innan studsen gick precis utanför stolpen.

U-18-laget imponerar ännu inte i år, även om de visat ögonblick av vad de kan. Laget är på papper bättre än förra årets som nådde semin. Med spelare som Blackman, Ake, Nkumu, Chalobah, Kane, Nditi, Swift, Baker, Piazon, Feruz och några till (som svenske Amin Affane som dock hade en anonym match och var förste man att bytas ut i 71:e min, förutom skadade Pappoe i första) borde spelet vara bättre än vad de varit hittills i de matcher jag sett, framförallt i cupen. Viveash har en hel del jobb med att få dem att spela som ett lag.

Matchens största spel, om vi säger så, var Nkumus perfekta hysenska glidtackling som stoppade Norwich från att avgöra matchen i sista minuten.

Ärligt talat en ganska trist tillställning, Norwch var inte heller så imponerande även om jag gillade deras högerytter Johnson, i första. I andra åstadkom de nästan inget. I en totalt sönderblåst match av en domare som verkar ta efter Chris Foy och som till varje pris ville stå i centrum, i en otroligt lättdömd match annars. Bäst i Chelsea förmodligen John Swift, i konkurrens med Lewis Baker, Chalobah och Nathan Ake (trots sitt stora misstag i slutet som gav nästan öppet mål till Norwich). Stjärnorna har varit anonyma, än så länge.

Förlängning 2x15 väntar.
Första förlängningskvarten var om möjligt ännu tristare, men Norwich hade en jättechans i slutsekunderna. Blackman kom ut fel, men lyckades rädda nicken. Annars var Chelsea det bättre laget, om än fullständigt ointressanta framför mål. Det krävs stordåd eller någon som drabbas av kramp i fel ögonblick eller något sådant om den här matchen inte ska gå till straffar.
Norwich skapade fler målchanser i andra förlängningskvarten än under hela matchen, men Chelsea räddades av Blackman och bra försvarsspel.
STRAFFAR avgör vem som ska möta West Ham i nästa omgång.
Chelsea satte sina fyra straffar, fler behövdes inte då Norwich satte en i ribban och Blackman räddade en. Chalobah fintade bort målvakten, Piazon stenhård under målvakten, Kiwomya inga problem och Baker iskallt satte den sista.

West Ham nästa. Chelsea var det något bättre laget under hela matchen, men Norwich skapade minst lika många målchanser och var klart bäst i slutet av förlängningen då Blackman räddade Chelsea. 4-2 eft straffar. MoTM Jamal Blackman.

---
Ben Gordon
återvänder till Skottland på lån. Han kommer enligt uppgift att stanna hos Kilmarnock resten av säsongen. Det är hans andra sejour hos Killies. Det har ännu inte bekräftats officiellt.

Carl Magnay som inte fick nytt kontrakt i somras men som ändå spelat vidare med reserverna har nu hittat en ny klubb verkar det som, Gateshead i Blue Square, ligan under seriesystemet så att säga.

Daniel Sturridge är tillbaka i träning efter sin skada och bör bli aktuell till match i helgen. Däremot kan vi nog anse att nyheten Dagens Cahill nedan inte hänt ännu.

16-årige!!! Bertrand Traoré från Chelseas skolpojkar har blivit inkluderad i Burkina Fasos landslagstrupp för afrikanska mästerskapen! Även hans äldre bror som spelar i Frankrike ingår i truppen. Bertrand gjorde debut i landslaget redan i september.

DAGENS CAHILL är att nyheten om hans övergång förväntas under eftermiddagen.

John Terry som har knäproblem, också, säger dock att det inte är något allvarligt och han räknar med att vara spelklar till lördagens möte med Black Cats.

Tisdag:
Michael Essiens comeback igår var ingen jättesuccé enligt rapporterna, även om han i andra halvlek till bytet i 75:e minuten lär varit betydligt mer aktiv. Chelsea gör dock klart att han kommer inte att förekomma i a-lagssammanhang denna månad. Han tränar ännu inte ens med a-laget. Chelsea kommer, klokt nog, att skynda väldigt långsamt med Essiens comeback den här gången.

Måndag:
ESSIEN har gjort comeback.

Det kom mycket oväntat då det talats om att han skulle vara tillbaka först om några veckor, och jag utgår från att Ghanas landslag är rasande nu. Men Michael Essien spelade större delen av reservlagets match mot WBA ikväll. Hela 75 minuter.
Det blev dock förlust med 2-3. Självklart slutminutrarna för det går genom hela Chelsea just nu att man släpper in sena mål (U-laget förlorade på övertid mot Arsenal häromdagen).
Våra tidigare lån var bägge med, Patrick van Aanholt och Gael Kakuta. Mellis och Lalkovic gjorde Chelseas mål. Svenske Mitrovic lämnade aldrig bänken.
Laget: (4-3-3): Sam Walker; Sam Hutchinson (k) (Ben Gordon 75), Rohan Ince, George Saville, Patrick van Aanholt; Jacob Mellis, Michael Essien (Connor Clifford 75), Kaby (Billy Clifford 65); Milan Lalkovic, Romelu Lukaku, Gael Kakuta.
Avb: James Russell, Ben Gordon, Conor Clifford, Marko Mitrovic.

På onsdag möter Chelsea U-18 Norwichs ungdomar i FA Youth Cup. Det är en bortamatch.

AVB har indikerat att Chelsea kommer att köpa två spelare (långt från 150m pund att spendera) i januari. En av dem är försvarare, och vi vet alla att det är Gary Cahill om den affären blir klar. Vem den andre är dock mer osäkert, jag hoppas bara det inte är Krasic, än möjligen i värsta fall som lån.


---
MÅLEN mot Portsmouth hittar ni här: >>> eller >>>Särskilt Ramires andra är en läckerhet.

The Sun är inte en tidning att lita på, ägd som den är av Rupert Murdoch. Men de kommer ibland upp med intressanta artiklar ändå. Som den här som ger en ytterligare bild av André Villas-Boas. AVB som varit misstänkt borta från strålkastarljuset de senaste dagarna och har lyft fram Roberto di Matteo istället. Förmodligen ett resultat av all skit han fått i media på sistone, det mesta orättvist.
Läs mer: >>>


 

Rykten m m, v-2



Söndag:
Everton har dykt upp som intressenter på Salomon Kalou. Det är ett helt nytt rykte. Förmodligen mest för att Wenger i fredags gav klart besked om att Arsenal inte tänker försöka köpa honom nu. Men Kalous lön lär nog bli vad som sänker affären enligt källorna. De säger han tjänar 70k, vilket är mer än vad fattiga Everton har möjlighet att betala. Annars hjälper jag gärna de blå på Merseyside utom när de spelar mot oss, för det tenderar de alltid att göra bra.

Vi vet ju att Lukaku inte kommer att lånas ut i år. Delvis för att reglerna inte tillåter det, delvis för att han vill stanna och lära från framförallt Drogba. Lukaku har dock i en belgisk intervju öppnat för möjligheten till ett lån inför nästa säsong. Vilket kanske är klokt. Det ligger dock väldigt långt fram i fotbollstermer och ingen vet vad AVB och Chelsea vill göra på transfermarknaden i sommar. Det ser dock ut som om Drogba försvinner vilket bör förändra situationen.

Någon har hittat på ett urlöjligt rykte som fått vingar under söndagen. Att Chelsea skulle byta Torres mot Modric. Uncle 'Arry har förstås redan kommenterat det och vikan väl säga att han var inte för det förslaget. Måste varit någon som inte orkade göra sitt jobb utan släppte ryktet, förmodligen på Daily Mail som senaste året gjort allt för att Chelsea ska sälja Torres. Vi berättar det bara för att visa hur ruskigt löjllig Silly Season är i år då klubbarna till skillnad från mediernas spekulation faktiskt inte visar vilja att göra en massa affärer.

Antingen börjar agenten bli desperat eller så börjar Hulk vantrivas i Porto för det blir mer och mer rykten om honom. Nu är det inte bara Chelsea som påstås fundera på att köpa loss honom för 85m euro eller vad det är, även Barcelona påstås fundera på det. Jag undrar jag. Nu har vi inte sett honom lika mycket i år som förra året, men inte imponerade han i CL lika mycket som i Europa League?

Argentinaren Lucas Ocampo, 17, som av liverpoolkällaror kallas Fattigmans-Torres, omges av allt hetare rykten vad det gäller Chelsea, men många klubbar lär vara där och rycka. Ett intressant framtidsnamn är det dock som Chelsea bör köpa senast i sommar för att kunna undvika problem med hemma-växt-reglerna, om affär är aktuell. 8m lär priset bli, för en 17-åring! Ocampo är högerfotad vänsteryttermittfältare som onekligen är ett intressant namn, men en dyr chansning och ingen vet ju om en så ung spelare utvecklas som alla hoppas. Vi har ju redan sett vad som hänt stackars Kakuta.

Lördag:
Dagens Cahill är att han kommer att genomgå en medicinsk undersökning på Cobham idag.

Enligt reputabla källor ska Chelsea accepterat QPRs senaste bud, som lär ligga runt 3,5m på Alex. Däremot sägs inget alls om Alex har ändrat sig och bestämmer sig för att stanna i London.

Wenger kommer inte att försöka köpa Kalou. Det säger han åtminstone själv. Vilken nesa för de som hävdat det.

Fredag:
Sent fredag kväll är ryktet hett på webben. Gary Cahill har till slut sagt ja till sitt personliga kontrakt och affären slutförs i helgen. Det får stanna på den här sidan tills det blir officiellt en nyhet... Kontraktet lär hamnat där CSFC uppskattade, 75-80k i veckan.

QPR lär ökat sitt bud till 3,5m för Alex. De har tydligen missat att Alex själv inte vill fortsätta i England, vilket visserligen också är ett rykte.

AVB har enl vårt husorgan (som inte går att lita på mer än hormonstinn apunge) Daily Mail sparkat ut reserverna (i princip de lite äldre ungdomarna) från de centrala delarna av Cobham. Han är inte nöjd med hur ungdomarna utvecklas och de får därmed fortsätta träna själva och inte störa a-laget. Allt enligt Daily Mail. Avsikten ska vara att sätta större press på spelarna i reservlaget att verkligen försöka ta en a-lagsplats (och det är onekligen ett mål vi kan hålla med om).

Dries Mertens ska intressera Chelsea. 13 mål på 17 matcher är ett fantastiskt facit för en ytter, även om det är i Eredivisie som är en målrik liga. Detta har självklart attraherat intresse. Martens gick från Utrecht till PSV inför den här säsongen och belgaren ses nu som ett alternativ till de Bruyne, trots att de Bruyne fortfarande lär vara med i bilden. Denne gör dock inte så många mål. Mata kommer att flyttas in centralt för att göra plats för Martens/de Bruyne enligt de som hittar på sådant här.

Alex ska ha tackat nej till att gå till QPR och Chelsea var inte intresserat av vad de erbjöd. Nu sägs det att hetaste klubben är PSG som är dagens ryktesklubb numera då alla spelare knyts dit då media börjar upptäcka att Chelsea och City kanske inte tänker handla sönder marknaden i januari.

AVB har klart sagt ifrån att Chelsea har inte bjudit på Eden Hazard, vilket inte hindrar att nyheten är att Chelsea måste höja sitt bud på honom....

Torsdag:
Det är en klar brist på nyheter om Chelsea för ögonblicket om vi inte ska upprepa allt som redan varit. Det roligaste är väl att det skvallras en del om Eden Hazard fast Lille klart sagt ifrån att han lämnar inte förrän till sommaren och enbart för ca €40m.
Gael Kakuta - då Dijon har skrivit att de lånar honom i sex månader på sin hemsida (Chelsea inte) får vi nog tro att det här är sant. Och det står en mycket kort notis om detta på deras hemsida....

Onsdag:
Gael Kakuta har lånats ut til Dijon, men det har inte bekräftats även om medierna är säkra på att det är så. Kanske inte den klubb jag skulle valt först, men Gael behöver desperat hitta tillbaka till sitt självförtroende och förhoppningsvis bli den spelare vi trodde han skulle bli både före och efter benbrottet. Han har talangen, men just nu får han inte ut den och kanske kan ett halvår i Ligue 1 med ordentligt matchning ge honom tillbaka det och hans utveckling fortsätter. Han var bra i ungdoms-VM i somras, men lånet till Bolton blev verkligen inte uppmuntrande. Dijon lär bekräftat men inte Chelsea så vi avvaktar, men hoppas det blir så för Kakutas skull.

AVB uttalade sig positivt om en Rangersspelare när han var i Skottland och drog deras FA Cups femte omgång. Sånt gör man inte ostraffat så nu är självklart Nikica Jelavic ett hett namn för Chelsea.

Mourinho kommer att göra allt för att Real inte ska sälja Angel di Maria till Chelsea, enligt medierna. 38m pund ska di Maria komma att kosta. Tack för kaffet som Hasse o Tage sa.

Drogba kommer att hamna i Kina, om medierna får bestämma. Det blir Shanghai Shenhua, samma klubb som Anelka nu representerar som köper honom. Dock inte förrän i sommar när kontraktet gått ut. Sägs det.

Alex till Rangers, dvs Queens Park Rangers, blir ett allt hetare rykte och prislappen verkar minst sagt prisvärd, 3m pund. Nye managern, vår gamle spelare Mark Sparky Hughes har som första prioritet att stärka försvaret hos QPR, därav alla rykten även om Christopher Samba till QPR är hetast.

Tisdag:
På något sätt får man beundra fräckheten hos Whiner Wenger som bjuder 3m pund för Kalou med kort kontrakt kvar. Samtidigt som Chelsea får betala 7m pund för Cahill med lika långt kontrakt kvar och ungefär samma ålder. Skillnader; Kalou är forward vilket alltid är dyrare. Cahill är startspelare. Dock i Bolton, Kalou skulle varit startspelare också om han var i Bolton, utan tvekan. Så Wenger är rätt fräck, vilket är ytterligare ett skäl till att jag absolut inte tycker Chelsea ska sälja Kalou till Arsenal. Går han i sommar är det inte mycket vi kan göra, men inte sälja honom till ett sådant pris till en konkurrentklubb.

Tribalfootball, en väldigt påhittig sajt, har lurat i Aftonbladet och andra mindre källkritiska medier att Frank Lampard får lämna Chelsea, så länge det inte är till en ligakonkurrent. Något som absolut inte stämmer med officiella uttalanden.

Alex lär vara aktuell för samma pris till QPR, vilket jag i värsta fall kan gå med på även om jag f n inte är så förtjust i klubben efter deras uppträdande i Foys stora skandalmatch.

Ett mycket intressant namn har dykt enligt silly season recept 1A. Spelare vill ha mer betalt än vad klubb vill betala. Det är Angel di Maria i Real Madrid. En spelare jag tror skulle bli alldeles utmärkt i Chelsea. United, City och en del andra jagar honom också.

Trots di Matteos uttalande om lån just nu, anser tidningarna att det nu är mycket nära att Swansea får låna Josh McEachran resten av säsongen. En bra grej tror jag trots skade- och frånvaroläget. Josh drogs tillbaka från truppen mot Pompey för att inte bli cup-tied i söndags, något som självklart ökat snacket. Han deltog inte heller i reservlagsmatchen igår.

Det börjar redan pratas om förlängning av lånet av Thibaut Courtois till Atletico. Inte direkt någon nyhet då redan när han lånades ut i somras talades det om ett tvåårigt lån. Vi lär knappast få besked före sommaren. Då ligger nog Jeffrey Bruma närmare till att få ett andra låneår då han lånades på 1+1 år.

Nu är det inte bara Uncle 'Arry, Spuds, och Ferguson United som ska kidnappa affären med Cahill. Även City har lagt sig i - enligt media. Hur många satsar en selma på att det är Cahills agent som släpper de här ryktena för att få upp förhandlingsläget av Cahills personliga villkor? Jaså, ingen...
Å andra sidan hävdar andra "källor" att Cahill blir klar vilken timme som helst för - Chelsea.

Guangzho Evergrande är inte aktuell klubb för Drogba, det säger de åtminstone själva - men påstår samtidigt att Shanghai Shenhua är. Konstigt sätt att förneka rykten, genom att själva starta ett rykte från en klubb som enligt egen uppgift aldrig ens varit i kontakt med Drogba eller Chelsea....

Daniel Sturridge har blivit villebråd på transfermarknaden då han bara har två år kvar på sitt kontrakt. Med medielogik innebär det att Chelsea inte vill ge honom nytt kontrakt. I verkligheten betyder det att Chelsea och Sturridge ännu inte börjat prata om förlängning av Studgies kontrakt! Smart nog, då sådana förhandlingar borde skötas off-season.

Liverpool har blivit favoriter till att få Lazar Markovic, Serbiens mycket lovande 17-åring som är uttalad Chelsea-supporter. Vi får se, men jag hoppas Chelsea noga följer utvecklingen där, trots problemen med arbetstillstånd för serbiska spelare. Det känns ju inte helt rätt att pool ska få en Chelseasupporter som kan vara nyttig för dem. De kan hålla tillgodo med Joe Cole, en annan Chelseasupporter från ungdomsåren, som inte blivit så uppskattad på Merseyside.

Senaste nytt om Milos Krasic är att han kommer inte att få lämna Juventus nu i januari. Skönt, då kanske vi äntligen slipper den såpan. (obs stavningen).

Måndag:
Salomon Kalou ska, enligt bl a Daily Mail, lämnat Elfenbenskustens träningsläger i Abu Dhabi (vilket låter väldigt underligt då han inte fick stanna i London över söndagen och FA Cupmatchen) för att åka till London! och förhandla med Arsenal. Han lär krävt 90.000 pund i veckan och för mig låter det oerhört osannolikt att Arsenal skulle betala honom en sådan summa med den lönestruktur som Wenger så hårt värnar om. Hans tippade övergångssumma är mycket facila 3m pund då kontraktet löper ut i sommar.

Precis som väntat var det bara skitsnack från fotbollsvärldens värste agent, Mino Raiola. Marek Hamsik söker inte någon transfer, han ville bara få upp lönen inför de förhandlingar som Napoli håller på med just nu. Vem trodde på ryktet? (förutom dussintals tidningar).

Mer ansedda Sky Sport säger att Gary Cahill begär fullständigt enorma 120.000 pund i veckan av Chelsea, vilket klubben självklart inte är intresserade av att möta. Dags kanske att lägga ned affären så får Cahill se hur mycket Tottenham eller United är beredda att betala.

Arsenal väntas lägga bud på Salomon Kalou nu i januari. Jag säger som alltid, aldrig till en direkt konkurrent om de inte betalar löjligt bra. Något Arsenal inte lär göra.


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner och en del annat.


Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar dem gärna. Se mer >>>

epost
CSFC