AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 15 sp 10 v 1 o 4 f 33 - 18 mål 31 poäng
13-17 december 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

wiganInför Wigan

LÖR:

LAGUPPSTÄLLNINGARNA:
Jag är mest förvånad över att Rodallega och Di Santo sitter på bänken, men Moses är i form vilket kanske förklarar det. Chelsea spelar som jag tippade Lampard, och inte istället för Ramires som blondinen i Viasat påstod. De spelar på helt olika sidor. Det är Meireles som ersätter Ramires som tydligen skadade sig precis före matchen. Luiz har också skadeproblem, vilket också uppstått sent då Chelsea igår sa att de inte hade några skador. Annars har AVB roterat osedvanligt lite, det är ju bara Lampard som inte startade i måndags mot City. McEachran sitter på bänken vilket vi kanske bör notera, jag förutspår ett inhopp om Chelsea har matchen i full kontroll i andra halvlek.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
16 Raul Meireles
6 Oriol Romeu
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
11 Didier Drogba
10 Juan Mata
Avb: 23 Ross Turnbull, 20 Paulo Ferreira, 12 John Mikel Obi, 20 Josh McEachran, 15 Florent Malouda, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres.


Wigan:
Al Habsi; Alcaraz, Caldwell (k), Figueroa; Stam, McCarthy, Diame, Jones; Gomez, Sammon, Moses.
Avb: Pollitt, Watson, Gohouri, Crusat, McArthur, Rodallega, Di Santo.
Domare: Martin Atkinson


---
Vi har också noterat att Wigan förstås inte har Patrick van Aanholt i närheten av bänken, av förståeliga skäl. (På den punkten kan vi också notera att Gael Kakuta inte ens kommer till bänken i Bolton längre, tur att dennes lån tar slut i januari).

Några uppbyggliga fakta inför kvällens match:

Chelsea har gjort 15 mål på Wigan de tre senaste mötena. Chelsea har vunnit 10 av 12 möten med Wigan. (Det var också ett av de lag Anelka gillade mest att göra mål på, men det lär vi inte få se då han ju är klar för Kina). Wigan är hemska på hemmaplan och har bara tagit en poäng av 15 på DW Stadium (en elak person skulle kanske säga att det beror på att Martinez vill att hans lag ska spela fotboll, vilket är omöjligt på PLs sämsta gräsmatta.) Wigan har släppt in mål i sina senaste 12 matcher. Däremot ska Chelsea se upp med Jordi Gomez som gjort mål i de tre senaste matcherna (straffar dock inblandande) och med långskott då Wigan har ligans högsta procent på mål gjorda utanför straffområdet, 43%.

Vi har klagat bittert och innerligt på hur Chelsea släppt till mål i slutminuterna den här säsongen, med all anledning, till på sistone. Mot City såg vi verkligen hur de rutinerade spelarna (läs Drogba) verkligen gjorde allt för att inga anfall skulle gå emot oss. Vad vi inte noterat förrän nu är att Chelsea är sämst i Premier League vad det gäller att hålla tätt de första 15 också! Hela 22% av insläppta mål har skett den perioden!

Antolin Alcaraz testas precis före match om han kan spela.

FRE:
Roberto Martinez säger att Wigan tänker ta risken att förlora stort mot Chelsea genom att försöka spela det spel de vill spela. Chelsea har de senaste åren haft en del stora segrar mot Wigan och det är självklart inget han vill uppleva igen, men han är inte rädd för att ta risken. Detta trots att Wigan har ett tufft julschema med WBA, Liverpool och Man United i kommande matcher. Martinez säger dock att de har en mycket bra stämning i laget efter de senaste vinsterna och ser fram emot att få visa vad de kan.

Hos Chelsea tycks det mest ha handlat om lottningen i CL. Laget har dock inga skador förutom Essien och inte heller några avstängningar så den stora frågan är väl hur många spelare AVB vill vila inför den på pappret bra mycket tuffare matchen mot Tottenham, och hur han vill rotera laget. Eller tänker han hålla fast vid ungefär den uppställning som imponerat så på sistone?

TORS:
Chelsea har inga nya skador inför Wiganmatchen. Vi har varit rätt förskonade från skador i år vilket ger AVB hälsning häromveckan till förra årets medicinska avdelning än större betydelse.

ONS:
Som Juan Mata säger i intervjuer.

Det var meningslöst att slå Manchester City om vi förlorar mot Wigan.

Vilket är helt sant om vi enbart tittar på tabeller. Men mentalt var nog segern mot City väldigt viktig inför resten av säsongen, särskilt som den kom som den gjorde efter att vi slagit Valencia och försäkrat oss om att få fortsätta spela "den riktiga europafotbollen" efter jul.

Trots allt, Wigan har också två raka segrar så vi kan nog inte ta allt för givet sent på lördag. De ahr dock på hemmaplan släppt till 14 mål nu de senaste fem matcherna (och vi har ju ett målrekord mot dem på 8-0, även om det var hemma). kanske bör vi dock påminna om den här matchen samma säsong, på bortaplan förlorade vi då 3-1). Chelsea är dock stora favoriter till att vinna matchen.

TIS:
På papper har Chelsea veckans enklaste match av topplagen, verkligheten är dock knappast så enkel och matchen måste spelas på DW Stadiums usla gräsmatta (rugby är inte bra för fotbollsgräsmattor). Men vi kanske ursäktas om vi är lite mer intresserade av de andra topplagens matcher, inte minst City måste nu leva upp till pressen att återvinna till vinnande spel mot Arsenal. För vår del är nog oavgjort det absolut bästa resultatet. Tottenham har Sunderland med ny manager, visserligen hemma men ändå en tuffare match än ligaplaceringarna säger. United har dock en relativt enkel match då det inte är Foy som dömer QPR-United på Loftus Road. Men Chelsea förväntas nog av alla att slå Wigan.

Något som Chelsea självklart också ska göra om inte underskattning kommer in i bilden efter tre mycket högklassiga insatser mot Newcastle, Valencia och Man City. Personligen är jag otroligt glad över den moral, motivation och vilja som Chelsea visade upp. För ärligt talat, så stämmer väl spelet ännu inte riktigt men både motivation och klass räcker rätt långt i fotboll.

Just nu spelar ligapositionen inte särskilt stor roll för mig. Det viktiga är att avståndet inte är astronomiskt stort till lagen före oss. Det är stort men nu kan vi nog hoppas att både City och United snubblar en eller flera gånger till. Plus att vi ska ju möta dem igen.

Det kräver dock att Chelsea gör sin plikt och slår bottenlaget Wigan som ändå lyckats kravla sig upp på sista nedflyttningsplats. Bra jobbat av dem då de knappast imponerat hittills, men tre segrar varav de visat viss form på sistone, seger senast till exempel och det på bortaplan mot WBA inte är så dåligt.

Vi vet att vi inte får se Patrick van Aanholt spela. Han borde självklart tas tillbaka till Chelsea snarast nu då han håller på att få sin karriär förstörd i Wigan. (Vårt andra misslyckade lån är absoluta bottenlaget Boltons av Gael Kakuta, men det upphör automatiskt i januari, annars sköter sig våra lånespelare mycket bra just nu).

Vi får säkert dock räkna med rotation i laget till Wiganmatchen. Luiz lär säkert komma tillbaka, Iva tror jag så här tidigt, vilas. Romeu kommer att vilas till förmån för Mikel, kanske Ramires också vilas till förmån för vår utility-man Meireles. Lampard startar säkert även om han kan komma att vilas inför Tottenhammatchen därpå. Kedjan tror jag dock spelar intakt, åtminstone startar de då AVB ng vill hålla den mycket heta trion levande och i form. I vilket fall som förväntar jag mig rotation, även om AVB är svår att bedöma. Men just nu tycks det han gör fungera, även med bytena. Så snabbt det vnder i fotboll, fråga även Wenger ang det även om de måste höja spelnivån avsevärt om de ska ta poäng mot City, för jag var sannerligen inte imponerad av Arsenal senast. De lever helt på van Persie just nu. City är en mycket mer komplett lag även om Chelsea kämpade ned dem.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC