AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 14 sp 9 v 1 o 4 f 31 - 17 mål 28 poäng

5 - 11 dec 2011

Nyhetsnotiser v-49


ÄNNU EN NY FRÅGA
Vilket lag vill du att Chelsea ska få i åttondelslottningen?
NY FRÅGA

Hur går det för Chelsea i Champions League nu?

Söndag:
Vet inte om ni såg Tottenham förlora mot Stoke (tack Stoke), men en sak är säker. Chris Foy är inte längre en domare för Premier League. Många underliga bedömningar om ni frågar mig. Även om han inte själv avgjorde matchen på samma sätt på mot QPR för oss, men han ville onekligen stå i fokus idag igen. Blir mycket förvånad om inte minst en av managerna har en del att säga om Foy.

VIKTIGT KLARGÖRANDE:
Chelsea bryter för en gångs skull sin informationspolicy (att inte ge information), vilket är oerhört ovanligt och bemöter medieuppgifter. Detta efter AVBs utbrott mot medierna och deras lögner om Chelsea (som är in numero alltid). Detta är viktigt.
Först gäller det Oriol Romeu som vi av medierna har övertygats ha en återköpsklausul. Detta stämmer inte enligt Chelsea.
Allt Barcelona har är en klausul som ger dem första rätten att köpa tillbaka Oriol Romeu OM Chelsea skulle vilja sälja Romeu vidare.
En enorm skillnad mot vad vi alla har lurats att tro av medierna.

Vi har redan skrivit, nedan, om lögnerna om Petr Cech
.

Chelsea kommer inte att göra några nya försök i januari att köpa Luka Modric eller Alvaro Pereira (Porto). Chelsea kommer inte att återkalla Thibaut Courtois i januari heller. Chelsea har inte heller gjort några förfrågningar till Bolton ang Gary Cahill. Det sista är lite mer förvånande, men uttalanden säger inget om att inte så kan ske när transferfönstret väl öppnar. Det kan ju vara så att klubbarna inte gör officiella förfrågningar förrän det är tillåtet numera, hur än media spinner sakerna.
I det första dock finns det ingen anledning att betvivla AVBs uttalande även om jag gärna ser att Chelsea gör ett försök att köpa Modric igen. Om än så bara för att ge igen i alla Redknapps ryckningar och medieflirter med våra spelare. Som dock inte lär löna sig. AVB fortsätter att förklara att Chelsea tappat intresset för Modric dock då Essien är på väg tillbaka, och för Pereira då priset helt enkelt är för löjligt högt samt att han är mycket nöjd med Ryan Bertrands framsteg.

Och alla som tror att det här stoppar medierna från att knyta de här spelarna till Chelsea i januari, var vänlig räck upp en hand. jag är i det närmaste beredd att satsa en julskiinka på att det kan bli precis tvärtom nu, att medierna kommer göra allt för att knyta spelarna till Chelsea.

----
Kommer ni ihåg för några dagar sedan. Då skulle Chelsea göra sig av med Petr Cech i sommar. Nu bekräftas det att Chelsea startat förhandlingar om att förnya Cechs kontrakt. Media är för underbara som AVB nu öppnat krig mot och får massor med skit för att han gör. Även om det nog bara är en ploj i ett försök att vända uppmärksamheten mot sig och bort från laget just nu. Dvs det vanliga Ferguson/Mourinhotricket.

Lördag:
TABELLER - Nu finns det tabeller för hela Premier Leagues tid och Chelseas seriesegrar, omräknade och arrangerade enligt svensk standard. Se Resultat-Tidigare säsonger.
Projektet kommer att fortsätta med ojämna mellanrum tills alla tabeller liksom redan alla resultat finns, är med. Dock kommer tabellerna 1905-1992 inte att räknas om och arrangers enligt svensk standard utan de blir bilder enligt det i och för sig rätt intressanta engelska formatet, som dock ej summerar hemma- och bortamatcher.

Ungdomarna hade kul mot Portsmouth idag. 5-2 slutade matchen efter mål av Tom Howard, Islam Feruz, Reece Mitchell, Lewis Baker och Ismael Seremba. Skotske jättetalangen som vi rånade Celtic på (om vi lyssnar på deras version) Islam Feruz har verkligen redan gjort avtryck i ungdomslaget. Sedan han kom har segrarna staplats på varandra och året FA Youth Cup kan bli väldigt intressant. Han gör en hel del mål också. Även Lucas Piazon spelade med ungdomarna, han spelar ju också med reserverna vilket visar vilket enormt löfte han är.
Svenska Amin Affane spelade första halvlek.
Laget: Mitchell Beeney; Todd Kane (k), Alex Davey (Archange Nkumi 26), Nathan Ake, Adam Nditi; Lewis Baker, John Swift, Lucas Piazon; Tom Howard (Ismael Seremba 30), Islam Feruz, Amin Affane (Reece Mitchell h/t)

Fredag:
AVB
bekräftar att Chelsea fortfarande förhandlar med Didier Drogba och hans agent Seydi och det är långt ifrån klart att den store ivorianen lämnar i sommar som vi kan letts att tro.

Däremot förnekar Chelsea genom AVB att de har intresse av Samir Khedira eller David Villa. Det är inte heller aktuellt på något sätt som tidningarna vill ha det till att Frank Lampard skulle lämna för LA Galaxy.

George Savile har skrivit nytt kontrakt med Chelsea. Han skrev sitt första kontrakt förra året och har nu fått ett längre, 4 år, och bättre kontrakt vilket visar att Chelsea tror på den unge (18) mittfältaren.

Torsdag:
Reaktion: Jag kan inte låta bli att reagera på hur olika stämningen på Stamford Brdige i tisdags har uppfattats. Vi hörde alla burop i Viasats tv-sändning även om det absolut inte framgick varifrån eller vilka som buade. Kommentatorerna och reportern nämnde att de tyckte det var dålig stämning. Men spelare, klubb och engelsk media vittnar om en fantastisk stämning där. Hade varit kul att få en ögonvittnesskildring eller andrahandsuppgift från någon som faktiskt var där.

I en av de värsta tabloiderna påstås det saker om Anelka-Alex och AVB som jag finner extremt svårt att tro på. jag hänvisar därför bara till vår syskonsajt ChelseaVital i detta: >>> Då jag helt enkelt inte tycker det är värt att upprepa vad jag tror är rent skitsnack. Jag bara väntar på att våra skitsnackarmedier ska ta upp det. Tyvärr.

FA Cupmatchen mot Pompey, reprisen på dubbelårets härliga viktoria, blir söndagen 8 januari kl 16. Direkt efter Manchesterderbyt i samma cup.

En text jag hoppas alla våra yngre fans läser och förstår finns här: >>>
Den förklarar kanske inte helt ut varför vi som varit med länge har lite svårt att ta vissa saker för givet, som framgång, vilket våra nyare fans verkligen förväntar sig på en helt annan skala. Vi gamlingar har varit med om glada dagar, fantastiska insatser som i nästa match varit av en kvalitet som fick Uniteds i Basel att se ut som världsfotboll. Upp- och nedflyttningar i ligorna och många dagars ångest, och framförallt - vi tar aldrig något för givet när det gäller vårt blå lag. Även om vi blivit lite avtrubbade de senaste 6-7 åren med våra framgångar. Men framgång och Chelsea har inte alltid varit synonymt och jag förstår helt Giles Smiths känslor under matchen. Jag hade dock en föraning som stämde för en gångs skull och skrev kaxigt övertygat om rubriken på Inför-artikeln redan i måndags kväll till att vi skulle vinna matchen. Men trodde jag innerst inne på det...?

Media har med förväntad stingslighet reagerat på AVBs utspel efter tisdagsmatchen. Inte oväntat. De har dock varit mer resonabla, en del av dem, än väntat och sett det för vad det förmodligen verkligen handlar om. Ett mourinho/ferguson-trick av AVB för att skapa en yttre fiende för att få spelartruppen att fokusera på och vända bort uppmärksamheten. Det brukar fungera, fast idag tror jag knappast särskilt många spelare egentligen läser mer än rubrikerna i värsta fall, och så twitter förstås.

Onsdag:
Som vi noterade i matchen igår spelade Chelsea lite annorlunda, mer försvarsinriktat än vad vi trodde den ibland lite tjurigt envise (och jag säger det med kärlek) AVB har ställt upp laget ibland. Med en lägre försvarslinje, en modell som testades delvis redan mot Newcastle och vi ser ju hur bra det har passat laget. Jag tror absolut på något liknande mot målmaskinerna i City. AVB förklarar det här bra på Chelsea FCs hemsida: >>>
Själv är jag helt av den teorin att spelmodeller är bra, när man har spelarna för dem. Annars anpassar man spelmodellen till spelarna man har.

Då vi hänvisade till en Henry Winter-artikel tidigare kan vi väl fortsätta med det, här skriver han om matchen på ett sätt som visar att åtminstone några börjar förstå att även icke engelsmän kan det här med fotboll: >>>

AVB tog chansen att ge igen på media efter matchen. Det lär inte hindra dem, men vad han säger är verkligen sant. Chelsea behandlas på ett helt annat sätt än andra klubbar av media, inte bara i England utan lika mycket här. Det lär inte förändras men kanske moduleras det något framöver, särskilt om vi gör ett bra resultat mot City. Läs mer från två seriösa källor >>> + >>>
Visst kan AVB vara lite för känslig ibland, särskilt för engelsk press, men han har inte fel för det.

Dock AVB! Ta inte strid mot media, de tål inte kritik och du kan aldrig någonsin vinna - ta det som ett mycket gott råd. Och det märks redan i flera kommentarer till vad han sa, även i svensk press.

Tisdag:
Det var närmast gulligt att se hur Viasats reportrar och studioexperter låtsades som om de hade vetat villkoren bättre än Chelsea. Jag sätter en årslön på att de minsann inte hade en aning om att 0-0 inte säkert räcker för avancemang innan Uefa gick ut och klargjorde det. Sedan som vanligt fick vi veta att Niva lyssnar mer till konstiga rykten än fakta, det är inte ovanligt i hans fall när det gäller Chelsea som vi sett förr. Men så är det med journalister, de lyssnar oerhört gärna till varandra, men inte lika gärna till andra. Inte ens de bästa tydligen (vilket Niva absolut är utom när det gäller Chelsea där han säger väldigt många konstiga saker många gånger), fast intriger och rykten säljer väl bättre.

Laguppställningarna som alltid på Inför-artikeln.

Själv kan jag inte annat än att tycka det är bra att Chelsea måste vinna. Då blir det åtminstone inget fegspel utan Chelsea måste ta sina chanser. Om något oroar är det effektiviteten. Skärpan och inställningen kan jag inte tänka mig fallerar idag.

MATCHEN: Chelsea vs Valencia 3-0
Första farligheten till Chelsea, långskott från Meireles men rätt enkelt för Alves att rädda. 2 min.
- MÅL. 3 min. Sturridge till Mata, Drogba och en frösvarare ramlar. Mata passar till Drogba som fintar spelaren och sätter bollen i nät.
Vilken härligt start.
- 5 min. Iva tappar sin spelare och från mycket svår vinkel sätter Valencia en boll i stolpens utsida.
Det här lovar att bli en öppen tillställning, kanske rena cowboyfotbollen med två lag som kastar allt framåt åtminstone till Chelsea gör ett mål till...
- En sak är ändå klar, Chelseas inställning är bästa möjliga. Tror aldrig jag sett Sturridge kämpa så hårt i försvarsspelet, det är nästan som om Mourinho varit på honom.
- 10 min. Riktigt bra räddning av Cech på ett mycket bra skott utanför straffområdet. Hörnan nickas bort och Chelsea kontrar men bollen var för tuff för Sturr att hinna upp.
- Efter målet har Chelsea tappat initiativ en del, inte så underligt men för att säkra en vinst behövs mer mål och Chelsea kan inte lägga sig på försvar redan. Det håller aldrig.
- Valencia kontrollerar bollen men Chelsea försvarar sig väl. Enda någorlunda farligheten senaste tio minutrarna kom efter en studsboll då Valencia kunde gå framåt. Chelsea har skapat några halvchanser men det är lite krampaktigt.
- 22 min. Ramires får en boll från Drogba och backen tappar uppmärksamheten och Ramires tar sig förbi en försvarare som egentligen var före. Ramires slår lätt in den i mål. MÅL.
Vi kan inte klaga på Chelseas effektivitet i den här matchen.
- Sturridge tar sig in i straffområdet borde kanske passat Meireles som tagit sig in i straffområdet. Skjuter rakt på målvakten. Chelsea vinner en-mot-en-duellerna lätt hittills i matchen.
- Efter tvåan har Chelsea haft mer initiativ igen och det verkar som nerverna släppt lite, även om Chelsea redan förmodligen omedvetet spelar lite på resultatet redan. Valencia har varit tama framåt förutom två farliga anfall. Drogba visar form och kämpar och håller bollen suveränt, vid ett tillfälle mot fem försvarare och Drogba kunde ändå behålla bollen och passa en medspelare. Nog verkar Valencia betydligt mer tagna av stundens allvar, fast de nu måste göra allt framåt och kasta alla skaklar av sig. 34 min. Just då tar Genk ledningen mot Bayer, vilket innebär att Chelsea är ett steg närmare gruppsegern. Mycket oväntat.
- Chelsea har total kontroll över matchen och Valencia ser ut som ett betydligt tamare och enklare motstånd än jag någonsin hade trott. Men det är mycket kvar och ett slumpmål kan vända matchbilden. Även om Chelseas försvarsspel ser tryggare ut än på länge.
- Drogba imponerar på mig idag. Han håller hela tiden minst två Valenciaförsvarare upptagna. Han har hittat formen som kanske vänder säsongen för Chelsea som van Persie vände Arsenals.
- Mycket snack om att det buas på Stamfrod Bridge, men kommentatorerna har inte koll på var det buas, om det är Valencias sektion eller Chelseas sektioner, för vi hör också helt annan ton från andra sektioner. Så jag undrar mest vilka som buar; det uppenbara svaren är väl ändå att det är Valencias fans som hörs då Chelseas knappt ens behöver anstränga sig. Annars får folk som är där skämmas.
- Total koll av Chelsea hittills. Valencia får dock ha bollen lite för mycket för att vi ska kunna säga att det är AVBs spelmodell som skapat matchen. Snarare en osedvanligt effektivitet, helt i Cityklass, vid mål. Taffligt försvarande av Valencia. Mata och Drogba är med JT för mig halvlekens spelare. Med Ramires, Romeu och Cech därefter. Iva har blandat och gett. Luiz har nästan sett trygg ut.

ANDRA HALVLEK:
Niva sa något klokt i halvtid, även om vi kanske visste det redan. Niva hävdade i alla fall att Drogba kanske spelar för att få ett helt annat kontraktserbjudande än det som Chelsea hittills velat ge honom. Vi får bara hoppas. Min inställning är solklar; jag vill ha kvar Drogba minst ett år till. Även om han inte kanske är startspelare varje match så är han fortfarande en stor spelare.
- Har Unai Emery gett Valencia en hårtork i halvlek? Vi lär få se. En sak är klar, jag anser att de underpresterade i första. Men som vi vet kan saker ting förändras en hel del mellan halvlekar i fotboll.
- 49 min, Drogba slår en frispark i bra läge, kanske dock mer Mataläge än en högerfot, utanför mål.
- Efter 50 min måste vi konstatera att så här långt har AVB klart vunnit coachingmatchen mot Emery.
- Sturridge tar sig fram men hittar inget läge att passa Mata utan tar eget skott ur dålig vinkel, målvakten styr lätt undan det. Fast situationen påminner så mycket om vad vi såg i Newcastlematchen. Matchens första byte är Valencias, inte oväntat, Jordi Alba ut och Aduriz in.
- 57 min, Skkott på mål. Lång håll frispark där Cech hade svårt att komma fram till bollen för alla spelare som stod i vägen. Men mer än så var det inte. Det verkar inte som Valencias spelare fick någon hårtork i halvtid. Däremot är bollinnehavet helt klart Valencias, vilket jag dock finner mindre anmärkningsvärt då Chelsea valt att absorberadem och pressen är lite mindre högt upp än den varit i en del andra matcher Chelsea spelat i år.
- Jag tycker Chelsea spelar lite väl passivt för ögonblicket och hoppas de vänder spelet enligt den välkända maximen, anfall är bästa försvar. I kontringen släppte tyvärr Ramires bollen till Sturridge istället för att gå själv. 60 min.
- Ett svårt inlägg som drar sig in mot mål, Cech stöter bollen till hörna för säkerhets skull. Hörnan händelselös.
- 63 min, en brytning går till Valencia Feghouli som får på ett bra skott men ännu bättre räddning av Cech till hörna. Dålig hörna. Men de lyckas ändå få en ny hörna.
- Mikel in för Ramires, ett ovanlgit defensivt byte av AVB. Valencia byter in Hernandez för Feghouli. 65 min. Vår spelare Benayoun gör mål för Arsenal i Grekland, men redan klara Arsenal spelar ett b-lag där.
- Chelsea tillåter Valencia ha på tok för mycket boll och för mycket initiativ, och med vår historik i år vill jag inte se ännu ett sent mål som gör matchen osäker sita 25 min.
- Romeu får gult kort för att han träffar bollen först. Konstig bedömning av domaren. 68 min.
- Sista 20. Det är ingen stor fotbollsmatch, men det struntar jag i för det är ett stort resultat fortfarande för oss. Men de sista 20 är alltid nervösa den här säsongen.
- 72 min. Drogba tar sig förbi sin försvarare efer flera närkontakter, men han sätter bollen precis utanför bortre stolpen. Där kunde han avgjort matchen helt. Attans också.
- 76 min. Rakt spelat fram till Drogba. MÅL. Drogba undviker offsiden, fri med Alves gör han inget misstag. En enkel vinkling förbi Alves. Matchen är avgjord som jag ser det. Enorm glädje på sidlinjen och här framför tvn.
- Torres in för matchhjälten Didier Drogba, välförtjänta stående ovationer för ivorianen. 78 min. Hoppas Torres får göra ett mål också så han också hittar form.
- 80 min. Lätt skott för Cech utanför straffområdet. Malouda på väg in. Bytet sker i 83 min, Mata går ut applåderad av båda supportergrupperna.
- Leverkusen kvitterar i Genk, men Chelsea behåller gruppledningen än så länge. Vilket inte är oviktigt.
- 90 min, Sturridge skjuter från utanför boxen, utanför. Kunde kanske försökt hitta Torres som sprang i luckan istället.
- 3 min stopptid.

Så skön seger. Och så obestridlig.

Förmodligen det bästa försvarsspelet på hela säsongen. Valencia fick faktiskt inte en enda chans. Men inte var spelet idag enligt den spelmodell vi kommit att förknippa med AVBs nya. Snarare en utveckling av det mer igenkännbara Chelsea. Solklar seger även om Valencia fick hålla boll mycket. De var dock oerhört tama framåt trots bollinnehavet. MoTM solklart Drogba, med två mål och en målgivande passning. Men hela laget var hur stabilt, solitt och imponerande som helst.

Tack vare Genk blev det också en mycket mer oväntad gruppseger och bättre lottning i februari. Att Chelsea skulle vinna deklarerade CSFC redan igår kväll... Nu ska City få slita för att förbli obesegrade på måndag.

Klasskillnad.

---
AVB vill ha publiken bakom laget ikväll. Han har framhållit vikten av supportrarnas stöd. Tyvärr kan jag inte hjälpa annat än framför tvn, men han har ändå mitt fulla stöd. Liksom Chelsea alltid har mitt fulla stöd, oavsett viss frustration vid tillfällen. Jag hoppas på stor glädje ikväll då det här kanske är Chelseas viktigaste enskilda match utanför cupfinaler på många många år. Det kommer att bli nervöst och spännande, men just i skrivande stund känns det väldigt hoppfullt.

En inte helt ointressant artikel av Henry Winter, som ibland är känd som Eleganten och tillhör de mer respekterade engelska kolumnisterna. Han är uppenbarligen personligen inte alls förtjust i AVB men det innebär ju inte att han inte har en hel del rätt. men så ju AVB inte engelsman. >>>


Måndag:

Didier Drogba talar ut om några viktiga saker. En är att alla måste ställa sig bakom AVB. Självklart och det gäller alla fans också. Och Newcastlematchen var onekligen ett steg framåt igen efter att vi tagit nästan danssteg både åt sidan och bakåt ett tag.

Jag tycker också det är väldigt viktigt vad han säger om stora matcher. För jag tror det är ett problem för ett lag så meriterat och rutinerat som Chelsea. De som varit med, vunnit massor och kanske börjar bli lite bekväma har svårt att tända till i de vanliga matcherna. Jag tycker man såg det en del i lördags. Det var en helt annan tändning än det varit på ett tag, även i matcher mot röda lag. För mig förtydligades det av två saker; Drogbas första tre minuter och Lampards reaktion på bytet. Drogba startade på ett sätt vi inte sett av gamlingarna som alla kallar dem på ett sätt. Det var aggressivt, det var vilja, det var tändning, det var motivation. Hade det inte varit för Luiz kanske övertändning och två grova misstag första åtta hade det varit tydligt i hela laget. JT gjorde en kanonmatch vilket inte framhölls så mycket i rapporterna som ännu mer framhåller Mata och hans (bara delvis) nya position. För oss som följer Chelsea var det inte så mycket nytt i att Mata gärna drar sig inåt centralt. Det visste vi redan från hans första dag i klubben då han själv beskrev sitt spel så.

Det behövs nog lite viktiga matcher för att få igång Chelsea efter en period där saker inte riktigt gått vår väg, plus en del pinsamma misstag. För egentligen har vi väl ändå inte varit så dåliga som resultaten tyder på eller...? Det är dock bara resultat som räknas eller så får man läsa sådana oerhört usla artiklar som påstås innehålla analys som Sportbladet och The Sun vräkte ut igår. (Se mer förra veckans Nyheter).

Läs mer om vad Drogba sagt: >>>

---
Reserverna slog Aston Villa med 2-0 idag. Romelu Lukaku gjorde bägge målen vilket är mycket välkommet. Han behöver komma igång och jag tror att han bara gjort ett mål tidigare, så det här var väldigt bra. Chelsea lär dominerat matchen totalt. Bägge målen kom tidigt, 4;e och 20;e min. Kul att Drogba börjar komma igång i a-laget och hans lärling tar efter. För det var ju för att lära från Drogba som Romelu kom redan i somras fast det teoretiskt kanske var lite för tidigt. (Och för att hindra att andra klubbar köpte honom förstås).
En annan nykomling som gjorde en fin insats var förstås Lucas Piazon som spelade sin andra officiella Chelseamatch och redan börjat imponera. Svenske Mitrovic fick hoppa in.
Laget: Rhys Taylor; Todd Kane, Sam Hutchinson (k), George Saville, Aziz Deen-Conteh (avb Ben Gordon 81); Billy Clifford (avb Rohan Ince 36), Nathaniel Chalobah, Aliu 'Kaby' Djalo; Milan Lalkovic (avb Marko Mitrovic 83), Romelu Lukaku, Lucas Piazon.
Ej använda avb : Jamal Blackman, Carl Magnay.

En mycket intressant analys av Oriol Romeus spel mot Newcastle, att läsa via länken. Och ni kan vara säkra på att AVB redan känner till det. 91% passningsprocent! Själv framhåller jag gärna min förutsägelse, att Romeu kommer att ha petat Mikel innan säsongen är över. Jag tror vi kan säga att han nog är förstavalet redan innan säsongen är halvvägs. Jag är mycket imponerad av Oriol, för mig nästan en naturlig ersättare till den bäste av dem alla i den rollen, Claude Makelele. Oriol märks inte så mycket, men oj så nyttig han är och vårdad sitt spel, vilket vi inte kan "anklaga" alla som spelat där sedan Maka vände hem till Paris. Läs mer. >>>


 

Rykten m m v-49



Söndag:
Det är mycket heta rykten om Newcastles skadade mittfältare Cheik Tioté. Representanter för ivorianen lär haft förhandlingar med Chelsea i fredags enligt bl a Daily Mail. Det är inte direkt första gången det ryktet varit i farten. Jag är lite tveksam då jag inte ser behovet om vi inte säljer Mikel. Vi får se, om det blir affär i januari blir det en afrikansk affär då Tioté lär spela afrikanska mästerskapen då, och kanske ända fram till mitten av februari. Något Mikel t ex inte gör i år. Och med Essien på väg tillbaka också (även om han också säkert försvinner till Afrika efter jul om läkarna inte säger nej) är behovet av Tioté än mer frågeteckenskapande. Även om AVB säger att vi inte behöver köpa Modric då Essien är på väg tillbaka (fast jag skulle nog inte riktigt jämföra just de två spelarna...). Jag tycker Tioté är en riktigt bra spelare, bättre än Mikel, men om det inte finns direkt behov måste det vara en bra deal och det tror jag inte Newcastle är intresserade av.

Otroligt nog är det de (arsenalnärstående källa) som påstår att Robinho är aktuell för Chelsea i januari. AVB säger dock att han inte ser något behov frö Chelsea att handla i januari. Han säger dock inte heller att det inte kommer att ske. Men Robinho lär vi aldrig se på Stamford Bridge annat än om vi lottas mot Milan i CLs nästa omgång. Även Pato lär vara erbjuden till Chelsea, för att Milan ska kunna ta in Tevez som City (helt rätt) vägrar låna ut utan kräver en permanent flytt för.

Shanghai Shenhua påstås säga att de är överens med Nicolas Anelka om en övergång, men att han ännu inte skrivit på kontraktet. De säger inget om de är överens med Chelsea.
De lär också vara intresserade av Didier Drogba i sommar, men där erkänner de att de är långt från kontrakt.

Mancini säger att hade han fått bestämma hade Daniel Sturridge aldrig fått lämna Man City. Det kan man kanske förstå nu när man ser Sturridge utveckling, även om det inte är säkert att han hade haft samma utveckling i det av stjärnor överbelastade City.

Lördag:
Arsenal lär vilja ha både Alex och Kalou. Nej, nej säger jag. Jag vill absolut inte att Chelsea säljer spelare till Arsenal, eller andra direkta konkurrenter.

Tro det eller inte, men nu är Gregory van der Wiel aktuell igen.... Hans förhandlingar med Valencia lär gå trögt och då drar ju media och agenter in andra klubbar omgående. Jag har inte ändrat uppfattning. Inget för oss till den kostnad han medför.

Enligt BBC kommer Chelsea inte att backa vad det gäller Didier Drogba. Chelsea erbjuder bara ett ett-årskontrakt och Drogba vill ju ha ett två-årskontrakt.

Enligt the Sun (ja jag vet) ska AVB krävt att spelarna inkluderar honom i målfirandena. De ska fira framför spelarbänken. Låter lite löjligt, men jag kan förstå tankegången att inkludera hela laget i firandet. Om det nu är sant...

Enligt tabloiderna får Anelka löneförhöjning (vilken överraskning) hos Shanghai Shenhua. Han tripplar sin lön till 200.000 pund i veckan. Det är honom väl unt om kineserna vill betala det. Det är ju därför som många stora spelare avslutar karriären på udda platser numera. Se på Eto'o. Även om en del kanske vänder sig mot formuleringen, avslutar karriären.

Fredag:
Harry Redknapp, en allt impopulärare figur i den här spalten varnar Chelsea och United att hålla fingrarna borta från hans spelare medan han själv var och varannan dag uttalar sig om t ex Chelseas spelare. Vilken hycklare den mannen är.

Alex lär ha friare i form av Wenger och den alltid närvarande Harry Redknapp. Wenger påstås ha fått två bud på Alex avslagna i somras. Inte särskilt trovärdigt då det är skvallertidningen Daily Star som påstår det, men oavsett så hoppas jag verkligen inte att Chelsea säljer till konkurrenter. Det räcker med att Arsenal påstås lägga bud på Benayoun, vars illojalitet mot sin klubb sedan lånet till norra London har retat upp fansen. Det är kanske en affär som bör göras, även om jag inte för mitt liv kan förstå varför en klubb köper en knappt använd spelare innan låneperioden är över, det är helt enkelt ekonomiskt vansinne och det är absolut inget som förknippas med ekonomen Wenger.

I bakvattnet av att Alex lämnar återkommer ryktena om Sergio Godin från Atletico. Godin som bara startat sju matcher i år sägs prata med flera klubbar men förhandlar inte med någon enl agenten.

Botofagos Bruno Cortes är ett nytt namn som dykt som försvarsersättare. Ryktena rör sig åtminstone om en position där Chelsea kanske lär förstärka redan i januari. 8m är prislappen, kanske.

Juventus som varit huvudspåret i ryktena kring Alex lär också ge sig in i jakten på Salomon Kalou. Samtidigt som, självklart då han fått vila några matcher, Mikel plötsligt omgärdas av flyttrykten också, då han ska vara missnöjd med sin situation. Juventus är även där en av klubbarna som pekas ut. Det verkar som ialienska ligaledarna planerar att köpa Chelseaspelare i bulk plötsligt.

Oriol Romeu är den som håller Mikel utanför laget har media självklart varit snabba med att börja säga att Barcelona tänker utnyttja återköpsklausulen för honom till sommaren. Riktgit så enkelt är det inte, Romeu måste också vilja återvända dit, vilket faktiskt inte är lika givet som Barcafans och media inbillar sig. Jag tycker dock fortfarande det var vansinnigt att gå med på sådana klausuler och de här ryktena är priset vi får betala eller mer för det de närmaste två åren.

Evertons Ross Barkley, som knappt ännu spelat i a-laget kostar nu 25m pund, och ändå påstås Chelsea vara där och rycka. Tror inte det, nej. Inte för en oprövad tonårig mittfältare, oavsett att han är engelsman.

Har jag missat att silly season har börjat, för den verkar kunna bli än mer silly än till och med i somras? Trots att Uefa lovat att idiotpriser skulle dämpas med deras finansregler.

Torsdag:
Leandro Damiao, 22 år gammal brasiliansk anfallare från Internacional är tydligen en spelare intressant för Chelsea. Nytt för mig, men vi vet ju att alla spelare i princip som visar framfötterna förr eller senare knyts till Chelsea. I det följer ofta samma dans som här; klubbens ordförande, talesman, tédam går ut och deklarerar han minsann kommer att stanna tiden ut....vilket inte tystar några rykten.

Engelska Metro (en skvallersajt om ni ursäktar omdömet) visar ännu en gång att de inte vet ett skvatt om fotboll när de hävdar att Oriol Romeu är spelaren som håller Lampard borta från startelvan. Det är som att påstå att Cech är orsaken till att Torres inte startar.

channel 5 Channel 5 on Thursdays är ett begrepp i England. Det här är en tolkning av det, från Manchester-horisonten. Det syftar självklart på den nesa det anses vara i England att spela i Europaleague, en väldigg underlig inställning om ni frågar mig. Det måste vara större nesa att inte få spela i den som Liverpool i år om ni frågar mig.

Inte bara Marseille är intresserade av Salomon Kalou, utan även superrika PSG visar nu intresse. Jag gillar Kalou som inhoppare och är alltid väldigt besviken när han startar om man får säga så. jag ser dock ingen stor framtid för honom i Chelsea så ett byte till Ligue 1 tror jag vore helt rätt grej för honom. Det är utan tvekan den liga som skulle passa honom och hans spelstil bäst. Det är en liga på frammarsch och som närmat sig de mest kända ligorna väldigt mycket. Jag tror det vore ett mycket smart drag av Kalou att välja PSG eller Marseille. Förmodligen skulle Chelsea få bäst pris vid en övergång till PSG, men bägge klubbarna har Chelseaanknytning genom Makelele i PSG och Deschamps i Marseille. Frågan är tidpunkten? Jag vill inte gärna se en övergång innan sommaren om Chelsea inte tar in en ersättare i januari, vi kan inte släppa både Anelka och Kalou samtidigt utan att ha klart med en ersättare av klass som kan bidra nu, inte om något år eller två.

Onsdag:
Basels hjälte Xherdan Shaqiri lär vara aktuell för Chelsea, och ett koppel andra klubbar. Mycket intressant spelare tycker jag som följt honom en tid (jättebra i U-21 i somras t ex) och nu kanske han tog steget upp i sin utveckling. Han stannar nog säsongen ut i Basel nu, men vi får se till sommaren. Men får jag lov att säga, jag njöt av hur Basel plockade ned de manchesterröda?! Jag vet några rätt arroganta fans som lär var märkvärdigt och väldigt ovanligt tysta de närmaste dagarna.

Hetaste ryktet idag är att Nicolas Anelka hamnar i Kina, i Shanghai Shenhua under ny manager vid namn Jean Tigana, fd fransk storspelare och manager, bl a i Fulham. det lär annonseras inom tre dagar, men många medier har bestämt sig för att så här blir det.

Didier Drogba själv ville inte svara på frågor om hans framtid i Chelsea efter succén igår. Vilket är intressant då tidigare uttalanden också enbart kommit från hans agent, även om de kändes trovärdiga med det sista stora kontraktet. Men fortsätter Chelsea och Drogba som i de senaste matcherna då lär nog även Chelsea se över möjligheten att ge Drogba vad han vill ha - och kanske förtjänar. Synd bara att han försvinner till afrikanska mästerskapen - vilket dock är Torres stora chans för just nu är det ingen tvekan, Drogba är tillbaka i form.

Juventus vill inte bara ha Alex, som är tillgänglig, i januari utan hoppas också kunna köpa David Luiz för 15m. Tänkte säga något fult men, vi nöjer oss med att säga att Luiz nog fortfarande är värd minst lika mycket som Chelsea betalade för honom (ca 24m), särskilt när han spelar koncentrerat som igår. Luiz skulle ersättas av Moutinho från Porto (konstigt nog då han är mittfältare!) Juventus hoppas också få Alex för superbilliga 2m. Nästan så man önskar ett allsvenskt lag ville vara med och bjuda, men då Chelsea beviljat hans transferansökan kan vi inte räkna med några stora pengar.

Kanske inget vi ska ta på för stort allvar, men det har börjat talas om en retur till Liverpool för Fernando Torres!

Också West Ham tänker försöka värva Nicolas Anelka i januari. Det tror vi inte alls händer.

Tisdag:
Martin O'Neill, ny manager i Sunderland vill ha Nicolas Anelka. Nu tror jag att Anelka söker nya jaktmarker, men det vore en klubb han onekligen kan lyfta.

Vissa rykten vägrar dö. Nu är Fabio Coentrao och Kaka tillbaka i ryktessvängen - för 95m. Det är så löjligt att man vet inte hur man ska förhålla sig. Aldrig att jag tror på det.

Lite överraskande är att i Genks match mot Bayer Leverkusen spelar inte Chelseaintresserade Kevin de Bruyne. Då han inte heller är på bänken måste det innebära att han är skadad. Eller?

Gary Cahill är klar för Tottenham. Inte enligt engelska medier som borde ha lite insikt, de tror fortfarande det handlar om Chelsea, utan i italienska medier som väl ännu aldrig haft en siffra rätt i sina rykten om engelska ligan. Så jag avvaktar nog med att tro.

Edinson Cavani vill helst spela i La Liga, men är intresserad av vissa engelska lag, och Chelsea lär ha ett stort intresse för Napolianfallaren. Det lär dock kosta, 50m pund är den prislapp som 24-årige Cavani har fått på sig efter att gjort 12 mål på 16 matcher.

Ett annat Chelseaintresse sägs vara Sebastian Giovinco i Parma. Juventus som äger halva spelaren lär dock helst vilja ha tillbaka Giovinco. Jag är inte helt säker på om detta är italienska fantasier, men de påstår att AVB är en stor beundrare.

Chelsea ska vara intresserade av OM (Marseille) ytter Andre Ayew. I konkurrens med Bayern. Ayew lär kosta 10m. Ayew kommer från Ghana vilket skulle innebära ännu en spelar som försvinner vartannat år i dec-jan.

Polen producerar ovanligt många målvaktstalanger just nu och Chelsea lär vara nära kontrakt med en av dem, Dominik Dyk. Han är 16 år och tydligen i England för att skriva kontrakt med Chelseas akademi.

Vi har talat om Eduardo Vargas, 22 år, Chile en del nu. Senaste är att Chelsea lär vara väldigt nära kontrakt med honom nu.

En spelare jag aldrig varit särskilt intresserad av men som media ansett stått högst upp nästan lär nu vara mer eller mindre klar för kvällens motståndare. Gregory van der Wiel lär gå till Valencia. Å andra sidan har holländska källor visat sig ungefär lika pålitliga som italienska och spanska, så...

Måndag:
Ni har hört om honom här förut. Chelseasupportern Lazar Markovic från Partizan Belgrad som Liverpool vill köpa men som absolut inte vill dit, utan till Chelsea. 17-åringen följdes av 20-talet scouter i derbyt mot Röda Stjärnan i helgen och har nu gjort sex mål på 13 matcher. Välidgt bra gjort av en spelare i den åldern så det är inte att undra på att alla följer honom. Problemet är självklart tvåfaldigt, han har ett långt kontrakt och blir därför ovanligt dyr och framförallt har vi dåliga erfarenheter av att få arbetstillstånd för utom-EU-spelare. Men Lazar själv vet absolut vart han vill och han är lika lite blyg i att tala om det som Romelu Lukaku en gång var. En rätt intressant utveckling bland unga spelare att de verkligen gör klart vilka lag de vill till. Även om det självklart inte alltid händer. Vi har även Kevin de Bruyne som klart sagt ifrån. Men det är klubbarna som bestämmer. Men budetsom Liverpool påstås lägga lär ligga kring otroliga 15m, för en 17-åring, så hans klubb lär nog vara mer intresserade.

Det kommer nya bud kring Nicolas Anelka som själv säger att han vet vart han ska i januarifönstret. Det pratas återigen om Kina då managern Philippe Troussier eller Omar som han tydligen också kallas efter konverterat till islam (som Anelka) Troussier är i Shenzhen Ruby, vilket inte är den klubb som kopplats till Anelka tidigare. Då talades det ju om Shanghai. Jag tvivlar dock på att Anelka dyker upp i Kina. MLS är nog fortfarande huvudspåret i spekulationerna även om det nu skvallras om att Milan och Juventus tänker ta upp kampen liksom tidigare nämnda ryska Terek Grozny i Tjetjenien. Själv tror jag det är bestämt, men det dröjer nog till vi andra får veta.

Holländska källor påstår att Chelsea tänker bjuda Arsenal 40m pund för Robin van Persie i januari. Nu har ännu inga holländska rykten någonsin stämt de senaste åren, se bara allt tjafs om van der Wiel. Men nog för att ett sådant bud skulle få upp tuppkammen på Wenger.

Ett rykte jag helt avfärdar är Stuttgarts Zdravko Kuzmanovic för otroliga 23m pund. Tror inte ens hälften eller en tredjedel av summan vore köpvärt.

Redknapp fortsätter öppna käften och tala om att han vill ha Drogba. Som om Tottenham med sin lönepolicy vore intressant för Drogba som skulle tvingas ned i lön för att spela där. Kraftigt ned också även om Drogba inte tillhör de bäst betalda i Chelsea. Och då hans agent Seydi klart säger ifrån att det handlar om ett sista mycket, extremt välbetalt kontrakt i sommar lär Spuds aldrig någonsin komma i fråga. Själv tycker jag Chelsea ska återkomma med ett bud på Modric, även om det påstådda budet från augusti på 40m pund är inget jag tror på, men när det gäller pengar är Redknapp en synnerligen opålitlig figur som alla hans korruptions- och skatteaffärer antyder.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC