AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 13 sp 8 v 1 o 4 f 28 - 17 mål 25 poäng
2 december 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Lånerapport

Några av våra utlånade ungdomar gör succé, andra har det riktigt svårt. Tomas Kalas är nog den de flesta är imponerade av, då han är yngre än de flesta och redan har gjort stort intryck i ett Vitesse som är väldigt mycket bättre än förra säsongen. Patrick van Aanholt tycker nog precis tvärtom då han inte får minsta lilla chans i Wigan.

Jeffrey Bruma är en annan av våra ungdomar som gör storsuccé. Han är förstavalet i backlinjen tillsammans med fd Chelseaspelaren Rajkovic i Hamburg som börjat klättringen uppåt i tabellen. Bruma gjorde sitt andra mål för säsongen i helgen mot Hannover, vilket räddade en poäng åt Arnesens Hamburg. Det var en fantastiskt mål med fotsulan på en hörna. Se det själva. >>>

Tomas Kalas match slutade 0-0 men Kalas ansågs vara en mycket het kandidat till MoTM. Och det är inte första gången den unge tjecken imponerar. 18 år gammal (född maj 93) och faktiskt en dominant spelare i Eredivisie enligt rapporterna! Som mittback. Vi har ersättarna i klubben vad det gäller försvarare, vi måste bara låta dem komma fram.

Det går däremot sämre för Ulises Davila i samma klubb. Han gör mål i reservlaget men får inte chansen i Vitesses a-lag. Fast med tanke på att de anda som fått chansen inte tagit den borde han snart få den. Davila gjorde mål senast för reserverna. Han har stor konkurrens i klubben av flera spelare i sin position och ålder.

Annars är det väl Thibaut Courtois det går bäst för (och nej hans namn är inte Thibault som de flesta vill få det till). Han var huvudperson i helgen då han fick en frilägesutvisning och straff emot sig tidigt i derbyt mot Real. Vissa fånar skyllde förlusten på honom. Atletico förlorade dock stort, så det är nog rätt orättvist, men visst inverkar en målvaktsutvisning alltid enormt på en match. Han fick dock revansch i Europaleague där han höll nollan mot Celtic och fixade avancemanget för Atletico Madrid. Avstängd dock till helgen.

Conor Clifford har en bra lånesejour hos Yeovil och vill gärna förlänga. Själv tycker jag han kunde spela betydligt högre upp i seriesystemet. Jag gillar Conor Clifford starkt. Den spelare i ungdomsleden som påminner mig mest om en viss Frank Lampards spelstil. Fast med ett ännu bättre skott!

Sam Walker, vår målvakt i Northampton kämpar på, men får kröka rygg alldeles för ofta som det hette i gamla Rekordmagasinet när målvakten får släppa in alltför många mål. Det är dock inte alltid målvaktens fel som Chelsea obehagligt tydligt har visat i år.

Så över till de som det inte går bra för.

Gael Kakuta får fortfarande inte spela i ett Bolton som underpresterar i var och varannan match. Och så länge de är så usla vågar nog inte Coyle spela honom. Vilket för mig innebär att han borde tas tillbaka till klubben och åtminstone matchas med våra reserver eller ännu hellre flyttas till en klubb där han får spela. Kakuta var ett av världens största löften för några år sedan, men just nu ser det tyvärr inte ut som han kommer att klara steget upp. Han måste få självförtroende och kanske är en Championshipklubb bäst för honom. Viktigast är speltid så han får tillbaka tron på sig själv. Därför är jag också emot ett lån av Josh McEachran till Bolton just nu. Jag hoppas det blir Swansea där Brendan Rodgers ännu så länge vågar chansa och spela sina spelare. Coyle är under press och det är då ofta de unga spelarna som får lida.

Samma sak gäller i Wigan.

Patrick van Aanholt kommer inte ens med i truppen och får sitta på bänken. Det får åtminstone Kakuta. Jag höll van Aanholt som snäppet mer lovande än Ryan Bertrand, som skött sig bra i Chelsea när han fått chansen utan att få till pricken över i. Vi kan inte skylla förlusten mot scousers på honom. van Aanholt måste tas tillbaka eller få chansen i en annan klubb. Det är inte något annat att ens diskutera, det måste ske snarast.

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC