AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 14 sp 9 v 1 o 4 f 31 - 17 mål 28 poäng

28 nov - 4 dec 2011

Nyhetsnotiser v-48


NY FRÅGA

Söndag:
Hoppas ni verkligen inte tror på Fredrik Jönsson i Sportbladet som ljugit ihop en skandalartikel om Anelka och Alex. Baserad på uppgifter i The Sun! Man mår illa när man läser sånt, men tyvärr är kunskapen hos vissa så kallade sportjournalister häpnadsväckande låg. Särskilt hos dem som bara sitter och klipper från andra källor utan någon som helst källkritik. Bojkotta sådana skribenter, tack.

FA CUPLOTTNINGEN omg 3.
Chelsea fick hemmamatch mot Portsmouth som vi slog i finalen på Wembley dubbelåret. Lottdragarna, bl a vår Gianfranco Zola (hemmalagen) drog Manchester City mot Manchester United. Vilken höjdare redan i omg 3 som spelas 7-8 januari.

Didier Drogba har förklarat att han kommer att fullfölja sitt kontrakt med Chelsea och inte lämna i förtid. Tyvärr är det dock inte så lång tid som jag velat se honom stanna i Chelsea då kontraktet går ut i sommar. Som vi sett är han den center som börjat hitta formen igen. Vilket kommer att betyda mycket fram till afrikanska mästerskapen.

En av mina stora fotbollsfavoriter har dött, bara 57 år gammal. Socrates, den elegante och intelligente brasilanske spelaren och läkaren. Samt storrökare vilket kanske kan förklara något även om han dog till följd av septisk chock efter matförgiftning.... Vila i frid Socrates.

Lördag:
Alex och Nicolas Anelka lämnar Chelsea. De har lämnat in sk transfer requests och klubben har beviljat dem. Det innebär att bägge spelarna kan lämna i januari om någon klubb köper dem. Anelka som har utgående kontrakt kan lämna i sommar gratis, annars kommer det att kosta en del. Jag kommer att sakna bägge för vad de har gjort för Chelsea men är inte förvånad. Det är uppenbart att AVB inte vill satsa på Alex somjag anser vara en alldeles utmärkt försvarare men kanske inte helhjärtat i den spelmodell som AVB vill se. Vart de hamnar beror som sagt på vem som vill köpa loss dem. De kommer säkerligen att gå billigare än väntat då klubben beviljat deras begäran. Anelka siktar nog på ett sista stort välbetalt kontrakt och kan nog hamna i Ryssland, USA eller arabstaterna. Alex ser ut att hamna i Serie A hos Juventus, men vi får se med bägge. Det talas också om en återkomst till Brasilien där han aldrig spelat seniorfotboll, dock ingen bestämd klubb. Vi kan bara tacka dem och vi lär nog inte få se någon av dem spela mer i klubben efter detta. De kommer inte heller att träna med laget längre. Om de däremot inte hittar nya klubbar kommer de att återgå till att träna och konkurrera inom laget.
Chelsea lär också gå på jakt på ersättare antar jag även om vi har goda ungdomar på väg upp.

CSFC kan bara önska Alex och Anelka lycka till i framtiden, bägge har tjänat Chelsea oerhört väl och personligen är Alex en stor favorit av olika skäl. Anelka var jag skeptisk till när han kom men han övervann mig och han har visat sig vara en mycket bra värvning. Han har själv sagt att tiden i Chelsea var hans bästa, men allting har sitt slut i fotbollskarriärer. Alex är 29 och Anelka 32 år så att de lämnar klubben innebär nog automatiskt en föryngring.
Detta är en officiellt bekräftad nyhet.

Min gissning är att Alex ersättare heter Gary Cahill, 25 (26 i slutet av december) år från Bolton (utvisad idag). Däremot är jag osäker på vem som kan komma att ersätta Anelka, om han ens blir ersatt eller om Lukaku förväntas fylla den rollen redan nu.

---
MATCHEN. Newcastle vs Chelsea 0-3

Frank Lampard gör sin 500:e match för Chelsea när han startar idag.
Vågar vi hoppas på bra försvarsspel idag och en hållen nolla. Det skulle glädja lika mycket som en vinst.
- 3minuter är ingen tid att bedöma en match från, men jag tycker det ser ut som om Chelsea är tända inför uppgiften. Inte minst Drogba visar mer vilja än senast.
- 4 min vill Newcastle ha Luiz utvisad för frilägesutvisning, men Dean gör rätt visar repriserna då Ba och Luiz trasslar ihop sig. Pardew särskilt arg, förstås. Så var de första tre minuternas löfte över. Gult kort dock.
- Ryan Taylor slår den farliga frisparken i muren medan publiken fortsätter bua för att påverka Dean inför resten av matchen.
- 8 min gör Luiz återigen bort sig som siste man och Newcastle kan erövra bollen högt upp. JT reder upp situationen efter en heroisk löpning tvärs över plan och en perfekt glidtackling.
- 10 min gör Sturridge en fin räd in i straffområdet men passningen inåt rensas av toon-försvaret.
- 13 min. Straff för Chelsea då Cabaye gör ned Sturridge i straffområdet. Sturridge löpte sig fri från Cabaye över halva plan.
- 14 min. Straffmiss av Lampard, Krul styr en rätt tam straff i stolpen. Oturen fortsätter grina oss i ansiktet. Dåligt och Chelsea har missat oerhört många straffar i år.
- 16 min, ett stenhårt skott i stolpen från Sturridge
- En omväxlande första halva av halvleken där Chelsea varit bäst. Haft mest spel och de farligaste chanserna, men straffmissen kan kosta oss hur mycket som helst, vi kan inte slarva bort sådana chanser. Sturridge och Ramires ser väldigt pigga ut och hittills har allt som hänt för Chelsea kommit från högersidan. Oväntat många kontringstillfällen för Chelsea medan vårt försvar håller ihop något lägre än vad vi sett på sistone, vilket verkar överraska Newcastle något som söker dem.
- 22 min. Sturridge återigen frispelad men Krul räddar skottet skickligt. Det är Chelsea, läs Sturridge mot Krul för ögonblicket och repriserna visar att straffen skulle gått om. Särskilt som det ju var Dean som lät Lampard slå om en straff tre gånger mot West Ham för samma fel, att spelarna var tidiga in i straffområdet, men den gången satte ju Lampard alla så det var väl skillnaden.
- 24 min. Livsfarlig nick av JT som Cech reaktionsräddar över ribban. Newcastles bästa chans. (Det såg först ut som om det var Ba som klackade bollen, men klacken tog på JT)
- Tidigt byte av Newcastle då Coloccini går ut och Perch in. Chelsea spelar bra, men Newcastle är absolut inte ofarliga. Bytet kan dock störa Newcastles hittills så fina försvarsspel, bara 12 insläppta mål. Hoppas straffmissen inte kostar oss, jag tyckte Lamps såg ovanligt ja, nervös ut när han skulle slå den och han försökte placera den vid stolpen istället för panga på som vanligt. Och den var inte bra placerad.
- 30 min. Underbar cross från Mata till Drogba som får hörna på den. Borde blivit bättre.
- 34 min, Ba nick i stolpen och JT slår returen på Luiz. Cech petar Luiz boll till hörna. Mycket farligt.
- 38 min. MÅL Drogba nickar in en cross från Mata. Kanonmål. Så skönt efter straffmissen.
- Rättvis ledning som jag ser det, även om Newcastle varit mycket nära mål två gånger. Måtte vi hålla det här. Chelsea spelar som Chelsea ska spela och kan spela den här halvleken.
- 41 min Sturridge frispelad igen och Krul räddar återigen. Han börjar bli ett spöke för Sturridge som borde satt åtminstone ett mål. Fantastisk passning av Lampard.
- Chelsea har spelat som vi kan och ska. Försvaret har sett solitt ut förutom Luiz två tidiga misstag, men med vår otur kunde något av de studsande tillfälliga bollarna gått in för Newcastle. Dean har gjort en bra match som domare även om straffen skulle gått om. Newcastlefansen lär nog klaga på Luiz trassling med Ba i början men jag anser att repriserna visar att Dean gjorde rätt. Överhuvudtaget en mycket bra halvlek mellan två bra lag även om Chelsea varit något bättre. Hittills är matchen jätte Tim Krul, hade han inte storspelat hade Chelsea haft en större ledning. Måtte Chelsea spela lika bra i andra halvlek då ska det här nog gä vägen och vi kan kanske börja prata om en ändring.
Dock, vi måste ha en större ledning inför avslutningen på matchen, för som det sett ut i år har vi tappat alltför mycket och släppt in alltför många mål i slutet. Det FÅR inte ske idag.
ANDRA HALVLEK:
Det blir en nervös andra halvlek. Ledningen är bara ett mål och det kan jag knappt tro räcker. Chelsea har spelat som Chelsea och bara vi fortsätter så kan vi få en bra dag. Fullt fokus som Niva sa.
- Shola Ameobi kommer in istället för Ben Arfa. Satsning framåt? Statistiken fungerar för oss då Magpies inte vunnit på 48 matcher då de legat under i halvtid!
- Chelsea har inte börjat andra halvlek lika övertygande som vi avslutade första. Dock inga misstag som i början av matchen.Vi är dock under press från ett Newcastle som kastat sig framåt. Är ni lika nervösa som jag?
- Mål trodde jag, men bollen går precis utanför och rasslar i nätet bakifrån. Fantastisk mottagning och skott av Drogba, men ändå miss.
- 55 min. Nick av Drogba i egna ribban, stenhård. Cech kan varit på bollen. Chelsea har varit nära självmål ett par gånger nu, och snygga sådana också....usch vad nervöst. På kontringen blir Ramires fri med Krul, men holländaren får baken på bollen som går ut.
- Chelsea borde avgjort matchen redan nu och nervös som jag är påminns jag om hur det gått i andra matchen vi inte tagit chansen att göra det.
- 60 min. Lamps ut för Meireles, vilas inför Valencia?
- 20+ minuter kvar och det är hjärtattackläge här. Inte minst då året lärt oss att Chelsea inte håller tätt i slutet av matcherna och ledningen är för liten, den borde varit större om inte Krul storspelat. Att Newcastle också haft mer att säga till om i andra hjälper inte mina nerver. Sturridge har försvunnit helt ur matchen, byte? Kalou, Malouda är möjligheter, tror dock inte på Torres för Sturr. Chelseas långa passningar går inte fram som i första halvlek tyvärr.
- Den andre Ameobi, Sammy in för Lövenkrands. 71 min vid hörna. Drogba nickar åt rätt håll den här gången.
- 72 min, Sturridge fintar och fintar och får fram en underbar petning till Mata som dock är bförberedd och får bollen tätt utanför.
- 74 min. Touch från Cole på en cross och nya bollbanan ställer Cech något som inte får bort bollen ordentligt. JT räddar på mållinjen.
- 74 min. Mata vilas inför Valencia och Kalou ersätter. Matchen MoTM för Chelsea gick ut, hela matchens MoTM måste ändå vara Tim Krul.
- 75 min. Krul kommer mycket långt ut och slår bort bollen framför Sturridge som piggnat till igen. Torres värmer och ser ut som om han ska ersätta Drogba sista tio.
- Romeu stämplas av Shola Ameobi och behöver behandling, Ba får en lätt armbåge av JT i samma situation och simulerar lite tycker jag nog. Drogba av för Torres 79 min. Drogba har varit mycket bra och orsakat stor oro i Newcastles mittförsvar, hoppas Torres gör detsamma och kan avgöra matchen och lugna oss fans.
-80 min. Ojojoj, Shola Ameobi i ribban. Sädana lägen får inte Chelsea släppa till sista tio. Ojoj.
- 83 min. Sturridge åter friläge och han sätter bollen rakt på en Krul som gått ned. Herregud. Sturridge har missat vad som väl måste vara fem frilägen med Krul nu. Och det är alldeles för lång tid kvar.
- 84 min Ba får bollen och skjuter direkt som tur var. Helt i obalans. Lite senare tar Sturridge ett onödigt gult kort genom att sparka bort bollen. Frustration utan tvekan efter alla sina missar. Årets tidigare effektivitet försvann helt för Sturridge som återigen blir ensam med Krul i väldigt svår vinkel dock och Krul vinner ändå duellen ännu en gång.
- Fullsatt 52,205 på St James's som nu kallar sig Sports Direct arena...när Newcastle skjuter över, full kontroll av Cech, men Chelsea tappar nu varje boll på mittfältet. Hur ska det här sluta?
- Både Kalou och Torres fria men bollen går inte fram, 87 min.
- Måtte inte Chelesa slarva bort detta.
- 89 min Torre fri, menPerch hinner emellan. Torres får dock fram bollen till Kalou som tar tid på sig och kontrollera bollen, men Kalou sätter bollen i MÅL. Krul är på bollen, men den går in.
- S Taylor får gå av och Newcastle tvingas slutföra matchen med 10 man. Nu ska det här väl gå i land. 4 min tillägg.
- Chelsea upp på tredje plats, men det kan vara tillfälligt om Tottenham inte förlorar poäng, mot Bolton hemma.
-- MÅL. Sturridge får äntligen göra mål. På långskott strax innanför straffområdeslinjen.. 90+2 min.
- Minuten senare kapar en rejält frustrerad Sturridge fult.. Kunde blivit skada av det. JT får också gult då han klagar ordentligt där.

Oj vad skönt. Den här segern sitter så djupt in i märgen av glädje. Oj vad bra CHelsea var även om det var lite nervöst spel i andra halvlek. Men fullständigt rättvis seger och hopp om att vi nu vänder. Chelsea var riktigt bra idag. Riktigt övertygande och samma elva bör klara Valencia med samma inställning och spel. Enda fläcken var väl straffen som kunde kostat, men oj vad chanser vi skapade (särskilt Sturridge) mot matchens totalt tongivande spelare Tim Krul. Min Chelsea MoTM, Juan Mata men alla var väldigt bra utom Luiz första 8 minutrarna, men sedan spelade även han bra och kontrollerat. Sturridge skapade enormt mycket, Lampard var bra, Drogba bra, JT en jätte där back. Cech räddade målen från självmål framförallt! Meireles bra inhopp. Ramires bra i första.
EN MYCKET BRA FOTBOLLSMATCH och ett mycket bra resultat för oss. Och André Villas-Boas glädje vid Kalous mål (vår supersub) var fullständigt underbart härlig att skåda.


---
Arsene Wenger, the Whiner -inte en favorit här i spalten, uttrycker sympati och förståelse för AVB och det han utsätts för bland media och fans just nu. Och Wenger om någon borde veta vad det handlar om. Se hur utdömd han var i början av säsongen, han var inte vatten värd. Och så hittade van Persie toppformen i sitt liv och Arsenal och Wenger hyllas nu istället! Vem i Chelsea hittar formen och räddar AVB?

Fredag:
Alla utom Phil Dowd som dömde matchen såg ju att det var inte Ryan Bertrand som kapade Henderson i ligacupmatchen. Nu har FA ändrat hans gula kort och gett det till den skyldige, Romelu Lukaku som kunde åkt ut på samma sätt och för samma sak som tidigare Torres och Drogba den här säsongen. Så går det när överambitiösa anfallare försöker försvara - fast i Chelsea kanske vi får tacksamma att någon försöker försvara.

Som ni säkert sett i skvallerpressen har de hittat en stor kniv, 7 tumsblad=18 cm, på Cobham. För att klara ut det hela, handlar det med allra största säkerhet om någon form av kniv/utrustning som hantverkare har glömt där. Den hittades i den avdelning som används av ungdomslagen och de var lediga när arbete utfördes där av hantverkare som förmodligen glömt kvar kniven. Så tro inte på vad rubrikerna försöker antyda.

AVB hävdar att hans jobb är säkert, det dominerar fortfarande tidningsrubrikerna. Han upprepar, nästan lite tjurigt, att hans linje kommer att fungera. Jag tror också det är så, men vi ska inte heller förneka att i Chelsea gäller resultaten även om vi också satsar på förnyelse. Förlust mot Valencia och en usel ligaposition efter vår traditonellt svåra period över helgerna, och jag kan börja undra. Det jag är besviken på är försvarsspelet, i övrigt anser jag nog att det är spelarna som bär skulden för vad Chelsea varit på sistone. Men nu tar vi nya tag och matchen mot Newcastle kan mycket väl bli en nystart för oss samtidigt som Manchesterlagen båda verkat tappat form också.

Torsdag:
Sådana här nyheter är det underbart kul att rapportera: Sam Hutchinson har skrivit ett nytt avtal som fotbollsspelare med Chelsea. Sam har fått ett kontrakt på 1,5 år och jag kan inte säga hur glad jag är över detta. Sam var en av våra allra mest lovande försvarare och gjorde tidigt debut på USA-turnén med Mourinho men sedan blev det bara skador och skador för Sam. Debuten redan i maj 2007. Förra sommaren bedömdes det att han aldrig mer skulle kunna spela fotboll och klubben gav honom chansen att jobba med ungdomarna samtidigt som han studerade för att en dag kanske bli manager. Han bdömdes vid knappa 21 års ålder vara fotbollsinvalid. I höstas gjorde han utan åthävor och fanfarer helt plötsligt comeback i reservlaget. Något som inte ens Chelseas officiella sajt lyfte fram utan snarare smög fram. Och han har spelat regelbundet sedan dess och gjort mycket bra ifrån sig enligt rapporterna. Något som nu belönas med ett kontrakt. Sådana nyheter behöver vi just nu ;-)

JT, Lampard, Luiz, Dorgba och Ashley Cole är kvar på FIFAs nu 55-man korta lista över spelarna till årets lag.

Ungefär 2/3 av engelska medier (och svenska) tycks övertygade om att AVB får sparken. Övriga går på linjen att Roman A har sagt att det inte kommer att hända. AVB själv är säker på att få stanna, men det är ju alla managers.

Josh McEachrans skada mot Liverpool bedöms som en mjukdelsskada och är alltså inte allvarlig även om han knappast lär förekomma mot Newcastle.

Onsdag:
Nog för att man skämdes en del över att åka ur ligacupen mot scousers, men jag undrar om inte ett annat lag som inte heller visar form skäms ännu mer ikväll. Årets största sensation hittills. Manchester United fick den lättaste lottningen av alla. 12:e placerade Crystal Palace, notera i The Championship inte Premier League, var den den lättaste lottningen av alla. Och United fick den hemma, på den arena som efterträdde Stamford Bridge som det starkaste fortet i engelsk fotboll! Ändå åkte ett visserligen reservbetonat United ut (men alla PL-lag var reservbetonade även om Liverpool var det betydligt mindre än Chelsea), och det helt rättvist även om en synnerligen klumpig och onödig tröjdragning höll på att rädda ligamästarna, men det räckte bara till förlängning. Nu får vi bara hoppas att City lottas mot Liverpool så de får möta Cardiff eller Crystal Palace på Wembley i februari.


Trots Chelsea tycker jag nog att Sunderland har varit årets flopp hittills. Jag trodde starkt på dem efter de köp de gjort men få har fungerat i de röd-vita. Nu får Steve Bruce betala priset för det. Han är förste tränare som får sparken och därmed slutar väl spekulationerna om AVB fram till på lördag åtminstone. Det var inte oväntat, men ändå lite oväntat då jag trodde att Bruce hade en mycket stark ställning med ägaren, amerikanen Ellis Short. Men det handlar om resultat, vilket nog även vi Chelseafans anser. Även om vår situation är lite annorlunda då vi alla egentligen vet att vi riskerade en riktig mellans'song med tanke på föryngring och förändring av spelidé. Några av oss greps dock av en väldig optimism när AVB kom och med försäsongsresultaten. Sunderland förväntades nog förbättra sig avsevärt med tanke på satsningen de gjorde. Andretränaren Erik Black tar över tills vidare. Den mest tippade sparkningen, av Steve Kean in Blackburn ser däremot att till fansens harm kunna bli förlängd kontrakt för honom istället....

Ni kan säkert ana vad tidningarna spekulerar i. Det är inte oväntat att AVB snart är borta. Jag tror inte det, men en förlust mot Valencia och jag börjar kanske vackla i min tro på att AVB ändå är en långsiktig lösning. Jag önskar dock mer och mer att AVB var lite mindre prestigefull i frågan om att Chelsea anlitar Guus Hiddink som rådgivare. Särskilt rödtopparna (som tabloider kallas i England då de alla har en röd platta vid tidningsnament) vrålar efter AVBs avgång, ledda av Daily Mail och fd liverpoolspelare som av någon anledning tycks fattat oerhört agg till vår manager.
- Men även AVB börjar nu ställa krav på laget och spelarna i media. Han tycks tröttnat något på attityden som de visat på sistone och försvarar dem inte längre in absurdum. Vilket är helt rätt. AVB är viktig men spelarna är ändå de som avgör Chelseas framgångar, och får betalt för det.

I besvikelsen över att förlorat till de där ännu en gång måste jag ändå framhålla att de där matchade ett väldigt mycket mer rutinerat lag än vad Chelsea gjorde. Mycket till min överraskning då jag trodde ligacupen var en prioritet för AVB den här säsongen med tanke på allt snack om en titel av någon sort. Och i tankevärlden tror ju alla att ligacupen är den enklaste att vinna, vilket den faktiskt inte är. Jag tror FA-cupen på sätt och vis är lättare att vinna än ligacupen, särskilt ett år som i år när nästan alla topplagen var kvar i kvartsfinalen. Bara två saknades av de åtta främsta i ligan.

En kul artikel som ger våra Unitedälskande konkurrenter blodstörtning bara av rubriken: Varför Chelesa är en större PL-ikon än United... >>> Och om ni läser en del kommentarer som förstår ni att de rödhjärtade skriker högt över den, och en och annan har nog haft en hjärtattack av upprördhet.

Tisdag: BORTA UR LIGACUPEN
MATCHEN: CC Chelsea vs Liverpool 0-2
- 4min, fullständigt horribel bedömning av Phil Dowd som varnar David Luiz när Coates gör ner honom i straffområdet. Obegripligt men Luiz viftade väl för mycket med händerna. Antar att Chelsea nu får betala för att AVB vågade kritisera Foy.
- 13 min, ny omkullvräkning av Chelseaspelare i straffområdet, den här gången var det nog rätt att inte blåsa då det var kamp om bollen, inte undanslagning av benen. Rätt tam inledning på matchen.
- 20 min. Hands på Alex, det såg inte domaren utan det var någon annan som bestämde. Men han såg minsann inte straffen för Chelsea. Ska det bli en sådan dag?
- 22 min, Ross Turnbull räddar Andy Carrolls rätt dåliga straff. Mycket bra gjort av Turnbull som dock fick bollen rätt mycket på fötterna när han slängde sig åt höger. Min teori om enkla straffar fortsätter hålla, de missas påfallande ofta.
- Minuten efter får Lukaku en hård knuff i ryggen i motsatta straffområdet när han är i det närmaste fri. Kunde också varit straff även om Lukaku nog föll lika mycket för att knuffen var oväntad som av styrkan i den. Phil Dowd har verkligen inte startat matchen övertygande, det är stor risk att det här kan urarta. Dowd var återigen mycket långt från situationen och hade helt enkelt inte koll. Precis som vid straffen där han inte såg vad som hände, å andra sidan gjorde inte många det förrän reprisen kom i tv.
- Liverpool försöker samma taktik som senast och har lyckats så tillvida att Chelsea inte åstadkommit någonting. Liverpool spelar väldigt aggressivt och tufft, men det är Chelsea som får de gula korten av Dowd som verkligen visat färg i den här matchen redan. Det ska nog väldigt mycket till innan Chelsea får domsluten med sig. Spearing tar livtag och det blir inte gult kort är ett typexempel. Chelseas anfall fullständigt anonymt. Det verkar som om Chelsea behöver sätta in Mata oavsett om han också kan behöva vilas.
- Stackars Josh McEachran måste gå ut i 41 min. Hans fotskada tidigt i halvleken var för allvarlig och han har bara kunnat halta omkring de senaste minutrarna. Ramires ersätter. När han äntligen fick starta. Typiskt på något sätt. Även om kommentatorn i Canal+ virrade till det ordentligt och fick Ramires till att bli ett nyförvärv, fast han spelat närmare 1,5 år i Chelsea.
-Chelsea överarbetar och trasslar till det för sig. Malouda får en chans på friläge i 43e minuten men Reina är för snabb ut och tar bollen först. Dowd ger Bertrand gult kort fast det är Lukaku som sätter dobbarna på smalbenet på Henderson. Dowd är fullständigt ute och cyklar i den här matchen. Dock den tacklingen kunde gett Lukaku rött så kanske ska vi vara tacksamma att Dowd glömt glasögonen hemma, liksom konditionen.
- 45+1 nickar Lukaku bollen strax utanför.
- 45+2 spelar står Luiz still och sätter ut benet som Carroll tar chansen att trilla över. Som Dowd dömt hittills kunde det mycket väl blivit straff igen för Luiz mindre bra omdöme i straffområdet. Även om med Dowds bedömning kunde/borde det lika väl blivit gult kort för Carroll som sökte upp situationen för att få straff.
- En tam första halvlek som framförallt karakteriserats av Dowds högst egendomliga domarinsats och Carrolls straffmiss (eller Turnbulls räddning). Annars har inte mycket hänt. Förlängning idag igen eller.... Chelsea behöver Mata. Tror nog Anelka och kanske Kalou kommer in ganska snart för det är anfallet som klickar ordentligt. Hårtork i halvlek av AVB får vi hoppas.
ANDRA HALVLEK:
- 55 min. Räddning på mållinjen efter hörnkalabalik. Malouda bollen i ribban. Luiz sist på bollen från Chelsea, Coates räddar på mållinjen. Med handen? Det verkar så på reprisen.
- 57 min. Chelsea får inte frispark när det är handboll av Liverpool. Vid hörnflaggan. Två meter från linjedomaren.
-58 min. MÅL. Liverpool. Maxi Rodriguez igen. Får helt fritt fram och har öppet mål när bollen kommer från Carroll. Kontring där Chelseas försvar återigen inte alls hänger med. Otroligt. Och menar det inte i positiv bemärkelse.
- 63 min. MÅL. Kelly, Liverpol. touchar in bollen med huvudet från en Bellamyfrispark. Återigen uselt försvarspel på fasta situationer.
- 64 min. Anelka och Mata in, Lukaku och Malouda ut.
- Chelsea är förfärliga igen. Vi är då sannerligen inte ute ur krisen. Och ännu ett gult kort till Chelsea, Ramires. Nu har vi både otur, domarna emot och spelar uselt. Det finns inga förklaringar, bara ursäkter. Och mot just de här. Jag mår illa.
- 72 min. Tam nick av Torres som inte får någon kraft alls i den, på inlägg från Bertrand.
- 75 min, Torres får en chans Reina räddar. Sekunder innan återigen en handssituation i Liverpools straffområde.
- Det är inte mycket att kommentera. Chelsea står sig inte att känna igen. Särskilt inte anfallsmässigt, även om det är försvarsspelet som orsakar våra förluster. Stamford Bridge var vår borg, vårt fort - nu är det vår svaghet nästan. Vi måste verkligen bita ihop nu.

Förnyandet av Chelsea, föryngringen går väldigt mycket trögare och kommer att ta längre tid och orsaka oss mycket mer hjärtbekymmer än jag någonsin trodde.


Måndag:
Chelsea spelade oavgjort borta mot Fulham i reservligan. Fulham tog en ledning med 2-0 i första halvlek, andra halvlek var Chelseas. Med bl a Piazon som missade ett friläge innan Lalkovic gjorde första målet. Chalobah stötte in andra från nära håll och sedan avslutade Lalkovic med att missa en straffspark!

För dem som tvivlat efter allt snack senaste veckan försäkrar Juan Mata att hela laget står bakom AVB och hans idéer och att det finns ingen oro i truppen. Det ska ha understrukits på ett möte med hela laget förra veckan.


Har Citys hysteriskt fina form äntligen ebbat ut? Jag tror nästan det efter att sett dem mot Napoli och Liverpool. De imponerade inte i närheten av vad de har gjort tidigare. Faktum var att Liverpool var klart närmast segern och kanske till och med förtjänade den. Hart räddade City. Något som kanske gynnat ligan. Men ärligt talat, för mig var oavgjort bästa resultatet. Bägge förlorar två poäng och Liverpool fick inte vinna, vilket passar mig fint. De spelade dock bra och det blir svårt i cupmatchen. Fast det kan ju bli ett helt annat lag, det är ju vad Dalglish påstått, om vi nu tror på honom. Vilket jag inte gör.

Är det inte fantastiskt att Ferguson kan klaga på domaren som han gör och klara sig undan kritik, och han till och med tar upp ett möjligt offsidemål för två år sedan, men fullständigt skiter i att United fick två stycken (!) offsidemål godkända i matchen mot oss i år!? Fascinerande är det.

 

Rykten m m v-48


Söndag:
Rykten säger nu att Chelsea är villiga att byta Frank Lampard mot Luka Modric. Något jag innerligt hoppas inte är sant. Visserligen är modern fotboll rå och känslokall ibland, men det vore bara för mycket för mig. Uppgiften kommer dock knappast från trovärdiga källor så jag har bestämt mig för att inte tro ett dugg på detta.

Nytt namn som mittfältare i Chelsea är Bayern Münchens Danijel Pranjic. Kroaten är 30 år och skulle vara tänkt som sittande mittfältare eller mittback. Jag tror inte ett skvatt på det här.

Vår supersub, Salomon Kalou, lär vara på väg bort. Marseille hoppas få låna honom i januari. Lån? Chelsea ska bara acceptera köp om vi ska släppa honom. Kalou själv ska ha sagt nej till Olympiakos då han inte vill till Grekland.

Nicolas Anelka vet redan vart han kommer att gå när transferfönstret öppnar i januari, och det har varit klart ett tag. Jag bara hoppas att det inte är Tottenham då jag aldrig någonsin vill se våra spelare i konkurrentklubbar. Jag hoppas det är någonstans där han får oanständigt bra betalt och kan tjäna en hel del pengar på sin sista klubb. Anelka har varit ett föredöme i Chelsea, men hans tid i Chelsea har kommit till ett slut. Ryktet är att han hamnar i USA, eller rättare sagt i Canada i MLS-ligans Montreal Impacts.

Jag antar att även Alex har en klar klubbadress men där handlar det nog om andra pengar då Alex har längre tid kvar på sitt kontrakt. Detta pga hur nyheten släppts. Undrar just om Sam Hutchinsons kontrakt har något med AVBs beredvillighet att släppa Alex?

Vår förre spelare och manager Ruud Gullit är inte imponerad av Chelseas Champions Leaguespel. Ärligt talat, finns det någon i världen som är det hittills? Vi kan dock avsluta i stil genom att slå Valencia klart och otvetydigt på tisdag.

Lördag:
Eduardo Vargas kommer allt närmare Chelsea. Den 22-årige chilenske anfallaren i Universidad de Chile har följts av Chelsea en längre tid (och självklart andra klubbar). Chelsea ska ha skickat en delegation eller en förhandlare till Chile för att slutföra affären. Det lär vara en prisfråga. Universidad som vill behålla Vargas till sommaren 2012 för att spela honom i sydamerikas CL, Copa Libertadores, vill ha 8,5 m, Chelsea lär vilja betala 6,5m. Skillnaden beror på svårigheten med arbetstillstånd för Vargas. Han är inte kvalificerad idag då han ännu inte gjort tillräckligt många landskamper. Det talas därför om att "parkera" honom i Spanien ungefär som Chelsea gjort med Ulises Davila i Vitesse.

Jeffrey Bruma som gör succé hos Hamburg vill stanna öven optionsåret där istället för att återvända till Chelsea och sitta på bänken. Vilket är förståeligt för en ung spelare och med stor anledning också anledningen till att hans kontrakt skrevs 1-1 år.

TribalFootball, CaughtOffside mfl, inte alltför trovärdiga, tror Chelsea kommer att ha massrea på spelare framöver. Inget nytt i det. Det är de vanliga namnen, lite äldre spelare med korta kontrakt, eller utgående kontrakt som nämns. Drogba, Anelka, Kalou, Malouda, Ferreira, Alex, Bosingwa. Jag kan se dem alla gå, och kommer att sakna Drogba något oerhört, men jag kan inte missunna en sådan trotjänare ett sista stort lukrativt kontrakt. Alla har tjänat Chelsea fantastiskt väl. Jag gillar Alex och tycker han är bästa mittbackslösningen, men förstår AVBs satsning på den snabbare och lite bollskickligare Luiz i sin spelmodell.

Däremot förstår jag inte alls påståendet att Petr Cech skulle vara till salu. Det tror jag inte ett skvatt på. Vi kan absolut inte skylla den här säsongens alla insläppta mål på Petr Cech. Ingen målvakt i världen kan själv hålla målet rent när försvaret gång på gång ställer målvakten. Detta i mina ögon-öron löjliga rykte kommer säkerligen från okunnighet där Petr får ta skulden för mål som orsakats av laget och av att Thibaut Courtois gör succé just nu i Atletico. Men tanken är säkert den samma som när Courtois köptes, att han ska göra två säsonger på lån i Atletico och sedan matchas stenhårt mot Petr i Chelsea.

Även Brana Ivanovic lär sitta löst enligt det här ryktet. Det undrar jag, hans mångsidighet tillhör den sorts kvaliteter som coacher alltid uppskattar. Mest förvånad är jag kanske ändå över att Mikel inte finns med på listan.

Ryktet ska ha sin uppkomst i The Independent, som normalt är mer trovärdiga, men jag undrar jag om de inte bara är ute och fiskar just nu. Men kanske sätter det en blåslampa bakom de spelare som vill stanna.

Fredag:
Agenten Laros bekräftar att United och Chelsea scoutar Ricky van Wolfswinkel i Sporting Lissabon. Som för övrigt gjorde mål i Europaleague i veckan. Storklubbarna scoutar ett par hundra spelare per år, så det är inte direkt nyhetsmaterial, men det är kanske ett intressant framtidsnamn. Holländarna har ju en fantastisk förmåga att få fram bra spelare, även om de sällan hamnar i Portugal. van Persie är ju säsongens spelare hittills i PL, och han var ju inte dålig innan heller. Jag tycker van Wolfswinkel är intressant, även om namnet tar lite tid att skriva.

Hört talas om Javier Gonzalez Argal? Trodde inte det, men storklubbarna har och de kämpar redan om hans namnteckning. Argal är bara 15 år gammal och spelar för Athletic Bilbao. Real lär dock vara favoriter för Barcelona, Chelsea, Liverpool i bokstavsordning.

Uncle 'Arry Redknapp försöker inte bara snara Anelka, och tidigare även Kalou (som dock verkar vara på väg till Marseille) utan även Drogba. Han som gnällde så fruktansvärt i somras om att Chelsea visade intresse och bjöd enorma pengar för Modric borde verkligen hålla käften när det gäller att uttala sig om andra klubbars spelare. Redknapp kan verkligen vara påfrestande och ibland är det så jag önskar att han åker dit i sitt skattemål så han är borta ur rejset om förbundskaptensposten. Å andra sidan skulle en sådan utnämning skada Spuds så...

Gianfranco Zola ber alla om tålamod och förklarar varför Chelsea har problem med att växla från defensiv utgångspunkt till en offensiv utgångspunkt, och att det tar tid vilket vi alla djupt inne förstår (utom viss media som ser en chans till rubriker). Matt Lawton i Daily Mail skrev igår en rätt intressant sak om detta, som fick en sensationell rubrik som föga speglade artikeln. Läs lite mer om Zolas uttalande här: >>>

Torsdag:
Salomon Kalou lär vara på väg till Marseille redan i januari. Inget jag motsätter mig. Jag tror det är dags för Kalou att söka en ny utmaning där han har större chans att få spela. Och bättre att sälja honom nu medan vi får en mindre summa för honom, än vänta ut kontraktet. Jag tror inte Kalou förekommer särskilt mycket i AVBs framtidsplaner

Palermo har satt en prislapp på maffiga 21,5m pund på sin mittfältare Josip Ilcic. Enligt media för att skrämma iväg Chelsea. Men vi vet ju hur Palermo har satt prislappar förut.

Chelsea och Liverpool uppmanas att bjuda på Lucas Ocampo.. Det uppger media att hans klubb River Plate vill. Klassiska River Plate som nu spelar i andradivisionen behöver tydligen pengar och lanserar samtidigt Ocampo som den nye Ronaldo.

Conor Clifford lär vilja förlänga sitt lån hos Yeovil, vilket låter som en bra idé.

Onsdag:
Spuds Redknapp är fortfarande intresserad av Nicolas Anelka. Kanske redan i januari. Jag säger som alltid nej till att släppa våra spelare till konkurrenterna. Sant är att Anelkas form är hemsk, vad är det, 27 matcher utan mål nu. Men ändå vill jag inte släppa våra spelare till lag vi direkt konkurrerar med och få lag konkurrerar vi med mer än Tottenham. På lokalt och numer i ligatoppen. Men som delbetalning för Modric, varför inte?

Benayoun som visat häpnadsväckande bristande lojalitet sedan utlåningen till Gooners har återigen uttalat sig om den klubben. Plötsligt är unga spelare som håller honom utanför laget bra, vilket de tydligen inte var när de höll honom borta från Chelseas startelva...

Eviga ryktet om Gregory van der Wiel till Chelsea, har nu fått en vändning då Valencia lär vara intresserade av den mycket dyre holländaren. Kanske räknar de med att få loss pengar genom att släppa någon av de spelare som hela tiden ryktas bort från dem, som Topal med flera.

Som vi sagt hela tiden börjar nu även media tvivla på att Lukaku lånas ut. Lukaku själv har inte gjort succé ännu i Chelsea, men han är i Chelsea för att lära från Drogba och så länge Drogba är kvar i klubben lär varken han, hans agent eller vi fans vilja att han lånas ut. Han är köpt för framtiden och vi ska inte alls begära att han ska göra succé redan nu.

Tisdag:
Ryktet är att Danny Sturridge har haft ett möte med AVB och bett att få bli den centrala anfallaren. Visst han är i form och det är som ledande striker han säkert ser sig, i framtiden och kanske redan nu (Danny saknar ju inte självförtroende), men jag är osäker då jag tycker han spelat bättre på högerkanten än han gjort centralt hittills. Visst har han spelat mer där också men det går inte att förneka att både Drogba och Torres som centrala har bäddat för Danny i mångt och mycket. Dannys tid kommer.

Kevin de Bruyne, Genk, är fortfarande i allra högsta grad aktuell för Chelsea även om klubbarna har svårt att komma överens. De Bruyne vill komma och Chelsea vill köpa. Det sades att Chelsea bjöd 10m pund i somras men Genk nobbade. Nu talas det om anmärkningsvärda 15m pund. Vilket är väldigt högt för någon som inte ens är ordinarie i landslaget.

146-måls Didier Drogba ska ha nobbat Chelseas kontraktsförslag och vill helt enkelt ha mer pengar. Det är klart med rykten om Galaxy och Anzhi med flera så ser Drogba och hans agent chansen till en sista stor transfer, särskilt som han går gratis i sommar då han lär kunna förhandla sig till ett anmärkningsvärt belopp, både som bonus och i lön. Jag kan knappast klandra Drogba även om jag gärna sett att han stannar ett år till innan dess. Han är dock 33 år och han lär knappast få chansen att tjäna ännu större pengar fler gånger. Chelsea sitter ju förhandlingsmässigt illa till med måna spelare; Drogba, Anelka, Malouda, Kalou för att nämna några som kan försvinna gratis eller för nästan inga pengar alls. Allt enligt Drogbas agent Seydi som sagt att de, han och Drogba tackat nej till Chelseas erbjudande om en ett-års förlängning av kontraktet och att de kommer att gå dit där pengarna är störst även om inget konkret erbjudande finns. De har också tackat absolut nej till Milan som ville låna Drogba med köpklausul.

Mittfältaren Sergi Roberto har svårt att slå sig in i Barcelonas stjärnkryddade lag och påstås därmed vara intressant för Chelsea. Jag vet för lite om honom för att kunna avgöra hans ev kvaliteter, men 5m pund är ju ett tacksamt pris, även om jag säger absolut nej till Barcas förmodade krav på en köp-tillbaka-klausul.

Milos Krasnic lär komma närmare Chelsea då han är "i kris med Juventus". Nej tack säger jag om priset inte är i princip gratis. Han var bra i Ryssland men har inte alls imponerat på mig i Serie A.

Måndag:
Chelseas påstås ha skrivit kontrakt med den danske försvararen Andreas Christenson. Den fullvuxne dansken är dock bara 15 år så vi får väl se de närmaste åren om det är sant. Han spelar i Brøndby och danska pojklandslaget. Tro dock inte alltför mycket på det, källan är Daily Mail och pappa Christenson lär dementerat redan.

Bolton tycks  vilja fortsätta som närmast farmarklubb Chelsea enligt tidningarna.  Att Gary Cahill är på väg till Chelsea verkar nästan klart om man ska tro dem. Dee vill nu också ha Josh McEachran på lån. Vilket jag kan förså men jag tror ändå att Swansea vore bättre för honom. Mer obegripligt är att det har börjat talas om att Gael Kakutas lån ska bli en permanent transfer. Dt tror jag inte ett dugg på, snarare är det väl så att Chelsea borde ta tillbaka Kakuta då han inte får några chanser i det vilt kämpande Bolton.

Eden Hazard har fått ett prislapp. 43m pund/50m euro vill Lille ha för sin eftertraktade mittfältare. Visst är han bra, men så bra är i mina ögon bara mindre än en handfull spelare i världen och där är inte Hazard ännu. I lägre 30-talet kanske.

Valencias 25-årige turkiske mittfältare Mehmet Topal är fortfarande aktuell med Manchesterklubbarna och Chelsea intresserade då han har en utköpsklausul om 8,5m.







Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC