AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 11 sp 7 v 1 o 3 f 24 - 15 mål 22 poäng

16 november 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

blackburnInför Liverpool

Jag hade det på känn, Torres startar inte mot Liverpool. Det blir Drogba, Mata och Malouda. Lite oväntat, men jag är mer förvånad över att Sturrdige inte startar än att Drogba gör det. Alex som tycks sakna AVBs förtroende saknar jag också. Liverpools uppställning är mindre förvånande än AVBs, som inte är den jag själv skulle valt. Men AVB är manager och jag hoppas han valt mer rätt än jag skulle gjort.

LAGUPPSTÄLLNINGAR:

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
10 Juan Mata
11 Didier Drogba
15 Florent Malouda

Avb: 22 Ross Turnbull, 17 Jose Bosingwa, 6 Oriol Romeu, 16 Raul Meireles, 23 Daniel Sturridge, 39 Nicolas Anelka, 9 Fernando Torres.

Liverpool:
Reina (k); Johnson, Skrtel , Agger, Enrique; Kuyt, Lucas, Adam, Rodriguez, Bellamy; Suárez.
Avb: Spearing, Doni, Kelly, Carragher, Henderson, Downing, Carroll.

Domare: Lee Probert

---
Det tycks nästan vara en sport att bittra före detta Liverpoolspelare ska tracka och gnälla på Torres. Jag hoppas verkligen han tar chansen idag och sätter dem på plats. Senast ut är Dominic Matteo, vi väntar bara på Hyséns uttalanden nu.

Torres själv talar om att betala tillbaka våra fans för det stöd han fått. Jag måste dock erkänna att jag är långt ifrån säker på att Torres startar i eftermiddag.

Själv kräver jag vinst idag, just för att det är mot Liverpool. Men säker, det är jag sannerligen inte efter vår formdipp. Det är redan nervöst.

---
Inget roligt statistisk fakta är att Kenny Dalglish har aldrig förlorat som manager mot Chelsea (med Liverpool). Annars är Chelsea det mest vinnande laget av de två i Premier League.

Steven Gerrard lär inte spela på grund av fotledsskada.

Laget jag hoppas se piska det röda ur Liverpool i morgon eftermiddag gissar jag/hoppas jag idag blir följande:
Cech - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Ramires, Meireles, Lampard - Sturridge, Torres, Mata

Jag tycker gamle hjälten Doobs, Michael Duberry (eller som Lars-Gunnar Björklund kallade honom Cupvinnarfinalen på Råsunda, Dyberriii, stället för Djuberry som han heter) har väldigt rätt i sina tankar kring vårt mittbackslås, och hur det borde vara. >>> Doobs som fortfarande spelar aktiv, nu i Oxford, vid 36 års ålder. Spela ihop Alex och JT, för de är de bästa försvararna.

---
Med undantag för Essien har Chelsea en full trupp att välja från inför söndagens mycket klargörande match mot Liverpool. Den avgör inte säsongen, men en vinst skulle betyda oerhört mycket för oss supportrar och klubbens utmaning för ligatiteln. Hilario är frisk, Drogba frisk och inte längre avstängd. Sturridge vilade visserligen idag men det var för att han fick en smäll på träningen igår. Han kommer att träna imorgon lördag. AVB förklarade också sin uppställning mot Blackburn med att han ville ha långa och huvudstarka spelare, och spelade Sturridge som center för att han ville få löpningar bakom deras backlinje. Hur han tänker spela truppen mot Liverpool har han av förklarliga skäl inte avslöjat

Inte heller Liverpool har några större skadeproblem även om Suarez fick vila i Uruguays vänskapsmatch i veckan pga ryggproblem. Det ska dock varit lindrigt. Carragher är tillbaka efter vilat två matcher pga vadskada, jag tror dock inte han kommer att starta ändå. Gerrard letar efter formen, men jag tvekar till om Dalglish vågar vila sin ikonspelare.

---
Time for Scousers. Time for payback. REVANSCH.

Jag döljer inte mina känslor för Liverpool, dess fans och deras gamla spelare som inget hellre vill än trasha Chelsea. Så jag kräver revansch för fiaskona förra säsongen mot scousers. Två förluster är inte ens i närheten av att kallas någon annat än skandal mot dem.

Jag har respekt för dem som fotbollslag, de är bra. Men de är inte Chelseabra och det måste Chelsea bevisa på söndag. Det är dags att visa var skåpet ska stå igen, särskilt på Stamford Bridge. Allt annat än vinst är underkänt.

De har inte förlorat på åtta matcher medan Chelsea har haft en bedrövlig tid med Foy/QPR och vad det nu var som hände mot Arsenal. Oavgjort i en svag match mot Genk. En knapp bortavinst mot Blackburn var lite tröst på såren, men nu kommer det stora, viktiga och väldigt svåra matcher på rad så mer än normal skärpning krävs. Framförallt kanske vi ska hoppas Lampards målform håller i sig. Bäste målskytt i ligan med 6 mål. Dags för forwards att börja leverera.

Inga Chelseaspelare skadades i landskamperna! Petr Cech stod trots sin brutna näsa och förväntas så göra på söndag också. Det krävs nog. Normalt har Chelsea varit svaga efter landslagsuppehåll, vi har där sett ett litet trendbrott i år då vi har två vinster och en oavgjord (Stoke) direkt efter landslagsuppehållen. (Tack och är det väl inget förrän i mars nu, även om Drogba och Kalou, kanske även Essien försvinner på Africa Cup of Nations).

Särskilt förväntar jag mig en stormatch av Fernando Torres. Han gjorde debut mot sin gamla klubb i 1-0 förlusten då för övrigt en viss Chelseaspelare vid namn Raul Meireles gjorde målet! Torres var inte redo för den debuten och våra enorma förväntningar och det skadade hela hans vårsäsong. Både vi fans och Ancelotti visade dåligt omdöme när vi pushade honom framåt i den matchen. Vi får inte hella glömma att han liksom Meireles nu är skyldig Chelsea att göra mål på pool (de hatar när man kallar dem det, så det gör vi). Alla mål av Liverpool på Chelsea förra säsongen gjordes av Chelseaspelare! Torres två på Anfield, Meireles på Stamford!

Men nu är det dags att Torres visar den form han hade innan sin idiotiska utvisning mot Swansea. Då kan det här bli roligt, inte minst som Meireles har varit precis lika bra i Chelsea som han var under våren i Liverpool då han var deras bäste spelare.

Drogba är också tillbaka efter avstängning för en lika dum utvisning på ungefär samma sätt mot QPR.

Chelsea har inte direkt visat form på sistone även om vi tog en livsnödvändig kämpaseger borta mot Blackburn. Lampard som gjorde målet då är dock en spelare i form och jag kan inte se Chelsea starta matchen utan honom. Annars har nog AVB en del att fundera på.

Att det blir en tuff match är ingen tvekan även om jag hade förväntat mig mer av Liverpool den här säsongen. De hade en bra start men har hackat ordentligt de också på sistone. Jag var skeptisk till deras engelska satsning, men Adam har visat att han har en underbar vänster om än ej några kvicka ben. Carroll har gjort några mål på sistone.

Suarez lär vara tveksam men säger att han startar. Helt klart en spelare att verkligen se upp med, utan tvekan deras bäste idag. Han har dock problem med ryggen.

Carragher kan komma att starta efter skada. Vilket inte direkt oroar mig, men jag ser gärna ett fint självmål igen av honom. Inte heller Gerrard oroar mig mycket. Han ser ut som Lampard gjorde efter sin likadana skada förra året. Först goa besked, sedan nya besked vecka efter vecka och de är borta väldigt länge och formen vill inte komma - det är historien om Lampard förra året och Gerrard nu. Men matchens betydelse kanske lyfter deras ikonspelare.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC