AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 12 sp 7 v 1 o 4 f 25 - 17 mål 22 poäng

14-20 nov 2011

Nyhetsnotiser v-46


NY FRÅGA!

Söndag:
MATCHEN: 1-2
Förre Chelseasupporten Glenn Hysén gjorde comeback i Viasat. Ärligt talat, jag saknar honom och det är inte många scousersupportrar jag säger det om. Att han var fd Chelsea är ingen nyhet, det har vi vetat i många år, men i hans fall kan man ju nästan förstå byte av lag. Precis som studion har jag förhoppningar på Drogba och jag tycker de också har rätt i att Chelsea har haft svårare mot de bättre lagen, även om vi vet att Arsenalmatchen var tillfälligheter och mot United var det linjemannen som avgjorde. Även förlusten mot QPR har välidgt mycket utanför Chelseas kontroll med årtiondets sämsta domarinsats av Foy. Så vi har ursäkter, men ursäkter vinner inte ligan. Och vi har inte råd med fler förluster eller ens oavgjorda matcher, faktiskt knappast en till om vi på allvar ska utmana City. United tror jag däremot finns inom räckhåll betydligt enklare, de imponerar helt enkelt inte alls på mig. (Om man sedan också slapp reklamen med Silvstedt, tack!).

De första fem minutrarna tyder på en väldigt fysisk match, det är riktigt traditionellt brittiskt aggressivt fysiskt spel från Liverpools som satsar på att neutralisera Chelseas mittfält, tre mot deras fem man. Låst inledning där Liverpool satsar precis som Arsenal på att få instick bakom Chelseas höga försvarslinje (som jag personligen hyser tvivel om, men....).
- 10 min. Kuyt skulle haft kort för en avsiktlig hands mitt framför Probert, när Chelsea hade kontringsmöjlighet. Anfallet efter fick Mata matchens hittills bästa chans men bollen gick parallelt med mållinjen och studsade bort från backarna när den kunde studsat in i mål. Chelsea har tagit ett visst grepp om matchen. Riktigt bra långt långskott från Mikel i 11 min.
- Suarez är ett orosmoment precis som väntat och det står mycket klart att AVB valde att spela Luiz för att han med sin snabbhet ska försöka neutralisera uruguyanen.
- 21 min. Mål trodde alla inklusive han som sköter resultatet i grafiken. Men Drogbas frispark gick precis utanför och rasslade i nätet bakifrån.
- 28 min. Jättemisstag av JT höll på att kosta men Luiz räddade upp situationen och mejades ned av Lucas som borde fått varning. Probert fick till slut upp kortleken och Lucas fick det för snack istället för brutalt spel....
- Första 30 min totalt bollinnehavsövertag för Chelsea med 63%. Men närkampsspelet vinner Liverpool då Probert tillåter mycket hårt spel.
- Mikel gör en tavla, som så många gånger förr utanför straffområdet och det aggressiva Liverpool får både boll och flera fria spelare, till slut bollen till Maxi Rodriguez som helt fri gör må. Cech var nära att få bollen på sig. MÅL 34 min. Uselt försvarsspl återigen av Chelsea och till slut går det åt skogen. Det går inte längre att ursäkta AVB, du måste ägna försvarsspelet uppmärksamhet nu. Cech får också ta på sig målet då han borde sett att Mikel inte väntade sig bollen. Varenda lag i världen vet idag exakt hur de ska göra mål på Chelsea, så hä rmånga mål går inte att släppa till om Chelsea ens ska vara med i toppstriden. Chelsea har inget vapen mot aggressivt spel mot Chelseas uppbyggnadsspel, det var varenda lag nu visat och managerduon måste komma med ett motvapen på detta. Det är inte Portugal, det är Premier League. Jag är klart orolig nu. Särskilt då vårt anfallsspel är obefintligt och orörligt. Vi tappar boll oroväckande lätt över hela planen.
- Men nog tycker jag Probert tillåter Liverpool spela bra mycket hårdare och tuffare än han tillåter Chelsea. Har jag fel? Jag tycker också kommentatorerna hyllar Liverpool lite väl mycket, så bra har de inte varit men deras spelplan har fungerat väldigt bra och de har tillåtits spela väldigt hårt och tufft. Målet var ju på en jättetavla av Mikel igen tiotalet meter framför straffområdet och de hade dubbelt så många spelare som försvarande Chelsea hade där. Jag tycker nog AVBs laguttagning varit felaktig och nog är smekmånaden över för honom nu. Upp till bevis i andra halvlek AVB och gör de nödvändiga bytena både i spelplan och spelare.
ANDRA HALVLEK:
Jag hoppas Meireles kommer in för Mikel. Malouda är iskall och Sturridge måste byta av honom. Sedan är det frågan om Drogba ska få fortsätta längre eller om Torres ska in. Men frågan är om Luiz också kan få vara kvar, med en varning och så huvudlöst spel stundtals. Varför fick Alex inte starta? Inte ens vara på bänken?
- Sturridge som skulle startat byter av Mikel. Modigt byte där AVB offrar den sittande mittfältaren även om Mikel inte hänger med i toppfotbollen. Mitt tålamod med honom är nog officiellt slut nu, trots det fina långskottet i första.
- 49 min, Drogba tar sig fram men bollen sitter inte, strax uanför krysset. Vi kan inte slarva bort de få chanser som blir på det sättet.
- 50 min. Skrtel lyckas få fram benet före Mata. Bara hörna som inte blir något av. Chelsea försöker i alla fall ändra matchbilden och skapar tryck. Men misstagen försvarsmässigt fortsätter tyvärr. Liverpool fortsätter med sitt aggressiva höga presspel, vilket de knappast lär orka hela matchen, därför måste Chelsea få till kvitteringen.
- MÅL 55 min. Och kvitteringen kom, tack vare Sturridge.
- Fortsätter Chelsea så här kan vi vända matchen. Fantastiskt reflexräddning av Reina, som dock fick Ivas nick väldigt nära sig. 57 min.
- Chelsea vill nu spela fotboll, rör sig och visar hur viktigt det är med vilja och motivation i fotboll. Bara klass räcker inte alls i modern fotboll, alla lag är för duktiga och även de bästa måste verkligen vilja vinna, vara motiverade och få med sig oss supportrar som nu gör Stamford till en kokande gryta för de röda. Ett mål till och jag kan bli riktigt glad. ;-) Stenstoderna Malouda och Drogba ser ut som helt andra spelare i andra. Undvik bara försvarsmisstagen så ska det här kunna ordna sig.
- 62 min. Gult för Ramires och det är inte mycket att säga om även om jag fortfarande tycker Probert bedömer närkamperna olika beroende på tröjfärg, men jag är knappast objektiv just nu. Men AVB måste ha gett Chelsea en behövlig hårtork i första. Torres värmer upp vilket intressrar producenterna nästan mer än matchen. Kuyt får ett kort han borde fått tidigare. Probert börjar jämna ut sin bedömning?
- Livsfarlig inlägg från Mata som smiter precis förbi Drogba framför Reina.
- Dalglish försöker få tillbaka initiativet på mitten med Jordan Henderson. Bellamy ut. 66 min.
- Det är Ramires som spelar sittande mittfältare, även om han naturligt nog har en högre utgångsposition än Mikel som alltid tenderar att fastna farligt framför straffområdet. Mata ändå min Chelseaspelare, särskilt i andra hittills. Men hela Chelsea ser annorlunda ut. Malouda försöker en fin cykelspark i boxen 70 min. Utanför dock.
- AVB svarade verkligen på sin halvtidsutmaning och första kvarten i andra halvlek var mycket bra Chelseaspel med vilja bollrörelse och initiativ. Liverpools presspel har trillat ihop då Chelsea nu står upp och inte lägger sig ned som Mikel när Liverpoolspelarna trycker till.
- Lampard är den som fortfarande inte får till det. Hans bollmottagning är inte alls i vanlig klass. Kanske han som går ut och Malouda dras ned på hans plats med Torres som vänsteranfallare. Sturridge märkvärdigt anonym efter målet. Men det spelar ju ingen roll, bara han gör mål.
- 77 min Liverpools målskytt Maxi Rodriguez ut Downing in.
- 80 min. Farlig frispark efter gult kortstämpling av Iva. Går till hörna som blir resultatlös även om Liverpool biter sig fast. Liverpool har jämnat ut matchen, men vi behöver ett vinstmål, jag tycker fortfarande inte oavjort är godkänt i den här matchen.
-83 min. Torres in förDrogba som får godkänt för sin andra, men inte första halvlek och Meireles in för Ramires. Ska förra årets båda matchvinnare avgöra för sitt nya lag?
- 85 min. Malouda slarvar bort en bra chans där han hade flera alternativ i boxen.
- 86 min slarvar Liverpool bort en chans där de var fler runt straffområdet efter att JT blivit överspelad.
- Chelsea får inte till det tryck vi behöver sista minutrarna och Sturridge bränner nästa chans.
- MÄL. Glen Johnson som varit totalt överspelad andra halvlek får fri väg fram och gör mål. Kuyt lurade bort Cole. Fruktansvärt orättvist.
- Chelsea är bortspelade från chans på ligatiteln, det måste vi nog acceptera även om det finns mycket annat att spela för. Men vi gav bort den här matchen i första halvlek. I andra var Chelsea överlägset bättre men då är det alltid risk för den här sortens kontringar. Jag har inte ord för min besvikelse.
- Bara 3 min stopttid.
- Meireles gör ett idiotval och skjuter från 35 m upp på läktaren istället för att spela frispringande spelare.

Jag bör nog hålla tyst nu om vad jag tycker. Men som jag ser det är ligatiteln inte längre inom räckhåll. City har ett alldeles för stort försprång och imorgon tappar vi nog fjärdeplatsen också. Rättvist, nej det tycker jag inte men det spelar ingen roll, vår fjärde förlust redan. Uselt.
OCH i slutminutrarna igen, det är fullständigt oförsvarbart. Mot det laget.

---
Engelska tidningar har nu börjat spekulera i att AVB kommer att få sparken. De har nämligen visat att hans första elva matcher är de sämsta av någon start en Chelseamanager har haft under Romans ägarskap. Mourinho, Grant, Scolari och Ancelotti hade alla en bättre start i Chelsea än vad AVB har haft. Därmed drar tidningarna, framförallt The Telegraph slutsatsen att AVB nu sitter ordentligt löst, inte minst på grund av att Guus Hiddink nu är fri att ta ett managerjobb igen. De har gjort en analys och alla siffror i matcher, mål, kort etc är till AVBs nackdel. Bara i antalet använda spelare toppar AVB inte listan (eller är det bottnar han inte?). Förvänta er krisrubriker om Chelsea tappar poäng eller än värre förlorar till scousers.

Samma Telegraph som vill sparka AVB har en rätt intressant artikel om honom. >>>

Lördag:
U-18-laget vann över Charlton med 1-0 och börjar se betydligt bättre ut än i början av säsongen. Det var Islam Feruz's första mål i Chelsea som avgjorde matchen. Svenske Amin Affane spelade.

Fredag:
Fernando Torres som gång på gång visat glimtar men aldrig når fram till sin forna form och storhet antyder inför helgens revanschmöte med Liverpool att hela sanningen om varför han lämnade aldrig kommit ut. Vilket antyder att han skulle tvingats bort (för 50m pund, vilket väl är världens bästa bondfångeri i så fall). Jag vet inte vad sanningen är, men Dalglish uttalar sig gärna väldigt nöjt om hur den affären gick.
Torres vill också återbetala Chelseafansens enorma stöd sedan han kom, och det ligger onekligen många poänger i det. Jag är själv lite förvånad över hur tålmodiga vi alla varit (även om jag nu börjar bli lite mindre tålmodig efter den dumma utvisningen han tog och som sänkte hans form igen). Att knäcka Liverpool vore det allra bästa tänkbara sätt att återbetala vårt stöd.
Han har också senaste tiden berättat att en förklaring till hans dåliga form lär vara att han har svårt att finna sig tillrätta i London, som tydligen är lite för stort och han har haft svårt att hitta sitt social liv där.

Torsdag:
Drogba har tränat i veckan efter tagit bort skruvarna i sin arm under landslagsuppehållet och kommer att vara en av spelarna som AVB måste välja mellan för att leda anfallet.

Dennis Wise, en av mina stora favoriter under åren, återvänder till styrelsen i CPO. Han har suttit där förr, när CPO bildades. Wise är en person som nog kan göra ett bra jobb, jag vet dock inte om han kommer att representera klubbens intressen eller de fans som var emot en försäljning.

Onsdag:
Guus Hiddink
fick inte uppleva ett nytt EM. Turkiet blev ju utslagna av Kroatien och Hiddink är nu arbetslös. Han har redan antytt att han väldigt gärna återvänder till Chelsea, dock ej som manager. Utan i en mer undanskydd position. Om det är ok med AVB så skulle jag personligen inget hellre än fortfarande vilja se Guus som sportchef i Chelsea med ett mer övergripande ansvar för fotbollen och a-laget än Emenalo som är bäst på ungdomar och ungdomsutvecklingen. Det vore ett sant Dream Team för mig, AVB och Guus Hiddink. Wow. Och de Matteo därtill. Vilken uppställning.

Gary Cahill berömmer samarbetet med John Terry och som de höll alltid lika ointresserade (i landslaget) Zlatan Ibrahimovic och övriga svenska anfallare i schack igår kan man nog se fram emot fortsatt sådant samarbete i Chelsea. Chelsea lär också vara favoriter till Cahills kråka i januari, då alla räknar med att Bolton kommer att försöka få ut häpnadsväckande 8m pund (en del säger t o m 13m, men det är vansinne) för en spelare med bara 6 månader kvar på kontraktet.

Tisdag:
Sturridge fick göra debut men gjorde väl inte braksuccé.

AVB nekar till FAs anklagelser. Det lär nog dock inte hjälpa tyvärr. Han lär bli fälld snarast. Hoppas bara det inte blir avstängning mot Liverpool.

Måndag:
För Daniel Sturridge lär det vara en höjdpunkt i hans fotbollsliv om han får starta mot Sverige imorgon. För Chelsea är det svindyrt då han kostar mer än nästan någon allsvensk spelare så fort han sätter foten på Wembley. Då utfaller nämligen en klausul i kontraktet mellan City och Chelsea och Dannys pris går upp med 1m pund. Ändå, jag tycker det är så klokt att skriva prestationsrelaterade kontrakt både med spelare och klubbar. Gör han mål och spär på sitt goda självförtroende ytterligare är det ändå småpengar för Chelsea och en långnäsa till Alan Hansen och de andra häcklarna som spelat i Liverpool.

 

Rykten m m v-46


Söndag:
AVB har uttryckt missnöje med att Swansea's Brendan Rodgers offentligt uttalar sig om Chelseas Josh McEchran. AVB säger att han inte bestämt sig alls om att låna ut Josh, då han inte vet om ett lån är rätt för honom. Det var rätt för Daniel Sturridge, men det passar kanske inte alla spelare. Vilket jag har förståelse för, ett lån gör verkligen inte automatiskt unga spelare bättre. Det fungerade för Danny men se på Gael Kakuta, Patrick van Aanholt just nu som snarare blir sämre spelare av sin lånesejour. De av våra lån just nu som verkligen utvecklas är framförallt Thibaut Courtois och Tomas Kalas som bägge får lysande recensioner. Även Jeffrey Bruma har etablerat sig som förstaval i en tuff liga.
AVB hyllar Josh och menar när han väl tar klivet in i Chelseas förstaelva kommer han att vara världsklass. Men skynda långsamt har alltid varit Chelseas recept med unga löften och med tanke på hur andra klubbar sliter ut sina unga löften måste jag säga att jag stödjer den policyn.

---
Newcastles Cheik Tioté lär återigen vara aktuell för oss. Även om jag själv undrar om det är den sorts spelare vi behöver. Jag vill nog ha en mer kreativ offensiv mittfältare, inte en bättre Mikel så att säga.

Enligt tidningarna, och de vet ju vad Roman tycker, ska han gett klartecken att spendera enorma pengar på Gonzalo Higuin i januari. Jag gillar Higuin med de summor, 40-50m pund, det talas om är för mycket, särskilt för en spelare vi inte kan använda i Champions League i vår.


Det tycks nästan vara en sport att bittra före detta Liverpoolspelare ska tracka och gnälla på Torres. Jag hoppas verkligen han tar chansen idag och sätter dem på plats. Senast ut är Dominic Matteo, vi väntar bara på Hyséns uttalanden nu.


Vid U-21 EM får några år sedan i Sverige var jag oerhröt imponerad av några spelare, Mesut Özil var min största favorit. Jag gillade också Marko Marin som nu enligt tysk media kommer att hamna i Chelsea. Den diminutive mittfältaren är en spännande spelare även om jag alltid tyckt han var för liten för PL så har Silva och Mata ju visat att det handlar inte längre om storlek i PL. Jag ser gärna Marin i Chelsea, även om jag inte är lika övertygad som tyska medier att de tkommer att hända. Å andra sidan var jag också övertygad om att Sergio Asenjo var nästa stormålvakt i världen, han är idag tvåa i Atletico Madrid bakom vår Thibaut Courtois.

Det sägs nu också att Chelsea inte vill låna ut Josh McEachran till Swansea. Jag tror det är fel. Josh behöver erfarenhet och han får det inte just nu i Chelsea så jag är för ett lån även om det ställer till det med Uefas idiotiska regler.


Lördag:
Han påstods vara på Chelseas önskelista men har nu skrivit på för Barcelona, lillebror Alcantara, Rafinha. Så nu slipper vi nog det ryktet på ett tag.

Anzi Mashkala påstås erbjudet Dider Drogba en till och med högre lön än Eto'o har i klubben. Det kan nog bli svårt att tacka nej till inför nästa säsong om det är sant. Vi får se, även om jag hoppas Drogba stannar.

Fredag:
Rasistanklagelser och pinsamma uttalanden av gnomen (tomten) Sepp Blatter har dominerat senaste tiden. Nu verkar det som om FA tänker föra talan mot Liverpools Luis Suarez för vad han kan ha sagt mot Patrice Evra (som även tidigare fört fram rasistanklagelser och då förlorat stort mot vaktmästarna på Stamford Bridge). Om FA fäller Suarez kan han bli avstängd länge. Dock ännu inget nytt om JT och vad läppläsarna på YouTube påstår han sagt. Vi kan bara avvakta även om jag aldrig kommer att tro att JT är en rasist. Däremot vet jag hur det går till på idrottsarenor och förflugna ord fälls onekligen trots att det varken är sant eller speglar sanningen. Det är dock ett långt steg till rasism även om jag anser dumheter sagda också ska bestraffas, men då domare som Foy inte bestraffas hur ska man bedöma det?

Ang det så påstår Daily Mail under fredagen att polisen anser att det finns fog att ta fallet med JT till åklagare. De ska ha talat med sex Chelseaspelare, men det framgår absolut inte om John Terry är en av dem. Daily Mail tillhör dem som starkast drivit kampanjen mot JT så det finns fog att ta uppgifterna med en smula salt, och det är ändå åklagarna som ska avgöra. Själv tycker jag att av vad som framgår är det mindre hål i en en sil än i Daily Mails påståenden.

Torsdag:
Opålitliga Sportsvibe hävdar att AVB vägrar ge upp på att värva Alvaro Pereira från Porto. Trots att denne skrev nytt kontrakt i höstas. Själv tycker jag kanske vi borde ägna större åt en högerback än en vänsterback, men kanske tror inte AVB på Ryan Bertrand?

Onsdag:
Det pratas alltmer om lillebror Alcantara från Barcleona till Chelsea. Rafa eller Rafinha som han också kallas har nu kopplats ihop med Chelsea ett tag. Chelsea som också var intresserad av storebror Thiago som nu ingår i Barcas förstatrupp. Intressant namn men långsiktig affär.

Swindons Jordan Young har nobbat Chelsea. Vilket jag tycker är bra. Jag anser inte det är bra för 13-åringar att flytta över hela landet för att spela fotboll även om det är för min klubb. Jag hoppas dock att Young om några år är redo för att gå till Chelsea då han tycks vara ett osedvanligt löfte som Chelsea bör hålla kontakten med. Men det var ett moget beslut av Jordan Young, central mitffältare, att säga nej till en flytt i den åldern enbart för fotbollens skull. (Hans klubb och Chelsea var dock överens så det är bara att vidhålla de goda relationerna).

Milans Galliani har bekräftat att de är intresserade av att bjuda på Anelka och Drogba. Drogba ska de låta bli, jag vill fortfarande utan någon tvekan att han ska förnya sitt kontrakt och avsluta sin karriär i Chelsea även om han kanske inte är första startalternativ varje match. Anelka kan jag tänka mig låta gå om han vill, och om Chelsea får anständigt betalt. Annars kan Milan hålla tassarna borta där också.

Tisdag:
Rasism är tydligen ämnet just nu, nu anklagas Genkpubliken för att gjort rasistiska anmärkningar mot Sturridge i Champions League-matchen. Chelsea ska ha klagat.

Måndag:
Roma hävdar att de en gång tackat nej till ett bud på Daniele de Rossi från Chelsea. Det kan jag tänka mig, men när de påstår att budet var på 60m pund då kallar jag dem rakt ut lögnare, för det tror jag mindre på än jag tror på jultomten. Hade de haft liran kvar hade kanske beloppet verkat mer trovärdigt om än lågt.

Dagens starkaste rykte är Theo Walcott för 25m pund. Jag fattar det inte förutom att han är engelsman och snabb. Vi var intresserade av honom som tonåring och han valde ändå gooners vilket diskvalificerar honom på fler sätt än det uppenbara att jag inte tycker han är Chelseamaterial. Lägg hellre pengarna på något vi verkligen behöver, som David Silva, Luka Modric eller Wesley Sneijder.

Ett okänt namn som nu jagas av alla toppklubbar utom de i Manchester lär vara Josiah Chukwudi. Central mittfältare som inte tillhör någon klubb. Han är dock bara 15 år så det är kanske inte så konstigt.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC