AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 11 sp 7 v 1 o 3 f 24 - 15 mål 22 poäng

7 - 13 nov 2011

Nyhetsnotiser v-45


Söndag:
Chelsea U-18 slog Fulham med 4-2 och vann den tredje av de fyra senaste matcherna. En klar förbättring från säsongens inledning. Lucas Piazon gjorde debut för Chelsea i en riktig match och spelad en halvlek. Svenske Amin Affane var matchens lirare då han var inblandad i tre av de fyra målen. Fulhams mål gjordes bägge av Na Bangna som faktiskt var Chelseaspelare till bara för någon månad sedan!
-Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman (k); Alistair Gordon, Alex Davey (Jordan Houghton 71), Nathan Ake, Adam Nditi; Lewis Baker, Ruben Loftus-Cheek (Archange Nkumu 77), John Swift; Lucas Piazon (Alex Kiwomya 45), Islam Feruz, Amin Affane. Avb: Michell Beeney, Ismail Seremba.

Lördag:
Frank Lampard är kapten ikväll mot Spanien då JT vilas. Det är som man säger a big deal i England och det märks då han får uttala sig bra mycket mer än han brukar. Lamps har tagit den chansen att försvara JT från de anklagelser som jag bara anser är rent löjliga, att JT skulle vara en rasist. Kan han sagt något förfluget olämpligt i en match där känslorna fick extremt utrymme på grund av att domaren inte hade minsta koll på matchen, det vet jag inget om. Jag tror det inte heller, men det finns inget som får sådana proportioner som eventuella sådan anklagelser, även om jag nog undrar lite vad som hände mellan Suarez och Evra, för den storyn har helt försvunnit.
- Lamps har också till skillnad från de gamla gnällisarna från liverpool förutspått att Sturridge kommer att lyckas. Hoppas han får spela.
- JT kommer att leda laget som vanligt, mot Sverige i veckan. Något som nog jag också tycker visar hur löjliga smädeorden mot honom är och vilken liten betydelse de som känner honom lägger på dem. De kommer ju också främst från fans till andra klubbar och vissa skandalhungrande journalister.

Fredag:
Precis som väntat anklagar FA nu AVB för så kallat improper conduct för att han sa sanningen om Chris Foy efter QPR-matchen. Straffet fastställs först efter att AVB fått säga sitt - men det lär inte spela någon roll. Böter lär det absolut bli, förmodligen även avstängning. Min fråga är; vad får Chris Foy för straff?

Imorgon kanske Daniel Sturridge får göra landslagsdebut och det är ungefär det intressantatste jag kan säga om vänskapslandskamper. Peter Cech är däremot förmodligen (även om det är olika bud) inblandad i en viktig match, Tjeckien mot Montenegro om en EM-plats.

Torsdag:
NY SPELARE
Lucas Piazon är nu officiellt en Chelseaspelare.

Det skulle ha skett först 20 januari men av någon anledning är det hela redan klart, meddelar han själv via Twitter. Vilket innebär att han nu får spela officiella matcher för Chelsea, än så länge lär det bara vara reserv- och ungdomslagsmatcher men självklart är det goda nyheter. Jag tvivlar dock på att vi får se honom i a-laget den här säsongen, men han är också köpt för framtiden då han bara är 17 år till i januari då han fyller nästa gång.

--
Rekommenderad läsning. Michael Emenalo talar ut om Chelseas lånepolicy och vad målen med att låna ut spelare är. Mycket intressant: >>>

Chelsea fortsätter med att försöka hitta de resandefans som skämde ut sig i Genk. Hoppas de hittar dem och kan stänga av dem en tid, inget märktes i tv men sådana påstådda ramsor är oacceptabla.

Oroande är också att Torres nu talar om att han har svårt att finna sig tillrätta i London. Sådant prat har orsakat många andra dåliga spelarinsatser, även om det kanske mest var fruarna i fall som Brian Laudrup och Hernan Crespo. Jag börjar själv undra lite över Torres nu. Innan vansinnestacklingen och avstängningen var jag övertygad om att han skulle komma tillbaka, men han imponerade inte på mig mot Genk och Blackburn

Tisdag:
José Bosingwa drar sig tillbaka från landslagsfotboll, vilket kanske hade haft större effekt om han inte varit petad i landslaget efter en kontrovers med förbundskapten Bento.

Svenske Marko Mitrovic var en av målskyttarna när Chelseas unga reserver slog Norwich. Även Norwich matchade ett ungt lag. Chelsea spelade största delen av matchen med tio man sedan Rohan Ince åkt ut. Lalkovic gjorde första målet - och andra målet. Han fortsätter uppenbarligen att utvecklas ordentligt. Slutresultat: 3-0

Ron Gourlay har talat om att Stamford Bridge förmodligen får ett nytt namn inför nästa säsong. Det har tidigare av Bruce Buck lovats att Stamford Bridge fortfarande ska ingå i namnet, men om det sägs nu inget efter nederlaget med CPO. En sak lovar vi, CSFC kommer alltid att kalla Chelseas hemmaarena Stamford Bridge så länge det är Chelseas hemmaarena oavsett vad den får för sponsorsnamn. Vi måste ju också tänka på kopplingen till oss från vikingaländer. Det var vid Stamford Bridge engelsmännen slog tillbaka vikingarna 1066 bara för att decimerade och krigströtta sedan förlora till William Erövraren vid Hastings i södra England bara några månader senare.

Måndag:
Daniel Sturridge har fått sin förtjänta plats i landslagstruppen mot Sverige och Spanien. Det gör att Chelsea har fyra spelare i truppen då även veteranerna Cole, JT och Lampard kallats in.

Ungdomslaget vann borta över West Ham i helgen med enda målet av John Swift.

Åter ett av dessa landslagsuppehåll, detta värre än de flesta då bara åtta länder har något att spela för i två kvalmatcher inför EM. Även om det allitd finns något klassiskt i matcher mot Danmark och England, kan jag inte få fram den minsta lilla entusiasm för att riskera spelarskador för det.

Det enda spännande är om Daniel Sturridge får göra sin landslagsdebut för England. Han förtjänar det betydligt mer än vissa som spelat senaste tiden. Sturridge var pigg mot Blackburn

Två veckor till revanschmötet mot Liverpool. Vi förlorade bägge mötena förra året, något som absolut inte får ske igen. Inte mot dem. De har inte heller direkt övertygat senaste tiden så det är två lag med skakiga självförtroenden som möts på Stamford.

Mycket noterbart är att de som gjorde samtliga mål i de matcherna, idag spelar i Chelsea. Torres gjorde bägge på Anfield och Meireles gjorde det enda på Stamford!

 

Rykten m m v-45


Söndag:
Fernando Llorente från Bilbao är återigen het i ryktena. Vet inte, var nog mer imponerad av honom förra året.

LA Galaxy vill nu ha Frank Lampard som ersättare till flickornas Beckham. Jag tror inte det är aktuell, Frank är alldeles för mycket Chelsea för att överväga detta redan nu, jag tror han vill tävla på högsta nivå minst en säsong till. Även om han nu antyder att han kanske ger upp landslaget efter EM.

Mario Mandžuki? i Wolfsburg, lär vara aktuell, men väntas välja Spuds för Luka Modrics skull. Även om jag personligen inte alls tror sista ordet är sagt i Modricsagan, det är ganska indikativt att Modric ännu inte skrivit ett nytt kontrakt som alla trodde, eller som han förväntades åtminstone erbjudas. Det händer nog inget i januari men jag kan tänka mig historien får nytt liv igen i sommar.

Det spekuleras i att Capello tänker starta ett betydligt försvagat, närmast b-lag mot Sverige. Bland annat lär Sturridge, Rodwell och Kyle Walker få hansen från start. Carson står i mål och räkna med fler ändringar även om Capello artigt varnar för Sverige och Ibrahimovic som han en gång tog till Juventus. Fast som Sverige spelat på sistone är nog enda chansen för Sverige att vinna att bänka Zlatan. Det kan inte vara bara slumpen att Sverige varit fullständigt urusla i år med Zlatan men spelade oerhört bra mot Holland utan honom.

Jag har väntat på det här rätt länge nu. Robin van Persie är aktuell för Chelsea som ersättare för Drogba. Enligt vissa media. van Persie anses vara väldigt missnöd med utvecklingen i Arsenal trots sin enorma formtopp just nu. Att Arsenal släppte tongivande spelare spelade kanske allra störst roll och det lär kärva i kontraksförhandlingarna just nu, så det här var mycket väntat. Om det ligger något bakom är svårt att säga men van Persie är med Silva förmodligen PLs för tillfället bästa spelare.

Lördag:
Vi vet ju att home-grown reglerna leder till att storklubbarna tvingas ta in fler och fler unga spelare vid allt yngre åldrar. Just nu är det dags för skolpojkar i England att skriva sina första professionella kontrakt och Chelsea lär göra en av sina största intagningar någonsin. Runt ett dussin engelska skolpojkar har fått erbjudanden om att komma till Chelsea och akademin vid Cobham. Några finns redan på Cobham men det är ju åldern som bestämmer när kontrakt får skrivas.

Fredag:
Liverpool som gnällt ordentligt över datumet för vårt möte i Ligacupen (de anser att det kommer för nära matchen innan) säger nu att de planerar, kanske, att spela ungdomar i Carling Cup. Vi får se. Jag tror nog att de kommer att försöka gissa Chelseas lag och matcha det i erfarenhet och kvalitet. Gnället är inte helt utan fog då de spelar mot City bara 48 timmar innan, men nog verkar det mest vara för att jaga upp laget lite inför mötet.

Ryktenas man nr 1, Neymar är inte alls klar för Real Madrid som spanjorerna ansåg och de t o m hävdade att Real redan betalat en delbetalning kring ca 20m pund för honom. Istället har han förlängt sitt kontrakt med Santos till 2014 (VM i Brasilien). Vilket nog ändå var ett lite oväntat karriärsteg, men vi kan ändå vara säkra på en sak. Ryktena slutar inte.


Ännu en klubb har ställt in sig i kön för att låna Lukaku, det spelar tydligen ingen roll hur många gånger han själv,, Chelsea och hans agent säger det, att han inte lånas ut i januari. Även om man aldrig ska säga aldrig med unga spelare. Det är nu Villarreal som anmäler intresse.

Torsdag:
Senaste är att Petr kommer att spela imorgon.

Chelsea lär vara i täten i kampen om Real Madrids 16-åring José Pozo. Anfallare som verkar tycka konkurrensen på Bernabeu är för tuff.

Chelsea lär trots Alan Hansens åsikter vilja omförhandla Daniel Sturridges kontrakt, förlänga det och på vägen höja lönen med 50%, till 90.000 pund i veckan.

Malagas nykomling Santi Cazorla lär vara aktuell för Chelsea.

Petr Cech kan missa den mycket viktiga kvalmatchen mot Montenegro efter sin brutna näsa.

Som vi vet älskar gamla Liverpoolspelare att gnälla och klaga på Chelsea. Är det inte Souness som skämmer ut sig om AVB är det nu Alan Hansen som totalt dömer ut Daniel Sturridge och hävdar att han bara kommer att vara en avbytare i Chelsea och aldrig kommer med i Englands EM-trupp.

Eden Hazard är nu enligt media klar för Inter. Självklart inte i verkligheten, men Hazard har på en direkt fråga artigt uttalat sig positivt om att spela med Zanetti och Stankovic och enligt medialogik innebär det att han nu väljer Inter istället för större klubbar. Media är kul. Särskilt som andra nu säger att han snart är klar för Real Madrid också. Hazard kommer att spela i många olika versioner nästa säsong. Kloning?

Onsdag:
Tidningarna berättar för oss idag att vi får minsann inte Newcastles Sammy Ameobi. Ändå är det första gången typ, hans namn ens nämns i samband med Chelsea, åtminstone på något ens i närheten av seriöst sätt. Man häpnar. Vi fick inte Messi heller tydligen.

Kevin de Bruyne är fortfarande aktuell för Chelsea och varför inte, tills jag såg att hans pris gått upp med mer än 50% sedan Chelsea spelade matcherna mot Genk. Och jag undrar lite över hur vissa tidningar kan se de Bruyne som en playmaker. Han är en ytter enligt min uppfattning.

Josh McEachran är ju högaktuell för lån tilll Swansea. Nu ser media honom som del av köpet av Gary Cahill. Dvs Chelsea köper Cahill och lånar ut Josh till Bolton istället....

Tisdag:
Al Wasi i Dubai tänker lägga ett jättebud på Drogba i januari. Sägs det. Ja, pengar finns i klubben, liksom en i mina ögon värdelös manager vid namn Diego Maradona.

Enligt en arsenalnärstående källa är Chelsea intresserade av fyra unga Barcelonaspelare; Sergio Roberto, Martin Montoya, Marc Bartra och Rafa Alcantara - mest känd som Rafinha. David Villa knyts också till Chelsea men vill inte flytta till England.

Everton lär vara intresserade av att låna Nico Anelka de sista sex månaderna av hans kontrakt, men inte lika villiga att betala lönen. Varför är min fråga? Varför skulle Chelsea gå med på det? Det finns bara en anledning och det är att hålla Anelka lycklig sista tiden, men jag tycker Chelsea varit lite väl generös med att hålla spelare lyckliga bara för att de inte trivs, elelr platsar. Vi har lånat ut massor med spelare och t o m betalat deras lön utan att få något alls tillbaka; Crespo av sociala skäl, Veron av värdelöshetskäl, Shevchenko med flera...

Enligt spelbolagen är Chelsea fortfarande favorit till Gary Cahills namnteckning i januari då det verkar oundvikligt att Bolton inte säljer honom för att få ut något. Särskilt som de släpp flera andra spelare de senaste säsongerna utan övergångssumma.

Chelsea lär också vara favorit till Eden Hazard, men jag har svårt att se att den affären blir av innan sommaren.

Edinson Cavani är fortfarande aktuell i media, men jag är ännu mer tveksam till om Napoli släpper honom, särskilt om de går vidare i CL, något Lille i fallet ovan knappast gör.

Daily Mail hävdar att Chelsea faktiskt lagt ett konkret bud på Christan Eriksen, se nedan om ryktet.

Pato är fortfarande aktuell, inte minst sedan media nu kastat in Citys namn i ringen, precis som man alltid gjorde med Chelsea för några år sedan. Dvs för att höja priset.

Josh McEachran imponerar tydligen enormt på träningarna även om speltillfällena tyvärr är få, särskilt med den lottning vi fått i Ligacupen och efter att inte säkrat CL-platsen. Juan Mata talar redan om honom som en snar engelsk landslagsman.

Måndag:
Daily Mail m fl påstår att Chelsea tänker bjuda Ajax 22m för Christian Eriksen. Tydigen struntar alla i att Eriksen själv inte vill till England utan till Spanien eller Italien där han anser fotbollen passar honom, och hans storlek bättre. Nu blir det ju inte alltid som man tror, men jag är skeptisk till det här ryktet. Och jag tycker nog inte han är värd den summan heller, men jag tycker nästan aldrig spelare är värda vad de kostar nu för tiden.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC