AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 9 sp 6 v 1 o 2 f 20 - 10 mål 19 poäng

27 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

arsenalInför Arsenal

Laguppställningarna:

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 46 Jamal Blackman, 34 Ryan Bertrand, 4 David Luiz, 6 Oriol Romeu, 16 Raul Meireles, 15 Florent Malouda, 18 Romelu Lukaku.

Arsenal:
Szczesny; Djourou, Mertesacker, Koscielny, Santos; Ramsey, Song, Arteta; Walcott, Van Persie (k), Gervinho.
Avb: Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Frimprong, Park, Rosicky, Arshavin.
Domare är Andre Marriner.

Det lär onekligen bli fokus på domaren idag. Annars ser uppställningen väldigt mycket ut som den som jag gissade redan för ett par dagar sedan. För att inte säga att den är identisk. Jag är dock lite förvånad över att Vermaelen inte startar, men han haltade tydligen när han byttes ut i sin första match på länge i veckan mot Bolton. Ryktena om att Hilario är sjuk tycks varit sanna då Jamal Blackman för första gången någonsin är med i a-laget även om han sitter på bänken. Bertrand är också en del av laget efter sin insats mot Everton medan lyckosamma målskytten Kalou saknas. Liksom Anelka som lär fått höra lite om sitt nonchalanta uppträdande även om AVB tog honom i försvar utåt, men när vi talar om måltorka är Anelka värst i Chelsea och då hjälper det ju inte att nonchalant slå bort straffar

----
Ramires är spelklar igen, vilket är skönt då det var lite olika bud. Också Hilario är tillbaka vilket är tur då även Turnbull är avstängd imorgon. Vissa källor hävdar dock att Hilario har influensa!? Däremot påstår några medier, dock inte de trovärdiga utan Sportsvibe etc, att Bosingwa fortfarande är avstängd, vilket inte stämmer med andra uppgifter. Chelsea skriver att Bosingwa återvänder från avstängning så vi får återigen se det som fel i media. Både JT (som vilades i onsdags) och Lampard (bänken) står nu på fyra gula, vilket innebär att ett kort för någon av dem stänger av dem mot Blackburn.

---
Statistiken är med Chelsea för morgondagen. Av de 19 senaste mötena har Arsenal bara vunnit tre stycken, även om de som sagt vann senast. Men viktigare är kanske att Arsenal har blivit ett riktigt dåligt bortalag, de vann borta senast i april mot Blackpool. I år har de ingen bortavinst och en ruskigt målsnitt (och då menar jag inte i den positiva bemärkelse ordet ibland har)

Som ni kanske sett uttryckte sig Bruce Buck som en supporter igår när CPO-mötet avslutades, mer än som en diplomatisk styrelseledamot. Han uttryckte sina förhoppningar inför lördagens match med det amerikanska uttrycket. "...hope we beat the crap out of Arsenal". Det lär varit enda gången han fick helt oreserverade applåder på mötet.

Kan vi dessutom hoppas på att Chelsea håller nollan för en gångs skull? Det är nog sämre odds på det än att Chelsea gör fler mål än gooners och vinner. Gör Chelsea första målet vinner vi matcher i år, men mot just Arsenal har vi dåliga siffror i det avseendet då de sex gånger under PL-åren ändå vunnit matchen.

---
Det finns en spelare jag kommer att sakna mer än alla andra tidigt på lördag. Didier Drogba. 13 mål mot dem på 14 matcher. Även om jag tror Torres kan åstadkomma stor skada för Vermaelen och Arsenals försvar är ju Drogba en garanterad Arsenaldödare. Han har gjort väldigt många mål mot Arsenal och brukar trivas alldeles utmärkt mot dem. Nu är det dags för nya Chelseaspelare att visa upp sig och ta revansch för den i mina ögon pinsamma förlusten förra året på Nya biblioteket där Chelsea tappade koncepterna i början av andra halvlek. Vi vann ju tack vare Drogba! och den enorma frisparken av Alex hemma i början av oktober förra året, men det var matchen i julhelgen som gav så bitter eftersmak. (I år har vi bortamatchen först i april, en tidpunkt då Arsenal traditionellt är rätt usla). Faktum var att Arsenal vågade inte ens nämna honom vid namn i programbladet senast när de refererade till det här mötet.

En påminnelse också, efter söndagens mindre roliga resultat väntar vi fortfarande på Chelseas 6.000e ligamålskytt. Så frågan är fortfarande öppen.

---
Chelsea har slitit oerhört hårt på spelarna sista matcherna. Återigen förlängning i ligacupen plus niomannamatchen i helgen. AVB får en tuff uppgift att ta ut en fräsh startelva, men han kunde vila flera spelare mot Everton, frivilligt och ofrivilligt. Som Torres, JT, Meireles, Cole och Sturridge vilade större delen av tiden. Bara vi inte låter Anelka ta straffar, hans nonchalans orsakade ännu en miss mot Everton, och det är ju inte direkt första gången Anelka varit extremt nonchalant vid straffar så det är nog dags att ta bort honom som tredje alternativ för straffar.

Jag kan inte tänka mig att David Luiz spelar på lördag efter slitit enormt hårt mot QPR och sedan spelat 120 minuter mot Everton. Så för mig är Chelseas uppställning på lördag som det ser ut idag denna:
Cech - Bosingwa, Ivanovic, JT, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Sturridge, Torres, Mata
Den enda plats jag känner mig osäker på är Mikels, där det kan blir Meireles om AVB väljer en offensivare uppställning eller kanske t o m Romeu, men Romeu spelade mot Everton och Mikel hoppade bara in. Meireles vilade helt då han är cup-tied.

---
Revanschdags. Det är upp till bevis för två klubbar som åkte dit förra helgen, ett fall oväntat, extremt stort och den andra mer överraskande men med förklaringar som var lätta att hitta.

För finns det någon därute som faktiskt tror att United och Chelsea inte kommer att vara med i rejset om ligatiteln långt in i april, så hävdar jag att den personen har fel, väldigt mycket fel. Det är fortfarande ett treklubbsrejs men City har nu ett väldigt bekvämt försprång och blir tuffa att fånga in. Det räcker ju inte med att de jagande klubbarna sköter sig, City måste få de där oväntade poängtappen också. Och det kommer, för det kan inte vara så stor skillnad på det City som spelar i ligan och det som spelar i Europa som höstens resultat hittills visat.

Men först handlar det om att Chelsea kommer tillbaka och knyter upp svansen på Arsenal som spelat bra (utom i Europa även om de turligt vann i Marseille) de allra senaste matcherna. Eller ska vi säga Robin van der Persie har spelat bra för han hålller Arsenal inte bara under armarna utan på varje plan. Han och Gervinho hittar varandra bra och är just nu ett effektivt vapen för Arsenal som gärna skyller på skador, men har man så många skador som de har och särskilt på unga spelare då måste träningsmetoderna faktiskt ifrågasättas.

Tyvärr har Arsenal hittat lite självförtroende efter inledningen av säsongen, och de har Robin van Persie i sitt livs form, det ska ändå inte räcka till att besegra Chelsea på Stamford Bridge. Inte alls.

Thomas Vermaelen, en mycket skadebenägen spelare spelade i veckan i ligacupen och kommer säkert att starta mot Chelsea. Jag är inte så oroad då jag anser Vermaelen vara väldigt överskattad spelare. Han påminner lite om Luiz, väldigt bra framåt men inte lika defensivt säker, men hans start kanske innebär en självförtroendehöjare för arsenalfansen då de håller honom så högt.

Även Aaron Ramsey som jag gillar har visat form. Konsonantmannen i mål har också löst ett gammalt Arsenalproblem, men försvaret håller inte och mittfältet i övrigt är tunt utan Wilshere. Arteta är inte mycket till ersättare för Fabregas som förutspått. Yossi får inte spela även om han blir skadefri.

Det här är en match Chelsea bara ska vinna, plus att vi har revansch att fordra efter den usla insatsen borta mot dem förra säsongen, för att inte tala händelserna på Loftus Road. Det kommer att bli tryck på domaren i den här matchen, och sympatierna hos mannen i svart lär inte ligga hos Chelsea som vi sett hittills i år.

Chelsea som vann fair playligan förra året har i år redan fem utvisningar mot en förra året. (Tre av dem utdelade av en viss Chris Foy). Två är inte mycket att snacka om, övertändning och dåligt omdöme av två forwards som renderat dem längsta möjliga avstängning. De övriga andra är betydligt mer diskutabla då två var löjliga och i mina ögon båda, felaktiga frilägesutvisning (vägrar fortfarande använda ordet målchansutvisning, särskilt när det sker i ett läge då det inte ens är i närheten av målet). (Turnbull blev också frilägesutvisad men den utvisningen har jag inte sett). Vi har också offsidemålen i Manchester och ett par mjuka straffar. Mjuka därför motsvararande situationer har inte gett straffar för oss även om det rent tekniskt kan sägas vara foul och kanske hade gett en avblåsning mitt på planen.

Som tur var kommer Torres tillbaka Sturridge som offrades för Bosingwas utvisning lär också vilja visa vad han går för inför landslagsuttagningarna om någon vecka. Mata fick en smäll mot QPR men har inte listats som skadad, han satt på bänken mot Everton utan att spela. Hilario lär vara på väg tillbaka och betydligt viktigare så är Ramires tillbaka enligt rapporterna. Men vi ska ändå inte negligera vikten av att Hilario kommer tillbaka nu när Turnbull blev utvisad mot Everton och vi inte har någon back-up till Cech om Hilario inte är fullt frisk.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC