AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 10 sp 6 v 1 o 3 f 23 - 15 mål 19 poäng

24-30 okt 2011

Nyhetsnotiser v-43


NY FRÅGA!

Söndag:
Jag tycker inte AVB förlorade managermatchen mot United. Men han förlorade den totalt genom Chelseas fega andra halvlek mot gooners. Hans ovilja att agera mot Chelseas usla försvarsspel har också orsakat den första negativa kritik jag har mot honom, men den kritiken är allvarlig. Kanske för att jag alltid trott på maximen att bra fotboll kommer från bra försvarsspel och Chelsea hade inte ens ett försvarspel igår. Jag skämdes över Chelseas spel i andra halvlek mot gooners.
Antingen fixar AVB det eller så börjar jag förlora tillit. Det handlar inte som vissa säger alls om att ändra stil, det handlar om att förbättra försvarsspelet för Mikel och mittfältet tillät deras spelare att göra djupledslöpningar som inte får ske. Det handlar om att fortsätta på den inslagna vägen men inte glömma bort att försvara sig. Eller som igår bara ställa ut skorna i andra halvlek.
Säsongen är förmodligen inte förlorad, men det blir väldigt svårt att fånga in manchesterlagen nu. Kanske för svårt, särskilt med vår historiskt svåra period kring jul och avsaknaden av spelare i januari även om det bara tycks bli Drogba och Kalou som försvinner.
QPR-förlusten hade åtminstone en ursäkt. Det här var lika hemskt som när Sunderland utklassade oss vid samma tid förra året.

Lördg:
Som om dagen inte var eländig nog lottades vi i kvartsfinalen i Ligacupen mot Liverpool. Medan United som vanligt fick enklaste möjliga lott mot Crystal Palace, hemma. Cardiff möter Blackburn och Arsenal fick Manchester City. Chelsea fick i alla fall hemmamatch.

Personligen tar jag nu ledig från fotboll den här helgen....usch


MATCHEN: 3-5
-2 min. Torres missar ett blixtanfall där han fick bollen från Cole. Utanför.
- Minuten efter en chans för Arsenal också efter en snabb omställning.
- 4 min. Cole igen på kanten efter en bra passning från JT. Mertesacker lyckas bryta just framför Lamps på bakåtpassningen. Intressant inledning.
- 5 min. Chelsea igen, men konsonantmannen lyckas bryta bollen till Torres när Chelsea är fria med tre man i ett läge. Sådana här chanser måste omsättas om vi ska kunna vinna för Arsenal lär väl ändå inte fortsätta släppa till dem i hela matchen.
- Kommentatorerna förklarade varför Anelka inte var på bänken, lätt skada.
- 12 min, jättemiss av frie Gervinho i en mycket snabb kontring efter att Lampard satt en frispark i Alexläge i muren. Reducerat i missar.
- 13 min. Ny chans för Arsenal. van Persie över mål. Ännu en reducering i chanser.
- MÅL nr 6.000 i ligan. FRANK LAMPARD. 14 min. Nick på inlägg från Mata. Efter en underbar cross från Cole. Frågan är avgjord och favoriten vann. Inte illa av en spelare som enligt många är för gammal och slut.
- Matchen fortsätter bölja fram och tillbaka med målchans i närmast varje anfall. 18 min har van Persie igen chansen.
- Påminner gärna om att Chelsea ännu inte förlorat någon match den här säsongen när de tagit ledningen.
- 25 min. Matchen har satt sig lite och det är lite lugnare på plan. Chelsea ser ut att ha bra kontroll, men gärna fler mål så vi får bättre kontroll. Chelsea är ännu oerhört vakna på Arsenals snabba spelare.
- 29 min. Jättemiss av Sturridge som får total snedträff i det närmaste fri med konsonantmannen.
- 32 min, Sturridge får igen chansen, springer ifrån sin back ordentligt men kommer inte förbi försvararen i boxen.
- 36 min MÅL. Gervinho får bollen fri och lägger bollen till ännu friare van Persie. Inte rättvist, ändå inte oväntat med tanke på Chelseas statistik i år och hur öppen matchen är.
- 39 min. Mål bortdömt för offside, Sturridge. Tyvärr verkar det rätt på tv-reprisen.
- MÅL 6.001 av en annan legendar. John Terrt på en hörna där han närmast snubblar in bollen före Mertesacker. 45 min.
- Första halvlek onekligen omväxlande, tempostark och chansrik men ändå är jag lite irriterad. Irriterad över Chelseas ineffektivitet, det kunde stått både 2-0 och 3-0 innan Arsenal fick kvittera. Rättvis ledning för Chelsea dock efter JTs insats. Det är legendarerna som gör det. Och som de gör det. Svar på tal till deras kritiker är det sannerligen. Hoppas nu bara Everton kan få till en sen kvittering mot United.
ANDRA HALVLEK:
Vad trött man blir på allt gammal skvaller och motbevisade lögner som ska dras fram av tjejen i Viasatstudion. Håll er till fotbollen, eller åtminstone håll er till sanningen istället för skvaller och lögner och obevisade påståenden.
- Första chansen ett friläge för van Persie som Cech räddar. Strax efter får Ramsey en chans, men han lyfter bollen över.
- Känslan efter första halvlek är väl att det lär bli fler mål i matchen. Därför måste Chelsea utnyttja sina chanser.
- 48 min. Långskott från Torres, lätt fångat av målvakten.
- Santos fri och gör MÅL, mellan benen på Cech som går ut mot honom. 49 min.
- Hade det varit Foy och Chelseamålvakten hade det varit rött. Men konsonantmannen klarar sig med gult. 50 min.
- 51 min. Lampad nära mål på frisparken men den är lite för lös. Målvakten räddar.
- 55 min. Tycker Chelsea har börjat andra halvlek alldeles för trevande. Kom igen Chelsea.
- 56 MÅL av Walcott som får bollen gratis med tur fortsätter få den med sig för att avsluta bra. Otroligt dåligt av Chelsea.
- Vad är det med Chelsea? Inget funkar, de spelar fegt och räddhågset helt plötsligt. Nu måste de vakna till. Dags för byte redan kanske för att väcka dem. Täpp till luckorna i försvarsspelet Mikel. Arsenal har fått fria spelare i nästan varje anfall i andra.
- 58 min, Cole strax över.
- Riktigt dåliga vibbar nu. Chelsea måste kvittera snabbt och ta kommando om matchen igen. Och sluta släppa deras spelare fria.
- 62 min. Sturridge som inte hade flyt med sig ut för Malouda.
- 65 min. Chelsea har helt tappat spelet från första halvlek och förlorar nästan alla närkamper mot ett betydligt mer aggressivt Arsenal. Jag är klart orolig nu. Dags för Torres att kliva fram, men han ser matchrostig ut och får inga bollar. Dessutom får vi nu domsluten mot oss. Och stämningen börjar bli rätt dålig då Marriner inte håller kollen. Chelsea krånglar till det hela tiden, spelar för tajt. Har de tappat modet, självförtroendet efter Arsenals vändning?
- Den matchrostige Ramires ut och ersätts av Lukaku, ett offensivt byte. 72 min.
- 74 min åter en bra chans för Arsenal. Var har Chelsea tagit vägen?
- Mikel ut för Meireles, full fart framåt nu? 76 min.
- 20 min kvar och Chelsea har knappast varit nära mål i andra halvlek förutom Lamps långa frispark.
- MÅL. Mata på ett underbart långskott med vänstern. 81 min. Vilken fantastisk pärla. Matchen mål, hittills. Kan Chelsea rida på detta och avgöra? Nervöst lär det bli i alla fall.
- MÅL van Persie helt fri efter felpass och JT snubblar. 35 m fritt fram. Fy fan säger jag. 85 min.
- MÅL. 90+2 van Persie.

Vad kan man säga? Jag säger inget. Jag mår för dåligt. JT kunde blivit hjälte, blev syndabock - på något sätt säger det allt om en match Chelsea hade men gav bort som jag ser det. Premier League i år går inte att känna igen. Har tåget gått? det är det nog lite tidigt att påstå.

AVB måste dock styre upp försvarsspelet, det går inte att bara anfalla sig framåt i Premier League. Det är väl läxan från den här matchen.

 

Fredag:
Precis som väntat för Chelsea böta för att spelarna irriterades av domaren i söndags, och omringade honom efter Bosingwas fortfarande helt oförklarliga utvisning. Chelsea har förr i tiden tyvärr gjort det här lite för mycket även om klubben förbättrat sig på det området något oerhört mycket, men med domare som Foy, vem kan klandra spelarna för att de blev upprörda, och sedan blev det ju bara ännu värre med den mannen vid pipan. 20k pund blir böterna. Med allra största säkerhet kommer AVB också att bötfällas och fällas, kanske med avstängning för att han sa vad alla tänkte om Foy (fast snällare än vad jag tänkte). FA kunde dock inte fälla honom före matchen mot Arsenal så jag räknar med att det blir till Blackburnmatchen.

En kul artikel om CPO-mötet: >
Apråpå det har CPOs ordförande Richard King, som fick utstå väldigt tuff kritik, avgått. Ett beslut han säger han tog för en tid sedan, men att han ville kvarstå tills den här frågan behandlats.

Torsdag:
Det blev NEJ.
Chelsea fick inte erforderliga röster för att få köpa rätten till marken där Stamford Bridge ligger, det sk freehold och namnet Stamford Bridge.
Jag är inte förvånad då det är en djupt emotionell fråga för Chelseasupportrar och det finns nog en viss misstänksamhet till varför Chelsea FC ville köpa freeholden just nu, utan att ha några klara arenaplaner att presentera. Särskilt hos dem som är delägare i CPO, Chelsea Pitch Owners, då det är supportrar som varit med ett tag, inte minst under de turbulenta åren då Chelsea vacklade hit och dit under ruinhot och den här konstruktionen skapades just för att skydda klubben mot de fastighetshajar som svärmade med blodsmak i vattnet.
Jag hade nog röstat nej själv då jag tycker klubbens bud dels var ekonomiskt dåligt, men också för att det lämnade på tok för många frågor obesvarade. Plus känslan att man lite grann försöke kuppa igenom det här men ett mycket överraskande bud och en kort informationsperiod.

Chelsea är en av mycket få klubbar som enbart spelat på en enda arena under hela sin historia, en arena som dessutom är betydligt äldre än klubben. Det är en tung emotionell sak, även om jag är övertygad om att efter följt debatten är den viktigaste orsaken till ägarnas avslag att det finns just nu inget behov för Chelsea att köpa loss denna freehold och namnet.
Hade det förelegat ett konkret förslag om flytt till en planerad arena hade frågan varit annorlunda, nu luktar det nog lite för mycket spekulation kring förslaget. Chelsea FC har helt enkelt inte på ett övertygande sätt kunnat redovisa varför de vill ha de här rättigheterna själva om ingen flytt föreligger. Därför fick de nej, medlemmarna agerar helt enkelt fortfarande för att skydda klubben oavsett vem som är ägare idag. Det är inget missförtroendevotum mot Roman eller styrelsen utan helt enkelt för det finns inget behov av att CPO borde sälja och ge upp sitt uppdrag att skydda Chelsea FC som fotbollsklubb på Stamford Bridge - ännu.

Det är självklart inte heller ett nej till en framtida flytt. Så kan det absolut inte tolkas för de flesta fans och supportrar är nog överens om att det kan vara en bra sak för Chelsea, men frågan hur och vart måste först avgöras.

Chelsea har fortfarande förmodligen den bästa klubbägaren i hela fotbollsvärlden, men det här är emotionella frågor och då kan man inte förvänta sig att människor ska ta ställning till något eventuellt i framtiden. Jag tycker nog styrelsen agerat lite egendomligt i den här frågan och de borde verkligen förberett det hela mycket bättre. Det känns lite som om de försöker utnyttja supportrarnas lojalitet till att ge dem ett blint förtroende.

61,6% röstade för klubbens förslag men det räckte inte då det krävdes kvalificerad majoritet hos de närvarande och fullmakterna.

(The 'Say No CPO' (SNCPO) campaign, insisted they were not against relocation in principle but criticised the club for a lack of transparency, failing to give enough time for the issues to be debated and an unwillingness to negotiate terms. - enligt Daily Mail.)

----
Matchens spelare Petr Cech berättar om sitt inhopp och avgörande räddningar direkt. >>>

Onsdag:
MATCHEN: 2-1, 1-1 förlängning
Tyvärr går matchen inte att följa live någonstans. Laguppställning >>>

- 16 min. Anelka missar en straffspark.. Josh blev fälld av Heitinga.
- MÅL 38 min Kalou. Malouda passade. Chelsea har vunnit alla matcher i år, utom mot Valencia när vi tagit ledningen.
ANDRA HALVLEK:
- 58 min. Ross Turnbull frilägesutvisad! När ska det här sluta? Cech ersätter, Lukaku offras.
Petr Cech räddar följande straff av Leighton Baines. Och han räddar returen från Baines också.
- 64 min. Mikel ersätter Josh McEachran för att stärka upp försvaret efter utvisningen.
- MÅL. Vår särskilda nemesis Louis Saha kvitterar i 83 min. Från 6m ca. Återigen ett sent mål insläppt, även om det kanske är mer förlåtligt med en man utvisad.
- 85 min. Sturridge in för Kalou.
FÖRLÄNGNING 2x15:
- 107 m. Drenthe utvisad. 2 gula.
- MÅL. 116 min, inhoppare Sturridge, naturligtvis som väntat. Efter skott av Malouda.

Chelsea vidare. Lottning av kvartsfinalerna på lördag. Bara tuffa matcher då alla topplagen är kvar, nästan inga överraskningar. Förutom att Blackburn, i vad som verkade vara en mycket omväxlande och spännande match slog ut Newcastle efter förl.
Vi ska inte heller förglömma att Everton startade det kanske bästa lag de kunde starta, vilket Chelsea inte gjorde, vilket gör segern än mer värd., även om reservmålvakten Mucha tydligen inte imponerade alls. Första målet en gåva och det andra en retur.

--
Kvällens match är viktigast, men för många är morgondagens omröstning på CPO-mötet viktigare. Ni vet vad frågan gäller, om Chelsea får köpa rätten till marken Stamford Bridge inför en möjlig flytt, då ombyggnad verkar allt mindre troligt i framtiden. Frågan avgörs torsdag kväll. Enligt rapporter är åsikterna väldigt skiljda och det är svårt att se hur omröstningen kommer att gå, inte minst då så många inte kunnats kallats ordentligt då registren inte hade korrekta adresser till väldigt många. Resultatet är självklart enbart från de som är där och röstar eller som lämnat fullmakt för andra att rösta för dem.

Chelseas reserver hade en trist eftermiddag Merseyside mot Liverpool. Förlust 3-1. Kaby gjorde Chelseas mål.
Chelsea (4-3-3): Rhys Taylor; Todd Kane, Carl Magnay (Daniel Pappoe 51), Ben Gordon, Aziz Deen-Conteh (Rohan Ince 75); Conor Clifford, Nathaniel Chalobah (k) (Marko Mitrovic 52), George Saville; Billy Clifford, Milan Lalkovic, Kaby Djalo.
Ej anv avb: James Russell, Philipp Prosenik.

Vet inte hur sant det är, nog verkar det vara lite på skämt, men med ett visst allvar. Twickenham, mest känt för cricket ha dykt upp som alternativ till ny arena. >

Själv tycker jag

Tisdag:
Gael Kakuta fick äntligen spela, han startade för Bolton mot Arsenal och spelade 70 min, men då Bolton förlorade 2-1 kanske han ändå inte tyckte det var så roligt.

Så här säger Ron Gourlay om en ny möjlig plats för en ny stadium. Vi vet alla att fansen föredrar den som nämns sist, så också här på CSFC.SE i enkäten. Det handlar tydligen nu främst om tre platser, tidigare omnämnda Chelsea Barracks verkar helt försvunnit.
"We have looked at three sites and the doors are not shut on any of them.Not in any particular order there is Battersea and just east of Battersea there are a couple of sites down there that have the acreage that we require. There is White City which is complicated because for the land there are about seven owners, and there is Earl's Court.
We would need to act quickly because two of the sites already have planning applications against them, the Battersea site and Earl's Court."


Ferdinand-JT-affären fick en mycket underlig väg idag då Ferdinand vägrar säga om det är sant eller inte sant och hans klubb fört det till FA, liksom en privatperson har polisanmält det. Här följer en redogörelse som verkar balanserad och försöker se på det hela ur flera synvinklar, men något är konstigt då Ferdinand och JT har pratat om det och ändå vägrar Ferdinand ge sin version. Vi kommer inte att skriva om detta tills det är helt klarlagt. Observera att i artikeln förs anklagelserna om JTs affär som nu nedlagda News of the World fick be om ursäkt för och betala skadestånd fram som om den är sann, vilket ni bör betänka innan ni bestämmer er för om ni tror på vad Guardian skriver. >>

FA har "charged" som det heter Chelsea och AVB. Klubben och AVB har till på fredag att ge sin syn på saken. Anklagelserna gäller att Chelseas spelare omringade Foy efter Bosingwas utvisning och AVBs uttalanden. Uttalanden som AVB har kallats till FA för att förklara. AVB har redan förklarat att han tänker inte ändra uppfattning och att han står för vad han sa. Vi får räkna med avstängning tror jag, då antagligen över Blackburnmatchen. För det handlar ju inte ett enda dugg om att AVB hade rätt (eller inte) utan enbart om att AVB har gjort uttalandena. Den här löjliga reglen om att domare får inte kritiseras, något som sätter saker och ting i ett rent löjligt ljus. I den andra anklagelsen lär vi få räkna med böter utgår jag från.

AVB får väldigt mycket beröm för hur han taktiskt formerade och styrde Chelseas nio man under andra halvlek mot QPR. Samtidigt som den gamle räven faktiskt får riktigt hård kritik för sin taktik mot City. Ferguson själv sa ju att det var spelarna som tappade huvudet sista kvarten och gav dem tydligen en patenterad hårtork och har lovat dem att de ska få spela för att upprätta sig själva mot självaste Aldershot ikväll. Men fler och fler analytiker i engelsk media ifrågasätter om det inte var själva taktiken som var fel. Själv undrade jag väldigt mycket över laguttagningen redan före start, men jag undrade ännu mer veckan innan mot Liverpool och då fungerade det ju för Ferguson så...

Pat Nevin skriver en analys som speglar mina känslor väldigt mycket ang QPR-matchen, även om jag faktiskt tycker han är lite snäll mot Foy men han har även rätt i att det var inte de stora misstagen som gjorde Foys insats så erbarmligt medioker. Nevin, en gammal högerkantshjälte skriver också om samma känsla som jag hade mitt i min enorma besvikelse när jag var på plats och såg vår senaste jättesmäll på Loftus Road. Den stolthet man ändå kände över att vara ett Chelsea fans den dagen. >>>

Är fortfarande väldigt stolt över den kämpaanda Chelsea visade upp i andra halvlek mot QPR. Det hade varit så lätt att vika ned sig efter vad som hänt och framförallt hur Foy fortsatte döma. Men till skillnad från förra året var det här ett Chelsea som vägrade ge in, som vägrade spela av matchen trots egentligen fulltständigt omöjliga odds nio mot tolv. Men effektiviteten och turen räcker inte till. Vi får hoppas sådana saker jämnar ut sig senare under säsongen. Det svider att vi inte tog oss förbi United och täppte till munnen på deras fans, å andra sidan ligger de väldigt lågt efter resultatet mot City (som väl ärligt talat inte helt speglade matchen, men som Ferguson sa tappade hans lag huvudet totalt och spelade utan tanke och hjärta den sista kvarten). Men låt oss njuta av hur Chelsea kämpade, påmanade av AVB och Luiz, JT och Lampard i första hand. Luiz har ett hjärta stort som ett fotbollsmål, även om hans hjärna inte alltid hänger med ännu i försvarsspelet i boxen. Där måste han verkligen ta till sig kritiken och coola ned som man säger nuförtiden.

Måndag:
FA undersöker som det så fint heter fast det redan är avgjort om AVB gick för långt i sin kritik av Chris Foy. Vi vet redan att det är enbart frågan om AVB blir avstängd eller om han klarar sig undan med böter som ny kritiker av den engelska domarstandarden som CSFC redan för veckor sedan ifrågasatte i höst igen. Jag står fortfarande helt bakom AVBs ifrågasättande av Foy. För fotbollens skull är det viktigt att även domare kan ifrågasättas även om förbunden inte tillåter det. Annars kommer världen att vara full av domare som Moreno, Øvrebø, Foy, Hansson, Karlsson och allt vad de heter som avgjort matcher inte enbart på inkompetens utan framförallt för att de själva vill vara huvudperson i matcherna. Även bra domare har dåliga dagar, men så länge de inte står för det får domare som Webb finna sig i att få ett dubiöst rykte.

Chelseas ungdomslag spelade efter Arsenal-Stoke igår en vänskapsmatch mot Arsenal. Chelsea ställde upp ett bra mycket yngre lag än Arsenal och fick stryk med 1-0. Vilket ändå var ett fall framåt då de förlorat med 3-0 tidigare under säsongen. Men det intressanta var inte det utan att Chelsea matchade två spelare som inte ännu får spela pga regleringar kring utländska ungdomsspelare. Det var Lucas Piazon och Bertrand Traoré som framträdde för första gången i blått. Även ny Islam Feruz spelade. Mederkade som avbytare gjorde också svenske Osmanovic men inte Annane som hade ledigt liksom flera andra ungdomsspelare (då det är skollov i England).
Laget: Blackman, Kane, Pappoe (k), Conroy, Nditi, Chalobah, Loftus-Cheek, Piazon, Feruz, Traoré, Kiwomya Avb: Killip, Gordon, Bangura, Nkumu, Seremba, Affane, Osmanovic, Boga


Mycket oväntat och med stor sorg i hjärtat efter sett en sådan parodi till domarinsats, visst det är en subjektiv åsikt men.... så kvarstår tävlingen om 6000 ligamålet till lördag och Arsenalmatchen. En match där jag verkligen hoppas Chelsea spelar ut och tar revansch. Till dess hoppas jag också att FA har rättat till Bosingwas utvisning så han åtminstone slipper avstängning för ingenting.

Det var en bitter förlust, men jag är ändå gladare än normalt för Chelsea verkligen försökte, även om ineffektiviten fortfarande var bländande (Anelka mfl) då det var fel spelare som var kvar på plan. Det var inte som förra året när man nästan grät blod över inställningen som var lika uppgiven som Ancelotti på linjen, så från den synvinkeln är jag ändå lite glad. Mycket lite dock då det här är den sorts förluster som kan kosta oss säsongen, och den skedde i samma läge av säsongen då allt började gå snett förra året.

En hyfsad analys av matchen, även om domarens avgörande insats för skeendet inte berörs.. >>

 

Rykten m m v-43


Söndag:
Yossi Benayoun har retat upp Chelseafansen genom att hylla Arsenals seger igår. Och det håller jag med om. Hoppas Arsenal köper loss honom nu. En utlånad spelare ska banne mig inte hylla sin låneklubb gentemot sin moderklubb, det är urusel still långt värre än att fira ett mål mot sin gamla klubb. Bort med honom.

Lördag:
Nu börjar det pratas om Edinson Cavani från Napoli. Vilket visar hur långt efter engelska medier ligger. CSFC reommenderade honom redan för ett år sedan. Media struntar dock i att Napolis ägare de Laurentiis förklarat att Cavani inte är till salu. Men visst vore det en intressant spelare att se i Chelsea, det tycker jag allt. Däremot ställer jag mig rätt tvivlande till om vi får se honom.

Fredag:
Harry Redknapp,
Uncle 'Arry som lägger sig i det mesta här i livet, inte minst andra lags angelägenheter lär nu förbereda ett bud om 6m pund för Nicolas Anelka. Det vore ett fantastiskt högt bud för en spelare i den åldern med 6+ månader kvar på kontraktet. Nu vill jag ändå inte att Chelsea under några som helst omständigheter, utom en, säljer spelare till Tottenham igen även om det här hade varit sant. Ska spuds få köpa Anelka ska de också sälja Modric till oss. Punkt slut. Och snälla Redknapp - håll käften i ärenden som berör Chelseas spelare och klubb i framtiden. Ingen utom du vill höra dina åsikter om JT, ev snack, Chelseas spelare, planer på nya planer och så vidare.

Det är många rykten hit och dit kring Seyi Oja från MK Dons. Det senaste är nu igen att han är mer eller mindre klar för Chelsea. Jag tror vi avvaktar tills Chelsea bekräftar. För nu har han varit klar, inte varit klar, intressant för Liverpool m fl och nu klar igen... Sant är dock att han gjorde debut i engelska pojklandslaget i veckan och skrivs upp i flera stora tidningar..

Torsdag:
Det är obehagligt att följa mediedrevet i tidningarna med människor som uttalar sig utan att veta något. Jag talar självklart om den sk rasistincidenten från i söndags. Vi ska inte ägna mycket tid åt detta innan saken har avgjorts. Men tro inte allt som står. Daily Mail har skämt ut sig igen och påstår att vissa spelare vittnat mot JT. QPR och spelarna förnekar detta idag. JT själv har välkomnat utredningen och vi kan bara hoppas att media också börjar rapportera på ett anständigt och korrekt sätt, oavsett utkomsten av den utredningen. Men en sak är klar, media behandlar onekligen olika spelare olika, inte för att det var, är någon nyhet.
Under tiden fick JT stort stöd av AVB som dedicerade gårdagens vinst till honom.

Onsdag:
Partizan Belgrads högt värderade 17-åring Lazar Markovic är aktuell för Fiorentina som vill att han ska följa samma väg som Stevan Jovetic. Markovic däremot har siktet högre ställt, han vill nämligen inget hellre än att komma till Chelsea. Han har dock ett långt kontrakt med Partizan så han lär inte bli billig och ännu är han väl ung för att köpas loss till stora pengar, särskilt då vi har problemet med arbetstillstånd för serbiska spelare, något som helt förstörde Rajkovics karriär för oss.

Chelsea lär fortfarande vara intresserade av Evertons Ross Barkley inför kvällens match. Trots prislappen på 20m pund. Vet inte vad man ska säga, men jag kan ännu inte se att Barkley är värd ens i närheten av de pengarna. Kanske får vi se ikväll.

Ett okänd portugiskt namn från Rio Ave har dykt upp i transferskvallret, Vitor Gomes. En 23-årig mittfältare som AVB lär ha ögonen på.

Galatasaray gör sig löjliga i media genom att nu backa ned från sin långa jakt på Didier Drogba genom att kalla honom ointressant på grund av hans personlighet. Det är verkligen inte snyggt och det enda man kan säga är egentligen att Galatasaray fullständigt skämmer ut sig själva genom att säga sådana saker offentligt om en person de i princip inte vet något alls om.

Självklart efter påståenden om vad som sagts eller inte sagts mellan JT och Ferdinand påverkar det den i England så viktiga frågan om kaptenskapet i landslaget. Det säger dock inget alls om sakfrågan men enligt skvallret påverkas inte det om inte JT skulle fällas, vilket verkar osannolikt med tanke på de fakta som hittills framkommit. Det underligaste i det hela är fortfarande Ferdinands uppträdande då han vägrar bekräfta eller förneka, trots att han lär förnekat inför vittnen efter matchen....

Tisdag:
Italienska ryktescirkusen går på högvarv. Senaste kopplingen till Chelsea är Juventus förre, nu Parmas, lille (mycket lille) trollgubbe på mitten Sebastian Giovinco. En riktigt rolig 24-årig spelare men jag undrar om han är den playmaker vi kanske fortfarande behöver.

Enligt media var han klar för Chelsea, Seyi Ojo, men så var det inte alls, så nu planerar istället Liverpool att bjuda 2m pund för 14-åringen från MK Dons. Vi lär nog få se mer om detta.

Nu påstås det att polisen ska undersöka det påstådda rasismen i QPR-matchen. Anmärkningsvärt underligt då Ferdinand fortfarnde inte gett sin version (i skrivande stund) och ingen sådan undersökning skedde kring samma anklagelse på Anfield. Utan att veta hela sanningen ännu utan bara JTs officiella version, nog tycker jag det börjar lukta en ordentlig storm i ett vattenglas där media och andra tycks ha andra motiv än att få veta sanningen. Själv väljer jag hittills att tro på JT. Anmälan tycks gjorts av en privatperson som är ute efter att skada JT.
JT som också är i trubbel för att en djuraffärsägare i annonser lovat att han skulle komma till en affärsöppning trots att JT hade tackat nej till det. Ska verkigen JT anklagas för att någon utnyttjar hans namn i kommersiella syften utan att ha en överenskommelse med honom?! Återigen undrar man varför det här får sådan publicitet.

QPR ska träfta Anton Ferdinand under tisdagen för att diskutera om det förekom några rasistiska anmärkningar under matchen. Ferdinand har ännu inte uttalat sig trots att han jagats av journalister så det är svårt att säga vad han tänker säga, men JTs uttalanden kom direkt och verkade mycket trovärdiga som jag ser det.
FA har inte uttalat sig och lär knappast agera om inte QPR och Ferdinand gör ett officiellt klagomål. Till skillnad från Evra som vill föra det som hände med Suarez vidare (men som sagt Evra har hävdat sådana saker förr och fått fel). Jag hoppas bara att QPR också offentligt klargör hur mötet slutar, oavsett. För skvaller är värre än anklagelser i sådana här fall då anklagelser åtminstone blir utredda.
En ganska trovärdig skildring av vad som ska, kan ha hänt. >

Måndag:
Vissa källor påstår att JT skulle vräkt ur sig något rasistiskt till Anton Ferdinand under matchen. JT förnekar att det skulle skett. Men att JT var väldigt upprörd under matchen, det är ingen hemlighet. Vi får väl se vad det är för sanning i detta. Jag har dock inte sett att Ferdinand själv säger att JT skulle sagt något utan hittills är det mest påhitt från folk som försöker tolka tv-bilder. (till skillnad från Evra-Suarez förra helgen där Evra åter igen hävdar att han blivit utsatt för rasism, han har som sagt gjort det förr och blivit motbevisad).
"I have known Anton for a long time and spoke to him about it after the game and there was no problem between us. I congratulated him on their win. He has not accused me of any wrongful remark." Orden är JTs egna enlig Sky. Mer >


 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC