AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 9 sp 6 v 1 o 2 f 20 - 10 mål 19 poäng

26 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Lånesituationen

AVB har ju sagt nu att han tror han måste låna ut Josh McEachran för att ge honom mer speltid, även om han fick spela en stor del av matchen mot Everton (offrades för ett defensivt byte efter Turnbulls utvisning). Swansea är först i kön och det sägs att Brendan Rodgers redan vid mötet mellan Swansea och Chelsea på Stamford anmälde sitt intresse för det.

Jag tror det är en mycket bra lösning, trots de problem de ställer till med Josh och Uefas idiotiska regler om egna produkter (lånas de ut räknas de i princip som den klubbens spelare, till skillnad från ett lån som inom FAs regelverk!) Men vi måste se till Joshs utveckling i första hand och Chelsea har idag ett bättre urval mittfältsspelare att välja mellan vilket gör att unge Josh hamnar på mellanhand i konkurrensen med Lampard, Meireles, Ramires, kanske även Malouda och Mata räknas in där. Defensivt har vi Romeu och Mikel även om flera andra kan spela där också.

Därför tror jag mycket på att Josh kan få speltid hos en manager som beundrar och verkligen vill ha honom, det vill säga Brendan Rodgers i Swansea. Ett Swansea som också spelar på ett sätt som kan passa Josh väldigt bra.

Lån är dock inte alltid lika lyckade som Sturridges till Bolton.

Jag är mycket besviken på Gael Kakuta och Bolton. Jag hade stora förväntningar kring det, men Kakuta har i princip bara fått speltid i en ligacupmatch (där han enligt rapporterna var mycket bra), men i ligan sitter han klistrad på Boltons bänk vilket får mig att undra om vi kanske inte borde kräva honom tillbaka i januari eller låna honom till en klubb där han får spela. Han fick komma in 65e minuten mot Sunderland, men fick bara uppleva en sen förlust istället. Jag misstänker att Kakuta inte är en spelartyp som Bolton vänder sig till i det läge de har hamnat i nu. Han fick dock starta och spela 70 minuter mot Arsenal i ligacupen tisdag kväll, även om han nog var mindre nöjd ändå då han var på plan när Arsenal vände Boltons ledning till en 2-1 vinst.

Vi har två lånespelare ute just nu som gör succé. Det är framförallt Thibaut Courtois i Atletico Madrid som står alla matcher, även i Europa League, och gör det mycket bra. Han har fått uppleva några jobbiga matcher, men det bara stärker honom. Det är mycket imponerande att han håller förre spanske U-21-keepern Asenjo borta. Asenjo som jag trodde han en fin framtid men som hamnade bakom de Gea och sedan lånades ut har helt tappat fart i sin karriär. Så där fungerar det bra för Chelsea, Courtois ersätter ändå en enorm succé i Atleticos mål, de Gea. Mindre bra är det snack som sägs komma från Courtois (eller hans agenter och entouragement, som är de som Chelsea pekar ut snarare än spelaren själv). Sådant snack stärker inte Courtois situation i Chelsea, ingen gillar någon som skvallrar och sprider felaktigheter, som kring Petr Cechs framtid, eller att han kan se sig spela i Spuds....

Det går också bra för Jeffrey Bruma som spelat i Hollands senaste landskamper, och även om landslag inte är Chelsea så är det rätt imponerande. Han har också efter ett lite skakig start i Hamburg (men det beror ju på många orsaker) nu tagit hand om en mittbacksplats där och till och med gjort mål. Han är nu den ordinarie mittbacken bredvid Slobodan Rajkovic som hade fått stanna i Chelsea hade han kunnat få arbetstillstånd. Däremot håller de mer namnkunnige Michael Mancienne utanför lilla Chelsea just nu. Även Gökhan Töre startar numer i Hamburg som fått ny tränare.

Yossi Benayoun spelar inte mer i Arsenal än Chelsea, fast det har samma förklaring som i Chelsea förra året - skada. Samma problem för Patrick van Aanholt i Wigan, annars verkar hans sejour där blivit rätt uppskattad av Martinez och fansen.

Tyvärr finns inga uppgifter om hur Delac sköter sig i Tjeckien men intrycket är ändå att hans utveckling stannat upp. Sam Walker är utlånad till Northampton vilket inte är en nivå som väcker förhoppningar om den målvaktens framtid i Chelsea.

Ulises Davila och Tomas Kalas spelar för Vitesse Arnhem, och det går väldigt bra för laget som förra året kämpade mot nedflyttning och nu ligger på en femte plats med samma poäng som fyran Feyenoord. Davila har ännu inte gjort mål och spelarna matchas försiktigt enligt uppgift.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC