AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 9 sp 6 v 1 o 2 f 20 - 10 mål 19 poäng

17-23 okt 2011

Nyhetsnotiser v-42


Söndag:
André Villas-Boas gör det rätta och säger klart ifrån att domarens insats inte kan komma i närheten av att kallas godkänd idag. >>>
Vilket han även talade om för Foy, så han lär säkert få böter och skit från FA nu, men jag tycker han gör helt rätt. Vid domarinsatser som denna måste managers och fans få säga ifrån.

AVB säger också att han är stolt över sina spelare, och jag kan bara hålla med. Det var ett Chelsea som var ineffektiva men som verkligen försökte vända matchen trots domaren och hans insats.

Jag tycker nog Foys insats idag var den allmänt sämsta jag någonsin sett i Premier League. Vi har haft domare som mot United som gjort enorma misstag, men Foy lyckades göra nästan allt fel och tappade matchen totalt. Den enda domarinsats jag kan komma ihåg som matchar det här var visserligen på sätt och vis ännu värre då det var en viktigare match, och det var Øvrebø förstås.

AVB lär säkerligen få böter av FA för att han säger sanningen om Foy, men jag står helt bakom honom och är glad över att AVB vågar säga ifrån. Någon måtta får det ändå vara.


MATCHEN: NIO MAN MOT TOLV = OMÖJLIG UPPGIFT
Lamps 500e PL-match, och ligamål nr 6.000 står på spel. Förutom tre mycket viktiga poäng och chansen att förpassa United till tredjeplatsen...
- Lite oväntat var Luiz nästan främsta offensiva spelaren i matchinledningen...Sturridge visade också att han tänker fortsätta visa form inför landslagsuttagningarna nästa gång (då han absolut borde peta Welbeck). Chelsea stoppade QPR högt upp på plan de första minutrarna.
- 9e min Straff för QPR efter en knuff av Luiz på Helgusson som föll mycket lätt. Cech hade handen på straffen men kunde inte hålla den höga bollen. MÅL Helgusson. Ännu en match med insläppt mål, men oj vilken billig straff.
- men ärligt talat, jag älskar Luiz, men han måste börja tänka först och inte bara spela med hjärta särskilt försvarsmässigt. Det är ju inte första gången han orsakar straffar.
- Inte oväntat fick QPR stort självförtroende av domarhjälpen, särskilt som Foy fortsatt att döma 50-50 lägen till hemmalaget. Chelsea verkade tappa en del spelidé efter den snöpliga inledningen och även om vi dominerat de första 20 har ingen riktig målchans dykt upp.
- 22 min. Luiz får en lika hård knuff i andra straffområdet men faller inte alls lika övertygande och var nog närmare en varning för filmning än straff.
- Krampaktigt och tyvärr idéfattig också de första 30 min. Inte ska väl ett lag som Chelsea bli så ställda av ett i och för sig hårt kämpande QPR och en domare som inte övertygar? Bättre än så här kan Chelsea och det är skönt att det är mycket kvar. För Chelsea behöver hitta sig själva. Vi får inte förlora det här tillfället att hänga på City i toppen.
- 33 min. Bosinga ut för frilägesutvisning, också mycket hårt dömt. Långt mindre orsakat än den som var i manc-derbyt. Foy har uppenbart bestämt sig för att det är han som ska avgöra den här matchen, inte spelarna.
- Iva in och Sturridge ut. Det undrar jag om det var det smartaste bytet då Sturridge är en formspelare.
- 41 min. Rött kort direkt för Drogba. Idiotspel av Drogba.
- Första halvlek bestämdes helt av Foys domarinsats, så trist att behöva uppleva. Men Drogbas tackling kan jag inte säga något om. Den var idiotisk. Det här blir väldigt svårt, för att inte säga rent omöjligt efter Foys dömande och Chelseas spel.
- Jag tycker ingen spelare får godkänt för första halvlek, Luiz och Mikel allra minst och utvisningarna, ja... Drogbas går inte att säga emot men vilket hjärnsläpp, men straffen och Bosingwas var extremt hårt dömda.
- Anelka in för Mata redan före halvtid. Mata verkar skadad i nyckelbenet.
ANDRA HALVLEK:
Jag har ingen aning om hur AVB och Chelsea ska kunna vända det här om inte Foy bestämmer sig för att hjälpa oss lika mycket som han hjälpt QPR. men de är heltaggae och med bara nio spelare.... Det hrä var verkligen inte hur jag förutsäg den här matchen, och det är väldigt tufft för vår ligautmaning nu.
- 47 min Lamps får ett nickläge och Chelsea visar i alla fall att de tänker försöka vända det här hemska situationen som Foy satt oss i.
- Minuten senare får Kenny rädda ett inlägg. Positiv inställning från Chelsea.
- Taarabt stördyker i 50 min och Mikel får gult. Foy tänker fortsätta döma med huvudet under armen.
_ Lampard görs ned två gånger och till slut ger Foy både Lampard och Derry gult. Det här är bland det sämsta jag sett en domare uppträda i PL någonsin. Foy dömer på dispens då han är för gammal, och det är nog en dispens som bör dras in omgående.
- I studion trodde de fasta situationer kan hjälpa Chelsea, men det gör inte jag. Chelsea kan helt enkelt inte trycka upp tillräckligt med folk på hörnor och frisparkar så den enda fasta situation som kan hjälpa oss är nog en straff, annars får vi hoppas på omkopplingar men Chelsea har fel spelare på plan för det känns det som. Långskott är vårt andra alternativ.
- 58 min, Foy fortsätter med sina kort till Chelsea, men släpper QPR i samma sorts situationer. Anmärkningsvärt, jag tror tyvärr Chelsea kommer att få en tredje utvisning i den här matchen. Foy har inte kontroll på matchen, även om han till slut ger QPR Barton ett kort också. Lite senare byts Taraabt ut, säkerligen för att hans dåliga humör inte ska sprida sig och orsaka en utvisning för QPR.
- 67 Lampard neddragen och ingen straff fast det var minst lika mycket straff som den QPR fick. Inte undra på att det är irriterat på plan efter en sådan fantastisk okänslig och partisk insats av Foy. Det här nästan lika illa som den norske barcelonadomaren.
- 72 nya krafter in i form av Malouda. Och just innan skulle Luiz fått en straff kanske för andra gången, Meireles vansinnig och fick ett nytt kort innan han byts ut mot Malouda.
. Foy vägrar döma hands på Barton och istället får Cole sitt femte gula (avstängd mot Everton)när han fäller Barton i frustration eller om det var för att han klagade på Foy.
- 80 min nickar en fri Anelka rakt på Kenny. Det är som förgjort.
- 83 min. Luiz cykelspark som tar på Lamps fot och över ribban istället....
- 84 min. Terry får en våldsam knuff i ryggen i straffområdet när bollen går över, till slut för istället QPR frispark....
- 89 min. Gult till JT men inte Kenny när de bråkar...

Vilken hemsk match och vilken otroligt dålig domarinsats. En väldigt billig straff, en horribel utvisning som Chelsea måste överklaga på Bosingwa. Hjärnsläpp av Drogba och egentligen inte en sportslig chans att komma ifatt då kraferna tröt för de nio man Chelsea kunde spela vidare med. QPR var ju inte ens riktigt nära att kunna göra ett andra mål efter det som de fick som gåva.Chelsea hade behövt en utjämning tidigt i andra halvlek, men då straffar döms väldigt olika beroende på vilket lag det gäller så... FA måste nu ifrågasätta om Foy ska få fortsätta döma då han egentligen fallit för åldersstrecket, av den här insatsen klarar han inte längre av det jobbet. Även om det inte ursäktar drogbas dumhet som var det avgörande i matchen. Det här var en av de sämsta domarinsatser jag någonsin sett, och inte bara i de så att säga stora situationerna, det som retar mig så mycket var hur otroligt olika de båda lagens spelare behandlades av domaren i liknande situationer och hur osporstligt QPR och publiken tilläts uppträda, som att de aldrig tog inkast eller lämnade över bollen till Chelsea då arenan saknar bollkallar.

Det här fiaskot kan kosta oss väldigt mycket framöver tyvärr, förutom chansen att ta oss förbi United och hålla avståndet till City. Ligan är inte avgjord, men sådana här matcher och domarinsatser kan avgöra ligor.

Heder dock till Chelsea som verkligen försökte trots två man mindre.

 

Lördag:
Olika inställning: AVB önskar spelare som tas ut till Team GB i OS nästa år lycka till, Rednose och Whiner varnar Pearce för att ta spelare från deras lag. Jag är inget fan av landslagsfotboll, men spelarna vill spela för sina länder och jag föredrar absolut AVBs inställning även om det självklart inte är bra för Chelsea med både ett EM och OS samma sommar. Det blir varken försäsong eller vila för de spelare som blir uttagna, och vi har väldigt många som kan bli aktuella; från Josh (kanske) till Sturridge (trolig) för England, Mata, Luiz, Ramires med flera för andra länder. Plus de som är aktuella för EM-trupper.

Jag gillar den "nye" Daniel Sturridge, en spelare som lärt sig av sitt fotbollsliv och blivit bra mycket bättre genom det. >>>

---
Idag är det en sorglig dag för Chelseafans, åtminstone oss lite äldre. Det är nämligen 15-årsdagen sedan vår vice ordförande Matthew Harding (vars namn idag står på den norra läktaren) dog i en helikopterolycka. Han och vänner var på väg hem efter en ligacupmatch i Bolton.

Harding var livslång Chelseasupporter och satsade mycket stora pengar i klubben trots Ken Bates ägarskap. Bates och Harding hade sina omskrivna duster och Harding var alltid den vars åsikter stod närmast de genuina fansens när det gällde klubben. Han var därför extremt populär bland oss fans och alltid ihågkommen.Rest In Peace Matthew Harding.

Fredag:
Kalou
får inga som helst spelgarantier av AVB inför framtiden även om han erbjuds nytt kontrakt. (Helt rätt, ingen ska ha det). Om det är sant att Kalou kräver sådana anser jag att Chelsea ska sälja ivorianen nu i januari medan de fortfarande har ett försäljningsvärde i Kalou. Dock självklart inte till direkta konkurrenter. Jag gillar Kalou som inhoppare, men kan absolut inte se honom som startspelare och kan han inte acceptera den rollen är det bättre att Chelsea försöker få in lite pengar på honom.

Torsdag:
Football League har efter rena utpressningsmetoder (mitt omdöme) beslutat förorda en förändring av tribunalreglerna som bestämmer vad unga spelare ska kosta toppklubbarna när de värvas från mindre klubbar. Förslaget är en klar försämring för alla klubbar då det inte längre kommer att handla om spelarens värde utan endast hans tid i den mindre klubbens akademisystem. Jag tycker det här är helt fel.
- Ta t ex Oja som Chelsea ska ha köpt för 1,5 m som kan öka till 2m pund från MK Dons bara häromveckan. Oja skulle med nya systemet bara kosta 133.000 pund. Bra för Chelsea, men inte bra för fotbollen om ni frågar mig.
- En av anledningarna till at Football Leagues styrelse ändå förordar det nya systemet är att Premier Leagues ordförande Scudamore har hållit inne pengar som PL är skyldiga Football League-klubbarna. Delar av de sk solidarity pengarna. Utpressning kallar jag det igen.
- Även regeln om att storklubbarna inte ska få värva unga spelare längre bort än 90 minuters resväg förväntas skrotas.
- Det här är fel och jag hoppas förslagen stoppas. Det är bara ännu ett steg i den utveckling som Uefas och FAs regler om home-grown tvingar fram, det vill säga att spelare värvas i allt yngre åldrar och att storklubbarna istället kommer att behöva ha gigantiska akademier som de närmast genom rovdrift fyller med allt yngre spelare för att skydda sig och kunna ha konkurrenskraftiga trupper med de här reglerna. Allt sker på de mindre klubbarnas bekostnad och ingen kan övertyga mig om att det är bra, särskilt inte för unga spelare, mindre klubbar och inte heller bra för storklubbarna som bara får ägna sig mer åt att leta ungdomar och måste allt snabbare göra sig av med sådana som inte utvecklas i en viss takt.

---
Fyra mål på fyra matcher, kanske Fernando Torres ändå inte är slut som spelare, eller hur Niva? Han har också byggt på den form han började visa innan avstängningen. Arsenal bör se upp när han är tillbaka i ligaspelet.
Vi ska inte heller glömma att Chelsea saknade Sturridge och Mata, höstens stora succéspelare så här långt. Och Romeus debut var underbar att skåda, som han tog han om mittfältet och styrde spelet, även AVB som sällan vill framhålla individer framför laget kunde ine annat än att kommentera Oriols insats. Barcelona lär nog snart komma och begära tillbaka det köplånet.

Visst måste vi se matchen för vad den var, på hemmaplan mot ett på pappret klart svagare lag som dessutom var svårt skadedrabbat i försvaret, ändå njuter jag fortfarande av det spel Chelsea visade upp och hur matchen genomfördes även om koncentrationen framför mål knappast var på topp i andra halvlek. Vi kan också jämföra hur andra topplag i Europa klarade sig mot på pappret lika svagt motstånd s a s den här omgången, och då bör Chelsea få ännu mer beröm. I returen om 14 dgr bör Genk fått tillbaka några spelare men framförallt är det en bortamatch så vi ska nog inte förvänta oss en lika lätt vinst, även om vi ska kräva en vinst av det här Chelsealaget. De Genkfans som var på Stamford Bridge får ju också högsta möjliga betyg för hur de stöttade sitt lag, så atmosfären i Genk bör bli riktigt bra. Däremot är deras tröjval inte ens i närheten av godkänt, usch.

---
Chelsea, som vanligt i topp i sin CL-grupp, ser lovande ut även om det mest handlar om pengar i det förutsägbara gruppspelet, även om jag är glad att min varning för Leverkusen funkar (visst jag tippade Valencia då jag gick med oddsen, men jag tror fortfarande Leverkusen kan komma före dem, allt avgörs som jag ser det om 14 dgr). CL är fortfarande bara riktigt intressant i medias och Viasats ögon, för oss andra blir det intressant först när slutspelet börjar.
Mycket mer intressant är att följa Chelseas spel. I mina ögon, något subjektiva, det bästa av allas tillsammans med Real Madrid (och Messi är ju Messi, men utan Messi är Barcelona högst normala). Vi hade otur mot Valencia med en huvudlös handling av Kalou, annars var det en oehört välförtjänt seger i kulisserna där. Viasat kan snacka upp Milan hur mycket de vill, men de överlever aldrig någonsin kvartsfinalerna. CL kommer att vinnas av ett av fem lag, och inget är italienskt, det slår jag vad om min lägenhet och Marcus Birros heder (ok, där hittade jag på, han har förstås ingen i dessa sammanhang då han är ett par hundra procent mer enögd=blind=fanatisk om italiensk fotboll än jag någonsin kommer att bli om Chelsea).

Onsdag:
MATCHEN: 5-0
4e min nära självmål av Genk när Malouda lägger in ett inlägg som styrs knappa halvmetern utanför stolpen. Romeu skjuter långt utanför från långt håll.
7e minuten lång boll till Torres som får den i stolpen. Hans otur fortsätter. Det är 2,5 år sedan han gjorde mål i CL senast (då mot Chelsea):
MÅL. 8 min, Meireles långskott vid stolproten. Hans andra CL-mål (det första gjorde han mot.... Chelsea).
MÅL. 11 min, Lampard hittar Torres mellan försvararna och Torres gör ett enkelt men snyggt mål. Måltorkan över i CL.
- Första kvarten, oj vad Genk visar respekt, på tok för mycket. Deras första kvart har varit långt sämre än vad vi väntade. Som kommentatorn på min stream säger, de ser ut som rådjur som fångats i strålkastarljuset. Det är redan så långt gånget att Chelseas koncentration börjar brista och de försöker göra saker för snyggt, för elegant, för överlägset. Helt fel attityd, särskilt så tidigt. Men vi kan ju inte klaga. Solklar ledning redan. ;-)
- 23 min, snyggt anfall av Chelsea, startat av Romeu som varit utmärkt, till Torres som lägger upp för Malouda som lägger den utanför.
- 26 min, en rökare från Torres strax ovanför från en skarp vinkel i straffområdet.
- MÅL. 27 min, bra nick i mål av Torres. Meireles passar. Chelsea är rörliga, initiativrika och har hela mittfältet. Oj vad enkelt det här ser ut.
- 32 min, härligt spel av Chelsea, Lamps nickar till slut precis utanför. Chelsea spelar mycket bra, även om Genk är svagare än väntat - men är de det för att Chelsea är så bra?!
- 37 min. Luiz en frispark över muren men målvakten är med.
- 40 min, en strykare över ribban av Anelka efter en snabb omställning av Chelsea.
-MÅL. 42 min, en lång frispark in i straffområdet och Ivanovic nickar in den.
- Chelsea var överlägsna på ett lite oväntat sätt. Jag hade förväntat mig att de skulle vara klart bäst, men inte så här mycket bättre. Det kunde faktiskt stått mer än 4-0 med lite mer koncentration. Torres, Lampard och Romeu mina lirare i första halvlek, men hela Chelsea har varit riktigt bra med högersidan lite mer anonym än resten. Cech har inte haft mycket att göra dock. de Bruyne överlägset bäst i Genk, riktigt lovande kille och jag förstår Chelseas intresse i 20-åringen och varför Genk krävde bra betalt. Han ser lite ut som Mikael Forsell korsad med Solkjaer, men en duktig spelare särskilt för sin ålder.
ANDRA HALVLEK:
Kommer matchen att dö i andra? Eller fortsätter Chelsea som de spelade i första, underbar fotboll. Att Genk är skaddrabbade där bak märks dock rätt tydligt också. Men oj så bra Torres varit, och fortsätter han så gör han fyra mål.
-Ferreira byter av Ashley Cole som kan behöva vilas då han är vår enda vänsterback i CL-truppen.
- 55 min, Torres kunde gjort ett vrålsnyggt mål, men fick inte bollen under kontroll när den nådde honom över axeln i straffområdet.
- 57 min. Malouda borde spelat till Anelka, men Malouda satte den istället rakt på målvakten. Som sagt, lite okoncentrerat.
- 59 min. Chelsea skulle absolut haft en straff, men då Lampard kom upp och försökte struntade domaren i det, dömde fördel.
- 67 min, Kalou in för Lamps. Lampard som var mycket bra i första halvlek hade förtjänat ett mål. Hoppas Kalou kan hålla händerna i styr nu.
- 72 min, bra skott av Kalou, men ändå plockpotatis för målvakten.
- MÅL: Sekunder efteråt. Torres skulle gjort mål, men bra räddning, Kalou gör mål på returen. 73 min.
- 78 min, Alex in för Bosingwa. Alex tar Ivas position i mitten.
-Andra halvlek blev ganska avslagen, mest för att vissa Chelseaspelare började spela mer för sig själva än laget, men Chelsea var lika överlägsna om än väldigt okoncentrerade. Det kunde blivit dubbla siffror i den här matchen, men varför förnedra motståndarna eller....
Anelka var bra i andra, men min MoTM är ändå Torres som med en smula tur hade gjort minst tre mål. Undrar var Niva säger om det?
NEGATIVT. Utan tvekan Viasats förbannade ovilja att visa Chelsea trots att vi är ett av de populäraste lagen, med fler supportrar i Sverige än Milan, men vi har ju inte Zlatan. Så man måste titta på en fullständigt omöjligt stream (eller flera då jag verkligen försökte få tag i en stream som funkade...). Det var som att lyssna på radio. Istället visades den erbarmligt tråkiga matchen med Arsenal, finns det några som spelar tråkigare fotboll än gooners just nu?. SKÄMS VIASAT. Skriv gärna till dem och klaga: sport@viasatsport.se


---
Som CSFC redan rapporterat tränar vår fjärde brasilianska spelare redan med Chelsea. Det är Lucas Piazon från Sao Paulo som tränar med Chelsea och stortrivs med livet i London, fast han officiellt inte blir Chelseaspelare förrän 20 januari nästa år då han fyller 18 år. Piazon som gjorde succé i Brasiliens ungdomslandslag i somras har valt att vara med Chelsea redan fast han hade kunnat fortsätta spela i Brasilien till övergångsdagen (brasilianska spelare får inte skriva på för utländska klubbar förrän de fyller 18 år). Jag måste erkänna jag är nyfiken på Piazon även om jag inte tror vi får se så där jättemycket av honom den här säsongen.

Tisdag:
AVB har klart deklarerat att om han måste välja mellan beautiful football och att vinna bucklor, väljer han att vinna bucklor. Vilket gör mig väldigt glad, inte för att jag trott något annat då AVB är en vinnare, men jag är så trött på snack om attraktiv fotboll ibland. Jag menar, vem will egentligen ha en Wenger i Chelsea? En manager som sätter sättet att spela fotboll före resultaten.

Måndag:
Mer information om köpet av CPO och de motbud de kritiska har gett. Omröstningen sker 27 okt. >>

Ramires skada ska enligt rapporter inte vara allvarlig men vi ska nog inte räkna med honom med Genk.

Chelseas reserver förlorade mot Wolves med 3-2. Mål av Lalkovic och Lukaku som gjorde reservlagsdebut för Chelsea då han inte får spela i CL. Även Josh spelade av våra unga spelare som säkerligen därmed kan räknas bort på onsdag. Svenske Mitrovic sen inhoppare.
Chelsea (4-3-3): Rhys Taylor; Todd Kane, Sam Hutchinson (k) (avb Ben Gordon 77), Nathaniel Chalobah (avb George Saville h-t), Ryan Bertrand; Billy Clifford, Connor Clifford, Josh McEachran; Billy Milan Lalkovic, Romelu Lukaku, Aliu Djalo (avb Marko Mitrovic 82).
Ej anv spelare: Jamal Blackman, Aziz Deen-Conteh.

HAPPY BIRTHDAY André Villas-Boas. Vår manager blir idag 34 år gammal. Hoppas han tänker fira det med en vecka med segrar över Genk och Queens Park Rangers.

AVB har också fått massor av beröm från Chelseas VD Ron Gourlay, inte som födelsedagspresent utan för det arbete han har lagt ned de få månader han varit manager i Chelsea. Särskilt hans arbete med detaljer och att ändra Chelseas spelstil till en mer attackerande fotboll från Ancelottis sidledesspel på mitten uppmärksammas. Även Bruce Buck har ju de senaste veckorna pratat mycket om AVB som uppenbarligen imponerar på alla (utom självklart Greame Souness, men vem imponerar på det surkartet om de inte kommer från Liverpoo?). Buck ser AVB som vår manager de närmaste 10-15 åren, vilket också är den tid AVB själv talar om att han planerar att vara manager. Vi får väl se, jag tror alla managers sätter sådana mål i början, har för mig att även Ferguson gjorde det och han firar 25-årsjubileum bara i United nu i höst.

Faktum är ju att AVB i förra veckan också firade tvåårsjubileum som manager då det bara är två år sedan han tog över Academica de Coimbra. Han har också avslöjat att kort efter att han tog det jobbet erbjöds han jobbet som manager för Sporting Lissabon, vilket han alltså tackade nej till. Han gick däremot till Porto efter sin första säsong som manager och efter sin andra säsong till Chelsea, snacka om raketkarriär och vilka framgångar han har haft på vägen. Och jag kan bara hålla med, för jag är överväldigad av beundran för AVB. Jag hade enorma förväntningar då jag ju också var först att tipsa om honom som framtida manager för Chelsea, men hittills har han levt upp till allt jag vågade hoppas på. Och då hoppas jag ändå på åtminstone en buckla i år också... och är övertygad om att vi får, och inte bara en av de mindre. Men allra mest spännande är att jag ser det enbart som en start, jag tror han har enormt mycket mer att erbjuda i framtiden då han fått skapa det lag han själv drömmer om i blått.

Så Grattis på födelsedagen André. Nu är det upp till spelarna att ge dig de rätta presenterna den här veckan.

 

Rykten m m v-42


Söndag:
Frank Lampard
kommer enligt rykten att erbjudas en kontraktsförlängning till 2015. Inte helt oväntat även om Lamps självklart inte kommer att vara en given startspelare hela den tiden. Men visst är det rätt, även om det kanske blir till en lite lägre lön (förhoppningsvis för vår lönestruktur).

Jordy Clasie, mittfältare i Feyenoord intresserar Chelsa och Tottenham enligt ryktena. 20-åringen anses vara en de mer lovande i Guidettis lånelag, men Chelsea har inte alltför bra relationer till Feyenoord numera.

Christian Maggio från Napoli är ett nytt namn som börjar cirkulera. Som det mesta som kommer från Italien eller Spanien bör allt tas med mer än en smula salt.

Jag trodde faktiskt de spanska sporttidningarna var sämst i världen, men sedan i sommar har verkligen de italienska gjort sitt bästa för att utmana dem. Senast fånryktet från Corriere dello Sport är att Chelsea tänker låna Samuel Eto'o i vinter under ryska vinteruppehållet. De säger dock inte om Chelsea också kommer att betala hans lönekostnad på 15 miljoner kr i månaden. Inte heller förklarar de hur Eto'o ska spela både för Kamerun och Chelsea under ACN i dec-januari. Anzhi däremot säger att det är uteslutet. Visst förlorar Chelsea två anfallare till just ACN, men varför skulle vi med vårt överflöd på duktiga anfallare vilja låna en till, oavsett hur duktig han är, men Messi är han inte.

Lördag:
Eden Hazard ska ha en förkontrakts- överenskommelse med Real Madrid om ett femårskontrakt. Det kommer dock inte från de trovärdigaste källor så vi ska nog avvakta det ryktets bärighet.

Så fort det nämndes att Josh McEachran kanske borde lånas ut för speltid hörde Swansea av sig. Och jag tycker det är en bra idé, Brendan Rodgers är en tränare som kommer att spela Josh och därmed hjälpa honom utvecklas, för Josh är i det läget att han behöver speltid. Även med alla nackdelar ett lån för med sig framförallt med Uefas regler om egna spelare.

Fredag:
Ryktena om att Chelsea skulle bjudit 1,5-2m för unga löftet Oluwaseyi Ojo från MK Dons förnekas idag. Inget bud ska ha lagts på spelaren. Jag som närmast trodde affären var klar, där ser man återigen - man ska inte tro på allt som står i media.


Malouda vill stanna i Chelsea enligt rykten. Han förde en del väsen förra året om kontraktsförlängning men tycks nu accepterat sin roll i det nya Chelsea (löjligt uttryck men jag hittade inget bättre just nu). Med tanke på hur Mata spelar är Malouda andraval idag, men han är ju fortfarande när han är i form ett utmärkt alternativ, särskilt nu när han inte som förra säsongen spelar mest för nytt kontrakt utan för laget igen.

OL-spelaren Clement Grenier anses vara på Chelseas radar inför januari, liksom på Arsenals (självklart då han är fransman) och nu även Real Madrids. Prislappen ska vara på runt 9m pund.

Torsdag:
Det sägs att Athletic Bilbao försöker skapa ett budgivningskrig kring sin nya stjärna Iker Muniain, 18 år. Budgivarna ska vara United och Chelsea då de spanska storklubbarna är ointresserade pga den löjeväckande prislappen om 45m euro. För en spelare som spelat mindre än ett dussin a-lagsmatcher!

Inter som går allt annat än bra lär var ute efter Ivanovic. Tror vi inte på. De vill säkert ha honom, men han kommer inte att gå dit.

Ni har kanske sett ryktena om att Petr Cech ska tvingas sluta i förtid, rykten som påstås komma från Chelseamålvakten Thibaut Courtois på lån i Spanien (och det mesta i ryktesväg som kommer från Spanien är lögn, det vet vi av erfarenhet). Chelsea dementerar detta kategoriskt och jag måste säga att jag tror inte ett skvatt på dem heller. Jag tror inte heller Courtois ska ha sagt det här.

Trots rykten om intresse framförallt från Arsenal verkar det som om Salomon Kalou inget hellre vill än att stanna i Chelsea och förlänga sitt kontrakt, trots att han obestridligen fallit nedåt i urvalet till anfallspositionerna. Målet igår hjälpte säkert till att hålla hans rykte som super-sub levande dock. Även om just det målet kanske borde gjorts av Torres, utan att nedvärdera målvaktens räddning och retur till Sal. Andra källor hävdar att Kalou vill ha garantier för mer speltid innan han förlänger - något han aldrig någonsin kommer att få.

Lille har satt en prislapp på eftertraktade Eden Hazard, 40m pund kommer han att kosta. Och här trodde jag att de vansinniga prislapparna skulle sjunka något med Uefas finansregler.... Jag vet inte jag om jag kan tycka han är värd de pengarna, då är det kanske en klart bättre affär att hosta upp 8-10m för de Bruyne som övertygade i gårdagens match?! Någon från Lille säger dock att Chelsea verkar vara laget som ligger närmast att få Hazard, och med den prislappen lär nog Arsenal sluta intressera sig.

Vi felsökare är rätt underbara, de flesta verkar nästan vara mer besvikna över att Torres inte fick ett hattrick (vilket han verkligen förtjänade men vissa bollar vägrar fortfarande bara att gå in för honom) än de två mål han så säkert satte igår... Det är att ha krav på sig Nando.

Onsdag:
De mer opålitliga källorna fortsätter tro att Nicolas Anelka kommer att gå till Milan i januari, för 2,5m pund. Jag tror faktiskt inte det.

Tidigare ryktet om Ganso har återkommit, till alla Milanistas förtvivlan då de betraktat honom som klar för den klubben hur länge som helst.

Otroligt dyre Hulk skvallras det också om igen.

Tisdag:
De ger inte upp, det måste man erkänna. Trots att han skrev på ett långtidskontrakt kopplas Chelsea fortfarande ihop med Javier Pastore i PSG, även om det verkar göras via Arsenal nu...

Även Alvaro Pereira är med i bilden igen, trots nytt kontrakt med upprepad utköpsklausul med 30m. Metro.co.uk hävdar dock att det ska finnas ett gentlemen's agreement att Porto ska släppa Pereira billigare bara Chelsea kommer närmare utköpssumman, för Pereira vill fortfarande till Chelsea. Låter högst osäkert, se hur ett sådant fungerade för Modric.

Måndag:
Inte Chelsea, men ni har säkert inte missat att Patrice Evra hävdar att Luis Suarez kallade honom n-ordet i matchen i lördags. Jag tror inte det går att bevisa, men det är inte första gången Patrice Evra hävdar att andra använt det mot honom. Han påstod det när han startade ett bråk på Stamford Bridge för flera år sedan med vaktmästarna efter matchen. Evra förlorade den kampen då vittnena sa att det aldrig hände och jag tror Evra antingen fick böta eller till och med fick någon matchs avstängning. Vi får se vad det här leder till.

Chelsea tycks alltmer rikta in sig på den latinamerikanska marknaden, åtminstone unga spelare då arbetstillståndsfrågan ställer till det för övrigt. I siktet är nu tydligen gamla storlaget River Plates 17-åring (3 mål på 11 matcher nu) Lucas Ariel Ocampos. En spelare Palermo och deras minst sagt egensinnige ägare trodde han har tjing på i januari.

Media tolkar det som att AVB sagt definitivt nej till att sälja spelare till Spuds och Arsenal i januari. Det tackar vi varmt för. Själv anser jag att vi aldrig någonsin ska sälja spelare till dem, eller Liverpool eller United under några omständigheter...

Daniel Sturridge till landslaget blir ett allt vanligare krav och det är ju helt rätt. Hur Welbeck som jag anser är klart begränsad i jämförelse kan få spela men Danny inte är....lika mystiskt som Viasats enorma förtjusning i att berätta vad folk twittrar istället för att analysera matcherna. Intressant att notera är också att de enkäter som ofta följer det påståendet också extremt entydigt stödjer en sådan uttagning.
Sturridge själv stödjer också att Rooney ska tas ut i EM-truppen trots att han inte får spela gruppspelet. Jag är inte alls lika säker, men så delar jag inte engelsmännen totala övertygelse om att de har ett lag bra nog att lätt gå vidare ur gruppen. England har hamnat mitt i en föryngringsprocess lagom till EM och det väcker inte förtroende för mig, plus med tanke på Rooneys temperament och erkända tjurighet, är det verkligen vettigt att ha en sådan spelare bara gå omkring och vänta på att de andra ska göra jobbet åt honom? Jag tror dock han blir uttagen ändå.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC