AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 8 sp 6 v 1 o 1 f 20 - 9 mål 19 poäng

17 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Inför Genk - CL

Laguppställningen:

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
3 Ashley Cole
16 Raul Meireles
6 Oriol Romeu
8 Frank Lampard k)
39 Nicolas Anelka
9 Fernando Torres
15 Florent Malouda
Avb: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira, 33 Alex, 12 John Mikel Obi, 21 Salomon Kalou, 10 Juan Mata, 23 Daniel Sturridge.

Genk: Köteles; Ngcongca, Vanden Borre, Ngongca, Pudil, Buffel, Tözsér (k), Bardel, De Bruyne, Hyland, Vossen.
Avb: Sandomierski, Durwael, Camus, Ndabashinze, Nwanganga, Ogunjimi, Limbombe.
Domare: Aleksei Nikolaev, Ryssland

Den stora överraskningen är självklart att Oriol Romeu startar. Mycket spännande. Personligen hade jag väldigt gärna sett Sturridge starta också och man undrar lite över att Drogba inte ens är på bänken, men Drogba var inte bra senast så jag kan förstå. Att Torres startar är ju självklart med tanke på att han inte spelar i ligan förrän om drygt tio dagar. JT vilas också helt, vilket vi visste redan tidigare idag. Personligen är jag verkligen inte förtjust i att Alex fallit ned i hackordningen efter utvisningen mot Fulham, men så är det ju när man har personliga favoriter som inte är storstjärnor i lagen.

---
Sent besked, JT lär knappast spela ikväll mot Genk. Han vilas och fick istället träna med kidsen, som vi ju kallar våra ungdomar.

Skön statistik, Chelsea har inte förlorat en CL-gruppmatch på Stamford Bridge sedan 2003. Det är 24 raka utan förlust, 18 av dem vinster. (Senaste förlusten mot Besiktas ok 2003).

---
AVB har onekligen plusstatistik på Genk då han eliminerade dem med Porto förra året då Porto vann Europa League efter att vunnit med sammanlagt hela 7-2. Genk har dock en ny manager, Mario Been istället för Frank Vercauten. Chelsea genrepade med en vinst mot Everton, Genk med en förlust borta mot Lokeren med samma siffror, 3-1. De hoppas på starkt stöd från sin hemmapublik, inte minst efter den fina insatsen mot Valencia hemma (0-0).

Genk ställde då upp med följande lag: Köteles; Ngcongca, Masuero, Tözser, Durwael; Buffel (Ndabashinze 74), Vanden Borre, Hyland, De Bruyne (Ogunjimi 82, Vossen (Nwanganga 46), Benteke

Inte så namnkunnigt för oss kanske, förutom de Bruyne är det bara veteranen Borre och Hyland jag känner igen. Vi får dock inte glömma att Genk är skadedrabbade, de saknar tre ordinarie försvarare; brasilianaren Nadson, tyske U-21 landslagsmannen Torben Joneleit och Simaeys. Masuero som spelade i helgen är osäker. Plus att Pudil, ytterback är tveksam och kaptenen David Hubert är borta.

de Bruyne kommer för övrigt att ha sin alldeles egna hejaklack på Stamford Bridge då hans mor och hennes familj kommer från Ealing, en tunnelbanelinje bort. de Bruyne som fortfarande är mycket missnöjd med att Genk tackade nej till vad som tydligen var ett 6m pund bud och loan-back för ett år till Genk.

---
Engelska lag har aldrig förlorat mot belgiska i Champions League, vilket är förklarligt då de belgiska lagens storhetstid med Mechelen och Anderlecht i topp ligger en bit bak i tiden. Torres är också storfavorit till att göra mål imorgon hos bookmakers som förväntar sig att han har en del att bevisa - och det gör jag med. Chelsea förväntas framförallt vara effektiva i andra halvlek, inte heller något större överraskning då bättre lag nästan alltid dominerar när det andra lagets spelare börjar bli trötta. (Se gärna t ex hur en spelare som Lampard passar numera och rör sig, det gör de bättre lagens spelare än tydligare mot trötta spelare. Art. i höger meny)

---
Jag vill se Chelsea vinna utan att släppa in ett sent mål. Det är ett problem även om vi vinner. Chelsea har släppt in tio mål i år, varav två offsidemål mot United. Men räknar vi bort målen i den matchen så har fyra av de sju mål Chelsea släppt in kommit de sista tio minutrarna. Vi har dock varit så pass bra att det är bara i matchen mot Valencia det kostade oss poäng. (Intressant att notera åt andra hållet är att Matas två mål har bägge kommit till på övertid, så vi släpper inte bara in sena mål).

Fernando Torres lär säkerligen spela mot Genk, det har AVB redan antytt. Det är nog ett självklart val då Torres behöver matchträning då hans avstängning blev så lång pga landslagsuppehållet, han får ju inte spela i ligan förrän mot Arsenal. AVB har också varnat för matcherna mot Genk måste tas på allra största allvar.

Vi ska nog räkna bort Ramires mot Genk, men enligt de första rapporterna är hans skada lindrig. Den ska undersökas närmare under måndagen.

KRC Genk är tippade som sist i vår grupp, och så blir det nog, men motståndet ska och kan ändå inte underskattas då alla lag kan överraska. Även om Chelsea köpt deras målvakt, och lånat ut honom till Atletico Madrid. (Thibaut Courtois) Även mittfältaren Kevin de Bruyne var på väg, men klubbarna kunde inte komma överens, så det blir en möjlighet för Chelseafansen att se om de Bruyne faktiskt är Chelseamaterial.

En match som måste bli en vinst för Chelsea och blir det så är avancemanget nog säkrat i praktiken om än ej i teorin. Det är ju också ett dubbelmöte då nästa CL-match är borta mot samma klubb.

---

Tyvärr visar Viasat samma urskiljningslösa dåliga omdöme som alltid när Chelsea spelar matcher de förväntas vinna i Champions League. De röda lagen visas minsann alltid, men när Chelsea spelar den här sortens matcher visas de inte, trots att Chelsea är världens fjärde populäraste klubb och betydligt mer populära än den absoluta majoriten av de lag som Viasat väljer att visa. Är United borta mot en helt okänd rumänsk klubb viktigare, svårare, intressantare än Chelsea mot belgiska mästarna, en liga rankad väldigt mycket högre än den rumänska? (Räknar vi ligan är detta tredje gången på två månader som Viasat gör Chelseas matcher otillgängliga för prenumeranter som håller på de blå. Plus att vi får inte heller se dem i Carling Cup på Canal+ - ännu).
(Och att visa dem i satellitkanaler som nästan ingen har tillgång till är detsamma som att inte visa Chelsea). Man blir så trött på Viasat, men så här har det varit ändå sedan de fick rättigheterna till Champions League. Det är uppenbart att Chelsea inte har någon förespråkare på den redaktionen, eller att de ens har koll på vilka lag som är mest populära även i Viasats upptagningsområden? Uselt Viasat och jag vill ha reduktion på den nyligen höjda avgiften!

Det är anmärkningsvärt att för Viasat, och enbart dem tydligen, räcker inte 135 miljoner fans för att de som betalar deras allt dyrare avgifter och favoriserade matchsättningar (deras mygel med HD-kanalen kan driva en till vansinne, det är säkert bra att de visar exklusiva matcher där men mindre bra då stora delar av deras prenumeranter fortfarande inte ens kan få tillgång till HD) inte får chansen att följa det lag som är intressant för en väldigt stor del av befolkningen? Att United favoriseras kan jag ta då de har fler fans än vi har, men de andra röda lagen?!
Och varför ägnas det idag nästan lika mycket tid åt vem som twittrar vad, som åt matchanalys, tankar och information - är det för att det är den där Amandas grej, att kolla twitter hela sändningarna?! Modern sportjournalistik?!

Det enda positiva med att Viasat inte sänder Chelsea mot Genk är att vi slipper höra denna okunniga, fåniga och rent ut sagt idiotiska kommentaren om att Chelseas enda och största mål är att vinna Champions League. FÖR DET ÄR DET INTE. Vilket är ett faktum kommentatorn i lördags verkligen bör ta till sig om han tänker fortsätta i det yrket.

LIGAN kommer först för Chelsea FC och Chelseas fans. Därmed inte sagt att vi inte vill vinna Champions League, för det vill vi, precis lika mycket som alla andra klubbar och dess fans i världen. Men måste vi välja, då väljer jag precis som vår ordförande, som vår VD, som vår tränare, som de flesta av våra spelare och majoriteten av våra fans - att vilja vinna ligan först, och allt annat också. Vilket är exakt vad de har sagt den här sommaren och säsongen. Den enda person som jag känner till som inte sagt det är Roman Abramovich, å andra sidan har aldrig någonsin en enda sportjournalist i hela världen någonsin talat med honom så om någon påstår sig veta vad han tycker - då är den personen en ren och skär lögnare. Och vet ni vad, jag tror Roman, och Arkadij tycker precis som du och jag och Bruce Buck och André Villas-Boas. Först ligan för den visar den sanna kvaliteten, CL är en härlig turnering men inget lag kan vinna den utan tur. Inget lag, och vi vet vad tur med t ex domarna innebär i just den turneringen - eller hur?

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC