AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 12 - 7 mål 13 poäng

13 oktober 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> | Besök csfc-facebook:>>>

Fjärde populärast i världen - med 135 miljoner fans

cfcChelsea är fortfarande, och ganska ohotade, världens fjärde populäraste fotbollsklubb. Med största säkerhet klubb överhuvudtaget i någon sport. Och då fotboll är i otrolig särklass den populäraste sporten av alla, antagligen lika populär i världen som alla andra sporter tillsammans...

135 miljoner fans beräknas Chelsea ha i världen. Framförallt i Asien, Ryssland, Afrika och Nordamerika då vår popularitet i Europa fortfarande ligger lite bakom några klubbar som varit framgångsrika i det förgångna. Var dock fyra även i Europa redan förra mätningen i sep 2010. (se nedan)

Det är tyska sportundersökningsföretaget Sport+Markt som återigen publicerar sin popularitetslista. Det är självklart uppskattningar men också utan tvekan den mest tillförlitliga källa som finns på området.

Engelska lag dominerar totalt utom kanske just i toppen där vi återfinner de spanska giganterna, för övrigt tar sig bara tre italienska lag och ett tyskt in på listans första 13 platser.

I särklass populärast är Manchester United med en uppskattad fanbas på anmärkningsvärda 354 miljoner och då deras framgångar fortsätter ökar den också, liksom den ökar för Chelsea på grund av våra framgångar de senaste åren. Det går inte att förneka, framgång föder framgång. Vinner Chelsea Champions League går vi nog förbi Real Madrid.

Tvåa och trea kommer de spanska giganterna, Barcelona med 270 miljoner och Real Madrid på 174 miljoner fans. Barcelona ökar självklart på grund av framgångarna i Champions League.

Klubbarna är de samma på de fyra första platserna, men i en annan ordning vilket totalt bevisar hur otroligt mycket populärare Premier League är än framförallt tvålagsligan i Spanien. Dock, den mätningen gällde bara populariteten i Europa. Se förra årets artikel kring detta: >>>

Listan i sin helhet:

Manchester United - 354 m
Barcelona - 270 m
Real Madrid - 174 m
CHELSEA FOOTBALL CLUB - 135 miljoner fans i världen


5. Arsenal - 113m
6. Milan - 99m
7. Liverpool - 71m
8. Inter - 49m
9. Bayern München - 24m
10. Juventus - 20m
11. Manchester City - 18m
12. Tottenham - 11m
13. Newcastle - 6m

Snabbväxande klubbar på listan är Manchester City och Tottenham följt av deras framgångar de senaste åren. Att Newcaste kommer så pass högt upp är lite förvånande, men det är en klubb som ändå är stark i Europa trots bristande framgångar. De var ens med bland de i topp på Europalistan förra året.

Förra årets undersökning som pdf. >

 



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC