AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 8 sp 6 v 1 o 1 f 20 - 9 mål 19 poäng

10-16 okt 2011

Nyhetsnotiser v-41


Söndag:
Svenske Amin Affane gjorde ett av målen för Chelseas ungdomar mot Portsmouth häromdagen. Det andra (resultat 2-1) gjorde skotske somaliern Islam Feruz i sin debutmatch.

Lördag:
MATCHEN:
En ganska jämn inledning utan stora målchanser första tio. Farligast kanske en Cech-retur (som han själv tog hand om) efter 10,5 minut. Sturridge hade lite snurr tidigare i Evertons box, men det rann ut. Chelsea hade svårt att få tag i Evertons mittfält.
- Vi får hoppas på att Chelsea gör första målet då Chelsea vunnit de matcherna hittills under AVB.
- Första halvtimmen lyckades Everton med sin taktik att stänga ned Chelseas spel, och framförallt hålla nere tempot i passningsspelet. Något som AVB behöver hitta ett motdrag till i andra halvlek. Nu har det hittills mest blivit svåra långbollar mot Drogba för Chelsea. Det dröjde till 27e minuten innan Chelsea ens fick en hörna, som slarvades bort. Än så länge en bunden, knuten och paketerad match med 22 alerta spelare som inte vill göra misstag mer än de velat överraska även om Mata och Drogba visat tendenser till att försöka, men inte lyckats.
-MÅL. 31 min, Daniel Sturridge på huvudet efter förnämligt förspel av Mata till Cole som satte den på huvudet på Sturridge som enkelt kunde fortsätta sin succé. SKÖNT. Fyra mål på fyra starter, och media trodde han skulle lånas ut i somras - så mycket för experter.
- Tre mål kvar till mål nummer 6.000 i ligaspel för Chelsea!
- Precis som tänkt har Beatlesfriserade Leighton Baines tryckt ned Chelseas högersida, men i första halvlek var Chelseas försvar oerhört vaksamma och försatte Everton i offside i de farligaste lägena på den kanten. Baines spelade dock rätt slarvigt och fick ett ihoptjänat gult kort innan pausvilan.
- Ledning i halvtid, vilket är mycket skönt, men inte har det varit någon särdeles intressant fotbollsmatch, utan en där det grävts skyttegravar mer än gått på offensiven.
- MÅL. 35-matchers jubilerande John Terry gör mål på en frispark från Frank Lampard på övertid i första halvlek. Lika oväntat som första målet.
- Vem orkar lyssna till media och experternas snack om gamlingarna nu. 63 år tillsammans gör de Chelseas andra mål.
ANDRA HALVLEK
Hann inte mer än börja innan Leon Osman var nära att reducera. Lite konstigt är det att Everton har med nästan alla spelare som rapporterades som skadade inför matchen. Duktiga medicinmän?
- 52 min. Snyggt anfall av Chelsea, men igen sprang Drogba och Mata på samma yta, vilket vi sett en liten tendens till tidigare när Mata fullföljer hela vägen.
- MÅL. 62 min. Ramires gör trean och vi är bara ett mål från jubileet. 6.000 mål! Snyggt förspel av vår nya assistkung Mata igen. Bra, vi behöver målskillnad, nu vill jag att vi håller nollan också.
- Minuten efter skadar sig Ramires illa, ser tyvärr ut som en knäskada. Ajajajaj. Ramires har nog varit säsongens hittills bäste Chelseaspelare så måtte det vara en lindrig skada, för vi kan vila honom mot Genk och QPR.
- 70 min. Trist av Danny att filma och sedan spela oskyldig. det blir lite minus för det Danny.
- 77 min. Passningskungen Mata av för Anelka och Mikel gav Romeu speltid. En spelare jag tippat kan ersätta Mikel redan mot slutet av säsongen. Intressanta byten, men nu hoppas jag på ett Drogbamål även om jag tippade Lampard som vår 6.000e målgörare.
- MÅL. 81 min. Vellios. Jag blir fullständigt tokig. Återigen läcker Chelsea fullständigt totalt förbenade onödigt i slutet av matcherna och släpper in ett mål och tar bort nollan. Jag blir så arg på Chelseas oförmåga att hålla koncentrationen därbak i slutet av matcherna. Det kan kosta oss massor i slutet av säsongen och i viktigare matcher. Hopplöst.
- 90+2 Lampard var nära att göra mål 6.000 men satte bollen rakt på Howard.

 

---
CSFC lyckades bli omnämnda i media idag. >>> Artikeln i fråga mejlades visserligen aldrig utan bara tips om den... ;-) Artikeln hittar ni i högermenyn.

Dagens, är att Chelsea inte har erbjudit Anelka nytt kontrakt, trots vad som sades i torsdag.

Chelsea har värvat en 14-åring för ett engelskt rekord om 2 m pund totalt. Och snabbt gick det. Chelsea lade tre bud inom 45 minuter i samband med spelarens debut i engelska U-16-landslaget. Till slut var det högt nog och spelaren ansluter nu till akademin där det ska bestämmas vilken åldersgrupp han ska matchas med.
Spelaren heter Oluwaseyi Ojo och samtliga engelska storklubbar har visat intresse för honom. Han kommer från MK Dons där han redan tränat med a-laget. Han är mittfältare.

Fredag:
Paul Clement som fick lämna Chelsea blir ny assisterande manager i Blackburn. Han blir nu kritiserade Steve Keans högra hand. Kean verkar dock fortfarande ha ägarna Venkys stöd.

Det görs en stor poäng av att Everton inviger sitt nya tredjeställ imorgon. Marler pale kallas färgen, vi vanliga dödliga kallar den ljusgrå. Skönt att åtminstone slippa förra årets hemskaste tröja, deras chockrosa. Rosa är för små små flickor när de börjar skolan, möjligen.

Torsdag:
squad11-12
Gratis Screensaver från Chelsea för den som vill ha: 1280x1024px >

Sverige kommer att få spela mot en hel del Chelseaspelare i nästa fullständigt meningslösa landslagsuppehåll, då det är bara vänskapsmatcher. Capello har redan meddelat att han tänker experimentera och jag betraktar det som tjänstefel om han inte spelar Sturridge i någon av matcherna mot Spanien och Sverige i november. JT, Cole och Lamps lär säkerligen också finnas med i truppen. England skulle mött Portugal men då de faktiskt spelar en landskamp som betyder något då, blev det Sverige istället.

Torsdag morgon ska en grupp som är emot Chelseas uppköp av CPO för att samla ägandet av arenafrågan. Vad den här gruppen eller grupperna framförallt oroar sig över är vad som händer med rätten till Stamford Bridges freehold (som markrättigheten heter på engelska) om Roman skulle lämna Chelsea av någon anledning och de vill försäkra sig om att precis alla möjligheter att utöka kapaciteten på SB verkligen har grundligt utforskats. John Terry som är ordförande i CPO rekommenderar aktieägarna att rösta ja till budet vid mötet 27 okt (en tidpunkt som också kritiserats för att det kommer för snabbt och att medlemmarna inte kunnat sätta sig in i budet - vilket är förståeligt då en tredjedel av ägarna tydligen inte kunnat kontaktats då adressregistret inte är uppdaterat!). Chelsea behöver en kvalificerad majoritet av 75% av de närvarande samt inlämnade fullmakter. Chelseas ordförande Bruce Buck köpte 100 CPO-aktier i mars (andra säger april) och jag tror vi vet hur de rösterna av de 12.000 möjliga kommer att läggas.

Onsdag:
Liverpool har misslyckats med att få med sig de andra stora klubbarna, som Chelsea, i att omförhandla tv-rättigheterna för utländska marknader. Chelsea, United och de andra klubbarna föredrar den kollektiva fördelningsmodell som finns idag, något som Liverpool ville ändra på till en mer spansk modell där de populäraste lagen skulle få nästan allt på de sk overseasmarknaderna.
Skönt att de andra klubbarna valt en mer solidarisk modell tycker jag. Den spanska modellen som enbart gynnar Real och Barcelona, eller ens den italienska som gynnar Milan, Inter, Juventus mer än de flesta andra är inget jag tycker jag ska premieras. Alla ska ha lika stor del av kakan, plus bonus för hur de placerar sig och hur mycket de visas - precis som modellen är idag med de engelska rättigheterna, anser jag.
Ingen mer än de allra girigaste, läs Liverpool, vill se den spanska modellen spridas då den förstör nästan all konkurrenskraft inom fotbollen. (Inte ens Glazers som satsar enormt på den asiatiska marknaden ställer sig bakom Liverpools försök att ta mer av kakan.)
- Den modell som Uefa vill cementera med sina nya regler som mestadels kommer för att förhindra att klubbägare ska kunna få stödja sina klubbar genom personliga bidrag! Och så säger de att Sverige är avundsjukans största hemvist på jorden?! Även om självklart tanken att en klubb måste klara sina egna kostnader är bra, ja mer än så det är som det ska vara, så är utformningen av Uefareglerna fel.
(Mer >)

Vill ni veta siffrorna? >> Chelsea tjänade förra året 57,7m pund på tv-rättigheterna, varav Overseas var 17,9m. Med det var vi 2,3m pund efter United som självklart fick mer för de alltid visas mer, något vi ser i Viasats sändningar också (vilket också är förståeligt då de ännu är något mer populära än Chelsea, fast varför mindre populära klubbar som Arsenal och Liverpool visas oftare är svårare att förstå i Viasat) plus att de vann ligan vilket också helt rättvist ger mer pengar. Kanske kan man dock diskutera hur mycket mer en ligaseger ska ge än bara deltagande, jag tycker nog skillnaden där kunde vara större fast då United vann förra året klagar jag inte. De tjänar ju bara på att de har en större arena, och enbart i Champions League ca 25m pund mer än Chelsea gör - vilket kan förklara varför Chelsea tittar på arenaalternativen. Arsenal tjänar också enormt mycket mer pengar än Chelsea på sin större arena...som de dessutom tar ut ännu högre biljettpriser på!

---
Lampard har gett Daniel Sturridge fullt stöd som en kommande engelsk landslagsstjärna, vilket han absolut inte är ensam om. Själv trodde jag det redan när Svennis gav Sturr chansen i City, ännu mer sedan han kom till Chelsea och idag när han slipat bort ovanan att spela mer för Sturridge än Chelsea kan jag bara se en väldigt ljust framtid för honom. Det enda jag absolut inte kan förstå är att han ännu inte fått chansen, men jag skyller hans avstängning som inledde säsongen för det. Det gjorde att Capello inte vågade testa honom i vänskapslandskamperna och därmed fick Welbeck Sturridges plats. I novemberuppehållet lär vi säkerligen se Sturridge få chansen, inte minst då Rooney ska vilas då.

Tisdag:
Inte så många som spelade landskamperna ikväll. Vilket självklart är jättebra då Chelsea har en tuff match mot Everton i helgen.
Romelu Lukaku kom in i halvtid mot Tyskland, det hjälpte inte mycket, förlust 3-1. Utlånade Courtois fick stanna på bänken hela matchen. Ultånade Jeffrey Bruma startade för Holland vilket säger en del om klassen på landslag kontra Chelsea. Petr Cech stod förstås för Tjeckien i deras avgörande match mot Litauen. Trots ryktena startade varken Torres eller Mata för Spanien i samma grupp, mot Skotlland. Malouda startade för Frankrike mot Bosnien. Ivanovic mot Slovakien.
- Så av förmodat startande spelare mot Everton var det bara Petr, Iva, möjligen Malouda, som spelade hela matchen (vi får se senare i natt om Luiz och/eller Ramires spelar, de ska sedan resa från Mexiko vilket gör bägge osäkra inför lördagens match). (Okänt om Mikel spelar i vänskapsmatchen mot Ghana).


Om ni har läst CSFCs mer kortfattade Stamford Brige historik kanske ni vill veta ännu mer, särskilt om de moderna turerna kring arenan: >>> | CSFC >>> Chelsea är den enda Premier Leagueklubben som bara har haft ett enda hem under våra 106 år. Så det är ingen tvekan om att det är en svår fråga för våra fans att hantera.


Måndag:
Chelsea FC
svarar på frågor kring arenafrågorna. >>> En intressant redogörelse som pekar ut problemen.

Ett fan säger vad han tycker. >>> och ni kommer att hitta fler och andra åsikter på andra ställen.

Ett annat fan säger så här: >>>

Själv hade jag helst sett en flytt, som verkar oundviklig, till Earls Courtområdet, men det verkar tyvärr också vara det svåraste alternativet just nu. Men Chelsea hör hemma norr om floden, att flytta söderut känns fel.

Drogba spelade ändå för Elfenbenskusten på söndagen, fast som avbytare efter halvtid.

 

Rykten m m v-41


Söndag:
Ena dagen ska han till Spanien, andra till Ryssland, nu pratas det om att Ashley Cole kommer att erbjudas ett nytt tvåårskontrakt. Bra idé, hoppas det bara kommer att ske snart.

Nya rykten om Luka Modric, som trots rykten tydligen varken skrivit på eller ens erbjudits det här stora nya kontraktet som hela tiden utlovats.

Lördag:
AVB har gjort klart att Drogba kommer inte att lämna i januari. Skönt. Då hoppas vi att de sedan kommer överens om kontraktet så att det inte blir någon fri transfer nästa sommar. Spekulationerna kommer att hålla flera skvallersajter med material en bra tid framöver nu, men vi lägger ned det.

Basel som spelar i Uniteds CL-grupp och chockade dem med ett oavjort resultat på Old Trafford förväntas erbjuda Roberto di Matteo jobbet som manager efter att Thorsten Fink lämnat för Hamburg.

Inte bara Tottenham, PSG och andra snfifar runt Drogba nu. Även Arsenal väntas lägga bud på honom i januari. Jag önksar verkligen hans kontraktssituation kan fixas, men jag antar att kontraktslängdens tid är vad som ställer till alla problem. Och jag kan förstå båda sidor. Chelsea vill knappast erbjuda en 33-åring ett långt kontrakt och Drogba vill att det ska vara sista kontraktet... Men tröttsamt är det och det finns nog inget jag vill mindre än att se Drogba spela för en Londonkonkurrent.

Fredag:
Den sämsta spelaraffär Chelsea någonsin gjort var visserligen en fri transfer, men den kostade ändå 10m pund i löner till en spelare som inte ens försökte, Winston Bogarde. Det har inte gått så bra för honom senaste tiden heller. >>>

På avdelningen inte så överraskande har Samuel Eto'o avslöjat att Chelsea var intresserade av honom. Det kom inte som en överraskning. Vad som överraskar var tidpunkten, för det var redan på Claudio Ranieris tid som manager. Det spekuleras ju i att Eto'o som lämnade Inter innan Ranieri kom dit äntligen får spela med honom (han ville också ha honom till Juventus) som lån från Anzhi under ryska vinteruppehållet. Ryssland som också håller på att ändra sin säsongsuppläggning till höst-vår för att följa de stora ligorna i världen.

Torsdag:
Inte alla agenter är skurkar, men en del som påstår sig vara agenter är faktiskt skurkar som denna historia i Daily Mail visar: >>>

Chelsea ska vara intresserade av Ajax's andra unga dansk, 19-årige Nicolai Bollesen. Bollesen har tränat med United men kom till Ajax förra året, han har också redan gjort landslagsdebut för Morten Olsens danska dynamit. (Sedan tidigare knyts ju Christian Eriksen ofta till Chelsea även om han sagt att han inte tror han passar för engelsk fotboll).

Salomon Kalou ska ha blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Chelsea. Något som förvånar de flesta då han annars räknas som ett högprioriterat mål för Arsenal bland annat. Jag är mindre förvånad och ser det snarare som positivt, då jag är trött på att Chelsea säljer spelare för billigt. Med ett kontrakt kan Chelsea få ut ett marknadsmässigt pris för Kalou som ännu är en ung spelare, och vi slipper ge rabatter i förhållande till kontraktslängd. Jag ser det inte som ett enormt förtroende för Kalou, lika lite som jag ser honom som en startspelare i det framtida Chelsea. För mig är ett sådant erbjudande ett rent affärsmässigt avtal för att skydda den investering Chelsea har gjort i Kalou.

AVB har också bekräftat att Chelsea förhandlar om nya kontrakt för Drogba (det känner vi väl till), Bosingwa som vi redan berättat och kanske lite mer förvånande Nicolas Anelka.

Seydou Doumbia, CSKA Moskva ska vara intressant för Chelsea (?) och United. Han kostar nu 30m pund.

Det blev en extremt kort karriär som manager för Frank Arnesen då Hamburg idag värvat Basels tränare Thorsten Fink.

Onsdag:
Real Madrid kommer att slå Chelsea när det gäller Lucas, en spelare jag betraktar som nästan lika intressant som Neymar fast av en annan kvalitet/sort. Och till ett helt annat pris även om han lär bli dyr. Det är iallafall tidningarnas tips, precis som de tippar att Real slår Chelsea vad det gäller Neymar. En transfersaga som lär fortsätta länge än även om den bara engagerar tre lag, de två spanska och Chelsea.

Thomas Müller, Bayern säger att han tackade nej till Chelsea och United efter succéen i VM. Trist, men tyska spelare är världens mest hemmakära idag, förutom de som gått till Real Madrid. (Förutom självklart de engelska, det är ju bara en engelsk spelare av någon som helst klass som spelar på kontinenten, som engelsmännen kallar det, Joe Cole).

Ruud Gullit både uppmanar och är säker på att Chelsea kommer att få Luka Modric i januari. Vi får se, men jag hoppas Chelsea gör ett nytt försök. Men absolut inte med att byta Alex och Drogba i en affär, jag vill att båda stannar. Även om det spekuleras i att förhandlingarna mellan Drogba och Chelsea har strandat, de är åtminstone inte prioriterade just nu.

Det är svårt att tro att det inte är någon silly season med tanke på hur skvallret går, och inte bara om Chelseaspelare just nu - men det har blivit den nya fotbollsjournalistiken. Istället för att skriva om klubbarna och matcherna skriver man om mycket eventuella personalförflyttningar, precis som nöjesskvaller är viktigare i Expressen och Aftonbladet än vad riktiga nyheter är.

Tisdag:
Chelsea tänker lägga ett 14m pund bud på Gary Cahill. Snacka om vansinnessummor för en spelare som har 6 månader kvar på kontraktet i januari. Han är alltså dyrare nu än när Arsenal vägrade betala Boltons krav i somras. Men då tidningarna förväntar sig ett budgivningskrig mellan Spuds, Chelsea och Arsenal har summan stigit till denna löjliga nivå. Jag tror nog Chelsea kan vara intresserade av Cahill av det enkla skälet att han är engelsman, men om klubben betalar sådana summor.... tidningsfantasier antar jag, inte minst då källorna inte är de trovärdigaste

Spanjorerna, både Barca och Real, rycker i Ashley Cole igen, och jag är lika tveksam som alltid till ryktets trovärdighet även om Cole återigen hamnat i medias strålkastare pga sitt ex, men å andra sidan är Cole mycket van vid den uppmärksamheten vid det här laget. Apropå Real sägs det att vår gamle hjälte Carvalho säljs nu i januari till spelarnas avstjälnpningsplats (sorry, men det var för kul att använda för att låta bli) Turkiet, Fenerbahce närmare bestämt.

Steven Jovetic är fortfarnde högvilt i spalterna. Han har ju inte skrivit kontraktsförlängning så därför känns summan om 21m pund väldigt hög, oavsett vilket laget som jagar är.

Också Diego Godin är aktuell igen då Atletico Madrid ska ha sänkt hans pris.... Får väl dras på lånesumman för Thibaut Courtois då.

Måndag:
Chelsea (och flera andra) lär vara intresserade i Real Madrids anfallare Jose Angel Pozo. Pozo är bara 15 år dock, så vänta er ingen färdig storspelare. Fast lite intressant är det hur många spanska spelare som gärna kommer till England helt plötsligt. Arsenal har värvat flera och Chelsea tittar ju också på ett flertal ungdomar förutom de två landslagsspelare Chelsea redan har med världsmästarna. För att inte glömma Romeu.

Det var nog inte vad Frank Arnesen hade tänkt sig när han lämnade Chelsea, men nu får han själv, tillfälligt, ta över krisklubben Hamburg som manager.

Ligaavstängde Torres får matchträning i Spaniens match mot Skottland imorgon. Spanien är redan kvalificerade för EM, men Skottland kämpar för att få spela play-off (kanske mot Sverige). Del Bosque ska redan ha lovat att Torres får spela.



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC