AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 7 sp 5 v 1 o 1 f 17 - 8 mål 16 poäng

4 - 9 okt 2011

Nyhetsnotiser v-40


Söndag:
Buck har uttalat sig om att Chelsea nu skyndar på sparprogram för att minska kostnaderna och öka intäkterna (vilket i princip enbart är sponsorspengar, sälja namnrätten och ev öka biljettpriser, det sistnämnda är vad många fans oroar sig över då de redan ökat i år och det är därför en protest mot biljettpriserna på gång inför Genk-matchen, vilket delvis förklarar varför Chelsea annonserar den matchen kraftigt redan nu). Han avslöjade också att akademin kostar klubben 5m pund om året att driva, vilket nog var lite lägre än vad jag skulle gissat. Han drog också den uppenbara slutsatsen att ju fler egna produkter Chelsea kan producera i framtiden, desto mer sparar Chelsea på transfersummor.

---
Wolverhamptons ägare Steve Morgan för nu på allvar fram tankarna om lönetak för Premier League. Jag har alltid varit emot konstgjorda påbud som Uefas Financial Fair Play rules och lönetak, men har de senaste åren åtminstone delvis ändrat uppfattning om lönetak. Jag vill absolut inte ha något som liknar det som finns i de amerikanska sporterna, men jag tycker idag att det är vettigt att kanske sätta en procentdel av omsättningen som lönetak, under förutsättning att det också fördelas någorlunda jämnt i trupperna så det inte blir som i USA där stjärnorna får extremt höga löner och de andra anmärkningsvärt mycket mindre. Exakt hur det ska utformas så det inte kan kringgås vet jag inte, för det finns nog lika många sätt att beräkna en omsättning i PL som det finns revisorer. De klubbar som är allmänt noterade aktiebolag har ett, andra är privatägda och så vidare. Men något måste göras för att begränsa spelarnagenters inflytande på klubbarna. Det är inte bara storklubbarna som lägger oanständigt stor andel av sin omsättning på löner, det är också något som klubbar med väldigt mycket mindre omsättning gör idag. Morgans förslag om 50% är dock fullständigt orealistiskt men kanske 60-65% max vore realistiskt och positivt för fotbollen.
- Exakt vad Chelsea lägger på spelarlöner är okänt, särskilt som Chelsea är privatägt. Men en trolig gissning är att det ligger strax över 70%, kanske så högt som 75%. Det finns klubbar som ligger högre då vi alla vet att höga löner varit en förutsättning för nya klubbar att slå sig in bland de gamla etablerade toppklubbarna.
- Själv har jag länge tyckt att de höga lönerna varit en större fara för klubbarnas ekonomi än transfersummorna. Detta av två skäl då en transfersumma, även om de varit otroligt inflaterade de senaste säsongerna, ändå går att till en viss del återfå om klubbarna sköter sin kontraktsskrivning ordentligt. Det andra skälet är att trupperna ökat och ju fler s a s större spelare som finns i en trupp, desto mer betalar klubbarna i löner och desto mer ökar löneskillnaderna t ex till unga spelare som därför söker sig bort (läs Fabio Borini) därför att utrymmet för att betala ungdomarna självklart också minskar.
- Det är dock ingen som helst tvekan om att fotbollsklubbarnas kostnader måste minskas då intäkterna inte kan ökas i samma takt som löner och transfersummorna ökat. Så något måste ske, och därför är initiativ till lönetak, och även finansiella regler bra - men ännu viktigare är ju hur de utformas. Uefas finansiella regler är ett vansinne som kommer att cementera skillnaderna mellan toppklubbar och de andra mer än något som G18-klubbarna någonsin kunde tänkt ut själva - och de ville ha sådana skillnader. Påpekas bör att Chelsea aldrig var medlem i G18-gruppen!).

Lördag:
Mikel
försvinner inte i januari. Detta då Nigeria, Afrikas folkrikaste nation, mycket överraskande har misslyckats kvalificera till Africa Cup of Nations. Essiens skada lär förvärrats så han försvinner inte heller, å andra sidan lär han ändå ine spela så jag har lite svårt att förstå vissa Chelseasajters förtjusning i att han inte spelar för Ghana i januari. Drogba lär försvinna om hans konflikt med managern inte blir ännu värre, liksom Kalou. Men vi saknar ju inte anfallsalternativ direkt.

Drogba har petats från Elfenbenskustens match på söndag, tack för det. Jag gillar när våra spelare inte slits ut i meningslösa landskamper. Orsaken ska varit sen ankomst vilket retat upp landslagsmanagern Francois Zahoui. Drogba har också blivit av med kaptensbindeln. Den egentliga orsaken är med största orsak den att Drogba kritiserade utnämningen av Zahoui, och de har bråkat sedan dess.

Lite mer om stadionfrågan, om det är en fråga än: >>> Betoningen är på att inget alls är bestämt än.

Fredag:
Juan Mata
var taskig mot sin lagkamrat i Chelsea, Petr Cech. Mata gjorde första målet i matchen mellan Tjeckien och Spanien redan i 6:e minuten. Fernando Torres startade också vilket säkert gjorde alla hans belackare väldigt ledsna då de ju t o m spekulerade i att han inte ens skulle komma med i truppen. Bra för Chelsea då Torres får lite dålig matchträning i Chelsea just nu pga sin avstängning.
Däremot satt både Courtois och Lukaku på bänken från start för Belgien.
Överraskande däremot att Capello återigen bänkade hattrickmannen Frank Lampard från start, men han valde två defensiva mittfätlare borta mot Montenegro. JT och Cole startade. Lampard fick hoppa in. England fick bara oavgjort efter Rooneys idiotiska utvisning men är därmed klara för EM.
Malouda startade också för Frankrike mot Albanien. Gjorde första målet.
Branislav Ivanovic spelade för Serbien och var den som kvitterade Italiens ledning.
Jeffrey Bruma startade för Holland i backlinjen. Vilket borde betyda något då de ändå är rankade världsetta även om en knapp seger mot Moldavien inte imponerade så mycket. Hoppas han får spela mot Sverige på tisdag, så det finns skäl att titta på matchen, efter den bedrövliga insatsen i fredags.

Belönade. Chelsea har belönats med inte oaktningsvärda 30.000 pund för att laget var det schysstaste laget förra året. Chelsea hade bara en utvisning, Essiens otroligt onödiga som också var sista matchen han verkligen spelade bra i, mot Fulham precis före tidernas svacka satte in. (I år har vi redan två utvisningar, Torres och Alex mot Fulham, fast den senare var i Ligacupen så den kanske inte räknas). Sunderland var tvåa i den här kategorin i PL.

Flyttade matcher. TV-bolagen har sagt sitt och Chelsea får flytta fyra matcher i december. Två får bara ändrade tider, Wigan och Newcastle. Men toppmatchen mot City flyttas till måndag 12 dec och Tottenham till torsdag 22 dec. Engelska fans hatar flyttade matcher, men själv tycker jag om det då det innebär ökade chanser att Viasat väljer blått istället för rött.

Torsdag:
CSFC.SE har skaffat sig nya vänner på den ungerska fansajten för Chelsea, besök dem gärna även om ni som jag inte pratar ungerska. Det är en annorlunda uppbyggd sajt än vår. >>>

Några Chelseaungdomar spelade igår. Philipp Prosenik spelade för Österrike mot Malta i deras U-landslag. Prosenik som var svårt skadad förra säsongen är på väg tillbaka vilket är glädjande. Han saknades i U-18-laget då. I Englands U-18-lag som också vann gjorde två 18-åringar debut, Jamal Blackman som fyllde förra månaden och Todd Kane som fyller inom några veckor. Även Nathaniel Chalobah, det 16-åriga jättelöftet spelade. Det var dock inte hans debut.

Onsdag:
Kalle Karlsson, tidigare PL-bloggare på Expressen och nu på Eurosport har gjort en intressant grej om AVBs fotbollsfilosofi. Den bygger på två år gammalt material men är fortfarande i allra högsta grad intressant. >>>

Många fans har börjat reagera mot Chelseas köp av CPO och rättigheterna till Stamford Bridge. Jag vet ärligt talat inte vad som är bäst men jag förstår helt den emotionella inställningen till att fansen behåller kontrollen över CPO. Rekommendationerna bland de lokala fansajterna är övervägande negativa till att sälja. Chelsea bildades en gång i tiden för att spela på Stamford Bridge (se rubriken Chelsea historik >>>) så vår koppling till arenan är starkare än de flestas. Chelsea har aldrig spelat på någon annan arena. SB är dessutom bra mycket äldre än vad Chelsea är, det är en av de allra äldsta arenorna vilket oftast glöms bort då kopplingen till Chelsea är så stark och Chelsea har ju bara funnits i 106 år!
- Som icke Londonbaserat fan, men som besökare sedan tidigt sjuttiotal älskar jag Stamford Bridge. Ändå ser jag behovet av en ny arena väldigt tydligt av främst två skäl
1/ ekonomiskt. SB tar bara drygt 42.000 besökare, mindre beroende på vissa matcher. Viss sikt är dålig så alla platser säljs inte. Hotellbyggnaden (med bl a Megastore) minskade kapaciteten på the Shed End ordentligt. Liksom självklart sittplatskravet som England delar med Sverige men inte med smartare fotbollsländer som Tyskland. Arsenal har mer än dubblat sina intäkter efter flytten till Emirates. Ändå håller de högsta priserna i London! Annars kunde man ju tycka att en klubb som tjänar så extremt mycket på sin arena kunde också hålla nere priserna!. Chelsea kan bara öka sina intäkter på två sätt idag; större publikintäkter eller ökade sponsorsintäkter och av dem betyder onekligen publikintäkterna mest, inte minst med tanke på kommande finansiella regleringar. Vad det gäller vinstpengar kan de knappast öka märkbart även om en CL-vinst skulle ge ett tillskott, men sådana går inte att beräkna. Spelarförsäljningar är inte Chelseas grej, vi förlorar mer än vi tjänar på spelaraffärer och så kommer det alltid att vara så länge Chelsea är en av världens ledande fotbollsklubbar. TV-rättigheter kan komma att stagnera, kanske till och med minska, inte minst genom domen i EU som bryter monopolet för tv-bolagen genom att tillåta satellitvisningar från utländska bolag.
2/ tillgänglighet. Det som kanske mest intresserar oss som inte kan köpa säsongsbiljetter. Med en större publikkapacitet kan fler se Chelsea spela live. SB är i princip utsåld varje match vilket märks på möjligheten att se Chelsea spela.
- Drömmen är ändå, att SB kan byggas ut med minst 10.000 platser till. Men som klubben också spekulerar i, kommer önskan att se lagen spela live minska med ökande kommunikativa medier? Själv tror jag inte det, inte för en klubb i London som har en sådan turistpotential (oavsett av de självutnämnda "riktiga fansen" tycker om turistfans. Men som svensk är man onekligen turistfan oavsett....) Att få uppleva fotboll live kommer bara att bli större för fans utanför närområdena. Men det finns även ett tryck att öka försäljningen av säsongsbiljetter (ca 30.000 idag).

Tisdag:
Ni kommer väl ihåg Sam Hutchinson, CSFC har skrivit om honom några gånger redan. Han fick förra året pensionera sig pga sina stora knäproblem man han har den här säsongen kämpat sig tillbaka och spelat, som kapten, för reserverna utan spelarkontrakt, utan försäkring då inget försäkringsbolag vill ta sig an honom med de knäproblem han hade. Han hade planerat en framtid som tränare-manager och Chelsea gav honom chansen med ungdomarna. Men Sam Hutchinson har vägrat ge upp och nu spelar han igen, och Chelsea överväger att ge honom ett nytt kontrakt av någon sort. Han var ett stort löfte och sågs allmänt som en efterträdare till JT. Mourinho lyfte fram honom mycket tidigt, men så kom skadorna. Läs gärna den här trevliga artikeln om en toppenkille och kanske återigen en Chelseaspelare: >>>

Matchen måndag kväll mot Aston Villas reserver vanns av Villa med det enda målet på bortaplan. Våra reservers första förlust i år, regerande mästare som de är. Sam Hutchinson spelade. Todd Kane och Josh frånvarande pga landslagsspel. Villa spelade flera normala a-lagsspelare. I Chelsea ingen, däremot deltog flera skolpojkar som Kiwomya och icke spelade avbytaren Loftus-Cheek. Det var inte många över 20 år i Chelseas lag, Villa spelade t ex Albrighton, Cuellar, Clark.
- Chelsea: Rhys Taylor; Sam Hutchinson (k), Carl Magnay, Ben Gordon, Aziz Deen-Conteh (Rohan Ince 88); George Saville Conor Clifford, Jacob Mellis; Billy Clifford, Alex Kiwomya (Adam Nditi 53), Kaby Djalo. Avb som ej spelades James Russell, Archange Nkumu, Ruben Loftus-Cheek.

 

Måndag:
Chelsea FC vill köpa tillbaka aktierna i CPO, Chelsea Pitch Owners Plc. CPO som bildades som svar på Ken Bates försök att ruinera klubben (förenklad historiebeskrivning) och framförallt skydda marken där Stamford Bridge ligger mot fastighetsspekulanter (ett evigt problem för Chelsea som en gång i tiden också gav Bates kontroll över klubben). CPO ägs av fans som alltså äger rätten till marken där Stamford Bridge och läktarna ligger. Det är inte fotbollsklubben som äger dem, utan de hyr bara rätten till marken av CPO för en nominell summa under 199 år (från och med 1997).
- Chelsea FC som under Roman Abramovichs ägarskap har en helt annan finansiell ställning vill nu köpa tillbaka CPOs innehav.
- Spontant känns det som om CPO behövs i en fotbollsvärld som blir alltmer spekulativ och kommersiell men CPO är ju också ett hinder för Chelseas utveckling av vårt stadium. Jag tror nog CPO kommer att rösta för att sälja vid möte senare denna månad.
- Om Chelsea bygger nytt måste också klubben ha CPOs ägardelar för att kunna sälja nuvarande stadium och mark, ett mycket attraktivt område.
- De tre största problemen mot att bygga ut Stamford Bridge, något som nog måste ske förr eller senare eller, mer troligt, flytt till helt nytt stadium, Earl's Court har nämnts väldigt ofta senare år då mässområden ska byggas om och utvecklas - ni får tolka det som ni vill, Battersea Nine Elms är det senaste förslaget, är järnvägen som går bredvid SB, byggnaderna och bristen på utgångar (det finns egentligen bara utgångar åt ett enda håll, mot Fulham Broadway) vilket är ett säkerhetsproblem på flera olika sätt. Tidigare har grannarna också varit ett stort problem då de inte velat "utveckla" området, men då tunnelbanestationen Fulham Broadway redan byggts om kanske det problemet minskat, dock inte det som återigen personifieras av Ken Bates. Den idiotiska hotellbyggnaden på the Shed End, hans personliga skrytprojekt. Ett hotell som också har ett antal borätter, varav Bates fortfarande väl äger den högst upp. Dessa stöder inte några ombyggnader, då det framförallt är the Shed End som skulle kunna byggas om för att skapa fler åskådarplatser.
Själv kan jag inte låta bli att undra om inte en överdäckning av järnvägsspåren skulle kunna fungera och skapa mer utrymme både för utgångar och läktare.... Men Chelsea uppger att de tittat på alla alternativ i sex års tid.

I vilket fall som är stadionfrågan en av styrelsens allra viktigaste de närmaste åren och det här förslaget är kanske början till en större aktivitet där.
Läs mer om alla alternativ Chelsea tittat på (varav en del känns mindre angenäma, som att flytta till Battersea på andra sidan floden, vilket bara känns fel även om det verkar vara alternativ ett för ett helt nytt stadiumbygge just nu). Independent har gjort en bra sammanfattning här: >>>

---
Landslagsuppehåll i två veckor. Jag dör av tristess.

Vi lär nog få räkna med rätt få nyheter också. Det händer inte mycket så här års utanför själva fotbollsplanen.

Vid förra landslagsuppehållet sa AVB att han såg fram emot en period med veckomatcher för att få ihop laget. Och det verkar onekligen blivit sannspått. Så jag tycker det är dubbelt synd med uppehåll, nu när Chelsea hittat formeln oavsett vilka som spelar nästan. Vi kommer bara att bli bättre och det är så bra att de flesta spelarna är igång ordentligt. Frank Lampard har ju också gett sina spån till belackare ordentligt svar på tal. Bäst i Chelsea både i onsdags i Valencia och sitt femte hattrick, mot Bolton.

Everton, lite grann vårt bogeylag just nu (åtminstone till oavgjorda resultat) i nästa match. Hemma visserligen, men om det är en match försvaret måste hålla sig vakna är det i den, då Everton skaffat sig poäng alltför många gånger i slutminutrarna mot oss. Varning för det! Vi får inte tappa mer mark till manc-lagen, och de har ännu inte snubblat den här säsongen. även om jag nog tycker deras spelscheman varit hyfsade, men det har vårt också varit förutom att vi fick en blind linjedomare som inte kunde reglerna mot United.

---

Nästa omgång blir intressant, tuffa möten för alla topplagen. Vi har Everton. United möter Liverpool och City möter lika obesegrade Aston Villa. Omgången därpå har den tidiga seriefinalen, det första manc-derbyt. Medan vi möter QPR som har en del återhämtning att göra efter brakförlusten mot Fulham, som när de väl vann i ligan, vann med hela 6-0.

 

 

Rykten m m v-40


Söndag:
Inflation. I veckan sålde media (ja, affären har så klart inte inträffat annat än i media) Salomon Kalou till Liverpool för 15m pund. Idag är han til salu för mycket facila 6m och Arsenal är helt plötsligt hetaste alternativet i januari.

Mateja Kezman håller sin tid i Chelsea som den bästa tiden i hans karriär, vilket tyder på något som går bortom själva fotbollsplanen. För Kezmans tid i Chelsea var inte vad den lovade efter att han vunnit Guldskon i PSV. Kezman blev ärligt talat något av en besvikelse och han pratar om att han kanske lämnade för tidigt och för snabbt, men han uppskattar ändå tiden i London som den bästa i sin karriär. Vilket ju är jätteul att höra, kanske extra kul då han spelarmässigt inte var på topp för oss, för det tyder ju på att han uppskattar fansen och spelarkollegorna något alldeles enormt. Och ja, kanske lämnade han för snabbt då han bara var hos oss säsongen 2004-05, ändå står det året ut i hans långa karriär. Vi vet ju numera att det är ovanligt svårt att komma in i Chelseas spel, och har så varit i många år. Det är få undantag, även om Mata och Meireles verkar kunna bli två som anpassat sig ovanligt snabbt, men också som är handplockade för det spel managern vill ha. Drogba, Lampard, Malouda, lite grann Ramires, Essien, Cole, Alex, Ivanovic med flera, alla tog tid på sig innan de började prestera på den nivå som vi nu förknippar med deras Chelseakarriärer. Lättast sedan Chelsea etablerade sig på toppen har nog Petr Cech haft som omgående slog ut Cudicini trots att denne hölls som en av ligans bästa målvakter.

Lördag:
Det kommer från Sky vilket är en någorlunda trovärdig källa (säger jag efter just läst världens sämsta Chelseakälla, -tyckare -Bleacher Report igen, jag blir tokig på dem, bara faktafel och okunskap, är det för att de är amerikaner?) - men det var Ibrahim Cissoko från Academica de Coimbra i Portugal. En 19-årig anfallare vars idol är Drogba och som nu knyts till Chelsea... (Och känner ni igen klubbnamnet, ja det är där AVB startade sin managerbana).

Fredag:
Mark Hughes
skulle vilja bli manager för Chelsea. Ärligt talat tror jag inte på det, och jag är inget stort fan av Sparky som manager alls. Men självklart svarar han ju så när han blir direkt tillfrågad även om sannolikheten för att det ska hända är väldigt liten. (Och vi har nyehtstorka så vi skriver om det). Jag gillade Sparky stort när han spelade för oss, en av de där som spelar med hjärta och skicklighet, men jag är väldigt oberörd av beundran för hans jobb som manager.

Roligt att se att det nu inte snackas strunt om Lampard och engelska landslaget, vi får väl se om han startar ikväll. Det lär nog avgöra det snacket ett bra tag framöver. Lika roligt är det att se att allt fler ifrågasätter uttagningen av Welbeck före Sturridge. Vilket jag måste säga att jag gör också, men bägge kommer säkert att förekomma framöver och i nästa års EM-trupp (då jag är rätt säker på att England kommer dit).

Juventus fortsätter rycka i Alex och jag fortsätter att säga nej. Absolut inte under den här säsongen även om jag har lite grann ett intryck att han nog kan komma att lämna snarare än jag vill. Han är dock fortfarande avstängd efter den tuffa frilägesutvisningen mot Fulham. Om det finns en regel i fotboll som måste ändras är det ändå den.

Bucks uttalanden igår tolkas nu som att AVB har tre år på sig att vinna Champions League... Ändå sa Buck att han trodde AVB kunde vara Chelseas manager i 15 år....

Torsdag:

Lazios rumänska högerback Stefan Radu, 24, påstås vara aktuell för Chelsea i januari. Nämnas bör att ryktet kommer från en agent!

Igor Lichnovsky är en försvarare som Chelsea håller ögonen på. Trots namnet är Lichnovsky chilenare och spelar för deras deras undgomslandslag. 17 år gammal tillhör han Universidad de Chile. Att Chelsea har ögonen på honom bekräftas av vår sydamerikanske scout Jorge Alvial.

Bruce Buck talar redan om att André Villas-Boas kan komma att stanna i Chelsea i 15 års tid. Jag gillar inte sådant snack då det ställer löjlga förväntningar och lätt slår tillbaka. Bättre att njuta och ta saker som de kommer. Buck säger också att Chelsea betalar för mycket för spelare. Dah- säger jag. Vi är nu en av de klubbar som automatiskt kommer upp även för de allra bästa spelarna, men visst betalar Chelsea fortfarande överpriser. Det är priset för att ta sig till toppen. Alla klubbar vet att Chelsea har medel och att Chelsea är villiga att betala bra, det kommer att dröja innan det ryktet försvinner men det beror ju också på Chelsea. Men förutom Torres och Luiz tycker jag nog ändå att priserna för de spelare Chelsea värvat det här året har varit mer eller mindre marknadsmässiga. Särskilt med tanke att Chelsea tenderar att handla sent i transferfönstren då priserna ligger högre också. Vad som är positivt är ändå att Chelsea ändå håller lönestrukturen numer (även om den ligger på en för hög grundnivå för storspelarna).

Onsdag:
Gammalt transferrykte, men Real Madrids mittfältare Pedro Leon hävdar att Ancelotti ville ha honom till Chelsea.

Tisdag
Liverpool ska vara intresserade av att bjuda 15m pund för Salomon Kalou. Jag måste säga att hade det inte varit Liverpool hade jag sagt, acceptera det omgående. Det är ett mycket bra pris. Men jag vill inte se Chelseaspelare i konkurrentklubbar och allra minst Liverpool (personlig sak). Kalou är en bra inhoppare, men absolut ingen startspelare. Och som vi såg mot Valencia kostade han oss som inhoppare också även om den skadan säkert går att reparera i de kvarvarande matcherna i CL.

Gael Kakuta som fått erbjudande att representera sina föräldrars land Kongo, föredrar att fortsätta spela för Frankrike om han får den möjligheten. Vilket säkert är rätt val. Själv hoppas jag han får börja spela regelbundet för Bolton. Han var ju bra enl alla rapporter från deras Carling Cupförlust, men har inte spelat sedan dess (naturligt nog inte mot Chelsea).

Helt rätt och inte ett enda dugg oväntat blev Atkinsons fullständigt vansinniga beslut att visa ut Jack Rodwell avvisat och Rodwell slipper den obligatoriska tre matchers avstängning som röda kort ger (tom idiotiska frilägesutvisningar). Vilket innebär att Rodwell spelar nästa match, mot Chelsea. Det är nog föga tröst för Everton som var bästa laget till Atkinson beslöt att helt förändra och fixa matchen. Avstängning för Atkinson vore mer rätt, men det lär knappast ske.


Vi vet att Didier Drogba och klubben ett tag nu diskuterat ett nytt kontrakt, eller en förlängning av det nuvarande kontraktet som går ut nästa sommar. Men inget har blivit skrivet. En del säger det beror på Drogbas krav, andra på att klubben inte vill binda upp sig med sina äldre spelare just nu. Drogba lär vilja ha ett längre kontrakt, vilket är lätt att förstå då han också gjort det klart att han vill att det ska bli hans sista kontrakt, och klubben vill skriva ett kortare men förlänga. Några påstår också att det handlar om pengar, vilket känns mindre troligt. Åter andra att det hadlar om att Chelsea just nu har ett överflöd på anfallare.
En som inte oroar sig är iallafall AVB som verkar övertygad om att frågan får sin naturliga lösning då han anser att Drogba är oerhört känslomässigt knuten till klubben. Och trots att tidningsrubriker om att Drogba skulle tjura och vara ett problem om han bänkas, så har ju sanningen visat sig vara den att Drogba med största lugn och professionalism har funnit sig i att inte vara automatiskt förstaval för tillfället.
AVB säger: "I don't see it as a big issue. Players who are attached emotionally to this club - and Didier is attached emotionally to this club - will eventually renew their contract. So I go into no panic on that situation."

Alvaro Pereira ska ha skrivit ett nytt kontrakt med Porto. Men underligt nog är utköpsklasulen densamma som tidigare vilket gör det lite obegripligt att Porto förlängt kontraktet om det inte handlar om att skydda sig mot tidigare summor som minskar i samband med kontraktets längd. Det säger nyheterna inget om.

Måndag:
Carlo Ancelotti vill stanna i England som manager när hans sabbatsår är över. Han räknar med att det kommer bud. Och med tanke på hur Arsenal går under Wenger och att Redknapp är favorit till att efterträda Capello blir det säkert lediga platser nästa säsong. Denna säsong är Carlo förhindrad kontraktsmässigt att ta ett jobb i en engelsk klubb. Han uttrycker också sin beundran för Ferguson och utmälar honom som en ödmjuk person (en sida av Ferguson som absolut inte framgår av hans officiella bild) och Ancelotti nämner hans förmåga att integrera ungdomar som en stor egenskap. En egenskap som Carlo själv demonstrerade en ganska stor avsaknad av under sin Chelseatid och som säkert var en av anledningarna till att han entledigades i förtid. Men Ancelotti är en stor manager och ska alltid hyllas för vad han gjorde sitt första år i Chelsea och jag skulle önska honom lycka till, personligen, även i klubbarna som tävlar om att vara bäst i norra London.

Nu när silly season är borta spekulerar tidningarna gärna i att de som tidigare var absolut på väg att flytta ska skriva nya kontrakt istället. Vi har redan hört om Modric som ska skriva nytt kontrakt (fast inget händer), nu är det Pereira som Chelsea faktiskt försökte värva som förväntas skriva nytt kontrakt som om inget har hänt. Både Modric och Pereira ville ju till Chelsea, men då deras klubbar bara tror att de ville flytta för pengarnas skull (det passar väl deras självbild bäst att se det på det sättet) tror de att lösningen är Rooneys och Tevez's att bara man höjer lönen blir de nöjda. Själv undrar jag lite över det, men ok i dessa agentstyrda tider har det nog bevisats att spelare hellre flyttar för hög lön än andra skäl. Ändå undrar och hoppas jag att det inte bara är skälet för fotbollsspelare numera utan att även skäl som de Torres hade spelar roll. Kalla mig gärna romantiker.
(Även senaste transferskvallret om Jovetic har nu bytt melodi och handlar om att han ska skriva nytt kontrakt...)

Det är inte Chelsea men man undrar ändå. Vi klagade bittert förra året på Chelseas läkare, men frågan är ändå vad som händer i Arsenal. Är det bara extrem otur att deras spelare får så många skador, och allvarliga skador som benbrott (nu Sagna, tidigare Ramsey och Eduardo)? Eller beror det på Wengers träningsmetoder?
Jag har länge hävdat att han bränner ut sina unga spelare vilket de flesta verkar blunda för (eller har jag fel) och jag tror att han även tillämpar träningsmetoder som ökar skaderisken, för det kan inte bara skyllas på otur att en klubb har så mycket skador som Arsenal har. För en sak kan inte förnekas, ingen storklubb i världen har fler skador än Arsenal just nu och då menar jag mer långvariga skador, och de drabbar påfallande ofta hans yngre spelare något år efter att de etablerat sig i a-laget. Vad tror ni? Otur eller felaktig träning och matchning?



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC