AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 7 sp 5 v 1 o 1 f 17 - 8 mål 16 poäng

26 sep - 2 okt 2011

Nyhetsnotiser v-39


Söndag:
MATCHEN:
MÅL. Vilken start för Sturridge, mål i andra minuten. Han började fira, men kom på sig själv. Snyggt gjort - på flera sätt. Nick på en hörna då han lurat bort Steinssons bevakning.
- MÅL. 15 min gör Lampard ett mycket vackert mål där Chelsea snabbt och effektivt tog sig in i straffområdet och Lamps kliniskt avslutar. Vem är det som är slut? (Jag sa innan säsongen att han kommer att göra 15+ mål i år, och jag står helt för det tipset fortfarande).
- MÅL. Sturridges andra mål, 25 min. Snabbt skott som Alan Bogdan lyckas styra upp i nättaket.
- MÅL. Lampards andra efter en retur av Bogdan. Stackars Bolton, det bara rasar för dem. Luiz fick gå över halva planen, sköt ett bra skott från 25m, retur rakt ut av Bogdan och Lamps kunde enkelt sätta den. Bolton saknar all tillstymmelse till försvarsspel och när målvakten är så olycklig.... (27 min)
- 4-0 i halvtid och då har ändå inte Drogba knappt rört bollen! Bolton är helt demoraliserade och hela laget spelar ett par klasser under vad de borde vara kapabla till. Ibland är storsegrar roligare än andra gånger, men jag gillar Bolton och Coyle och första halvlek har varit på gränsen till förnedrande för dem. Chelsea har redan gått ned en växel. Det är inte mycket som tyder på en s k newcastlevändning i andra halvlek för Bolton. Räkna med tidiga byten och matchande av bänken
ANDRA HALVLEK:
Olycklige Steinsson fick byta med Zat Knight som ersättare för islänningen och Boyata ut på den högerflank han känner bättre. Sturridge hade nog lite för roligt på den sidan enligt Coyle.
-Mål. 46 min. Citylånet Boyata som omedelbart nickar in ett mål för Chelsea som fortsätter läcka på fasta situationer. Jag är inte nöjd med det. Jag älskar den offensivare modellen, men vi får inte glömma grunderna- vi möter inte lag av Boltons kaliber varje vecka. Dåligt och en viss källa till irritation. -Bolton har börjat andra halvlek som ett helt annat lag. Hårtork i halvtid? Chelsea verkar snarast somnat, särskilt försvarsmässigt och därför byter AVB in Iva för Bosingwa i 54 min.Två minuter senare går Ramires som varit osynlig ut mot Mikel. Blir sista bytet Lukaku mot Drogba eller?
- MÅL. Hattrick av Lampard, 57 min. Suverän passning från Drogba och hårt uppvaktad sätter Lamps stensäkert sitt tredje för dagen i sin 350e ligamatch i blått. Hans sjätte hatrick i karriären, otroligt imponerande av en mittfältare.
-Nix, det blev Anelka in för Mata. 73 min. Ska han som vanligt göra mål på sitt gamla lag? Trots att Chelsea gått ned på halvfart.
-81 min gjorde nog Bolton mål, Davies, men Iva stoppade bollen vid linjen och det var bara på tv-repriser man såg att hela bollen kan varit över linjen. Målkamera, någon?! Domarna friade dock.
-86 min slår Eagles (inhoppare) till med ett riktigt tungt långskott som Cech med möda petar i stolpen. Någon minut senare hade Sturridge en bra möjlighet till sitt första hattrick i Chelsea, men bollen tog i burgaveln.

Inte direkt någon tuff match för Chelsea. Bolton var för dåliga även om de lyfte sitt spel betydligt i andra halvlek och fick lite bättre ordning på sitt försvarsspel med veteranen Zat Knight. Överhuvudtaget var Boltons alla byten lyckosamma. Å andra sidan, Chelsea lade liksom inte ned sin själ i matchen i andra. Hoppas Bolton tar det positiva och nu börjar vandra uppåt i tabellen. Vi får inte glömma vilken fullkomlig mardrömsinledning på säsongen de haft med möte mot alla tippade topp-6-lagen utom spuds.
- Målskillnad är dock viktig och Chelsea har i de två senaste matcherna verkligen förbättrat den, trots att vi släpper till onödiga mål på fasta situationer. Med större skärpa hade det blivit större siffror också. Dubbelt synd att det är uppehåll nu när Chelsea kommit igång. Ändå ett stort steg framåt vad det gäller effektiviteten för Chelsea.
- Lampard tog med sig matchbollen hem!

---
Todd Kane har kallats in till U-19 landslaget, England, för en skadad back. Han gör Jamal Blackman och Nathaniel Chalobah sällskap nu. Och Josh McEachran är uttagen i U-21. Som vanligt är så gott som alla Chelseaspelare upptagna under landslagsuppehållet. Förutom Anelka som ju inte får spela landslagsfotboll efter sin variant av spelarstrejk under VM.

Lördag:
AVB
har avslöjat att han är som engelsmännen säger ett "petrol head". Han är tokig i saker som rullar, mest motorcyklar verkar det som då han äger fem stycken. Han är också delägare i en grupp som samlar gamla bilar. Det avslöjade han då han gav besked om hur han tänkte spendera landslagsuppehållet. Han har också en dröm om att köra Dakar-rallyt (som numera går i sydamerika).

Han avslöjar också varför han är en vinnare, för varje förlust ger honom två dagars baksmälla och det är något han vill undvika. (Jag känner igen mig i det, som min omgivning kan vittna om varje gång, det händer inte så ofta, Chelsea förlorar).

Owen Coyle och AVB är vänner sedan utbildningstiden, men det var en vänskap som hade problem i somras när Coyle närmare ett trettiotal gånger försökte få långa Daniel Sturridge i år igen, något AVB inte var intresserad av. Hur mycket vi än fick läsa i tidningarna att Chelsea skulle låna ut Sturridge.

Fredag:
Anzhi bekräftar att de är intresserade av Frank Lampard. Men jag måste säga att jag tror aldrig att det kan hända. Lamps är inte den sorts spelare som jagar pengarna i karriärens skymning. Jag är rätt övertygad om att Lamps slutar sin karriär som Chelseaspelare. Även om vissa medier gör stor sak över att han inte vill fördöma Tevez. Trots att han också uttryckligen säger att han aldrig skulle vägra göra som managern säger.

Torsdag:
En artikel som sätter snacket om Lampard lite mer i perspektiv: >>>

Onsdag:
MATCHEN:
Ganska avslagen första halvlek utan någon riktigt bra målchans.
- Chelsea började väldigt bra och ett nervöst Valencia ska vara mycket glada att det inte blev mål för Chelsea.
' Efter en bra frispark från Lamps i 13e minuten så dog matchen av. Valencia hämtade sig och mot mitten av halvleken åstadkom de mer än Chelsea, utan att oroa.
' Sista minutrarna gick till Chelsea, men mittfältet fungerar inte klockrent. Särskilt är det Mata som kommit bort genom att bli satt på högerkanten. Vi får hoppas på ett snart byte i andra mellan Malouda och Anelka, så att Mata kommer hem till den kant han trivs bäst. Torres började piggt men försvann helt, vilket mestadels berodde på bristen på bollar.
- Halvlekens sista chans en tam frispark i händerna på Petr Cech. Skottet minuten efter klart bättre. Chelsea säkert mest nöjda då oavgjort är ett bättre resultat för oss än Valencia.
ANDRA HALVLEK:
I 51a minuten tände det verkligen till då Luiz satte pannan till och målvakten Diego Alves gjorde en enorm räddning. I anfallet efter hade Valencia en hyfsad chans innan Ramires satte bollen rakt på Alves. Och minuten efter ännu en fantastisk räddning av Alves på skott från Torres. Ojoj vad det hände grejor plötsligt. På efterföljande hörna räddade Alves ett givet självmål och sedan fick inte Chelsea till returen. Vilka minutrar!
- MÅL. Frank Lampard sätter bollen stensäkert i mål. 56 min. Rättvist efter att Chelsea skapat de klart bästa chanserna.
- Meireles in för Ramires, säkert det mest defensiva bytet AVB gjort hittills. 65 min.
- Anelka in för Torres som hade ett par riktigt bra grejor som med normalt målvaktsspel hade blivit mål. 2 min.
- Chelsea har varit passiva efter målet och måste skärpa sig om vi inte ska åka på det snart obligatoriska sena baklängesmålet.
- De försiktiga bytena fortsatte då Kalou ersatte Lampard i 83e.
- 86e minuten orsakar Kalou en straff för hands. Så onöidgt att det går bara inte att beskriva och Chelsea fortsätter göra bort sig i slutet av matcherna. Pinsamt Kalou, håll armarna borta från bollen i straffområdet. Det var ett byte där fingertoppskänslan verkligen svek AVB.
- Soldado sätter straffen hur säkert som helst.
- 90 min Anelka missar ett friläge, eller vi ska säga att Diego Alves räddar med en fotparad.

Chelsea har inte förlorat än på La Mestalla, men borde vunnit matchen helt klart. Diego Alves bäste spelare på plan, näst bäste mittbacken Rami. Inget dåligt resultat ändå är jag ordentligt besviken på att Chelsea ännu en gång släpper en ledning sent i matchen på grund av dålig koncentration. Chelsea var solida förutom då Kalou, men jag tycker ingen glänste i blått. Bytena fungerade inte alls för AVB, och i mina ögon var de alltmer inriktade på försiktighet. AVB satsade inte lika positivt framåt som vi väntat oss. Som vanligt kunde vi fått ett par straffar men att domarna ska vara med oss i Uefamatcher, det väntar vi oss aldrig.

Tisdag:
Buomesca Tué Na Bangna (Mesca) lämnar Chelsea. Den portugisiska mittfältaren har varit i Chelsea tre år sedan han kom som 16-åring men har kommit allt längre ifrån att få starta bland dem bakom a-lagstruppen. Mesca går därför till Fulham där han erbjudits ett ettårskontrakt. Lycka till Mesca säger vi.

Petr Cech som blivit ett populärt intervjuoffer den här säsongen har pratat om känslan när han fick en smäll mot Fulham och inte oväntat gav den honom obehagliga minnesbilder av vad Stephen Hunt gjorde. Han tackar hjälmen för att inget värre hände, och med tanke på vad som hände Drogba när han blev knockad förstår man oron. Jag vet inte om det är uppmärksamheten men lite grann känns det som om huvudskadorna ändå har blivit fler i fotbollen vilket verkligen vore en olycklig utveckling, men förhoppningsvis är det en felaktigt känsla.

Måndag:
Torres har uttalat sig om sin första tid och fansen i Chelsea:
"But the first six months for me at Chelsea have been very, very difficult and I have been struggling, and I have always had the support of the fans."
"From the first day till now, every time I talk with them on the street, the cafe, everywhere, I can feel the support they are giving me so it is nice to start scoring for them."
Jag måste instämma, Chelseas supportrar har gett Torres ett fantastiskt stöd och vi tror fortfarande helhjärtat på att han kommer att visa sig värd pengarna till slut.


Petr Cech har gett tidningarna ammunition i och med att han använde ordet besatt när han talad eom Champions League. Det han sedan säger om att alla lag är, det har media helt struntat i. Han säger också att Chelsea vill samla så många poäng som möjligt tidigt i gruppspelet och säkra avancemang för att sedan kunna koncentrera sig på ligan fram till februari. Vilket på sätt och vis motsäger den besattheten, eller hur?

Ashley Coles passning till Ramires första mål var hans 100:e målgivande passning i Chelsea.

Chelsea har återkallat Ben Gordon från lån hos Peterborough. Detta då Ferguson jr inte vill använda honom som spelare. Gordon har bara fått två byten från bänken hittills och Chelsea anser uppenbarligen inte att det duger. Gordon som bara har 20 mån på sitt kontrakt är inte en spelare som jag förväntar mig kommer att ta en plats i Chelsea så klubben är nog angelägen om att hitta rätt plats för honom så han får en chans att spela och visa upp sig för en ev försäljning i sommar. Då han bara får representera en klubb till den här säsongen, antingen Chelsea eller en annan låneklubb söker klubben säkert ett årslång lån för honom nu medan han får spela i reservlaget så länge.


 

Rykten v-39


Söndag:
Owen Coyle sägs utgå från att Chelsea kommer att köpa Gary Cahill, brittiska öarnas hetaste transferobjekt då Bolton inte lyckats få honom att förnya sitt kontrakt. Antingen måste de släppa honom gratis som Elmander eller så måste de sälja till ett brittiskt lag i januari (de kontinentala lagen kan skriva förkontrakt då och slippa betala för en övergång till sommaren). Priset för ett engelskt lag väntas bli höga 7m pund, väldigt högt för en spelare med bara6 månader kvar.

Lördag:
Media har velat sälja honom under lång tid nu, men plötsligt pratas det om att José Bosingwa istället kommer att förlänga sitt kontrakt. Underliga äro medias spekulationer. Bosingwa spelar redan nu under sitt optionsår med Chelsea.

Drogba har inte hunnit mer än att förklara att han inte vill byta klubb förrän klubbarna enligt tidningarna står i kö, senast Paris St Germain, PSG, vars start i ligan inte motsvarat investeringarna.

Soldado gjorde mål på Chelsea, på straff annars var han lite mindre imponerande än rykten tycker jag nog i matchen i veckan. Det hindrar inte skvallersajterna att nu spekulera i att han vore rätt person för Chelsea istället för Torres.

Förre chelseamanagern Paul Clement som var tvåa till Carlo Ancelotti ett tag är aktuell att ta över andrapositionen i Blackburn. John Jensen som varit Steve Keans assistent.

Avdelning otroliga rykten, Chelsea ska vara intresserade av Rafael van der Vaart.

Fredag:
Drogba är inte intresserad av att gå till Bayern München, om någon nu trott det mer än tidningarna. Iställer säger Drogba närmast rakt ut att han kommer inte att spela för någon annan klubb än Chelsea.

Ett nytt namn på listan över nya Chelseaspelare skulle kunna vara Clement Grenier, Lyons mittfältare. Honom har jag inte hört kopplas till Chelsea tidigare. Tydligen ska vi sno honom framför näsan på José M.

Torsdag:
Sami Khedira påstås vara i onåd i Real Madrid efter att ha kritiserats av Mourinho efter ett rött kort. Milan och Chelsea ska vara mest intresserade av den tyske defensive mittfältaren. Jag undrar jag nu när vi skaffat Oriol Romeu. Men kommer Mesut Özil på marknaden hoppas jag Chelsea agerar den här gången.

Anzhi Makhachkala planerar att köpa storstjärnor från England enligt skvallersajterna. Frank Lampard är den Chelseaspelare de nu ska sikta in sig på tillsammans med en del andra stora engelska namn. det kan de behöver för det går inte bra för unika Anzhi från Dagestan, ett lag där alla spelare bor i Moskva, 6 timmar flyg från sin hemmaarena. Anzhi harförlorat 5 av sina 6 senaste matcher och nu ska Roberto Carlos, den ena fixstjärnan i klubben rädda situationen som spelande manager.

Annars skvallras det mycket om Gary Cahill från Bolton till Chelsea. Cahill som är inne på sista året på sitt kontrakt ansågs mer eller mindre klar för Arsenal i somras, men Arsenal ville som vanligt inte betala var Bolton begärde. Han lär vara billigare i januari även om fler klubbar nu är med i budgivningen. Bolton som ligger illa till kan nog dock behöva Cahill närmaste tiden.

Dagens vinkel är att Frank Lampard inte är lycklig med att vara avbytare. Var det verkligen någon som trodde det? Självklart är ingen stor spelare lycklig när karriären börjar ändas och förändras. Och ärligt talat, Frank Lampard är i det läget. Han kan fortfarande vara, och är, en enormt viktig del av Chelsea, men hans tid som automatiskt första namn i laguppställningen är nog över tack vare den långa skadefrånvaron förra året. Han är nu mer en Ryan Giggs och det är en tuff omställningsprocess. Men han kommer säkert att starta betydligt mer än hälften av årets matcher ändå, men inte sätta fler rekord i starter utan uppehåll. Det är ju bara att se hans insats igår mot Valencia då han kanske var bäste Chelseaspelare. Frågan är om han hade kunnat göra en sådan prestation hade han spelat mot Swansea? Den här punkten kommer i nästan alla spelares karriär, och många som legenden Dennis Wise kunde inte hantera den utan valde att gå vidare, ned i spelsystemet för att få spela varje match. Andra, som nämnde Giggs hanterar det för de vill vara kvar bland de bästa. Eller varför inte ta Drogba som exempel, en annan spelare som hanterar det.

Onsdag:
Chelsea lär intressera sig för unge, 19-årige Brightonförsvaren Lewis Dunk. I konkurrens med de vanliga misstänkta. Vi får se.

Liverpools sena, och viktiga, värvning José Enrique studerar Ashley Coles spel på video. Detta för att bli en bättre vänsterback och det tycks fungera. Självklart är det helt rätt, även s k färdiga spelare har mycket att lära av sina bättre konkurrenter och i England finns ingen bättre än Ashley Cole, kanske inte i världen. Cole hade i mina ögon en mellansäsong förra året och är ännu inte lika bra offensivt som dubbel-året, men han är utan tvekan utan konkurrens på sin position i Premier League igen.

Tisdag:
Luka Modric
spås nu skriva på ännu ett nytt kontrakt med Spuds, för en bra mycket högre lön. Mer än dubbla. Vi får se. OM han gör det blir jag besviken, mindre för att han inte kommer till Chelsea och mer för att det skulle bevisa att det handlade om pengarna. Men jag är inte säker förrän dess det sker, eller inte. Frågan är väl först om Modric tror Chelsea återkommer med ett nytt bud i januari eller nästa sommar...

Han har snart knutits till Chelsea i tre transferfönster ändå har inte Chelsea brytt sig, så Gregory van der Wiel är antagligen rätt besviken, om han tror på tidningarna. Nu knyts han också till Bayern som möter City i en högintressant match ikväll. Mancinis examsprov känns det lite som.

Napoli har sagt att de var intresserade av att ha Villas-Boas ersätta Mazzari i somras, men så valde AVB Chelsea...

Celtics Lennon (och antagligen Mjällby) gnäller i pressen om Islam Feruz, vilket jag kan förstå. Det kan aldrig vara roligt att ha en sådan talang och förlora honom till de större klubbarna. Men jag önskar att folk också skyllde på dem de borde skylla på istället för klubbarna. Det vill säga Uefa, Fifa, FA och de andra som tvingar storklubbarna till att rycka unga spelare från andra klubbar i allt yngre åldrar, 7-8 år som Barcelona gör, för att de ska kunna spela dem i framtiden. Se vad reglerna har tvingat Chelsea till, köpt Lukaku som 18-äring men får ändå inte spela honom i CL för reglernas skull. Skyll på dem som är skyldiga istället Lennon, inte på en ung grabb som vill gå till en storklubb, och Celtic är inte det längre, och en storklubb som måste skydda återväxten genom att öka akademiurvalet. Nästa steg är att klubbarna inte kommer att kunna låna ut unga spelare då låneregeln också stoppar dem från att spela för klubben i framtiden, åtminstone i Uefas utformning. Uefas regler garanterar att inga nya klubbar någonsin får slå sig in bland de stora, liksom de tvingar klubbarna till den rovdrift som vi bara ser början till idag - men ingen vill se det monstret i ögonen då Uefa, Fifa och allt vad de heter är allsmäktiga. Jag har alltid varit emot stängda och bundna ligor, men med nuvarande regler och utveckling börjar jag undra om det inte är enda möjligheten i framtiden.

Måndag:
Rykten säger att Michael Essien har meddelat Ghana att han inte kommer att stå till förfogande i African Cup of Nations i januari. Skönt. Mindre skönt är att det ska bero på att hans skada kommer att hålla honom borta från fotbollsplanerna ända till april!



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC