AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 6 sp 4 v 1 o 1 f 12 - 7 mål 13 poäng

19 - 25 sep 2011

Nyhetsnotiser v-38


FACEBOOK. Chelsea Swedish Fan Club har registrerat sig på Facebook så ni kan hitta CSFC där och gilla oss ;-). CSFC planerar dock inte att bli särskilt aktiva på Facebook utan vi håller oss till vår egen webbplats här tills vidare. Även om frågor blir besvarade där så mycket som möjligt.
Besök csfc-facebook:>>>

Lördag:
Tyvärr, jag hade goda förhoppningar om att Stoke skulle ta United. De blev inte mindre när Rooney inte startade, men tyvärr det blev bara två poängs tapp för de röda. Och av vad jag såg var Stoke minst lika bra och kanske närmare en seger på slutet. (Förutom Giggs jättemiss förstås) Men snart kommer första förlusten. Fast kanske inte i nästa match, Norwich hemma, då jag tror det kommer att ske på bortaplan där United är mycket mer lätta att tas med. Båda manc-lagen en vinst före oss just nu, men det är 33 matcher kvar att spela så...

MATCHEN:
Fernando Torres gjorde mål för andra matchen i rad i 29 minuten mot Swansea, på en mycket bra passning från Mata. Torres tog hand om bollen lät backen löpa förbi och lade in bollen vid stolproten i Worms fel hörn. Fram till dess hade det bara varit Chelsea, mot ett bussparkerat Swansea. Det är möjligt de ville spela offensivt, men de hade inte en chans att göra det. Det var bara Chelsea men ändå inga vassa chanser då de tvingades till långskott mot det kompakta försvarsspel Swansea frustrerade dem med.
- 35e minuten, kvick omställningav Chelsea och Swansea hann för en gångs skull inte parkera busses. Cole till en fri Ramires som sköt förbi backen och mellan Worms ben. 2-0.
- 39e min tappar Torres huvudet totalt och dyker med bägge fötterna rakt in mot en Swanseaspelare. Direkt rött kort och inte mycket att säga om det. Så otroligt onödigt och dumt. Tre matchers avstängning, idiotiskt när han dessutom gjort mål och var på gång. Nu blir det läktaren i en månad, ända till Arsenal-matchen 29 okt. (Missar Bolton, Everton, QPR)
- Det innebar att Swansea fick låna bollen, men de kom aldrig ens i närheten av mål. Men de har 45 min på sig att försöka vända matchen mot tiomanna Chelsea.
ANDRA HALVLEK: Som väntat lyckades Rodgers pumpa mod i Swansea efter utvisningen och de började andra halvlek som ett helt annat lag. T o m Sinclair som innan dess bara funnits med på plan i laguppställningen visade sig. Det varade dock inte.
- 59 min, Mata som fått en liten smäll av mot Malouda (Lita av mot Graham, Swanseas rekordköp). Vi väntar på Drogba också, men det blir nog först senare.
- 61 min. Anelka i ribban, fortfarande bara ett mål de senaste 18 matcherna.
- 76 min Ramires får en stickare, stanar upp, fintar bort backen och avslutar som en striker. 3-0.
- 77 min. Drogba gör comeback (Anelka ut)
- 83 min, Josh McE in för Meirelese, PL-debut för säsongen för Josh som var utmärkt tills han var offer för Alex utvisning mot Fulham. (Och som fick ett mål stulet av Sturridge som satte fram foten, och blev avblåst för offside på vad som kanske annars hade varit Joshs första Cheseamål, i den matchen).
- Onödigt sent mål mot oss - igen! Wiliams på en otagbar nick för Cech efter en frispark. Så onödigt med alla dessa sena mål som Chelsea måste täppa till om vi ska ta titlar i år. Irriterande. Det här problemet måste helt enkelt åtgärdas i Chelsea oavsett hur mycket emfas som läggs på offensiven. Markeringsspelet är under all kritik fortfarande på fasta situationer.
- På övertid borde kanske Ramires gjort hattrick men skottet var svagt och en bra bit utanför.
- 4-0, klassavslut av Drogba i 90+4 min. Härligt.

Drogba såg spelsugen ut, Chelesa vann säkert - det var de mest postiiva tecknen i den här matchen. Torres mål var positivt men överskuggades av vad han sedan hittade på, igen. AVB taktiska dispositioner fick återigen ändras och han fick anpassa sig till andra förutsättningar efter Torres så oerhört onödiga frispel (särskilt med tanke på att det gav 3 matchers avstängning). Vilket han gjorde utan problem. Swansea åstadkom i princip ingenting även om de fick ha bollen och till och med anföll en del efter utvisningen. Men Cech behövde inte göra en enda räddning på hela matchen (men fick släppa in ett otagbart mål pga dåligt försvarspel sent i matchen som vanligt!). I en omgång med många utvisningar, men alla utom Torres för det förlorande laget, än så länge. Solklar seger och med fullt manskap hade det kunnat bli tennissiffror.
Nästa ligamatch, krisande Bolton borta. Bolton som inte får spela Kakuta då och saknar utvisade Wheater.


MARDRÖMSLOTTNING
i Carling Cup.
I mina ögon kunde det bara blivit värre i ett enda fall (United borta). Men vårt bogeylag Everton borta är en hemsk lottning i Carling Cup, särskilt ett år då vi vill gå långt för våra ungdomars skull. Everton har större fokus på ligacupen som titel än jag tror Chelsea har och Chelsea kan inte vila lika många startspelare som senast om vi ska kunna gå vidare även om Everton lär spela en del ungdomar också. Fulham var extremt tufft, och på hemmaplan. På Goodison blir det ännu värre 25 elller 26 okt. Inte kul. Men ska man vinna titlar måste alla matcher vinnas, åtmintone i cuper.

Fredag:
Jag hade inte tänkt kommentera det, men det har fått för stor uppmärksamhet i media för att låta stå osagt. Ni har säkert sett att Chelsea kritiserades för att vara naiva och enfaldiga i sitt spel på Old Trafford i helgen. Ett påstående som får stå för dem som gjort det, för övrigt i påfallande många fall samma journalister som brukar anklaga Chelsea för att vara taktiska och tråkiga tidigare år... Värst är förstås en ex-liverpudlian, Alan Hansen som vräker ut sig The Telegraph.

AVB däremot har blivit ordentligt uppretad och gått på offensiven mot de här människorna. Vi får sätta upp det på AVBs konto för entusiasm, försvara av sina spelare och idèer och naivitet. För det är naivt, inte att spela den offensiva fotboll AVB står för och som Roman säkerligen vill se, dvs göra som arbetsgivaren begär - utan att tro att han någonsin kommer att få rätt mot journalisterna som nu bara kommer att bli än mer angelägna om att slipa knivarna mot AVB. Hade han varit engelsk förbundskapten hade engelsk media säkert nu begärt hans avsked, som Chelseamanager får han kanske lite längre respit (tills de påstår att han får sparken för att han inte vinner...).

---

Återväxten i Chelsea är bra, fyra spelare har blivit uttagna till yngsta U-16-landslaget. Och två till kommer att prövas i England framöver. Vi har visserligen inte en jättestark U-18-generation just nu efter ett par år med riktigt bra unga spelare i den åldern, men nästa omgång ser lovande ut.

Ledsen att jag missat det, men vi har lånat ut målvakten Matej Delac. Han har dock ännu inte gjort debut för klubben han lånats till, i Tjeckien. Jag vet inte om det räknas som ett steg uppåt eller nedåt, men jag hoppas han får speltid i SK Dynamo Ceske Budejovice.

Annars går det bra för våra lånespelare just nu, och allra bäst för Thibaut Courtois i Atletico Madrid som hållit nollan i fem av sex matcher. Även Tomas Kalas gör bra ifrån sig och det sägs att Gael Kakuta var bäste Boltonspelare mot Aston Villa i ligacupen, han gjorde också ett mål. Davila har också gjort debut för Vitesse, men ännu inte spelat en hel match utan bytts ut i andra bägge matcherna trots beröm för sina insatser. Även Patrick van Aanholt fick beröm efter veckans cupmatcher. Yossi gjorde ett mål för de rödvita och skadades, dock inte allvarligt. Den enda det inte går bra för är Jeffrey Bruma som inte får speltid i ett dåligt Hamburg, där han bl a står tillbaka för f d Chelseaspelarna Mancienne och Rajkovic.

Torsdag:
Milan Lalkovic
stannar ytterligare en månad hos bottenlaget i Championship, Doncaster. Det kan de behöva. Bekräftat av Doncaster, ännu inte av Chelsea.

Petr Cech kände sig lite yr efter sin smäll i slutet av första halvlek och togs av för säkerhets skull. AVB räknar med att han spelar nästa match. Sturridge hade smärta i knät, men det ska inte vara någon fara, han är borta som mest en match enligt AVB.

Onsdag:
MATCHEN:
Total dominans av Chelsea i första halvlek och många missade målchanser, gissa från vem. Jo, Kalou som alltid missar målchanser när han får starta ;-)
- Annars mycket bra spel av Chelseas ungdomar blandat med lite rutin mot ett likaledes ungt och oerfaret Fulham. Jag blev särskilt imponerad av deras kosmopolit Karim Frei, bara 17 år. ruiz kommer också att bli en tillgång för dem när han blir varmare i kläderna. Kasami jobbade hårt och var bra. Fulham var verkligen inte ofarliga.
- Chelsea spelade mycket snabbt och rörligt och gav Fulham väldigt mycket problem, dock inte särskilt mycket mittfältsspel så McEachran fick chansen att ta sig framåt. Oerfarenheten sken dock igenom ibland, ganska väl.
- Lukaku hade några fina aktioner, men lite tungfotad bollmottagning ibland. Han visade också mer ambition än värdering, men annat är inte att vänta av en debuterande 18-åring. Han vill göra mål, inte lägga upp för de andra ;-)
- Alex var vår försvarsjätte i första.
- Sturridge var osynlig ända tills han orsakade en offside på vad som kanske hade gått in i måll ändå av McEachran. Han skadade sig samtidigt och fick bytas ut mot Lampard i 40e min.
- 0-0 i halvtid inte helt rättvist, men Fulham hade kanske något lite vassare chanser.
- Cech som fick en smäll, såg inte så farligt ut byttes i halvtid ut mot Turnbull som de flesta nog tippade skulle starta. Med tanke på hur vassa anfall Fulham hade får han visa kvalitet nu.
- 47 min och Alex åker ut för en klumpig tackling som ger rött kort och straff åt Fulham. Hårt. Kasami sätter dock straffen i ribban och min teori om att billiga straffar missas fortsätter.
- McEachran som varit duktig offrades för att Chelsea skulle få in Terry i matchen och bytena var gjorda.
- Torres behöver knappast skämmas för att vara den som missar mest i Chelsea. Vill vi se missar är det bara att starta Kalou, det är något mystiskt med den spelaren som visar så mycket kvalitet i mycket men när han startar, då tenderar han att missa varenda chans som kommer hans väg.
- Fulham tog helt naturligt över bollinnehavet efter utvisningen och Chelseas tre byten, men Chelsea lät dem ha bollen och spela trianglar på mittfältet, men de fick inte komma framåt. Snygg uppvisning i försvarsspel.
- 70e minuten bästa chansen för Chelsea, när Malouda stjäl bollen i straffområdet, men tamt skjuter rakt på Schwarzers ben.
- 74e minuten reflexräddar Turnbull fantastiskt med ena handen vad som hade blivit ett självmål från Terry! För att sekunder senare totalt missa bollen på hörnan...
- Två minuter senare hade Bertrand en bra chans att göra mål men Schwarzer räddar igen. Omväxlande match om inte annat det här.
- 77e minuten räddar Schwarzer igen kvalifcerat på mållinjen, jag tyckte den först var över... Och Jol toppar sitt lag med Zamora, Dembele har också kommit in..
- Matchens utropstecken, till han tröttnade var Fulhams Frei. Chelseas debutanter skötte sig utan att glänsa, svårast hade utan tvekan Lukaku som visade dåligt omdöme och dålig bollkontroll vid flera tillfällen och slog bort bollar och chanser. Romeu var nog den mest stabile, även om Bertrand var närmast att bli hjälte. Ändå tycker jag inte han var dålig på något sätt. Matchens spelare kanske ändå Schwarzer som gjorde flest kvalificerade räddningar. Grygera försvarsjätte i andra. Fulhams nykomlingar bör ge deras fans stor glädje om de fortsätter som de spelade den här matchen tills de tröttnade.
- Genom utvisningen förändrades matchen självklart, men Chelsea var ändå utan tvekan närmast segern under full tid.
- FÖRLÄNGNING 2x15 i en omväxlande och chansrik match, men mållös. Och med många trötta unga spelare på plan. Fulham har toppat sitt lag framåt, Chelsea som tidigt hade gjort slut på sina byten har inte den möjligheten.
- Tiomannalaget Chelsea var fortfarande det lag som såg ut att komma närmast ett mål i första förlängningshalvleken. Dock inga mål. Romeu utan tvekan nu bästa debutant i Chelsea idag. Men Chelseas ineffektivitet på samtliga händer och fötter är lite oroande. Antingen räddade Schwarzer eller satt bollen i utsidan av sidnätet!
- Ju längre förlängning led desto mer göra-det-själv attacker blev det från Chelsea istället för att spela, men med tanke på den låga rörligheten hos lagkamraterna kanske det var förståeligt.
- Fyra minuter före slut kunde Chelsea fått en straff då Senderos trillade och fick bollen på stödarmen. Strax efter hade siste avbytaren Sidwell en bra chans, men strax över.
- Lampard var nog den senare delen av matchens bäste spelare, så de som tror han är slut bör som redan tidigare uppmanats tänka om. Romeu var också mycket bra andra halvan, viktigt nog då hans roll som mittfältsankare självklart blev allt viktigare efter Alexs utvisning. Malouda hade också en mer än godkänd match utan utropstecken dock.

STRAFFAR och vi vet ju alla hur Chelsea brukar hantera straffslagningar! Bl a åkte vi ur Carling Cup förrförra året och året innan.
CHELSEA VINNARE 4-3 efter straffar. Med tio man hela andra halvlek i princip, och två förlängningshalvlekar.
Lampard (räddad), Zamora-FFC mål, Luiz mål, Sidwell-FFC mål, Terry mål, Dembele-FFC räddad, Kalou mål, Baird-FFC mål, Malouda mål, Ruiz-FFC i ribban ned på linjen och upp i ribban och ut - miss. (Men jag undra över hur Ruiz fick ta den då han knappt kunde röra sig andra förlängningshalvleken pga kramp!)
Och hur tufft var den inte av Terry att panga in en. Den första sedan grästuvan i Moskva.

---

Chelseas klubbdoktor Paco Biosca får inte praktisera i Chelsea, vilket förklarar varför vi har Eva Carneiro som matchläkare just nu. Biosca får inte praktisera innan han har en engelsk licens vilket Chelsea jobbar på. Jag är dock rätt övertygad om att han konsulterar friskt på Cobham.

Vi vet ju att media väldigt gärna framställer Roman Abramovich som oerhört okunnig fotbollsälskare som började älska spelet först när han såg en match med United mot Barca tror jag det var. Det är myten som svenska och utländska sportjournalister hela tiden försöker sprida. Det är som vi Chelseafans vet inte alls sanningen. Roman är tvärtom oerhört engagerad och den ägare som förmodligen ser flest av sitt lags matcher på plats, han är också väldigt kunnig vilket spelare och ledare ofta påtalar. Men då han inte uttalar sig för media tar de ju varje chans att hoppa på honom, inte minst för de (hittills) rätt misslyckade jätteaffärer som Roman påstås tvingat på manager och klubb. Att lyssna på någon som faktiskt känner Roman, Bruce Buck, är en god idé: läs därför gärna: >>>


Chelsea har skaffat sig ännu en partner. En lite mer oväntad partner. När de flesta lierar sig med flygbolag i mellanöstern och asien, väljer Chelsea västindien. Närmare bestämt Barbados Turistmyndighet. Vilket väl låter trevligt, men lite grann undrar man ju över sådana kopplingar? Sportdrycker, kläder, öl, de grejorna förstår man, men varför turism?

Chelsea har också kraftigt förstärkt sin sponsorsavdelning med Steve Cummings, Adrian New (expert på asiask sponsoring) och Ed Connock. Klubben bara växer, framförallt utanför fotbollsplanen.

Onsdag:
André Villas-Boas har lämnat in ett formellt klagomål över den usla domarinsatsen i söndags. Undrar varför Ferguson ännu inget sagt, även han måste ju ändå reagerat eller... Jag gillar verkligen att AVB säger ifrån, och gör det på de rätta kanalerna till domarbasen Mike Riley, istället för bara i tidningarna som andra.

Tisdag:
Lånet Gael Kakuta gjorde mål i Boltons 2-0-vinst borta mot Aston Villa, liksom lånet Yossi Benayoun gjorde mål för Arsenal i deras vinst mot Shrewsbury. Bågge matcherna Ligacupen förstås.

Drogba tillbaka i morgon?! Det påstår Evening Echo först av alla. Hoppas det är sant.

Är engelsk fotboll inte ledande i Europa längre? Frågan har dykt upp efter förra veckans insatser; nio engelska lag spelade i Europa. Bara ett enda vann; Chelsea förstås.


Måndag:

Vi får den del Gilla på vår nya Facebook sida, trots att den inte är avsedd för kommunikation, det använder vi eposten till framförallt. Men det är uppmuntrande då det kanske innebär att csfc.se har en trogen läsarskara ändå. Fortsätt gärna Gilla.

Ashley Cole kommer inte att få något straff av FA för tacklingen trots att Ferguson krävt det. Konstigt nog har Ferguson inte begärt att samma linjedomare som gjorde Dowd uppmärksammad på tacklingen stängs av för att han missade två offsides vid Uniteds mål. Men Fergusons seende har alltid varit mycket selektivt, nästan lika mycket som Whiners.
Det är ingen överraskning att Cole slipper straff. Hade linjemannen däremot inte gjort Dowd uppmärksammand på tacklingen och Cole fått ett gult kort, då hade han kunnat får 3-4 matchers avstängning i efterhand, efter videogranskning, som Bardsley i Sunderland fick för att trampat på Mata. Det där är en regel som verkligen behöver en översyn. Jag stödjer totalt videogranskning och avstängning i efterhand, men jag kan inte tycka det förtjänar strängare straff än det skulle blivit om domaren sett förseelsen.

---
AVB kommenterade med ett beklagande domartrions insats igår, men inte mer. Ni kan tänka er vad Ferguson hade sagt om han varit i AVBs skor efter den insatsen från domarna!
Känslan dagen efter är att man är lurad. Chelsea fick ingen chans att spela om det efter att domarna avgjorde matchen redan i första halvlek, och på två likadana fel. Man får hoppas linjemannen skickas på grundutbildningen igen.
- Men det förlåter inte ineffektiviteten som Chelsea nu demonstrerat ganska länge, ungefär ett år efter vår extremt effektiva start förra året. Torres otroliga miss på slutet och Ramires förmåga att hitta enda stället att skjuta på som inte skulle ge mål är väl det i ett nötskal. 21 avslut borde inte gett det resultat som matchen gav.

Förhoppningsvis vänder det. Det är en lång säsong. Nästa match att se fram emot är ligacupmötet mot Fulham i veckan, då hoppas vi få se effektivitet och målskytte från en mixad elva, blandad med etablerade och nya spelare. Josh, Lukaku och Bertrand borde alla få starta som jag ser det. Men mer om det i Inför Fulham- CC-artikeln.

(Fast i ärlighetens namn mäste vi nog vara lite tacksamma över att Coles mindre snygga tackling på Ärtan bara gav gult kort. Även om jag först inte tyckte det såg så farligt ut, och det tyckte uppenbarligen Dowd också då det var linjemannen - gissa vilken - påpekade det.) Så lite tur hade vi kanske...



 

Rykten v-38


Söndag:
Vad ska man säga om Richard Dunne och självmål. Idag måste vara bland de bittraste, att göra självmål på övertid, utan ens ha en chans att inte göra det, och därtill förlora en vinst mot QPR på bortaplan på det. Jag tycker synd om Dunne, även om jag erkänner att jag skrattar också. Jag trodde vår Frank Sinclair var självmålens kung både i Chelsea och senare Leicester men Dunne är kung med sina 9 självmål nu.

Det måste vara långtråkigt för tidningarna. De har gjort sitt bästa att måla ut Torres som en skurk, inte för vad han gjorde utan för att han gjorde det. Om man säger något att det var fult det han gjorde då säger jag inte mycket för det var överilat och väldigt dåligt omdöme, men han var knappast varken skurk eller hjälte i gårdagens match. Han gjorde något väldigt bra och något väldigt illa, men Chelsea vann ju matchen solklart ändå. Torres är bara en av elva spelare eller en av 25 om vi ser till hela truppen - även om han just nu är pressens älsklingsmobbningsobjekt.

Nej, jag tänkte mer på att priset på Evertons lovande tonåring Ross Barkley nu har nått 30m pund-strecket. Ursäkta, men hur löjliga får tidningar egentligen bli. Ingen tonåring i världen är värd sådana pengar efter spelat 3 matcher i ett hyfsat engelskt fotbollslag. Det är bara för löjligt och jag hoppas verkligen att skriverierna är de rena lögner jag tror de är även om Daily Mail försöker få till ett budkrig mellan Chelsea, United och City

Daily Mail försöker också få till det att Lampard var rasande över att han fick sitta som oanvänd reserv igår. Jag tror inte Lampard var nöjd, han är inte den som är nöjd med att inte få spela - men jag tror inte heller det är ett problem. Lampard var bra mot Fulham, riktigt bra t o m och jag, och det flesta fans tror jag, ser inget konstigt alls i att AVB föredrar att vila honom inför viktigare matcher. Chelsea hade slagit Swansea igår om de så spelat reservlaget så jag tror det är en tidningsanka, men jag är säker på att vi lär få läsa flera artiklar i samma linje i skvallerpressen framöver. För hela världen utom sportjournalister har väl ändå fattat att ingen spelare får spela enbart på gamla meriter i AVBs Chelsea, och med tanke på hur snabba engelsk sportpress är att döma ut Lamps i landslaget är det underligt att de försvarar hans rätt att spela i Chelsea så mycket?! Men jag kan förstå Lamps besvikelse eftersom det skulle varit hans 350e ligamatch för Chelsea hade han spelat, men jag tror knappast han är så småsint att det skulle varit anledningen till att han lämnade bänken före matchens absoluta slut. AVB menade att anledningen till att Frank inte spelade var matchen i onsdags, och med tanke på att bara Cech och Meireles startade båda matcherna bör det varit ett gott nog skäl även för pressen.

Lördag:
SVT Text borde skämmas. De redovisar vilket lag United får möta i Ligacupen. Men inte vilket lag Chelsea får möta. Regerande mästarna Birmingham är redan utslagna så att de inte nämns är förståeligt, men nämner man lag som Arsenal och Liverpools motståndare borde de fan i mig skriva om Chelseas, särskilt som matchen Everton-Chelsea säkerligen är den tuffaste matchen i hela omgången. Skäms SVT Text, men det är inte första gången vi nonchaleras där, eller blir felaktigt omskrivna. (Har försökt rätta faktafel ett flertal gånger på den platsen). Med tanke på att de mer och mer lyfter fram SVTs fotbollsbloggare Pavlidis, som är Chelseasupporter, hade man ju hoppats att lite Chelsea skulle smitta av sig där ute på Gärdet, men oj så rött där är. ;-)

Fredag:
Rör egentligen inte Chelsea men det är för roligt för att inte ta upp. Gnällspiken Joan Laporta som direkt ljög om Chelsea både i media och i sin bok där han försöker förgylla sin tid som president i Barcelona har åkt på tidernas prestigeknäpp. Han förde ju närmast öppet krig med Arsenal om Cesc Fabregas. Så gissa vem Arsenal nu värvat, jo högerbacken Guim Laporta som lämnat Barcelona med sin mor och flyttat till London för att spela för Arsenal. Well done Whiner, så ska det betalas tillbaka.

Torsdag:
Ryktena säger att AVB fick order om att spela ungdomar i Carling Cup, som om det vore en nyhet. Det har gjorts i åratal i storklubbarna även om Arsenal förra året gjorde en satsning, som misslyckades, på att vinna Ligacupen. Chelsea hade dock bytt ut 9 spelare igår. Men i förra årets första match i Ligacupen hade Chelsea också en mycket ung elva på benen, förlust mot Newcastle. Skillnaden är kanske att de ungdomarna nu är ett år äldre... Men självklart tror vi inte att Roman gett order om detta, det är ju sunt förnuft i nästan alla toppklubbar så det var hur väntat som helst.

Vi har fått veta vilka MLS-klubbar som är intresserade av Anelka, och det är MLS glamourklubbar; LA Galaxy med Donovan och den något mer kände Beckham och det är storsatsande NY Red Bulls under Hasse Backe. Det gör mitt tips om att det blir MLS nästa säsong ännu hetare som jag ser det.

Chelsea växer nästan dagligen känns det som och har idag mängder av personal, ändå klarar man inte av att ge rätt manager på laguppställningen som delas ut till pressen före matcherna. Igår stod Carlo Ancelotti som manager inför ligacupmatchen mot Fulham. Det såg vi inga tecken på ute på plan.

FootyLatest (inte av de värsta) hävdar att Chelsea tänker erbjuda 45m pund för Luka Modric. (Och att Real tänker erbjuda 75m för Gareth Bale). Jag har lite svårt att tro på de siffrorna av någon anledning.

Ranieri är klar för Inter - --Gentlemannen Claudio Ranieri är aktuell som manager för Inter enl italienska och svenska källor. En sann gentleman men absolut ingen vinnare så jagundrar en hel del över det valet. Fast det är klart, Inter fick inget av sina förstaval i somras, så listan är nog tunn just nu. Fast om de är smarta väntar de ut Guus Hiddink från Turkiet.

Onsdag:
Nicolas Anelka håller med CSFC.SE och har inga planer på att lämna Chelsea under säsongen! Däremot håller han möjligheten öppen inför nästa år då kontraktet går ut i sommar.

Det mest positiva med medias fokus från söndagens match, och det var ju inte direkt på vilket stort steg framåt matchen ändå var för oss, utan Torres miss är att de rotat fram en ännu värre öppet mål miss. En miss som får Torres att framstå som nästan naturlig och ett svårt läge. Det är alltså Kenny Dalglish famösa miss mot just United som självklart också gynnades i den matchen av missen.

Enligt AVB är Chelsea inte ute efter 20m pund 17-åringen Barkley från Everton. Låter bra det. Å andra sidan hävdar skvallerpressen Daily Star att vi återigen är intresserade av Mario Gomez som nu äntligen vräker in mål för Bayern. De lär sig aldrig.

Tisdag:
Scott Sinclair I Swansea har gått ut i media och gnäller över hur Chelsea behandlar unga spelare. Han har inte spelat i Chelsea i över tre säsonger så vad pratar han om? Något han absolut inte vet något om den saken är klar. Dessutom, Scott Sinclair var inte bra nog för Chelsea, det tyckte Chelsea som till slut sålde honom och det tycker jag. Och jag tycker det fortfarande efter att sett honom vara på sin höjd medelmåttig mot Premier Leaguemotstånd trots succéen i The Championship förra säsongen. Är man inte bra nog ska man nog hålla tyst. Om Borini som är en bättre spelare som inte stannade klagar, då skulle jag nog lyssna lite mer, men där handlade det ju om pengar inte talang eller chanser.

Äntligen ett nytt namn på skvallerfronten. Ross Barkley i Everton, deras senaste stora talangutveckling. 17-årig mittfältare. Chelsea erbjuder Everton 20m pund (otroligt nog är det summan som nämns för en kille som knappt ens spelat i pojklandslagen ännu) i januari. Vi får väl se!

Det påstås att Anelka var nära kontrakt med MLS i USA, som vi tippade redan tidigt i våras, under sommaren. Och att det fortfarande kan hända. Det tror jag nog, men jag tror inte Anelka lämnar i januari då vi behöver våra icke-afrikanska spelare. Jag tror Anelka är väldigt sugen på att pröva USA, mer sugen än på arabiska viken eller Ryssland - men det blir ju hans sista kontrakt, han går som bosman och han lär föllja pengarna tror jag. Signing bonus som bosman och en hög lön är säkerligen vad Anelka tittar på när det gäller sista stora kontraktet, innan han kanske avslutar med ett symboliskt år i PSG som Makelele. Och som Anelka spelat hittills i år ser jag honom gärna stanna året ut även om Chelsea förlorar på att inte kunna sälja honom innan kontraktet går ut. (Men det har vi för vana att göra ändå. Robben är väl den ende spelare Chelsea tjänat pengar på sedan Roman tog över!?)

Neymar gör ryktesrundan igen. Nu nekar han till att affär är klar med Real vilket fått skvallerpressen (läs sportsajter och tidningar) att koppla honom till Chelsea igen. Jag vet inte, men jag vet att vi har inte hört det sista ännu. Det jag mest undrar över är om han lämnar Santos i januari efter klubblags-VM eller först till sommaren... Däremot tippar jag utan tvekan att det blir Spanien, som de flesta sydamerikaner helst väljer oavsett. Det är dock bara 4-5 klubbar i världen som kan köpa honom och då Chelsea är en av dem kommer vi att få höra mycket ännu.

Måndag:
Visst är det typiskt. Ingen talar om vilket fantastiskt skickligt och snyggt mål Torres gjorde mot United, men varenda en vill prata om missen. Sådant är livet för Torres just nu. Och lite grann för Chelsea, för det är lika lite prat om vilket lag som var bäst, men en hel del om vilket lag som vann. Men sådan är fotboll ibland, det gäller att vinna och förlora i rätt matcher lika mycket som att just vinna (eller förlora)... Tur nämner sportjournalisterna bara när deras lag förlorar, så vi vill gärna påminna om hur turen spelade roll igår. ;-) Vinnarna skriver alltid historien. Vi får komma igen.

Wow, Olof Lundh (inte en favorit här) nästan kritiserade Barcelona i Fotbollskanalen på söndagen. Nästan, och man såg de andra häpnade över detta helgerån .F ö pratade han bara om Torres miss, och inget om hans mål. Fast i ärlighetens namn nämnde han de konstiga domsluten vilket är mer än vissa andra fotbollsjournalister har gjort i sina redogörelser kring matchen. Men det var mer väntat. Trist dock att det enda fotbollsmagasin som finns inte får visa bilder från Premier League, och det handlar nog inte om pengar utan bara avundsjuka mellan Bonnier och MTG-koncernen.




Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC