AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 5 sp 3 v 1 o 1 f 8 - 6 mål 10 poäng

19 september 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....
Nu på Facebook. Mer info> / Besök csfc-facebook:>>>

Rösta om Chelseas satsning på dryckescupen. Länk till vänster.


Inför Fulham - CC

Laguppställningar:

1 Petr Cech
19 Paulo Ferreira
33 Alex
4 David Luiz
34 Ryan Bertrand
20 Josh McEachran
6 Oriol Romeu
15 Florent Malouda
23 Daniel Sturridge
18 Romelu Lukaku
21 Salomon Kalou
Avb: 22 Ross Turnbull,17 Jose Bosingwa, 26 John Terry, 12 John Mikel Obi, 8 Frank Lampard, 10 Juan Mata, 11 Didier Drogba.

Fulham: Schwarzer (k); Kelly, Grygera, Senderos, Briggs; Kasami, Gecov, Baird, Frei; Ruiz, Sa.
Avb: Etheridge, Riise, Sidwell, Kacaniklic, Halliche, Zamora, Dembélé.


---
Som väntat, bland oss alla, har AVB deklarerat att Carling Cup ska bli ett tillfälle för de unga att visa vad de kan. Därmed får vi också hoppas de är motiverade nog att gå vidare i cupen genom att besegra Fulham onsdag kväll. Särskilt Oriol, Josh och Ryan B nämndes på presskonferensen. Drogba är spelklar, men Hilario är det inte pga skada vilket säkerligen innebär Ross Turnbull i målet, möjligen med Jamal Blackman som back-up. Jag gissar att Conor Clifford och Nathaniel Chalobah finns med i truppen, men osäker på om de startar.

Så en tidig gissning på startelvan ser ut så här: Turnbull - Ferreira, Alex, Luiz, Bertrand - Romeu, McEachran. Lampard - Kalou, Torres, Lukaku
men det är en gissning som säkert kan bli fel på så där 3-4 platser då Mikel, Mata, Malouda också är kandidater till startplats. Liksom sjävlklart Sturridge. Jag valde Lamps som erfarenhet på mitten, men det är ju inte säkert, även Meireles kan matchas mer i AVBs spelsystem på den här nivån... Er gissning är lika god som min. Drogba kanske startar istället för Torres, eller Anelka...min känsla är att AVB vill fortsätta med Torres för att få hans självförtroende att växa, och kanske så han får några mål.

För trots allt aviserar Fulhamkällor att även de kommer att satsa mindre på cupen, vilket kanske är naturligt med deras prekära läge i tabellen.

--
Detta förmodas vara Chelseas trupp mot Fulham. Notera att det nämns att --Drogba kan komma att ingå, men han finns inte med här: Cech, Ivanovic, Bertrand, Bosingwa, Ferreira, Terry, Luiz, Alex, Cole, Mikel, Romeu, McEachran, Ramires, Lampard, Meireles, Mata, Malouda, Torres, Anelka, Sturridge, Kalou, Lukaku, Turnbull.

---
Fulhams försvarare Aaron Hughes kommer inte att kunna spela mot Fulham. De räknar med att ge sina sommarförvärv som Kasami, Gocev (den unge tjeckiske mittfältaren som var så bra i U-21 EM), engelske U-21 backen Matthew Briggs förväntas ersätta Riise som gjort ett par riktigt snygga självmål ett av dem för Chelsea när han bar Liverpools tröja. Senderos som är Dorgbas personliga rundningsmärke förväntas spela, och det sägs att Drogba kanske spelar också....Det kan bli kul. Kerim Frei väntas också få en chans till debut i England.
---
Jag var inte särskilt lycklig när lottningen till första matchen (3 omgången) av Ligacupen blev klar. Fulham är alldeles för svårt motstånd i mitt tycke då jag hoppats på en riktigt lätt lottning. Ligacupen är som ni vet endast öppen för ligalag till skillnad från FA Cupen, och de fyra topplacerade lagen hoppar över de två första omgångarna. Så egentligen är det lite löjligt att vi betraktar Carling Cup som den lättaste tävlingen under året, för det är den ju inte. Det är bara att den har lägre status än FA Cupen och framförallt de två stora titlarna, Ligan först och främst och Champions League som är medias älskling framför alla andra tävlingar.

I år är Carling Cup viktigare än på mycket länge. Inte sedan Chelsea var ett lag som kämpade och inte vann titlar har dryckescupen (Milk Cup, Coca-Cola Cup, Carling Cup som den hetat under åren) varit så viktig som i år. Inte för att det är en titel, utan för att Chelsea behöver matchmotstånd för den stora och unga delen av spelartruppen!

Så jag hoppas få se Chelsea spela många rundor i Carling Cup i år. Förra året åkte vi ut i en svängig match i första rundan, och det på hemmaplan mot Newcastle. 3-4 i en match där Chelsea fick spela med 10 man närmare en halvtimme på grund av gjorda byten och skador efter det, och det avgörande målet kom i sista minuten! (Oj vad många mål vi släppt in sista minutrarna det senaste året, senast i förra veckan). Jag vill se spelare som Oriol Romeu, Romelu Lukaku, Ryan Bertrand, Josh McEachran få starta och spela nästan hela matcherna. Självklart då och då uppblandade med de gamla märkena för rutin och erfarenhet. Jag vill se AVBs nya spelmodell implementeras och prövas. För att få till en lång resa i cupen hade jag hoppats på lätt motstånd då Chelsea underpresterat de senaste säsongerna i just dryckescupen. Ut i första matchen förra säsongen mot Magpies, ut i kvarten på straffar dubbelåret mot Blackburn, ut på straffar mot Burnley året innan dess i andra matchen...

Fulham har hamnat i ett mycket prekärt läge dock redan nu i Premier League vilket kanske ändrar deras fokus. Vid lottningen var jag övertygad om att de tänkte satsa på att gå långt i Carling Cup. Nu har kanske Martin Jol tvingas ändra sitt fokus och börjat tänka på att spara sina nyckelspelare efter den dåliga, och tuffa, starten. Ligan är trots allt viktigare och Fulham är ett klart bättre lag än vad tabellplaceringen visar.

Laget behöver en seger efter det mentalt tuffa och knappast helt rättvisa nederlaget på Old Trafford. Ändå finns det förluster som svider ännu mer, för det här var så uppenbart orättvist mot ett mycket bra lag och på grund av en linjedomare som inte kunde reglerna och en hel del otur. För att inte tala om ineffektiviteten. Men som Chelsea spelade så kan vi ändå se fram emot resten av säsongen med stort intresse och förhoppningar om ännu bättre insatser framöver. Chelsea 2011 är ett lag i förändring och den kommer, vi är bara någon månad efter och det kommer vi att ta fatt under året. Synd bara att kanske kom just den här matchen lite för tidigt. Något Fulham mycket väl kan få betala för.

Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC