AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 4 sp 3 v 1 o 0 f 7 - 3 mål 10 poäng

11 september 2011
Vi har för gamla spelare och en för ung manager, - ändå kan vi vinna det hela....


Inför Bayer Leverkusen - CL

Laguppställningarna:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
3 Ashley Cole
16 Raul Meireles
12 John Mikel Obi
15 Florent Malouda
23 Daniel Sturridge
9 Fernando Torres
10 Juan Mata
Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 33 Alex, 20 Josh McEachran, 8 Frank Lampard, 21 Salomon Kalou, 39 Nicolas Anelka.

Leverkusen Leno; Castro, Toprak, Reinartz,Kadlec; Bender, Rolfes (c); Schürrle, Ballack, Sam; Kiessling.
Avb: Yelldell, Balitsch, Friedrich, Bellarabi, Augusto, Schwaab, Derdiyok

Är oerhört förvånad då JT inte ens är på bänken, och att Malouda startar. Lampard startar inte heller men finns på bänken. Att Torres skulle ersätta Anelka såg jag däremot som givet.
Roligt att se att Ballack startar, bara det inte skadar oss men jag misstänker att han har ett och annat att visa herrerna i styrelserummet idag.


---
Leverkusens tränare Robin Duff är optimistisk och anser att hans unga lag har en chans mot Chelsea på Stamford Bridge. Något han självklart måste säga och tro, allt annat vore tjänstefel. Lika mycket tjänstefel som om någon Chelseaperson tror att det blir en lätt match där det bara är att ställa ut skorna. Däremot tror de engelska spelbolagen inte att Leverkusen har en chans om vi ska döma av oddsen.

Det spekuleras i att Chelsea kommer att vila JT, Lamps och Anelka. Det tror jag nog inte riktigt på även om jag tror på rotation ikväll. Att sända ut laget i första CL-matchen på hemmaplan utan JT vore rent försvarslös! Men jag är absolut inte emot att andra spelare får chansen idag. Jag skulle gärna se Lampard vila på bänken för inhopp om t ex Josh McEachran får starta och därframme har vi fullgod ersättning även med Anelka och Drogba borta. Att gissa startelvan är dock mycket svårt idag. Fast nog tror jag att David Luiz spelar, och kanske spelar Iva högerback idag. Så min gissade startelva blir denna, jag betonar gissade:

Cech- Ivanovic, Luiz, JT, Cole - Meireles, Mikel, Lampard - Sturridge, Torres, Mata
(Men hur många rätt jag får det vet vi inte förrän efter klockan åtta ikväll, men jag hoppas på att få se både McEachran och Romeu spela åtminstone delar av matchen, beroende på matchutvecklingen. Och jag hoppas framförallt att Ballack får den hyllning han förtjänar. Annars är ju veckans viktigaste match utan tvekan på söndag.)


---
Årets transportsträcka, men inte en oviktig sådan då gruppseger ger bättre ranking och massor med mer pengar börjar nu. Jag har redan gett mina tips på vilka lag som går vidare ur varje grupp, även om jag erkänner att jag tror att Bayer Leverkusen kan snuva Valencia på en slutspelsplats. Det kommer att avgöras i deras inbördes möten. Men jag ser gärna att Chelsea går obesegrade genom gruppspelet, något vi sällan gör då vi åker dit i sista betydelselösa matchen normalt. Vilket i år riskerar att bli Valencia på Stamford Bridge, och hemma ska vi banne mig inte förlora.... Mina tips i samband med lottningen. >>>

Nye Leverkusentränaren Robin Duff (ersatte Heynckes som fått en kanonstart i Bayern) har hittills i år föredragit ett 4-5-1 system på bortaplan med Kiessling som ensam forward, vilket lönat sig väl i Bundesliga och säkert blir valet för Stamford Bridge då få bortalag satsar på tokoffensiv där. Ballack spelade senast men har annars varit bänkad i säsongsstarten. Mest kända spelare är kanske annars rutinerade Rolfes som är den bärande på mittfältet. De har också den mycket intressante 22-åringen Lars Bender som mittfältsankare. Deras försvar är ungt och relativt orutinerat där ojämne tjecken Kadlec är den äldste med 26 år. En intressant nykomling som knappast startar är 20-årige André Schürrle från Mainz som Bayer har stora förhoppningar på.

Chelsea har aldrig tidigare mött Bayer Leverkusen i en tävlingsmatch.

---

Michael Ballack, en av mina stora favoriter och löjligt underskattad under sin tid i Chelsea (fast det var rätt mycket ett fall av att ingen saknar kon förrän båset är tomt förra året när han släpptes för tidigt) kommer tillbaka. I helgen spekulerade media vilt i att Ballack kommer att bänkas trots att han var utmärkt i Bayers match mot bottenlaget Augsburg i fredags. Mest verkade det grunda sig på ett felaktigt tolkat uttalande från tränaren. Som i mina ögon sa det tränare alltid säger typ, att ingen spelare är säker på en plats i startelvan. Jag hoppas bara att Stamford Bridges publik ger Ballack den hyllning han förtjänar.

Bayer Leverkusen tippas allmänt trea i vår kvalgrupp, som är ovanligt svår efter ett par år med lättare grupplottning, Jag är inte lika övertygad, jag tror de har alldeles utmärkta möjligheter att gå vidare. Jag tror inte de kommer före oss, men det blir stenhårt mellan Leverkusen och Valencia om andraplatsen och vad som kan avgöra är om något av de lagen tar poäng mot Chelsea. Därför finns det anledning att oroa sig lite. Leverkusen ligger fyra i Bundesliga, och siktar väl på att radera bort den eviga tvåan-ryktet som Leverkusen ständigt lever med. Alltid tvåa, i CL-finaler, i Bundesliga och så vidare. Så det känns skönt att vi startar med en hemmamatch mot dem. För jag är inte övertygad om att det blir lätt, även om jag tror på Chelseavinst mot ett svårspelat tyskt lag som saknar CL-rutin från de senaste åren. Även om de spelat CL sju gånger, senast sju år sedan, mot Chelseas tio.

Chelsea har aldrig förlorat mot ett tyskt lag i Champions League, Fem vinster och en oavgjord. Vi har dock mött Ballack förut i CL, då han spelade för Bayern München 2004-05 då vi spelade 4-2. Vi vann ju också Cupvinnarcupen 1998 på Råsunda mot ett tyskt lag. Bayer Leverkusen har spelat sju gånger i CL mot engelsk motstånd i England, men har aldrig vunnit.


Lindy



Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

epost
CSFC