AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 4 sp 3 v 1 o 0 f 7 -3 mål 10 poäng

5 - 11 sep 2011

Nyhetsnotiser v-36


Söndag:
Det kanske kan betraktas som skvaller hade det inte varit för att det är en fortsättning på de observationer som gjordes redan förra säsongen och som förstärktes av det (felaktiga?!) citatet om gamla spelare som är långsamma på mitten som spreds i veckan och påstods kommit ur Fernando Torres mun.
- Men något är fel i Chelseas trupp. Torres är inte ensam på planen om att inte klicka helt, men är det hans fel? Hans kroppsspråk just nu är erbarmligt, men han får också ingen service särskilt när Malouda är på plan samtidigt. Detta noterade vi starkt redan i våras men det fortsätter och det är ett problem. Även Lampard ser ut att vara ovillig att söka Torres med passningar. Kanske är det inbillning, men jag tvivlar. Det verkar vara konflikt i truppen mellan Torres och de två spelarna. AVB måste ta itu med det. Chelsea har inte råd med några fraktioner bland spelarna och det verkar just nu som om Torres får bära hundhuvudet. Jag tror inte han citerades rätt i engelska medier om långsamma spelare, men det spelar ingen roll om vissa av hans lagkamrater tror han sa det. Det här bidrar till den lilla oro jag känner idag att Torres faktiskt inte kommer att hitta sin plats, trivas och lyckas i Chelsea så som hans talang borde kunna utnyttjas.
- Jag tycker Lampard hade en helt ok match igår, men det fanns tillfällen på slutet då han borde kunnat hitta bollar fram till Torres. Malouda klagade jag på redan i våras ordentligt i det här ämnet och jag ser inga framsteg. Men jag förstår att Mata togs av i sin första hela match för att vilas, då han kommer att fylla en viktig roll i Chelsea i år (viktigare än Malouda ärligt talat).

Lördag:
Chelsea övertygar fortfarande inte riktigt. Trots att de var fullständigt överlägsna i dagens match, men ändå inte lika imponerande som vi hade hoppats. (Ja, jag ställer höga krav på Chelsea!)
Det var mer Sunderland som var dåliga, håglösa och energilösa. Ändå blev det lite tajt efter att Chelseas försvar ännu en gång somnat på övertid, samma problem som förra året. Det här var mer ett träningspass för Chelsea och mitt tips om Sunderland som en utmanare om en Europa Leagueplats ser väldigt felaktigt ut just nu. Sunderland saknar mod och motivation just nu och är riktigt svaga. Särskilt hemma, 8 förluster på 9 hemmamatcher.. 1-2 var mycket smickrande siffror för Sunderland och jag hade hoppats på en större självförtroendehöjare, särskilt för vissa spelare.
- Jag är lite orolig över Chelseas enorma oskärpa framför mål och Torres nu helt tappade självförtroende. Det måste bli fler mål från det spel som presteras. Där har AVB en hel del arbete framför sig, särskilt till nästa lördag. Mot United måste chanserna sättas, särskilt som de tycks få sina mål lekande lätt just nu.
- Fast Sturridges 2-0 mål var en suverän läckerhet, men oj vad Chelsea borde gjort fler mål mot ett så energifattigt Sunderland.

---
Billy Clifford, en av alla våra lovande ungdomar har skrivit nytt kontrakt med Chelsea. !9-åringen har nu skrivit ett fyraårskontrakt som håller honom i Chelsea till tidigast 2015.

Fredag:
Genierna tippar Chelsea som ligasegrare enligt Sporting Intelligence, en ganska intressant sajt ibland. Se själva: >>>

Fernando Torres har uttalat sig om Chelseas mittfältsspel och kanske indirekt använt det som förklaring varför hans första tid i Chelsea blivit så tuff. Och ärligt talat, jag kan bara hålla med när han säger att mittfältet spelar för långsamt, för bollkontrollerande, eller som vi numer kallar det, ancelottifotboll. Att det skulle bero på för gamla spelare är däremot rent nonses då Chelseas normala mittfältsuppställning är Ramires, Mikel och Lampard och av dem är bara Lampard över 25 år. De övriga är alltså yngre än Torres. Men vem litar på att sajter som goal.com citerar honom rätt, särskilt när ursprungscitatet är från spanskan! Torres förutspår dock ändringar framöver, vilket ju är helt i led med de intentioner vi redan sett hos Chelsea men som ännu inte är fullt implementerade på något sätt. Men det är bara en tidsfråga som jag ser det. Och lite grann att Lamps måste anpassa sig till att återigen spela framåt istället för sidledes som han lärde sig under förra tränaren.

Michael Ballack är av naturliga skäl (matchen på tisdag) högvilt i intervjuer just nu och han är ovanligt frispråkig. Här talar han om Romans engagemang i laget: >>>


Torsdag:

Flera källor hävdar att AVB sagt att Chelsea kommer inte att bjuda på Luka Modric igen, nu närmast i januari. Vi får väl se. Vad AVB i verligheten sa var: "No I don't think so. The market is closed and I won't speculate what happens in January." Något åtminstone jag tolkar som väldigt mycket mer öppet än vad sportjournalisterna gör...

Tisdag:
ECA,
klubbarnas samarbetsorganisation är beredda att äntligen ta strid med Uefa och Fifa om de meningslösa landskamperna och för att minska kvalgrupperna och därmed minska antalet landskamper per år. De har mitt fulla och odelade stöd för detta. Jag kan inte för mitt liv förstå varför klubbarna ska behöva släppa spelare till fullständigt meningslösa träningsmatcher. Att förbunden vill spela ihop lagen är inte ett argument som håller vatten för mig. Och till skillnad från klubblag är inte träningsmatcher ett sätt att förbereda ett lag varken fysiskt eller taktiskt utan bara meningslösa sätt för Uefa, Fifa och förbunden att tjäna pengar på de människor som urskiljningslöst betalar för att se sådant.
- ECA vill också minska kvalgrupperna, vilket verkar klokt för mig, men som självklart minskar Uefas och Fifas förtjänster så det lär nog aldrig gå. Istället borde det vara fler kvalgrupper och att man tar bort fjanteriet med att bästa tvåa eller fortsatt kvalspel för tvåorna.
-Vi kan bara hålla tummarna för att ECA får gehör för sina krav, även om Uefa, Fifa, SvFF eller någon annan förbundsorganisation aldrig någonsin visat intresse för klubblagens behov. Framförallt måste de meningslösa träningslandskamperna försvinna snarast. Helst redan i förrgår. Och varför ska Sverige spela landskamp mot San Marino, gör som i Champions League, arrangera ett förkval för de allra sämsta länderna. Då kanske blåbärsnationerna kanske också får en chans att någon gång få uppleva hur det känns att faktiskt delta på lika villkor och till och med vinna en landskamp. Jag kan inte se något som helst förnuftigt skäl till varför Holland som världsetta ska behöva möta San Marino, världssist och bli missnöjda med att vinna med 11-0. Kan ni?


Petr Cech
har ätervänt till full träning. Det är nog lite tidigt att vänta att han står mot Sunderland men mot Bayer borde han vara tillbaka i målet. Vilket är bra då han därmed kan väntas stå mot United, vilket är ett lyft för hela laget. Visserligen har Hilario bara gjrot ett misstag, men tyvärr orsakde det misstaget ett mål senast.

Måndag:
Josh McEachran är skadad. Han har skickats hem från U-21-landslagets samling inför veckomatchen med en lårskada. Skadan ska inte vara allvarlig, beskrivs som en "small niggle in the hamstring", men allvarlig nog för att skicka hem Josh. Inte bra, men vi får hoppas det just bara är en känning. Inte en landslagsssamling utan skador på våra spelare tyvärr...

John Terry har kommit till Frank Lampards försvar då efterspelet till Bulgarienmatchen mer handlat om att han startade på bänken än om själva matchen. JTs inställning är att den som avskriver Lamps i landslaget gör det på egen risk. Vilket man nog bör hålla med om, den som vet något om Frank Lampard vet att han inte är den som ger upp. Personligen ser jag det dock som positivt om Lampard istället beslöt sig för att avsluta sin landslagskarriär för att koncentrera sig på Chelsea. Det tror jag dock inte kommer att ske då Lampard liksom JT ser landslagsspel som väldigt viktigt. Däremot hoppas jag verkligen det här sätter en blåslampa under Lampard som varit en negativ överraskning i de tre första matcherna, särskilt eftersom han var så väldigt bra i träningsmatcherna. (Mitt grundtips är att Lamps är med i Englands EM-trupp till sommaren).


 

Rykten v-36


Söndag:
Efter Gyans mycket oväntade lån från Sunderland till Förenade Arabemiraten (jag förstår inte alls vad som hände där och det verkar som om Steve Bruce förstod lika lite) så kmmer återigen rykten om Nicolas Anelka till arabiska viken. Nu till Qatar vars liga snart startar och därför har ett öppet fönster. Anelka fick andra lukrativa erbjudanden i somras men tackade nej, gör han det fortfarande nu när Chelsea ytterligare ökat konkurrensen?

Dagens vildaste rykte är ett byte mellan City och Chelsea. Torres till City och Tevez till Chelsea. Jag är ett fan av Tevez på fotbollsplan, men inte vid sidan om så jag vet inte. Men jag förstår att media gärna drömmer om att se två spelare som inte riktigt verkar trivas byta med varandra, och prislappen dem mellan är ju förmodligen likartad även om Torres 50m värde säkert har devalverats ordentligt senaste 9 månaderna.

Lördag:
Tottenham vill byta Luka Modric mot Fernando Torres! Sensationellt rykte ja, särskilt som Chelseas intresse för Modric är för att han ska få fart på Torres. Allra mest sensationellt är kanske att ryktet inte kommer från de mer fantasifulla källorna utan en som är något mer balanserad, FootyLatest.

Torsdag:
Ni har säkert också sett att Liverpool ville köpa Fabio Borini som gick till Parma i sommar då han och Chelsea inte kunde komma överens om lönen. Borini har sedan dess lånats ut med köpoption till Roma, men Liverpool ville väldigt gärna ha Borini som dock naturligtvis sa nej.

Den otroligt konstruerade och meningslösa diskussionen om Meireles skäl för att lämna liverpool pågår fortfarande vilket visar hur lite fakta media behöver för att göra "nyheter". Jag ska inte gå in på detaljer för jag finner sådana otroligt löjliga, särskilt när en spelare lämnar för att han inte längre tillhör startspelarna i en klubb med uttalat mål att spela brittiska spelare före internationella.... En sak är dock säker, kallar man det ett svek då bör man nog syssla med andra saker, som att leka i sandlådan med byggklossar.

Att Torres petades i spanska landslaget i tisdags väcker också debatt, liksom Lamps tillfälliga petning gjorde i fredags. Jag är inte så frågande inför det, det står helt klart att Torres just nu saknar självförtroende och det är en av AVBs absolut svåraste uppdrag, att få tillbaka den Torres som kostade 50m, ur den av självförtroende dränerade spelare som såg ut att åtminstone hittat steget och formen utanför målområdet tidigare den här försäsongen och första matcherna.... Men hur kan folk bli förvånade över att en ur form spelare petas ur världens bästa landslag (ursäkta Holland, jag vet att Fifa rankar er som bäst men...)? Det är för mig otroligt mer obegripligt än att en spelare är ur form lite väl länge nu!

Onsdag:
TalkSport, inte världens mest tillförlitliga källa har beräknat åldern på PL-lagen. Yngst är Norwich följt av Man United, Chelsea kom på 17e plats. Men tillförlitligheten i undersökningen är högst tveksam då de i Chelseas lag räknat in de äldsta reserverna. De har alltså inte beräknat det troligaste laget utan räknat med spelare som Ferreira, Hilario, Anelka för att få upp åldern, medan de för United räknat det unga lag som spelat inledningsmatcherna men som knappast kommer att spela majoriteten av matcherna.... Så döm själva! 27,58 var iallafall medelåldern på Chelsea enligt dem.

Tjeckiska löftet Domink Masek från Pribram lär ha haft en läkarundersökning med Chelsea och har spelat med U-17-laget igår. Masek som är 16 (född 1995) år och ett stort anfallslöfte för Tjeckien hade anmälts i Pribrams a-lagstrupp men verkar ändå ha valt Chelsea efter dryga halvårets spekulationer. Masek deltog i Tjeckiens lag U-17 VM i Mexico. I matchen med U-17-laget gjorde han ett mål och två assist.

Samtidigt fortsätter spekulationerna om att Chelsea eller Arsenal ska locka till sig Barcelonas löfte Gerard Deulofeu (ni har hört det förut här) innan han skriver proffskontrakt med Barcelona. Vi får se, men en sak är säker Spanien lär nog snart ändra sina regler om proffskontrakt så att de följer övriga Europa, England har 17-årsgräns, Spanien 18 års och med tanke på hur många under-18 som särksilt Arsenal har lockat iväg från Barcelona är upprördheten stor i det katalanska laget (Fabregas, Toral, Bellerin)

Mycket spekulation om att Lukaku och McEachran ska lånas ut på nyåret trots att de i allra högsta grad nämns i AVBs planer. det lär bero på hur mycket speltid de kan få under hösten. Båda behöver speltid, McEachran kanske mest så det är inte omöjligt. Till och med Arsenalsajter hoppas nu på att få låna McEachran - vilket säger en del om hur de fansen ändrat tänkesätt på sista tiden när de nu vill bli låneklubb för Chelsea. Flertalet championshipklubbar har redan gjort förfrågningar men det antyds att Chelsea bara kommer att låna ut dem till lag i PL.

Tisdag:
Gael Kakuta som lånats till Bolton till nyåret har avslöjat att han var på väg till Fulham igen, men då Bolton anmälde intresse pratade han med Sturridge och valde istället Coyles klubb. Det var säkerligen rekommendationerna om hur Coyle behandlar lånespelare som avgjorde även om Fulham nu har en ny manager, men tiden med Mark Hughes kan knappast övertygat Kakuta om han jämförde med det förtroende Coyle gett sina lånespelare förut.

Chelseas tidigare goda förbindelser med Porto lär vara ett minne blott enligt tidningarna. Nu påstås det att Porto tänker anmäla Chelsea för att de inte följt reglerna när de försökte värva Alvaro Pereira sent i transferfönstret. Vad som är sant är nog omöjligt att säga, men helt klart är Porto bra mycket surare över värvningen av AVB än de tidigare påstod. Pereira själv har inget sagt men flera källor nära honom har ju också hävdat att Porto gjorde allt de kunde för att inte släppa Pereira just till Chelsea.

Som tippat här är redan Neymar med flera andra namn (Cahill, Subotic m fl)) stort nyhets- (läs skvaller-)material. engelska tidningar spår att han ska till Chelsea, andra tidningar hävdar att han är klar för Real Madrid, eller Barcelona. Vi får se, men mitt grundtips är att det blir Spanien. Bättre löner, mindre skatt, lättare matcher, bättre klimat, enklare att glänsa och så går alltid sydamerikaner dit om de kan verkar det som...

Måndag.
Tidningarna spekulerar i att Didier Drogba som tränade lätt förra veckan inte kommer att kunna spela mot Sunderland. Om läkarrapporterna stämmer och det var en lätt hjärnskakning låter det inte så trovärdigt, men vi får väl se.

Media vilade inte länge, spekulationerna om spelare är redan i full gång inför nästa transferfönster. CSFC kommer dock inte att hålla någon koll i stil med transferbarometern nu i sommar. Vi kommer snarare att visa återhållsamhet med alla de rykten som sprids. Det räcker med de 156 namn som spreds tidigare, och inget nytt har kommit upp. >>>



Lindy

Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter. Vi publicerar gärna dina åsikter. Se mer >>>

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost