AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 2 sp 1 v 1 o 0 f 2- 1 mål 4 poäng

21 augusti 2011

silly rykten

Vi har för gamla spelare och en för ung manager,
ändå kan vi vinna det hela....


Inför Norwich

Mycket intressant laguppställning idag med både Drogba och Torres i en diamantformation. Alex på bänken, med Mata, McEchran och Lukaku plus gamla gardet. Vilas gör Benayoun (fortfarande nummerlös sedan han gav bort sitt nummer 10), Kalou. Luiz (ej helt matchklar ännu efter sin skada). AVB är härlig som vågar ändra och pröva saker, sånt gillar vi.

40 Hilario
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
3 Ashley Cole
7 Ramires
12 John Mikel Obi
15 Florent Malouda
8 Frank Lampard
9 Fernando Torres
11 Didier Drogba
Avb: 22 Ross Turnbull 33 Alex, 19 Paulo Ferreira, 20 Josh McEachran, 10 Juan Mata, 39 Nicolas Anelka, 18 Romelu Lukaku

Norwich, 4-5-1
Ruddy; Naughton, Whitbread, Barnett, De Laet; Crofts, Johnson, Hoolahan, Tierney, C Martin; Holt (k)
Avb: Rudd, R Martin, Bennett, Pilkington, Fox, Jackson, Morison.

---

Norwich förlorade sitt nyförvärv Daniel Ayala från Liverpool på ett par månader i veckan. Självklart ett avbräck för ett lag utan större transferkassa. De har även Vaughan (ny) och Ward borta till mitten av september. Hoolahan räknas som tveksam med en sen test ifall han spelar, vilket är ett annat avbräck för laget som bytte så många spelare i de två första matcherna. Så att gissa deras uppställning blir inte lätt.

Det är inte helt lätt att gissa Chelseas heller men med tanke på att AVB föredragit att starta med ungefär samma uppställning hittills, kanske inte heller så svårt. Frågetecken om det blir Ivanovic som är helt fit for fight eller Alex, Kalou som gjorde en svag start senast eller Anelka, Malouda som gjorde ett bra, långt, inhopp eller Anelka där också....
Jag gissar på:

Hilario - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Ramires, Mikel, Lampard - Anelka, Torres, Malouda

---

Luiz kan komma att få spela några minuter på lördag, han är också uttagen i Brasiliens landslagstrupp i veckan. Han tränade för fullt torsdag men är självklart inte i närheten av matchform. Mata är i matchform men har bara tränat två pass hittills (torsdag kväll) och AVB erkänner att han är mycket tveksam om att ta med honom i truppen. Inget sades om Oriol och Lukaku om det finns med i truppen. Allt avgörs på fredagens träning.

---
Norwich förlorade mot MK Dons i tisdags i Ligacupen. Kanske inte en perfekt uppladdning men jag tror nog Paul Lambert inte bryr sig särskilt mycket då ligacupen måste vara mycket lågt prioriterad hos ett lag som kommer att tvingas kämpa för sin existens i Premier League. Norwich har inte i närheten av den trupp som behövs för att kämpa i cuperna och kommer säkert att lågprioritera även FA Cupen. Allt handlar ju om att stanna uppe. Och hittills kan de inte klaga, de är ju obesegrade efter två oavgjora matcher med lite mersmak.

Chelsea å andra sidan har kunnat koncentrera sig på att fortsätta träna den nya systemet och matcha in nykomlingarna i laget.

Den kan vara många nya ansikten i tredje matchen i år, Lukaku, Romeu och Mata är nya. Luiz kan bli spelklar då han tränat i veckan. Bara Essien och Cech på skadelistan just nu, och så Sturridge fortfarande avstängd. Ändå mistänker jag att startelvan kommer att vara mycket lik den som startade mot Stoke och WBA, med bara någon enstaka ändring. Frågan är väl om någon av de nya får hoppa in och få sitt elddop, jag tror inte det. Möjligen som inhpppare men jag tror inte på någon av dem som startspelare redan. Det är en spelmodell som de ska anpassas till, fast med tanke på att det är gamlingarna som har svårast att släppa den gamla ancelottifotbollen så kan man alltid hoppas. Malouda kom in tidigt sist och betydde mycket. Kalou ut lika tidigt. Men ingen av våra strikers övertygade mot WBA, de var faktiskt vassare mot Stoke. Frågan just nu är om Alex är fullt frisk, jag tyckte han haltade när han gick ut senast. Vi lär väl få veta mer under dagen.

För mig är det en lite avgörande match för vår ikon Frank Lampard. Om han inte kan anpassa sig till det nya systemet snart kan han mycket väl gå från den givne startspelare han är och har varit. Han var fantstisk under försäsongen och jag trodde den gamla Lamps var tillbaka, men han har ärligt talat varit en ren stoppkloss i det nya systemet under de två första matcherna. Ingen har mer än han förfallit till ancelottifotboll och sidledes spel. Så långt från den genombrottspassare han en gång var. Och även om hans passningsprocent fortfarande är otroligt höga 80+ procent, även Frank måste anpassa sig till nya kvastar och det är han intelligent nog att fatta. Trots allt är han kanske den intelligentaste av spelarna i hela PL med ett mycket högt IQ. Ändå var det han som bara passade sidvägen senast.

Chelsea har ännu inte hittat eller fått loss den playmaker klubben behöver och det kan bli så att vi får vänta tills i januari innan det händer, så Lamps måste vakna nu. Eller kommer kanske AVB framöver att testa Mata i rollen.

---
Vi vet vad AVB vill med Chelsea, och de viktigaste punkterna är högre tempo, snabbare bollbehandling, att gå framåt och väldigt snabbt återerövra bollen när de tappar den. I ett 4-3-3 system.

Men de första matcherna ser vi hur det som fungerade allt bättre i träningsmatcherna nu möter verkigheten och Chelseaspelarna förfaller tillbaka till vad jag kallar Ancelottispelet med noggrann bollkontroll på mitten och ständigt sidledsspel i väntan på en öppning.Det ger fina bollinnehavssiffror, men sådana struntar jag i. Värste syndare är faktiskt Frank Lampard som en gång var känd för sina fantastiska genomskärare och crosspassningar. Nu är han den som mest av alla stannar upp spelet för att spela sidleds och spelarna rör sig fortfarande inte tillräckigt mycket därframme. Vi såg tendenserna mot Stoke men mot WBA var det otrolig uppenbart hus spelarna föll tillbaka i sitt gamla spel och spelmodellerna kraschade emot varandra. Det är mycket jobb kvar för AVB och di Matteo innan de rensat ut det gamla trygga, ineffektiva sidledsspelet mot det spel dagens manager vill se. Vi måste ha tålamod och inte som de flesta bara ryggmärgsmässigt skrika efter nya spelare, för det är inte lösningen. Lösningen är att spela som managern vill och inte förfalla till det gamla trygga utan verkligen tro på managerns idéer, och kanske vore en bänkning av Lampard till Norwich-matchen en bra idé för att markera att det är AVBs idéer som gäller nu, och som vi tror på. För det gör jag, jag gillade verkligen hur Porto spelade och jag ser inga hinder för att Chelsea inte ska kunna spela på ett liknande sätt. Identiskt går självklart inte då det är lite andra spelartyper och en gammal kultur som måste rensas ut. Men AVBs modell har verkigen mitt stöd. OCh jag älskar hur han inte bara står med armarna på bröstet och avvaktar på sidolinjen. Nej det var ett extremt tidigt byte och en ändring av spelmodellen till 4-2-2 (åtminstone till Drogba kom in då man gick tillbaka till 4-3-3). Sådana managers fullkomligt avgudar jag; som Hiddink, men även Mourinho och Ferguson (vars personligheter dock kan vara lite svårare att tycka om, men vi talar om deras managerkvalitet här).

Hemmanerver skyllde AVB insatsen på, och han har verkligen inte fel - men det är ändå inte acceptabelt att ett lag som Chelsea spelar så uselt för att de var nervösa. Som tur var redde de ju dock upp det och laget och de nya tankarna fick andrum. Men det måste se bättre ut mot Norwich, det måste det helt enkelt.

Jag ser fram emot att se Sturridge efter sin avstängning, sista matchen på läktaren mot Norwich, som jag tror ger den rörlighet som Chelsea behöver. Malouda var mycket tam mot Stoke men var en injektion mot WBA då resten av laget var letargiskt i första halvlek. Som sagt bättre i andra, men Chelsea kan spelas så oerhört mycket bättre än vad laget gjort hittills. Det är som om allt de lärt sig under försäsongen försvann ur skallen på dem när det blev allvar och pressen satte in, junioraktigt och lite oförlåtligt. Det sätter också press på AVB och mer spekulationer om att gamlingarna försöker styra Chelsea. Jag tror inte det, jag tror det faktiskt bara handlar om osäkerhet än så länge. Chelsea har spelat dåligt och då är det väldigt svårt att tro på ett nytt sätt att spela, men väldigt lätt att spela som man brukar - särskilt för ett lag som har de meriter de senaste åren som Chelsea.
Så tålamod mina vänner, det är lösningen, inte nya spelare (även om de är välkomna då truppen, laget behöver stärkas på mitten).

Ett mycket omstuvat, roterat, Norwich klarade oavgjort mot Stoke, trots felaktig utvisning och felaktig straff om än missad (jag är fortfarande övertygad om att felaktiga straffar missas oftare än riktiga...). Trenden i år i PL är dock missade straffar, fyra av de fem första har missats! Två oavjorda matcher är ändå inte en dålig start på säsongen för Norwich, även om de nu möter tuffare motstånd. Stoke var långt ifrån lika bra i Norwich som de var mot oss på Britannia. Norwich som hade ändrat på sex platser är omöjliga att bedöma inför lördagens match. För hur ska vi veta hur Paul Lambert ställer upp laget då hans inställning uppenbart är att ge så många spelare som möjligt PL-erfarenhet så fort som möjligt.

Imponerade mot Stoke gjorde målvakten Ruddy. Okänd för mig, men vi vet att Norwich gjorde flest mål av alla i The Championship förra året. Även målgöraren de Laet från United gjorde en bra insats i försvaret.

Med en man mindre orkade de inte helt stå emot, och de visade sin orutin. Något som Chelsea bör kunna utnyttja väl om laget bara börjar spela fotboll när matchen börjar - kardinalfelet från förra säsongen som verkigen inträffade igen mot WBA.

 

 

__

OBS. Artikeln Nyheter+Rykten uppdateras dagligen även om den inte ligger först på sidan. Använd länken till höger.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.