AKTUELL LIGAPLACERING
9 Chelsea FC 1 sp 0 v 1 o 0 f 0-0 mål 1 poäng

18 augusti 2011

silly rykten


Inför WBA

Vi har för gamla spelare och en för ung manager,
ändå kan vi vinna det hela....


Chelsea möter för andra gången ett svårspelat lag från Midlands. Den här gången är det Roy Hodgsons West Bromwich. En match en person i Chelsea säker drömmer om en klar vinst mot mer än någon annan. Det är förstås Roberto di Matteo som rätt överraskande fick lämna WBA efter att tagit upp dem i PL sin premiärsäsong, startat bra och sedan i en svacka sparkades och ersattes av Hodgson som strax innan fått sparken från Liverpool. di Matteo skulle nog aldrig erkänna det då han är en gentleman, men han brinner nog av iver av att få se WBA åka hem med svansen mellan benen. Det och förra årets öppningsresultat på 6-0 på Stamford får mig att misstänka att WBA nog planerar att parkera bussen snarare än att bjuda upp till match på lördag.

Årets WBA är svårbedömt. De har onekligen lappat ihop det försvarsspel som kanske inte var perfekt under di Matteos offensiva filosofi. En del tror de kommer att hamna i bottenregionen, andra att de blir mer ett mittenlag, men knappast någon tror på mer än så. Ändå hade de grepp om United i premiärmatchen på Hawthorns och bara ett olyckligt självmål i slutminutrarna hindrade dem från att få med sig en poäng. Lucky United.

En vinst och helst en klar sådan är en absolut nödvändighet för Chelsea och André Villas-Boas. Mindre för seriesegermöjligheterna utan mer för att undvika att varje sportjournalist som hoppat på Torres nu också ska börja ifrågasätta AVB. Och ärligt talat, på papper ska Chelsea vinna.

Vi såg intentionerna senast men Stokes hårdföra spel lönade sig, plus att Chelsea stundtals förföll i sina usla vanor med sidledsspel på mitten. Jag tyckte Lampard gjorde en bra match, men det var också Lampard som kanske mest av alla på mitten sökte den där sidledspassningen istället för den raka genomskärare som en gång var hans eget adelsmärke. En observaton AVB och di Matteo säkerligen också gjorde och även om jag inte tror Lamps blir petad, måste han fått en extra genomgång av det här inför lördagens sena match.

WBA har inte den fysiska uppställningen och fokus på fasta situationer som Stoke har, men det kommer som sagt inte till Stamford för att bjuda på något så Chelsea måste dyrka upp dem, och helst snabbt då matchen då kan bli intressant för oss blå.

Petr Cech skadades i veckan. Vilket är ett stort avbräck, kanske inte för den här matchen men för Chelsea, inte minst då vi möter United innan han beräknas vara frisk. Borta 3-4 veckor. Vi kan inte heller räkna med David Luiz som ännu inte är spelklar. Mikel är ett frågetecken, kan han spela, borde han spela med tanke på vad som hänt hans pappa? Men torsdag kväll meddelades det att han vill spela ändå.

Lukaku är tillgänglig för truppen, kanske även Oriol Romeu som tränade för första gången med Chelsea under torsdagen. Vem som står bestäms under fredagen, om försäsongen ska användas som måttstock ska det vara Hilario som var mycket bra då.

WBA kommer förmodligen att fortsätta sakna succéen från förra året, Peter Odemwingie, men Tschoyi och nykomlingen Shane Long gjorde det bra mot United, så det är kanske inte en kraftig försvagning just nu. Zoltan Gera, ny från Fulham är dock avstängd, liksom Chelseas Daniel Sturridge.

Matchen mot Stoke var vår första icke-vinst en premiärdag sedan 2001. Ett statistiskt fakta som inte ser bra ut, men det ska snart vara glömt om vi vinner våra närmaste matcher.

Jag underskattar inte WBA men allt annat än en vinst är en underprestation av Chelsea, en lite svagare inledning borta mot Stoke kan man acceptera, men inte poängtapp hemma mot WBA.

Intressantast just nu är väl att se om AVB och di Matteo väljer Hilario eller mitt personliga lilla skräckscenario ändå går med den yngre Turnbull. Hilario imponerade stort under försäsongen, jag har aldrig sett honom bättre så för mig är valet lätt, men jag följer inte heller träningarna och Lollichon tycks ha ett stort förtroende (för mig okänt varför) till Turnbull. Men den de väljer måste också antagligen stå mot United och det måste tas med i beräkningen.

Drogba tippas inte starta imorgon, men han har gjort 8 mål på 7 starter mot WBA. Ett lag som inte vunnit mot Chelsea i PL, faktiskt har de inte vunnit mot Chelsea sedan 1978. Tio matcher mot WBA i PL har slutat med 29 mål, 3 insläppta och 10 vunna matcher. En häpnadsväckande statistik till vår fördel.

Däremot bör vi inte upprepa den statistik vi toppade förra veckan, flest offsidelöpningar, 6 st.

__

OBS. Artikeln Nyheter+Rykten uppdateras dagligen även om den inte ligger först på sidan. Använd länken till höger.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.