AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 2 sp 1 v 1 o 0 f 2 -1 mål 4 poäng

15-21 augusti 2011

silly rykten

Nyhetsnotiser v-33


 

Lördag:
Fruktansvärt dålig första halvlek av Chelsea mot WBA; trögt, helt utan bolltempo, och allt annat tempo - fantasilöst, felpassande, sidledsspel, jättemisstag av Alex som gav dem mål och inte en positiv sak att säga om Chelsea förutom att bollinnehavssiffran var hög.
Men... Sämsta insatsen sedan den uppgivna avslutningen på förra säsongen och långt från spelet i träningsmatcherna. Mest positivt var att AVB agerade mycket tidigt med ett byte, Malouda för Kalou i 35e min, inte för att det hjälpte mycket. Cole den enda jag ger godkänt i första, för inställning och ett kanonskott i krysset som Foster tyvärr kunde rädda snyggt. Alex hade en kanonfrispark som styrdes av Mikel, men även där räddade Foster. Sista fem av halvleken var godkända och Chelsea åstadkom då mer än på hela halvleken innan.

SOM TUR VAR var det ett helt annat Chelsea, en helt annan inställning i andra halvlek. Tack och lov för det såg förfärligt ut i första, nästan Sunderlandkänslor från förra säsongen. Tyvärr verkade det som om Alex fick byta pga skada, då han haltade lite när han gick av. En något, om vi säger så, krampaktig seger med 2-1 efter ett mycket snyggt segermål av Bosingwa och Malouda. Förhoppningsvis startar vi därmed nästa match mot Norwich bättre när de värsta nerverna släppt med detta.

Lilla Chelsea, dvs Hamburg SV med sportdirektören Frank Arnesen, Gökhan Töre, Michael Mancienne och lånet Jeffery Bruma (alla startade, utom förstås Arnesen) har fått en mardrömsinledning på Bundesliga. Hamburg som drömde om att utmana ligger näst sist med bara en poäng och en match mer spelad än Solbakkens Köln. Idag åkte de på en jätteblåsning mot Bayern, 5-0 borta.

Fredag:
Vi har ju fått höra tills vi spyr på det hur gamla Chelsea är. Då kan ni hålla detta faktum i huvudet. Chelseas lag är faktiskt yngre än vad Barcelonas är!
Tyska Transfermarkt.de har beräknat medelåldern i lagen, Chelsea är 26,8 år, Barcelona 27.4. Hur många pratar om gamlingarna i Barcelona?

Torsdag:
Doncaster har fått låna unge reservlagsspelaren Milan Lalkovic på ett kort lån, bara en månad. Sådana lån registerar vi knapp då det mest handlar om att hjälpa någon klubb under en skadekris. Doncaster ligger poänglöst och sist i The Championship just nu och behöver all hjälp de kan få.

Vid dagens presskonferens sa AVB att de skador som redan rapporterats här är inte så oroande. De trodde första att Petrs skada skulle vara värre än den var. Imorgon bestäms vem som ersätter honom. Luiz hade en lätt träning idag och kommer att börja träna för fullt med laget nästa vecka. Mikel har förklarat att han vill vara tillgänglig för spel trots de mycket jobbiga privata omständigheter som omger honom. Oriol Romeu har tränat med laget för första gången idag och Lukaku är tillgänglig för truppen till helgen. Han berättade även att kontraktsförhandlingarna mellan Drogba och Chelsea om en förlängning är positiva och att han snart räknar med att det är löst och att Anelka inte alls vill lämna Chelsea - så mycket av det ni läser här till höger är som sagt, rykten om vi är snälla. Han tyckte också han hade blivit felciterad och att fokus hamnade helt fel på vad han sagt om Stokes fysiska spel. (Välkommen till hur pressen agerar AVB!)

Petr Cech är skadad! Det som inte fick hända har redan hänt. Minst tre veckor kommer han att vara borta, kanske längre. Det är en knäskada som kom i slutet av träningen. Jag hoppas det är Hilario som ersätter för mitt förtroende för Turnbull är inte helt gediget. Tyvärr innebär det här att Petr missar matchen mot United - verkligen inte bra.

Romelu Lukaku är nu även officiellt Chelseaspelare. Han kommer att ingå i truppen på lördag och övertar Yuri Zhirkovs nummer 18.

Chelseas siste deltagare i U20 VM åkte idag hem, bildligt, då Gael Kakuta som hoppade in i andra halvleken och hans Frankrike förlorade sin semifinal mot Portugal med 2-0. Frankrike hade mer spel, men fick ändå se sig slagna. Riktigt ännu kommer dock inte Kakuta tillbaka då Frankrike ska spela om tredje pris på lördag.

Onsdag:
Hade extremt låga förväntningar vilket jag uttryckt, så jag vill säga att Lagerbäck gjorde ett bra jobb som studioexpert i Viasat ikväll. Förklarade sina tankegångar väl och var överhuvudtaget betydligt lättillgängligare än han brukade vara på presskonferenserna med landslaget. Positiv överraskning.

Som väntat har Ben Gordon gått till Peterborough. Den engelske U-20 landslagsmannen är utlånad till januari.

I dagens Expressen påstår två journalister något som inte är sant. I en artikel om ramadan hävdar de (enligt dem själva byggt på en artikel i Daily Mail - please....) att Chelsea tvingar lagets muslimer Anleka och Kalou att äta i dagsljus under ramadan. Detta är inte sant. Vad som är sant är att Anelka och Kalou måste tillbringa frukosten tillsammans med sina lagkamrater som numer alltid äter frukost tillsammans på Cobham. De behöver dock inte alls äta om de inte vill.

Chelseas andel av Uefa-kakan (läs Champions League) blev 39m pund förra säsongen. Nästan ett par spelarköp för att fortsätta tjäna pengar på de matcherna, därtill kommer entrépengarna vid hemmamatcherna. Det lönar sig att vara framgångsrika och gå långt i CL. Fast som vissa lag, FCK t ex, nu får uppleva är det inte lätt att göra det varje år.

Tisdag:
Engelska reservlagsmästarna Chelsea började sin säsong med en vinst över Sunderland, 3-2. Mål av Adam Philip, Patrick van Aanholt och Milan Lalkovic.

Måndag:
Frankrike gick vidare till semi U-20 VM. Gael Kakuta hoppade in i 78e minuten och passade till det andra målet 102 minuten i förlängningen. Slutresultat 3-2 över Nigeria.
Oriol Romeu spelade för Spanien mot Brasilien i ösregnet och var mycket bra. Hade bl a ett rykande skott. Spanien var oerhört mycket bättre än mot Sydkorea där de gick vidare på straffar. Spanien var det bättre laget men Brasilien som inte åstadkom så mycket effektivast, men två gånger hämtade Spenien in deras ledning. Brasilien vidare på straffar efter två spanska missar, en efter ribba ut.

AVB lär haft åsikter om hårdförheten i Stokes spel, och det är föga förvånande. Deras backlinje påminde mer om mittförsvaret i en handbollsmatch mellan världsnationer än om fotboll. Halsey var osedvanligt generös mot det grabbandet, omfamnandet, knuffandet och nästan rena slag som deras backar ställde upp med i bägge straffområdena. Och som bl a JT inte backade för. Det lär nog bli hårdare bedömning för Stoke i andra matcher. Shawcross särskilt måste framhållas, han har nog tittat lite för mycket på ultimate fighting i sommar. Han fick en varning men var ytterligt nära ännu en vid flera tillfällen, inte minst mot Petr Cech. Men det var ju inte därför Chelsea inte vann. AVBs bygge har en bra bit kvar, även om vi såg intentionerna väldigt tydligt.

Men utöver frustrationen att Chelsea inte vann en match som vi återigen dominerade så klart, mste man fascineras av den otroliga tur som följer United. Nu vann de en match där de absolut inte var så mycket bättre än WBA än Chelsea var klart bättre än Stoke - på ett mycket sent självmål, en styrning som helt ställde Foster! Ska det bli samma visa i år, men turunited och oturschelsea?

 

Rykten v-33


Söndag:
Påhittiga källor inbillar sig att Chelsea är villiga att byta Alex mot målvakten Marco Storari i Juventus. Varför? Hilario är minst lika bra som Storari och vi behöver Alex!

Så snackas det om Drogba igen då förlängningen inte är klar ännu, det är bara att bita ihop och tänka; vilka idioter det finns i media.

Inte mycket har hänt ännu idag. Lite snack om att AVB försökt kyla ned Mata-ryktena är väl ungefär allt och ett vilt gottande i hur dåligt Chelsea spelade igår, och med tanke på första halvleken får man hålla med, men en match består av två halvlekar och även om Chelsea knappast imponerade stort i andra var det klasskillnad i den. Men det är den sortens press som AVB måste stå upp emot för de engelska kommentatorerna i synnerhet vill inget hellre än att se en ung utländsk manager misslyckas - lex Souness kallar jag det.

Lördag:
Inga nya heta rykten om gårdagskvällens heta rykte.

Däremot påstås det att Alex skulle välkomna en flytt till Juventus. Jag undrar hur korrekt det andrahands-citatet är. Vilken ambitiös spelare vill byta ned sig så? Även om han säkert höjer lönen. Självklart mycket snack om detta, men lite galoscher på fötterna, då det är en trög nyhetsdag då inget nytt hänt med Mata.

Fredag:
Sent rykte fredag kväll. Valencia lär accepterat Chelseas bud på Juan Mata. Vi återkommer.
Även Daily Mail instämmer i Telegraph och de spanska tidningarnas tips, men DM har sänkt det pris de tidigare lagt på affären, från 29m till mer anständiga 24m (även om det också är mycket pengar förstås).

Lazio säger att Mauro Zarate kan komma att lämna, Chelsea är en av klubbarna han knyts till. Inte så hett, snarare rätt iskallt rykte om ni frågar mig.

Mikels mor säger enl tidningarna att det har inte kommit något krav på lösensumma för Mikels far.

Det står nu klart att det blir ingen La Liga-premiär i helgen, vilket ger dem tid att försöka medla mellan Real och Barca. Mourinho pekas ut som den stora boven och helt klart är hans uppträdande inte helt balanserat, men jag kan förstå varför han reagerar på Barcas eviga fuskande. Frågan jag undrar över är dock om det här påverkar affären, ev affären, med Mata. Valencia har haft stora ekonomiska problem men jag vet inte om de är en av klubbarna som inte klarar av att betala spelarlönerna och därför orsakar strejken i Spanien.

Kevin Bond, ass man, som Tottenham tycks använda som försöksballong ang Modric säger nu att han tvivlar på att han säljs...vem vet längre. Men jag hoppas fortfarande på en etablerad mittfältare, och det finns ju alternatic även om Sneijder blir svår, men Mata, Hazard, di Maria är mycket intressanta och möjliga fortfarande som jag ser det.

The Streatham Guardian vet varför Torres nu börjar visa form igen. Han har återigen blonderat sig.
Faktum är att lite ligger det i det här. När Torres var som bäst körde han ordentligt med blonderade slingor och det har han börjat med igen. Vidskepelse, kanske men om det hjälper är jag gärna vidskeplig. ;-)

Skvallret säger att Chelsea är villiga att bjuda upp till 27m + 2m för Juan Mata. Det låter oerhört högt i mina öron, men... Det är en spelare jag gillar även om jag nog inte håller med om att han var Spaniens största stjärna i U-21 EM då jag nog tycker Thiago Alcantara var bättre just då, men i mina ögon ligger Mata ändå före i utvecklingen. Mycket pengar är det dock. Särskilt som det är summan som det sägs Chelsea bjöd senast för Luka Modric. En summa som inte räckte vilket jag förstår för Modric är nog värd mer än Mata, men då Tottenham nu på alla fronter öppnar upp för ett nytt bud (utom Levy förstås) så vore det dumt av Chelsea att inte överväga att bryta 30m, vilket jag inte tror räcker men kanske 33m. Storhandel för mittfältet och sent, men bättre sent än aldrig. Vi kan bara följa såpan de närmaste dagarna, särskilt Modric som om han säljs kommer att säljas minst en vecka före silly season deadline, det är min övertygelse. Så Chelsea bör nog inte dra fötterna efter sig om det är Modric som är målet. Modric som f ö inte var med i Tottenhams slakt av Hearts. Skotsk fotboll mår inte bra just nu.

Torsdag:
Liverpool är sugna på att byta Meireles mot Sturridge, tror fasen de är - men det kommer inte att hända. Jag vet inte varför media har bestämt sig för att Sturridge kommer att lämna Chelsea, ingen som vet något om Chelsea tror det... Visst har Chelsea just nu ett forwardöverskott, men det innebär inte att vi tänker sälja bort vår framtid.

Yossi Benayoun har på sociala medier sagt: "I hope there will be interesting news about my future later in the week," Vilket onekligen tyder på att något kan vara på g. Han lär också sagt till sina landslagskamrater i Israel att han ser sig som back-up i Chelsea vilket kanske undeströks av det extremt sena bytet i söndags... Och ni känner redan till ryktet att han kan ingå i en bytesaffär av Luka Modric.

Våra mycket påhittiga sagoberättare på Fanatix har nu hittat på att Chelsa vill köpa och delvis byta till sig Napolis Ezequiel Lavezzi. Rykte nummer 150! I utbyte ska Napoli få Kalou, var stil nog skulle passa Italiens lite stabbigare försvar rätt bra. Men då ryktet kommer från sagosajten Fanatix bedömer vi det som nästan otroligt. Men tack för att vi fick spränga 150-gränsen. Se länken ovan Dagens...
Och de säger att Malaga är villiga att erbjuda 8m för Anelka!

Dagens rykten domineras av den personliga tragedi som Mikel genomgår. Tydligen har kidnapparna nu gett sig till känna och kräver en avsevärd summa för hans far. Vi kan bar ahålla tummarna för att det här slutar lyckligt och att bröttslingarna åker dit.

Harry Redknapp går nu öppet ut och trotsar sin tjurskalle till ordförande Levy. Redknapp säger klart ifrån i ett flertal tidningar att han hellre ser att Tottenham säljer Modric nu, så han får loss pengar att köpa tre-fyra spelare han vill ha, än att dra ut på affären ytterligare.Självklart fortsätter Tottenham hävda att Modric vill lämna för att trefaldiga sin lön (det kommer absolut inte att ske trots att Modrics lön är mycket blygsam med stjärnstatusmått mätt). Redknapp erkänner dock att det sportsliga förmodligen ?) spelare roll. Det viktigaste för Redknapp är dock att om det blir affär måste det bli Nu, så han kan agera på spelarmarknaden direkt. Han vill absolut inte se en situation som när spuds sålde Berbatov efter långa förnekanden, på sista dagen av transferfönstret och han inte kunde ersätta honom.

Onsdag:
Daily Mail (igen) påstår att Chelsea har fått ett bud om hela 22m pund (18+4 i senare installationer) för Juan Mata avvisat. Låter löjligt högt, varför är alla bud vi ger jättehöga utom på Modric i pressen och alla bud på våra spelare peanuts?
DM påstår att Valencia inte vill släppa Mata så nära säsongspremiären (i helgen) men att ytterligare 4m ska räcka!? Enligt dem har Mata hela sommaren siktat på Chelsea (fast pressen mestadels pratat om Arsenal och Liverpool for honom) och att Chelsea ska lovat honom en avgörande roll i laget och tröja nummer 10, Benayouns. Det sista två grejorna tror jag inte ett skvatt på. Chelsea lovar ingen spelare en startroll idag och jag tror inte heller de tar iväg en spelares nummer. Så detaljerna gör att jag inte tror så mycket på detta, men jag hoppas gärna då Mata är en mycket intressant spelare.

Ryktet säger att Lukakus transfer blir helt klar imorgon och att han och Oriol Romeu presenteras samtidigt officiellt då Romeu ska göra sin första träning med Chelsea då. (Efter U-20 VM)

Kanske är det noterbart att Kevin de Bruyne inte spelade för Genk ikväll. Jag vet inte om han kanske var skadad. Kan kanske jämföras med Nasri som påstås vara skadad och inte spelar för Arsenal just nu, men misstänks vara på väg till annan klubb.

Football FanCast för fram en idé, att Chelsea ska ta tillbaka Joe Cole. Tror nog inte det. Om manlämnar en klubb som bosman för att man är girig och inte var nöjd med det lönebud som gavs, och det stöd som manager, spelare, klubb och supporters gav - då ska man inte komma tillbaka. Om man som Osgood eller Le Saux såldes av klubben för pengar och situationen med manager förändras och spelaren vill tillbaka - det är en helt annan situation. Så nej tack till Cole och ärligt talat, jag tror inte längre han ens fotbollsmäsiggt tillför klubben något. Och att betala Liverpool av alla en transfersumma för honom - nej, den här idéen är bara för otroligt dum.

Modric är skadad och kan inte delta i Tottenhams Europa League-match imorgon. En "skada" som verkligen fått tungorna att gå i tidningarna. Inte för att det spelar så stor roll då spel i Europa League inte diskvalificerar en spelare från spel i Champions League.

Det verkar som om Lukakus kontraktsdetaljer äntligen snart är klara så att affären blir officiell och killen kan få sitt nummer i Chelsea. Nu är visserligen alla bra nummer lediga, men vi får se vilket nummer han väljer.

Slododan Rajkovic är också optimistisk om att kontrakt och arbetstillstånd ska lösas inom kort. Serben som Chelsea köpte för 5 år sedan för en då rekordsumma för en så ung spelare, 4m pund, bör ha skäl för sin optimism då Arsenals unge japan fick sitt efter bara ett år i holländsk exil.

Juan Mata har dykt upp igen på skvallerradarn (Daily Mail) trots Valencias deklarationer om att han inte är till salu, men nu när tidningarna äntligen fattat att Chelsea har bara ett intresse av mittfältare återanvänds alla sådana rykten.

Inte oväntat ökar mittfältsryktena varje dag nu. De flesta tycks ha bestämt sig för att Chelsea tänker erbjuda Benayoun och Kalou samt pengar för Modric. Jag vet inte och jag tycker inte om spelarbyten, särskilt inte som jag väldigt gärna ser att just Benayoun stannar i klubben. Särskilt som vi har brist på mittfältare och den blir inte mindre om vi byter bort en. Så det låter rent dumt i mina öron, och det är ju inte direkt mittfältare som Tottenham saknar.

Mikels familj lär ha blivit kontaktad av kidnapparna. Vi kan bara hålla tummarna att den nigerianska polisen fångar dem och att hans far hittas välbehållen.

Juventus lär fortfarande vara intresserade av Alex och ska lägga nytt bud enligt mindre seriösa källor. Det talades om oerhört förolämpande 6m senast och min inställning är att Alex ska inte under några villkor säljas och Chelsea ska inte ens ta emot ett bud under tre gånger den summan. Och Inter lär tro de kan köpa Drogba om Eto'o tackar ja till superlönen i Ryssland (Dagestan). Keep on dreaming, italienska lag.

Tisdag:
Chelsea lär ha intresse för di Maria och Pepe från Real Madrid. di Maria väldigt gärna, Pepe vill jag absolut inte under några omständigheter se i en blå tröja. Utom möjligen som vakt utanför Stamford Bridge när spudssupportrarna drar in.

Kevin de Bruyne från Genk, ni har hört det länge nu. Nu lär han själv ha sagt i belgisk tv att det kommer att bli affär av innan transferfönstret är slut. Det skulle inte förvåna men det är inte vad Chelsea behöver just nu för jag tror inte den unge belgiske mittfältaren går rakt in i en Chelseaelva.


Min favoritsagoplats, Fanatix, har nu förstått att Nicolas Anelka kände sig förorättad när han inte fick starta för Torres i söndags och därför vill gå till Liverpool. Kära nån, hela världen vet väl att Anelka i bästa fall är tredje alternativ som striker i Chelsea? Både Torres och Drogba är självklara första val. Möjligen kan Anelka hitta en annan position där han får starta och bidra i laget, men att tro att han skulle vara förstaval - det kan bara sagoberättande sportjournalister tro. För alla andra är det uppenbart inte så, även om han visade bra form på försäsongen - men Torres och Drogba visade minst lika bra form om inte bättre. Anelka har haft möjligheter att lämna Chelsea i sommar men valde att inte göra så, och jag tror inte situationen var annorlunda då. Inte heller har Chelsea visat vilja att diskutera en förlängning av hans kontrakt vilket de har med Drogba även om de förhandlingarna går trögt. Så varför skulle någon tro att Anelka är första val i Chelsea? Jag vill att han stannar, och tror han skulle kunna prövas som playmaker till och med på mittfältet, han gillar ju att gå ned och hämta bollarna själv ofta.

Orkar ni höra om Neymar? Nej inte jag heller, men brittiska medier har inte gett upp tanken på att han blir Chelseaspelare snart....


Då AVB förra veckan erkända att Chelsea är tunna på mittfältet har tidningarna nu fattat att det är inte anfallare eller backar som Chelsae eventuellt jagar. Äntligen fattat. Och Modricryktet har svalnat efter Bucks uttalande (taktik? då Redknapp samtidigt öppnade upp för affär trots Levys erkända tjurskallighet) så dammas nu gamla mittfältsrykten av; Meireles är populär även om en spelare som inte platsar i Liverpool skulle vara aktuell för Chelsea förvånar, Kevin de Bruyne är ett rykte som dammas av. Själv skulle jag vilja föreslå Silva precis som jag gjorde förra året, även om jag tvivlar på att han är tillgänglig. Jag nämner också gärna fortfarande Sneijder, Nasri, Hazard, di Maria. Eller varför inte Götze? Alla dyrare än de skulle varit hade Chelsea agerat tidigare, men...
Det är också mycket snack om byten som del av affär, men jag har alltid sagt att jag tycker absolut inte om att spelare ingår i affärer, och har inte ändrat uppfattning, vill de lämna och får erbjudanden som de inte kan tacka nej till som Zhirkov då har de mitt fulla stöd, men som bytesdel känns det som om de tvingas bort. Även om jag kanske inte skulle sakna Kalou eller Malouda, även om de hamnar i spuds. Däremot tror jag inte jag vill se Anelka ingå i en sådan deal med den form han visat redan.

Ännu inget nytt om Mikels far och det oroar förstås väldigt.

Ungdomsspelaren Islam Feruz, 15, kommer allt närmare Chelsea. Den somalifödde skotske ungdomslandslagsspelaren har påståtts varit klar ett par veckor nu. Då han är under 16 har han inget riktigt kontrakt med Celtic och därför får Celetic minimal kompensation, dvs 3+m kr (mer än de flesta allsvenska spelare kostar), vilket retar upp de vänner norr om gränsen, plus det faktum att Celticlegendaren Tmmy BUrns var den som agerade för att Feruz och hans familj skulle få stanna när de hotades av deportation.

Förre Chelsespelaren Mikael Forssell, ett av så många unga löften som aldrig riktigt blev vad han lovade, och som senare bl a spelade i Birmingham kan hamna den klubb vi gamla Chelseafans tycker mest illa om, Leeds. Forssell, finsk landslagsman är klubblös efter att tyska Hannover släppt honom på fri transfer.

Måndag:
Det verkar som en sydamerikansk ovana har spridit sig till Nigeria. Att kidnappa rika fotbollsspelares släktingar. Enligt rykten har John Obi Mikels far blivit kidnappad, han saknas åtminstone. Trots det spelade Mikel i gårdagens brottninsstillställning. ännu ett skäl för Buck och styrelsen att få till ett köp av den mittfältare vi behöver, eller två som AVB själv sagt; en central och en ytter. Det här borde klarats av för länge sedan nu, och vi ska inte glömma att till skillnad från United förlorar Chelsea ett flertal spelare under jul och januari till afrikanska mästerskapen, något som ytterligare kommer att tunna ut truppen.

Extremt fantasifulla (man kan tro det är en spansk sajt) Fanatix påstår att Chelsea nu erbjuder Benayoun, Kalou och Kakuta plus kontanter för Modric. NI får själva säga vad ni tror - mitt språkbruk förbjuder mig de orden i tryck.

Däremot står det mer och mer klart att det är bara Daniel Levys prestigefyllda tjurskallighet som hindrar en övergång av Modric till Chelsea, det spekuleras därför i om Chelsea lägger in ett överbud om 35m pund. Även Redknapp tycks nu vara av åsikten att det är bättre att sälja och köpa nya motiverade spelare än behålla en bortlängtande Modric. Förutom de fantasifulla påhitten som ni ser ovan. Fast nu börjar det bli bråttom, bara 16 dagar kvar nu.



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.