AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

13 augusti 2011

silly rykten

stokeInför Stoke

Vi har för gamla spelare och en för ung manager,
ändå kan vi vinna det hela....


Älskar inställningen: Så här sa AVB igår:"I will not be satisfied if I don't win the Premier League, that's it,' 'And if I win all four trophies, then I will retire,' "

Han talade också om hur nära Chelsea faktiskt var förra året även om man gav upp de allra sista matcherna. Vilket fånarna inte tänker på utan bara talar om poängavståndet.

Får man att ha ett önskemål inför den här säsongen, något som skadade Chelsea något oerhört förra; för guus skull eller vem man ska åkalla - starta matcherna när pipan blåser, inte någon gång i andra halvlek eller efter att andra laget tagit ledningen. Det är nog den enskilt största förhoppningen jag har inför årets säsong. Vi vet all att det kommer att bli den tuffaste kanske någonsin och inte bara i ligan, det finns så många oerhört starka lag just nu att även vinna en cup blir jättetufft och med Barcelona och Reals satsningar blir Champions League ännu tuffare, plus det där med turen som en cup alltid kräver. Men om Chelsea verkligen går ut på plan koncentrerade har vi en chans, på allting.

Det är också oerhört skönt att höra en manager som utan någon som helst tvekan slår fast att det är ligan som är viktigast, sedan kan media tjata sig svarta i ansiktet om att det enda Chelsea bryr sig om är Champions League.

AVB erkänner också att Chelsea saknar djup på mitten. Det kanske kan innebära att man gör ett seriöst försök att pröva Anelka som playmaker! Han spelade där mot Sunderland borta förra året och det var nog hans bästa match under säsongen. Så det kan vara värt ett försök vid tillfälle, om vi inte får den startspelare vi sökt för den positionen.

----

Idag lördag startar Premier League äntligen efter en lång och påfrestande mellansäsong. Chelsea börjar först imorgon borta mot Stoke. Vilket kanske är tur då Tottenham fått ställa in sin match idag på grund av kravallerna, plundrarna och orosmakarna som stulit rubrikerna de senaste dagarna.

Det är en säsong med enorma förväntningar även om United är klara favoriter för de allra flesta. Men ingen har nog större förväntningar på sig än Chelseas nye, och som det alltid påpekas, unge manager André Villas-Boas, som med, som det alltid påpekas, åldrande trupp ska utmana och helst vinna någon buckla i år medan laget föryngras och förbereds för framtiden. Som jag redan tidigare sagt tror jag inte fotbollsspelares kvalitet avgörs av födelsedatum så jag fattar inte ens att journalisterna orkar hålla på.

Däremot har Chelssea haft en viss oro inför första matchen mot ett alltid hemmastarkt Stoke. Nu är ändå Stoke ett lag som Chelsea oftast vinner emot och så gott som aldrig förlorar mot, så det ser ut som ett bra, lagom hårt premiärmotstånd.

Chelsea har oroats av skador. Däremot tror jag inte alltför många i Chelsea har oroats av tidningsskriverier eller vad partiska tyckare som Souness och Keane har bladdrat om i media.

Essien är långtidsskadat. Luiz är också definitivt borta, förmodligen till runt 20 aug..Ivanovic är borta och sena fredagsnattens skvaller påstår att vi sålt Alex till Juventus för en struntsumma. Lukaku lär inte delta då hans papper inte är helt klara. Rajkovic väntar fortfarande på sitt arbetstillstånd och den hearing som Chelsea försöker ordna till, men först efter nytt kontrakt förhandlats fram. Torres drabbades i veckan av en lindrig hjärnskakning men ska vara spelklar och ett hett tips till att få starta.

Cech och Alex har dragits med mindre skador under sommaren men såg båda väldigt stabila ut i sista träningsmatchen. Ramires är knappast matchtränad ännu, men man vet aldrig med honom då han är ett fysiskt fenomen nästan i klass med om än annorlunda, Drogba. Romeu, Kakuta är fortfarande borta på landslagsuppdrag.

Det kommer att bli väldigt spännande att se vilken Chelseas startelva blir. Det har varit i princip omöjligt att gissa det från träningsmatcherna. Det enda vi kan vara klara på är att den föredragna startuppställningen blir 4-3-3 även om AVB kommer att matcha andra uppställningar beroende på motstånd, som 4-3-2-1. Det ser också osannolikt ut att Drogba och Torres matchas samtidigt. Tyvärr tycker jag.

Chelsea tittar också fortfarande på förstärkningar som ni sett i Nyheter+Rykten. Vi kommer att fortsätta med den redovisningen ett par veckor till, däremot återgår vi till att inte göra andra matchrapporter än vissa kommentarer i de här Inför-artiklarna. Längre och utförligare matchrapporter hänvisar CSFC till Chelsea FCs officiella hemsida eller ChelseaVital.

Lampard har varit sjuk i veckan men jag tror han startar med den form han visade på försäsongen, han och JT var helt klart bäst av de s k gamlingarna.

AVB har sagt att alla tre centrarna kommer att förekomma i matchen, vilket förvirrat journalister något härligt under fredagskvällen.

Så här är min gissning, så här dagen före:

Cech - Bosingwa, Alex, JT, Cole - Benayoun, Mikel, Lampard, - Anelka, Torres, Malouda

men jag ser gärna att jag har fel och att Drogba startar, och som jag sagt många gånger förr, väldigt gärna ihop med Torres. Nämnas kan att de engelska tidningarna tror på ett anfall vi sett många gånger förr; Kalou, Drogba och Malouda. Och jag envisas med att tycka att Kalou utnyttjas allra bäst som inhoppare. Frågan är kanske snarare om det blir Ramires mot det fysiskt starka Stoke och deras fasta situationer eller om Benayoun startar för att understödja kedjan?

__

OBS. Artikeln Nyhete+Rykten uppdateras dagligen även om den inte ligger först på sidan.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.