AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

12 augusti 2011

silly rykten

Så slutar det

Vi har för gamla spelare och en för ung manager,
ändå kan vi vinna det hela....


Årets Premier League kommer att bli tuffare att vinna än någonsin. Ändå kommer det i slutändan att handla om samma klubbar som förra året, på de tre första platserna. Och, tippar jag beroende på senare delen av silly season, den fjärde platsen också.

Det är en stolt (om än närmast omöjlig) tradition att förutspå ligan innan den börjar och då jag vunnit den tävlingen sedan den startade på ChelseaVital fortsätter jag gärna. Jag gjorde en del missar förra året, men några av de mest vågade gissningarna kom ändå nära, som att jag hade Arsenal på femte plats. Jag missade bara med en placering.

Det som egentligen gör det här helt omöjligt är att Silly Season är öppen resten av månaden. Förra året förstärkte Blackpool och Arsenal ordentligt de sista veckorna vilket ställde mitt tips något. Jag förväntar mig ännu mer av sådant i år, ändå måste jag göra min gissning redan nu. Så det är med viss nervositet jag ger mig på det här i år. Det är mycket möjligt att några lag kan bli mycket förstärkta innan månaden är slut, men här är den ändå:

Först och främst tror jag på sex lag i topp, följda av tre utmanare. Så toppen kan nästa år delas in i tre grupper. Tre som kämpar om ligatiteln, två som kämpar om sista Champions Leagueplatsen och tre som utmanar om Europa Leagueplatsen.

Det kommer att bli en oerhört intressant säsong, på förhand den mest ovissa och spännande på hur många år som helst. Och så envisas Viasat med att förstöra nöjet för oss Chelseafans med att kategoriskt placera Chelseas matcher i kanaler som långt från alla med Viasatabonnemang har tillgång till. Ynkligt sätt bara för att tvinga folk köpa tilläggsabonnemang när de väl (om) kommer att erbjudas.

Störst osäkerhet känner jag kring Arsenal och Wigans placeringar. Även om jag optmistiskt chansar med Chelseas. ;-) mot experternas tips, och jag menar inte Olof Lundh (har han någonsin haft ett rätt? fast när han tippar oss fyra brukar vi vinna så) eller andra i tidningarna utan spelexperterna som oftast är betydligt kunnigare.

CHAMPIONS - vinner gör
Chelsea Football Club
Visst hjärnan kan säga Man United och de måste hållas som största favorit, men jag är Chelseasupporter och jag förlorar hellre hela tävlingen än säger något annat lag än Chelsea.

Nu tror jag ändå helt fullt och fast att Chelsea är bra nog att vinna ligan i år också. Om vi slipper skador och André Villas-Boas som är vår absolut viktigaste förstärkning lever upp till vad jag tror om honom.

Trots att jag nog tycker det finns många tecken, inte minst framtidssatsningar som tyder en del på att Chelsea förbereder sig lite grann på en mellansäsong för att bygga för framtiden. Ungefär som Untied gör då och då. Ändå är Chelsea starka nog att kämpa in i det sista om titeln.

Särskilt inför en säsong som jag ser fram emot med mycket stort förtroende för Chelsea och alldeles särskilt André Villas-Boas. Jag ser inga som helst hinder för att han upprepar Mourinhos bedrift och tar Chelsea till ligatiteln redan första året. Visst kommer vi att ha ett lag som är lite äldre än motståndarna, men med intelligent matchning ska ålder absolut inte spela någon roll oavsett vad playstationsfansenoch många sportkrönikörer tror. Newsflash - man är idag inte slut som fotbollsspelare för att passet byter ut första siffran i åldern.

Så mitt tips är mycket med hjärtat, men inte utan väldigt mycket hjärnaktivitet. Chelseas så kallade gamla spelare är ett gäng med stor moral och hjärta, och de vill ha revansch. Skickligheten finns där och ett marginellt långsammare steg kan mycket väl kompenseras av skicklighet, rutin och spelintelligens. Plus att vi har väldigt intressanta ungdomar på gång och kanske slår någon av dessa igenom ännu mer än väntat. Dessutom, vi kan väl aldrig bli så skadedrabbade ett år till? Dr Bosca får visa framfötterna direkt hoppas jag. Förlusten av Essien är en smäll, det ska erkännas men vi måste också erkänna att förra året var det inte den "gamle" Essien vi såg så förlusten är inte förlamande. Ramires har ett år mer erfarenhet av PL-fotboll, Benayoun är skadefri och någon gång måste väl Mikel ta det där steget i sin utveckling som vi väntat på. Lampard är jag också övertygad om kommer att visa att han duger gott och väl den här säsongen också efter sin skadeförstörda säsong förra året. Drogba är frisk och ser skrämmande ut. Försvaret var redan förra året ligans bästa med Citys och är inte sämre i år. Snarare tvärtom ju mer Luiz vänjer sig vid engelsk fotboll. Anfallet måste göra fler mål än förra året, och den kapaciteten finns verkligen där. Lampard kommer att göra minst 15 mål i år. Bara

Ett mycket bra omen är också att rödnäsan Ferguson återigen dömt ut Chelsea för att vi har för gamla spelare, senast han gjorde det vann Chelsea dubbeln. Förra året gjorde han det inte (för då hade United äldsta laget) och då gick det ju inte så bra för oss. Faktum är att jag är beredd på att satsa pengar på att våra 30+ spelare, dvs de som är för gamla enligt vissa s k supportrar kommer att stå för minst 50+ av årets totaa mål. Vilkett innebär att om Chelsea når de framgångar jag hoppas, då är det tack vare gamlingarna.
Men en mittfältare som kan gå rakt in i laget skulle absolut inte skada våra titelchanser.

Lite tur (och efer förra säsongen är turen skyldig oss det), nya ledarstaben, inga avgörande skador som förra året, och vi kan mycket väl vara mästare igen. Så mycket tror jag på AVB. Och jag är inte den ende, det finns en entusiasm och tro på det här i Chelsea som till och med är större än när Mourinho kom. Spelare som kunnat få mer lukrativa kontrakt utomlands vill stanna fast de nog endast är fjräde alternativ som anfallare.Ungdomarna är mer reda att verkligen ta för sig och får det förtroendet av AVB (vilekt de inte fick av Carlo). Glöm inte heller att gamlingarna pratar mycket om revanschlust i år.

RUNNERS –UP
Manchester United

Det blir stenhårt. United har en klart bättre trupp i år, men har de lika mycket enorm tur som de hade förra säsongen? Jag tror inte det är möjligt. Fast det är klart, som de vann Community Shield...

De har i år en bättre trupp ja, men jag tycker inte laget är bättre, åtminstone inte från start. De kan kanske bli ju längre sässongen går. ManU har köpt som jag ser för att förstärka truppen och bli mindre skadekänsliga. De har pensionerat några av sina mest tongivande spelare, och jag är ledsen ni som tror att ungdom och ålder betyder allt – ManU kommer att sakna dem. Alldeles särskilt kommer de att sakna Edwin van der Sar. De Gea är en utmärkt målvakt, men han kommer inte att ersätta vd Sar fullt ut redan i år. Räkna med en inskolningsperiod. United kommer också att behålla Wellbeck och Cleverly som var på lån förra säsongen med lyckat resultat. Även om jag inte för mitt liv kan förstå hur Wllbeck kan bli uttagen till landslaget när Sturridge inte blev det! Däremot tror jag Nani kommer att bli väldigt viktig för de röda i år.

ManU har också en säsongsstart som kan ge dem bekymmer. Den är rätt tuff så de kan inte starta ens i närheten av lika svagt som förra året och hoppas på att konkurrenterna ska implodera något som hände ifjol. Lite grann blir det kanske som i La Liga. Det lag av Chelsea och ManU som tar mest poäng av varandra vinner. Och City har fått lite grepp på United nu, åtminstone i cupsammanhang. Fast till skillnad från tvålagsligan i Spanien kommer alla topplagen att förlora matcher mot oväntade lag och kanske mot de närmaste utmanarna. Även hemmaplan kommer att betyda mycket precis som förra året då United vann till stora delar tack vare sitt hemmaspel, på bortaplan var de rent ut svaga i de flesta matcherna, även de som de vann med en hel del tur. Mitt hopp är att City hjälper till med att sätta pinnar i hjulen för United.

Det blir stenhårt, en riktig holmgång och mötena inbördes kan bli det som avgör men jag ser inga som välter Chelsea eller United från tronen redan i år. Men City kommer att göra en rejäl utmaning. Fast om Sneijder hamnar i United till slut, då kanske inte ens min något partiska optimism står sig om vem som blir seriesegrare.

UTMANARNA
Manchester City

De har ett bättre lag i år och kanske en ännu bättre trupp, och de hade redan förra årets bästa trupp. På papper kanske ligans bästa lag, men matcher spelas inte på papper (eller på playstations).

Men de saknar erfarenhet och hårdhet och agerar fortfarande inte riktigt som ett lag om Community Shield kan användas som riktmärke, så även om de kommer närmare Chelsea och ManU når de inte riktigt ända fram. Dock extremt svårslagna, särskilt för oss, och förhoppningen är självklart att City och United spelar bort varandra från titeln.

Tevez kommer att lämna, eller+ Kanske inte nu, men i januari undrar jag om han inte försvinner och ersättas av Nasri. Jag är övertygad om att City kommer att sakna Tevez mer än de kommer att glädjas över Augero det här året. Det lär ta Aguero ett tag att komma in i den engelska fotbollen där mindre respekt (och tid) ges till bolltrillare.

Deras problem är fortfarande att få den fantastiska truppen att bli ett lag,och flera spelare måste stiga fram och ersätta Tevez alla mål.De var extremt beroende av honom förra året. En uppgift för strulpellen Balotelli, Dzeko och Aguero. Jag är också nyfiken på Savic som det talas lite om men som jag tror kan överraska.

Fast får City behålla både Tevez och Aguero så kanske man får tänka om, de kan faktiskt vinna titeln då, även med ett ofärdigt lagbygge.

Så de två stora frågetecknen är om Tevez stannar, eller går han i januari? Balotelli, kommer han att utvecklas eller implodera under sin dåliga disciplin och skeva självuppfattning? Mancini lär försöka byta honom mot Lavezzi och då tycker jag Mancini gör en bra affär. Nasri kan också fortfarande hamna där och då lär Mancini ha problem med både laguttagning men framförallt att hålla den stora truppen lycklig.

FYRA
En plats jag tror kommer att gå till antingen Arsenal eller Liverpool. Båda har haft en rätt förfärlig försäsong, inte alls imponerat. Största köpelaget Liverpool ser klart bättre ut i år, de har investerat pengarna från Chelsea relativt väl (även om jag inte fattar priset för Henderson, och inte riktigt priset för Downing heller, men jag fattade ännu mindre priset för Carroll så….). De har ändå förstärkt i år. Arsenal har ännu inte köpt de spelare de behöver, Wenger fortsätter köpa spelare han gillar – inte spelare han behöver. De har också tappat spelare och är just nu ett sämre lag än i fjol. Plus att Arsenal viker alltid ned sig i mars och april, det är lika säkert som att våren följer på vintern.

Så jag väljer ologiskt nog Arsenal som fyra. allt hänger dock på om de får behålla Fabregas och/eller Nasri och det är fortfarande oklart, även om media inte anser det just nu. Men jag har chansat på att de lyckas få Mertesacker, eller en annan rutinerad mittback innan silly season är slut, och bara tappar den ene missnöjde mittfältaren. Deras placering som sista CL-lag hänger nästan helt på det. Förra säsongen trodde jag Fabregas skulle gå, det hände inte och Arsenal gjorde några sena köp som jag ändå tror räddade dem i ligan även om de inte blev rena succéer men gav dem lite bredd åtminstone försvarsmässigt. Därmed klarade de då den femteplats som fortfarande kan bli en verklighet i år, men jag tror inte de lär komma in bland de tre första, inte ens nära. Miyaichi är liksom Oxlade ung, men japanen som fick arbetstillstånd precis nyss har ändå nyttig erfarenhet, jag är mer nyfiken på honom än Oxlade som erkänner att hans idol är Zola, trots att enl rapporterna har de väldigt olika spelstil.

Wenger agerade sent förra året och det kan bli så i år också, men….de är inte direkt förstavalet för andra än vissa mycket unga spelare, längre. Arsenal måste som Chelsea och City fick göra börja betala ordentligt för sina spelare, vilket han hatar mer än något annat, öfrutom möjligen att erkänna att han lag inte var förfördelat på något sätt i en förlustmatch..

Wilshere står inför ett vägskäl, fortsatt utveckling eller stannar den upp. Jag hoppas för hans skull att han fortsätter utvecklas, men efter att sett så oerhört många Arsenalspelare komma fram unga för att sedan plana ut ordentligt i sin utveckling sätter jag inte pengar på det. Det är också inte alls ovanligt att tidigt utvecklade ungdomar får en mellansäsong. De börjar få ordning på sitt målvaktsproblem, men där finns fortfarande betydande osäkerhet. Backlinjen är i mina ögon deras särklassigt sämsta lagdel, som alltid. Det finns ingen stål, ingen ryggrad i den. Laget saknar karaktärer och har delvis sålt den lilla karaktär som ändå fanns, obegripligt. Och prata inte om att skadebenägne Vermaelen kommer att betyda massor, jag tror inte på det. I mina ögon är han inte mycket mer än en medelmåttig försvare, men han gör ovanligt många mål för en försvarare. Gervinho med van Persie är däremot en mycket intressant konstellation. Gervinho är en intressant spelare och offensivt kommer Arsenal att bli intressanta. Dyre Oxlade-Chamberlain är ännu för ung även för Arsenal för att göra annan än någon cameoinsats. Det har spekulerats hela sommaren om Jagielka (nej), Samba (fortfarande öppet) eller Mertesacker (möjligen), Dann (kanske mest möjlig) och minst en av dem är nödvändig.

De hjälper dock inte Arsenal med deras största problem, att försvara sig. Det handlar om inställning lika mycket som att skaffa spelare för en position.

Frågan är nog om det är Wengers sista år som manager i Arsenal. Jag tror nästan det då jag undrar om Kroenke och fansen verkligen accepterar en sjunde säsong utan titlar, men kanske kan ligacupen rädda honom i år. De vann inte ens sin egen turnering Emirates Cup!
Om Arsenal inte går vidare i CL mot Udinese så kommer deras fjärdeplats att bli säkrare då de slipper splittra sin koncentration – även om jag misstänker att de inte ser det som ett plus.

DOCK tappar Arsenal även Nasri (Fabregas ska ju bli klar vilken dag som enligt media…) då står jag inte för detta tips utan tippar Arsenal som femma.

FEMMA
Liverpool

De har satsat stort och brittiskt. Betalat löjliga, i mina ögon, överpriser för Henderson och Downing (bra spelare, men inte så bra). Adam blir ett vapen på fasta situationer men kommer inte att vara tillnärmelsevis samma spelare i Liverpool som i Blackpool där spelet skräddarsyddes kring honom. Jag tror inte så mycket på den brittiska linjen men Suarez kan bli något stort. José Enrique kan bli en viktig bricka i ett annat inte övertyande försvar.

Det kan börja bra, men håller det? Jag tror inte riktigt på det så därför fick Arsenal ändå mitt tips, men Arsenal och Liverpool kommer ändå att kämpa i sin egen lilla grupp om fjärdeplatsen och det kan bli tvärtom mitt tips.

Backlinjen ser rent stabbig ut i mina ögon. En skadefri Agger är ett måste för dem. Enrique en injektion kanske.

Suarez kommer att bli deras stjärna, han är nog ett fynd. Men jag har fortfarande stora tvivel på Andy Carroll även om Downing specialköpts för att servera honom inlägg. De har dock bra ungdomar på väg upp, även om det nog är för tidigt för någon av dem att på något sätt dominera.

Gerrard ett stort frågetecken, jag har alltid sett honom som överskattad (mycket bra spelare men inte i närheten så bra som engelsmän och scousersupporters tror) och nu efter samma sorts skadeelände som Lampard fick uppleva finns det stora skäl att tvivla. Kuyt alltid en kämpe. Lucas Leiva utvecklades otroligt nog förra året (det hade nog inte många satsat pengar på) och kan nog sägas vara en solid startspelare nu.

SEXA
Everton

om de för en gångs skull inte startar som de brukar. Moyes brukar kunna trolla med tårna och Chelsea är bara ett lag som har väldigt svårt för den blå delen av Merseyside. Alltid besvärliga. Lite grann en placering med hjärtat Har som vanligt varit stillsamma under silly season. Det har inte hänt mycket. Men de måste starta bättre än vanligt om de verkligen ska nå hit, men det finns kvalitet i laget med Cahill, Fellaini och kanske tar Rodwell det där steget i sin utveckling som han så länge tippats göra. Enda nykomling är Eric Dier, ett för mig okänt lån från Sporting Lissabon. De kan dock inte starta som de senaste åren, men det trodde jag förra året också och de startade ännu sämre.

SJUA
Sunderland

de har värvat väldigt intressant och förutom att de kommer att vika ned sig totalt mot ManU som de av någon anledning alltid gör så kan de överraska ordentligt. Sunderland kommer utmana Tottenham om Europa League med sina väldigt bra värvningar, där Wes Brown och O'Shea från United är de mest kända och även om de enligt nya terminologin är gamlingar ger de massor med värdefull rutin, men där andra kan bli väl så viktiga om inte mer. Sebastian Larssons nya klubb. Stora löftet Connor Wickham från Ipswich valde Sunderland lite överraskande. Steve Bruce är en kompetent manager som kan bygga laget, även om jag blir tokig på deras alltid lika svaga insatser mot hans gamla klubb, men de visade redan förra året mot Chelsea (även om man kanske ska skämmas mer över Chelseas insats) på Stamford att när de får till det kan de spela fotboll och i år har de en väldigt mycket bättre trupp och startelva som jag ser det. Även om de sålt löjligt överskattade Jordan Henderson.

ÅTTA
Tottenham

På tok för ojämna. Bra mittfältsuppsättning men fortfarande ingen som fixar målen åt dem. Försvaret är också ihåligt och Friedel är duktig, men ärligt talat verkligen i sin karriärs skymning. Gomes om han är kvar ligans ojämnaste målvakt, nästan som om han stod i engelska landslaget. Gareth Bale deras fixstjärna, men ärligt talat nästan lika ensidig som Theo Walcott. Redknapp måste komma upp med en supervärvning typ van der Vaart, fast minst två av honom. För Tottenham är det väldigt viktigt att hålla kvar Modric, men hur motiverad är han att spela för en klubb som behandlar honom nästan som en slav och vägrar släppa honom som han själv vill? Och var finns egentligen Redknappts koncentration, på det så av honom eftertraktade förbundskaptensjobbet eller på ett Tottenham som snabbt kan hamna utanför konkurrensen om Champions League. Intressanta löften Coulibaly är på tok för ung för att få något inflytande på årets kampanj. Faktum är att om Tottenham tappar fler spelare är det mycket tveksamt om de kan hälla nästa lag bakom sig.

9
Stoke

Tony Pulis har lyckats etablera Stoke i Premier League med klara direktiv och hög moral. Ett typiskt brittiskt spelande lag där fasta situationer är väldigt viktiga och truppen är skräddarsydd för dem. Skadedrabbade Woodgate har anslutit men ingen viktig har tappats. Så färvänta er massor med kämpaanda, världens mest tidskrävande inkast och majoriteten av målen gjorde efter fasta situationer. Ett lag att respektera.

10
Fulham

Fulham har en hyfsad trupp och Martin Jol är i mina ögon faktiskt en bättre manager än Mark Hughes. Riises återkomst till engelsk fotboll mer kuriosa än en jättevärvning, däremot är jag nyfiken på de mer okända värvningarna Kasami och Gecov, får se om de kan övertyga. Lovande målvakten Stockdale lånas ut, Greening blev ingen succé och har lämnat men jag tror Gera kan bli saknad.

11
Newcastle

Det här kan vara ett oerhört optimistiskt tips, eller inte. Turbulensen i Newcastle är nästan på Bayersk nivå, men de verkar påverkas mindre av den än vi utomstående tror. Newcastle har släppt Nolan och försöker tvinga bort Barton, de har precis sålt Enrique. Nja, klarar de den här platsen är det starkt jobbat av Pardew även om jag gillar nyförvärven Obertan, Marveaux och Demba Ba som var bra i West Ham förra året är inget dåligt nyförvärv, men turbulensen är stor i skatorna, så…. Ändå, de har också intressanta ungdomar och lagen runt omkring är inte omöjliga, det som oroar är kanske mest att de gjort sig av med, försöker göra sig av med lite av själen i laget. Inte undra på att Englands kanske bästa fans kring St James's är oroliga.

12
Aston Villa

Alex McLeish den mest kontroversiella värvningen, annars har Villas mest sålt. Deras rätt höga placering motiverar jag med deras förmåga att ta fram unga spelare som fyller i luckorna, men de har tappat för bra spelare i Downing och Young. Carew tror jag inte blir särskilt saknad. Shay Given en toppvärvning, kanske den bästa av alla i år om man tar kvalitet i relation till priset. N'Zogbia är ett mycket intressant nyförvärv. Brad Friedel har varit synomym med klubben men har lämnat, där kan det blir ett glapp att fylla. De har många väldigt lovande ungdomar, men saknar lite ryggrad. Förväntar mig en ojämn uppbyggnadssäsong av dem.

13
Wolverhampton

Övertygade sista omgångarna och kan nog överraska en och annan match i år också. Tre intressanta nyförvärv i Roger Johnson (Brums), Jamie O'Hara som var som lån redan förra säsongen (Spurs) och målvakten Dorus de Vries från swansea som ska ersätta veteranen Hahnemann. Kan faktiskt hamna högre upp, då McCarthy verkar bygga laget smart och jag tror de nya spelarna kan betyda mycket även om de behöver lite mer spetskvalitet framåt.

14
Bolton

De har tappat enormt in anfallskraft när Elmander och Sturridge försvann. Nyförvärven ser rent svaga ut mot vad de skulle behöva. Jag är absolut inte imponerad av nyförvärven som Reo-Coker, Eagles, Mears och Pratley. Coyle måste verkligen fixa till något nytt på lånemarknaden, har City något att låna ut? Storklubbarna vet att få förvaltar lånade spelare så bra som Coyle så han har ett mycket gott rykte att bygga på, jag skulle inte alls vara missnöjd om Kakuta lånas ut till Bolton i år. Bolton ser inte lovande ut just nu, men jag ger ändå Coyle mycket högt betyg som manager. Visst halkade de efter lite efter den sensatinella starten förra året, men titta vilket utväxling han fått ut både av lånade spelare och många andra i det här laget.

15
WBA

Målvaktscirkus där Ben Foster lånats in och Myhill lånats ut. Det låter nog ändå som plus på inlåningssidan. Däremot är frågan om Foster är bättre än Scott Carson som lämnat för Turkiet. Annars inaktiva på värvningsfronten med två fria transfers. 15e plats är högt upp för så pass svaga förvärv men jag räknar med att WBA har stabilitet i år. Hogdson vet hur man tränar lag som måste kämpa för sin existens.

16
Blackburn

Bara ett okänt skotskt nyförvärv hittills och de har tappat sitt största löfte Phil Jones. Det blir en tuff säsong för Kean. Därtill rycker Arsenal i Samba. Det är tur för Blackburn att det finns lag som ser ännu svagare ut. Det kan dock bli en väldigt svår säsong för Blackburn inte minst pga sina obegripliga ägare Venkys som absolut inte gör det väntade, men hittills knappast gjort det på det positiva sättet mer än rubriker om knasiga utspel. Dags för Olsson att bli en nyckelspelare?

17
Wigan

Det lag som kommer att dans längst på linan, men jag gillar Martinez och hans gäng är vana vid situationen. Så även om de sålt N'Zogbia, deras bäste spelare tror jag de kan klara av det här i år igen. Mycket hänger förstås på Hugo Rodallega. Deras unga spelare som Moses måste få till det också. Fast de behöver handla och det nu eller får Martinez en omöjlig uppgift.

NEDFLYTTNING
Nykomlingarna åker alla ut igen i år. Det är lite för stor skillnad mellan lagen just ovanför och de nya den här gången. Även om det är samma gäng strax ovanför strecket som förra året. Sena nyförvärv kan dock ge dem större hopp. Men Wigan ser onekligen ut som en räddningsplanka.

18
Norwich

Av nykomlingarna var Norwich den största överraskningen, de tog andra direktplatsen efter QPR och tränaren Lambert har välförtjänt fått äran för det. Jag tycker de också ser ut att vara de som har störst chanse att klara sig kvar. De kommer att kämpa med Wigan om nedflyttning och där tror jag Wigans vana som lindansare hjälper dem. Men jag tycker Norwich har handlat smartare än sina forna Championshipkonkurrenter så jag tror de blir bäst av dem nu. Kyle Naughton bra lån från Tottenham annars är James Vaughan mest namnkunnig, men han är inte samma löfte som han en gång var.

19
Queens Park
QPR vann Championship överlägset men trots rikaste ägarna har de vägrat satsa pengar på att förstärka truppen. Jag tror faktiskt de blir sämst av nykomlingarna om inte Neil Warnock gör en Ian Hollloway, köper rätt (och mycket) och får en väldigt bra start. De vägrade sälja Taraabt, med risken att de nu har en mycket temperamentfull och missnöjd spelare som ska bära laget... Sena värvningar av erfarna WH-spelare Gabbidon, Dyer kan hjälpa. Boothroyd en bra Championshipspelare, men räcker han i PL?

20
Swansea

Har lånat och värvat hyfsat men det räcker inte. Scott Sinclair måste upprepa succéen från The Championship, men jag anser inte att han är bra nog för kunna upprepa det i Premier League trots hajpen. Jag gillar Rodgers starkt, men det här verkar bli en mycket svår uppgift. Fast kan de lyckas med att få dit Trezeguet kan nog oddsen för att stanna kvar höjas ordentligt, men jag tvivlar på att det är en möjlig affär. Lita och Routledge är hyfsade spelare men räcker de? Målvaktsproblem? Vi får se, problemet med att tvingas tippa tre veckor före silly seasons slut.

SÅ beroende på sena affären, om Arsenal tappar både Fabregas och Nasri och bottenlagen köper starkt - så är det här hur jag se Premier League 2011-2012 sluta. Säljs mittfältarna i de rödvita står jag dock inte för deras fjärdeplats.

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.