AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

8-14 augusti 2011

silly rykten

Nyhetsnotiser v-32



Söndag:
Bruce Buck säger att AVB var Chelseas första val som manager. Han säger också som fansen att ligan är viktigare än Champions League.

Som CSFC redan nämnt ska det nu bli officiellt att Chelsea har 50% rätt till de unga brasilienska spelarna Ronan, Wallace och Pernao

Lördag:
Intressant läsning om hur AVB satt ned foten och inför striktare regim i Chelsea: >>>

Så här ser alla årets tröjor ut: >>>

Årets spelarnummer:
1. Petr Cech
2. Branislav Ivanovic
3. Ashley Cole
4. David Luiz
5. Michael Essien
6. Oriol Romeu
7. Ramires
8. Frank Lampard
9. Fernando Torres
10. Yossi Benayoun
11. Didier Drogba
12. John Mikel Obi
15. Florent Malouda
17. Jose Bosingwa
19. Paulo Ferreira
20. Josh McEachran
21. Salomon Kalou
22. Ross Turnbull
23. Daniel Sturridge
26. John Terry
33. Alex
34. Ryan Bertrand
38. Patrick van Aanholt
39. Nicolas Anelka
40. Henrique Hilario
44. Gael Kakuta

Saknas gör Lukaku som inte är 100 officiell. Romeu fick samma nummer som i landslaget. Josh McEachran har bytt från nr 46. Kalas som hade nr 35 under försäsongen saknar också nummer liksom Rajkovic som ännu inte har sitt arbetstilstånd klart. För första gången på länge har de elva första numren ägare.

Fredag:
Chelseas lag i år har väl ungefär samma medelålder som Uniteds förra året - men vi kan lugnt räkna med att det kommer inte att gå en vecka, förmodligen inte en dag utan att det ska påpekas hur gamla Chelseas spelare är. Detta är i full gång redan och det är förmodligen bara utklassningssegrar i varje match som kan stoppa det, för det är ju tyvärr så att Chelsea särbehandlas ju jämfört med United. I vilket fall som är det tröttande, särskilt för oss som har fyllt 30 och faktiskt insett att livet inte tar slut då.


Fernando Torres
har fått klartecken till att spela på söndag efter sin lindriga hjärnskakning, skönt, han behöver en bra start på säsongen för att sktisnackarna ska hålla käften.

Slobodan Rajkovic som var en succé på asienturnéen förväntas förlänga sitt kontrakt med Chelsea. Hans nuvarande kontrakt går ut efter denna säsong och han behöver få det förlängt innan Chelsea kan ansöka om arbetstillstånd för honom. Arbetstillständet stoppade redan förra året ett lån till Fulham. AVB ska ha godkänt det hela så det är bara en förhandlingsfråga. Rajkovic spelade sin åttonde landskamp för Serbien i veckan mot Ryssland. Skulle Chelsea ännu en gång få nej lär han nog lånas ut till Valenciennes, men varför skulle Rajkovic få nej när Arsenals Myiaichi fick i veckan?

Torsdag:
Det kanske inte var helt aktuellt men även Lukaku måste räknas bort från söndagens match mot Stoke. Det är papperskrångel som försenat hans övergång till Chelsea. Lukaku tränar med Chelsea idag efter gårdagens landskamp men några officiella papper har försenat det hela så övergången hinner inte blir klar före söndag.

Redan tidigare är Luiz, Essien borta med skador. Lampard har återhämtat sig från sjukdom. Sturridge är avstängd och Torres i högsta grad osäker efter sin lindriga hjärnskakning igår.


Inte något fan
av vårt nya tredjetröja i år. Var är våra färger?
Men Fulham Chronicle har en underbar koppling och hävdar att tröjan har kopplingar till den sk Romanov-flaggan som användes i Ryssland före revolutionen...


Ivanovic
är tyvärr skadad och kommer inte att kunna spela mot Stoke, en lårskada.
Vår skadelista växer tyvärr snabbt just nu:

Självklart, inte ett landslagsavbrott utan skador. Fernando Torres fick en hjärnskakning i Spaniens match mot Italien (oväntad förlust) efter redan en kvart. Han fördes till sjukhus men det sägs mest vara förebyggande, han ska ha återvänt till laget redan ikväll. Vi vet dock inte om han kan spela på söndag.

Drogba gjorde mål mot Israel. Det var hans 50e landslagsmål. Jag tror han var den ende målgöraren ikväll från Chelsea.

U-20 VM. Spanien imponerade inte alls ikvartsfinalen, deras klart sämsta match i turneringen. Oriol Romeu spelade efter sin avstängning och drog på sig ett gult igen, men inte heller han var särskilt bra idag även om han säkert satte 8:e straffen. Hårdför pojke dock. Matchen avgjordes på straffa efter 0-0r, men i förlängningen var spanien det bättre laget då koreanerna var riktigt trötta. Spanien gick vidare efter 7-6.
Englands inte alls imponerande trupp åkte ut mot Nigeria utan att gjort ett enda mål i hela turneringen! Ben Gordon spelade dock idag.

Mick Doherty är Chelseas nye europascout. Doherty kommer från Everton.

Onsdag:
Frank Lampard är frisk och kommer säkert att vara med i startelvan på söndag. Om det ens blir fotboll i kravallernas England.

Lucas Piazon som inte får bli Chelseaspelare officiellt förrän i januari tränar just nu med laget på Cobham. Bra lösning för alla parter.


Tisdag:

På grund av kravallerna i England har landskampen England mot Holland ställts in, risk är nog att fler av de landskamper som skulle spelas i England ställs in. Bra för Chelsea även om det är mycket obehagligt att följa vad som sker i det samhälle som politikerna igen försöker skapa
Även helgens Londonmatcher kan stoppas, Chelsea börjar som känt är borta i Stoke så den matchen bör inte påverkas.

Måndag;
En trevlig artikel om Lukaku. >>>

Frank Lampard har fått en halsinfektion och kommer inte att spela landskampen i veckan, förhoppningsvis blir han frisk i tid för premiären mot Stoke. Därmed blir det bara JT och Cole som spelar för England.

Yossi Benayoung möter Drogba. Mikel spelar mot Ghana, i Watford! Petr Cech mot Norge, Malouda möter Chile. Rajkovic är med i Serbiens trupp mot Ryssland, där nyss lämnade Zhirkov lär spela. Ramires spelar mot Tyskland, Luiz är ju skadad. Utlånade Courtois är i Belgiens trupp mot Slovenien,liksom senaste nyförvärvet Lukaku. Därtill är några yngre spelare som är med i sina ungdomslandslag. Så det är många spelare borta från Cobham i veckan, typiskt nog inför de sista förberedelserna inför premiären. Även ungdomarna Gordon, Kakuta och Romeu saknas men Delac är på väg till Chelsea nu efter U-20 VM och lånet till Vitesse förra året som inte utföll som önskat då han satt bänkad hela tiden.

 

Rykten v-32



Söndag:
Förhandlingarna mellan Drogba och Chelsea går trögt. AVB medger att Chelsea har lagt ett bud, möjligen till annan lönenivå och Drogbas sida har lagt fram ett motbud som nu övervägs.

Graeme Souness som tycks hata AVB mer än någon annan fortsätter sina attacker på honom i boulevardtidningen Daily Star. Vi vet nog vem som kommer att få rätt i slutet av säsongen.

Att Gael Kakuta lånas ut i år är det inga höga odds på, och första valet enligt Daily Mail är att han lånas ut til franska mästarna Lille. Inte ett premier-lag men änd ganska hyfsat, även om det i minga ögon alltid är bättre att långa ut spelare till den liga de i framtiden ska spela.

Daily Mail påstår också att Hary Redknapp nu vill släppa Modric till Chelsea medan Daniel levy fortfarande nekar, det handla rju om prestige. >>>

Lördag:
Everton är den senaste klubben som har någon slags förhoppningar om att få låna Sturridge, tror inte det. Jag är absolut emot en utlåning av Sturridge den här säsongen, han ska matchas på bekostnad av Anelka och Kalou. Men visst kommer han att spelas något ur position, på kanten men det klarar han som han visade i träningsmatcherna.

Det får bara inte vara sant, skvallret säger att Chelsea sålt Alex, samma dag som tröjnumren delades ut, till Juventus för småsumman 7,5m. Tror det inte förrän klubben skulle bekräfta det. I mina ögon rent vansinne.

Fredag:
Enligt tidningarna antyder Villas-Boas att Chelsea kommer att handla mer den här säsongen. Vi får väl se, och hoppas på att den här gången är det den eftersökte mittfältaren.

Peterborough hoppas få låna Chelsas Ben Gordon under nästa säsong, vilket låter som bra för honom om än på en lite låg nivå. Men Gordon är en bit bak i ordningen på vänstersidan i Chelsea trots att han spelade för mållösa (och inga insläptpa) i U-20 VM. Gordon var förra säsongen utlånad till skotska ligan så kvaliteten är nog ganska jämförbar.

Ett nytt rykte är ett nytt rykte och det senaste är att Goran Pandev från Inter skulle vara aktuell för Chelsea. Hur dumma är media? Har vi inte ett stort överskott på forwards redan?

Chelsea som är skadedrabbat plötsligt lär får ge Mikel smärtstillande så han kan spela på söndag! Inte bra.

Modric har inte gett upp hoppet om att få flytta till Chelsea även om det av media utlovade budet tydligen inte lades i veckan. Modric hoppas ändå fpå en flytt trots lagkamraters åsikter att han kommer att stanna, och Tottenham som ännu inte fått napp av storlek på transfermarknaden lär titta på Shaktars Willian.

Torsdag:
Fjantigaste ryktet finns av alla ställen i Expressen som påstår att Chelsea är intresserade av Theo Walcott, ännu en av alla Arsenallöften som inte blivit vad de spåddes, i mina ögon. Chelsea var intresserade av honom som pojklagsspelare men knappast idag.

Neymar är tillbaka på medias radar. tydligen ska di Matteo ha tittat på honom och presidenten sa något och nu är det dags igen. Självklart följer Chelsea honom fortfarande, Chelsea har följt honom i minst 2, kanske så mycket som 4 år. Chelsea lade bud på honom förra sommaren, och kanske i sommar även om jag är mer tvivlande till att Chelsea på allvar gav sig in i det matchen i sommar, men att Chelsea följer Neymar är obestridlig, liksom förmodligen alla andra toppklubbar i världen gör för grabben verkar trots allt leva upp till hajpen.

Igår skulle Yossi användas som bete enl Daily Mail, idag följer andra upp det med att hävda att han är till salu för ynka 5m, spuds och Newcastle lär vara intresserade. Tror inte det.

Spöken har invaderat sajten och rykten försvinner, men det kanske inte gör så mycket. Onsdagens rykten var knappast särskilt intressanta. INte ens det som fick mycket press som Daily Mail hittade på om att Yossi Benayoun skulle användas som delbetalning för Modric. Det brast helt enkelt i trovärdighet även om de flesta lyckades upprepa det.

Då är lite roligare att höra Santos president komma ut och försöka sälja Neymar igen genom att berätta om alla klubbar som förhört sig om spelaren. Lägg ned. Sälj eller håll tyst.

Notoriskt påhittiga Fanatix påstår att Chelsea ämnar bjuda 20m för Eden Hazard. En mycket intressant spelare men med tanke på källan tror jag inte mycket på det här.

Tisdag:
Till min personliga glädje verkar det som om Chelsea nu också lägger sig i kampen om Wesley Sneijder, det är åtminstone vad tidningarna påstår. Stötestenen lär nog vara Sneijeers personliga ersättning, men än så länge är det bara ett rykte bland så många andra. Orsaken anses vara att Chelsea inte lär tro på att det är möjligt att få ett resultat i prestigekampen om Modric just nu.

Ryan Bertrand har fått fler friare, nu i QPR, men jag är tveksam om han får lämna på lån nu när Zhirkov såldes. Leeds och ett otal andra klubbar är också ute efter honom.

Alvaro Pereira-ryktet är i full blom. Lika oförståeligt nu som sist då Chelsea inte har behov av att lägga en massa pengar på ännu en försvarare, men logik och rykten har väldigt lite med varandra att göra. Och jag tvivlar på att Porto och Chelsea lär göra affärer med varandra än på ett tag.

Ett nytt rykte är att Mario Götze, Dortmunds mycket intressante unge forward tackar nej till Chelsea och en drös andra klubbar för att stanna i Tyskland. Tror inte det här har varit aktuellt, men ett rykte är ett rykte och kanske något för framtidens silly seasons.

Även Samuel Inkoom från Dnipro lanseras igen, tror inte på det heller. Särskilt inte under en säsong med ANC.

Måndag:
Påhittiga (inte beröm) Fanatix påstår att Chelsea nu intresserar sig för Wesley Sneijder och erbjuder Anelka som utbyte plus pengar.

Huvudnyheten för dagen är annars att Romelu Lukaku tog eurostartåget till London för läkarundersökning och förhandlingar om det personliga kontraktet.

Roligt med Lukaku är ju att alla nya spelare alltid pratar väl om klubben de kommer till, men i hans fall är det ju äkta kärlek till en klubb som han länge älskat och stöttat som ett fan. Det är liksom ingen tvekan om att han verkligen ville till Chelsea framför alla andra alternativ, varav Liverpool tydligen var ett som hans pappa försökte tala väl om. Lukaku har ju sagt offentligt att första gången han stiger in på Stamfords gräsmatta räknar han med att gråta av rörelse.

 

 


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.