AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

8 augusti 2011

silly rykten

Äntligen

Med mindre än en vecka kvar till seriepremiär så börjar nervositeten krypa i kroppen. Jag tror jag pratar för alla Chelseafans när jag säger att ledarstaben känns bra, fantastiskt bra dessutom!

Nu är det ju såhär i idrott att en bra start gör att allting går så mycket lättare och att framgång leder till framgång är något som jag verkligen skriver under på.

Stokematchen blir därför oerhört viktig, för efter den kommer två hemmamatcher som Chelsea är skyhöga favoriter i (West Bromwich samt Norwich) och för att slippa allt snack så vore minst ett kryss i öppningsmatchen bra att ha med sig inför hemmapremiären.
En match jag för övrigt är på plats på själv, denna gång på Matthew Harding Lower då barnen hemskt gärna ville hamna under den jättelika Pride Of London flaggan.

Men tillbaka till Stokematchen, ett fysiskt lag som vi hade jätteproblem med på Brittania Stadium ifjol. Stoke kommer precis som vanligt att dra ner på tempot och försöka utnyttja sina långa inkast samt andra fasta situationer. Men det är här jag vet att vår nye tränare har ett kompendium tjockare än en dagstidning om motståndarnas styrkor/svagheter samt en idé om hur vi skall göra i alla situationer som uppstår.

Det är här jag vill se den stora förändringen från föregående år! Ett Chelsea som blir mindre stereotypt och har förmågan att ändra sitt spel under matchens gång! Ett Chelsea som kan anpassa sig till motståndet och ändra om, även om motståndet placerat spelarbussen precis utanför eget straffområde.

Efter försäsongens agerande med våra forwards så är jag än mer säker på att olika formationer samt olika spelsätt i anfallet är det han har som ett vapen för att luckra upp motståndet.

De nyförvärv vi hittills fått är ju mer för framtiden även om jag tror både Oriol och Lukaku kommer få chansen att visa upp sig i år. Jag är dock helt säker på att Modric eller någon annan playmaker ansluter, vilket enligt mig gör truppen komplett för att vara med och slåss på alla fronter.

Jag personligen tycker inte om alla listor med diverse startelvor men det jag kan konstatera är att vi har en fantastisk målvakt samt en backlinje i världsklass.

På mitten vill jag ha in en kreatör till för att göra det komplett, men en spännande idé som Lindy har är väl att ge Luiz rollen precis framför backlinjen?

Det jag såg av Josh i matchen mot Aston Villa är också att Villas-Boas hittade platsen för honom på plan! Förresten har ni sett hans minimala felprocent på passningarna? Oj vad jag hoppas på ett genombrott där i år.

I anfallet talar väl namnen för sig själva, det gäller bara att vi får ut kapaciteten ur killarna. En sommar i lugn och ro har inte gjort Torres ont i alla fall.

Så hur går det då för detta Chelsea FC 2011/2012 ?
Vinner vi nåt av de fyra stora slagen?

Svaret blir ett JA men tyvärr tror jag inte det räcker varken till Premier leauge-seger eller Champions leauge-seger . Men tro mig, ingen blir gladare än jag om jag nu skulle ha fel!
Däremot tror jag vi har stor chans att vinna en eller båda cuperna då vår nya tränare kommer att motivera dem bättre än Carlo gjorde samt att vi har en bred trupp framförallt på forwardssidan. Tipset topp 8 följer enligt nedan

• Manchester United
• Chelsea FC
• Manchester City
• Arsenal
• Liverpool
• Tottenham
• Sunderland (årets överraskning tror jag)
• Everton

Laget som jag tror blir årets flopp är Aston Villa, de blir inte bättre än på plats 14.
Försäljningen av Young tror jag sände helt fel signaler till killarna, samt att de såg (visst en träningsmatch) bedrövliga ut mot Chelsea senast.

Mattias Pettersson

 

 

Min årliga (långa) hela ligan med motivering kommer onsdag kväll- Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.